Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1836 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 14:15   #55051
iga_s
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Ja też!

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

claudiiin sprawozdanie będzie w niedzielę
Oj chyba muszę zacząć zbierać pieniądze, weszłam na stronę eco spa i utonęłam w tych olejach

Martek moje włosy kochają Alterrę granat i aloes, Alterra morela i pszenica też podobno jest bardzo dobra, Garnier Awokado i masło Karite jest polecana, ja jednak jeszcze nie próbowałam

Edytowane przez iga_s
Czas edycji: 2012-02-03 o 14:24
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:22   #55052
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj wybieram się do rossmana po BD i Isane z babasu. I tak się zastanawiam co w miarę taniego i mocno odżywczego mogę kupić do drugiego O?
Mam wrażenie że Joaśka b/s miód i mleko się w ogóle nie nadaje, jest za słaba.
Alterre morelowa albo Garniera awokado i karite To sa odzywki do splukiwania. Kosztuja 6-9zl. Ale nie wiem czy w zestawie z Isana do mycia i Joaśka jako bs nie bedzie to wszystko za ciezkie

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:20   #55053
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Martek moje włosy kochają Alterrę granat i aloes, Alterra morela i pszenica też podobno jest bardzo dobra, Garnier Awokado i masło Karite jest polecana, ja jednak jeszcze nie próbowałam
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Alterre morelowa albo Garniera awokado i karite To sa odzywki do splukiwania. Kosztuja 6-9zl. Ale nie wiem czy w zestawie z Isana do mycia i Joaśka jako bs nie bedzie to wszystko za ciezkie

Dziękuję. A więc jadę. Jeszcze nie wiem na którą się zdecyduję, mam nadzieję, że serce podpowie mi na miejscu
Stary 2012-02-03, 16:00   #55054
kascysko
Zakorzenienie

Kobiety, co sądzicie o nałożeniu oleju na odżywkę na 24 godziny? Nie zrobię sobie tym krzywdy ?
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:02   #55055
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Jeszcze nie nadrobiłam
Dziewczyny, mama kupiła mi taki szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...naturvita.html Myślicie, że oczyści ?

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:09   #55056
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Ostatnio myślę sobie co by tu jeszcze naturalnego na włosy nałożyć, próbowałam już oleju rzepakowego, miodu, żółtko no i to całe jajko wczoraj, chyba najlepiej mi było po tym jajku chodzi za mną banan jeszcze, albo jakieś awokado
A za mną od wczoraj chodzi serwatka
Stary 2012-02-03, 16:10   #55057
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Jeszcze nie nadrobiłam
Dziewczyny, mama kupiła mi taki szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...naturvita.html Myślicie, że oczyści ?
A pokażesz skład?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:14   #55058
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Jeszcze nie nadrobiłam
Dobrze by było jakbyś podała skład Ale wyglada mi na typowego bezsilikonowego SLSowca więc obstawiam ze tak

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:18   #55059
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dziewczyny z Niemiec, nie przesadzajcie, że do wszystkiego macie trudny dostęp. Podawałam 2 czy 3 strony wcześniej wątek z kosmetykami również z Niemiec.
Jest tu kilka dziewczyn z zagranicy i świetnie sobie radzą. Nie każda ma Rossmana w swoim mieście, a daje radę. No cóż, chcieć to móc.
Kosmetyki do włosów farbowanych są najczęściej oparte na silikonach, ja ich nie używam, mimo, że farbuję włosy od kilkunastu lat.
To tyle z mojej strony na ten temat.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:30   #55060
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Niemiec, nie przesadzajcie, że do wszystkiego macie trudny dostęp. Podawałam 2 czy 3 strony wcześniej wątek z kosmetykami również z Niemiec.
Jest tu kilka dziewczyn z zagranicy i świetnie sobie radzą. Nie każda ma Rossmana w swoim mieście, a daje radę. No cóż, chcieć to móc.
Kosmetyki do włosów farbowanych są najczęściej oparte na silikonach, ja ich nie używam, mimo, że farbuję włosy od kilkunastu lat.
To tyle z mojej strony na ten temat.
Właśnie nie rozumiem tego przekonania, że kobiety z farbowanymi włosami muszą koniecznie używać produktów do włosów farbowanych, moja mama też tak miała, a teraz jak zaczęła razem ze mną pielęgnować to nie zwraca już na to uwagi. Kolor jej się trzyma teraz dłużej i nie blaknie.
Stary 2012-02-03, 17:07   #55061
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Właśnie nie rozumiem tego przekonania, że kobiety z farbowanymi włosami muszą koniecznie używać produktów do włosów farbowanych, moja mama też tak miała, a teraz jak zaczęła razem ze mną pielęgnować to nie zwraca już na to uwagi. Kolor jej się trzyma teraz dłużej i nie blaknie.
Mam identyczne spostrzeżenia. A nawet więcej.
Już dawno chciałam zapytać co o tym sądzicie. Jak wiecie (albo nie wiecie ) farbuję włosy na olej, tylko odrosty.
Naturalne mam ciemny brąz/czarny. Farbuję wellatonem 5 - jasny brąz (niech was to nie zmyli, kolor jest bardzo ciemny), dodatkowo mam więcej niż połowę siwych włosów. I tu zaczyna się coś czego nie rozumiem.

Kiedy farbuję odrosty, już pofarbowane minimalnie różnią się kolorem od reszty włosów (są jaśniejsze), siwe mininalnie też są do odróżnienia (tylko przeze mnie) ale tylko na tych odrostach (czyli jakiś cm). Ale reszta włosów ma na całej długości czarny kolor bez żadnych siwych prześwitów, ani jednego siwego włosa, nic, wszystkie są jednego koloru. czyli kiedy odrosty rosną sobie dalej nie odróżniają się od reszty ciemnieją (wiem, że olej wygładza włosy i domyka łuski włosa przez co wydaje się ciemnieszy, ale farba się nic a nic nie zmywa, to możliwe?)

Znalazłam jedno małe pasemko w moim naturalnym kolorze (przez nieuwagę pewnie parę lat temu nie zafarbowałam) i wiecie co? Jest tam siwy włos, a właściwie domyślam się, że to siwy, bo jest on taki rudawy, jakby farba się zmywała (ale to pasemko nie było farbowane, ale włos był na pewno siwy).

I teraz pytanie: czy to zasługa olejowania? Jeśli tak, to na pewno nie tylko. Tylko odrosty farbuję już od bardzo wielu lat (więcej niż 10). W tym czasie może 3 razy zafarbowałam całość. Olejuję od sierpnia 2010r.

Włosy mam zdrowe, końcówki w ogóle mi się nie rozdwajają, od wielu lat podcinam włosy dwa razy w roku (no może od 2010 r. zaszalałam, ale to przez was i podcinałam częściej).

Przepraszam za tak długi post, mam nadzieję, że jest dość czytelny.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2012-02-03 o 17:10
Stary 2012-02-03, 17:08   #55062
Misha_
Wtajemniczenie

Basiu ja nie przesadzam. Napisałam moje obserwację. Może mieszkasz w miejscu gdzie masz drogerie co róg ulicy, ale ja nie. Posiłkuję się tym co mam w Rossmannie i jak napisałam zaskoczyło mnie, że jest tu mniej odżywek niż w PL. I tak jak napisałam nadal jadę na zapasach z PL więc nie mogę napisać o zasobach hipermarketów. Jeżeli pokończę obecne produkty pewnie przejadę się do większych sklepów. I mogę być rozczarowana, że produkty do których w PL nie miałam problemów z dostępem-tutaj mam(chociażby Schauma). I masz rację ja mieszkając w kraju rossmanna nie miałam, a odżywek miałam multum. Dziś kupiłam odżywkę Alterra z granatem, bo nic innego na pólkach nie ma ciekawego. Chyba że lubisz silikonowego Loreala. A może wiesz gdzie zjadę Garniera Avocado lub żurawina?
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:17   #55063
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Basiu ja nie przesadzam. Napisałam moje obserwację.
Rozumiem.

Cytat:
Może mieszkasz w miejscu gdzie masz drogerie co róg ulicy, ale ja nie.
Mieszkam w Polsce, drogerii nie brakuje, może nie na każdym rogu ale są

Cytat:
Posiłkuję się tym co mam w Rossmannie i jak napisałam zaskoczyło mnie, że jest tu mniej odżywek niż w PL. I tak jak napisałam nadal jadę na zapasach z PL więc nie mogę napisać o zasobach hipermarketów.
Również rozumiem. Czyli hipermarkety to ziemia nieznana. Wszystko przed Tobą. Kilka stron wcześniej podałam dwa linki do kosmetyków dostępnych za granicą. Polecam skorzystać. Z Niemiec też są.

Cytat:
Jeżeli pokończę obecne produkty pewnie przejadę się do większych sklepów. I mogę być rozczarowana, że produkty do których w PL nie miałam problemów z dostępem-tutaj mam(chociażby Schauma).
A sklepów polskich nie ma? Może nie będzie tak źle. A internet? (nie mówię o zamawianiu z Polski, ale z niemieckich sklepów)

Cytat:
I masz rację ja mieszkając w kraju rossmanna nie miałam, a odżywek miałam multum. Dziś kupiłam odżywkę Alterra z granatem, bo nic innego na pólkach nie ma ciekawego. Chyba że lubisz silikonowego Loreala. A może wiesz gdzie zjadę Garniera Avocado lub żurawina?
Loreala silikonowego nie lubię, pisałam wyżej, że silikonów nie stosuję.
Ale alterra jest świetną odżywką, w Polsce długo na nią czekałyśmy.
Nie wiem gdzie w Niemczech, a w Polsce garniery dostępne są w rossmanach i każdym hipermarkecie.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2012-02-03 o 17:19
Stary 2012-02-03, 17:35   #55064
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Mam identyczne spostrzeżenia. A nawet więcej.
Już dawno chciałam zapytać co o tym sądzicie. Jak wiecie (albo nie wiecie ) farbuję włosy na olej, tylko odrosty.
Naturalne mam ciemny brąz/czarny. Farbuję wellatonem 5 - jasny brąz (niech was to nie zmyli, kolor jest bardzo ciemny), dodatkowo mam więcej niż połowę siwych włosów. I tu zaczyna się coś czego nie rozumiem.

Kiedy farbuję odrosty, już pofarbowane minimalnie różnią się kolorem od reszty włosów (są jaśniejsze), siwe mininalnie też są do odróżnienia (tylko przeze mnie) ale tylko na tych odrostach (czyli jakiś cm). Ale reszta włosów ma na całej długości czarny kolor bez żadnych siwych prześwitów, ani jednego siwego włosa, nic, wszystkie są jednego koloru. czyli kiedy odrosty rosną sobie dalej nie odróżniają się od reszty ciemnieją (wiem, że olej wygładza włosy i domyka łuski włosa przez co wydaje się ciemnieszy, ale farba się nic a nic nie zmywa, to możliwe?)

Znalazłam jedno małe pasemko w moim naturalnym kolorze (przez nieuwagę pewnie parę lat temu nie zafarbowałam) i wiecie co? Jest tam siwy włos, a właściwie domyślam się, że to siwy, bo jest on taki rudawy, jakby farba się zmywała (ale to pasemko nie było farbowane, ale włos był na pewno siwy).

I teraz pytanie: czy to zasługa olejowania? Jeśli tak, to na pewno nie tylko. Tylko odrosty farbuję już od bardzo wielu lat (więcej niż 10). W tym czasie może 3 razy zafarbowałam całość. Olejuję od sierpnia 2010r.

Włosy mam zdrowe, końcówki w ogóle mi się nie rozdwajają, od wielu lat podcinam włosy dwa razy w roku (no może od 2010 r. zaszalałam, ale to przez was i podcinałam częściej).

Przepraszam za tak długi post, mam nadzieję, że jest dość czytelny.
Basiu ja włosów nie farbuję, ale z tego co widzę u mamy to u niej z długości kolor w ogóle nie schodzi, naturalne włosy ma czarne, a farbuje się na czerwienie i bordo. Czasami jeśli chciała zmianę koloru to farbowała całe włosy, ale teraz już od bardzo długiego ma ten sam i farbuje jedynie odrosty i tylko odrosty ma siwe, nie zauważyłam u niej żadnego siwego włosa na długości.
Stary 2012-02-03, 17:48   #55065
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Basiu ja włosów nie farbuję, ale z tego co widzę u mamy to u niej z długości kolor w ogóle nie schodzi, naturalne włosy ma czarne, a farbuje się na czerwienie i bordo. Czasami jeśli chciała zmianę koloru to farbowała całe włosy, ale teraz już od bardzo długiego ma ten sam i farbuje jedynie odrosty i tylko odrosty ma siwe, nie zauważyłam u niej żadnego siwego włosa na długości.
Hmm ciekawi mnie dlaczego tak się dzieje.
Bo rozumiem, że kolor całkiem się nie zmyje, ale tak trochę chyba powinien i siwe chyba powinny przebijać? Nie wiem sama.
Cieszę się oczywiście, że siwe mam tylko odrosty, bo nie muszę farbować po całości. Ale miło gdyby ktoś wytłumaczył mi powód

Wczoraj usłyszałam od siostry bardzo miły () komplement.
Nie, nie że mam ładne, kręcone włosy (to wiem i bez komplementów, jestem wizażowym narcyzem).
Usłyszałam, że mam bardzo ładne ..... siwe włosy. Ha i tu się zgadzam (kolejny dowód na narcyzm, a może świadomość), siwe odrosty mają bardzo ładny srebny, czysty kolor. Co z tego, skoro siwy kolor to wcale nie ja. Może kiedyś, jak będę 30lat starsza, ale jeszcze nie teraz

Stary 2012-02-03, 18:00   #55066
Miskaa78
Kazar Lady

coś miałam napisać ale mi chyba wyleciało
ktos pisał ( Pussynka ?) o trzszczeniu/piszczeniu włosów po BD - ja to mam i musze sie przerzucic na odżywkę przede wszystkim do mycia, bo pewnie tu tkwi problem?

Kascysko cudeńka nie włosy

Claudiiin, Twojego posta wczoraj juz zapisałam - dziękuję

Przepraszam ale muszę wrócić do tej egoistycznej postawy piszących tu dziewczyn faktycznie, najmilszy wątek na wizażu, dziewczyny cierpliwie powtarzają wiadomości, które sa zawarte w pierwszym poście i do których dostęp jest bardzo łatwy, nawet są linki w podpisach niektorych osób, no rzeczywiście bardzo egoistyczna postawa, ze nie przeganiają z każdą pierdołą do pigułki czy FAQ, poświęcają swój czas, często nie majac prawie siły na opisywanie swoich problemów, nie przegapiają żadnego postu/ posta ( problem z końcówką)

egoistki

A ja strasznie Wam dziękuję, bo to dzięki Wam mam takie fajowe włosy, których widok cieszy mnie każdego dnia

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Wczoraj usłyszałam od siostry bardzo miły () komplement.
Nie, nie że mam ładne, kręcone włosy (to wiem i bez komplementów, jestem wizażowym narcyzem).
Usłyszałam, że mam bardzo ładne ..... siwe włosy. Ha i tu się zgadzam (kolejny dowód na narcyzm, a może świadomość), siwe odrosty mają bardzo ładny srebny, czysty kolor. Co z tego, skoro siwy kolor to wcale nie ja. Może kiedyś, jak będę 30lat starsza, ale jeszcze nie teraz
niektórym osobom faktycznie pasują siwe włosy, zwłaszcza w takim ładnym srebrze, nie przykurzeniu z doświadczenia wiem, że siostry nie kłamią

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 18:03   #55067
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
coś miałam napisać ale mi chyba wyleciało
ktos pisał ( Pussynka ?) o trzszczeniu/piszczeniu włosów po BD - ja to mam i musze sie przerzucic na odżywkę przede wszystkim do mycia, bo pewnie tu tkwi problem?

Kascysko cudeńka nie włosy

Claudiiin, Twojego posta wczoraj juz zapisałam - dziękuję

Przepraszam ale muszę wrócić do tej egoistycznej postawy piszących tu dziewczyn faktycznie, najmilszy wątek na wizażu, dziewczyny cierpliwie powtarzają wiadomości, które sa zawarte w pierwszym poście i do których dostęp jest bardzo łatwy, nawet są linki w podpisach niektorych osób, no rzeczywiście bardzo egoistyczna postawa, ze nie przeganiają z każdą pierdołą do pigułki czy FAQ, poświęcają swój czas, często nie majac prawie siły na opisywanie swoich problemów, nie przegapiają żadnego postu/ posta ( problem z końcówką)

egoistki

A ja strasznie Wam dziękuję, bo to dzięki Wam mam takie fajowe włosy, których widok cieszy mnie każdego dnia

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

niektórym osobom faktycznie pasują siwe włosy, zwłaszcza w takim ładnym srebrze, nie przykurzeniu z doświadczenia wiem, że siostry nie kłamią
Zgadzam się w 100%! I mi aż smutno, bo brat z pracy wrócił i muszę mu oddać komputer, a mój dopiero w przyszłym tygodniu Ale na chwilę mi pewnie pozwoli siadać. No to znikam dziewczyny, trzymajcie się, na pewno będę za niedługo
Stary 2012-02-03, 18:05   #55068
kascysko
Zakorzenienie

Dziękuję za wszystkie komplementy

Jakoś ciężko mi uwierzyć, że w Niemczech nie ma w czym wybierać Może po prostu trzeba jakąś mało znaną odżywkę wziąć w łapę i sfotografować skład? Zanalizujemy i pewnie "problem" się rozwiąże.

3 cm w 2 tygodnie = drożdże + CP. Rany
Stary 2012-02-03, 18:07   #55069
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie komplementy

Jakoś ciężko mi uwierzyć, że w Niemczech nie ma w czym wybierać Może po prostu trzeba jakąś mało znaną odżywkę wziąć w łapę i sfotografować skład? Zanalizujemy i pewnie "problem" się rozwiąże.

O rany!
Zazdroszczę!
A normalnie ile Ci rosną?

Stary 2012-02-03, 18:11   #55070
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
O rany!
Zazdroszczę!
A normalnie ile Ci rosną?
Mierzę na rozprostowanym loczu, przed całą imprezą z pielęgnacją myślę że 2 cm, potem 4, a teraz chyba 6
Stary 2012-02-03, 18:16   #55071
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
z doświadczenia wiem, że siostry nie kłamią
Tak jest

Cytat:
Paskuda, nie dość, że to ładne to ma na dodatek piękne włosy, które rosną i rosną
Cytat:
Mierzę na rozprostowanym loczu, przed całą imprezą z pielęgnacją myślę że 2 cm, potem 4, a teraz chyba 6
Załamujesz mnie. Ale widzę, że i przed pielęgnacją było fajnie.

Stary 2012-02-03, 18:19   #55072
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
nie sądzisz, że przesadzasz
dobrze, ze sie kręcą

jak ja bym chciała taki przyrost

Stary 2012-02-03, 18:23   #55073
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Przy takim przyroście musiałabym farbować co tydzień. Przerażające

Stary 2012-02-03, 18:26   #55074
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Przy takim przyroście musiałabym farbować co tydzień. Przerażające
eeeee ja bym zniosła nawet irańskie błoto co tydzień, byle znów były dlugie

Stary 2012-02-03, 18:28   #55075
martysek
Zadomowienie

Dziewczyny,to jak to jest z tą serią Alterra z granatem? Jest dobra czy nie?
Z tego, co zrozumiałam szampon nie zawiera sls/sles, ale zawiera inny silny detergent i może wysuszać, tak?
A jak z odżywką i maską?

Jestem po umyciu włosów. Nałożyłam olej lniany na ok 3 godziny, umyłam szamponem Babydream (metoda kubeczkowa nie pomogła mu bardziej się pienić), potem umyłam Isaną z babasu, umyłam skórę głowy Bd, znow babasu, ale na same włosy. Do ostatniego płukania użyłam wody z octem jabłkowym. Osuszyłam włosy lekko ręcznikiem, nałożyłam Joannę z miodem i cytryną.
Właśnie się zploppingowałam.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 18:29   #55076
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podobnie

Stary 2012-02-03, 18:29   #55077
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Jesli olej z kokosu może puszyć, to jakiego wypróbować? Mam jeszcze lniany, z czarnuszki, ze słodkich migdałów, z pestek malin i truskawek. Zamówiłam też na doz naftę z biopierwiastkami, wcierke Jantar i Saponics.
Olej kokosowy daje odpowiedź na ważne pytanie - porowatość. Tzn szczelność łusek włosa. Pomaga obrać ścieżkę dalszych poszukiwań. Zachęcam do zakupu oleju kokosowego, bo raz że da odpowiedź, dwa ma wiele zastosowań. Jest pyszny i genialny na ciało.
Cytat:
Czy są jakieś gotowe maski z wymienionymi przez Ciebie składnikami (zaraz spojrzę na Twojego bloga)
Znalazłaś?
Najlepsze wg mnie jako szybkie reagowanie są maski domowe i półdomowe, czyli mocno wzbogacane. Po co płacić za miód czy cytrynę które masz w domu? Niedługo nie będą potrzebne i na co za ciężka maska w zapasach I tak skończysz z szafką zapasów kosmetycznych ale po co zaczynać od razu :P:P
Cytat:
Czy nada się Isana Liquid silk Haarkur? KLIK
Powinna. Największego kopa keratyny ma Artiste różowa (w butelce) - tylko drogerie Natura
Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
wczoraj dostałam za to zamrozona odzywke od PAT&RUB mam nadzieję, że jej to nie zaszkodzi
Oby cała była ;]
Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Aha i podstawowe moje pytanie na dziś, o którym zapomniałam rozczytując się tutaj mianowicie
Mam taki specyfik:

Jak myślicie?
Nie zawiera nic szkodliwego Jak nie boisz się parafiny to spróbuj Tylko raczej przed myciem niż po.

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 18:36   #55078
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Cytat:
Ja podobnie
Oj, bo nie macie połowy siwych włosów na głowie, a połowy czarnych.
Ale porostu też zazdroszczę.

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Dziewczyny,to jak to jest z tą serią Alterra z granatem? Jest dobra czy nie?
Z tego, co zrozumiałam szampon nie zawiera sls/sles, ale zawiera inny silny detergent i może wysuszać, tak?
A jak z odżywką i maską?
Szamponu nie miałam, więc nie pomogę, zerknij do analizowego, pewnie tam jest. A odżywkę i maskę bardzo lubię. Trochę lżejsze od morelowej alterry.

Stary 2012-02-03, 18:41   #55079
AjriszMarta
Zakorzenienie

Marudy z Niemiec!

http://www.langhaarwiki.de/wiki/Hauptseite <= to bardziej jako ciekawostka
http://www.langhaarnetzwerk.de/phpBB2/index.php

Nie wierzę że tu czegoś nie ma. Mogę później przeszukać (teraz nie mam czasu, dzieć żąda berka) ale mój niemiecki jest taki se średni. Laseczki mają w opisach typy skrętu, może mają nawet zakręcony wątek CG?

Też postaram się pomóc jeśli wrzucicie jakiś skład.

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 18:43   #55080
anias2
Zadomowienie

A ja siedze wlasnie z nowym olejekiem avocado na wlosach, ciekawe czy mi podpasuje :P
anias2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości