Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 12:16   #3541
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

zanka imprezkę dla Filipa robisz?

ja się postawiłam i żadnych obiadów robić na urodziny nie będę.
zaprosiłam gości na godz 16.
Zaraz jadę odebrać tort (w kształcie ciuchci ), upiekłam marchewkowe, bezę Pavlowej z malinami, mama mi zrobiła ciasto cappucino i może jeszcze kupię jakieś rurki z kremem, +owoce , soki i Piccolo.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:26   #3542
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cieszę się, że Was troche rozbawiłam.
Agata ma suche plcki na brzuchu, przy szyjce. Więc wracamy do Nutry

Dla dzisiejszych jubilatów najlepszego.

Wczoraj wpadli moi rodzice do Agaty na imieniny (u nas w zasadzie sięnie obchodzi, ale ojciec mój stwierdził, ze to pierwsze to przyjdą) i Agata dostała płaczącą lale Na raziepróbuje wydłubać jej oko Bo uczy sę chwyty pęsetowego (palec wskazujący + kciuki).

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:27   #3543
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Dziękuję w imieniu mojej córy za wszystkie życzenia Przepraszam, ze tak zbiorowo.

Zaległe i niezaległe sto lat dla Radka i Maksia, Sophie, Ali! I dla Flipków Zankowego i Youyouowego!

Kodów nie pobrałam, wstyd mi ale zaspałam Przepraszam!

Siedzimy w tym mrozie w domu, auto nie chce ruszyć, ech. Nadrabiam.

Miłego dnia!

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2012-02-05 o 12:55
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:30   #3544
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Mój Filip skończył dziś o 4.40 3 lata!
: roza:

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość

Poryczałam się wczoraj na Armagedonie.. kolejny raz ale kocham ten film i Bruca Willisa
Też kocham Bruca Willisa

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Uuu A do pracy w związku z tym jutro idziesz czy nie?
Idę, idę TŻ właśnie jeździ po mieście w poszukiwaniu jakiś leków dla mnie Żeby tylko Dominik się nie zaraził

Sweet fajnie, że już przechodzi
Eweeve jej ?
Ellika , Natka zdolne te Wasze pociechy Domiś jest leniuszek. Jak go kładę na panele na chwilkę , to je liże zamiast się ruszać

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:50   #3545
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

a co wymyśliła?
Pisałam wczoraj część, tego co wymyśliła, a później cała kulminacja przypadła na powrót TZ do domu. Otóż, mówię mu, że jak chce to niech idzie do mamy, ja się kładnę bo chcę odespać wczorajsze, poszedł wchodzi a z gębą na niego, że babci życzeń urodzinowych nie złożył, TZ mówi, że nie wiedział że sa babci urodziny (kurna tyle mamy na głowie ostatnio, że nie żyje z kalendarzem w ręku, tym bardziej, że teściowa powtarza wiecznie, że powyżej 25 lat to się już tylko imieniny obchodzi), a ta do niego, że przecież mówiła do mniedzwoni przy niej i pyta się czy to prawda, ja mówię, że pierwsze słysze. Powiedział ze jak zwykle kręci i ma jej dosc i przyszedl do mnie. Owszem byla po pracy u mnie na sekunde i mowi zebym przyszla wieczorem z mala bo ciotka przyjedzie, ale nawet sie nie zajaknela o urodzinach, po czym jej sie spieszylo i poszla i mowila ze przyjedzi epozniej (nie przyszla). A pozniej bedzie wamawiac ze mowila nosz ku.r.na.a brak słów.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 13:59   #3546
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Też kocham Bruca Willisa
Cholera mam konkurencję

U nas dziś leniwy dzień.. mamy jechać do C&A bo kupiłam wczoraj Tż koszulkę i się okazała za mała i trzeba wymienić na większą.. roztył się.. ale tak nam się nie chce ruszać tyłków w ten mróz że coś mi się wydaje, że nie pojedziemy..

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/ojc...em_225779.html
Widziałyście?

Sama już nie wiem co myśleć o tym chłopaku.. z jednej strony też coś kręci w swoich zeznaniach.. a z drugiej.. nie wiem.. jakoś jak patrzę na niego to wydaje mi się, że nie miał z tym nic wspólnego..
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:05   #3547
Kajool
Zadomowienie

Sophie, Alunia, Radek, Filipek sto lat. Samych usmiechow i rosnijcie nam zdrowo

A mnie zastrzelcie. Chyba mamy uczulenie na nutramigen. Nie wiem czy to mozliwe ale odkad malemu podaje, jego cera wyglada coraz gorzej. Jestem zalamana.
Stary 2012-02-05, 14:14   #3548
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Sophie, Alunia, Radek, Filipek sto lat. Samych usmiechow i rosnijcie nam zdrowo

A mnie zastrzelcie. Chyba mamy uczulenie na nutramigen. Nie wiem czy to mozliwe ale odkad malemu podaje, jego cera wyglada coraz gorzej. Jestem zalamana.
dołączam

Kajool ale to znaczy jak się pogarsza?

A tak w ogóle dzień dobry!
Stary 2012-02-05, 14:25   #3549
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
[B]

dołączam

Kajool ale to znaczy jak się pogarsza?

A tak w ogóle dzień dobry!
liszaj na raczce jest coraz wiekszy, buzia cala wysypana.
Stary 2012-02-05, 14:27   #3550
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
zanka imprezkę dla Filipa robisz?

ja się postawiłam i żadnych obiadów robić na urodziny nie będę.
zaprosiłam gości na godz 16.
Zaraz jadę odebrać tort (w kształcie ciuchci ), upiekłam marchewkowe, bezę Pavlowej z malinami, mama mi zrobiła ciasto cappucino i może jeszcze kupię jakieś rurki z kremem, +owoce , soki i Piccolo.
wow. niezła impreza się szykuje. sto lat

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!
Widzę, że w UK paraliż kraju, przez 10cm śniegu. Brat musiał spać w pracy, bo nie miał jak do domu dojechać.
jak zwykle. i syberyjskie mrozy 0 stopni

A na dowód tego że zima dotarła do Londynu wklejam zdjęcia. i uwaga to pierwszy kontakt Emila ze śniegiem:
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:40   #3551
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
TAK !
Mojemu identycznie rosły jak napisałaś! Ale teraz są już troszkę prostsze, pytałam przy okazji pediatry, mają się naprostować.
Uff nie ma to jak porady koleżanek po fachu
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
my zarobieni od rana
ciasto, tort, sałatka, a potem jeszcze posprzątać trzeba i zimną płytę przygotować
ciekawa jestem jak tort wyjdzie[COLOR="Silver"]
miłej imprezki
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Piccolo.
Piccolo obowiązkowo
Cytat:
Pisałam wczoraj część, tego co wymyśliła, a później cała kulminacja przypadła na powrót TZ do domu. Otóż, mówię mu, że jak chce to niech idzie do mamy, ja się kładnę bo chcę odespać wczorajsze, poszedł wchodzi a z gębą na niego, że babci życzeń urodzinowych nie złożył, TZ mówi, że nie wiedział że sa babci urodziny (kurna tyle mamy na głowie ostatnio, że nie żyje z kalendarzem w ręku, tym bardziej, że teściowa powtarza wiecznie, że powyżej 25 lat to się już tylko imieniny obchodzi), a ta do niego, że przecież mówiła do mniedzwoni przy niej i pyta się czy to prawda, ja mówię, że pierwsze słysze. Powiedział ze jak zwykle kręci i ma jej dosc i przyszedl do mnie. Owszem byla po pracy u mnie na sekunde i mowi zebym przyszla wieczorem z mala bo ciotka przyjedzie, ale nawet sie nie zajaknela o urodzinach, po czym jej sie spieszylo i poszla i mowila ze przyjedzi epozniej (nie przyszla). A pozniej bedzie wamawiac ze mowila nosz ku.r.na.a brak słów.
Nie ma to jak się wtracac w czyjeś zycie- wy stanowicie jednośc, więc po jaką cholerę ona was upomina i każe coś robic-nie rozumię takich ludzi.
Moja teściowa wczoraj: a jej tak wygodnie?? mysle sobie-to się jej zapytaj...przecież jakby jej nie było wygodnie(lezenie w leżaczku) moim zdaniem, to bym jej tak nie kładła.
Albo rozmowa mojej teściowej z moja babcia wczoraj-początku nie słyszałam, bo mnie nie było, wchodze do pokoju, a tesciowa mówi do mojej babci-mówiłam im, ale jakoś tak....nie mam pojęcia o co chodziło, na 100 o Julkę, że coś tam nam mówiła jak mamy zrobic, czy coś, a my tak nie zrobiliśmy, a z tego co powiedziała( ale jakos tak....) wynika, że skoro ona powiedziała jak mamy zrobic, a my tak nie zrobiliśmy, to coś nie tak jest....takl jakbym ja się przejmowała tym co ona mówi, albo robiła to co mi mówi, no masakra...ja takie ,,rady" jednym uchem wpuszczam, a drugim wypuszczam Sorki dziewczyny, musiałam

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
wow. niezła impreza się szykuje. sto lat

jak zwykle. i syberyjskie mrozy 0 stopni

A na dowód tego że zima dotarła do Londynu wklejam zdjęcia. i uwaga to pierwszy kontakt Emila ze śniegiem:
nie widac

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:59   #3552
agni82
Zadomowienie

wrrr... nie chce załadować zdjęcia
Stary 2012-02-05, 15:01   #3553
aania_20
Zakorzenienie

wpadam na moment tylko

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Cześć!
I przyszła kolej na nas w świętowaniu pół roczku

dla Sophie od madziaranew o one też dzisiaj świętują

i dla Sophie
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Świętujemy dziś Alusia kończy 7 miesięcy!!!
klask i:
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
I dziękuję za kciuki dla Igośka, trzymaj dalej proszę, bo dziś jest gorzej niż było wczoraj...
Zaczął mi kaszleć z takim echem, flegmą... I co kończy się kaszel ( kilka takich ,,szczeknięć" ) to kończy się pociągnięciem na wymioty malucha.
Pojechałabym do pediatry, ale nie odbiera, na dodatek nie wiem, czy auto mi odpali...
Ajj już mam dość tych paskudnych chorób, smutnych, szarych dni...

ojjjj....dużo zdrówka!
może spotkanie kiedyś dojdzie do skutku

Cytat:
Pisałam wczoraj część, tego co wymyśliła, a później cała kulminacja przypadła na powrót TZ do domu. [...]
oj, też bym się chyba wkurzyła
Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Sama już nie wiem co myśleć o tym chłopaku.. z jednej strony też coś kręci w swoich zeznaniach.. a z drugiej.. nie wiem.. jakoś jak patrzę na niego to wydaje mi się, że nie miał z tym nic wspólnego..
trudno powiedzieć.... ale jeśli się okaże że rzeczywiście nic nie wiedział, to mi go żal będzie...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:43   #3554
madziaranew
Rozeznanie

Dziekujemy za zyczonka

W podzience wstawiamy zdjecia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02338.jpg (43,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02384.jpg (37,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02376.jpg (40,2 KB, 24 załadowań)
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:48   #3555
madziaranew
Rozeznanie

Najlepsze zyczonka dla Aluni , Radka I Filipa
Stary 2012-02-05, 15:59   #3556
rysiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Fajnie że Ci się podoba A szefowej może starczy już tych zwolnień na długie lata A chcesz pracować codziennie czy kilka dni w tyg?

Mam nadzieję, że tak właśnie będzie. Na razie pracuję przez cały tydzień od wtorku do niedzieli od 15-22 lub od 16-24. Pierwsza zmiana ma być oczywiście od 14 do 22, ale ja nie dam rady na ta godzinę dojechać do pracy, wiec jest od 15. Wczoraj było ok, poza tym, że rozbiłam butelkę wina na szczęście nie drogiego. Będę musiała zapłacić przy wypłacie.
eveewe teściowe to już chyba tak mają. Czasami mam wrażenie, że w momencie kiedy kobieta staję się teściową, wstępuje w nią jakiś demon
Sophie, Alunia, Radek, Filipek- sto lat!
Nataszkaa kocham Bruca- to mój ideał ( zaraz za mężem)
Oliweczka z ząbkami nie pomogę, bo Asia jeszcze bezzębna
Natka_ gratulacje !

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Dziekujemy za zyczonka

cuudo!
Stary 2012-02-05, 16:02   #3557
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Najlepsze zyczonka dla Aluni , Radka I Filipa
dołączam się i sto lat dla Sophie
Cytat:
Dziekujemy za zyczonka

śliczna kruszyna

Ps. zdjęcia się nie wstawiły. dlatego wolę fb - bo tam prościej..
co to ja chciałam rzec.... aha sto lat wszystkim dzieciaczkom za ich miesięcznice, ząbki i nowe umiejętności.k laski:

u nas Emil się rozregulował jak w każdy weekend zresztą. T. nawet przez 5 min nie może z nim zostac sam na sam bo jest potworny wisk. i tak zamiast mieć więcej wolnego w weekend, pracuję dużo ciężej

Marinka -zdrówka dla Igorka
no i dla Biedroneczki Domka
Stary 2012-02-05, 16:08   #3558
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Agni jak nie ma M. to tez jestem jakoś bardziej zorganizowana. A w weekendy jakośwszytsko się rozregulowuje (czy jakoś tak)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 16:20   #3559
rysiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
rysiki a może Mała ma skazę albo nietolerancję laktozy? objawy takie podobne..
No właśnie też o tym myślałam, ale jak zapytałam pediatry, czy zmieniac mleko, to powiedziała, że nie ma takiej potrzeby. Nie wiem dokładnie jak to wygląda z nietolerancją i ze skazą, ale u Asi poza tym śluzem i czerwonymi policzkami po ok 1,5h po jedzeniu nie ma innych objawów. Żadnej wysypki, zaczerwienienia. Wieczorami czasami daje koncert płaczu, ale to chyba po prostu ze zmęczenia. Właściwie nadal nie wiem co jej dolega. Pediatra kazała podawać smecte i debridat, bo podobno leczy jelita. Ale ja jej zupełnie nie ufam.
Stary 2012-02-05, 16:24   #3560
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Dziekujemy za zyczonka

fajniusia.. ale oczy to ma przepiękne!

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
eveewe teściowe to już chyba tak mają. Czasami mam wrażenie, że w momencie kiedy kobieta staję się teściową, wstępuje w nią jakiś demon[COLOR=Black]

Nataszkaa kocham Bruca- to mój ideał ( zaraz za mężem)
Moi jeszcze nie teściowie.. ale mama mojego Tż-ta - czasem chyba specjalnie mi dokucza i udowadnia, że to co robię przy małej jest złe i ona to robiła i zrobiłaby dużo lepiej.. przykre to jest..

Teraz po tej sprawie z Madzią to już w ogóle.. źle trzymam, źle kładę.. jak np leżała Hania na kanapie i ją ubierałam.. i odwróciłam się po czapkę a ta od razu z tekstem "Widzisz! Odwróciłaś się od niej.. mogła spaść!" i taka zadowolona mina, że akurat ona siedziała obok i "czuwała"..wrrrr

No i widzę, że dużo fanek ma nasz Bruce
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 16:26   #3561
zanetaa88
Zakorzenienie

JAKIE SĄ DOBRE PAMPERSY NA BASEN ?

rysiki Witam Ja Ciebie, bo nie pamiętam czy się witałam czy nie a powiedz co Ci intuicja mówi ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 16:45   #3562
Marina1
Zakorzenienie

A ja wróciłam od lekarza ( 80 zł za wizytę plus tyle samo za leki... ). Do naszej ostatniej złotówki

No i antybiotyk dla malucha, encorton, i tak dalej... Bo kaszel paskudny, i sugerujący możliwy przyszły skurcz na płucach. Więc jak najszybciej mam podać leki i dobrze, że pojechałam.
Ehhhh
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 16:51   #3563
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

IGUŚ

ALA

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 16:54   #3564
patik87
Zakorzenienie

Te nasze teściowe to wstrętne baby, nie ma co Ubić i sprawdzać czy żyje czy bić dalej.

Zanetaa ja kupiłam huggiesy na basen. Bo tylko takie były w tesco. Jeszcze nie sprawdzałam, na basen się wybierzemy jak się ferie u nas skończą bo teraz pewnie dzieciaków dużo.

Zanka najlepszego dla Filipa

Byliśmy na obiedzie i u moich rodziców. Ale długo się nie nabyliśmy bo sara miała dosyć. Wyła, wszystko i wszyscy jej przeszkadzali. Po powrocie właśnie padła jak kawka.
Straszny wrażliwiec te moje dziecko.

Kajool jak to możliwe że po nutrze? może winowajca to co innego?

Wiecie że Sara nie chce mi jeść zupek tych z bobovity od 6mca z bardziej stałą konsystencją? I co ja mam zrobić? przecież musi jakoś się nauczyć jeść coś innego niż papki.

Marina Wy to się macie z tymi chorobami. Biedaczki
Stary 2012-02-05, 16:58   #3565
Marina1
Zakorzenienie

Patik , Carmela ale damy radę z tym pakudnym choróbskiem...

Patik mój też nie chciał, zamykał mordkę i za nic mu nie wcisnęłam! Dopiero, za radą carmeli , do takich papkowatych dodawałam troszkę gotowanego ryżu, tych ziarenek. Albo meszałam - troszkę tych grudek z bobovity do papkowatego słoika... I stopniwo.
Dopiero teraz ( 8 m-cy ) zje mi sam z pół tego grudkowatego z bobovity
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 17:01   #3566
brunetka2000
Zakorzenienie

Zanka 100 lat dla FILIPA

Marina biedny ten twój Rogi, tak często choruje
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 17:01   #3567
iwonap79
Raczkowanie

[QUOTE=zanetaa88;32086376]JAKIE SĄ DOBRE PAMPERSY NA BASEN ?

QUOTE]

http://allegro.pl/huggies-swimmers-p...098447600.html

iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 17:05   #3568
madziaranew
Rozeznanie

[QUOTE=iwonap79;32087051]
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
JAKIE SĄ DOBRE PAMPERSY NA BASEN ?

QUOTE]

http://allegro.pl/huggies-swimmers-p...098447600.html

iwona
My tez je uzywamy I sa ok
Stary 2012-02-05, 17:09   #3569
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziękuje za opinie. Pojadę na zakupy i kupię....

Patik nie martw się na pewno któregoś dnia załapie, że jest co innego niż papka. Ja uważam, że póki moja zębów nie ma, nie mogę od niej wymagać, aby jadła z grudkami - takie moje zdanie. Tak naprawdę dopiero się uczy każdej konsystencji, po przecież od urodzenia miała wszystko płynne...

Marina
BARDZO DUŻO zdrówka dla Igusia !! niech ucieka to od Niego !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 17:16   #3570
alibany
Rozeznanie

Dziękujemy Wszystkim mamusiom za i

I dla Sophie, Radka i Filipka również moc z okazji ich święta

My byliśmy na obiadku u teściów, Ala załapała się na mały gotówkowy prezencik z okazji swojego świątka, a ja się objadłam po obiadku pysznym ciachem i mnóstwem cukierasków
Ala długo nie widziała dziadka (teścia) i na jego widok na początku bardzo płakala, jak tylko coś do niej powiedział czy usmiechnął się, chyba zaczyna się ten okres gdzie nie do wszystkich będzie lgnęła....

Igorek wracaj szybciutko do zdrowia, dobrze Marina, że poszłas jednak do lekarza, z płucami nie ma żartów, ale trzymają się te choróbska Was, Zdrówka

Moja nie robi sobie nic z ewentualnych gródek czy niejednolitego jedzonka. Dodaje jej ziarna amarantusa, dzisiaj miała większe kawałki rybki w obiadku i wszystko "gładko" przechodzi przez gardziołko.

Zanka, Youyou jak kinderbale się udały? ( w sumie to jeszcze pewnie trwają
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości