Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 23:09   #2491
***luna
Zakorzenienie

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
a co to ma do rzeczy,skoro to ona powiedziała,gdzie jest.w końcu wiedziała.
nie siedze w jej głowie i nie wiem,dlaczego kłamała .jest winna

może ktoś jej pomógł co nie zmienia faktu,że wiedziała co się dzieje i nie zawiadomiła policji,pogotowia .jest winna

nie napisałam o zabójstwie,ale o wyrachowaniu we wprowadzaniu ludzi w błąd, o wyrachowaniu w pozbyciu się dziecka jak śmiecia.jest winna

z premedytacją pozbyła sie zwłok,lub uczestniczyła w tym procederze.wiedziała o wszystkim.
jest winna

+na szczęście również nie od ciebie

Będzie sądzona prawdopodobnie za nieumyślne spowodowanie śmierci, chyba, ze kwalifikacja czynu zostanie zmieniona.
Kłamstwa- nawet te, które najbardziej drażnią opinie publiczną nie podlegają ocenie prawnej.

Bedzie odpowiadać przed sadem, który rozstrzygnie czy jest winna i czego jest winna.

Nie jestem prawnikiem ani sedziom i nie podjęłabym się osadzania jej.
Dziecko umarlo i to jest straszne i ktoś odpowiedzialny za to powinien ponieść konsekwencje. jednak warto mieć pewność co do tego kto tego dokonał.

Ja pytam o to dlaczego okłamała Rutkowskiego- ty mi piszesz, ze to nie ma znaczenia dla ciebie i ona jest winna. To nie jest w porzadku. Ani wobec Katarzyny, ani wobec dziecka.
Dlaczego?
Bo jezeli istnieje choćby cień watpliwości, że ktoś inny wyniósl cialo w miejsce wskazane przez oskarzoną to on/ ona powinien/ powinna równiez ponieść konsekwencje.

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,116483,1...szystkich.html

Zgadzam się z wypowiedzią pani Środy.
Ten artykuł wzbudził mój niesmak.
Tego się po Środzie nie spodziewałam, tak szybko prezentować konkluzje z niezrozumiałej sytuacji.... ups kwestia polityczna.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:10   #2492
Muszka Owocowka
Raczkowanie

Cytat:
idealny fragment
I oprócz tego to czy to normalne w związkach, że w czasie awantury się drugiemu głowę o drzwi rozbija?!

To co nam przedstawiono na konferencjach rysuje bardzo negatywny obraz matki Madzi...

Też się zgadzam z wypowiedzią Pani Środy.
Muszka Owocowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:11   #2493
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
To, że nie chciala ciazy nie daje powodu do tego, zeby matke oskarżać o to, że nie chciala swojego dziecka po urodzeniu .Moze ona po prostu sobie nie radzila.
A to prawda. Nie wiadomo.
Cytat:
faktem jest,że dziecko nie żyje.
faktem jest,że wiedziała o tym i nie zgłosiła,
faktem jest,że wzywała społeczenstwo do pomocy,a sprawców,żeby oddali jej dziecko wiedząc ,że nie żyje
faktem jest,że wiedziała ,gdzie leży jej córka.
całe jej postępowanie jest działaniem z premedytacją i wyrachowaniem
dla mnie to wystarcza i przesadza o jej winie
Ale o co Ty ją chcesz oskarżać? Czego wg Ciebie jest winna? Bo przecież nie zabójstwa?
Nieumyślnego spowodowania śmierci? No wszystkie fakty na to wskazują, nikt nie zaprzecza.
Nieudzielenia pomocy? No podobno próbowała ją ratować na własną rękę, tyle że po pogotowie nie zadzwoniła. No może i powinna za to jakoś odpowiedzieć.
To nadal nie jest coś co pozwala z niej robić potwora.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:15   #2494
201604181004
Konto usunięte

Ciri15; utrudnianie śledztwa, składanie fałszywych zeznań, nieudzielnie pomocy no i ogromne koszta liczone już w setkach tysięcy jeśli dobrze zrozumiałam w telewizji. Temu jest winna, czemu i czy czemuś jeszcze to dowiemy się na dniach.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:19   #2495
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

I, jak już wcześniej pisałam - winna temu, że przy prawdziwej tragedii, porwaniu - ludzie nie będą chcieli pomóc. Zrobiła koło tyłka innym rodzicom i tyle.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:20   #2496
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;32074262]I, jak już wcześniej pisałam - winna temu, że przy prawdziwej tragedii, porwaniu - ludzie nie będą chcieli pomóc. Zrobiła koło tyłka innym rodzicom i tyle.[/QUOTE]

Za to na pewno nie będzie sądzona.
MrsStatham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:20   #2497
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ciri15; utrudnianie śledztwa, składanie fałszywych zeznań, nieudzielnie pomocy no i ogromne koszta liczone już w setkach tysięcy jeśli dobrze zrozumiałam w telewizji. Temu jest winna, czemu i czy czemuś jeszcze to dowiemy się na dniach.
Gdzieś pisali, ze zaskaldanie fałszywych zeznań jej nie obciążą, bo jest oskarżona w sprawie.
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-02-04, 23:20   #2498
pavett
Zadomowienie

GG do pavett

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość

Ale o co Ty ją chcesz oskarżać? Czego wg Ciebie jest winna? Bo przecież nie zabójstwa?
Nieumyślnego spowodowania śmierci? No wszystkie fakty na to wskazują, nikt nie zaprzecza.
Nieudzielenia pomocy? No podobno próbowała ją ratować na własną rękę, tyle że po pogotowie nie zadzwoniła. No może i powinna za to jakoś odpowiedzieć.

No tak wszak to wzór cnót a nie potwór....

Może powinna odpowiedzieć...?
Stary 2012-02-04, 23:22   #2499
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Jako podejrzana nie może być karana za fałszywe zeznania.
Ogromne koszta... jakie to ma teraz znaczenie? Serio was to rusza?

Stary 2012-02-04, 23:23   #2500
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Jako podejrzana nie może być karana za fałszywe zeznania.
Mnie nie, ale ja jestem bezczelna i z gliny
Stary 2012-02-04, 23:24   #2501
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez pavett Pokaż wiadomość
No tak wszak to wzór cnót a nie potwór....

Może powinna odpowiedzieć...?
A widzisz coś pomiędzy? Wszystko tylko czarne i białe, tak?

Stary 2012-02-04, 23:25   #2502
_chocolate
Zakorzenienie

Dwa dni temu w RMFie wypowiadał się anonimowo jakiś policjant pracujący przy tej sprawie - to było zaraz po tym, jak Rutkowski "złamał" matkę. Sam krytykował policję, mówił, że błędem było przenoszenie sprawy do innego miasta, z Sosnowca do Katowic. W Katowicach panowało ogromne zamieszanie, bo właśnie zmieniał się u nich komendant (wojewódzki). Mówił, że naprawdę badali porwanie, mimo że np. mieli naciski z Komendy Głównej, żeby zbadać rodziców na wariografie, bo coś w tej sprawie nie gra, ale zupełnie to zignorowali. Nawet nie wzięli od operatorów tel. danych, żeby potwierdzić trasę, którą szła matka :-/

Także tłumaczenia policji teraz to po prostu ratowanie własnej d***y.

I Rutkowski miał rację, że policja w Sosnowcu rozwiązałaby to od razu, a tak sprawa poszła do Katowic i matka była przesłuchiwana nie po "policyjnemu", a po "urzędniczemu" w prokuraturze, gdzie nie potrafili jej przycisnąć. Już nie mówiąc, że wydali na poszukiwania ponad 100 tysięcy z naszych podatków, a przez ten tydzień pewnie by wydali drugie tyle, zanim by MOŻE do czegoś doszli.
Jak to ktoś ujął to, że bohaterami w kraju zostają osoby tego pokroju co Rutkowski to przede wszystkim "zasługa" policji.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:25   #2503
201604181004
Konto usunięte

***luna, bo kary się na siebie nie nakładają w Polskim prawie.
Wiesz, był taki przypadek, kompletnie pijany kierowca zabił trójkę braci i zbiegł z miejsca wypadku zgłosił na policje informacje że samochód mu ukradziono.
Nie był sądzony za jazdę po alkoholu, składanie fałszywych zeznań, nie udzielenie pomocy i zabicie trójki ludzi, tylko za nieumyślne spowodowanie śmierci jednej osoby. No tak to działa, niestety. Czyli niedługo wyjdzie z więzienia.
Stary 2012-02-04, 23:26   #2504
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:

czy gdzies napisałam,że oskarżam ją o zabójstwo?
nie nadinterpretuj prosze .
dla mnie winna jest tego,że nie udzieliła pomocy,nie zgłosiła tylko jak śmiecia schowała pod liścmi
dla mnie jest potworem
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:26   #2505
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez MrsStatham Pokaż wiadomość
Mnie nie, ale ja jestem bezczelna i z gliny
No serio, moim zdaniem prokuratura i policja wykonywała swoją pracę i tak powinno być.

Stary 2012-02-04, 23:28   #2506
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Tak serio mnie to rusza, bo w mojej rodzinie są osoby ze służb mundurowych i w przypadku wszystkich totalnie nieuzasadnionych przypadków: żartów z bombą w centrum handlowym, poszukiwań czegoś co nie istnieje, są stawiane na nogi w środku nocy i wzywane do pomocy, przeszukiwania i tak dalej i tak dalej. To ich praca, owszem, ale chyba można odczuć irytację. Czy aby nie można? I koszta takich akcji są ważne, bo ludzie chyba nie mają świadomości że to nie są jaja. Jak coś idzie z kasy państwowej to jest wspólne i nikt nie czuje się odpowiedzialny.
Stary 2012-02-04, 23:28   #2507
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Będzie sądzona prawdopodobnie za nieumyślne spowodowanie śmierci, chyba, ze kwalifikacja czynu zostanie zmieniona.
Kłamstwa- nawet te, które najbardziej drażnią opinie publiczną nie podlegają ocenie prawnej.

Bedzie odpowiadać przed sadem, który rozstrzygnie czy jest winna i czego jest winna.

Nie jestem prawnikiem ani sedziom i nie podjęłabym się osadzania jej.
Dziecko umarlo i to jest straszne i ktoś odpowiedzialny za to powinien ponieść konsekwencje. jednak warto mieć pewność co do tego kto tego dokonał.

Ja pytam o to dlaczego okłamała Rutkowskiego- ty mi piszesz, ze to nie ma znaczenia dla ciebie i ona jest winna. To nie jest w porzadku. Ani wobec Katarzyny, ani wobec dziecka.
Dlaczego?
Bo jezeli istnieje choćby cień watpliwości, że ktoś inny wyniósl cialo w miejsce wskazane przez oskarzoną to on/ ona powinien/ powinna równiez ponieść konsekwencje.

.
poniesie konsekwencje razem z matką,jesli brał w tym udział co nie zmniejsza jej winy.
nie piszę scenariuszy ,komentuje tylko to co wiem,a wiem na tyle dużo,aby ją oceniać
dla mnie jest winna
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:28   #2508
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
czy gdzies napisałam,że oskarżam ją o zabójstwo?
nie nadinterpretuj prosze .
dla mnie winna jest tego,że nie udzieliła pomocy,nie zgłosiła tylko jak śmiecia schowała pod liścmi
dla mnie jest potworem
I za to ją kwalifikujesz jako potwora, tak? Nie mam słów...
A ja nie powiedziałam, że o zabójstwo ją oskarżasz, tylko zapytałam.

Stary 2012-02-04, 23:28   #2509
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
No serio, moim zdaniem prokuratura i policja wykonywała swoją pracę i tak powinno być.
Ale jak widzę te czarno-białe postrzeganie całego świata to bardziej mnie wkurzają ci komentaturzy niż tak matka.
Stary 2012-02-04, 23:29   #2510
Muszka Owocowka
Raczkowanie

A ciekawe czy mąż nie jest w to zamieszany. W końcu zniósł wózek i niby wszystko było ok, poszedł z kolegą kupić pieczarki na pizzę... A ona wybierała się niby do mamy tak późno jak mieli robić pizzę? O 18 została napadnięta...

Ja myślę, że specjalnie spotkał się z kolegą, żeby mieć alibi, że w tym czasie nie był z żoną i bardzo możliwe że poszedł, pojechał inną drogą na miejsce gdzie matka postanowiła ukryć zwłoki (przecież mówiła, że cały czas dzwoniła i mówiła gdzie jest). Albo nie wiadomo czy on nie ukrył zwłok, a ona odwaliła już cyrku z pustym wózkiem.

I kiedy zginęła ta dziewczynka. Bo matka twierdzi, że jak wychodziła, ale musiała mieć pusty wózek jak Rutkowski zaszantazował ją niby świadkami którzy pusty wózek widzieli bez dziecka... Ona musiała się wcześniej pozbyć ciała.

To wszystko się kupy nie trzyma
Muszka Owocowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:29   #2511
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
idealny fragment

Tylko akurat ten fragment wyrwany z kontekstu trochę traci sens
Stary 2012-02-04, 23:31   #2512
pavett
Zadomowienie

GG do pavett

Cytat:
A widzisz coś pomiędzy? Wszystko tylko czarne i białe, tak?
Widzę coś pomiędzy...
Ale jeśli coś jest złe to jest złe i nie powiem że jest trochę dobre...
I żeby bylo jasne Nie życzę jej śmierci czy coś takiego ... śmierć wg mnie to łagodna kara za takie przewinienie. Jesli jest w niej choc odrobine człowieczenstwa, to dalsze życie bedzie dla niej ogromna karą.
Nawet jesli teraz nie ma wrzutów sumienia, to za jakiś czas sie odezwą. Takei rzeczy wracają ze zdwojona siłą.
Tak zapewne bedze z matką Madzi, na pozor potworem bez duszy... Życie z takim poczuciem winy, to wystarczajaca kara... Życie z wyrzutami i mianem dzieciobójczyni.
Jednoczesnie zaczynam jej współczuć, dopoki nie dowiemy sie, co sie wydarzyło, emocje będą sie mnożyć, te dobre i te złe.
Cokolwiek sie wydarzyło, ona i tak poniesie karę o której mówiłam.
Jesli faktycznie był to wypadek, to i tak cześć ludzi bedzie przekonana, ze zabiła z premedytacją. Tak już jest.

Ale i tak uważam że nie jest dobrym człowiekiem, co nie znaczy że chcę jązgładzić bo nikt nie zasługuje na śmierć ....jej córeczka tez na nią nie zasłużyła
Stary 2012-02-04, 23:31   #2513
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
***luna, bo kary się na siebie nie nakładają w Polskim prawie.
Nie, bo bez sensu byłoby karać kogoś kto popełnił przestępstwo za to, że się do niego nie przyznał.

Stary 2012-02-04, 23:32   #2514
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość

Swoją drogą dziś widziałam w TV wypowiedź księdza, który był tam na miejscu (gdzie odnaleziono ciało dziecka) - nie powtórzę dokładnie co on mówił - ale sens tej wypowiedzi był taki, że gdyby ci młodzi rodzice zdecydowali się o kilka lat późnej na dziecko to może nie byłoby dziś takiej tragedii ...
http://www.tvn24.pl/-1,1733751,0,1,r...wiadomosc.html
Stary 2012-02-04, 23:33   #2515
201604181004
Konto usunięte

A i chciałam jeszcze dopowiedzieć co mi wpadło do głowy:P kto oglądał plac zbawiciela, pamięta najtragiczniejszą scenę z filmu.
No właśnie. I mimo tego, znalazłam w sobie usprawiedliwienie dla tej kobiety. Tak tylko mi przeszło przez myśl że wszystko jest kwestią tego jak się daną historię przedstawi.
Stary 2012-02-04, 23:34   #2516
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez pavett Pokaż wiadomość
Widzę coś pomiędzy...
Ale jeśli coś jest złe to jest złe i nie powiem że jest trochę dobre...
I żeby bylo jasne Nie życzę jej śmierci czy coś takiego ... śmierć wg mnie to łagodna kara za takie przewinienie. Jesli jest w niej choc odrobine człowieczenstwa, to dalsze życie bedzie dla niej ogromna karą.
Nawet jesli teraz nie ma wrzutów sumienia, to za jakiś czas sie odezwą. Takei rzeczy wracają ze zdwojona siłą.
Tak zapewne bedze z matką Madzi, na pozor potworem bez duszy... Życie z takim poczuciem winy, to wystarczajaca kara... Życie z wyrzutami i mianem dzieciobójczyni.
Jednoczesnie zaczynam jej współczuć, dopoki nie dowiemy sie, co sie wydarzyło, emocje będą sie mnożyć, te dobre i te złe.
Cokolwiek sie wydarzyło, ona i tak poniesie karę o której mówiłam.
Jesli faktycznie był to wypadek, to i tak cześć ludzi bedzie przekonana, ze zabiła z premedytacją. Tak już jest.

Ale i tak uważam że nie jest dobrym człowiekiem, co nie znaczy że chcę jązgładzić bo nikt nie zasługuje na śmierć ....jej córeczka tez na nią nie zasłużyła
Chyba Ty masz wrażenie takich pozorów w stosunku do niej...
Za jakie przewinienie pytam?
No i co jest złe?

Stary 2012-02-04, 23:34   #2517
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Nie, bo bez sensu byłoby karać kogoś kto popełnił przestępstwo za to, że się do niego nie przyznał.
(?) to nie ma związku ze sprawą i z tym co mówiłam.
A przyznanie się do winy jest okolicznością łagodzącą. Świadome wprowadzanie w błąd zdecydowanie nie.
Stary 2012-02-04, 23:35   #2518
pavett
Zadomowienie

GG do pavett

A
Cytat:
Chyba Ty masz wrażenie takich pozorów w stosunku do niej...
Za jakie przewinienie pytam?
No i co jest złe?
A ty uważasz że jej zachowanie jest dobre?
Stary 2012-02-04, 23:36   #2519
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Dziwi mnie wasza reakcja na temat zniczy i maskotek w miejscu znalezienia Madzi. Ani internetowych zniczy, ani realnych nie można zostawiać. Ktoś napisał, że ciekawe kto to będzie sprzątał. A kogo to teraz obchodzi?? Stała sie tragedia, potworna tragedia i łezka w oku mi się kręci, jak widzę wszystkie te znicze, maskotki. Jak dla mnie nie jest to szopka, to okazanie szacunku tragicznie zmarłemu dziecku. I jest to na swój sposób piękne okazanie szacunku. Widziałam zdjęcia, jak ludzie tam płaczą, modlą się... Czy to źle? Pewnie, że źle, najlepiej siedzieć na dupie przed komputerem i wyzywać matkę od suk, życzyć jej śmierci

A co do matki. Podejrzewałam, że jestem w ciąży - mam tż od roku, sama mam 18 lat, ale nawet przez myśl wtedy nie przeszło mi, żeby zrobić coś temu dziecku Czy po porodzie, czy w trakcie... Nie uważam, że mógł być to wypadek. Musiałby ktoś jej pomóc w zatarciu śladów, a nikogo takiego ponoć nie ma. To nierealne, żeby działać w szoku tak precyzyjnie samemu! Po prostu niemożliwe. Kiedy Bartek wrócił do domu, kiedy wyszedł? Kiedy przyjechała karetka? Kiedy dokładnie wyszła z domu. Bartek szedł po pieczarki? Z kolegą? Ktoś pisał, że dodał post na fb o 17:55. mam nadzieję, że to sprawdzono.

Notabene bez względu na to, jaką matka dostanie karę, myślę, że nie wytrzyma tego psychicznie już po kilku dniach. Miała jedną próbę samobójczą ... i podejrzewam, że może sie to zakończyć drugą. Nie wyobrażam sobie, jak można żyć w społeczeństwie po czymś takim. Zresztą ona bardzo przejmuje się opinią innych. Nie będzie miała gdzie wracać. Pewnie trafi do domu wariatów albo znów zrobi coś głupiego, by być w zamknięciu.
Stary 2012-02-04, 23:36   #2520
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
poniesie konsekwencje razem z matką,jesli brał w tym udział co nie zmniejsza jej winy.
nie piszę scenariuszy ,komentuje tylko to co wiem,a wiem na tyle dużo,aby ją oceniać
dla mnie jest winna
Ja nei wiem jak ty cokolwiek wiesz, skoro nic prócz smierci dziecka i udziału (jakiegoś, ale niewiadomo jakiego) matki w tej śmierci.

Nic nie zostalo jeszcze potwierdzone i ustalone. No chyba, że dla ciebie wiadomości TVNu to fakty.
blogowo:
aktywnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości