Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 17:16   #3571
rysiki
Raczkowanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
JAKIE SĄ DOBRE PAMPERSY NA BASEN ?

rysiki Witam Ja Ciebie, bo nie pamiętam czy się witałam czy nie a powiedz co Ci intuicja mówi ?

W sprawia pampersów basenowych nie pomogę, bo nie byłam jeszcze z mała na basenie i na razie nie zamierzam póki się nie zrobi cieplej.

No ja podejrzewam, że to jakaś alergia pokarmowa. Ale niestety moja pediatra to wyklucza. Mimo, iż wyniki badań wykluczyły wszelkie bakterie czy wirusy..

Marina1 strasznie współczuję, ale Igorkowi napewno szybko sie poprawi. Co do pieniędzy, nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem...
Stary 2012-02-05, 17:43   #3572
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

dla Jubilatów!

Marina współczuję kolejnego chorowania.

Piękne zdjęcia madziaranew i telik!

Z wysypkami nie pomogę. My tez ciagle walczymy z jakimiś pojedynczymi suchymi plackami, suchą skórą

Na temat teściowych się nie wypowiadam

Jeśli chodzi o zupki, to mój zjada najwyżej pół małego słoiczka. Kleiku tez maksymalnie 50ml i zaraz wszystko poprawia UU. Nie zmuszę go, aby zjadł więcej

U nas chyba ząbkowania ciag dalszy Pobudki w nocy co chwila, najchętniej siedziałby na rękach, żałosny płacz nagle bez powodu, ślinotok (choć mniejszy). Przynajmniej jakoś je...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 17:53   #3573
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

U nas tez ząbkowanie, albo reakcja na mleko. Agata juz dziś zaliczyła trzy płacze, ale takie jakby ją coś bolało Posmarowałam bobodentem i troche się uspokoiła.

Patik tak jak mówi Marinka ugotuj jej ryżu do słoiczka, albo marchewke i pokrój w kostke, pomału
U nas odwrotnie Agu nie chce ciapek, wczoraj jej zrobiłam, zeby było szybciej i odmówiła współpracy

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:12   #3574
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

[QUOTE=iwonap79;32087051]
Cytat:

QUOTE]

http://allegro.pl/huggies-swimmers-p...098447600.html

iwona
ja je miałam dla starszego jak byliśmy na wakacjach i były tragiczne

ja się zaraziłam od Oliviera i mnie chrypa chwyta
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:15   #3575
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
ode mnie 34 mile
a Madziulka 10 wiecej

a snieg fajny zobaczymy tylko jak jutro Anglicy sobie na drogach poradza juz oczami wyobrazni widze co sie jutro dzieje
oo... moze kiedys urzadzimy sobie spotkanko......

Bylam dzisiaj na zakupach.... o rany ale mi sie ciezko wozkiem jechalo.... ale dalysmy rade.....

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
wstawię nas

Slicznie wygladacie....... a Ty mamusiu jestes laska.... i to zdjecie w avku to tez Ty ??
To ja lepiej nie bede wstawiac swojego z Olivka....

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Witam z rana!!

[COLOR=DarkOrange][SIZE=5]Świętujemy dziś Alusia kończy 7 miesięcy!!!
[COLOR=Black][SIZE=2][SIZE=3]

Ala już tak śmiało przyjmuje pozycję do raczkowania, buja się w przód i w tył
Poza tym wspominałyście o szaleństwie na punkcie pilotów i telefonów u nas jeszcze kabelki od zasilaczy robią furorę, nie odpuści dopóki nie odłączy mamusi laptopa od zasilacza
]

wszystkiego naj dla Alusi

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, choć dla mnie nie dobry raczej po całej nocy nie spania wyglądam jak zombie... I to nie moja córka nie dała mi spać napisałam w K. bo ... musiałam się wypisać ...

co by to nie bylo .... przytulam...
Stary 2012-02-05, 18:24   #3576
iustyna1
Wtajemniczenie

Maksiu, Zosiu, Sophie, Alu, Radku oraz dwa Filipy - Wszystkiego najlepszego dzieciaczki!!!
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Żartuję, Tymek też dziś wstał na jedzonko o 6 z minutami. Potem o 9 z minutami, a teraz znowu chciał Od 3 dni mam taki apetyt, jakiego nie miał od 2 miesięcy
Nadrabia ten czas, co nie jadł

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Dzień Dobry
Dzisiaj kolejny dzień siedzenia w domu z powodu mrozu

Mam pytanko- czy Waszym pociechom dolne jedynki rosną krzywo?? u mojej Julci rosną mniej więcej tak: /\ czytałam, ze szczęka rośnie i z czasem się wyprostują, albo i nie....dziwne....cholera-jak nie wargi, to zęby....
nie pomogę, bo nam ledwo co widać ząbki.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Wczoraj wpadli moi rodzice do Agaty na imieniny (u nas w zasadzie sięnie obchodzi, ale ojciec mój stwierdził, ze to pierwsze to przyjdą) i Agata dostała płaczącą lale Na raziepróbuje wydłubać jej oko Bo uczy sę chwyty pęsetowego (palec wskazujący + kciuki).
Wszystkiego najlepszego dla Gagatka !

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A ja wróciłam od lekarza ( 80 zł za wizytę plus tyle samo za leki... ). Do naszej ostatniej złotówki

No i antybiotyk dla malucha, encorton, i tak dalej... Bo kaszel paskudny, i sugerujący możliwy przyszły skurcz na płucach. Więc jak najszybciej mam podać leki i dobrze, że pojechałam.
Ehhhh
dobrze, że pojechałaś . Bardzo, bardzo, bardzo mocno życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia. Biedactwo, nie dość, że sama z małym, to jeszcze oboje chorzy

Dzień dobry a raczej dobry wieczór .
U nas śpiewająco - niiiiic cieeekaaweegoo
Zuzince widać kreseczkę na górnej wardze. Będzie szła górna jedyneczka. My mamy tydzień pod tytułem: obwożenie dzieci po lekarzach. Trzymajcie moooocno kciuki! Buziaki kochane
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:33   #3577
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
fajniusia.. ale oczy to ma przepiękne!

Moi jeszcze nie teściowie.. ale mama mojego Tż-ta - czasem chyba specjalnie mi dokucza i udowadnia, że to co robię przy małej jest złe i ona to robiła i zrobiłaby dużo lepiej.. przykre to jest..

Teraz po tej sprawie z Madzią to już w ogóle.. źle trzymam, źle kładę.. jak np leżała Hania na kanapie i ją ubierałam.. i odwróciłam się po czapkę a ta od razu z tekstem "Widzisz! Odwróciłaś się od niej.. mogła spaść!" i taka zadowolona mina, że akurat ona siedziała obok i "czuwała"..wrrrr

No i widzę, że dużo fanek ma nasz Bruce
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Te nasze teściowe to wstrętne baby, nie ma co Ubić i sprawdzać czy żyje czy bić dalej.

Zanetaa ja kupiłam huggiesy na basen. Bo tylko takie były w tesco. Jeszcze nie sprawdzałam, na basen się wybierzemy jak się ferie u nas skończą bo teraz pewnie dzieciaków dużo.

Zanka najlepszego dla Filipa

Byliśmy na obiedzie i u moich rodziców. Ale długo się nie nabyliśmy bo sara miała dosyć. Wyła, wszystko i wszyscy jej przeszkadzali. Po powrocie właśnie padła jak kawka.
Straszny wrażliwiec te moje dziecko.

Kajool jak to możliwe że po nutrze? może winowajca to co innego?

Wiecie że Sara nie chce mi jeść zupek tych z bobovity od 6mca z bardziej stałą konsystencją? I co ja mam zrobić? przecież musi jakoś się nauczyć jeść coś innego niż papki.

Marina Wy to się macie z tymi chorobami. Biedaczki
te nasze tesciowe to ..... ehhh

ja na basen kupilam rossmanowskie i byly ok. i duzo tansze od hugissow
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:41   #3578
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Zobaczcie jakie fajne przedstawienie:
http://dziecko.trojmiasto.pl/Afrykan...ra-n54920.html

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:47   #3579
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

madziaranew sweet

Moja na poczatku nie chciala obiadków grudkowanych, ale sie przemogla i je w kazdej postaci

TZ wyslalam na poczte, bo cholewcia zle spisalam umowe z ciotka na samochody, zamiast na siebie to na TZ, a ja figurowalam jako wlasciciel.tak to jest jak sie wszystko robi szybko.

musi byc niezle wkurzona, jak dzis nie zadzwonila zebysmy przyszli na obiad a ja mam w duszy jej obiad bo zrobilam to na co mialam ochote i zjedzone. Mialam piec murzynka w parowarze, ale jakiegos lenia dostalam.
Stary 2012-02-05, 19:07   #3580
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Mój Filip skończył dziś o 4.40 3 lata!

dorosly chlopak....

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Mała już drugi dzień zasnęła u siebie w pokoju, ale koło 2giej w nocy i tak ląduje u nas w łóżku
Je jak szalona, chodzi na czworaka do tyłu i dzisiaj pierwszy raz sama usiadła z czworaków
Nie nadążam za nią

za raczkowanie.... to musi slodki widok...

Cytat:
dziękuję moniu. Aż nie wiem co dalej napisać.
I dziękuję za kciuki dla Igośka, trzymaj dalej proszę, bo dziś jest gorzej niż było wczoraj...
Zaczął mi kaszleć z takim echem, flegmą... I co kończy się kaszel ( kilka takich ,,szczeknięć" ) to kończy się pociągnięciem na wymioty malucha.
Pojechałabym do pediatry, ale nie odbiera, na dodatek nie wiem, czy auto mi odpali...
Ajj już mam dość tych paskudnych chorób, smutnych, szarych dni...

Przepraszam, za smęcenie

Marina bede trzymac caly czas ..... biedny pewnie sie meczy.... moze faktycznie to jest od powietrza....
oby bylo lepiej....

Lila i Madziaranew
....... dla Waszych maluszkow za skonczone msce....
Stary 2012-02-05, 19:13   #3581
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
te nasze tesciowe to ..... ehhh

ja na basen kupilam rossmanowskie i byly ok. i duzo tansze od hugissow
ooo nie wiedziałam, że są tekie... zacne info

przeglądałm k ze zdjęciami i powioem tak- mamy anjpiękniejsze dzieciaki świata!
Dawidek- łoj slłodziak
Kajol- Twój synek to jeden z piękniejszych dzieciaczków jakie kiedykolwiek widziałam!!!
Marina o Tobie to ja już nie będę strzępić klawiatury- dżaga
to samo Natka
zawsze chciałąm być brunetką ech....

Edytowane przez iwonap79
Czas edycji: 2012-02-05 o 19:33
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 19:17   #3582
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
czekaj zerkne do ilu kilo mamjuz do 9 kg sa jestes zainteresowana?? oddam darmo bo moja juz sie nie zmiesci w nie, jak cos dawaj adres na privie wysle ci, bo u mnie leza i tak, a mojej musze jzu te wieksze kupic
Stary 2012-02-05, 19:24   #3583
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Cieszę się, że Was troche rozbawiłam.
Agata ma suche plcki na brzuchu, przy szyjce. Więc wracamy do Nutry
Nutra?? Jakis krem...a dobry?? Bo moja ma jeden jedyny placek kolo kolanka... i raz jest czerwony i szorstki ...potem blednieje..... i tak w kolo....sama nie wiem od czego...

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Dziekujemy za zyczonka

W podzience wstawiamy zdjecia

slicznie....

No nadrobilam Was mamusie....

Witam Was wszystkie

Widzialam temat tesciowych.... u mnie jest ojciec tz-a....
normalnie masakra.... sto pytan dot Olivki i jakis glupich zakazow...
-a zakladasz jej rekawiczki?
-a nie kladz jej na podloge bo zimno...
-a podgrzewasz jej to jedzenie...
- a nie trzymaj jej tak....
- albo zostawilismy mala w lezaczku i bylismy w kuchni a ona zaraz przy kuchni.... a on do niej " ojej zostawili dziecko same... ojej dziecko samo zostalo...." pomijam fakt ze nie uzywa jej imienia....

KU........ powiedzial tz-owi zeby powiedzial mu zeby sie nie wtracal bo jak wybuchne to bedzie zle....
A ja mu na zlosc robie.... tzn jak wrocilam ze spaceru to zamiast wejsc z Olivka do domu to wzielam ja do ogrodu pokazac jej drzewko ( oczywiscie byla ubrana w kombinezonie ).. a niebo zeby zobaczyla.... a tesc widzialam juz chcial powiedziec zeby wejsc szybko do domu z nia....
A ostatnio szeptal do tz-a ze Olivka ma zimne dlonie.... obled......
Niech juz wraca..... nie ma to jak tesciowie....

To sie wygadalam....
Stary 2012-02-05, 19:40   #3584
patik87
Zakorzenienie

MoniaZ nutra to nasz skrót od nutramigen- preparat melkozastępczy dla dzieci ze skazą i nietolerancją laktozy.
Stary 2012-02-05, 19:49   #3585
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
MoniaZ nutra to nasz skrót od nutramigen- preparat melkozastępczy dla dzieci ze skazą i nietolerancją laktozy.

nie wiedzialam
Stary 2012-02-05, 19:51   #3586
zanetaa88
Zakorzenienie

Shira kupiłaś tą kasze kukurydzianą ? Ja dzisiaj Emilie podałam pierwszy raz, ugotowałam 2 łyżki dodałam pół słoiczka moreli i zjadła wszystko mało tego musiałam otworzyć następny słoiczek ( pierwsze pół zjadła wczoraj) i dostała już same owoce i zjadła go prawie cały ale jestem dumna jak paw !
Jutro w końcu ruszę z kaszą jaglaną.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:00   #3587
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:
czekaj zerkne do ilu kilo mamjuz do 9 kg sa jestes zainteresowana?? oddam darmo bo moja juz sie nie zmiesci w nie, jak cos dawaj adres na privie wysle ci, bo u mnie leza i tak, a mojej musze jzu te wieksze kupic
dziękuję kochana, ale niestety moja córcia ma już cioś koło 9kg, więc może jest ktoś chętny z mniejszym maleństwem

no i pozdrawiam Kielce- mieszkałam tam pół roku 4 lata temu wysłała mnie firma, żeby otworzyć tam naszą placówkę prześliczny deptak. nic więcej nie widziałąm bo ostro pracowałąm, ale wspominam baaardzo miło ten czas- fajni, otwarci ludzie

aaa! czy komuś udało się zdobyć kod na bebilon i ma do oddania? byłabym chętna

iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:07   #3588
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny, zawsze można liczyć na Wasze wsparcie -
A ja zaaplikowałam maluchowi już leki i śpi...Ale kaszle tak, np. teraz...
Boże, nie słyszałam nigdy takiego kaszlu.

Cytat:
Marina o Tobie to ja już nie będę strzępić klawiatury- dżaga
to samo Natka
zawsze chciałąm być brunetką ech....
Iwona no cos Ty! Bez makijażu pozostawiam wiele do życzenia
ale za to, jeśli chodzi o Natkę to się zgadzam.
Nie mniej dziękuję za komplement

Brunetką ? A ja blondynką, serio. zawsze możesz spróbować jakiegoś fajnego kolorku z gamy brązów albo czerni.
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

nie wiedzialam
Ja na początku też nie
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:24   #3589
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziewczyny możecie napisać mi z jakiej firmy macie krzesełka ?
Bo ja oglądam i nadal nie wiem co mam wybrać

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:26   #3590
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Justynko dziękuje bardzo w imieniu Gagatka

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:34   #3591
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
A ja wróciłam od lekarza ( 80 zł za wizytę plus tyle samo za leki... ). Do naszej ostatniej złotówki

No i antybiotyk dla malucha, encorton, i tak dalej... Bo kaszel paskudny, i sugerujący możliwy przyszły skurcz na płucach. Więc jak najszybciej mam podać leki i dobrze, że pojechałam.
Ehhhh
Jejku, łapią się Was te choroby strasznie.. dużo zdrowia dla Igorka!

Cytat:
Te nasze teściowe to wstrętne baby, nie ma co Ubić i sprawdzać czy żyje czy bić dalej.
Oj ja bym chętnie ubiła tą matkę Tż-ta.. taka wredna jestem

[QUOTE=blondynkapoznan;320 88566]
Cytat:
ja je miałam dla starszego jak byliśmy na wakacjach i były tragiczne

ja się zaraziłam od Oliviera i mnie chrypa chwyta
szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
[
Zuzince widać kreseczkę na górnej wardze. Będzie szła górna jedyneczka. My mamy tydzień pod tytułem: obwożenie dzieci po lekarzach. Trzymajcie moooocno kciuki! Buziaki kochane
za wychodzącego ząbka i trzymam mocno kciuki!

Cytat:
Mialam piec murzynka w parowarze, ale jakiegos lenia dostalam.
Możesz napisać jak robisz tego murzynka?

Hania śpi, ja poprasowałam, ogarnęłam kuchnię i w końcu można się zrelaksować

Zdjęcie z serii "O kurcze, mamo! To Ty tu jednak jesteś?"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1949.jpg (66,9 KB, 34 załadowań)
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:59   #3592
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Baby design. Dostaliśmy. Wygląda OK, ale jeszcze nie używamy, bo Ida nie siedzi.

Obniżyłam dziś łóżeczko i smutno mi. Mała wygląda w nim teraz jak w więzieniu, a jak jeszcze śpi na boczku skulona.... nie wiem jakaś sentymentalna jestem.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:03   #3593
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

Zanetaa ja kupiłam huggiesy na basen. Bo tylko takie były w tesco. Jeszcze nie sprawdzałam, na basen się wybierzemy jak się ferie u nas skończą bo teraz pewnie dzieciaków dużo.

Zanka najlepszego dla Filipa

Byliśmy na obiedzie i u moich rodziców. Ale długo się nie nabyliśmy bo sara miała dosyć. Wyła, wszystko i wszyscy jej przeszkadzali. Po powrocie właśnie padła jak kawka.
Straszny wrażliwiec te moje dziecko.

Kajool jak to możliwe że po nutrze? może winowajca to co innego?

Wiecie że Sara nie chce mi jeść zupek tych z bobovity od 6mca z bardziej stałą konsystencją? I co ja mam zrobić? przecież musi jakoś się nauczyć jeść coś innego niż papki.

Marina Wy to się macie z tymi chorobami. Biedaczki
No Patik, tak mysle, ze po. odstawie na kilka dni i zobaczymy, jak sie poprawi, to na bank mleko. Noz w morde jeza...
A co do sloiczkow bobovity po 6 miesiacu, Szymek tez ich nie je. marchewka jest dosc twarda i nie moze sobie z tym poradzic. Poczekaj troche i przerzuc sie na gerbera i Hippa. Maja rowniez kawalki ale miekciejsze i maluch daje sobie rade, a pozniej mozesz do bobovity wrocic. My jeszcze czekamy Ale maly wsuwa np. risotto z Hippa. Uwielbia

Cytat:
Chicco. Mi sie sprawdza. Ale chce kupic jeszcze turystyczne takie za 40 zeta, bo mi sie do rodzicow przyda jak jade.

A w ogole nie napisalam wam prawda?? Ze maly ma dwa zeby i ze kroczy?? Niestey uparciuch wstaje, za wszystko chwyta aby sie podniesc a jak sie juz podniesie, to kroczy. Tzn. stawia kroki. Dzisiaj chwycil sie za balustrade lozeczka i tak sobie stal. Kurcze i pewnie nici z raczkowania. Ostatnia szansa w mojej siostrze jak przyjedzie, to go pouczy.
Stary 2012-02-05, 21:06   #3594
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Widzialam temat tesciowych.... u mnie jest ojciec tz-a....
normalnie masakra.... sto pytan dot Olivki i jakis glupich zakazow...
-a zakladasz jej rekawiczki?
-a nie kladz jej na podloge bo zimno...
-a podgrzewasz jej to jedzenie...
- a nie trzymaj jej tak....
- albo zostawilismy mala w lezaczku i bylismy w kuchni a ona zaraz przy kuchni.... a on do niej " ojej zostawili dziecko same... ojej dziecko samo zostalo...." pomijam fakt ze nie uzywa jej imienia....

KU........ powiedzial tz-owi zeby powiedzial mu zeby sie nie wtracal bo jak wybuchne to bedzie zle....
A ja mu na zlosc robie.... tzn jak wrocilam ze spaceru to zamiast wejsc z Olivka do domu to wzielam ja do ogrodu pokazac jej drzewko ( oczywiscie byla ubrana w kombinezonie ).. a niebo zeby zobaczyla.... a tesc widzialam juz chcial powiedziec zeby wejsc szybko do domu z nia....
A ostatnio szeptal do tz-a ze Olivka ma zimne dlonie.... obled......
Niech juz wraca..... nie ma to jak tesciowie....

To sie wygadalam....
oj biedna tez jeste - moj tesciu z nami nie mieszka, wogole sa z tesciowa po rozwodzie, nie dziwie sie ze sie chlop ewakuowal

Cytat:
dziękuję kochana, ale niestety moja córcia ma już cioś koło 9kg, więc może jest ktoś chętny z mniejszym maleństwem

no i pozdrawiam Kielce- mieszkałam tam pół roku 4 lata temu wysłała mnie firma, żeby otworzyć tam naszą placówkę prześliczny deptak. nic więcej nie widziałąm bo ostro pracowałąm, ale wspominam baaardzo miło ten czas- fajni, otwarci ludzie

aaa! czy komuś udało się zdobyć kod na bebilon i ma do oddania? byłabym chętna

iwona
a dziekuje, Faktycznie deptak po remoncie jest boski, a teraz amfiteatr Kadzielnia po remoncie jest rownie cudnyjak cos zaparaszam w odwiedzinki - polazimy po deptaku

[QUOTE=Naataaszkaa;3209198 3]Jejku, łapią się Was te choroby strasznie.. dużo zdrowia dla Igorka!

Oj ja bym chętnie ubiła tą matkę Tż-ta.. taka wredna jestem
ha ha ha - moja to 120 kg zywej wagi, jakby mnie w starciu przygniotla to loooooooooo

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

szybkiego powrotu do zdrowia

za wychodzącego ząbka i trzymam mocno kciuki!

Możesz napisać jak robisz tego murzynka?

Hania śpi, ja poprasowałam, ogarnęłam kuchnię i w końcu można się zrelaksować

Zdjęcie z serii "O kurcze, mamo! To Ty tu jednak jesteś?"
zdiecie boskie

przepis na murzynka z parowaru

Składniki:
jajka [4 sztuki]
cacao wedlowskie [2 łyżki]
masło [½ kostki ok. 125g]
cukier [½ szklanki cukru]
mąka [1 szklanka]
Przygotowanie:
Cacao, cukier i masło mieszając rozpuścić w rondelku .
Ostudzić mieszając od czasu do czasu. Dodać stopniowo żółtka i miksować, dodać mąkę i miksować.
Ubić pianę z białek na sztywno z odrobiną soli.
Na koniec dodać ubitą pianę z białek do masy czekoladowej .

Przelać masę do pojemnika parowaru w którym robi się ryż taki bez dziurek Parować „piec” 40 minut na opcji „ryż”.
Stary 2012-02-05, 21:10   #3595
youyou
Zakorzenienie

zanetko my używamy od zawsze swimpersów i nie narzekam ,są ok.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Zanka, Youyou jak kinderbale się udały? ( w sumie to jeszcze pewnie trwają
imprezka Filipowa udana, największe wrażenie zrobiła beza (wyszła pyyyyyszna!!!).
Filip dostał jeden wspóly prezent - mega zestaw Lego Duplo z ciuchcią i jest wniebowzięty..

niestety swoją obecnością nie zaszczycili nas dziadkowie - teściowie () i cherzestny - brat tżta no comment.. ale to już temat dłuższy
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:10   #3596
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Baby design. Dostaliśmy. Wygląda OK, ale jeszcze nie używamy, bo Ida nie siedzi.

Obniżyłam dziś łóżeczko i smutno mi. Mała wygląda w nim teraz jak w więzieniu, a jak jeszcze śpi na boczku skulona.... nie wiem jakaś sentymentalna jestem.
ja obnizylam w turystycznym i tez mi bylo smutno.
Stary 2012-02-05, 21:13   #3597
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
A w ogole nie napisalam wam prawda?? Ze maly ma dwa zeby i ze kroczy?? Niestey uparciuch wstaje, za wszystko chwyta aby sie podniesc a jak sie juz podniesie, to kroczy. Tzn. stawia kroki. Dzisiaj chwycil sie za balustrade lozeczka i tak sobie stal. Kurcze i pewnie nici z raczkowania. Ostatnia szansa w mojej siostrze jak przyjedzie, to go pouczy.

Cytat:
ha ha ha - moja to 120 kg zywej wagi, jakby mnie w starciu przygniotla to loooooooooo

zdiecie boskie

przepis na murzynka z parowaru

Składniki:
jajka [4 sztuki]
cacao wedlowskie [2 łyżki]
masło [½ kostki ok. 125g]
cukier [½ szklanki cukru]
mąka [1 szklanka]
Przygotowanie:
Cacao, cukier i masło mieszając rozpuścić w rondelku .
Ostudzić mieszając od czasu do czasu. Dodać stopniowo żółtka i miksować, dodać mąkę i miksować.
Ubić pianę z białek na sztywno z odrobiną soli.
Na koniec dodać ubitą pianę z białek do masy czekoladowej .

Przelać masę do pojemnika parowaru w którym robi się ryż taki bez dziurek Parować „piec” 40 minut na opcji „ryż”.
Moja też coś pod tą wagę.. mogłoby być ciekawie

A za przepis baardzo dziękuję muszę zrobić koniecznie..

http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...l?ticaid=6dde6

Ręce mi opadają co Ci ludzie robią...
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:17   #3598
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Moi jeszcze nie teściowie.. ale mama mojego Tż-ta - czasem chyba specjalnie mi dokucza i udowadnia, że to co robię przy małej jest złe i ona to robiła i zrobiłaby dużo lepiej.. przykre to jest..
oj....
Cytat:
polecam rossmanowe Babydream http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...lywania,102354
Bardzo fajne i sporo tańsze niż Huggiesy
Cytat:

Ehhhh
biedni, oby szybko przeszło
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o zupki, to mój zjada najwyżej pół małego słoiczka. Kleiku tez maksymalnie 50ml i zaraz wszystko poprawia UU. Nie zmuszę go, aby zjadł więcej
mój też kilka łyżek, ale nie zamierzam się tym przejmować ani go zmuszać, jak będzie chciał to sam zje
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Cytat:
my mamy KidSmile
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
niestety swoją obecnością nie zaszczycili nas dziadkowie - teściowie () i cherzestny - brat tżta no comment.. ale to już temat dłuższy
dawaj do K

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:24   #3599
CrazyMachine
Zadomowienie

Marina z Igim biedactwa, wracajcie szybko do zzdrowia.
Wszystkiego dobrego dla Agatki z okazji imienin.

Ida ma czerwoną buzię, wygląda to jak powrót skazy. Przyznają pozwoliłam sobie w ostatnich dniach na odrobinę sera... ale odstawiłam jej moje mleko na dwa dni i nie widzę poprawy. Wydaje mi się, to może być coś innego. Pietruszka??
Poza tym martwi mnie to, że Kropka nie lubi kaszek. Na samym początku kukurydzianą jeszcze jadła, ale ryżowej nie chce, zawsze mało je, to samo jak jej dodam kaszki manny do mleka. Musze dodawać do owoców, żeby przebrnąć przez ekspozycję na gluten.
Można coś na poradzić? Pewnie szukać jej ulubionego smaku?

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ja obnizylam w turystycznym i tez mi bylo smutno.
To troszke mi lepiej, że nie jestem sama
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:32   #3600
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

Moja też coś pod tą wagę.. mogłoby być ciekawie

A za przepis baardzo dziękuję muszę zrobić koniecznie..

http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...l?ticaid=6dde6

Ręce mi opadają co Ci ludzie robią...
niestety nie wiem czemu ale mi nie wyszedl, zrobil sie zakalec, ale sprobuje raz jeszcze na pewno i zobaczymy tak latwo sie nie poddam.

Moja to wogole bez slodyczy nie przezylaby.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Nataszka ręce opadaja!!!! nie bedzie konca swiata - my sie sami wykonczymy, a jak nie my to wariaci nas wykoncza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości