|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Scio biedna Agatka, oby wysypka poszła precz brumek, ania- jak już wcześniej pisałam jest to praca w sklepie z winami, ale nie tylko. Jest tam duży wybór piw z całego świata i masakryczna ilośc wyszukanych alkoholi. Mam nadzieję, że uda mi się pracowac nie tylko w weekend, ale również w tygodniu. Niestety popłudniowa zmiana zaczyna sie tam o 14, a ja dam rade dojechac nie wczesniej niz na 15, ale według kierownika "zrobimy tam, żeby było dobrze" Ogolnie wrażenia bardzo pozytywne, jedyne co mnie martwi to to, że szefowa za jednym zamachem zwolniła z firmy trzy osoby.. Ale mam nadzieje, że popracuję tam dłużej piwnooka adrji- kusisz tymi przepisami ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() Powtarzam prośbę, czy krakowskie Mamy mogą polecić mi jakiegoś pediatrie?
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
bella
dla dziewczynek
|
|
|
|
#3423 |
|
Zadomowienie
|
Kajool, jak najedziesz na zdjęcie z promocji jest napisane, że kod dotyczy Bebilonu 2,3 i 4 -zwykłego, nie HA.
(czyli nie tylko tego ze zdjęcia)Karolinee, brawa za ząbek. ![]() Adrij, wszystko wygląda bardzo apetycznie. Nigdy nie robiłam bezy, może spróbuję. ![]() Piwnooka, Bella, za nowe zdolności ruchowe dziewczynek. ![]() Co do Madzi to ja jednak mam nadzieję, że to był nieszczęśliwy wypadek, a dziewczyna ze strachu nie wiedziała jak się zachować. Nie chce jej tłumaczyć, bo dla mnie też jest niepojęte jak można własne dziecko zostawić pod drzewem zamiast szukać pomocy i za wszelką cenę próbować je uratować. Słyszałam o przypadku, gdzie dziecko się poślizgnęło w domu, niefortunnie uderzyło głową i zmarło,więc to nie jest niemożliwe. Mam wrażenie, że media próbują z tej historii "wyssać wszystkie soki" i poprawić sobie oglądalność stąd jakieś dziwne satanistyczne domysły. Może jestem naiwna, ale mam nadzieję, że Magda nie została zamordowana i nie cierpiała... Ciągle mam łzy w oczach jak o tym myślę i nie mogę przestać tulić Hani. |
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to już mam dość słuchania tego przez cały dzień, owszem tragedia wielka, serce pęka, że matka tak mogła zrobić, ale media rozdmuchują to MEGA. Też mnie to ruszyło. Nie mniej jednak stacje prześcigają się w spekulacjach itd.
|
|
|
|
#3425 | ||
|
Zadomowienie
|
brumek, alibany, lili 83, rysiki, marzena_s, - dziękujemy
Bella - za nowe umiejętności dziewczynek ![]() Kurcze... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
obym się myliła...
|
||
|
|
|
#3426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Patik ma rację, pracuję w open finance- na fb mam w opisie a co do Twojej pracy Brumku, to tak jak pisałam w k- moja przyjaciółka też tam pracuje, a że jest już Mamą to znam obyczaje panujące w Waszej firmie i nie niest prezesem ))reszta to mo0je szczere dobre fluidy ))nadrabiam dalej iwona |
|
|
|
|
#3427 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brumku wrzucisz do K. swoj przepis na rybe??
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
blondynka przepraszam
leżałam więc z nim, potem obudziła się Lilka i wzięłam ją (i Filipa też) do nas do łózka. Z jednej strony więc mialam Lilę przy cycu, z drugiej tulącego się Filipa ....i tak z nimi zasnęłam ![]() Rano pobiegłam do kompa ale już niestety limit kodów został wyczerpay ![]() Cytat:
kajool chce taką chrupiącą z pianką w środku ![]() kupiłam dziś maliny i będę robić ten co mi scio przesłała http://mojewypieki.blox.pl/2007/04/Biala-Pavlova.html wygląda przepysznie i tylko nie wiem czy robić dziś czy jutro z rana? bo potrzebne mi na ok 16 (jutro robimy urodzinowy torcik Filipa). Zrobiłam dziś brumkowe piersi wyszła pychotka, wszyscy się zajadali, bo poczęstowałam rodziców, tylko jednak jak dla mnie to porcje dużo za duże następnym razem zrobię z ćwiartki piersi a nie połówki.Piekę też dziś ciasto marchewkowe z przepisu dziubkowego - na surowo smakowało cudnie, zobaczymy jak się upiecze ![]() aaa właśnie lece wyjąć z piekarnika!
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-02-04 o 15:14 |
|
|
|
|
#3429 | ||||
|
Raczkowanie
|
KOCHANE - JESTEŚCIE NAJLEPSZE NA ŚWIECIE A WASZE KCIUKI NAPRAWDĘ DZIAŁAJĄ CUDA
Byłyśmy na kontroli bioderek i wszystko jest w porządku Cytat:
![]() Ja tu na diecie a Ty takie cuda wklejasz ![]() Cytat:
i muszę powiedzieć aaaa psik to wtedy się rozluźnia![]() Cytat:
![]() Ojej.. od czego to może być ![]() Cytat:
![]() Dama śpi.. Tż śpi... kawka, wizaż, cisza... mmmm cudownie jest
|
||||
|
|
|
#3430 | |
|
Rozeznanie
|
O Madzi w nocy myslalam , wyobraznia dzialala nawet , wyobrazalam sobie jak rozwijaja ten kocyk itp,
Jeszcze nie jest wyjasnione , moim zdaniem ktos jeszcze maczal w tym palce... Cytat:
, wyglada pysznie , jeszcze nie probowalam.Adrij co Ty tak musisz tymi zdjeciami , az slink cieknie , ale jeszcze nie pieklam , moze sie skusze![]() U nas pada snieg Bella dla dziewczynek
|
|
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
rysiki a może Mała ma skazę albo nietolerancję laktozy? objawy takie podobne..
Sara zrobiła dzisiaj 3 rzadkie kupy w dużej ilości. Skrzeczy, piszczy mi cały czas. Już jej nawet pozwalam tv oglądać, to chwila spokoju.
|
#3432 |
|
Rozeznanie
|
MoniaZ82 brawa dla Olivki
Piwnooka gratki za nowe umiejetnosci
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
You you jak ciasto?
|
#3434 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej jestem. Wczoraj wieczorem bylam taka padnieta ze o 23 poszlam spac. Nie odzywalam sie wczesniej bo mialam tyly na watku i dopiero teraz nadrobilam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bym jej z wiezienia nie wypuscila, a jak sie okaze po sekcji ze ja zamordowala to ![]() Śnieg? skad ten snieg... u mnie nie ma ![]() achh no i gdzie moje maniery, DZIEN DOBRY
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-04 o 16:32 |
|||
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
w smaku pycha tylko nie wiem czy mi dobrze wyszło, bo w piekarniku widziałam że ładnie wyrosło a potem opadło? ale smaczne jest
|
#3436 |
|
Raczkowanie
|
youyou a z mojego przepisu nie skorzystasz
![]() ![]() żeby ułatwic sprawę, od razu ci powiem, że ta skrobia i ocet wcale nie są potrzebne, szkoda zachodu ![]() i mowie Ci beza ciemna jest lepsza od jasnej-dodaj 3 łyżki kakao ![]() maliny-najlepszy wybór! co do ciasta marchewkowego - to powiem wam, żeby jeszcze dodatkowo ułatwić ja tą ostatnia faze z lenistwa tez robie miksere ![]() i wychodzi tak samo! |
|
|
|
#3437 |
|
Raczkowanie
|
Hania przekręciła się z plecków na brzuszek
|
|
|
|
#3438 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Stronczek27;3206435 5...
: Śnieg? skad ten snieg... u mnie nie ma [/QUOTE]U nas juz bialo
|
|
|
|
#3439 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Wpadłam tylko zapalić świeczkę dla małej Madzi [`] Zosia skończyła dziś pół roczku, cieszę się bardzo ... w obliczu tej tragedii... Trzymajcie się! |
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3442 | ||
|
Zadomowienie
|
Stronczek - dziękujemy z Mają za gratulacje ząbkowe
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego Zosieńko!!!!!!!!!!!! |
||
|
|
|
#3443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawa za zabki i przewroty Scio kurcze pieczone no..... a u nas coz temperatura caly dzien ok. 37,5 stopnia teraz spadlo do 37 stopni ale marudzi marudzi marudzi caly czas noi doszlo takie podsrywanie pusci baka i odrazu kleksik zolty
|
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
sweet - 37 lub 37,5 to NORMALNA temperatura u dziecka, tego sie nie zbija
czesciowo spakowana jestem, jutro wracam do domu... mam mase ciuszkow dla kingusi po mojej chrzesnicy i synu. wlasciwie nie musze jej nic kupowac. to fajnie ![]() a co do sprawy madzi [*] to ja w sumie nie rozumiem jak mozna tak krecic ale rozumiem jedno- ze mogla byc zdolna nawet d zabicia swojego dziecka. powiem wam, ze jak artur byl malutki, kolkowy, zakujacy, jak bylam z nim caly dzien zupelnie samiuitenka to mialam ochote zamknac gdziec to ryczace ciagle dziecko, napryc poduszka, wyrzucic... serio... i wiem ze jakbym byla prostszym czlowiekiem, takim ktory nie mysli zbytnio tylko robi co mu podpowie wyobraznia, to pewnie skonczyloby sie to tragedia. ta dziewczyna raczej nie miala pozytywnych wzorcow, nie wiadomo czy miala pomoc rodziny, faceta... byc moze rzeczywiscie zabila. potrafie ten mechanizm zrozumiec. nie potrafie zrozumiec jednak wykrecania sie od winy... szkoda tylko dziecka, bo ono niczemu niewinne... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-04 o 18:35 |
|
|
|
#3445 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi kiedys moja mama powiedziala ze na dziecko latwo jest sie zdenerwowac (Tak jak Monia pisze, kolki, zabki, marud, wycie), ale bron Boze reki podnosic. Walic w sciane piescia, wyjsc z pokoju i zostawic by ochlonac... ja nie mialam na szczescie takiej sytuacji ze Wiki wyprowadzilaby mnie z rownowagi...
|
|
|
|
#3446 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://spotkanieprzystole.blox.pl/20...I-love-it.html uwielbiam. Najlepsza jest z truskawkami Mozesz upiec dzisiaj albo rano ale przeloz bita smietana dopiero przed podaniem, bo namaka. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodziłam z pokoju, zostawiałam wrzeszczące dziecko na podłodze w rożku, przeklinałam, oj ręka mi się prawie sama podnosiła ale zawsze mówiłam stop... Też nie miałam dobrych wzorców, teżżem młoda ( rówieśniczka owej ,,matki" ) ba, agresja jest mi znana jak chyba nikomu... Ale nie wyobrażam sobie, bym mogła dziecku sumą sumarów coś zrobić. Mnie w tej sprawie najbardziej przeraża kłamstwo matki, krętactwo, oszustwa... Nienawidzę takich kłamliwych osób, wręcz brzydzę się.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja wykapalam mala z pomoca mamy mojej bo byla w odwiedzinach, kupila Marysi sloiczki: deserki i obiadki (kochana jest) ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
dobrze mowisz. Jestes dobra matka i wiesz jak nalezy postepowac. Ja tez dobrych wzorcow nie mialam, a mimo wszystko nigdy bym nie zrobila nic dziecku, jak mojej sie zdarzylo marudzic czy cos, a ja widzialam ze nerwy siegaja zenitu, wychodzilam z pokoju i zostawialam ja na chwile, ochlonelam i wracalam. Jak jej sie pomylilo dzien z noca i do polnocka albo 1 spac nie chciala tylko trzeba bylo sie bawic, to jakos dawalam rade,a trwalo to miesiac. Ale nigdy w zyciu nie zrobilabym jej krzywdy!!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.