|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Hej
Moja mała ma zakaz wyłażenia przez kilka dni jestem tak zaziębiona ze szok. Nos zapchany, ból gardła, gorączka. Cały zestaw :/ide nadrabiać. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Glee to taki muzyczny, komediowy - problemy nastolatków i miłość do muzyki a Bones kryminalny - rozwiazują morderstwa na podstawie znalezionych kości ![]() oglądałam jeszcze kiedyś TVD, OTH i 90210 ale nie mam teraz już tyle czasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam też 17 kg na plusie... ale teraz i tak mało tyje, chyba wszystkow dzieciaczka idzie. |
||
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
dwu-kreskowy test to byl szok ![]() wczoraj pojechalam na ktg bo lekarke zaniepokoilo moje wysokie cisnienie 143/89. dzidzius wporzo ale moje cisnienie nadal na granicy normy mam zrobic wizyte na srode sprawdzic ehhh.... najlepiej ze w drodze do domu....zlapaly mnie skórcze hahaha ale przeszly. Spedzilam w poczekalni ponad 4 godziny az mi od tego siedzenia brzuch zaczal twardniec to w koncu sie ruszyli bo zaczelam im tam narzekac ze chce do domu juz |
|
|
|
|
#2373 |
|
Zadomowienie
|
ja na szczęście mam tylko 13kg na plusie więc mam nadzieję że szybko to zejdzie
8.02 cc coraz bardziej się stresuję mam nadzieję że wcześniej się nie zacznie
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja głodżilla wczoraj wieczorem dała mi popalić ,ciągle wisiała na cyckach,raz jeden,płacz,dałam drugi,niby usnęła,odłożyłam ,płacz,aż w końcu nakarmiłam ją na leżąco i tak zasnęła .Później pobudka średnio co 3h,ale nie wiem co jest w dzień bo śpi po 0,5h i koniec,max 1h .Już sama nie wiem co jej nie pasuje
|
|
#2375 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój kochany Michaś kończy dziś już swój pierwszy miesiąc!!! ![]() Mam strasznego shiza w związku z tą małą biedną Madzią (niech się aniołki nią dobrze opiekują) boję się wziąć Michasia na ręce... Boję się, że go upuszczę, wiem, że to niedorzeczne i że to wcale nie musiało być tak, że to biedne maleństwo jej się wyślizgnęło, ale się boję i już. ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2012-02-04 o 14:33 |
||
|
|
|
#2376 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec nieplanowane ![]() ojeju jCytat:
Cytat:
![]() uuu to zazdroszcze bo mi waga od tyg stoi
|
|
|
#2377 | ||||
|
Rozeznanie
|
czesc koteczki
![]() Moja wstreciucha jest niemozliwa tak tylko pozniej wariowala do 7 . zauwazylam, ze ona nad ranem nie lubi spac wlasnie wtedy kiedy ja jestem najbardziej ospala![]() ![]() Aaaa! musze sie pchwalic Moja Lenka (od tygodnia juz) nauczyla sie zasypiac sama wydawalo mi sie to smieszne, ale faktycznie u mnie sie sprawdzilo. Kiedy ziewa klade ja do łózeczka, daje smoczka, wlaczam kolysanki i usypia. Jednak zeby nie bylo zbyt pieknie, czesto jest tak, ze gdy kolysanka sie konczy ona juz mnie wola dlatego puszczam jej serie tak przez 10min![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 1. ja uzywam nakladek i jest ok. Faktycznie czasami mala sie zakrztusi, ale je z nich ladnie 2. Odciagam rowniez mleko i podaje w butelce. Karmie w ten sposob: najpierw cycus, a gdy widze, ze juz jej sie nie chce ciagnac, albo usypia daje butelke. Ja mam buteleczki takie po 70ml i tyle jej daje. (butelki dostalam w szpitalu, kiedy karmili mala mm- bebilonem daje mleko w plynie juz w takich butelkach ![]() 3. Delicol daje juz teraz do 3 glownych posilkow, tj napisane na opakowaniu w trakcie karmienia po 5kropelek. A bobotic daje, miedzy posilkami, ale tylko jak placze z powodu bolu brzuszka Cytat:
:w szpitalu przez pierwsze 2dni lezalam z dziewczyna (25lat), ktora znalazla sie na porodowce przypadkowo Nie wiedziala, ze jest w ciazy!!!!! Przyjechala na ratunkowy, bo bolal ja bardzo brzuch, tam okazalo sie ze jest w ciazy i rodzi![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
15 kropelek 4xdziennie? wow tak duzo?
|
|
#2378 | |||||
|
Rozeznanie
|
wlasnie tez zastanawialam sie wczoraj co tam u Agatka bo cos dlugo sie nie odzywala....
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
ale w tali mam juz 69cmCytat:
Nawojka wszystkiego najlepszego dla Michasia z okazji 1 miesiaca ![]() Własnie duzo dzieci obchodzi dzis pierwszy pelny miesiac dzieciaczkow w tym moja Lenka ![]() A wiec impreza znowu!!! ![]() Sto lat! Sto Lat! Dla Naszych malych pociech!!! :pije my:Cytat:
![]() Wiecie co ostatnio zauwazylam, ze w nosie mam strupy z krwia i czasami tez krew leci... nie wiem dlaczego oslabienie? czy ktos tez ma taki problem?
|
|
#2379 |
|
Rozeznanie
|
U Julci wyszło dzisiaj odparzenie na pachwinkach, ma takie ranki, aż płakać mi sie chciało jak to zobaczyłam, pewnie ją boli. Leczymy mąką ziemniaczaną, mam nadzieje, że szybko przejdzie.
Krocze boli gorzej po ściągnięciu szwów niż po ich założeniu ehh ;/
|
#2380 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
i tego sie bede trzymac
Cytat:
![]() ja tez z bolacym gardlem, ale u mnie zaczelo sie odkad biore antybiotyk na pecherz oslabil mnie i teraz Cytat:
Moze z nudow sie wciagne ![]() Bardzo mozliwe, bo ja jestem popapranym serialowcem. Ogladam Dextera, Californication, Gotowe na wszystko, Plotkare, Skins, Mentaliste (ale na razie poczatki), Pamietniki wampirow, Pretty Little Liars (ale te dwa ostatnie mnie juz mecza, sama nie wiem,po co je ogladam ) tak wiec troche tego jest ![]() Cytat:
![]() chcialabym urodzic sn , ale jak dzidzia bedzie za duza to cc dopiero w pon sie dowiem, jaka jest wielka i jaki porod mnie czeka Cytat:
za Ciebie ![]() to co sie nie chwalisz zdjeciami w klubiku ? Cytat:
![]() I staraj sie nie myslec za duzo o tej Madzi. Bo jak czlowiek zacznei sie w to zaglebiac, to mozna w paranoje popasc. Ja staram sie "na zimno" do tego podejsc, bo mam za mala glowie na takie historie... a tu masz babo placek a raczej zgagulca ![]() Cytat:
Cytat:
wiadomo w brzuszku miala najwiekszy spokoj o tej porze, nic jej nie bujalo, to sie budzila i buszowalai tak jej zostalo ![]() Cytat:
Ja na jej miejscu dzwonilabym do producentow "Ciazy z zaskoczenia" i przynajmniej zbilabym jakas kaske dla dzidzi na tym przypadku ![]() ![]() Cytat:
co 6 godzin, to wychodzi co drugie karmienie chyba ( ) jeszcze sie nie znam... na ulotce jest napisanie niby 8, ale wtedy podobno nie dziala i rodzice podaja tak jak oslawiony sab simplex i wtedy skutkuje
|
|
#2381 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() chyba ze moj tz zacznie zarabiac miliony, to wtedy wszystko sobie odciagne, wyciagne i ujedrnie Cytat:
ja przed ciaza nigdy tyle nie mialam no, ale widzialysmy Twoj w brzuch po porodzie w klubie i chyba kazda z nas jest zgodna, ze jestes jakims ewenementem ![]() Cytat:
![]() ja wpadam ze swoim karmi (wczoraj nie wypilam przez to gardlo) a jak jest juz jakas tylko na mm, to mam spory arsenal po parapetowce Cytat:
mysle, ze to oslabienie dlatego ja bardzo bym chciala miec te wchlanialne ciekawe, jakie zakladaja u nas w szpitalu
|
|
#2382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba tak. Jade na wodzie morskiej, maści majerankowej i witaminie C no i domowych sposobach. mam nadzieje ze szybko mi przejdzie bo przez kaszel macica mi się strasznie stawia. Jak bym teraz zaczęła rodzic to chyba bym się ostro zdenerwowała bo jestem tak osłabiona że nawet do łazienki nie mam siły isc |
|
|
|
|
#2384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mi zaraz pęknie brzuch z przejedzenia Zrobiliśmy sobie domową pizzę i była przepyszna W sumie mogłabym jeszcze zjeść, ale bałam się, że dla Wojtusia wtedy już by nie było miejsca
|
|
|
|
|
#2385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja planuję sobie dziś zamówić będzie to chyba moja ostatnia na długi czas
|
|
#2386 |
|
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie.. jak zaczynają sie skurcze to wpierw coś tak ćmi, czy od razu zaczyna boleć?
Dziś małą czuję az na wzgórku łonowym, dziwne uczucie, wczesniej tak nie miałam, pewnie juz sie ustawia.
|
|
|
|
#2387 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() ponadrabiałam was troszkę ale nie cytuję bo nie mam czasu za bardzo... niezłe historie tych ciąż z zaskoczenia! jakoś sobie nie wyobrażam nie wiedzieć że jestem w ciązy- dziwne to takie...u nas wiedziałam dzień przed terminem@- bo się spodziewaliśmy że coś z tego będzie chociaz ginka stwierdziła że ciężko nam będzie zajśc w ciązę a tu proszę tylko tak powiedziała iod razu hop siup a wcześniej 1,5 roku zmagań... zosia jesteś na wylocie! trzymam kciuki za was!
|
#2388 |
|
Wtajemniczenie
|
Reniu jakim wylocie ? Twierdzisz, ze to juz prawie nadchodzi? Nie stresuj mnie, proszę
![]() Dzis doszly do mnie ploty na mój temat. Dowiedziałam się od ludzi na wsi, że mam zagrożoną ciążę.. ciekawe, tego mi Pani doktor nie powiedziała. A i powiedzieli coś prawdziwego na wiosce, że moja ciąża to wpadka!! No Eureka !!!
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-02-04 o 18:01 |
|
|
|
#2389 |
|
Rozeznanie
|
Inutil, ja odciągam ręcznym aventem. Jestem zawsze jedną porcję do przodu - pokarm w temperaturze pokojowej może stać do 12h. Jest to chyba logistycznie najłatwiejszy sposób : po pierwsze jak dzidzia się budzi masz pod ręką świeży pokarm którego nawet nie musisz podgrzewać, albo lekko podgrzać. Po drugie odciągasz regularnie, czyli dbasz o laktację. A po trzecie nie musisz chłodzić pokarmu w lodówce a potem go podgrzewać. Nadwyżki mrożę w woreczkach. Oczywiście jest to wykonalne jak bez problemu ściągasz taką ilość mleka, żeby starczyło na jedną porcję. Czasem jak laktacja mi siada to nie robię paniki, tylko małemu daję butlę z mm (Enfamil Digest), i zbieram pokarm na całą następną porcję. Alan w drugim tygodniu życia zjadał co 4h 70-80ml, w trzecim tygodniu co 4h 100 ml, a teraz ma miesiąc i wciąga co 3-4h 120-140 ml (teraz waży 4700).
|
|
|
|
#2390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to chyba w ruch musi pojsc czosnek i mleko ![]() Zosia, Czubasek, bierzecie jeszcze magnez?
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski. Nie nadrobie was
Moja mała jest przekochana, śpi je spi i je a ja ciagle siedze i na nia patrze bo tv nie ogladalam tydzienwczoraj pierwszy raz byla połozna, i szczerze powiem ze spodziewałam sie inaczej tej wizyty myslalam ze zważy malą a ona popatrzyla, cos tam sobie spisała, obejrzala moje cyce, probowalysmy małą dostawic - bez efektu i pojchala. Nastepna wizyta w srodeA teraz walczymy o kupe Mamuski na mm, jak często dopajacie swoje maluchy? inutil ja odciągam ale mam juz tylko w jednej piersi pokarm i to bardzo niewiele- 20,30ml dziennie |
|
|
|
#2392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już w takim razie sama nie wiem co z tym odstawianiem?cisza przed burzą to chyba jeszcze u mnie nie,bo nic się nie dzieje
|
|
|
|
|
#2393 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o matko ![]() szkoda ze nie zalozyli ci rozpuszczalnych ![]() Cytat:
moj niecale 4 tyg i przytyl 1kg od wagi z wyjscia ze szpitala dzis mial 4,74 i je tak 120ml 7 razy na dzien bo w nocy 1 karmienie ostatnio przesypial
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Pear ja wszystko odstawiłam jakoś na początku stycznia. A jak ostatnio chcieli mi dać do domu magnez, luteinę to jeden gin się odezwał że to nie ma sensu bo 37 tydzień to ciąża donoszona.
Zosia ludzie z wiosek mają takie akcje. Jak ja leżałam kiedyś z zapaleniem nerek w szpitalu to mnie pochowali. A moja ciąża według niektórych to '' łapanka na faceta'' ale akurat to rozpowiedziała dziewczyna która chciała mi tzta odbić. pokłóciłam się z tztem. idę coś zjeśc . |
|
|
|
#2395 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja magnezu już nie biorę dodatkowego, tylko te witaminy dla kobiet w ciazy.
Czy przy skurczach boli kręgosłup ? Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-02-04 o 20:59 |
|
|
|
#2396 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem ile po ile Cytat:
![]() Pierś nie tyle boli, co sama brodawka - cała popękana i spuchnięta Cytat:
![]() Dzwoń do gina albo jedź na IP Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój głodomór 3 tygodniowy 100 ml wciągnie bez problemu ![]() Co do pediatry, to Tymiś jest zapisany do mojej rodzinnej lekarki, która przez lata leczenia mnie antybiotyk zalecała w ostateczności, więc mam gwarancję, że z moim dzieckiem postąpi tak samo ![]() _________________________ ___ Cześć ![]() Wczoraj byłam u gina i nie mam zapalenia piersi ![]() A teraz zmykam
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
czesc babeczki
![]() moj lobuziak zasnął po kąpieli...ciekawe ile pośpi... wczoraj spał od 20 prawie do 2 w nocy Ale za to w dzień nie chce spać ![]() Inutil - ja odciągam iel moge i kiedy moge. moj Iguś wypija ok 90-100 ml (3tyg ma skończone). ale ja mam mało pokarmu. np teraz ściągnęłam z dwóch piersi niecałe 50 ml a wczesniej na lajcie 120 z jednej.... wiec musimy dokarmiac. my mamy bebilon 1 bo tez bebilonem (tylko w płynie gotowym) dokarmiali w szpitalu wiec nie chcielismy zmieniac... Ja jednak wstawiam to co sciagne do lodówki bo jakos sie boje zostawic tak po prostu. ponadto czytałam, ze w temp pokojowej moze stac 4h (tak tez połozne w szpitalu mi mowily) a nigdy nie wiem za ile sie junior obudzi (chociaz zwykle co 3h je). Szkoda mi bardzo, ze mam tak mało pokarmu no ale co poradze? w łeb sobie nie strzele przeciez... chociaz juz nieraz sie poryczałam z tego powodu :/Zoska- olej ploty- ludzie gadali, gadaja i beda gadac... Ja na wsi mieszkam to wiem co mowie Jak nie wychodziłam za mąż to ze stara panna, jak wychodziłam to pewnie w ciązy.. jak sie skapneli ze nei jestem w ciazy to ze pewnie bezpłodna hehe i tak w kołkotez sie martwie o Agatka ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- HAniula ja czasem daje małemu herbatke koperkowa...ale mu nie smakuje i max co wypija to 20 ml... |
|
|
|
#2398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zoska, Czubasek, Ranula - a jaka dawke magnezu bralyscie? Bambusiek, to dobrze, ze nie masz tego zapalenia. I zazdroszcze dobrego lekarza ![]() Mam nieodparta ochote na nalesniki z serem i polewa truskawkowa
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole wygladam jak mutant bo jedna piers mam duza a druga malaNo i jedziemy na Hipp bio bo taki byl w szpitalu i malej chyba sluzy. Chociaz dzis nie bylo kupala licze ze w nocy cos ruszy![]() Moja mała pije wode zwykłą przegotowaną albo mineralną, nie chcialabym jej podawac herbatek zeby sie nie przyzwyczaila do słodkiego ![]() Ale nie wiem jak czesto, bo moja mama twierdzi ze powinnam pomiedzy karmieniami jej dawac, ale ona od jednego do drugiego spi i nie pokazuje checi ![]() W ogole mam takiego lenia w domu ze musimy ja wybudzac na karmienie co 4h bo sama sie nie budzi czy to normalne?
|
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

jestem tak zaziębiona ze szok. Nos zapchany, ból gardła, gorączka. Cały zestaw :/
a Bones kryminalny - rozwiazują morderstwa na podstawie znalezionych kości 

j
. zauwazylam, ze ona nad ranem nie lubi spac wlasnie wtedy kiedy ja jestem najbardziej ospala
:
za Twoja Mala, zeby szybko jej ta wysypka przeszla 

) jeszcze sie nie znam...