Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 14:29   #3421
rysiki
Raczkowanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Mamy drugiego ząbka!!!!

Scio
biedna Agatka, oby wysypka poszła precz
brumek, ania- jak już wcześniej pisałam jest to praca w sklepie z winami, ale nie tylko. Jest tam duży wybór piw z całego świata i masakryczna ilośc wyszukanych alkoholi. Mam nadzieję, że uda mi się pracowac nie tylko w weekend, ale również w tygodniu. Niestety popłudniowa zmiana zaczyna sie tam o 14, a ja dam rade dojechac nie wczesniej niz na 15, ale według kierownika "zrobimy tam, żeby było dobrze" Ogolnie wrażenia bardzo pozytywne, jedyne co mnie martwi to to, że szefowa za jednym zamachem zwolniła z firmy trzy osoby.. Ale mam nadzieje, że popracuję tam dłużej
piwnooka
adrji- kusisz tymi przepisami

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy którejś dzieciaczek miał wzmożone napięcie mięśniowe??? Chyba w przyszłym tyg. wybiorę się z małą do lekarza na konsultacje!! Już w grudniu przy okazji wizyty u lekarza z powodu pierwszego zachorowania Ali, wspomniałam o częstym prostowaniu nóżek przez mała, lekarka stwierdziła, że na pierwszy rzut oka widzi, że dziecko dobrze sie rozwija, gaworzy, reaguje na bodźce, uśmiechy, zagadywanie itp. że nie doszukiwałaby się problemu. No i czas leci, a Ala nadal często te nóżki prostuje, kiedy ją przewijam, kiedy leży w leżaczku gdy ją karmię, kiedy się cieszy, to macha rączkami, a nóżki prostuje, gdy ją podnoszę zaciska piąstki i prostuje nózki, do tego ma naciągnięte stópki skierowane w dół (wiecie o co mi chodzi?)..... Muszę to skonsultować jeszcze raz z lekarzem, ale martwię się, że może za późno się z tym wybieram do specjalisty
Właśnie moja Asia ma to samo. Od jakiegoś czasu ciągle prostuje nóżki i zakłada nogę na nogę na wysokości stóp. Mówiłam o tym pediatrze, ale ona jakoś nie widzi w tym problemu. Zresztą ciągle mam wrażenie, że ona jest jakaś niedouczona. Kiedy wybraliśmy się z Asia na wizytę, bo mała miała bardzo dużo śluzu w kupie- zbagatelizowała to. Po 10dniach malutka dostała biegunki, ale właściwie, to były takie bardzo śluzowe kupy, po 6-7 razy dziennie. Wtedy stwierdziła, że to rota wirus. Ale ja wiem, że to nie to. Moim zdaniem mała przestała tolerować Bebiko. Zmieniłam mleko na NAN, kupy trochę lepsze, ale teraz zaczęło się ulewania (a Asia naprawdę wcześniej praktycznie w ogóle nie ulewała...) Sama nie wiem, co mam myśleć
Powtarzam prośbę, czy krakowskie Mamy mogą polecić mi jakiegoś pediatrie?
Stary 2012-02-04, 14:38   #3422
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

bella dla dziewczynek
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:39   #3423
marzena_S
Zadomowienie

Kajool, jak najedziesz na zdjęcie z promocji jest napisane, że kod dotyczy Bebilonu 2,3 i 4 -zwykłego, nie HA. (czyli nie tylko tego ze zdjęcia)

Karolinee, brawa za ząbek.

Adrij, wszystko wygląda bardzo apetycznie. Nigdy nie robiłam bezy, może spróbuję.

Piwnooka, Bella, za nowe zdolności ruchowe dziewczynek.

Co do Madzi to ja jednak mam nadzieję, że to był nieszczęśliwy wypadek, a dziewczyna ze strachu nie wiedziała jak się zachować. Nie chce jej tłumaczyć, bo dla mnie też jest niepojęte jak można własne dziecko zostawić pod drzewem zamiast szukać pomocy i za wszelką cenę próbować je uratować. Słyszałam o przypadku, gdzie dziecko się poślizgnęło w domu, niefortunnie uderzyło głową i zmarło,więc to nie jest niemożliwe. Mam wrażenie, że media próbują z tej historii "wyssać wszystkie soki" i poprawić sobie oglądalność stąd jakieś dziwne satanistyczne domysły. Może jestem naiwna, ale mam nadzieję, że Magda nie została zamordowana i nie cierpiała... Ciągle mam łzy w oczach jak o tym myślę i nie mogę przestać tulić Hani.
Stary 2012-02-04, 14:49   #3424
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Ja to już mam dość słuchania tego przez cały dzień, owszem tragedia wielka, serce pęka, że matka tak mogła zrobić, ale media rozdmuchują to MEGA. Też mnie to ruszyło. Nie mniej jednak stacje prześcigają się w spekulacjach itd.
Stary 2012-02-04, 14:57   #3425
karolinee1983
Zadomowienie

brumek, alibany, lili 83, rysiki, marzena_s, - dziękujemy

Bella - za nowe umiejętności dziewczynek

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agata ma wysypke
Kurcze...

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
z onetu:

Katarzynie W. grozi kara od 3 miesięcy do 5 lat pozbawienia wolności.

to chyba żart
Śmieszne, co?? Dla mnie polski wymiar sprawiedliwości jest śmieszny

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Co do Madzi to ja jednak mam nadzieję, że to był nieszczęśliwy wypadek, a dziewczyna ze strachu nie wiedziała jak się zachować. Nie chce jej tłumaczyć, bo dla mnie też jest niepojęte jak można własne dziecko zostawić pod drzewem zamiast szukać pomocy i za wszelką cenę próbować je uratować. Słyszałam o przypadku, gdzie dziecko się poślizgnęło w domu, niefortunnie uderzyło głową i zmarło,więc to nie jest niemożliwe. Mam wrażenie, że media próbują z tej historii "wyssać wszystkie soki" i poprawić sobie oglądalność stąd jakieś dziwne satanistyczne domysły. Może jestem naiwna, ale mam nadzieję, że Magda nie została zamordowana i nie cierpiała... Ciągle mam łzy w oczach jak o tym myślę i nie mogę przestać tulić Hani.
W tej sytuacji ja też chciałabym wierzyć, że to był nieszczęśliwy wypadek, że temu dzieciątku ta kobieta nie zrobiła krzywdy specjalnie, ale mam wrażenie, że w całej tej dziwnej sprawie malutka jest niestety ofiarą obym się myliła...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:59   #3426
iwonap79
Raczkowanie

Talking Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Czyli? Bo ja nie w temacie. Pewnie na FB rozmawiałyście
No ale jak z Twojej, to skąd o mojej tak dużo wie?
dziewczyny nie szlaejcie
Patik ma rację, pracuję w open finance- na fb mam w opisie
a co do Twojej pracy Brumku, to tak jak pisałam w k- moja przyjaciółka też tam pracuje, a że jest już Mamą to znam obyczaje panujące w Waszej firmie i nie niest prezesem))
reszta to mo0je szczere dobre fluidy))
nadrabiam dalej
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:06   #3427
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
adrji napewno wypróbuję przepis na rogaliki, bo je uwielbiam pod każdą postacią, a że leń jestem nie lubię wyrabiać ciasta, a te są mega szybkie, tanie i mało pracy wymagają.

Piwnooka brawo

Dlaczego buraczki tak długo się gotują? ciągle dolewam wodę a nadal twarde.

Scio OMG, od mleka
Sarita dzisiaj dostaje już czyste bebilon ha.

Tak mnie boli głowa.
Mam doła, czuję się jakoś tak...nie wiem jak to okreslić.

Ja nie oceniam tej matki.- tzn staram się. Ta tragedia była apogeum ciągów zdarzeń które wydarzyły się w życiu tej dziewuchy, jej młodości.
Ojciec pijak, konflikty rodzinne, oblana matura, próba samobójcza, niechciana ciąża, komplikacje, wczesny poród, niedojrzałość emocjonalna, depresja..
Gdyby kiedyś otrzymała pomoc może nie byłoby tej tragedii?
Oczywiście nie usprawiedliwiam jej w żaden sposób.
tez nie oceniam, dziewczyny pamietacie jak nam dzieciaki dawaly wkosc?? A teraz jeszcze okres zabkowania wiec znowu dostajemy w kosc. Przy problemach z psichika, depresji poporodowej, ktora moze trwac do roku czasu, pozostawieniu matki samej ze soba, moglo dac mieszanke wybuchowa. Nie tlumacze jej, bo nie ma nic straszliwszego na swiecie niz utrata, zabicie dziecka. Staram sie jej nie demonizowac po prostu. Bo teraz wszyscy z niej robia bestie. Szkoda tylko, ze kobieta, ktora ma problemy nie ma gdzie sie udac po pomoc.

Cytat:
z onetu:

to chyba żart
ale to za nieumysle spowodowanie smierci. Jezeli zmieni sie zarzut, to zmieni sie tez kara.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Kajool, jak najedziesz na zdjęcie z promocji jest napisane, że kod dotyczy Bebilonu 2,3 i 4 -zwykłego, nie HA. (czyli nie tylko tego ze zdjęcia)

Karolinee, brawa za ząbek.

Adrij, wszystko wygląda bardzo apetycznie. Nigdy nie robiłam bezy, może spróbuję.

Piwnooka, Bella, za nowe zdolności ruchowe dziewczynek.

ale glupek ze mnie. Nie pobralam :/

Brumku wrzucisz do K. swoj przepis na rybe??
Stary 2012-02-04, 15:13   #3428
youyou
Zakorzenienie

blondynka przepraszam obiecałam Ci pobrać kody ale niestety nie udało się, o 23 obudził się Filip i musiałam się z nim położyć, co wstawałam to ten mnie kurczowo trzymał i mówił że mam z nim zostać...
leżałam więc z nim, potem obudziła się Lilka i wzięłam ją (i Filipa też) do nas do łózka. Z jednej strony więc mialam Lilę przy cycu, z drugiej tulącego się Filipa ....i tak z nimi zasnęłam
Rano pobiegłam do kompa ale już niestety limit kodów został wyczerpay

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

youyou a chcesz beze chrupiaca czy z pianka w srodku??

youyou i zdecydowalas sie na jakiegos lapka?? Moj juz przyszedl.

kajool chce taką chrupiącą z pianką w środku

kupiłam dziś maliny i będę robić ten co mi scio przesłała http://mojewypieki.blox.pl/2007/04/Biala-Pavlova.html

wygląda przepysznie i tylko nie wiem czy robić dziś czy jutro z rana? bo potrzebne mi na ok 16 (jutro robimy urodzinowy torcik Filipa).

Zrobiłam dziś brumkowe piersi wyszła pychotka, wszyscy się zajadali, bo poczęstowałam rodziców, tylko jednak jak dla mnie to porcje dużo za duże następnym razem zrobię z ćwiartki piersi a nie połówki.

Piekę też dziś ciasto marchewkowe z przepisu dziubkowego - na surowo smakowało cudnie, zobaczymy jak się upiecze

aaa właśnie lece wyjąć z piekarnika!

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-02-04 o 15:14
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:21   #3429
Naataaszkaa
Raczkowanie

KOCHANE - JESTEŚCIE NAJLEPSZE NA ŚWIECIE A WASZE KCIUKI NAPRAWDĘ DZIAŁAJĄ CUDA

Byłyśmy na kontroli bioderek i wszystko jest w porządku nie trzeba więcej kontrolować.. ufff jaka ulga

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Zapomnialam sie pochwalic ze moja Olivcia zaczela pierdzic... i bardzo jej sie to podoba ... i coraz czesciej powtarza.... mammaaa, mamamma

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
zapomniałam o zdjęciu
Ja tu na diecie a Ty takie cuda wklejasz

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Widziałyscie to:

<klik>
poplakalam sie wczoraj ze smiechu
Moja Hania robi tak samo jak ja kichnę i muszę powiedzieć aaaa psik to wtedy się rozluźnia

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
piwnooka powiedział, że podejrzewał Kaśkę, ale nawet nie chciał pomyśleć, że mogłaby to zrobić. I że teraz łączy fakty - niechciane dziecko, ucieczka po porodzie dziecka, a i jej dziwne zainteresowania ( i wymieniał - obrzędy, antychryst . A, i mówił ze wszystkim mówiła, że ineresują ją egzorcyzmy) . I mówił, że to zaprzeczenie tej jej ,,pobożnośi o której mówili jej rodzice. To tak mniej więcej

piszę brzydko i bez składni, bo młody na kolanach mi wali w klawiature
Marina a na którym kanale to oglądasz?

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
właśnie moje dziecię pierwszy raz obróciła się z brzuszka na plecy

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agata ma wysypke
Ojej.. od czego to może być

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

A z miłych rzeczy moje córcie staraj się siadać z pozycji leżącej i co więcej czasem im się udaje No nigdzie już nie wolno ich samych zostawić.... Raczkowac nie, ale siadać z leżenia to tak... Wiecie jaka byłam zaskoczona jak im się udaje? Nawet we wózku nie można ich zostawić na sekundę...

Dama śpi.. Tż śpi... kawka, wizaż, cisza... mmmm cudownie jest
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:50   #3430
madziaranew
Rozeznanie

O Madzi w nocy myslalam , wyobraznia dzialala nawet , wyobrazalam sobie jak rozwijaja ten kocyk itp,

Jeszcze nie jest wyjasnione , moim zdaniem ktos jeszcze maczal w tym palce...

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
.

Piekę też dziś ciasto marchewkowe z przepisu dziubkowego - na surowo smakowało cudnie, zobaczymy jak się upiecze

Ja juz upieklam, wyglada pysznie , jeszcze nie probowalam.

Adrij co Ty tak musisz tymi zdjeciami, az slink cieknie , ale jeszcze nie pieklam , moze sie skusze

U nas pada snieg

Bella dla dziewczynek
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:58   #3431
patik87
Zakorzenienie

rysiki a może Mała ma skazę albo nietolerancję laktozy? objawy takie podobne..

Sara zrobiła dzisiaj 3 rzadkie kupy w dużej ilości.
Skrzeczy, piszczy mi cały czas. Już jej nawet pozwalam tv oglądać, to chwila spokoju.
Stary 2012-02-04, 15:59   #3432
madziaranew
Rozeznanie

MoniaZ82 brawa dla Olivki

Piwnooka gratki za nowe umiejetnosci
Stary 2012-02-04, 16:28   #3433
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

You you jak ciasto?
Stary 2012-02-04, 16:30   #3434
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Halllooooooo Stronczeeeeeeek gdzzzzzzziiiee jeeessstessssss?
Hej jestem. Wczoraj wieczorem bylam taka padnieta ze o 23 poszlam spac. Nie odzywalam sie wczesniej bo mialam tyly na watku i dopiero teraz nadrobilam

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Znaleźli ciało

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
a mialam nadzieje ze Madzia zyje,jestem przerazona,plakac sie chce znow bede polnocy o tym mysla
Tez miałam cicha nadzieje ze ona jednak zyje... biedne dziecko...

Cytat:
Mamy drugiego ząbka!!!!

Cytat:
Dla mnie to też nie był wypadek tylko zabójstwo!!!! Jestem tego pewna. Po tym, jak wypowiedziało się wielu specjalistów z zakresu psychologii sądowej, karnistów jeszcze bardziej utwierdzam się w tym przekonaniu. I nie wierzę, że zrobiła to sama Ten jej cały mąż "mi śmierdzi"

zgadzam sie w 100% z Toba

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
właśnie moje dziecię pierwszy raz obróciła się z brzuszka na plecy

Cytat:
z onetu:

to chyba żart
ja bym jej z wiezienia nie wypuscila, a jak sie okaze po sekcji ze ja zamordowala to

Cytat:

U nas pada snieg
Śnieg? skad ten snieg... u mnie nie ma

achh no i gdzie moje maniery, DZIEN DOBRY

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-02-04 o 16:32
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:06   #3435
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
You you jak ciasto?

w smaku pycha

tylko nie wiem czy mi dobrze wyszło, bo w piekarniku widziałam że ładnie wyrosło a potem opadło?
ale smaczne jest
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:18   #3436
adrji
Raczkowanie

youyou a z mojego przepisu nie skorzystasz
żeby ułatwic sprawę, od razu ci powiem,
że ta skrobia i ocet wcale nie są potrzebne, szkoda zachodu
i mowie Ci beza ciemna jest lepsza od jasnej-dodaj 3 łyżki kakao
maliny-najlepszy wybór!

co do ciasta marchewkowego - to powiem wam,
żeby jeszcze dodatkowo ułatwić ja tą ostatnia faze z lenistwa tez robie miksere
i wychodzi tak samo!
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:37   #3437
Naataaszkaa
Raczkowanie

Hania przekręciła się z plecków na brzuszek w tym momencie turla się już po całym pokoju.. z pleców na brzuch.. z brzucha na plecy i nie nadążam za nią
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:38   #3438
madziaranew
Rozeznanie

[QUOTE=Stronczek27;3206435 5...

:

Śnieg? skad ten snieg... u mnie nie ma [/QUOTE]

U nas juz bialo, ja w domu wiec niech pada , chociaz niech dwa dni polezy ten snieg
Stary 2012-02-04, 17:55   #3439
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Hania przekręciła się z plecków na brzuszek w tym momencie turla się już po całym pokoju.. z pleców na brzuch.. z brzucha na plecy i nie nadążam za nią

Cytat:
U nas juz bialo, ja w domu wiec niech pada , chociaz niech dwa dni polezy ten snieg
Ja jeszcze sniegu w tym roku nie widzialam
Stary 2012-02-04, 17:57   #3440
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Wpadłam tylko zapalić świeczkę dla małej Madzi [`]
Zosia skończyła dziś pół roczku, cieszę się bardzo ... w obliczu tej tragedii...
Trzymajcie się!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:15   #3441
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Zosia skończyła dziś pół roczku
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:18   #3442
karolinee1983
Zadomowienie

Stronczek - dziękujemy z Mają za gratulacje ząbkowe

Cytat:
Brawa dla małej turlającej się kulki

Cytat:
Cześć!
Zosia skończyła dziś pół roczku, cieszę się bardzo ... w obliczu tej tragedii...
Trzymajcie się!
Faktycznie! Dwa dni przed nami, zapomniałam... Wszystkiego najlepszego Zosieńko!!!!!!!!!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:21   #3443
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
A gdzie mierzyłaś? Bo jak na czole, to ta temperatura jest chyba ok (poprawcie mnie, jeśli się mylę). W pupie chyba powinna wynosić ok. 36,6
na czole mierzyłam

brawa za zabki i przewroty

Scio kurcze pieczone no.....

a u nas coz temperatura caly dzien ok. 37,5 stopnia
teraz spadlo do 37 stopni
ale marudzi marudzi marudzi caly czas
noi doszlo takie podsrywanie
pusci baka i odrazu kleksik zolty
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:34   #3444
83monia
Zakorzenienie

sweet - 37 lub 37,5 to NORMALNA temperatura u dziecka, tego sie nie zbija

czesciowo spakowana jestem, jutro wracam do domu... mam mase ciuszkow dla kingusi po mojej chrzesnicy i synu. wlasciwie nie musze jej nic kupowac. to fajnie

a co do sprawy madzi [*] to ja w sumie nie rozumiem jak mozna tak krecic ale rozumiem jedno- ze mogla byc zdolna nawet d zabicia swojego dziecka. powiem wam, ze jak artur byl malutki, kolkowy, zakujacy, jak bylam z nim caly dzien zupelnie samiuitenka to mialam ochote zamknac gdziec to ryczace ciagle dziecko, napryc poduszka, wyrzucic... serio... i wiem ze jakbym byla prostszym czlowiekiem, takim ktory nie mysli zbytnio tylko robi co mu podpowie wyobraznia, to pewnie skonczyloby sie to tragedia. ta dziewczyna raczej nie miala pozytywnych wzorcow, nie wiadomo czy miala pomoc rodziny, faceta... byc moze rzeczywiscie zabila. potrafie ten mechanizm zrozumiec. nie potrafie zrozumiec jednak wykrecania sie od winy... szkoda tylko dziecka, bo ono niczemu niewinne...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-02-04 o 18:35
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:54   #3445
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Mi kiedys moja mama powiedziala ze na dziecko latwo jest sie zdenerwowac (Tak jak Monia pisze, kolki, zabki, marud, wycie), ale bron Boze reki podnosic. Walic w sciane piescia, wyjsc z pokoju i zostawic by ochlonac... ja nie mialam na szczescie takiej sytuacji ze Wiki wyprowadzilaby mnie z rownowagi...
Stary 2012-02-04, 19:04   #3446
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
blondynka przepraszam obiecałam Ci pobrać kody ale niestety nie udało się, o 23 obudził się Filip i musiałam się z nim położyć, co wstawałam to ten mnie kurczowo trzymał i mówił że mam z nim zostać...
leżałam więc z nim, potem obudziła się Lilka i wzięłam ją (i Filipa też) do nas do łózka. Z jednej strony więc mialam Lilę przy cycu, z drugiej tulącego się Filipa ....i tak z nimi zasnęłam
Rano pobiegłam do kompa ale już niestety limit kodów został wyczerpay

kajool chce taką chrupiącą z pianką w środku

kupiłam dziś maliny i będę robić ten co mi scio przesłała
http://mojewypieki.blox.pl/2007/04/Biala-Pavlova.html

wygląda przepysznie i tylko nie wiem czy robić dziś czy jutro z rana? bo potrzebne mi na ok 16 (jutro robimy urodzinowy torcik Filipa).

Zrobiłam dziś brumkowe piersi wyszła pychotka, wszyscy się zajadali, bo poczęstowałam rodziców, tylko jednak jak dla mnie to porcje dużo za duże następnym razem zrobię z ćwiartki piersi a nie połówki.

youyou tez robie pavlova http://spotkanieprzystole.blox.pl/20...I-love-it.html uwielbiam. Najlepsza jest z truskawkami Mozesz upiec dzisiaj albo rano ale przeloz bita smietana dopiero przed podaniem, bo namaka.

Cytat:
Cześć!
Trzymajcie się!
Wsyztskiego najlepszego dla Zosii

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
sweet - 37 lub 37,5 to NORMALNA temperatura u dziecka, tego sie nie zbija

czesciowo spakowana jestem, jutro wracam do domu... mam mase ciuszkow dla kingusi po mojej chrzesnicy i synu. wlasciwie nie musze jej nic kupowac. to fajnie

a co do sprawy madzi [*] to ja w sumie nie rozumiem jak mozna tak krecic ale rozumiem jedno- ze mogla byc zdolna nawet d zabicia swojego dziecka. powiem wam, ze jak artur byl malutki, kolkowy, zakujacy, jak bylam z nim caly dzien zupelnie samiuitenka to mialam ochote zamknac gdziec to ryczace ciagle dziecko, napryc poduszka, wyrzucic... serio... i wiem ze jakbym byla prostszym czlowiekiem, takim ktory nie mysli zbytnio tylko robi co mu podpowie wyobraznia, to pewnie skonczyloby sie to tragedia. ta dziewczyna raczej nie miala pozytywnych wzorcow, nie wiadomo czy miala pomoc rodziny, faceta... byc moze rzeczywiscie zabila. potrafie ten mechanizm zrozumiec. nie potrafie zrozumiec jednak wykrecania sie od winy... szkoda tylko dziecka, bo ono niczemu niewinne...

monia i ja o tym pisalam. A ona w sumie 22 lata, mloda bardzo, dziecko niechciane.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Mi kiedys moja mama powiedziala ze na dziecko latwo jest sie zdenerwowac (Tak jak Monia pisze, kolki, zabki, marud, wycie), ale bron Boze reki podnosic. Walic w sciane piescia, wyjsc z pokoju i zostawic by ochlonac... ja nie mialam na szczescie takiej sytuacji ze Wiki wyprowadzilaby mnie z rownowagi...
dokladnie, ja nie raz musialam wyjsc z pokoju, bo nerwy ponosily. A jak jeszcze czlowiek zmeczony jest, to serio wszystko siada. Tylko wlasnie jestesmy tez ludzmi wiec powinnismy myslec.
Stary 2012-02-04, 19:06   #3447
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam miliard...Albo i więcej.
Wychodziłam z pokoju, zostawiałam wrzeszczące dziecko na podłodze w rożku, przeklinałam, oj ręka mi się prawie sama podnosiła ale zawsze mówiłam stop... Też nie miałam dobrych wzorców, teżżem młoda ( rówieśniczka owej ,,matki" ) ba, agresja jest mi znana jak chyba nikomu...
Ale nie wyobrażam sobie, bym mogła dziecku sumą sumarów coś zrobić.
Mnie w tej sprawie najbardziej przeraża kłamstwo matki, krętactwo, oszustwa... Nienawidzę takich kłamliwych osób, wręcz brzydzę się.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:15   #3448
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Wychodziłam z pokoju, zostawiałam wrzeszczące dziecko na podłodze w rożku, przeklinałam, oj ręka mi się prawie sama podnosiła ale zawsze mówiłam stop... Też nie miałam dobrych wzorców, teżżem młoda ( rówieśniczka owej ,,matki" ) ba, agresja jest mi znana jak chyba nikomu...
Mnie w tej sprawie najbardziej przeraża kłamstwo matki, krętactwo, oszustwa... Nienawidzę takich kłamliwych osób, wręcz brzydzę się.
Tak Marinko Ty jestes dobrym przykladem. Rogi daje Ci w kość i pokazujesz klase
Stary 2012-02-04, 19:24   #3449
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Marinko Ty jestes dobrym przykladem. Rogi daje Ci w kość i pokazujesz klase
Ojej , dziękuje Stronczku za Twoje słowa, miło mi się bardzo zrobiło ...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:45   #3450
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Cześć!
Trzymajcie się!
Sto lat dla Zosienki

A ja wykapalam mala z pomoca mamy mojej bo byla w odwiedzinach, kupila Marysi sloiczki: deserki i obiadki (kochana jest)Marys na razie nie chce spac, gryzie lale, ale mysle ze godzinka i padnie.

mnie wkurzyla bo dzwoni, zebym wziela Marysie i przyszla, mowie ze usypiam dziecko, ale ona chciala zebysmy przyszli i czy nie moge dziecka ubrac i przyjsc, mowie skoro usypiam to znaczy ze ja wykapalam. A to szkoda, bo ciotka przyjechala ..... czy oni wszyscy to juz kur... zapomnieli jak to jest jak sa male dzieciczlowiek produkuje sie aby dziecko mialo jakis rytm dniazeby latwiej bylo wrocic do pracyale nie bo ciotki sa to mam dzieciaka ubierac po kapieli i leciec do niejnikt nie pomysli, ze dziecko ma pol roku, ze o tej porze z reguly dzieci kapie sie, albo karmi, albo usypia. a nawet jakbym poszla, Marysia jak chce sie kapac krzyczy i co ubralabym poszlabym a ona zapewnie w krzyk i zaraz by sei zaczelo pouczanie ze pewno glodna, ale koope ma albo co. Bo im sie nie da wytlumaczyc, ze ten rodzaj placzu jest o kapiel, a ten o pieluche a ten to o jedzenie

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
dobrze mowisz. Jestes dobra matka i wiesz jak nalezy postepowac. Ja tez dobrych wzorcow nie mialam, a mimo wszystko nigdy bym nie zrobila nic dziecku, jak mojej sie zdarzylo marudzic czy cos, a ja widzialam ze nerwy siegaja zenitu, wychodzilam z pokoju i zostawialam ja na chwile, ochlonelam i wracalam. Jak jej sie pomylilo dzien z noca i do polnocka albo 1 spac nie chciala tylko trzeba bylo sie bawic, to jakos dawalam rade,a trwalo to miesiac. Ale nigdy w zyciu nie zrobilabym jej krzywdy!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości