Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 09:54   #511
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Hej dziewczynki.

Pierwsze jak weszlam na kompa, widze, ze wczoraj wieczorem znalezli to cialko dzieciatka. Boże kochany nie miesci mi sie to w glowie, co ta matka zrobila. Chce mi sie plakac

Juz Was nadrabiam, ale nie moge sie ogarnac.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 09:54   #512
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Jednak Madzia nie zyje.Jak mozna zrobic dziecku cos takiego.Na poczatku bronilam matki,ale jakos nie wierze juz,ze to wypadek.

Ja slyszalam,ze przyspieszaja porod,wiec lepiej nie zaczynac ich pic za wczesnie,po 38 tyg mysle.
Tak,, podobno moga wywolaywac skurcze macicy, dlatego dopiero po 38, tez tak slyszalam

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 09:58   #513
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Dzień dobry
Stary 2012-02-04, 10:03   #514
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ja jestem uczulona na pyłki traw zbóz itp i nie mogę jeść jabłek brzoskwiń orzechów kiwi surowej marchwi ale w czasie ciąży jabłka jem w takich ilościach że sama jestem zaskoczona natomiast nie mam odwagi sprawdzić orzechów. Będąc z Antkiem w ciaży wiosna była najlepszą porą roku od wielu lat miałam jeden dzień krytyczny a reszta poszła bosko i Pani alergolog stwierdziła że tak to działa Antek może jeść owoce i może jeść orzechy. Więc ja korzystam i jem jabłka i inne zakazane rzeczy.
Antos dochodzi do siebie w poniedziałek mam jeszcze konsultacje w Poznaniu u Pani pediatry i mam nadzieję ze cos mi doradzi
No wiec albo moja teoria padla albo nie zawsze sie sprawdza
Zreszta to nawet nie moja teori bo ja to tylko wyczytalam, a jak naorawde jest z tymi mechanizmami uczulen to chyba nawet alergolodzy nie wiedza.
Ja jako dziecko nie bylam nigdy na nic uczulona za to w doroslym zyciu sie uczulilam.
Adas jako dziecko byl pouczulany na mase rzeczy z czego na szczescie wyrosl!
Tak ze nigdy z tym nie wiadomo!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-04, 10:09   #515
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No wiec albo moja teoria padla albo nie zawsze sie sprawdza
Zreszta to nawet nie moja teori bo ja to tylko wyczytalam, a jak naorawde jest z tymi mechanizmami uczulen to chyba nawet alergolodzy nie wiedza.
Ja jako dziecko nie bylam nigdy na nic uczulona za to w doroslym zyciu sie uczulilam.
Adas jako dziecko byl pouczulany na mase rzeczy z czego na szczescie wyrosl!
Tak ze nigdy z tym nie wiadomo!
No ja walczę od 14 lat i jak byłam młodsza byłam uczulona tylko na pyłki, trawy itd a na jedzenie dochodziło stopniowo bo alergia pokarmowa jest efektem alergii pyłkowej. Mi zaczęło się w okresie dojrzewania nikt w rodzinie przedtem nie chorował i to nie ma chyba reguły

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 10:11   #516
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Dobry wieczór na nowym wątku ))
Melduje sie z małym opoznieniem, ale musiałam wszystko nadrobić, a dzis T.pracował z domu, wiec nie miałam dostępu do netu

Dzis rano mielismy USG, Robert zdrowy, wszystko w porzadku namiętnie pokazywał siusiaka Mały Ekshibicjonista...waży ok 2200g
Za tydzien w czwartek mam przyjsc na wizyte ze standardowym badaniem i wtedy te paciorkowce mi zrobi i reszte której brakuje.

Widziałam sie także dzisiaj z położną z która zamierzam rodzić, mowiła, że pewnie Młody dobije do 3800g..nastawiam sie na poród w wodzie. No chyba,ze trakcie mi sie odwidzi
No to super ze synek zdrowiutki
Trzymam kciuki za dobre wyniki z badan!
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Aguśka no właśnie może się tak i ułożył a jak na złość spał w najlepsze i nawet Cola go nie ruszyła...a miałam nadzieję, że może się przekręci...w każdym razie już przeszło całkiem...

.
Wiesz teraz juz nasze dzieciaczki maja malo miejsca w brzuszku i trudno je "przegonic". Moj malutek ciagle uciska mi na tetnice pachwinowa po prawej str. i z tego powodu dretwieje mi noga, ale czasem troszke sie przesunie i czuje ulge
Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
witam z rana

co do miodu to ja pije codziennie do herbaty ale odstawie na jakis czas bo mnie jakies uczulenie dopadło moze to od niego

dziewczyny co sądzicie o ziołach z lisci malin mi kolezanka polecila mówiła ze dzieki nim łatwiejszy poród miała
herbatka z lisci malin podobno rozkreca skurcze
Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Mnie rozlozylo na calego
Glowa boli cieknie z nosa
Kasiu kuruj sie do porodu.
Ja mam troszke zaleglosci, bo lezalam plackiem w lozku ale w tel. kiedys wyczytalam ze masz miec cc?
SZYMONEK

Stary 2012-02-04, 10:12   #517
aalegna
Wtajemniczenie

o widze że mowa o hamburgerach domowych, też miałam dziś robić ale jednak padło na tortille o ile kupimy te placki tortilli bo samej nie chce mi sie ich piec
wczoraj teściowe nas nawiedzili, jak sie dowiedzieli że dziś po wózek jedziemy to chyba z 15 min powtarzała: nie kupuj jeszcze wózka, naparwde nie kupuj, nie kupuje sie, dopiero jak urodzisz to D. pojedzie i kupi bo się nie kupuje przed i tak wkółko na pytanie mojego D. dlaczego się nie kupuje, odparła bo nie bo jest taki przesąd i on się sprawdza starałam się nie denerwować i nic nie odpowiedziałam. przemiliczałam tą kwestię a teściu nieźle jej wtórował mówiąc że on pojechał sam i też kupił taki jaki był! A jeszcze teściowa wpadła na pomysł że jak wyjde ze szpitała to przecież moge też jechać kupić wózek bo na początek mi nie bedzie potrzebny przecież. Mhhm już sie widze jak pierwsze moje kroki po szpitalu kieruje po zakup wózka
Suma summarum jedziemy za chwile kupić wózek (a raczej zamówić bo pewnie nie bedzie takiego koloru jak chce) i mam nadzieję że teściowa do porodu się już u mnie nie zjawi i nie bedzie go widziała bo nie chce mi się już jej słuchać

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Tak,, podobno moga wywolaywac skurcze macicy, dlatego dopiero po 38, tez tak slyszalam
i ja zamierzam pić, bo nawet położna na sr polecała
Stary 2012-02-04, 10:22   #518
lena_mi
Zakorzenienie

Dzień doberek,

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
mięsko pewnie sama robisz?
bo ja mam kupne z Biedronki, TŻ kupił mieliśmy robić
mniam, hamburgery! my domowe robimy najczęściej z piersi kurczaka także są to właściwie chickenburgery Dajemy surówkę z białej kapusty, sałatę, pomidorka, cebulkę, ogórka, paprykę, czasem plaster żółtego sera, majonez i ketchup

a co do miodu, to a sr mówiła położna że w czasie karminia uważac z nim, natomiast w czasie ciązy jak najbardziej ja jem bardzo często

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

My na obiad mamy dziś gyrosa, już wczoraj zamarynowałam

Agusia, też wkółko o tym myślę, jak tam można ze swoim maleństwem postąpic, jest to dla mnie niewyobrażalne..
Stary 2012-02-04, 10:23   #519
desia888
Wtajemniczenie

A ja juz sobie wstawilam rosolek zeby chlopaki mialy obiadek jak ja wyjade.
A wyjezdzam dzisiaj kupic lub zamowic wozek
Wiem dokladnie jaki chce, wiec jesli koloru nie beda mieli na stanie to sobie zamowie.
No i kupuje tez kolyske karolci, ta ktora tak bardzo podobala sie Tobie ale niestety nie mezowi, ja sie w niej zakochalam a mojemu w sumie wszystko jedno
Jade z mama i siostra (tradycyjnie)
Tz zaakceptowal wozek, poniewaz on lubi chodzic na spacery i bedzie z wozkiem chodzil, to chcialam zeby mu sie wizualnie tez podobal!
Zaraz wkleje link:
http://www.skleproan.pl/index.php?p1,roan-marita

Kolorek chce s-116 to liczac od dolu -trezci rzadek, rozowy kolor

I zobacze czy maja jakies ladne posciele do wozka to tez zaraz sobie kupie bo chce komplet podusia z kolderka, tak mialam do adasia i bardzo mi sie to podoba!
Tak ze juz sie nie moge doczekac do 13 , wtedy jedziemy

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-02-04 o 10:34
Stary 2012-02-04, 10:23   #520
lena_mi
Zakorzenienie

aaalegna współczuję przesądnej teściowej..
Stary 2012-02-04, 10:33   #521
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
o widze że mowa o hamburgerach domowych, też miałam dziś robić ale jednak padło na tortille o ile kupimy te placki tortilli bo samej nie chce mi sie ich piec
wczoraj teściowe nas nawiedzili, jak sie dowiedzieli że dziś po wózek jedziemy to chyba z 15 min powtarzała: nie kupuj jeszcze wózka, naparwde nie kupuj, nie kupuje sie, dopiero jak urodzisz to D. pojedzie i kupi bo się nie kupuje przed i tak wkółko na pytanie mojego D. dlaczego się nie kupuje, odparła bo nie bo jest taki przesąd i on się sprawdza starałam się nie denerwować i nic nie odpowiedziałam. przemiliczałam tą kwestię a teściu nieźle jej wtórował mówiąc że on pojechał sam i też kupił taki jaki był! A jeszcze teściowa wpadła na pomysł że jak wyjde ze szpitała to przecież moge też jechać kupić wózek bo na początek mi nie bedzie potrzebny przecież. Mhhm już sie widze jak pierwsze moje kroki po szpitalu kieruje po zakup wózka
Suma summarum jedziemy za chwile kupić wózek (a raczej zamówić bo pewnie nie bedzie takiego koloru jak chce) i mam nadzieję że teściowa do porodu się już u mnie nie zjawi i nie bedzie go widziała bo nie chce mi się już jej słuchać

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

W tym samym czasie pisalysmy to samo
kupic lub zamowic wozek bo pewnie nie bedzie koloru

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-04, 10:37   #522
Aguśkaa83
Zakorzenienie

aalegna wspolczuje tesciowej Dobrze ze maz sie nie slucha swojej mamy i zrobicie po swojemu. Jak kupicie wozeczek to sie pochwal

lena staram sie o tym nie myslec, ale to jest dla mnie przerazajace

desiu ja mialam wozeczek roan od bratowej przy Filipku
Tylko ze juz byl rozhustany ihih bo wyhustal trojke dzieci i dla swojego drugiego maluszka chcialam juz nowy wozeczek.
Wozek bardzo miekki do jezdzenia, nie ma skretnych kol ale pompowane i super mi sie nim jezdzilo. A buja sie w nim tez elegancko

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

desiu no i gondola jest bardzo duza i dziecku jest bardzo wygodnie
Jedyny minus dla mnie to maly kosz na zakupy ale do torby czesc wrzucalam i jakos bylo
SZYMONEK

Stary 2012-02-04, 10:38   #523
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
No ja walczę od 14 lat i jak byłam młodsza byłam uczulona tylko na pyłki, trawy itd a na jedzenie dochodziło stopniowo bo alergia pokarmowa jest efektem alergii pyłkowej. Mi zaczęło się w okresie dojrzewania nikt w rodzinie przedtem nie chorował i to nie ma chyba reguły
Ja jako dziecko bylam uczulona na pylki i siersc zwierzat oraz pierze.A teraz nie jestem na nic uczulona.A znalam faceta,ktory cale zycie mieszkal w lesie i po 40 latach dostal strasznie silna alergie na drzewa iglaste.

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość

Nie cierpie takich przesadow.Ja przy corce kupowalam od poczatku rozne rzeczy,po troszeczku,bo pieniazkow bylo malo i tak bylo latwiej stopniowo mi kupowac.Teraz tez tak kupuje,juz mam i wozek i lozeczko kupione.Tez sie spotkalam z opiniami,ze zle robie.I mowi wprost,ze nie wierze w zababony.Albo,ze to nie sredniowiecze,zeby takimi przesadami sie sugerowac.I z reguly ten ktos przestaje.
Stary 2012-02-04, 10:38   #524
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Ja nie znosze przesądów.. moi rodzice i teściowie nie są aż tak przesądni, ale gdy poszłam do znajomej jej teściowa zaraz na mnie wsiadła, że no paska sięw ciaży nie nosi (a ja bylam wtedy na pcozatku ciazy wiec nie bolo nawet sladu brzucha..... )
Stary 2012-02-04, 10:39   #525
tynka88
Zadomowienie

chyba wczoraj za duzo chodziłam i wieczorem miałam twardnienia, kilka bolesnych.
do tego miałam zgage stulecia ,myslalam ze mi wypali przełyk.

Kathi pozwolilam sobie kliknac na link w twoim podpisie, i te torty piękne!

ja zaraz ide troche poćwiczyć, miłego dnia dziewczyny

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 10:39   #526
gosia261282
Gang Iren

Desia wozek bardzo mi sie podoba
A widac gdzies jak wyglada wersja ze spacerowka?
Stary 2012-02-04, 10:40   #527
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziewczyny a mi sie sie sni co noc taki seksik ze nie moge
Abstynencje mam juz tak dluga ze az strach
SZYMONEK

Stary 2012-02-04, 10:49   #528
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
aalegna wspolczuje tesciowej Dobrze ze maz sie nie slucha swojej mamy i zrobicie po swojemu. Jak kupicie wozeczek to sie pochwal

lena staram sie o tym nie myslec, ale to jest dla mnie przerazajace

desiu ja mialam wozeczek roan od bratowej przy Filipku
Tylko ze juz byl rozhustany ihih bo wyhustal trojke dzieci i dla swojego drugiego maluszka chcialam juz nowy wozeczek.
Wozek bardzo miekki do jezdzenia, nie ma skretnych kol ale pompowane i super mi sie nim jezdzilo. A buja sie w nim tez elegancko

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

desiu no i gondola jest bardzo duza i dziecku jest bardzo wygodnie
Jedyny minus dla mnie to maly kosz na zakupy ale do torby czesc wrzucalam i jakos bylo
O widzisz Aguska-dobrze wiedziec, ja go probowalam juz w sklpeie i tez bylam zadowolona
Ja przy Adasiu mialam emaljunge, generalnie podobaja mi sie wozki klasyczne i z pompowanymi kolami, uwazam ze roan jest tak samo ladny jak emaljungi i fajnyw prowadzeniu wiec nie wiem po co kupowac wozek z 3 tysiaki skoro mozna za 1200
Co do kolek skretnych to ja nie chcialam wlasnie, ja z adasiem najezdzilam sie po ladnych chodnikach i w parkach po dziurach nieskretnymi i zawsze jezdzilo mi sie super!
A zakupy-damy rade jako, to szczegol w sumie
Nie mozna miec wszystkiego

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-04, 10:55   #529
tynka88
Zadomowienie

Aguśka jak ja Cie dobrze rozumiem ja mam sny ,ale i taka chcice, TZ zabraniam włączac w tv filmów ze scenami erotycznymi i sama nie wiem jak dam rade, miejmy nadzieje ze szybko dojdziemy do siebie i sobie odbijemy

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 11:10   #530
karolca
Zakorzenienie

Matko... przez tę sprawę Madzi miałam tak głupie sny, że szok.
że znajomi zabili swoje dziecko, robili jakiś remont... było czysto i w ogóle a ja widziałam ślady krwi i inne takie... i bałam się, że mi też mogą coś zrobić.
Potem robiłam zakupy dla dziecka w lumpeksie i babka miała tam śliczne pościele, ciuszki i w ogóle same cudowne cuda w fajnych cenach i mama mnie musiała siłą wyciągać ze sklepu abym za dużo nie nakupowała

a generalnie to źle mi się spało, jest mi dziś niedobrze... znowu.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 11:14   #531
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Desia wozek bardzo mi sie podoba
A widac gdzies jak wyglada wersja ze spacerowka?
Tak, na tej stronce widac :
http://www.sklep.urwis.com.pl/produc...oducts_id=2856

Co do uczulen to ja nigdy nie bylam do czasu ak zaczela w szwecji pracowac jako manikurzystka- po 1,5 roku zaczely sie moje alergie , zanim domyslilam sie skad to i porobilam testy minely 2 lata, w efecie jestem uczulona na wiele roznych chemikali, ktore wchodza w reakcje krzyzowe
A w chwili obecnej nie mam zielonego pojecia co mnie uczula wiec pewnie na inne rzeczy tez jestem

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-04, 11:19   #532
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a mi sie sie sni co noc taki seksik ze nie moge
Abstynencje mam juz tak dluga ze az strach
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Aguśka jak ja Cie dobrze rozumiem ja mam sny ,ale i taka chcice, TZ zabraniam włączac w tv filmów ze scenami erotycznymi i sama nie wiem jak dam rade, miejmy nadzieje ze szybko dojdziemy do siebie i sobie odbijemy
mam to samo, noc w noc super sexik... we śnie tylko, bo przez ten cewnik mnie to boli i sikać sie chce ciągle w trakcie i nie mogę

najlepiej we święta jak leżałam na patologii w telewizji same komedie romantyczne, a wszystkie laski z językiem na brodzie i jęczą że też by chciały a nie mogą (same niewyżyte laski na patologii leżą hihi)

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 11:20   #533
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewczynki,
ja w sumie zajrzalam tutaj po 2 w nocy bo nie spalam cala noc. juz wieczorem nie za dobrze sie czulam cisnieniowo, mialam male skoki. pozniej w nocy jak zasnelam na 15 min po polozeniu sie to cos mnie obudzilo i juz mialam noc z glowy. ogolnie cisnienie mam niskie tak srednio 110/60, ale co dziwne to od wczoraj wieczorem odczuwam takie naladowanie w srodku i jednoczesnie jestem senna ale i nabuzowana energia i nie wiem co to jest, musze zadzwonic do poloznej w poniedzialek.
jak wrocilam do lozka po 3, to tz nad ranem zaczal pojekiwac ''auuu skurczzz, mam skuurczczczcczcz....lydka ...strasznie boli (i kto tu jest w ciazy?, wiec zaczelam go glaskac po glowie a jego ponoc tak bolalo i jeszcze teraz boli go ta lydka.
u mnie 0 termometr pokazuje na dworze, ide zaraz sie przejsc troche. tak mam z tym cisnieniem odkad 2 tyg jestem w domu, moze za duzo siedze...nie wiem juz sama.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 11:21   #534
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
mam to samo, noc w noc super sexik... we śnie tylko, bo przez ten cewnik mnie to boli i sikać sie chce ciągle w trakcie i nie mogę

najlepiej we święta jak leżałam na patologii w telewizji same komedie romantyczne, a wszystkie laski z językiem na brodzie i jęczą że też by chciały a nie mogą (same niewyżyte laski na patologii leżą hihi)
Bo zakazane smakuje najlepiej

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-04, 11:37   #535
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu kuruj sie do porodu.
Ja mam troszke zaleglosci, bo lezalam plackiem w lozku ale w tel. kiedys wyczytalam ze masz miec cc?
Tak mam na 5 Marca bo mala lezy glowka do gory a przy okazji chce jajniki sobie podwiazac Mam jednak 14 lutego kontrole w szpitalu i nie wiem jak bedzie jesli mala sie obroci czy nie zmienia zdania

tynka dziekuje za komplement , to moje takie male Hobby

aalegna przesady sa najlepsze, nie kupuj ciuszkow , wozkow , nie nos lancuszkow , a potem z niemowlakiem lataj po sklepach i zbieraj wyprawke i to na rekach bo prezciez bez wozka
Ja nie znosze tez "dobrych rad" szybko poustawialam wszystkich ze jestem matka i ja jestem najmadrzejsza hihi a jak czegos nie wiem to sa lekarze a juz napewno porad mamusi czy babci sluchac nie bede

Co ja mam zrobic ? Ciagle jestem glodna

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 11:38   #536
koniakonia
Zakorzenienie

Witam Dziewczyny
biedna Madzia , przebudziłam się w nocy, włączyłam tv i tu taki news , ale faktycznie ten jackowski to ma nosa, mowił ,że będzie w jakiś budynkach itd. , w sumie jak tak myślę to jednak takich przypadków jest więcej,tylko że mamy robią to mniejszym dzieciom....no nic, żal i płakać się chce

A rano nie miałam prądu do 9 , a wchodzi moja Mama , bo była u fryzjera od rana(dobrze,że ma krótkie włosy to przy oknie Ją ścięła ) tv włączony i mówię,że podkurzam za chwilę, a Ona zdziwiona , ale jak ? przecież prądu nie ma , to jej pokazuje na tv no nie zajarzyła

Z tym miodem to jeszcze też jest tam jakieś ryzyko zarażenia się botuliną, a że kobieta w ciąży jest mniej odporna to niektórzy się miodu boją.Ja jem, ale z pewnego źródła i się jakoś nie boję.

Alegna tanie tortille są w biedronce, widziałam też w inter marche .

Ja jeszcze jednego hamburgera mam, tego co miałam zjeść w nocy , to sobie zaraz wszamam ,a na obiad dzisiaj zupa warzywna z wczoraj i c.d. naleśników.

Desia
ja mam właśnie Emmaljungę, podobne są do Roana,ale jakościowo jednak troszku odstają ,ja na 3 dziecioczki to się szarpnęłam, a w sumie to dziadkowie zaszeleli, trochę inaczej się pewnie rzeczy montuje itd, duże są te wózki , ale jak dla mnie super, bardzo u mnie w mieście popularne są te roany, u mnie w bloku są 4 na 10 dzieci.

Ciśnienie mierzę 4 razy dziennie i jest ok, tylko tętno mam dość wysokie.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-02-04 o 11:45
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 11:42   #537
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość

tynka dziekuje za komplement , to moje takie male Hobby
Teraz zobaczyłam
BOSKIE TORTY

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Od czasu jak jestem w ciąży mój mąż ma wzmożony apetyt na makaron albo zapiekany z sosem i serem, spaghetti... naprawdę dużo i często makaron jest u nas na obiad lub na kolację I jestem pewna, że to przez moją ciążę, na szczęście nie przytył za dużo.

Wczorajszy deser sprawił mu radość

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-04, 11:44   #538
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz Aguska-dobrze wiedziec, ja go probowalam juz w sklpeie i tez bylam zadowolona
Ja przy Adasiu mialam emaljunge, generalnie podobaja mi sie wozki klasyczne i z pompowanymi kolami, uwazam ze roan jest tak samo ladny jak emaljungi i fajnyw prowadzeniu wiec nie wiem po co kupowac wozek z 3 tysiaki skoro mozna za 1200
Co do kolek skretnych to ja nie chcialam wlasnie, ja z adasiem najezdzilam sie po ladnych chodnikach i w parkach po dziurach nieskretnymi i zawsze jezdzilo mi sie super!
A zakupy-damy rade jako, to szczegol w sumie
Nie mozna miec wszystkiego
Moja koleżanka też miała roana i też zadowolona bardzo,bardzo
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 11:50   #539
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Teraz zobaczyłam
BOSKIE TORTY

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Zgadzam się torty boskie, palce lizać. Kathi75 masz talent Naprawdę apetycznie wyglądają i pewnie też tak smakują

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 11:53   #540
karolca
Zakorzenienie

jutro będę w posiadaniu tego wózka
(o ile faktycznie jest w takim stanie o jakim babka mówiła)

jest fotelik/nosidełko, głeboki, spacerówka. Wszystkie budki, osłonki, parasolki i w ogóle komplet.

1.jpg 2.jpg

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości