|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
Cytat:
Wykończyłam migdała!
17.12.2007- Walka o zdrowe i piękne mo-hery Moja pielęgnacja-> klik!Przewodnik po olejowaniu! Profil na Endo TF, CE, obwodówka- zrobione Bieganie + Turbo Ewy Ch. Edytowane przez Narek Czas edycji: 2012-02-05 o 14:01 |
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ukrainie jest, to wiem bo wystawiaja na allegro, mieszkam niedaleko granicy ale sama nie jeżdzę a tak to moze ktos by kupil. byl swego czasu etap, ze bardzo duzo osob jezdzilo po paliwo/cukierki/papierosy.szkoda, ze wtedy nie wiedzialam Cytat:
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
nie było mnie kilka dni, a tyle zapisałyście;D
ja dziś siedzę z henną na włosach, więc nie mogę oleju ![]() ale za 2 dni pewnie nałożę amlę
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Robiłam według najprostrzej możliwej receptury
Czyli to z czego ma być olej (czosnek, łopian, rozmaryn czy co tam chcesz) zalewasz ciepłym olejem (może być rzepakowy, słonecznikowy, winogronowy, oliwa z oliwek) i odstawiasz gdzieś w kąt na minimum 2/3 tygodnie żeby on się przegryzł. Potem przecedzasz żeby tych farfocli sobie we włosy nie wcierać i voila! Masz super olej własnej produkcji
|
|
|
|
#186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
plineczka, lopian chyba powinno sie dodatkowo skropic alkoholem, nie wiem czy to dotyczy wszystkich ziol...
Tu masz wiecej na ten temat: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...69&postcount=3 Mnie ciekawi czy olej rumiankowy (na bazie winogronowego) przyczyni sie do rozjasnienia wlosow
|
|
|
|
#188 |
|
Rozeznanie
|
Po kolejnym trzymaniu Vatiki z żelem aloesowym na skalpie jestem zadowolona. Nasilonego wypadania brak, o co najbardziej sie bałam.
Aż żal nie wykorzystać tych ziółek, olejując same włosy. W końcu chyba kupie Sese... już nawet mam gdzie kupić stacjonarnie. I może po niej wyrośnie mi jeszcze większy busz bejbików niż mam teraz ahaha!Na koniec dałam na całą długość 4 krople BD dla mam. Włosy schną, ale widzę, że tłuste nie będą i co ciekawe tworzą mi się loko-fale. Ooo muszę częściej to stosować
|
|
|
|
#189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przymierzam się do zrobienia tej mikstury z korzenia pokrzywy, łopianu, imbiru, żeń szenia oraz czosnku. Zobaczę co mi wyjdzie
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawie brzmi
|
|
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
i skończyła się sesa
dzisiaj mam ostatnia porcje na glowie ehh..ale mam jeszcze cala heenare do przetestowania oby efekty byly podobne jak po sesie |
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio jak olejowałam włosy to starczyła mi 1 łyżeczka, to dziwne, niektórych olei nie wystarcza 1 łyżeczka, a niektórych wystarcza ![]() Dobrze, ze przeczytałam o metodzie Narka, bo normalnie koło 3-4 łyżeczek kładłam, a teraz wszystkiego starczy mi na dłużej;D |
|
|
|
|
#193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec bede sie musiala opamietac bo np sesa tania nie jest
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
i jak Ci sie sprawila? ja czekam na pierwsze uzycie heenary ale boje sie ze jest ona przcyczyną moich bolow glowy, a zabezpieczylam nią tylko koncowki...mam nadzieje ze to zbieg okolicznosci.
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Przepiszę skład tego olejku z YR
![]() Yves Rocher, Tradition de Hammam, Elixir de Massage Oriental helianthus annuus seed oil, zea mays oil, cocos nucifera oil, ppg-3 myristyl ether, argana spinosa oil, parfum, tocopheryl acetate, ricinus communis oil, rosa damascena oil, octyldodecanol, ci 122085 Do ciała mi pasuje, bo fajnie nawilża i świetnie pachnie ![]() ![]()
|
|
|
|
#196 | |
|
Zadomowienie
|
Wszystko, mam nadzieję, że zapach czosnku się zneutralizuje
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
Jeśli już to na bazie słonecznikowego i warto byłoby dodać jeszcze jakieś ziółka rozjaśniające |
|
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie nałożyłam olej na włosy alterry i uwaga! wystarczyła tylko jedna łyżka na długość i łyżeczka do herbaty na końcówki kokosa
Nie nakładałam nic na skalp tym razem, aby sprawdzić czy to powód wypadania
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Żadne party time, tylko zakupów-time (pozdrowienia dla oleju z orzechów wloskich!)
![]() Cytat:
A mają jakieś ciekawe oleje jeszcze za wschodnią granicą? Czuję, że będę się musiala bliżej przyjżeć innym produktom na ich bazarku
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To bardzo fajny skład, na cialo czy twarz idealny, a co do włosów...a pewno nic złego im sie nie stanie Ja bym pewnie nałozyła dla próby, ALE doświadczenie nauczyło mnie również, ze najlepiej odżywczo dzialają na mnie czyste oleje, bez dodatków (takich jak emolienty) i w ogóle nawet niemieszane z innymi olejami. No ale różne wosy, różne gusta. Ten olejek może Cie trochę obciążyć, więc jesli twoje włosy sa na to podatne, pewnie Ci nie podpasuje.---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- nie ma chyba fajniejszego uczucia niż wykańczanie ![]() Ja to w ogóle uwielbiam wykańczać kosmetyki pielęgnacyjne, kolorowe, jedzenie, szpulki nici, notesy ect etc. Nawet jeśli oznacza to, ze trzeba kupić a portfel pusty. Ale ja tak nie cierpię gromadzić!
|
|
|
#200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko oczywiście na DOZie jest niedostępny teraz. Nakładasz go tylko na skalp czy na włosy też ?
|
|
|
|
|
#202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tyle, że ja nie czekam, aż tak długo Kroję świeży czosnek, można ewentualnie dodać i inne dodatki (np. rozmaryn, pieprz, suszone pomidory, pepperoncino) i zalewam oliwą z oliwek w temperaturze pokojowej i tak naprawdę już po kilku godzinach specyfik jest gotowy ![]() Dziś planuję nałożyć sezam, jednak po tym jak go otworzyłam i poczułam jego intensywny zapach zaczęłam się zastanawiać czy mam dobry olej ![]() I czy oby na pewno on nie przyciemnia włosów?
|
|
#203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A czym pachnie?
|
||
|
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wlosy mniej wypadaja i mam pelno baby hair (co nie dokonca mnie cieszy bo wygladam jak debil, wszedzie wystaja), ostatnio robie sobie psikadlo aloesowe i dopiero na to olej![]() heenare uzylam jak narazie raz, poniewaz mialam jeszcze sese, a nie chce ich przeplatac... jestem ciekawa, ktory bedzie lepszy co do zapachu to nie jest dla mnie taki zly ale sesy ladniejszy
|
|
|
|
|
#205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj uznałam, że jak już będę kupowała, to na Mazidłach i wezmę od razu keratynę Cytat:
Należało mu się, był już ze mną zdecydowanie za długo
|
|
#206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez lucciola Czas edycji: 2012-02-05 o 17:16 |
||
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
używałam też rycyny z oliwą z oliwek na włosy, ale nie jestem zachwycona jakoś.
|
|
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Keratyna obowiązkowo! W psikadlach pod olej jest niezastąpiona! Zresztą - do masek, odżywek, wszędzie. Absolutne must-have |
|
|
|
|
#209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do porcji maski podejrzewam, że dam tak z 2-3 krople, a do psikadełka jeszcze nie wiem, zależy co do niego dołączy i ile go zrobię, ale też tylko kilka kropli ![]() We wtorek go kupię i wypróbuję na włoski, bo do twarzy dopiero jak wykończę żel BD Na pewno zdam relację Jeszcze od razu rzucę go na głęboką wodę - zmywanie oleju ![]() Cytat:
Na pewno przetestuję
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

Warto zainwestować w żel aloesowy(np. Gorvita z DOZu) i wcierać tak często, jak tylko się da. Przerzuć się na jakiś łagodniejszy szampon(np. HiPP, już nawet Babydream jest lepszy, Alterra, Biovax), a jeżeli to nie da efektów, to może po prostu nie są Ci pisane te "naturalne" szampony?
a tak to moze ktos by kupil. byl swego czasu etap, ze bardzo duzo osob jezdzilo po paliwo/cukierki/papierosy.szkoda, ze wtedy nie wiedzialam 

dzisiaj mam ostatnia porcje na glowie ehh..

Nakładasz go tylko na skalp czy na włosy też ?