Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 23:19   #4891
ghosst
Raczkowanie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Przecież to co Dasti podlinkowała, to właśnie kojec.
Ja mam ten sam od kilku miesięcy, i jak najbardziej polecam. Kilka dziewczyn też ten zamówiło.
Ano kojec, ale chciałabym się dowiedziec, czy może ktoś ma coś innego niż motherhood i jak się to sprawdza A dziewczyny podlinkowały właśnie motherhood.

Edytowane przez ghosst
Czas edycji: 2012-02-05 o 23:27
ghosst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:42   #4892
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, karuzelka oczywiście karuzelką, ale już dla troszkę starszego dziecka bardzo polecam lampkę przytulankę Barbapapa Lumilove Pabobo - piszę w całości, bo nie wiem, czy wizaż mi przepuści link http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Lampka,przytulanka,Barbap apa,Lumilove,Pabobo-p1014.html

My mamy niebieską, synek śpi z tą lampką dokładnie tak, jak na zdjęciu - (że też w oczy go to nie razi!) i mówi na to "stworek". Świetna rzecz - w ciągu dnia stoi na podstawce do ładowania, na noc ściągamy i calutką noc do rana świeci takim przyjemnym, delikatnym światłem.
Nie przepuściło to jest na stronie babymama oczywiście kropka pl
Nie wiem, czy właśnie tą lampkę podlinkowałaś, ale mnie się podoba ta http://allegro.pl/lampka-nocna-przyt...046012825.html

Ale dużo fajnych tematów poruszyłyście
Ja też mam pytanie, jeśli mogę Jak karmi się dziecko piersią np do 1rż, to wprowadza się w między czasie jakieś inne produkty do jedzenia?

zaaabcia, super zakupy. Mnie też bardzo podoba się ta kołyska, ale ja poluję raczej na polski, tańszy odpowiednik z coneco

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-02-06 o 00:44
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:47   #4893
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

[QUOTE=Gaabbi;32097384]Nie wiem, czy właśnie tą lampkę podlinkowałaś, ale mnie się podoba ta http://www.youtube.com/watch?v=JFv4u...eature=related

Ja też mam pytanie, jeśli mogę Jak karmi się dziecko piersią np do 1rż, to wprowadza się w między czasie jakieś inne produkty do jedzenia?

Nie wiem, czy to ta lampka, bo nie mam czegoś tam i nie chce mi się otworzyć jak wpiszesz Pabobo Lumilove to wyskoczy
Jak karmisz dziecko tylko piersią, to wprowadzasz normalne jedzenie od 5/6 miesiąca, jeżeli karmisz mlekiem modyfikowanym albo piersią i mlekiem modyfikowanym - od 4/5 m-ca
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:59   #4894
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy właśnie tą lampkę podlinkowałaś, ale mnie się podoba ta http://www.youtube.com/watch?v=JFv4u...eature=related

zaaabcia, super zakupy. Mnie też bardzo podoba się ta kołyska, ale ja poluję raczej na polski, tańszy odpowiednik z coneco
Mi się otwiera filmik o wędkowaniu w Nowej Zelandi

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Świetnie się Was czyta, ale uciekam spać bo jutro badanie glukozy i pobudka o 6:15!! Dobrej nocy wszystkim brzuszkom

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 00:29   #4895
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Mi się otwiera filmik o wędkowaniu w Nowej Zelandi
Mi też

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 00:39   #4896
Gaabbi
Wtajemniczenie

No dobra podlinkowałam nie tą zakładkę co chciałam Już edytuję tamten post i będzie ok... chyba
Stary 2012-02-06, 00:50   #4897
kism
Wtajemniczenie

Hoho... Byłam na wątku popołudniu, a tu tyle ważnych tematów jeszcze się pojawiło tego dnia

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Wiem że masz rację dlatego po wieczornej akcji leże plackiem.Filip nie rozumie że ja muszę leżeć bo co mam mu powiedzieć że urodze za wcześnie,że braciszek będzie malutki i że może nie prz..ć.On wie że ja jestem chora i braciszek i dlatego leże w szpitalu,naprawde nie wiem jak mu tą sytuację wytłumaczyć
anulka, pewnie mu nie wytłumaczysz... Dla niego najważniejsza jest mama i tylko to się liczy. To Ty musisz być silna i leżeć, a nie chodzić z Filipem, żebyś później z dwoma synkami mogła się zdrowo i wesoło bawić Powodzenia! Czekamy z niecierpliwości na wieści po poniedziałkowym obchodzie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Kism już ok Bardzo Ci dziękuję
To cieszę się. Proszę

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
My wczoraj wybralismy wozek , bujak , mebelki do pokoju malego , fotel bujany , elektryczna ninie i kolderke do lozeczka
Wow! Widzę, że szybko teraz już idzie, jak zaczęłaś I mi się fotel spodobał, bo postanowiłam dawno, że jakiś będzie w pokoju Kaja, ale zupełnie nie wiem jeszcze jaki...

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
szkoda, że nie ma strony gdzie można porównać bezpośrednio dwa lub więcej wózków. Wiecie, tak jak np można z telefonami. A może jest, tylko ja nie znalazłam??
Oj, rozumiem Cię Ja też tak mam, że lubię mieć czarno na białym coś do porównania. Też nie widziałam takiej strony, która by coś porównywała... Zrobiłam sobie po prostu tabelkę, gdzie wypisuję najważniejsze cechy wózka dla mnie i tak porównuję Już w ten sposób zeszłam z jakichś 15 modeli, które początkowo brałam pod uwagę do 4

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32090502]Dziewczyny, a czy boli Was czasami, jak dzieci kopią? Bo jak mi przysadzi kopa w lewy jajnik, to aż się boję, że to coś tam nie tak, ale po chwili widzę fale Dunaju po lewej stronie brzucha, to już wiem, że buszuje...[/QUOTE]

Oj tak Właśnie wtedy jak mały siedzi z głową u góry, a kopie mnie na dole w głębi (po pęcherzu?), to boli trochę. Nawet myślałam ostatnio, że nie pamiętam, żeby Maksiu mnie tak kopał, ale on z kolei bardzo szybko był już głową w dół i chyba zdecydowaną większość w czasu w tej pozycji spędzał, a Kajko kopie mnie tak ze 2 dni u góry, a potem ze 3 dni w dole i tak na zmianę.

Cytat:
Ale tutaj (pierwszy link z google) już kilka negatywnych opinii http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,1...ywal_.html?v=2
Lecę szperać dalej, bo może okazać się, że jednak jest taka fajna jak piszesz
Właśnie też pierwsze co przeczytałam te opinie, bo jak piszesz są pierwsze w google... Nie są zachęcające, choć od dawna kojarzę Medelę jako świetną firmę wspomagającą naturalne karmienie... Daj znać, co tam jeszcze wyszperasz, bo ja na razie nie mam czasu na więcej...

Cytat:
Ja napatrzyłam się na tę sytuację 3 lata i powiem Ci, że gdybym miała do wyboru ratować dziecko, które np. nie ma mózgu, a dać mu odejść, to jednak podjęłabym tę drugą decyzję...
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
to ja odpowiem - wiem że może moja opinia może zdziwić nie jedną matkę - ale jeśli dziecko urodziłoby mi się na przełomie 26/27 tygodni i lekarz powiedziałby mi to co Datsi80 przeczytała, że nie ma części funkcjonującego mózgu, albo że ma niedorozwiniętę organy i tylko będzie się męczył - powiedziałabym że nie chce żeby go ratowali.
Kotku, kapukat, nie wiem dlaczego tak się trzymacie tego braku mózgu u dziecka... Ja nic nie pisałam, żeby takie dzieci ratować... Pisałam wręcz, że obecność i budowę mózgu ocenia się na usg już w 12-14 tc. Pisałam o trudności w podjęciu decyzji, gdy zdrowe dziecko rodzi się za wcześnie:
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
ciężko wyobrazić mi sobie matkę takiego wcześniaka, która mówi "dobrze, nie ratujcie mojego dziecka..." (...) jeśli chodzi o zdrowo rozwijające się dziecko, ale po prostu dużo za wcześnie urodzone...
Cytat:
_Agata to już tak szybko? myślisz że wszystko będzie zrobione - mówię o płytkach podłogach i kafelkach, bo ustawić zawsze można przed przyjściem dziecka na świat? czy będziesz się już z dzieciątkiem przeprowadzać na gotowe?
Ja też wyremontowałam moje mieszkanie w 2 mies a nie powiem bynajmniej, że brałam pierwsze lepsze rzeczy... Kupiłam mieszkanie 2 czerwca i wprowadziłam się 29 lipca. Na pierwszą połowę czerwca wzięłam 2 tyg. urlopu, które spędziłam caluteńkie na jeżdżeniu, oglądaniu, grzebaniu po necie, żeby wybrać coś na ściany i podłogi, a potem przez 1,5 mies. były prace ekipy i meblowanie... Ja miałam o tyle "lżej", że łazienka i kuchnia były niedawno wyremontowane, wyposażone i nam się podobały, więc nic tam nie zmienialiśmy, tylko pokoje i przedpokój robiliśmy całe. Ale nasze ekipa była ociągająca się i z tych, co robią wszystko "na wczoraj", a agata z tego co pisała, to trafiła na świetną ekipę, więc jak tylko nie będzie za bardzo marudzić przy farbach i meblach to wierzę, że da radę w 2 mies

Cytat:
a teraz mam dwa pytania - od kiedy jest pierwsza kąpiel? czekacie aż dziecku odpadnie pępek - myjąc go myjką na stole, czy od razu do wanienki/wiaderka?
i drugie pytanie.... miałam i zapomniałam....a już wiem - karmienie piersią - do mam które oczywiście karmiły - czy Wy karmiłyście bardzo często w nocy czy pozwalałyście - jeśli dziecko spało i się nie budziło na karmienie spać dziecku do momentu pobudki? czy wstawałyście w nocy je przez sen dokarmiać?
Od razu od pierwszego dnia do wanienki
Co do budzenia na karmienie zgadzam się z Kotkiem. Noworodka (czyli przez pierwszy miesiąc) trzeba obudzić, jeśli za długo śpi. Natomiast nie pamiętam, ile trwa "za długo". Muszę jeszcze zapytać o to pediatrę/położną. Ale też miałam podobną sytuację, że Maksiu raz w szpitalu spał długo (tak mi świta, że 5-6h) i jak położna to usłyszała, bo powiedziałam, że "tak mi ładnie i długo śpi dziecko" czy coś w tym stylu to od razu kazała mi go obudzić.

Cytat:
HA! Dostaliśmy zaproszenie na ślub i imprezę 14 kwietnia. Nie sądziłam, ze będąc w ciąży będę balować. Obym się tylko nie rozsypała podczas tańców.
Jeśli to u Ciebie w mieście lub bierzesz pod uwagę poród w mieście, w którym będzie impreza to co za problem - niech się zaczyna poród podczas tańców (oczywiście takich delikatnych ). To już będzie chyba dobry termin dla Ciebie

Cytat:
]a i jeszcze jedno - puki pamiętam to pytam od razu - chodzi o spacery... Wracasz z niemowlakiem do domu i kiedy można wyjść z nim chociaż na krótki spacer? jak się go przyzwyczaja do tego że będzie przebywał na dworzu? można go ubrać i iść z nim już na początku, czy trzeba mu urządzać jakąś terapię wstrząsową?
Przez kilka dni "weranduje się" dziecko Jak szybko po porodzie zabiera się je na spacer, to zależy głównie od pory roku... Jak wpiszesz sobie w google "werandowanie" to dużo na pewno na ten temat znajdziesz

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
bo ta kolezanka u ktorej bylam miala taki trojkatr zamiast poduszki wsadzony do lozeczka...
nie poduszka tylko wiecie hmmmmm http://www.google.com/imgres?q=lozec...0&tx=125&ty=89 takie cos
mialyscie takie cos czy dziecie spalo na plasko ??
Nie miałam czegoś takiego, ale może być dobre. Na pewno przy katarze, kiedy sugeruje się wyższe ułożenie dziecka... Przed użyciem musiałabym naszego zaufanego pediatrę spytać o opinię, bo czy tak na stałe to jest zdrowe i czy potrzebne dla dziecka, to nie wiem Maksiu spał zupełnie na płasko na pewno przez pierwszy rok, jak nie dwa, nie pamiętam Dla mnie to nie jest dziwne, bo sama śpię na bardzo małej poduszce

Uff, doczytałam, odpisałam, jestem na bieżąco Jutro nowy wątek, to na pewno będziecie zasuwać - tak sądzę, bo jak ten się zaczynał, to takie szaleństwo było Tylko proszę mi zaraz skoro świt tych 100 postów nie wysmarować, bo o 8 rano przed wyjściem tż do pracy idę zapisać Maksa do szkoły, po tym zaraz wracam i siedzę w domu. Ja już w sumie zdrowa, ale teraz jeszcze przez parę dni (oby nie dłużej!) jestem w ciągu dnia uziemiona przez to, że Maks jeszcze chory... Ale na razie - tfu, tfu! - jest poprawa i wygląda na to, że syropki mu wystarczą do wyzdrowienia Oby, bo choroba bez antybiotyku to u nas teraz rzadkość

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Ach, jeszcze mi się jedno przypomniało... Wczoraj grzebiąc po allegro za komodą z przewijakiem, znalazłam dział z takimi półko-przewijakami:
http://allegro.pl/przewijaki-komody-pielegnacyjne-99371
Któraś kiedyś o takie coś pytała, więc wrzucam
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 05:01   #4898
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem że przygotowywał się do karmienia?
?
haha no na to wyglada ale byl zachwycony ze bardzo wygodny

Cytat:
zaaabcia ale zakupy piekneeeeeeeeeee, zazdrosze
najbardziej mi sie podoba lozeczko, fotel i kolyska )
a tak woglole ile dziecie pospi w takiej kolysce, jak myslicie ??
kiedys widzialam za 100 zl na gieldzie w sumie w stanie idealnym ,pozniej zalowalam ze nie kupilam.....No ale w sumie mala ta powierzchnia spania... Nie wiem nie znam sie
??
dziekuje slicznie
Na necie pisze ze do 7kg dziecko moze lezec wiec faktycznie nie duzo .. u nas bedzie to stalo na poczatku w sypialni a pozniej u siebie bedzie spalo.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
zaaaabcia bardzo fajne rzeczy to z większych zakupów macie już wszystko zaplanowane jeszcze tylko pierdółki i wyprawka gotowa
Dziekuje Dokladnie tak jeszcze wanienka , kremy itp ale to juz na baby showe zostawie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Śliczne rzeczy! Strasznie mi się łóżeczko podoba.
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
" W ciemności" fajny film, spokojnie można polecić, ale dzisiaj byłam na "Róży"-przez cały film byłam wbita w fotel. Mocny, świetny film!!!

Łóżeczko śliczne, szczerze napiszę, że ładniejsze od tego co ja wybrałam, a byłam wybredna
Fotel bujany też chcę kupić, ale nie wiedziałam, że są takie...no już inne. Wiecie, ja to sobie wyobrażałam taki babciny fotel bujany W takim razie jak pójdę do sklepu to pewnie się zdziwię.

To ja Wam się pochwalę lampką jaką kupiłam do pokoju dzidzi. Te dostępne tu z projektorem są beznadziejne więc stwierdziłam, że ta powinna być super. Okaże się w przyszłym tygodniu jak przyjdzie.

http://www.youtube.com/watch?v=ncYeV...feature=fvwrel

Jutro zagłębiam temat pielęgnacji dziecka tzn kosmetyków dla nie niego. Jeśli coś słyszałyście na temat kosmetyków mustella to chętnie posłucham.
To mowisz ze szansa na Oskara jest?

Dziekuje Ale jestem pewna ze to lozeczko ktore Ty wybralas rownie sliczne

Superowa ta lampka

Cytat:
dziekuje
a ile w pl takie kolyski?

Cytat:

Wow! Widzę, że szybko teraz już idzie, jak zaczęłaś I mi się fotel spodobał, bo postanowiłam dawno, że jakiś będzie w pokoju Kaja, ale zupełnie nie wiem jeszcze jaki...
W sklepie sa super przeceny do 20go lutego wiec chcemy wtedy kupic te drozsze rzeczybo 25% taniej

Moja mama oszalala Byla sama na zakupach i kupila kolejne dwa worki ciuszkow dla wnusia Mowie jej zeby przystopowala bo gdzie ja to wszystko pomieszcze

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 07:09   #4899
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Dzisiaj "wielki dzień" więc już zasnąć nie mogę

U nas te kołyski, co Ty kupiłaś są w okolicach 525zł z przesyłką http://allegro.pl/promocja-kolcraft-...091142679.html, a ten polski odpowiednik ok. 350zł http://allegro.pl/nowa-wersja-kolysk...101691802.html
Dziecko może podobno w tej kołysce spać do 5 miesiąca życia.

Wczoraj oporządziłam swoją cytrynkę i spod chaszczy wyłoniła się ciemna kreska Na razie nie jest jakoś super widoczna i niedługa, ale jest.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-02-06 o 07:20
Stary 2012-02-06, 08:32   #4900
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:

to bardzo ciekawe co mówisz - bo ja spotkałam się z bardzo pozytywnymi opiniami, że spacerówka jest przestronna, że jest dobrze obudowana, że ładnie się rozkłada i że dziecko ma dużo miejsca w niej.... a tu zupełnie coś innego. Dobrze wiedzieć
kapukat ja młodą w spacerówkę wsadzałam gdzieś tak w wieku 7-8 miesięcy i było jej niewygodnie, właśnie przez to, że jest ona przestronna i duża to nie potrafiła się usadzić wygodnie tylko taka przekrzywiona siedziała. Może jak bym ją teraz wsadziła to byłaby mega zadowolona bo miałaby dużo miejsca. A i jeszcze co mi się nie podobało to to, że buda jest przepinana z gondoli i ja miałam wrażenie, że zimą dziecku może wiać po bokach jak siedzi bo większość spacerówek, które widziałam ma taki wiszący materiał, który zakrywa całe siedzisko z tyłu.

Cytat:

ja też - oglądałam filmiki na youtube i mnie przeraził sposób trzymania tego dziecka - mam już wanienkę prześliczną niebieską i radę, żeby zanurzać dziecko w ręczniku - a dalej zobaczymy jak będzie

a teraz mam dwa pytania - od kiedy jest pierwsza kąpiel? czekacie aż dziecku odpadnie pępek - myjąc go myjką na stole, czy od razu do wanienki/wiaderka?
i drugie pytanie.... miałam i zapomniałam....a już wiem - karmienie piersią - do mam które oczywiście karmiły - czy Wy karmiłyście bardzo często w nocy czy pozwalałyście - jeśli dziecko spało i się nie budziło na karmienie spać dziecku do momentu pobudki? czy wstawałyście w nocy je przez sen dokarmiać?
My kąpaliśmy w pierwszą dobę po powrocie do domu a wcześniej była kąpana przez pielęgniarki w szpitalu.
Co do karmienia to tak jak napisał Szmaragdowy Kotek, taki maluch nie wytrzymuje zbyt długo bez jedzenia i jeśli w pierwszym tygodniu nie budzi się w nocy na jedzonko to powinno się go wybudzać, potem te przerwy się same wydłużają. Oliwka chyba jak miała 2 miesiące to przesypiała ciągiem od 22 do 5 rano

Cytat:

a i jeszcze jedno - puki pamiętam to pytam od razu - chodzi o spacery... Wracasz z niemowlakiem do domu i kiedy można wyjść z nim chociaż na krótki spacer? jak się go przyzwyczaja do tego że będzie przebywał na dworzu? można go ubrać i iść z nim już na początku, czy trzeba mu urządzać jakąś terapię wstrząsową?
Jak rodziłam młodą w październiku to wyszłam z nią chyba już w 10 dobie życia bo była fajna jesienna pogoda, teraz latem wyjdę pewnie jeszcze szybciej. Najpierw przez dzień, dwa weranduje się dziecko a potem na spacerek

Cytat:
zaaabcia ale zakupy piekneeeeeeeeeee, zazdrosze
najbardziej mi sie podoba lozeczko, fotel i kolyska )
a tak woglole ile dziecie pospi w takiej kolysce, jak myslicie ??
kiedys widzialam za 100 zl na gieldzie w sumie w stanie idealnym ,pozniej zalowalam ze nie kupilam.....No ale w sumie mala ta powierzchnia spania... Nie wiem nie znam sie

aha mam, jeszcze jedno pytanie do dosw mam

bo ta kolezanka u ktorej bylam miala taki trojkatr zamiast poduszki wsadzony do lozeczka...
nie poduszka tylko wiecie hmmmmm http://www.google.com/imgres?q=lozec...0&tx=125&ty=89 takie cos

Zgadzam się, żabciu piękne zakupy

U nas młoda ma taką poduchę, ona się najbardziej przydaje jak dziecko jest przeziębione i ma katar to kładzie się wtedy malucha na takiej poduszce i ta wydzielina z kataru nie spływa dziecku do gardła co może skończyć się zapaleniem oskrzeli. Nam doradziła to pediatra ale młoda miała na pewno pół roku, nie wiem czy wcześniej można.

Cytat:
Nie wiem, czy właśnie tą lampkę podlinkowałaś, ale mnie się podoba ta http://allegro.pl/lampka-nocna-przyt...046012825.html

Dziecko karmione piersią pierwsze pokarmy ok 5-6 miesiąca (u nas to był skończony 6 miesiąc bo Oliwka pięknie przybierała na cycku) a na mm 4 miesiąc.

Tak w ogóle to cześć

Ja mam dzisiaj dzień wizyt lekarskich, młoda kaszle a mnie napierdziela gardło
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 08:34   #4901
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ghosst Pokaż wiadomość
Ano kojec, ale chciałabym się dowiedziec, czy może ktoś ma coś innego niż motherhood i jak się to sprawdza A dziewczyny podlinkowały właśnie motherhood.
Wiem, że któraś z dziewczyn kupowała jakąs inną poduchę, ale z opinii, które czytałam, warto zapłacić nieco więcej za motherhood.
Różnice są m.in. w jakości wykonania, użytym materiale. I najważniejsze, najlepiej kupić rogal, a nie długą prostą poduszkę. Bo rogal wymusza pewną pozycję, na której nam zależy, która odciąża kręgosłup. A poduszkę kształtujesz jak chcesz, i niekoniecznie ten efekt osiągniesz

Cytat:
Właśnie też pierwsze co przeczytałam te opinie, bo jak piszesz są pierwsze w google... Nie są zachęcające, choć od dawna kojarzę Medelę jako świetną firmę wspomagającą naturalne karmienie... Daj znać, co tam jeszcze wyszperasz, bo ja na razie nie mam czasu na więcej...

Ja też wyremontowałam moje mieszkanie w 2 mies a nie powiem bynajmniej, że brałam pierwsze lepsze rzeczy... Kupiłam mieszkanie 2 czerwca i wprowadziłam się 29 lipca. Na pierwszą połowę czerwca wzięłam 2 tyg. urlopu, które spędziłam caluteńkie na jeżdżeniu, oglądaniu, grzebaniu po necie, żeby wybrać coś na ściany i podłogi, a potem przez 1,5 mies. były prace ekipy i meblowanie... Ja miałam o tyle "lżej", że łazienka i kuchnia były niedawno wyremontowane, wyposażone i nam się podobały, więc nic tam nie zmienialiśmy, tylko pokoje i przedpokój robiliśmy całe. Ale nasze ekipa była ociągająca się i z tych, co robią wszystko "na wczoraj", a agata z tego co pisała, to trafiła na świetną ekipę, więc jak tylko nie będzie za bardzo marudzić przy farbach i meblach to wierzę, że da radę w 2 mies

Jeśli to u Ciebie w mieście lub bierzesz pod uwagę poród w mieście, w którym będzie impreza to co za problem - niech się zaczyna poród podczas tańców (oczywiście takich delikatnych ). To już będzie chyba dobry termin dla Ciebie
Na temat butelki są też opinie pozytywne, ale sporo takich, które mówią właśnie o tym, że dziecko się krztusi, dławi, bo mleko leci w jakiś niekontrolowany sposób... Chociaż np. na allegro butelka sprzedaje się świetnie.

U nas z wykańczaniem sprawa o tyle "poważna", ze wszystko od początku robimy. Gładzie - 1,5 tygodnia, łazienka kolejne 1,5. Później malowanie... parkiet, zejdzie ze 2 tygodnie, bo po położeniu musi poleżeć przed olejowaniem...
Kuchnia - 2-3 dni. No i urządzić resztę trzeba.
A terminów nie da się zgrać tak żeby jeden wykonawca wchodzić od razu po drugim. Bo, po pierwsze nie wiem kiedy dokładnie skończy pierwszy, a po drugie, na kolejnego kilka dni trzeba poczekać bo ma inną robotę...
Ale z moim szczęściem wierzę, ze się uda do końca marca skończyć

U mnie, nawet blisko domu i szpitala.
Termin będzie już niedaleko, więc mogę rodzić

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:06   #4902
anulka4771
Wtajemniczenie

Niosę dobre wieściWychodze do domu z receptami i nie przemęczaniem się

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:30   #4903
onething
Zadomowienie

Cytat:

aha mam, jeszcze jedno pytanie do dosw mam

Koleżanka ma i bardzo sobie chwali, dlatego ja też kupię. Dziecko ma uniesioną lekko główkę i przy ulewaniu czy tez właśnie katarze wszystko wycieka. To coś jak pozycja bezpieczna

Cytat:
To teraz nic tylko dbac o siebie i odpoczywać

Czy którąś z was w nocy czy tez nad ranem łapią skurcze w łydkach? Od 2 nocy nie mogę się przeciągnąć, bo zaraz tak mnie łapie, że muszę się przez 5 minut masować
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:46   #4904
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobre wieści!
To teraz dbaj o siebie i nie przemęczaj się Ale to sama wiesz najlepiej

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Czy którąś z was w nocy czy tez nad ranem łapią skurcze w łydkach? Od 2 nocy nie mogę się przeciągnąć, bo zaraz tak mnie łapie, że muszę się przez 5 minut masować
Jeszcze mnie nie złapał, ale czasami jak się nad ranem przeciągam to jestem na granicy. Muszę szybko rozciągnąć mięsień żeby uniknąć skurczu.
Magnezu Ci potrzeba. Jeśli lubisz to jedz kaszę gryczaną, to doskonałe źródło. Mi się właśnie gotuje

o
Stary 2012-02-06, 09:54   #4905
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Super Nie ma jak w domu Filip będzie w przeszczęśliwy

Mnie już brzuch boli z emocji
Stary 2012-02-06, 10:09   #4906
onething
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze mnie nie złapał, ale czasami jak się nad ranem przeciągam to jestem na granicy. Muszę szybko rozciągnąć mięsień żeby uniknąć skurczu.
Magnezu Ci potrzeba. Jeśli lubisz to jedz kaszę gryczaną, to doskonałe źródło. Mi się właśnie gotuje
No właśnie kaszy gryczanej nie , bo jest dla mnie zbyt mdła i nie jadalna, ale znajdę zastępstwo. I chyba witaminy znowu zacznę brać.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:18   #4907
kism
Wtajemniczenie

Dzień dobry! Już jestem
A widzę, że Wy dziś grzecznie na razie i dopiero kilka postów.
Ja już byłam w szkole, Maksiu zapisany, tak że już niedługo moje małe dzieciątko będzie pierwszoklasistą.

Cytat:
Na temat butelki są też opinie pozytywne, ale sporo takich, które mówią właśnie o tym, że dziecko się krztusi, dławi, bo mleko leci w jakiś niekontrolowany sposób... Chociaż np. na allegro butelka sprzedaje się świetnie.
Ha! To mam zupełnie takie same obserwacje... Pisałam wczoraj, że "nie mam czasu", tzn. miałam na myśli, że już pasuje iść spać... A jednak ciekawość wzięła górę i czytałam sporo... Z powodu tak wielu negatywnych opinii ja bym się bała zdecydować na tą butlę Myślę, że sprzedaż dużej ilości na allegro to przede wszystkim efekt świetnej opinii firmy Medela. Ja mam zamiar jak najbardziej karmić piersią, a jak już będzie ustabilizowana laktacja i mały dobrze nauczony ssania z piersi to tak od 5/6 mies. (jak będzie potrzeba, to może 3/4 mies.) już spokojnie będzie stało w domu mleko w puszce i butla na jakieś moje nieprzewidziane pilne wyjścia. Wcześniej też może być potrzeba podania wody czy herbatki. Dlatego też zainteresowałam się od razu tą butlą, jak Kotek napisała o niej...

Kotku, a propos jak już czytałam o Medeli, to zaczęłam myśleć o jakiejś innej butelce. Ty pisałaś, że zdecydowałaś się już na Tommee Tippee? Znajac Twoje podejście do karmienia piersią, to myślę, że wybierałaś też pod kątem nie zaburzania odruchu ssania, tak? Którą wybrałaś - zwykłą czy tą z taką rureczkę antykolkową w środku?
Dla Maksa miałam 1 szt. Nuka i 1 szt. Aventu. Na pierwsze karmienie z butli wybrałam Nuka, bo niby kształt piersi, itp... Pomimo najmniejszego smoczka 2-miesięczny Maks przy pierwszym karmieniu nam się chyba zachłysnął (dlatego jak poczytałam o tym szybkim wypływie z Calmy, jak już się dziecko zassie, to sie jej boję). Piszę chyba, bo nie wiemy do końca co się wtedy stało... Jadł tak niespokojnie, nie podobało mu się to ewidentnie, zjadł odrobinę i po paru minutach zaczął nam lecieć przez ręce. Tak jakby w momencie usypiał, ale jednak jakoś inaczej... Na moment otwierał oczy i znowu to samo... Trwało to może 5-10 minut, ciężko mi określić, bo byliśmy spanikowani, już mieliśmy dzwonić na pogotowie. W końcu położyliśmy go na brzuszku i tak samo w momencie mu przeszło. Potem badał go laryngolog i neurolog, ale stwierdzili, że nic mu nie dolega i nie wiadomo, co to było... Dlatego jestem bardzo ostrożna co do butli... Po miesiącu spróbowaliśmy z Aventa i było super. Pomimo braku jakiś specjalnie anatomicznych kształtów nie było problemu z jedzeniem Maksa ani z laktacją. Jak się nauczył jeść z Aventu, to z Nuka też już pił bez problemu. Więc generalnie skłaniam się ku Aventowi (do tego prostota butelki mnie zachęca, system antykolkowy bez dodatkowych mechanizmów i fajny system zatykania wypływu przez zatyczkę, nie potrzeba dodatkowych części), ale ciekawa jestem tej Tommee Tippee... Napiszesz nam coś o niej?

Cytat:
Hurra! To zmykaj do domu i dbaj faktycznie o siebie Pewnie się teraz zbierasz do domku, to potem daj znać, jak ta Twoja szyjka. Te zastrzyki tak szybko pomogły?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Mnie nie, ale zażywam witaminy i jeszcze magnez dodatkowo...

Cytat:
No właśnie kaszy gryczanej nie , bo jest dla mnie zbyt mdła i nie jadalna, ale znajdę zastępstwo. I chyba witaminy znowu zacznę brać.
A dla mnie gryczana to jedyna kasza, która mi przez gardło przechodzi Generalnie nie lubię, ale staram się czasam zjeść, bo wiadomo zdrowa... i chcę, żeby Maks jadł A wiadomo nic tak dobrze dziecka nie nauczy jak przykład rodzica
Wiadomo, że lepiej witaminki w pożywieniu, ale jakby Ci te skurcze miały tak dawać się we znaki, to może sam magnez po prostu zażywaj
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:33   #4908
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.

Dzisiaj "wielki dzień" więc już zasnąć nie mogę
oj wcale Ci się nie dziwię nasz Big Day w czwartek i dzisiaj z tego wrażenia wstałam o 5:20...
Cytat:
super! zdrówka życzę
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:35   #4909
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Zreszta kurde juz nie ogladam tego allegro bo czym wiecej ogladam tym mniej wiem co chce; )
Ja też tak miałam jak wózki oglądałam non stop i tylko głupiałam tak naprawdę, w końcu nie wiedziałam nic, dlatego zamówiłam wózek i już a teraz czekam na kuriera i jestem podekscytowana hehehe

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Witam

Mi też puchną, niewiele ale obrączkę już dawno zdjęłam asekuracyjnie.
Pilnuj jednak by to puchnięcie nie było jakieś duże bo może to oznaczać nadciśnienie a to niefajna sprawa.
Ja też zauważyłam już dawno, że obrączka mnie ciśnie. Na sylwestra założyłam obrączkę i dwa pierścionki, nad ranem strasznie bolały mnie palce i nie mogłam ich zdjąć, a jak już mi się udało to potem chodziłam dwa dni z siniakami na palcach... więc teraz w ogóle nie zakładam. Zdarzają się dni, że nie mogę zasunąć zamka w kozakach do końca ale i są też takie dni, że bez problemu zasuwam.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Mi kreska nie wyszła
Mi trochę wyszła ale taka jakaś blada. Za to wczoraj wieczorem zauważyłam, że zaczęły mi wyciekać kropelki mleka.

Cytat:
Napisane przez sensa Pokaż wiadomość
Ja wogóle nie dostałam skierowania na glukozę, chyba nie jest to obowiązkowe badanie, skoro lekarz nie widzi potrzeby??
Ja też nie dostałam skierowania na glukozę ale mój lekarz jest w ogóle dziwny, a może jeszcze dostanę, jeśli nie to się upomnę.

Czy na wyniki toxoplazmozy długo się czeka? muszę zrobić i nie wiem na ile przed wizytą.

Cytat:
fajny jest też film love and other drugs.... dzisiaj obejrzałam - bardzo ciekawy, tak samo jak all good things, na rynku jest kilka ciekawych pozychi wartych do zerknięcia
"Love and other drugs" - polecam ten film Mnie też bardzo się podobał.

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Niestety nic nie wiem, na USG wyszło że mam zastój, o od tego te skurcze dostałam magnez + rozkurczowe i mam duuuużo pić. Jak się ból nasili jechać do szpitala, jak się zmniejszy w poniedziałek zbadać mocz.
Nie wiem, czy to podobna sytuacja do tej, w której znalazła się moja siostra ale napiszę o tym i w żadnym razie nie chcę Cię straszyć, tylko tak mi się o tym przypomniało...
Otóż...moja siostra też miała zastój na prawej nerce spowodowany uciskiem dziecka na nią, zaczęło się to bodajże w 6ms... Niestety ale wiele z tego powodu wycierpiała, bardzo często leżała w szpitalu. Opowiadała, że nie raz zabierało ją pogotowie, bo strasznie ta nerka ją bolała, tak, że paraliżowało jej całą prawą nogę, miała bardzo wysoką gorączkę, nie wiedziała co się z nią dzieje. Przez prawie 3ms siedziała w domu i nie mogła wyjść nawet na klatkę schodową, żeby nie poczuć żadnego zimna ( była zima) bo nasilał się ból nerki. Oprócz podawania leków nic nie dało się z tym zrobić, musiała jakoś wytrzymać do momentu aż dziecko rozwinie się na tyle, aż będą mogli zrobić cc. W pewnym momencie nie mogła już przyjmować leków, bo było to szkodliwe dla dziecka a ból był tak silny, że lekarze próbowali wywołać poród, na nic to się zdało więc wszystko zakończyło się cesarką. Był to już 36tc więc długo wytrzymała.
Mam nadzieję, że Twój przypadek jest jednak inny

Nie mogę doczekać się tego kuriera

Idę z tego wszystkiego umyć podłogi

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:37   #4910
_agata
Zakorzenienie

Kasz zjedzona
Uwielbiam taką tylko z masełkiem
Pyszna jest też ugotowana ze starkowanymi warzywami, z sosem grzybowym, albo w sałatkach

kism, pamiętaj o dodaniu sygnaturki do nowego wątku

o
Stary 2012-02-06, 10:39   #4911
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze wiesz, to jest tak, że zdrowe dziecko nigdy Ci się samo nie zagłodzi. Nawet jak przez kilka tygodni będzie miało takie fazy, że np. będzie jadło tylko jeden czy dwa produkty tak po prostu jest, wiem, ze to się wydaje przerażające, już oczyma wyobraźni widzimy sobie dziecko pozbawione witamin itp., ale to jest NORMALNE i naprawdę, wszytskie dzieci tak mają. Ja po 6 tygodniach np. jedzenia przez moje dziecko wyłącznie: uwaga - ziemniaków z marchewką oraz marchewki ze szpinakiem i ZERO jakichkolwiek innych produktów chciałam dzwonić już do lekarza, ale potem się przyzwyczaiłam, że tak po prostu jest. Faza mija i dziecko potem będzie jadło np. tylko chleb przez jakiś czas. Nic się nie stanie, krzywdy sobie nie zrobi, chociaż to wygląda dziwnie, na dłuższą metę taka dieta jest całkiem zbilansowana (patrząc np. w perspektywie kilku miesięcy), tylko że dzieci tak mają, że rzucają się na jedno, a potem kijem nie zagonisz, bo już mają ochotę na coś innego i potem potrafią jeść tylko to.
Natomiast zasada ta nie dotyczy noworodków i wczesnych niemowląt. One nie zawsze mają odruch, że głod = wybudzenie, więc trzeba troszkę uważać, ale to naprawdę na samym początku potem karmić "na żądanie". I starsze dziecko też. Coraz więcej głosów jest własnie za tym, ze te sztywne pory posiłków powodują więcej szkody niż pożytku - uczymy jeść dziecko "na gwizdek", a nie wtedy, kiedy jest głodne. W rezultacie nie potrafi odróżnić tego, czy jest głodne czy nie, a to już pierwszy krok do niekontrolowanego jedzenia, tylko dlatego, ze jest pora obiadu, a nie dlatego, że dziecko jest głodne i organizm potrzebuje tego obiadu.
bardzo Ci dziękuję - wreszcie wiem co robić, bo co czytam to inna opinia, dlatego już zgłupiałam i zapytałam....i proszę mam

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

To ja Wam się pochwalę lampką jaką kupiłam do pokoju dzidzi. Te dostępne tu z projektorem są beznadziejne więc stwierdziłam, że ta powinna być super. Okaże się w przyszłym tygodniu jak przyjdzie.

http://www.youtube.com/watch?v=ncYeV...feature=fvwrel

Jutro zagłębiam temat pielęgnacji dziecka tzn kosmetyków dla nie niego. Jeśli coś słyszałyście na temat kosmetyków mustella to chętnie posłucham.
jest słodka, nie mogłam oderwać oczu od tych tańczących giwazdek

Cytat:
Dziewczyny, karuzelka oczywiście karuzelką, ale już dla troszkę starszego dziecka bardzo polecam lampkę przytulankę Barbapapa Lumilove Pabobo - piszę w całości, bo nie wiem, czy wizaż mi przepuści link http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Lampka,przyt...obo-p1014.html

My mamy niebieską, synek śpi z tą lampką dokładnie tak, jak na zdjęciu - (że też w oczy go to nie razi!) i mówi na to "stworek". Świetna rzecz - w ciągu dnia stoi na podstawce do ładowania, na noc ściągamy i calutką noc do rana świeci takim przyjemnym, delikatnym światłem.
Nie przepuściło to jest na stronie babymama oczywiście kropka pl
hahah cudne - nie wiedziałam że w ogóle coś takiego może istnieć - bombowa

Cytat:
Kotku, kapukat, nie wiem dlaczego tak się trzymacie tego braku mózgu u dziecka... Ja nic nie pisałam, żeby takie dzieci ratować... Pisałam wręcz, że obecność i budowę mózgu ocenia się na usg już w 12-14 tc. Pisałam o trudności w podjęciu decyzji, gdy zdrowe dziecko rodzi się za wcześnie:

Od razu od pierwszego dnia do wanienki
Co do budzenia na karmienie zgadzam się z Kotkiem. Noworodka (czyli przez pierwszy miesiąc) trzeba obudzić, jeśli za długo śpi. Natomiast nie pamiętam, ile trwa "za długo". Muszę jeszcze zapytać o to pediatrę/położną. Ale też miałam podobną sytuację, że Maksiu raz w szpitalu spał długo (tak mi świta, że 5-6h) i jak położna to usłyszała, bo powiedziałam, że "tak mi ładnie i długo śpi dziecko" czy coś w tym stylu to od razu kazała mi go obudzić.

Przez kilka dni "weranduje się" dziecko Jak szybko po porodzie zabiera się je na spacer, to zależy głównie od pory roku... Jak wpiszesz sobie w google "werandowanie" to dużo na pewno na ten temat znajdziesz

to się z lekka nie zrozumiałyśmy w takim razie - ja mam zdanie żeby nie ratować jak coś dziecku dolega, jak wiadomo że wcześniak będzie się męczył. Ale jak "wcześniak" jest już z tego tygodnia gdzie przetrwa, przeżyje bez szkód dla siebie - to jak najbardziej ratować. Zdrowego wcześniaka tak. Upośledzonego, nie....

dobrze wiedzieć każda informacja jest na wagę złota - szczególnie od doświadczonych mam... a co do werandowania - to ja miałam nadzieję, że tak chwilę po przybyciu do domu będziemy mogli wychodzić na spacery bo to będzie maj - a w maju to jedny czas kiedy stanowczo mało pada i jest trochę słońca zatem trzeba będzie "werandować"

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
kapukat ja młodą w spacerówkę wsadzałam gdzieś tak w wieku 7-8 miesięcy i było jej niewygodnie, właśnie przez to, że jest ona przestronna i duża to nie potrafiła się usadzić wygodnie tylko taka przekrzywiona siedziała. Może jak bym ją teraz wsadziła to byłaby mega zadowolona bo miałaby dużo miejsca. A i jeszcze co mi się nie podobało to to, że buda jest przepinana z gondoli i ja miałam wrażenie, że zimą dziecku może wiać po bokach jak siedzi bo większość spacerówek, które widziałam ma taki wiszący materiał, który zakrywa całe siedzisko z tyłu.

My kąpaliśmy w pierwszą dobę po powrocie do domu a wcześniej była kąpana przez pielęgniarki w szpitalu.
Co do karmienia to tak jak napisał Szmaragdowy Kotek, taki maluch nie wytrzymuje zbyt długo bez jedzenia i jeśli w pierwszym tygodniu nie budzi się w nocy na jedzonko to powinno się go wybudzać, potem te przerwy się same wydłużają. Oliwka chyba jak miała 2 miesiące to przesypiała ciągiem od 22 do 5 rano

Jak rodziłam młodą w październiku to wyszłam z nią chyba już w 10 dobie życia bo była fajna jesienna pogoda, teraz latem wyjdę pewnie jeszcze szybciej. Najpierw przez dzień, dwa weranduje się dziecko a potem na spacerek
no to może rzeczywiście odrobinkę za wcześnie - ja sprawdzę sama na własnej skórze bo zamawiam właśnie Jedo i dlatego z chęcią czytam opinie ludzi którzy go już sprawdzili

no widzicie dziewczyny - to nie ma co czytać poradników tylko od razu do Was trzeba z pytaniem, bo w każdej książce co innego napisane, a najczęściej żeby dziecka nie wkładać do wanienki tylko przemyć go szmatką, czy czymś innym na stole - tak do 10 dnia życia...a ja już chyba wolałabym go w tą wanienkę niż męczyć się ze szmatką, z resztą po przyjściu ze szpitala dziecko będzie miało ten specyficzny zapach - którego ja bym nie zniosła

Cytat:

cieszę się razem z Tobą - to wypoczywaj
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:41   #4912
niunia32
Zakorzenienie

Cześć!!!

właśnie wróciłam z kawy u mamy. po drodze wstąpiłam po glukoze. i kupiłam babci krem na urodziny.
zimno tam cosik.

coś mnie wkurza wizaż. klikam na pokaż pierwszą nieprzeczytaną odpowiedź a pokazuje mi się ostatnia wiadomość. eh...

wczoraj byliśmy na łyżwach. tzn mąż jeździł a ja chodziłam po jeziorze.

begie ja nie wiem ile, ale chyba jeden dzień. ja się wybieram dla pewności jutro a wizyta w piątek.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:42   #4913
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

Czy na wyniki toxoplazmozy długo się czeka? muszę zrobić i nie wiem na ile przed wizytą.
U mnie są tego samego dnia.
Ja zawsze robię badania w piątek, a wizyty mam w środy

o
Stary 2012-02-06, 10:46   #4914
Jastinkaa
Zadomowienie

Witajcie,
Cały weekend przeleżałam w łóżku, miałam strasznie niskie ciśnienie i mdłości. Dziś na szczęście wszystko wraca do normy, więc biorę się za nadrabianie zaległości.

Jastinkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:47   #4915
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
no widzicie dziewczyny - to nie ma co czytać poradników tylko od razu do Was trzeba z pytaniem, bo w każdej książce co innego napisane, a najczęściej żeby dziecka nie wkładać do wanienki tylko przemyć go szmatką, czy czymś innym na stole - tak do 10 dnia życia...a ja już chyba wolałabym go w tą wanienkę niż męczyć się ze szmatką, z resztą po przyjściu ze szpitala dziecko będzie miało ten specyficzny zapach - którego ja bym nie zniosła
ZObaczysz, zniesiemy każdy zapach naszych dzieci

o
Stary 2012-02-06, 10:49   #4916
Dasti80
Zakorzenienie

Hej
Niedawno wstałam i nic mi sie nie chce

Cytat:
super

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:53   #4917
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
super!!!

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:53   #4918
ghosst
Raczkowanie

Cytat:
Wiem, że któraś z dziewczyn kupowała jakąs inną poduchę, ale z opinii, które czytałam, warto zapłacić nieco więcej za motherhood.
Różnice są m.in. w jakości wykonania, użytym materiale. I najważniejsze, najlepiej kupić rogal, a nie długą prostą poduszkę. Bo rogal wymusza pewną pozycję, na której nam zależy, która odciąża kręgosłup. A poduszkę kształtujesz jak chcesz, i niekoniecznie ten efekt osiągniesz
Dzięki, Agata

Cytat:
No to gratulacje. Super, że już ok

Cytat:
Koleżanka ma i bardzo sobie chwali, dlatego ja też kupię. Dziecko ma uniesioną lekko główkę i przy ulewaniu czy tez właśnie katarze wszystko wycieka. To coś jak pozycja bezpieczna

To teraz nic tylko dbac o siebie i odpoczywać

A propos magnezu - ja przed ciążą regularnie brałam suplementy, bo - kawa, papierosy, stres itd. więc skurcze mnie męczyły i takie specyficzne drżenie powieki Teraz też biorę, chociaż tryb życia inny już zupełnie, ale trudno magnez przedawkowac A poza kaszą gryczaną - najwięcej ma kakao (też gorzka czekolada), fasola biała (też ma żelaza sporo, więc w ciąży super), płatki owsiane.
ghosst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:54   #4919
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
ZObaczysz, zniesiemy każdy zapach naszych dzieci
nie wiem dlaczego - ale jak idę tylko na wizytę do szpitala to mnie już mdli od zapachu.... więc boję się że jak mi dziecko tym przesiąknie to nie będę mogła wąchać
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:56   #4920
_agata
Zakorzenienie

Swoje podobno inaczej się odczuwa. Wyczuwa

o
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości