Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 23:54   #2581
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dasz sobie radę Każda praca i zawód stawia przed różnymi wyzwaniami i trzeba się z nimi zmierzyć
Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
mój TŻ z wykształcenia naucz.wf gdy zaczynał praktyki w liceum uczniowie nie chcieli go słuchać, przeklinali w jego obecności, udawali głuchych, nie traktowali go poważnie ale się przeliczyli bo on nie dał się im wyprowadzić z równowagi , był cierpliwy i opanowany i w końcu odpuścili - do dziś kłaniają mu się gdy go mijają na ulicy .
Dodam , że trenuje karate kilka lat , 3 różne style-to mu na pewno pomaga , więc kurs karate to nie taki zły pomysł
trzymam kciuki

chciałam poczytać opinię na blogu o balsamie (pamiętam ,że go juz miałam) ale coś mi się strona zacina
Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
ksiezniczko dasz sobie rade!! A pomysl potem jaka to satysfakcja jesli znajdziesz sposob zeby dotrzec do takiej mlodziezy!
Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Miałam podobnie jak dowiedziałam się, ze praktyki odbędę w meskiej klasie w gimnazjum na wielkim osiedlu. Przerazenie w oczach i tylko patrzyłam jak sie wymigac. Zupełnie niepotrzebnie!!! Okazało się, że chlopcy bardzo mnie polubili i byli cicho jak myszy jak prowadziłam lakcję. Zalezało im by wywzec na mnie dobre wrażenie. hahahaha nauczyciel się smiał, że chyba wpadłam im w oko, bo nie spodziewał się, ze będą aż tak grzeczni. Myślę, że trzeba patrzeć pozytywnie i znaleźć wspólny język z nimi. Będzie dobrze, trzymamy kciuki.
Dzięki Dziewczyny za wszystkie słowa otuchy

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Podpisz umowę, a jak będzie bardzo źle ...to złożysz wypowiedzenie Czego będziesz uczyć?
Niestety w szkolnictwie to nie jest takie proste. Matematyki Już myślałam, że wszyscy to wiedzą
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Księżniczko, serdeczne gratulacje! Praca na pewno będzie początkowo trudna, ale musisz być przede wszystkim stanowcza i konsekwentna i będzie dobrze! Na początku będzie bunt, jakieś podśmiewanie się i sprawdzanie na ile sobie można pozwolić, ale po jakimś czasie się unormuje i to się im znudzi... u nas jest taka jedna trudna klasa i profesorka toczyła z nimi walkę przez 2 miesiące a teraz jest spokój. Opowiadała mi. No ale metody trzeba dobrać jednak zupełnie inne! Na pewno dostrzegą to Twoje wewnętrzne ciepło i docenią to! Trzymam kciuki!

A i jeszcze jedno: myślałaś już jak pogodzić plany dzidziusiowe z nową pracą? Bo mnie ta kwestia strasznie męczy...sama nad tym dumam.
Dzięki Co do kwestii dzidzi to nic prostszego. Zachodzę w ciążę teraz w lutym, marcu - do czerwca kiedy jest umowa będę normalnie pracować, o ile nic złego nie będzie się działo. Potem umowa mi się kończy i trudno, nie mam zatrudnienia i pracy, czekam na urodzenie, odchowuję (mając dużo korków) dotąd aż będę mogła posłać je do żłobka i potem szukam pracy Właśnie teraz zależało mi na pracy, bo w ciąży nikt by mnie nie zatrudnił a udało się tuż przed
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 00:07   #2582
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Ja kocham wszystkie kremy Bielendy. No może oprócz Avokado bo zapach mnie odrzuca. To jedyne kremy które mnie nigdy nie zapchały.
Ja jeszcze nigdy nie miałam żadnego I nie prędko będę mogła sobie pozwolić

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Wrzucam spóźniony bilans:

- tusz do rzęs Maybelline One by One
Super Ci poszło Choć sporo doszło... Jak oceniasz ten tusz?

Cytat:
A przybyło trochę kosmetyków, ale zawsze robię na początku miesiąca "zapasy":
Tylko ile z tego jest potrzebne?

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Dostałam pracę
Gratki

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
A ja dziś znów jeździłam 3h, mój instruktor mówi, że jest w szoku, że tak dobrze mi idzie po mieście, ale ja jakoś się boję tego wszystkiego, ma mi już ustalać egzamin, a zostało mi tylko 10h jazd jakoś nie czuję się jeszcze mocna w parkowaniu i w ogóle na placu...
Nie bój się, na pewno sobie poradzisz A mocna w parkowaniu to się poczujesz dopiero jeżdżąc swoim autem, a nie po 30h jazd, niestety taka prawda... Poćwicz tylko plac

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Każda praca i zawód stawia przed różnymi wyzwaniami i trzeba się z nimi zmierzyć
Dokładnie Dasz sobie radę księżniczko Na początku może być trudno, ale później coraz lepiej.

Zużyłam masło Eveline, a kupiłam żel pod pryszni Fa, ten nowy Sensual & Oil Monoi Blossom, i lakier prostujący włosy Got2b. Mama kupiła mi za to na walentynki torebkę (sama sobie wybrałam) , a ja dokupiłam do niej szal w podobnym kolorze.

Byłam dziś na pierwszych zajęciach w szkole wizażu Póki co mało się działo, bo przez większość czasu były sprawy organizacyjne, teoria, itp.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 00:35   #2583
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kwestii dzidzi to nic prostszego. Zachodzę w ciążę teraz w lutym, marcu - do czerwca kiedy jest umowa będę normalnie pracować, o ile nic złego nie będzie się działo. Potem umowa mi się kończy i trudno, nie mam zatrudnienia i pracy, czekam na urodzenie, odchowuję (mając dużo korków) dotąd aż będę mogła posłać je do żłobka i potem szukam pracy Właśnie teraz zależało mi na pracy, bo w ciąży nikt by mnie nie zatrudnił a udało się tuż przed
Ale fajnie to zaplanowałaś Czyli wychodzi na to, że tylko pół roku będziesz musiała przetrwać z tymi uczniami, więc jeśli rzeczywiście stwierdzisz, że nie da sie z nimi wytrzymać to będziesz odliczać dni do końca roku. Myślę jednak, że będzie super atmosfera i zapamiętasz ich na długo, jako fajnych uczniów

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość

Zużyłam masło Eveline, a kupiłam żel pod pryszni Fa, ten nowy Sensual & Oil Monoi Blossom, i lakier prostujący włosy Got2b. Mama kupiła mi za to na walentynki torebkę (sama sobie wybrałam) , a ja dokupiłam do niej szal w podobnym kolorze.

Byłam dziś na pierwszych zajęciach w szkole wizażu Póki co mało się działo, bo przez większość czasu były sprawy organizacyjne, teoria, itp.
Fajna torebka . Gdzie chodzisz do szkoły wizażu? Tez o tym myslalam, ale chyba nie mam czasu ani za bardzo kasy na taki kurs, tym bardziej, że nabyte umiejętności wykorzystywałabym tylko na sobie i rodzinie, bo raczej nie widzę siebie w roli wizażystki
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 09:25   #2584
nurek119
Zakorzenienie

Księżniczko jak masz tam tylko poł roku wytrzymac to nie masz się czym martwić bo już jest luty, będą święta, weekend majowy itd. więc nawet gdybyś miala odliczac dni do końca to i tak ich tak dużo mieć nie będziesz

Cytat:
Mam nowe (juz 4) zuzycie:
maska do włosów z oliwą z oliwek z AVON

Cytat:

zuzycia i torebka bardzo mi się podoba
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 09:27   #2585
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety w szkolnictwie to nie jest takie proste. Matematyki Już myślałam, że wszyscy to wiedzą
No widzisz, nie wszyscy Będzie dobrze Strach na początku wydaje mi się czymś naturalnym. Też się bałam na początku jak zaczynałam obecną pracę, myslałam, że nie dam rady...a już mija kolejny rok i chciałoby sie zmian.

Cytat:

Cytat:
Tylko ile z tego jest potrzebne?
Aż sobie musiałam skopiować listę

• turkusowy cień Catrice - dawno takiego odcienia szukałam,bo więszkość ciuchów mam w tym kolorze
  • błyszczyk essence- no to przyznam nie było mi potrzebne
  • puder fixujący Catrice- i to również
  • eyeliner w pisaku Essence (uwielbiam go)- skonczył mi się poprzedni
  • maseczka YR (przyszła jako gratis)-gratis, to gratis
  • żel lawendowy pod prysznic YR-to poszło do pudełka z zapasami. obcenie mam oprócz tego 1 żel, który jest w użyciu
  • tusz do rzęs YR (gratis)-poszedł do zapasów.
  • peeling do stóp YR-był potrzebny, bo dawno mi się skonczył
  • szampon ekologiczny YR- był potrzebny, bo skonczył mi się poprzedni
  • deo w kulce YR- jak wyżej
  • żel do mycia twarzy YR-jak wyżej
  • pasta do zębów-była promocja, więc się skusiłam. Poszło do zapasów
  • błyszczyk Glam shine- nie był potrzebny
  • golarka jednorazowa- była potrzebna, bo poprzednia się stępiła

To tak wygląda rachunek sumienia

Cytat:
Ale super, ja też się zapisałam i czekam aż się grupa uzbiera.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:02   #2586
Hosenka*
Zakorzenienie

Drugie zużycie - zmywacz do paznokci i tym samym muszę dokonać pierwszego w tym roku zakupu.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 13:46   #2587
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:

Super Ci poszło Choć sporo doszło... Jak oceniasz ten tusz?

Ogólnie bardzo lubię tusze z Maybelline ze względu na te ich ogromne szczoteczki I starczają na co najmniej pół roku. Maskara ładnie pogrubia i rozdziela rzęsy. Dosyć trwała. Lubię tusze z MNY, ale teraz zamierzam przerzucić się na jakieś tańsze Eveline lub Bell. Obecnie mam Wibo i to chyba najlepszy tusz jaki kiedykolwiek miałam.

Brawo za zużycia Ładna torebka Też chciałam wczoraj kupić torebkę, nawet mama mi chciała ją podarować na urodziny, ale wszędzie jeszcze kolekcje zimowe, a ja chcę taką w kolorze nude/pudrowy róż.

Księżniczko gratuluję pracy! Na pewno sobie poradzisz

A ja się rozstałam wczoraj z TŻtem... On nie chciał, ale ja tak. Nie wiem czy dobrze zrobiłam. Ehh. W sumie sama tego chciałam to mam.

Zaraz zrobię jakąś listę zużyć na luty. I wczoraj w domu czekało na mnie awizo, pewnie to paczka z YR, więc od początku miesiąca posypią się zakupy...
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 13:52   #2588
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
A ja się rozstałam wczoraj z TŻtem... On nie chciał, ale ja tak. Nie wiem czy dobrze zrobiłam. Ehh. W sumie sama tego chciałam to mam.
ojej
A juz dluzej Wam sie nie ukladalo? Dlaczego zdecydowalas sie odejsc?

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:05   #2589
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
.
Wiesz , jeśli czułaś, że coś jest nie tak i nie pasuje Ci ten układ to może i dobrze. Ja też miałam podobną sytuację 1,5 roku temu. Zostawiłam TZ po 4,5 roku ale nie żałuję, bo w niedługim czasie poznałam obecnego TZ i nie zamieniłabym go za żadne skarby, bo jest najlepszym facetem na świecie
Stary 2012-02-05, 14:53   #2590
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:

nynka ostatnio Zmalowana robila na YT fajny filmik o pielegnacji ciazowej. Najlepiej chyba wybrac jakas oliwke dla dzieci, tzn z naturalnym skladem.
I jeszcze taki filmik znalazlam: http://www.youtube.com/watch?v=OZ8PP22h8Ow
dziękuję obejrzę sobie
Cytat:
Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje
Ale powiem Wam, że chociaż dostałam upragnioną pracę na dłużej to jednak się bardzo obawiam i zastanawiam, czy iść w poniedziałek podpisywać umowę czy ... zwiać Wiem, że to brzmi bezsensownie, ale z kimkolwiek rozmawiam, to mówi mi "będzie dobrze tylko idź na lekcje karate", "obejrzyj sobie młodych gniewnych może Ci to pomoże" itd Może to śmieszne, ale zdaję sobie sprawę, że nie będę dawać sobie rady. To jest cała szkoła palących i wagarujących dresiarzy, bardziej jak poprawczak a nie jak szkoła. Jestem osobą wrażliwą, dla małych dzieci bardzo ciepłą itd. ale boję się pracy z właśnie taką młodzieżą bardzo trudną.
Pewnie za tydzień Wam będę płakać i biadolić, że mi kosz na głowę założyli i zbluzgali.
będzie dobrze tylko nie nastawiaj się od początku że będzie źle
Cytat:
Dzięki Co do kwestii dzidzi to nic prostszego. Zachodzę w ciążę teraz w lutym, marcu - do czerwca kiedy jest umowa będę normalnie pracować, o ile nic złego nie będzie się działo. Potem umowa mi się kończy i trudno, nie mam zatrudnienia i pracy, czekam na urodzenie, odchowuję (mając dużo korków) dotąd aż będę mogła posłać je do żłobka i potem szukam pracy Właśnie teraz zależało mi na pracy, bo w ciąży nikt by mnie nie zatrudnił a udało się tuż przed
dobrze to sobie obmyśliłaś a TŻ ma dobrą pracę żeby w razie czego Was utrzymać? czy może masz już dużo chętnych na korki?
Stary 2012-02-05, 14:56   #2591
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
ojej
A juz dluzej Wam sie nie ukladalo? Dlaczego zdecydowalas sie odejsc?
Cytat:
Wiesz , jeśli czułaś, że coś jest nie tak i nie pasuje Ci ten układ to może i dobrze. Ja też miałam podobną sytuację 1,5 roku temu. Zostawiłam TZ po 4,5 roku ale nie żałuję, bo w niedługim czasie poznałam obecnego TZ i nie zamieniłabym go za żadne skarby, bo jest najlepszym facetem na świecie
Jeśli macie czas i ochotę czytać moje żale i wywody to proszę:

Od jakiegoś czasu po prostu czułam się zaniedbywana przez TŻ. Mówiłam mu o tym co jakiś czas, obiecywał poprawę, a później znów to samo. Wszystko przez jego nową pasję - fotografię, którą zaraził go jego kolega, który się tym zajmuje. Postanowili razem się tym zajmować odpłatnie. Ten koleś non stop wydzwaniał do mojego TŻta, rozmawiali godzinami o tym interesie,wkurzał się jak TŻ nie miał dla niego czasu przeze mnie. Widziałam smsy od niego o treści"Kobiety są ważne, ale nasz interes też" itp. Wciągnął go w to niesamowicie. Najpierw się cieszyłam, bo fajnie jak facet ma pasję. Ale mój Tż przez to zaniedbuje i mnie i swoje studia.... Później robił stronę internetową z tą ich fotografią i siedział do 3 w nocy przez kilka dni, podczas gdy przy mnie wraca z pracy i zasypia. Później wstaję na 2-3 godziny i znowu idzie spać. Na naukę na studia i robienie projektów też nigdy nie ma czasu, a na fotografię zawsze. Wkurzało mnie to niezmiernie, awantury były i o to, ale że ja cały ten czas spędzałam nad książkami to w sumie jakoś przetrwałam. Teraz ten jego kolega wymyślił jeszcze warsztaty fotograficzne, na których mój TŻ był od poniedziałku do piątku i spał u tego kolesia. Odzywał się do mnie normalnie w pierwszy dzień. W drugi zadzwonił dwa razy, a za trzecim jak zadzwoniłam ja czemu się nie odzywa i czy coś się stało (bo nie miał czasu rozmawiać, powiedział około południa, że zadzwoni później, a było już ok. 23 to się trochę zmartwiłam, poza tym jestem z osób, które bardzo tęsknią i lubię mieć kontakt z TŻ, zwłaszcza gdy jesteśmy na odległość) . A on wtedy zaczął na mnie warczeć, że nie ma czasu, że jest zmęczony, że ja wymagam żeby on do mnie dzwonił co godzinę (!) i w ogóle nie mam pojęcia co mu odbiło. Na drugi dzień oczywiście zachowywał się jakby się nic nie stało. Dopiero jak mu napisałam co o nim myślę, to powiedział, że mam rację i że się źle zachował, ale był zmęczony i mnie przeprosił. No ale mnie to już wtedy nie obchodziło. Później przez kolejne dni TŻ się nie odzywał prawie w ogóle, czasem zadzwonił, czasem mi łaskawie odp na smsa, bo był tak zajęty od rana do nocy, że nie miał czasu. No ale kurczę ja uważam, że dla chcącego nic trudnego i że nawet jak jedzie samochodem to mógł chociaż głupiego smsa napisać, bo sam nie prowadził. Ale uważa, że on nawet nie miałby o czym pisać, a mnie się pytał co u mnie i tyle... Denerwuje mnie to, bo wg mnie to wygląda tak jakby mu na mnie nie zależało, jakby się mną nie interesował. On uważa, że ja nic nie potrafię zrozumieć, że on jest na warsztatach, że on ma też swoje pasje i że ja mu przeszkadzam w samorealizacji. Tylko kurczę, ja naprawdę może i jestem dziwna, bo potrzebuje dużo uwagi. Na co dzień nasze życie wygląda jak rutyna. O ile pomieszkuje u TŻta. Bo ja się ciągle uczę, a TŻ do 16 pracuje, później wraca i śpi. Ja niestety mam takie studia, zresztą same wiecie, że muszę dużo siedzieć nad książkami, sama bym chciała gdzieś wyjść, ale później to się kończy zaległościami albo zawalonym kolokwium. Jak mam trochę czasu, to on sobie na warsztaty wyjeżdża i zapomina o całym bożym świecie. Nie wiem, może przesadzam, wiem, że tak naprawdę to są nic nie znaczące rzeczy, ale nas ciągle różnią takie banalne sprawy i przez nasz związek cierpi. Uważam, że ciężko nam będzie w przyszłości i chyba lepiej się rozstać teraz niż za kilka lat. I tak już sporo wytrzymaliśmy, a skoro nic z tego nie będzie to nie ma sensu wbijać się w lata. Sama nie wiem. Jak Wy to widzicie?

KonikGarbusek - powiesz mniej więcej jak to było u Ciebie? Może wyciągnę dla siebie jakieś wnioski.
Stary 2012-02-05, 15:28   #2592
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:

KonikGarbusek - powiesz mniej więcej jak to było u Ciebie? Może wyciągnę dla siebie jakieś wnioski.
Napisałam na PW
Stary 2012-02-05, 15:37   #2593
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:

Napisałam na PW
Ok, już mam
Stary 2012-02-05, 16:00   #2594
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

kto tam zarządza klubem, nie wiem, ale zaproście zywieczdroj
Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
Księżniczko jak masz tam tylko poł roku wytrzymac to nie masz się czym martwić bo już jest luty, będą święta, weekend majowy itd. więc nawet gdybyś miala odliczac dni do końca to i tak ich tak dużo mieć nie będziesz
ja odliczam do końca stażu - 235 jeszcze

a w temacie, zużyłam Joanna, Z Apteczki Babuni, Balsam nawilżająco-regenerujący bez spłukiwania 200g
Stary 2012-02-05, 16:54   #2595
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Agniesia my to mamy telepatie! Wlasnie napisalam w klubie zeby zaprosic zywieczdroj do klubu

Faktycznie wyglada na to ze kolga stal sie dla twojego Ex tz-ta wielkim guru no i to nowe zajecie tez stanelo sie priorytetem. Kobiety lubia byc pielegnowane przez facetow, jesli czulas ze facet o Ciebie juz nie dba to podjelas wlasciwa decyzje.
Moim zdaniem zainteresowanie zwiazkiem musi zawsze plynac z obu stron. ( i to nie tylko na poczatku znajomosci)

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2012-02-05 o 16:59
cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 17:09   #2596
Lynn
Zakorzenienie

zywieczdroj- myślę, że dobrze zrobiłaś, w związku obie osoby muszą się starać. Decyzja nie jest łatwa, ale tak jak piszesz, teraz łatwiej niż za kilka lat.

Ja dzisiaj wreszcie skończyłam maske Kallos Creme latte. Męczyłam ją ja sierpnia. Dzięki temu zużyciu mam obecnie 1 maskę do włosów i jedną odżywkę.
Stary 2012-02-05, 17:12   #2597
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Fajna torebka . Gdzie chodzisz do szkoły wizażu? Tez o tym myslalam, ale chyba nie mam czasu ani za bardzo kasy na taki kurs, tym bardziej, że nabyte umiejętności wykorzystywałabym tylko na sobie i rodzinie, bo raczej nie widzę siebie w roli wizażystki
Chodzę do Beauty-Art w Krakowie, to jest roczna szkoła. Kurs zawsze możesz sobie zrobić dla siebie samej Ja chcę być wizażystką, dlatego wolałam iść do szkoły (na jednym kursie już byłam).

Cytat:
Ale super, ja też się zapisałam i czekam aż się grupa uzbiera.
Na kurs czy do szkoły?
Nie tak źle z tymi zakupami

Cytat:
Ogólnie bardzo lubię tusze z Maybelline ze względu na te ich ogromne szczoteczki I starczają na co najmniej pół roku. Maskara ładnie pogrubia i rozdziela rzęsy. Dosyć trwała.

Dziękuję za opinię
Przykro mi Ale skoro przemyślałaś tą decyzję, to z czasem się ułoży.

Dziś byłam drugi dzień w szkole i już było fajniej Mało teorii, a dużo malowania
Stary 2012-02-05, 17:23   #2598
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzę do Beauty-Art w Krakowie, to jest roczna szkoła. Kurs zawsze możesz sobie zrobić dla siebie samej Ja chcę być wizażystką, dlatego wolałam iść do szkoły (na jednym kursie już byłam).

Na kurs czy do szkoły?
Nie tak źle z tymi zakupami

Dziękuję za opinię

Dziś byłam drugi dzień w szkole i już było fajniej Mało teorii, a dużo malowania
Ja na kurs Marzyłam o kursie od 4 lat a jak się zapisałam, to jakoś zapał minął i w sumie mam pewne obiekcje, co do ulokowanych w ten sposób pieniędzy No ale może to chwilowe....Tak naprawdę to nawet nie wiem, czy grupa się uzbiera. Nawet momentami nachodzą mnie myśli, żeby się nie uzbierałaNie mam pojęcia jakie jest zainteresowanie takimi kursami. A Ty zadowolona byłaś z kursu?

A co do zakupów, to mam jakąś chwilową (mam nadzieję) fazę na kupowanie kosmetyków i robienie zapasów. Przez ostatni rok na prawdę mało co kupowałam wszystkiego, jakoś nie miałam takiej potrzeby. I przez to nie mam jakiś zapasów w pielęgnacji, więc jak zrobie takie zakupy jak teraz, to może się to wydawać przesadą (i może tak jest), ale nic nie kurzy się na półce
Stary 2012-02-05, 17:36   #2599
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedys bylam w takiej szkole w 3miescie jako modelka. Kolezanka sie tam uczyla i potrzebowala modelki na makijaz wiec poszlam. Super bylo Kolezanka mi mowila ze ta szkola jest fajna (Tez nazywa sie Beauty-Art) ale ze kasy duzo idzie, bo musza zakupic sobie kuferki z kosmetykami

Niusia weszłam sobie na ta str Beauty Art i oni maja odziały w roznych miastach - Gdańsk, Kraków, Warszawa i Poznań. Mają teraz nabór od lutego. Kurcze ale mi smaku narobiłaś...

Edytowane przez KonikGarbusek
Czas edycji: 2012-02-05 o 17:46
Stary 2012-02-05, 19:00   #2600
carrola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko jeszcze - trzymajcie kciuki, żebym nie zamarzła w sobotę na ślubie i weselu kuzynki.
I jak się udała zabawa?

Cytat:
Dostałam pracę Było sporo chętnych, ale nie wiem czemu mnie wybrali. Ja bym siebie nie wybrała, szczególnie po tekście "Eeee, yyy, ten, eee to będzie dla mnie wyzwanie" (w odpowiedzi na sugestię dyrekcji, że ich szkoła jest placówką z młodzieżą bardzo trudną wychowawczo )
Gratulacje!! Dziewczyny tu dobrze pisały, dasz sobie radę z tymi łobuzami, a do wakacji niedaleko.

Cytat:
Śliczna ta torba. I gratuluję zużycia!

Cytat:

A ja się rozchorowałam i leżę.

carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:11   #2601
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na kurs Marzyłam o kursie od 4 lat a jak się zapisałam, to jakoś zapał minął i w sumie mam pewne obiekcje, co do ulokowanych w ten sposób pieniędzy No ale może to chwilowe....Tak naprawdę to nawet nie wiem, czy grupa się uzbiera. Nawet momentami nachodzą mnie myśli, żeby się nie uzbierałaNie mam pojęcia jakie jest zainteresowanie takimi kursami. A Ty zadowolona byłaś z kursu?

A co do zakupów, to mam jakąś chwilową (mam nadzieję) fazę na kupowanie kosmetyków i robienie zapasów. Przez ostatni rok na prawdę mało co kupowałam wszystkiego, jakoś nie miałam takiej potrzeby. I przez to nie mam jakiś zapasów w pielęgnacji, więc jak zrobie takie zakupy jak teraz, to może się to wydawać przesadą (i może tak jest), ale nic nie kurzy się na półce
Średnio byłam zadowolona z kursu Byłam na 5-godzinnym organizowanym przez jedną z najlepszych szkół (FAM) i się zawiodłam... Spodziewałam się, że się coś nowego dowiem, niby taka renomowana szkoła. A tu Babka coś tam poopowiadała o ich szkole (nie wiem po co ), potem wymalowała jedną osobę podkładem, itp. (akurat byłam to ja ), później wymalowała każdej osobie jedno oko nic nie tłumacząc i powiedziała, żeby teraz każdy wymalował sobie drugie oko Ogólnie nic z tego kursu nie wyniosłam, na szczęście zapłaciłam za niego tylko 99 zł (zamiast 290 zł), bo byłam z Grouponu.
No to najważniejsze.

Cytat:
Ja kiedys bylam w takiej szkole w 3miescie jako modelka. Kolezanka sie tam uczyla i potrzebowala modelki na makijaz wiec poszlam. Super bylo Kolezanka mi mowila ze ta szkola jest fajna (Tez nazywa sie Beauty-Art) ale ze kasy duzo idzie, bo musza zakupic sobie kuferki z kosmetykami

Niusia weszłam sobie na ta str Beauty Art i oni maja odziały w roznych miastach - Gdańsk, Kraków, Warszawa i Poznań. Mają teraz nabór od lutego. Kurcze ale mi smaku narobiłaś...
Tak, wiem U mnie szkoła zaczęła się wczoraj, nie wiem jak w innych miastach. Kasy sporo idzie już na czesne (u mnie 450 zł / miesiąc), na razie nie kupowałam kuferka, itp., ale wiem że będę musiała. Tylko dla mnie to będą dobrze zainwestowane pieniądze, no bo tak jak pisałam - wiążę przyszłość z zawodem wizażystki Ale oczywiście można też iść dla samego siebie, dla poszerzenia wiedzy, nauczenia się profesjonalnego malowania. Jeśli dla kogoś makijaż jest pasją.

Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
Ojoj Kuruj się kochana

Dziękuję za wszystkie pozytywne opinie a propos torebki Ja ją od razu zauważyłam w sklepie i zakochałam się, zwłaszcza w kolorze.
Stary 2012-02-05, 21:47   #2602
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Średnio byłam zadowolona z kursu Byłam na 5-godzinnym organizowanym przez jedną z najlepszych szkół (FAM) i się zawiodłam... Spodziewałam się, że się coś nowego dowiem, niby taka renomowana szkoła. A tu Babka coś tam poopowiadała o ich szkole (nie wiem po co ), potem wymalowała jedną osobę podkładem, itp. (akurat byłam to ja ), później wymalowała każdej osobie jedno oko nic nie tłumacząc i powiedziała, żeby teraz każdy wymalował sobie drugie oko Ogólnie nic z tego kursu nie wyniosłam, na szczęście zapłaciłam za niego tylko 99 zł (zamiast 290 zł), bo byłam z Grouponu.
No to najważniejsze.

Tak, wiem U mnie szkoła zaczęła się wczoraj, nie wiem jak w innych miastach. Kasy sporo idzie już na czesne (u mnie 450 zł / miesiąc), na razie nie kupowałam kuferka, itp., ale wiem że będę musiała. Tylko dla mnie to będą dobrze zainwestowane pieniądze, no bo tak jak pisałam - wiążę przyszłość z zawodem wizażystki Ale oczywiście można też iść dla samego siebie, dla poszerzenia wiedzy, nauczenia się profesjonalnego malowania. Jeśli dla kogoś makijaż jest pasją.
Oj to faktycznie nieciekawie brzmi ten kurs Widać, że tylko chcieli się nachapać kasy i nic poza tym. Ten mój kurs ma prawie 100 h, no ale tak jak pisałam, nie wiem kiedy i czy się zacznie.
Stary 2012-02-06, 12:59   #2603
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
będzie dobrze tylko nie nastawiaj się od początku że będzie źle
Lepiej się nastawiać, że będzie źle i pozytywnie rozczarować niż odwrotnie
Cytat:
Zawsze marzyłam o szkole wizażu, ale tylko dla samej siebie. Jeśli chcesz zostać wizażystką to pewnie bez szkoły ani rusz, ale dla samej siebie wydaje mi się że nie warto. Kosztuje to majątek, część to pewnie wykłady o kolorystyce, doborze kosmetyków itd. które można przeczytać kupując fachową literaturę albo wertując dobrze internet. A co do samych ćwiczeń to można przed lustrem kombinować ile wlezie (kosmetyki, lustro i wartościowe filmiki na YT) i samemu się nauczyć

Weszłam dziś do drogerii i kupiłam szampon jajeczny Z Apteczki Babuni, bo jestem po połowie szamponu z YR i nie mam żadnego ( ) w zapasie. Skusiłam się na 3 lakiery , ale nie krzyczcie należało mi się za pracę Wzięłam nowy zielony pękacz z Vipery, malutki Golden Rose brudny fiolet z drobinkami i ciemnozielony z kolekcji zapachowych Miyo (ale śmierdzi przeokrutnie ).

Byłam w szkole, podpisałam umowę. Beznadziejny mam plan lekcji bo codziennie jakieś okienko i do tego zaczynam ok.10-11, a kończę o 15-16. Lipa, bo muszę poprzestawiać prawie wszystkie korepetycje i zrobi mi się mega bałagan. No i się obawiam, że może ktoś zrezygnować jak mu nie będzie pasowało.
Załatwiłam zaświadczenie o niekaralności w sądzie. Opłata - 50 zł Ostatnio jak brałam ponad rok temu chcieli 35 zł.

Wstawiłam na bloga swatche i recenzje moich ulubionych błyszczyków Paese Jeśli macie ochotę to zapraszam do poczytania klik.

Mam dzisiaj 3 pełnowymiarowe zużycia Hydrolat z róży z BU, hydrolat rumiankowy z BU i płyn micelarny z wyciągiem z 3 herbat YR.

Skóra po ostatnich kwasach mocno mi się łuszczy, a nie mogę znaleźć w domu zapasów mojej ukochanej maseczki Dermiki. Miałam jeszcze 3 saszetki i nigdzie ich nie ma
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 16:37   #2604
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

zywiec ściskam mocno.. miesiąc temu przechodziłam przez to samo dasz radę!!!

Dziewczyny czy macie jakieś sprawdzone przepisy na muffiny? Najlepiej czekoladowe.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 17:07   #2605
Hosenka*
Zakorzenienie

Nosku: już dawno nie piekłam muffinek - nie przyjeły się u mnie, mnie samej też jakoś nie powaliły na kolana, wolę upiec jakieś "normalne" ciasto Może coś takiego Cię zainteresuje: http://mojewypieki.blox.pl/2012/02/B...koladowym.html

Instagram

Stary 2012-02-06, 18:19   #2606
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie jakieś sprawdzone przepisy na muffiny? Najlepiej czekoladowe.
Wielokrotnie piekłam TE w wersji słodkiej (bez niczego, z suszonymi morelami, z rodzynkami) i zawsze się udawały

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 18:25   #2607
Hosenka*
Zakorzenienie

Przegladam katalog 3 z Avonu Kusi kilka rzeczy Nowe kredki Supershock i żel miód+mleko

Instagram

Stary 2012-02-06, 20:18   #2608
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
kto tam zarządza klubem, nie wiem, ale zaproście zywieczdroj

ja odliczam do końca stażu - 235 jeszcze

a w temacie, zużyłam Joanna, Z Apteczki Babuni, Balsam nawilżająco-regenerujący bez spłukiwania 200g
Dziękuję za zaproszenie Gratuluję zużycia

Cytat:
Agniesia my to mamy telepatie! Wlasnie napisalam w klubie zeby zaprosic zywieczdroj do klubu

Faktycznie wyglada na to ze kolga stal sie dla twojego Ex tz-ta wielkim guru no i to nowe zajecie tez stanelo sie priorytetem. Kobiety lubia byc pielegnowane przez facetow, jesli czulas ze facet o Ciebie juz nie dba to podjelas wlasciwa decyzje.
Moim zdaniem zainteresowanie zwiazkiem musi zawsze plynac z obu stron. ( i to nie tylko na poczatku znajomosci)
Już widzę klub dziękuję
Cytat:
zywieczdroj- myślę, że dobrze zrobiłaś, w związku obie osoby muszą się starać. Decyzja nie jest łatwa, ale tak jak piszesz, teraz łatwiej niż za kilka lat.
Cytat:
Dziękuję za opinię
Fajnie masz z tą szkołą wizażu Cieszę się, że Ci się podoba

Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość

Zdrówka

Cytat:

Lepiej się nastawiać, że będzie źle i pozytywnie rozczarować niż odwrotnie

Weszłam dziś do drogerii i kupiłam szampon jajeczny Z Apteczki Babuni, bo jestem po połowie szamponu z YR i nie mam żadnego ( ) w zapasie. Skusiłam się na 3 lakiery , ale nie krzyczcie należało mi się za pracę Wzięłam nowy zielony pękacz z Vipery, malutki Golden Rose brudny fiolet z drobinkami i ciemnozielony z kolekcji zapachowych Miyo (ale śmierdzi przeokrutnie ).

Byłam w szkole, podpisałam umowę. Beznadziejny mam plan lekcji bo codziennie jakieś okienko i do tego zaczynam ok.10-11, a kończę o 15-16. Lipa, bo muszę poprzestawiać prawie wszystkie korepetycje i zrobi mi się mega bałagan. No i się obawiam, że może ktoś zrezygnować jak mu nie będzie pasowało.
Załatwiłam zaświadczenie o niekaralności w sądzie. Opłata - 50 zł Ostatnio jak brałam ponad rok temu chcieli 35 zł.

Mam dzisiaj 3 pełnowymiarowe zużycia Hydrolat z róży z BU, hydrolat rumiankowy z BU i płyn micelarny z wyciągiem z 3 herbat YR.
Za tę pracę nie będzie batów za lakiery
Ahh te plany lekcji.... Mi na obu kierunkach też zawsze wszystko rujnują... Ale może nie będzie tak źle
Gratuluję zużyć - jak się sprawuje płyn micelarny z YR?

Cytat:

Piekłam muffiny wczoraj, ale takie z pudełka, bo mama kupiła, ale jutro zamierzam piec te z przepisu na blogu Orlicy z jabłkami

Dziękuję kochane za wsparcie TŻ mi pisał wczoraj, że nie może przestać o mnie myśleć, prosił o spotkanie, spotkaliśmy się i wytłumaczyłam mu konkretnie o co mi chodzi, czego potrzebuję. Dopiero wtedy pojął, że faktycznie jego zachowanie nie było takie jak być powinno, że nie wiedział, że tak to wygląda z jego strony, że powinniśmy spędzać więcej czasu razem itp. itd... no i zmiękłam. Ale mamy teraz znów tydzień rozłąki, więc zobaczymy jak się wykaże.

Przyszło dziś zamówienie z YR:
- Yves Rocher, Pure System, Głęboko oczyszczający żel do mycia twarzy
-
Yves Rocher, Pure System, Lotion Clarifiante, Tonik głęboko oczyszczający
-
Yves Rocher, Pianka peelingująca do demakijażu z wyciągiem z trzech herbat
-
Yves Rocher, Brillance Shine, Shampooing Eclat, Szampon przywracający blask z wyciągiem z nagietka
-
Yves Rocher, Couleurs Nature, Mascara Volume Déployé, Tusz zwiększający objętość rzęs (gratis + 2 kosmetyki gratis dla mamy)

I kupiłam sobie dziś urodzinowo piżamkę, czarny golf i czarne grube legginsy.
Stary 2012-02-06, 20:23   #2609
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:

ja robie tak:
w jednej misce szklanka mleka, 3/4 kostki stopionego i schlodzonego masła, dwa całe jajka
w drugiej misce: 2 szklanki mąki, cukier waniliowy, poł szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia
wszystko razem mieszam łyżką i wkładam drobno pokruszoną czekolade i do piekarnika na 15min. zawsze wychodza z tych proporcji wychodzi 12-14 sztuk a jesli chcesz jeszcze bardziej czekoladowe to do tych sypkich składników dodaj ze dwie trzy łyżki kakao
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:02   #2610
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Oj dziewczyny poległam...Kupiłam 2 szampony,a przecież kupowałam litrowy w Superpharm tydzień temu.Mam z tym straszny problem... Kupiłam szampon do rudych włosów, bo przeczytałam na KWC ze zawiera henne i nie wypłukuje sie tak szybko kolor a włosy pozostają długo rude, balsam z oliwką, bo był w promocji, a on na zimę jest super, krem z mocznikiem i szampon dla dzieci, bo u nas koleżanka w pracy podniosła alarm, że SLS jest rakotwórczy. Sama nie wiem co o nim myslec. Przzeciez ta substancja jest we wszytskich myjacych srodkach... Czy coś słyszałyście na ten temat? Zdjęcie kosmetyków TUTAJ
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości