Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 22:35   #3631
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
ale slodka .... a jakie ma sliczne wloski i jakie dlugie.... .... ( a moja lysa )
dziex - twojej tez urosna, nie martw sie

Cytat:
o szybko zaczniecie dzialac....
szybko szybko bo przed 30 chce drugie urodzicczas pokaze jak to wyjdzie w praniu
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 22:35   #3632
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
serio, dobrze sie sprzedaja?? To wystawie je na all.... i bede miec z glowy.....
ludzie robią takie paki. Popatrz sobie na all.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 22:38   #3633
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Brumek melduj sie!!!
Już się zameldowałam

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
brumek piszesz ze Tymek ma taki apetyt ostatnio moja gwiazda tez od 3 dni potrafi tyle wpierniczyc ze szok,jak nie moje dziecko,malo i malo jej,nieiwem moze taki wiek
Zakochana para to i apetyt ma jednakowy

Mam dwie sprawy:
1. Czy któreś dziecko na forum nie je jeszcze zupełnie nic oprócz mleka? Bo my jeszcze nic a nic Chcę mu zacząć dawać cokolwiek dopiero ja SKOŃCZY 6 miesięcy. Robiła tak któraś z Was?
W ogóle dziś dotarło do mnie, że mój synek nigdy w życiu nie będzie miał smoka w buzi Bo ani nie ssał ani razu żadnego uspokajacza, ani też ani razu z butli nie jadł. A teraz to już go będę łyżeczką karmić i z kubka uczyć pić.

2. Ten nieszczęsny chrzest mojego bezbożnika małego Mój brat cioteczny - -jedyny kandydat jak dotąd - już na pewno nie będzie chrzestnym. I teraz mam (trochę na siłę wymyślone) dwie inne opcje. Rozmyślam od wczoraj i za cholerę nie umiem się zdecydować. Chyba opisze w Klubie co i jak i pomożecie mi wybrać, co? Przecież wszystkie wiemy, że wizaż najlepsze decyzje pomaga podejmować
Stary 2012-02-05, 22:40   #3634
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Scio dzieki.... sporo tego jest na all....
Stary 2012-02-05, 22:45   #3635
rysiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Już się zameldowałam

Mam dwie sprawy:
1. Czy któreś dziecko na forum nie je jeszcze zupełnie nic oprócz mleka? Bo my jeszcze nic a nic Chcę mu zacząć dawać cokolwiek dopiero ja SKOŃCZY 6 miesięcy. Robiła tak któraś z Was?
W ogóle dziś dotarło do mnie, że mój synek nigdy w życiu nie będzie miał smoka w buzi Bo ani nie ssał ani razu żadnego uspokajacza, ani też ani razu z butli nie jadł. A teraz to już go będę łyżeczką karmić i z kubka uczyć pić.

2. Ten nieszczęsny chrzest mojego bezbożnika małego Mój brat cioteczny - -jedyny kandydat jak dotąd - już na pewno nie będzie chrzestnym. I teraz mam (trochę na siłę wymyślone) dwie inne opcje. Rozmyślam od wczoraj i za cholerę nie umiem się zdecydować. Chyba opisze w Klubie co i jak i pomożecie mi wybrać, co? Przecież wszystkie wiemy, że wizaż najlepsze decyzje pomaga podejmować

Opowiadałam mojemu mężowi ostatnio o tym , że znalazłyście profil na FB tego ojca małej Magdy i o tym, że o 17,55 zamieszczał filmik, a on mi na to " no widzisz kobiety z wizażu są lepsze w dochodzeniu niż ten cały Rutkowski z całą ekipą"
Co racja to racja.
Stary 2012-02-05, 22:55   #3636
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Opowiadałam mojemu mężowi ostatnio o tym , że znalazłyście profil na FB tego ojca małej Magdy i o tym, że o 17,55 zamieszczał filmik, a on mi na to " no widzisz kobiety z wizażu są lepsze w dochodzeniu niż ten cały Rutkowski z całą ekipą"
Co racja to racja.
Ma jeszcze ten profil na fb??
Stary 2012-02-05, 22:56   #3637
rysiki
Raczkowanie

Cytat:
Nie mam pojęcia, ja nie mam wogóle profilu na FB, dziewczyny tutaj pisały, że go znalazły.
Stary 2012-02-05, 22:58   #3638
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Melancholia Cię dopadła, bo dziko dorasta
Oj moja mała Kropeczka już nie taka mała.
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Dziejsza sesja Marysi
Ale słodki włochacz
Cytat:
Wiesz moze z owocami mieszac?? Ja tak robilam.
Dodaję kaszkę właśnie do słoiczków z owocami - to zje, ale chciałabym, żeby tak z mlekiem zjadła. Widać jednak moja będzie bezkaszkowa... Sprobuję jeszcze tej zdrowy brzuszek za jakiś czas

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Crazy

Dobrej nocy kobitki. I zdrowia dla chorowitków i najlepszego dla solenizantów.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:02   #3639
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
lekarka wykluczyla skaze.... ta w uk...
bo jak bylam w pl to mi powiedziala ze mala
ma skaze i pila bebilon pepti
tu wrocilam i powiedziala zeby wrocic do zwyklego mleka i przepisala kremy, fakt ze skora sie poprawila a te policzki ma czerwone od 3 dni....
szczerze to ja juz glupia jestem i chyba wymusze od lekarki zeby mi dala skierowanie na badanie dla malej.... czy ma ta skaze czy nie....
Nela miala czerwone poliki po kaszce melczno-ryzowej z bobovity(ona jest na bebiku)po odstawieniu kaszki policzki wrocily do normy

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Już się zameldowałam

haha konam
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:08   #3640
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dobry wieczór.

Melduje sie i ja choc mnie nikt nie szukał

Madziaranew, Sophie jest przesliczna, urocza, idealna

Eveewe Marys to Slodziak, usmiech piekny, a ta czuprynka ...

MoniaZ Moze kiedys uda sie Cos zorganizować. Fajnie by było.

Brumku w koncu huśtawka wisi, fajnie ze Tymkowi sie podoba, a jeszcze fajniej ze mamusi tez

Youyou super ze Party sie udało. A tesciami sie nie przejmuj. Ważne ze Filip w dniu swojego SWIETA był szczęśliwy.

Marinko biedny Igi, biedna Ty. Tak mi szkoda Twojego synka. Szybkiego powrotu do zdrowka zycze.

No i wiecej nie pamietam...
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:17   #3641
dziubek79
Zakorzenienie

o matko ale ładne dzieciaczki do nas dołączyły

MArinka ale biedactwo malutkie nooo, mam nadzieję,że szybko minie to cholerstwo !!!!

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość

Ale słodki włochacz

Dodaję kaszkę właśnie do słoiczków z owocami - to zje, ale chciałabym, żeby tak z mlekiem zjadła. Widać jednak moja będzie bezkaszkowa... Sprobuję jeszcze tej zdrowy brzuszek za jakiś czas

mój łobuz też kaszek nie lubi, sinlac to w ogóle beeee a inne owocowe ale ryzowe (bo nie daję mlecznych) to z wielkim bólem zje trochę .
Woli konkrety

Cytat:
na fb miał z tego co wiem profile, ten aktualny juz usunięty. Został jakiś stary z 2010.
Za to "matce" zablokowali profil na nk, pewnie ze względu na komentarze które się tam pojawiały .Ojciec chyba sam usunął.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:32   #3642
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Ale wstawie moje cudo.... a prosze....
jaka cudna modnisia

Cytat:
Dziejsza sesja Marysi
Fryzura Marysi zawsze robi na mnie wrażenie, Słodziak. Moja Helenka ma coraz mniej włosków (podobnie zresztą jak ja)

Cytat:
Mam dwie sprawy:

Moja Helenka też jest obecnie tylko na UU. Mam w planie wprowadzić ten nieszczęsny gluten, kupiłam kaszkę manna ale jakoś nie mogę się za to zabrać. Helenka też jest bezsmoczkowa, próby picia z butelki nie powiodły się i nie będą już ponawiane. Będzie nauka picia z kubeczka i karmienie łyżeczką.

Ja niestety też będę miała/mam problem z wyborem chrzestnego, szczególnie po pewnych nieprzyjemnościach jakie miały miejsce w związku ze chrzcinami mojego bratanka.
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:36   #3643
iwonap79
Raczkowanie

dziewczyny tak przed snem mam ogromną prośbę
nie piszcie o tragediach z udziałem dzieci...
ja wiem, że są, że to męczy ale ja potem nie mogę, wkręcam się, płączę nie mogę spać

wiem, że to egoistyczne, ale baaardzo proszę, bo nie czytać się nie da....

dobranoc przynajmniej Wam bo ja już wiem, że dla mnie będzie kiepska;(((

iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:49   #3644
rysiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
ja wiem, że są, że to męczy ale ja potem nie mogę, wkręcam się, płączę nie mogę spać

iwona
Mam dokładnie to samo. Czasmi jak tż chce mi cos przeczytac lub opowiedziec to wie, że coś drastycznego co dotyczy dzieci i zwierząt ja będę bardzo przeżywała. Wiem, że nie rozmawianie o tym nic nie pomoże, ale szczerze mówiąc, czasami wolę nie wiedziec, niż skręcac się z bezsilności przez kilka dni. Bo zwykle naprawdę nic nie da się zrobic, żeby pomóc.
Stary 2012-02-06, 07:20   #3645
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
A w ogole nie napisalam wam prawda?? Ze maly ma dwa zeby i ze kroczy?? Niestey uparciuch wstaje, za wszystko chwyta aby sie podniesc a jak sie juz podniesie, to kroczy. Tzn. stawia kroki. Dzisiaj chwycil sie za balustrade lozeczka i tak sobie stal. Kurcze i pewnie nici z raczkowania. Ostatnia szansa w mojej siostrze jak przyjedzie, to go pouczy.
no to idzie jak burza do przodu
Cytat:
Dziewczyny co zrobilyscie z ubrankami, z ktorych maluszki wyrosly???
na razie jeszcze nic, pakuję osobno, może trochę sprzedam, w większości będą dla drugiego
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
poza tym I'M BACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
witaj
Cytat:
Mam dwie sprawy:
ja jak miał 6 mcy z haczykiem to zaczął cokolwiek dostawać, ale nadal mleczko nade wszystko

Cytat:
usunął i z fb i z nk, a tej kobiecie na nk zablokowali

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 07:59   #3646
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Mam dwie sprawy:

Moja kolezanka jak ty czeka do 6 miesiaca na wprowadzenie dan, gdyz jej maly tez jest na UU.
Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Co racja to racja.
Wizaz jest dobry we wszystkim.A Rutkowski nieszczesnik to sie chcial wypromowac na tej historii-moje zdanie-w dodatku jeszcze bardziej zniechecil wszystkich do siebie.

Cytat:
Ale słodki włochacz
dziex - z tylu jej sie w jednym miejscu wytarly, a wogole miala takie piekne czarne jak sie urodzila, a tu od skory rosna jej blon i takim spsobem ma pasemka

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Eveewe Marys to Slodziak, usmiech piekny, a ta czuprynka ...
dziekujemy cioci za oba komentarze
Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Fryzura Marysi zawsze robi na mnie wrażenie, Słodziak. Moja Helenka ma coraz mniej włosków (podobnie zresztą jak ja)
dziekujemy mnie tez wloski wypadaja, a marysi z tylu glowy sie zrobil maly lysy placek.
A ponadto wracajac do mojej i czupryny Marysi - jej corka urodzila syna 4 miesiace przede mna i maly tez urodzil sie z wloskami, ale szybko mu sie wytarly i tylko z przodu pozostala delikatna grzywka. No wiec jak Marysia sie urodzila, przychodzila i jak ktos zachwycal sie jej wloskami mowila, ze na pewno jej wypadna jak Nikolasowi. W koncu jej powiedzialam, ze u nas nikomu nie wypadly(mam dwoje rodzenstwa), wiec i Marysi nie wypadna. A jak pozniej usilowala cos jeszcze powiedziec to powiedzialam ze mam nadzieje ze jej predzej jezyk odpadnie niz marysi wlosy.
Stary 2012-02-06, 08:28   #3647
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

hop hop - jestem poweekendowo -

lecę ponadrabiać ciut - bo przez weekend nie miałam czasu na wizażowanie

dzień dobry z rana

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 08:49   #3648
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
To i ja sie przywitam

Dzien dobry... Ide na kawke. Eveewe idziesz ?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 08:51   #3649
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
To i ja sie przywitam

Dzien dobry... Ide na kawke. Eveewe idziesz ?
osz ja niedobra - gdzie moja kultura
dzień Dobry!!!!
Idę idę - dojadam właśnie mój wczorajszy zakalec
Stary 2012-02-06, 08:54   #3650
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

A w ogole nie napisalam wam prawda?? Ze maly ma dwa zeby i ze kroczy?? Niestey uparciuch wstaje, za wszystko chwyta aby sie podniesc a jak sie juz podniesie, to kroczy. Tzn. stawia kroki. Dzisiaj chwycil sie za balustrade lozeczka i tak sobie stal. Kurcze i pewnie nici z raczkowania. Ostatnia szansa w mojej siostrze jak przyjedzie, to go pouczy.

Sara nic z tych rzeczy. nawet zeba brak

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
zanetko my używamy od zawsze swimpersów i nie narzekam ,są ok.

imprezka Filipowa udana, największe wrażenie zrobiła beza (wyszła pyyyyyszna!!!).
Filip dostał jeden wspóly prezent - mega zestaw Lego Duplo z ciuchcią i jest wniebowzięty..

niestety swoją obecnością nie zaszczycili nas dziadkowie - teściowie () i cherzestny - brat tżta no comment.. ale to już temat dłuższy
a co to sie zadziało? czyżby ciąg dalsza historii która prawdopodobnie wydarzyła się na chrzcinach? ( miałaś nam opisać)
Cytat:
Poza tym martwi mnie to, że Kropka nie lubi kaszek. Na samym początku kukurydzianą jeszcze jadła, ale ryżowej nie chce, zawsze mało je, to samo jak jej dodam kaszki manny do mleka. Musze dodawać do owoców, żeby przebrnąć przez ekspozycję na gluten.
Można coś na poradzić? Pewnie szukać jej ulubionego smaku?
nie wiem czy to smak kaszek jej przeszkadza?
Sara zjada wszystkie, z tym nie wybrzydza. Przemycaj z owocami jak nie da rady normalnie..

Cytat:

lekarka wykluczyla skaze.... ta w uk...
bo jak bylam w pl to mi powiedziala ze mala
ma skaze i pila bebilon pepti
tu wrocilam i powiedziala zeby wrocic do zwyklego mleka i przepisala kremy, fakt ze skora sie poprawila a te policzki ma czerwone od 3 dni....
szczerze to ja juz glupia jestem i chyba wymusze od lekarki zeby mi dala skierowanie na badanie dla malej.... czy ma ta skaze czy nie....
a są jakieś inne objawy oprócz wysypki?
Badania na skazę nie są iarodajne dla takich dzieci. Szkoda zachodu.

Kurka zactowało mi tylko 3 posty

MoniaZ ja składuję w pudłach ubranka, dla 2 bejbika. Jak będzie chłopak to niewielka ilość się ponownie przyda, wtedy najwyżej sprzedam

Monia witaj , chyba szybko nie zawitasz tam gdzie byłaś

śLICZNE dzieci nam tu prezentujcie

Nie pamiętam co jeszcze chciałam .
Noc dobra, tylko 2 pobudki na jedzenie i spanie do 7. Naprawdę to sukces jak na moje dziecko.
Stary 2012-02-06, 08:59   #3651
zanetaa88
Zakorzenienie

Witam się witam.

U mnie nadal zimno !!

Kiedy przyjdzie w końcu wiosnaaa !?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:00   #3652
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Witam się witam.

U mnie nadal zimno !!

JA tez chce wiosne - trafia mnie juz to masakryczne zimno.
Stary 2012-02-06, 09:11   #3653
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dziendoberek......

eh my juz po sniadanku

noc taka sobie.... pobudki kolo 1 i o 5 i o 8

Igorek jest caly w wysypce teraz przechodzi na buźke...

ale za to humorek ma lepszy......

Tz poszedl do pracy wiec jestesmy sami
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:13   #3654
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
No wiec jak Marysia sie urodzila, przychodzila i jak ktos zachwycal sie jej wloskami mowila, ze na pewno jej wypadna jak Nikolasowi. W koncu jej powiedzialam, ze u nas nikomu nie wypadly(mam dwoje rodzenstwa), wiec i Marysi nie wypadna. A jak pozniej usilowala cos jeszcze powiedziec to powiedzialam ze mam nadzieje ze jej predzej jezyk odpadnie niz marysi wlosy.
ostro
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Witam się witam.

U mnie nadal zimno !!

popieram!!! Też chcę!

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/ta...wiadomosc.html

no ciekawe co dziś się okaże...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:23   #3655
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
ostro
Ostro, ale mam juz dosc, faworyzuje swoje dzieci, corka jest najlpesza,a syn beee (od rodziny wiem, ze tak jest od dziecka). I tak samo zaczyna traktowac wnuki, jesli wnuk jest taki, Marysia nie moze byc lepsza. Jemu wypadly wlosy jej tez musza, on usypia przy bujaniu go, wiec Marysia nie moze sama z siebie usnac i probowala mi kiedys ja bujac, wiec jej powiedzialam pare slow. On jadl cyca do 5 miesiaca, wiec jak marysia nie je!!! przychodzila mi z dobrymi radami jak to robic (sama nie karmila bo nie miala pokarmu).

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...098866496.html
ma ktoras ten model lezaczka??
bo juz nie wiem czy ten http://allegro.pl/fisher-price-lezac...096365395.html czy tamten kupic

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-02-06 o 09:28
Stary 2012-02-06, 09:31   #3656
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam się i ja z pracy

Monia fajnie, że wróciłaś
Patik u Nas też znośna noc. Żeby nie powiedzieć, że się wyspałam
Zanetaa a u mnie dziś cieplej

Karolek, Maja i za miesięcznice

Dziś mój teść pierwszy raz został z Małym od rana do 14tej. Jak przyjechał to widać było, że zestresowany. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzą

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:40   #3657
karolinee1983
Zadomowienie

Maja skończyła dziś pół roczku!!!!!!!!!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:43   #3658
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
o to moja chyba tego etapu nie ominie.... bo jak lezy na brzuszku to fajnie podkula sobie nozki i odpycha sie ..... no a ze raczki leza jak klody to stoi w miejscu....
No ale zycze Twojemu zeby sie przestal lenic... i niech sie wezmie do roboty ... bo mamusia sie zamartwia,..... szepnij mu tam do uszka ,....

No wlasnie nastepne dziecko chce za 3 lata..... wiec jak zaczne magazynowac to wszystko to miejsca w domu nie starczy .... a nie wiem czy bedzie nastepna dziewczynka.... bo to raczej takie kolory dla dziewczynek mam....
I chyba zrobie to mega pake i wystawie na all....
Siostrze nie dam bo ma juz dwojke slodziakow....

Telik kochana... jakbym miala wstawic swoje zdjecie z Olivka to musialabym sie przebrac szybko, pomalowac.... o paznokcie tez zrobic.... i wtedy cyk.....
Ale wstawie moje cudo.... a prosze....
no tylko on nie jest leniuszek bo robi cos innego, chce chodzic i tyle. :P Ale pogadam z nim jakmatka z synem

Cytat:
Dobry wieczór

W końcu powiesiliśmy huśtawkę Tę z Ikei, pamiętacie? Fajna jest. Najpierw ja sie wybujałam, potem Tymek. Jak go położyłam to 30 minut leżał jak zaczarowany, krzyczał i chichotał
No właśnie - krzyczał. Mój syn wczoraj odkrył magię krzyku. Wrzeszczy na cały regulator i ma z tego dziką radość Po prostu delektuje się tym dźwiękiem. A z boku on brzmi tak, jakby ktos dzieciaka ze skóry obdzierał Pewnie Wasze też tak miały, co?

O kurczę, tak mi przykro
Jesteś pewna że to to?

No to mu się spieszy Może się przekona do czworaków, jak zobaczy że sam daleko nie zajdzie na nóżkach
co do krzyku moj tez co jakis czas krzyczy a teraz zdziera gardlo, bo takie wlasnie to jest warczenie Co do mleka, nie jestem pewna ale na razie odstawie mleko, jak wysypka zniknie, to bingo jak nie szukam dalej.
A co do spieszenia, mam nadzieje, ze jk siostra przyjedzie to z malym pocwiczy czworakowanie, bo mi nie wychodzi. W ogole mam dola, bo jestem be matka. Inni nauczyli wiecej teo mojego szkraba niz ja

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ponoc jest preparat jeszcze bardziej zubozaly, bodajże bebilon amino (?). ale to pediatry trzeba spytac

my mamy w srode szczepienie, jutro daje pierwszy raz mleko MM (zaczynam od Hippa bo mam próbki). mam nadzieje ze jej nie wysypie, ale nadzieja jest nikła...

poza tym I'M BACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
chyba juz wycofali z naszego rynku
Trzymam kciuki za udana probe z mlekiem

Cytat:

Ale słodki włochacz

Sprobuj jeszcze tych Nestle np. 8 zboz. Swietne sa i slicznie pachna

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość

dobranoc przynajmniej Wam bo ja już wiem, że dla mnie będzie kiepska;(((

iwona
ja tez sie podpisuje pod ta prosba

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Sara nic z tych rzeczy. nawet zeba brak

a co to sie zadziało? czyżby ciąg dalsza historii która prawdopodobnie wydarzyła się na chrzcinach? ( miałaś nam opisać)

nie wiem czy to smak kaszek jej przeszkadza?
Sara zjada wszystkie, z tym nie wybrzydza. Przemycaj z owocami jak nie da rady normalnie..

a są jakieś inne objawy oprócz wysypki?
Badania na skazę nie są iarodajne dla takich dzieci. Szkoda zachodu.

Kurka zactowało mi tylko 3 posty

MoniaZ ja składuję w pudłach ubranka, dla 2 bejbika. Jak będzie chłopak to niewielka ilość się ponownie przyda, wtedy najwyżej sprzedam

Monia witaj , chyba szybko nie zawitasz tam gdzie byłaś

śLICZNE dzieci nam tu prezentujcie

Nie pamiętam co jeszcze chciałam .
Noc dobra, tylko 2 pobudki na jedzenie i spanie do 7. Naprawdę to sukces jak na moje dziecko.
Sara jest mlodsza od Szymka. U nas taki skok w przeciagu tygodnia. Pamietasz pisalam, ze moj Szymon jako jedyny bezzebny sie uchowa. A tu nagle dwa zebole.
Stary 2012-02-06, 09:51   #3659
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Uściski dla Majeczki

Witam sie i ja z kubkiem kawki. Moja gwiazda dzisiaj postanowiła zacząć dzień o 5.20. Chyba bardzo chciała spędzi ejszcze troszkę czasu z tatusiem, który po 6 wyjeżdzał w del.

Na jutro jesteśmy zarejestrowane do lekarza, tak kontrolnie waga, no i skonsultować to prostowanie nóżek i stan jej skórki Czytam, że więce dzieciaczków ma problemy teraz ze skórką Ma całe plcy w suchych plackach, rano są blade wieczorem już czerwone, nóżki całe szorstkie, rączki tak samo, poliki szorstkie i czerwone piąstki tez w krostkach, proszę nie mówcie, że to może byc reakcja na mleko?? Czyżby ponad pół roku uchowała się ze skazą a po przejściu na MM by to wyszło???? Skaza to chyba w zgięciach łokci, kolanek są te suche placki nie? Eh jutro mam nadzieję, czegoś się dowiem!

Dziubek z tego co kojarze Szymek załapał picie z doidy. Jak to zrobiłas Moja nie da sobie nawet do buźki zbliżyć dego kubka, w ogóle picie teraz u nas to wielki problem, z butli tylko mleko wypije, nie am mowy o soczku czy herbatce, doidy nie da sobie do ust przyłożyć, niekapek służy jako masażer dziąsełek.....jedyne co to troszk łyżeczką ejstem jej w stanie podać piciu i tyle co w zupce czy deserku wody
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:53   #3660
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego.

Sophie dziś tez ma swoje święto - wszystkiego najlepszego.

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-02-06 o 09:55
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości