|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#55351 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() Cytat:
Możliwe...
|
|
#55352 |
|
Zakorzenienie
|
to moze to cos innego niz widziałem ja w auchan widziałem cos w małych buteleczkach z napisem 100% sylicon i były różne rodzaje.
|
|
|
|
#55353 |
|
Zakorzenienie
|
w załączniku to widać
słaba jakość bo robione telefonem, aparat padł
|
#55354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale chyba niestety produkt sezonowy, bo ostatnio go już u mnie nie widziałam a szkoda, bo bym wzięła jeszcze jedną butelkę...Dziewczyny, może zwróciłyście uwagę, czy u Was w Auchanach jest, czy nie? I to mi się spodobało ostatnio jeszcze https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ia.html&next=1
Pielęgnuję moje lokaski Edytowane przez Rabarba Czas edycji: 2012-02-05 o 23:22 |
|
|
|
|
#55355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wspomagany żelem w sprayu tej samej marki daje radę, solo jest bardzo słabiutki.
|
|
#55356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pektyny żelują tylko w kwaśnym pH, tzn albo w okolicach 3, albo 3-6 ale w obecności jonów wapnia. Skoro ten żel jest tak kwaśny, no i w opakowaniu nie ma dodatku wapnia to raczej jest to ten pierwszy typ, który po podwyższeniu pH może się rozpłynąć
|
|
|
#55357 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#55358 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze nie użyłam go w roli głównego stylizatora. Mój błąd, trzeba będzie przetestować.
|
#55359 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Żel trochę skleja, mam wrażenie, że lekko wysusza... Ale poza tym, to fajny jest. Przede wszystkim lekki
|
|
#55360 |
|
Zakorzenienie
|
fryz5- cześć
No twoje włosy to fenomen. Masz farta ze ci sie tak szybko układają nie jedna dziewczna o tym marzy ![]() a jak tam się ma Twój kolorek? w ogóle dziewczyny mi się koli robią jak mam tluste wlosy ![]() i dziwne jest to ze w ogóle mam je takie tłuste skoro je wczoraj myłam, czyżby za duzo odżywki? dziś musze znowu umyć bo mam przy skórze tak tłuste że maasakra
|
#55361 |
|
Zakorzenienie
|
Wybacz mi ! Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie ;]
Słuchaj dziewczyn ;] Może zrób zdjęcie składu tego nowego, my porównamy ze starym bo pewnie jest w bazie? |
|
|
|
#55362 |
|
Zakorzenienie
|
Ajrisz- kochana, chyba każda z nas myślała na poczatku że on jest kobietą
![]() Ja też na początku byłam przekonana do tego ale miło że mamy w gronie Faceta obeznanego troche z Fryzjerka
|
#55363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#55364 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Oj... :/ na pewno nie kupię Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() Też nie wiem |
|||
|
|
|
#55365 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny - Jantar na DOZie
|
|
|
|
#55366 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Troszkę mnie nie było. Od wczoraj nadrabiam Was wytrwale, jeszcze tylko 9 stron ![]() Ja od wczorajszego popołudnia siedzę z olejem na włosach, dziś dołożyłam do tego maskę (mieszanka kallosa latte i placenty) na mokre włosy, teraz trzymam w cieple, a zaraz idę umyć |
|
|
|
#55367 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie, nieważne czemu tak jest, ważne że pielęgnacja działa i włosy zadowolone ![]() Cytat:
Przepraszam że takie starocie wydłubałam, ale przejrzałam kawałek wątku wstecz i postanowiłam się ustosunkować Siedzę sobie właśnie z maską zrobioną z Dolce Latte, miodu, zawartości 2 kapsułek Ambio Skrzypu, 15 kropli oleju z pestek śliwki i 30 kropli keratyny. Potem planuję płukankę octową ![]() I postaram się pisywać bardziej regularnie, bo ostatnio co chwilę się gubię i mam za dużo do nadrabiania
|
|
#55368 |
|
Raczkowanie
|
LOCZKI MOJE
![]() przepraszam za te duże litery, ale mam info: DZISIAJ w tym sklepie http://www.ekostrefa.pl/?page=shop&run=search&se=70 jest dzień BEZPŁATNEJ DOSTAWY i mają JANTAR więc jak któraś się nie załapie na dozie, czy ma problem z dostępnością, to można tutaj kupić i dzisiaj wysyłają gratis! ![]() I właśnie zauważyłam, że mają też maski BINGO różne i inne kosmetyki do włosów ![]() http://www.ekostrefa.pl/?page=shop&run=list&kat1=27
Pielęgnuję moje lokaski Edytowane przez Rabarba Czas edycji: 2012-02-06 o 09:08 |
|
|
|
#55369 |
|
Zakorzenienie
|
sorry mialam napisać LOKI a napisałam KOli
hahaPozatym dziś obcykałam szampin w Rossie ISANA 7 Krauter ziołowy i wygląda Ok bynajmniej tak myśle tu macie skład moze wy cos wiecej powiecie, moze uzywałyscie? Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl, Betaine, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Glycol Distearate, Laureth-4, Glycerin, Decyl Glucoside, Potassium Sorbate, Parfum, Linalool, Propylene Glycol, Ethoxydiglycol, Glucose, Chamomilla Recutita Extract, Urtica Dioica Extract, Melissa Officinalis Leaf Extract, Tussilago Farfara Leaf Extract, Equisetum Arvense Extract, Aesculus Hippocastanum Extract, Rosmarinus Officinalis Extract, Salvia Officinalis Extract, Methylparaben, Propylparaben, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Panthenol, Polyquaternium-10, Niacinamide, Citric Acid, Formic Acid, CI 42090, CI 47005, CI 19140 I też taką odzywkę z szamponem 2w1 wypatrzylam z miodem i mlekiem SWISS O-Par Woda, Sodium Laureth Sulfat, Miód, Sodium Chlorid, Cetearyl Alkohol, Cocamide MEA, Glycol Distearate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Panthenol, Parfum, Guar Hydrohypropyltrimonium Chlorid, Polyquaternium-47, Hydrolized Casein, Benzyl Alkohol, Zitronensäure, Methylisothiazolinone, Cl 13015, Cl 14720, Cl 16035. To co zaznaczylam na czerwono tylko mnie niepokoi bo nie jestem pewna czy to są silikony... aaahaa i kupilam siemie lniane bede dzis dzialać
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2012-02-06 o 09:13 |
|
|
|
#55370 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Popatrzcie na zdjęcie. Wstyd i hańba |
|
|
|
#55371 |
|
Strażnik Wizażu
|
O Ty kusicielko
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------
|
|
|
|
#55372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#55373 |
|
Raczkowanie
|
hahaha, widziałam ostatnio, śmiałam się jak głupia w tym sklepie
![]() ja tak samo, ale przeglądam i chyba coś wezmę :P Kusi mnie ten kolagen do mycia i pielęgnacji http://www.ekostrefa.pl/?page=shop&run=det&id=2305 Ale nie wiem jaki ma skład :/
|
#55374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do kolagenu, to co prawda składu jeszcze nigdzie nie widziałam, ale słyszałam opinie i podobno dobry. Ale trochę bałabym się tak w ciemno zamawiać
|
|
#55375 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#55376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może po południu się na coś skuszę Które bingo najbardziej polecacie? ![]() Cytat:
jak się zdecydujesz to daj znać
|
|
#55377 | ||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
I nie udało się wczoraj.
Ale postanowiłam i nadrobię Powiem Ci jedno - z podcięcia nici ![]() Jakoś nie wyszło, za dużo było zajęć. Nosi mnie już i fryzjer będzie nieodwołanie. Czas najwyższy, naprawdę. Cytat:
To są produkty dla kręconowłosych z numerkiem 4, czyli takich juz prawdziwych afro. Jednak potrafią sprawdzać się też na luźniejszych lokach jak nasze. Nie mają żadnych polimerów, za to są dość lekkie i wymagają odpowiedniego sąsiedztwa. Tak, tak... KCKT jako odzywka b/s jest naprawdę świetna, ale do samego odżywiania może być zbyt lekka, szczególnie zimą. KCCC jest już dość kapryśne. Wymaga przede wszystkim nieco bardziej mokrych włosów, dlatego jeśli go używam, nie odciskam włosów w arafatkę, ale harmonijkuję, by nie zabrać za dużo wody. Na dodatek KCCC może nie współgrać z kosmetykami zastosowanymi wcześniej: dobrze działał z maseczką z makadamią, ale już dużo gorzej z Alterrą morelkową. Podobno dobrze współgra też z silikonowcami. Oba kosmetyki należą do mojego żelaznego zestawu: woda, YTC, KCKT, KCCC. Działa wzmacniająco i potrafi też nieźle usztywniać ![]() Cytat:
Spróbuj delikatniejszy szampon przy takiej pielęgnacji minimum, a Alterrę każdorazowo zostawiaj na dłużej niż 30 minut - najlepiej działają zostawione na włosach około godzinę. Cytat:
to ja moge tylko pobłogosławić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ta ilość sprawia, że oleje muszę stosować w mieszankach... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Działanie parafiny na włosy trzeba sprawdzić. Jak wszystko zresztą Jeśli nie obciąży, ale fajnie podziała, to można stosować do zabezpieczenia, pamiętając o szamponie z siarczanem nieco częściej.Można dodać do odżywki d/s, można nałożyć kapkę samodzielnie na suche lub z odzywką b/s. Z gliceryną sprawa się nieco komplikuje, ponieważ to humektant. Przy tej pogodzie winno się ograniczyć jej stosowanie w produktach bez spłukiwania. Nadto gliceryna może też... obciążać. Cytat:
"Skupienie" pasuje mi do Kacyska ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie bój się. delikatnie spróbuj rozdzielić kosmyki czystymi i suchymi rękami. Możesz nawet przeczesać palcami. delikatnie się rozkręcą, ale możesz użyć kapkę kremu z Biedry - lekko dokręci. Cytat:
|
|
#55378 | |
|
Raczkowanie
|
A tak w ogóle to co to ma znaczyć, ja tu w dobrej wierze dzielę się z Wami promocjami, a te mnie tłuką batem i to po gołej dupince
Cytat:
fajne jest ![]() No i chyba kupię ten kolagen
|
|
#55379 |
|
Zakorzenienie
|
Rabarba, kopa Ci zasadzę, wiesz?
Eloe, dziękuję, spróbuję A idę do technologii Do zobaczenia... w piątek Chociaż nie, jutro z okazji swoich urodzin muszę tu wpaść![]() A, i polecam Bingo ze spiruliną i keratyną!
|
#55380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
heheheheoho, już widzę co to, a to bez spłukiwania jest? ![]() Wyczytałam jeszcze, że powyżej 70zł dają prezent jakiś No następna mnie bić chce, ratunkuuu
Pielęgnuję moje lokaski Edytowane przez Rabarba Czas edycji: 2012-02-06 o 11:36 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

jak prostuje to daje sam jedwab, a jak wywijam na szczotce to piankę i lakier. tylko do loków cos takiego lubie używac.
ale chyba niestety produkt sezonowy, bo ostatnio go już u mnie nie widziałam
a szkoda, bo bym wzięła jeszcze jedną butelkę...

podepnij, ale nie tnij
to ja moge tylko pobłogosławić 

"Skupienie" pasuje mi do Kacyska