Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 12:59   #181
Narek
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Cytat:
Napisane przez agusia642 Pokaż wiadomość
Ojej, dopiero zobaczyłam, że nowy wątek.
Mam następną pokusę, okazało się że moja mama juz z kolezankami o moim włosomaniactwie rozmawia, a tu koleżanka, że tez olejuje. No i poleciła podobno cudowny specyfik. Na włosy i na ciało, olej z korzenia łopianu z ziołami: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html Moze to będzie jedyny olej dzięki któremu nie będą mi wypadać włosy
Zaraz się biorę za nadrabianie
Koleżanka mamy dobrze mówi, olej jest naprawdę świetny

Wykończyłam migdała!

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.

Edytowane przez Narek
Czas edycji: 2012-02-05 o 13:01
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 13:00   #182
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Jakiś kok+ czapa? To jest jedyny powód, dla którego lubię zimę- chodzę wszędzie w czapce, więc mogę łazić z mega tłustymi włosami i nikt mnie nie wytyka palcami
Za godzinę przychodzi do mnie uczeń, to zdążę jeszcze nałożyć migdała na długość

Chyba najlepiej będzie, jak się zrobi oddzielny wątek(zamknięty), tam wszystko wrzucisz i damy linka do niego w pierwszym poście. Inaczej się nie da, posty też mają swoje limity znaków...

Też mnie ten żel kusi, więc jak już przetestujecie, to dajcie znać

Eva Natura? Czarna rzepa, łopian i jeszcze jakieś ziółko? Nic dziwnego, że masz suchy łupież, ten szampon jest dosyć mocny i może zrobić kuku Warto zainwestować w żel aloesowy(np. Gorvita z DOZu) i wcierać tak często, jak tylko się da. Przerzuć się na jakiś łagodniejszy szampon(np. HiPP, już nawet Babydream jest lepszy, Alterra, Biovax), a jeżeli to nie da efektów, to może po prostu nie są Ci pisane te "naturalne" szampony?
oł noł... a ja go wczoraj kupiłam... no cóż, nie będę często go używać, raz na jakiś czas

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 13:11   #183
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:

Wykończyłam migdała!
a ja nawet nie wiedzialam, ze ten olej maja na dozie :P
na ukrainie jest, to wiem bo wystawiaja na allegro, mieszkam niedaleko granicy ale sama nie jeżdzę a tak to moze ktos by kupil. byl swego czasu etap, ze bardzo duzo osob jezdzilo po paliwo/cukierki/papierosy.szkoda, ze wtedy nie wiedzialam

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
oł noł... a ja go wczoraj kupiłam... no cóż, nie będę często go używać, raz na jakiś czas
zawsze mozesz go rozcieńczyc z lagodniejszym szamponem
Stary 2012-02-05, 13:23   #184
moooniek
Zakorzenienie

nie było mnie kilka dni, a tyle zapisałyście;D
ja dziś siedzę z henną na włosach, więc nie mogę oleju
ale za 2 dni pewnie nałożę amlę
Stary 2012-02-05, 13:28   #185
plineczka003
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annaab4 Pokaż wiadomość
Macie gdzieś przepisy na takie cuda ?
Robiłam według najprostrzej możliwej receptury Czyli to z czego ma być olej (czosnek, łopian, rozmaryn czy co tam chcesz) zalewasz ciepłym olejem (może być rzepakowy, słonecznikowy, winogronowy, oliwa z oliwek) i odstawiasz gdzieś w kąt na minimum 2/3 tygodnie żeby on się przegryzł. Potem przecedzasz żeby tych farfocli sobie we włosy nie wcierać i voila! Masz super olej własnej produkcji
plineczka003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 13:29   #186
Absit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusia642 Pokaż wiadomość
poleciła podobno cudowny specyfik. Na włosy i na ciało, olej z korzenia łopianu z ziołami: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html Moze to będzie jedyny olej dzięki któremu nie będą mi wypadać włosy
Zaraz się biorę za nadrabianie
ja nim na chwile obecna olejuje i jestem bardzo zadowolona, tylko nie wolno go za dlugo przetrymac na glowie bo swedzi niemilosiernie
Absit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 13:39   #187
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annaab4 Pokaż wiadomość
Macie gdzieś przepisy na takie cuda ?
plineczka, lopian chyba powinno sie dodatkowo skropic alkoholem, nie wiem czy to dotyczy wszystkich ziol...
Tu masz wiecej na ten temat: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...69&postcount=3

Mnie ciekawi czy olej rumiankowy (na bazie winogronowego) przyczyni sie do rozjasnienia wlosow

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-05, 13:40   #188
dilula
Rozeznanie

Po kolejnym trzymaniu Vatiki z żelem aloesowym na skalpie jestem zadowolona. Nasilonego wypadania brak, o co najbardziej sie bałam.
Aż żal nie wykorzystać tych ziółek, olejując same włosy.

W końcu chyba kupie Sese... już nawet mam gdzie kupić stacjonarnie. I może po niej wyrośnie mi jeszcze większy busz bejbików niż mam teraz ahaha!

Na koniec dałam na całą długość 4 krople BD dla mam. Włosy schną, ale widzę, że tłuste nie będą i co ciekawe tworzą mi się loko-fale. Ooo muszę częściej to stosować
Stary 2012-02-05, 13:41   #189
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez plineczka003 Pokaż wiadomość
Robiłam według najprostrzej możliwej receptury Czyli to z czego ma być olej (czosnek, łopian, rozmaryn czy co tam chcesz) zalewasz ciepłym olejem (może być rzepakowy, słonecznikowy, winogronowy, oliwa z oliwek) i odstawiasz gdzieś w kąt na minimum 2/3 tygodnie żeby on się przegryzł. Potem przecedzasz żeby tych farfocli sobie we włosy nie wcierać i voila! Masz super olej własnej produkcji
A spryskiwałaś przed zalaniem odrobiną spirytusu?
Przymierzam się do zrobienia tej mikstury z korzenia pokrzywy, łopianu, imbiru, żeń szenia oraz czosnku. Zobaczę co mi wyjdzie
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 13:49   #190
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
A spryskiwałaś przed zalaniem odrobiną spirytusu?
Przymierzam się do zrobienia tej mikstury z korzenia pokrzywy, łopianu, imbiru, żeń szenia oraz czosnku. Zobaczę co mi wyjdzie
O, wszystko w jednym naczyniu?
Ciekawie brzmi

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:15   #191
patti017
Raczkowanie

i skończyła się sesa dzisiaj mam ostatnia porcje na glowie ehh..

ale mam jeszcze cala heenare do przetestowania oby efekty byly podobne jak po sesie
patti017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:19   #192
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patti017 Pokaż wiadomość
i skończyła się sesa dzisiaj mam ostatnia porcje na glowie ehh..

ale mam jeszcze cala heenare do przetestowania oby efekty byly podobne jak po sesie
a ja właśnie planuje zakupić heenarę
ostatnio jak olejowałam włosy to starczyła mi 1 łyżeczka, to dziwne, niektórych olei nie wystarcza 1 łyżeczka, a niektórych wystarcza
Dobrze, ze przeczytałam o metodzie Narka, bo normalnie koło 3-4 łyżeczek kładłam, a teraz wszystkiego starczy mi na dłużej;D
Stary 2012-02-05, 14:22   #193
patti017
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
a ja właśnie planuje zakupić heenarę
ostatnio jak olejowałam włosy to starczyła mi 1 łyżeczka, to dziwne, niektórych olei nie wystarcza 1 łyżeczka, a niektórych wystarcza
Dobrze, ze przeczytałam o metodzie Narka, bo normalnie koło 3-4 łyżeczek kładłam, a teraz wszystkiego starczy mi na dłużej;D
ja nakladam minimum lyzke ale przewaznie wiecej wiec bede sie musiala opamietac bo np sesa tania nie jest
Stary 2012-02-05, 14:34   #194
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patti017 Pokaż wiadomość
ja nakladam minimum lyzke ale przewaznie wiecej wiec bede sie musiala opamietac bo np sesa tania nie jest
i jak Ci sie sprawila? ja czekam na pierwsze uzycie heenary ale boje sie ze jest ona przcyczyną moich bolow glowy, a zabezpieczylam nią tylko koncowki...mam nadzieje ze to zbieg okolicznosci.
Stary 2012-02-05, 14:45   #195
LadyI
Zakorzenienie

Przepiszę skład tego olejku z YR

Yves Rocher, Tradition de Hammam, Elixir de Massage Oriental

helianthus annuus seed oil, zea mays oil, cocos nucifera oil, ppg-3 myristyl ether, argana spinosa oil, parfum, tocopheryl acetate, ricinus communis oil, rosa damascena oil, octyldodecanol, ci 122085

Do ciała mi pasuje, bo fajnie nawilża i świetnie pachnie
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:55   #196
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, wszystko w jednym naczyniu?
Ciekawie brzmi
Wszystko, mam nadzieję, że zapach czosnku się zneutralizuje

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mnie ciekawi czy olej rumiankowy (na bazie winogronowego) przyczyni sie do rozjasnienia wlosow

Jeśli już to na bazie słonecznikowego i warto byłoby dodać jeszcze jakieś ziółka rozjaśniające
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:09   #197
joracuppi
Raczkowanie

A ja właśnie nałożyłam olej na włosy alterry i uwaga! wystarczyła tylko jedna łyżka na długość i łyżeczka do herbaty na końcówki kokosa Jestem w totalnym szoku! Włosy wydaja się teraz znacznie lżejsze i bardziej miękkie. Wydaje mi się, że ta łyżka to i tak za dużo. Następnym razem użyje mniej

Nie nakładałam nic na skalp tym razem, aby sprawdzić czy to powód wypadania

Moja pielęgnacja włosów

Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
joracuppi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:20   #198
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Wykończyłam migdała!
Żadne party time, tylko zakupów-time (pozdrowienia dla oleju z orzechów wloskich!)

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
a ja nawet nie wiedzialam, ze ten olej maja na dozie :P
na ukrainie jest, to wiem bo wystawiaja na allegro, mieszkam niedaleko granicy ale sama nie jeżdzę a tak to moze ktos by kupil. byl swego czasu etap, ze bardzo duzo osob jezdzilo po paliwo/cukierki/papierosy.szkoda, ze wtedy nie wiedzialam
Moi rodzice mieszkają jakieś 10km od przejścia granicznego A mają jakieś ciekawe oleje jeszcze za wschodnią granicą? Czuję, że będę się musiala bliżej przyjżeć innym produktom na ich bazarku

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:26   #199
NellN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość

helianthus annuus seed oil, zea mays oil, cocos nucifera oil, ppg-3 myristyl ether, argana spinosa oil, parfum, tocopheryl acetate, ricinus communis oil, rosa damascena oil, octyldodecanol, ci 122085

tłumaczę: olej z nasion kukurydzy, olej kukurydziany, olej kokosowy, emolient, olej arganowy, aromat, wit. E w charakterze konserwantu, olej rycynowy, olej z róży damasceńskiej, syntetyczna substancja natłuszczająca i barwnik.

To bardzo fajny skład, na cialo czy twarz idealny, a co do włosów...a pewno nic złego im sie nie stanie Ja bym pewnie nałozyła dla próby, ALE doświadczenie nauczyło mnie również, ze najlepiej odżywczo dzialają na mnie czyste oleje, bez dodatków (takich jak emolienty) i w ogóle nawet niemieszane z innymi olejami. No ale różne wosy, różne gusta. Ten olejek może Cie trochę obciążyć, więc jesli twoje włosy sa na to podatne, pewnie Ci nie podpasuje.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Wykończyłam migdała!
nie ma chyba fajniejszego uczucia niż wykańczanie
Ja to w ogóle uwielbiam wykańczać kosmetyki pielęgnacyjne, kolorowe, jedzenie, szpulki nici, notesy ect etc. Nawet jeśli oznacza to, ze trzeba kupić a portfel pusty. Ale ja tak nie cierpię gromadzić!

od 02.2011 - pielęgnacja bezsilikonowa
od 08.2011 - olejki allover! (argan, oliwki, migdały, jojoba, len, rycyna, kokos, Vatika, Heenara, Khadi)

Walczymy z wypadaniem!
NellN jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-05, 15:31   #200
joracuppi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NellN Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle uwielbiam wykańczać kosmetyki pielęgnacyjne, kolorowe, jedzenie, szpulki nici, notesy ect etc. Nawet jeśli oznacza to, ze trzeba kupić a portfel pusty. Ale ja tak nie cierpię gromadzić!
Mam tak samo a wykończenie tego, czego się nie lubi to już podwójna radość

Moja pielęgnacja włosów

Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
joracuppi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:31   #201
agusia642
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość
ja nim na chwile obecna olejuje i jestem bardzo zadowolona, tylko nie wolno go za dlugo przetrymac na glowie bo swedzi niemilosiernie
no to jak usłyszałam kilka pozytywnych opinii to go biorę. Tylko oczywiście na DOZie jest niedostępny teraz. Nakładasz go tylko na skalp czy na włosy też ?
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:39   #202
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
(...)

Muszę się pochwalić, że robię sobie olej czosnkowy Teraz tylko zostało mi czekać kilka długich tygodni aż to wszystko się 'przegryzie'
Cytat:
Ja używam tego sposobu do gotowania Tyle, że ja nie czekam, aż tak długo Kroję świeży czosnek, można ewentualnie dodać i inne dodatki (np. rozmaryn, pieprz, suszone pomidory, pepperoncino) i zalewam oliwą z oliwek w temperaturze pokojowej i tak naprawdę już po kilku godzinach specyfik jest gotowy

Dziś planuję nałożyć sezam, jednak po tym jak go otworzyłam i poczułam jego intensywny zapach zaczęłam się zastanawiać czy mam dobry olej

I czy oby na pewno on nie przyciemnia włosów?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg olej sezam.jpg (17,6 KB, 32 załadowań)

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:44   #203
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:

Wykończyłam migdała!
Jak to go wykończyłaś? Co Ty mu zrobiłaś? Okrutnico Ty!

Cytat:

Faaajny A czym pachnie?
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:45   #204
patti017
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
i jak Ci sie sprawila? ja czekam na pierwsze uzycie heenary ale boje sie ze jest ona przcyczyną moich bolow glowy, a zabezpieczylam nią tylko koncowki...mam nadzieje ze to zbieg okolicznosci.
Z sesy jestem zadowolona i to bardzo wlosy mniej wypadaja i mam pelno baby hair (co nie dokonca mnie cieszy bo wygladam jak debil, wszedzie wystaja), ostatnio robie sobie psikadlo aloesowe i dopiero na to olej wlosy bajka- miekkie i blyszczace tylko niestety dalej sie elektryzuja ale to raczej wina pogody, ogrzewania

heenare uzylam jak narazie raz, poniewaz mialam jeszcze sese, a nie chce ich przeplatac... jestem ciekawa, ktory bedzie lepszy co do zapachu to nie jest dla mnie taki zly ale sesy ladniejszy
Stary 2012-02-05, 16:12   #205
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Żadne party time, tylko zakupów-time (pozdrowienia dla oleju z orzechów wloskich!)
My się chyba pogniewamy niedługo
Dzisiaj uznałam, że jak już będę kupowała, to na Mazidłach i wezmę od razu keratynę

Cytat:
Ja lubię wykańczać, bo wiem, że niedługo znów coś kupię

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Jak to go wykończyłaś? Co Ty mu zrobiłaś? Okrutnico Ty!
Należało mu się, był już ze mną zdecydowanie za długo

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 16:14   #206
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
tłumaczę: olej z nasion kukurydzy, olej kukurydziany, olej kokosowy, emolient, olej arganowy, aromat, wit. E w charakterze konserwantu, olej rycynowy, olej z róży damasceńskiej, syntetyczna substancja natłuszczająca i barwnik.
a czy helianthus annuus oil to przypadkiem nie olej słonecznikowy ( sensie: z nasion słonecznika) ?

Edytowane przez lucciola
Czas edycji: 2012-02-05 o 16:16
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 16:27   #207
Muertil
Raczkowanie

GG do Muertil

używałam też rycyny z oliwą z oliwek na włosy, ale nie jestem zachwycona jakoś.
Muertil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 16:40   #208
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
My się chyba pogniewamy niedługo
Dzisiaj uznałam, że jak już będę kupowała, to na Mazidłach i wezmę od razu keratynę
Już nie będę
Keratyna obowiązkowo! W psikadlach pod olej jest niezastąpiona! Zresztą - do masek, odżywek, wszędzie. Absolutne must-have

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 16:56   #209
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PINAKOLA Pokaż wiadomość
Keratyne dodajesz do masek czy odzywek lub tworzysz zupełnie cos wlasnego? i w jakich ilosciach?
Pierwszy raz ją zamówiłam, ale mam zamiar dodawać do masek i zrobić z niej psikadło Do porcji maski podejrzewam, że dam tak z 2-3 krople, a do psikadełka jeszcze nie wiem, zależy co do niego dołączy i ile go zrobię, ale też tylko kilka kropli

Cytat:
Też mnie ten żel kusi, więc jak już przetestujecie, to dajcie znać
We wtorek go kupię i wypróbuję na włoski, bo do twarzy dopiero jak wykończę żel BD Na pewno zdam relację
Jeszcze od razu rzucę go na głęboką wodę - zmywanie oleju

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
I na to, i na to . Co prawda użyłam go dopiero dwa razy na włosy, ale efekty jakie daje są zauważalne. Kłaczki błyszczą, wyglądają bardzo zdrowo. I co dla mnie ważne, nie obciąża! . Ma śliczny zapach. Myślę, żeby dodać kilka kropelek do mojego psikacza.
Dziękuję
Na pewno przetestuję
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 16:58   #210
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Już nie będę
Keratyna obowiązkowo! W psikadlach pod olej jest niezastąpiona! Zresztą - do masek, odżywek, wszędzie. Absolutne must-have
Ja właśnie zamówiłam na mazidłach

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości