Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 09:58   #3661
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
My większość dnia spędziliśmy u teściowej (moja należy do tych fajnych) i jak zwykle wróciłam od niej obżarta...
Ja też bym tak chciała np. raz w tygodniu

Śliczne dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
W końcu powiesiliśmy huśtawkę Tę z Ikei, pamiętacie? Fajna jest. Najpierw ja sie wybujałam, potem Tymek. Jak go położyłam to 30 minut leżał jak zaczarowany, krzyczał i chichotał
No właśnie - krzyczał. Mój syn wczoraj odkrył magię krzyku. Wrzeszczy na cały regulator i ma z tego dziką radość Po prostu delektuje się tym dźwiękiem. A z boku on brzmi tak, jakby ktos dzieciaka ze skóry obdzierał Pewnie Wasze też tak miały, co?

Cytat:
Wczoraj przeczytałam coś chyba najgorszego z najgorszych. Aż boję sie napisać. Ojciec po pijaku zgwałcił swojego 2 miesięcznego synka, a potem skatował na śmierć. Ludzkie zło nie zna granic
Jak tak można?!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:05   #3662
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Maja skończyła dziś pół roczku!!!!!!!!!!!!

Duża pannica

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...098866496.html
ma ktoras ten model lezaczka??
bo juz nie wiem czy ten http://allegro.pl/fisher-price-lezac...096365395.html czy tamten kupic

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...074785250.html Ja mam ten i polecam
Emilie go uwielbia, kiedy na Nim nie siedzi to robi wszystko aby dotknąć żaby na materiale

WIOSNA chop chop

Jacieee wyślij pocztą do mnie tą ciepłą pogodę !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:09   #3663
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Ale wstawie moje cudo.... a prosze....
a jak modnie ubrana!

Cytat:
Dziejsza sesja Marysi
włoski super

Cytat:

W końcu powiesiliśmy huśtawkę Tę z Ikei, pamiętacie? Fajna jest. Najpierw ja sie wybujałam, potem Tymek. Jak go położyłam to 30 minut leżał jak zaczarowany, krzyczał i chichotał
No właśnie - krzyczał. Mój syn wczoraj odkrył magię krzyku. Wrzeszczy na cały regulator i ma z tego dziką radość Po prostu delektuje się tym dźwiękiem. A z boku on brzmi tak, jakby ktos dzieciaka ze skóry obdzierał Pewnie Wasze też tak miały, co?
Pokaż zdjęcie bujającego się Tymka

A co do krzyków - moja piszczy i krzyczy tak, że mało co gardła nie zedrze.. słychać ją zapewne w całym bloku ale to jest takie urocze, że mogłabym słuchać i słuchać

Cytat:

Wczoraj przeczytałam coś chyba najgorszego z najgorszych. Aż boję sie napisać. Ojciec po pijaku zgwałcił swojego 2 miesięcznego synka, a potem skatował na śmierć. Ludzkie zło nie zna granic
O masakra! Nie wierze, że można coś takiego zrobić!! Idiotów jak widać nie brakuje..

Cytat:
A Rutkowski nieszczesnik to sie chcial wypromowac na tej historii-moje zdanie-w dodatku jeszcze bardziej zniechecil wszystkich do siebie.

A ja się nie zgodzę.. nie to, że lubię Rutkowskiego bo ma swoje wady i za bardzo cwaniakuje.. ale w tej sprawie uważam, że to dobrze, że tak szybko rozwikłał tą sprawę.. może i sięgał po niedozwolone techniki ale tak jak gdzieś powiedział - co by było gdyby ta matka popełniła samobójstwo? Ponoć już próbowała zanim się przyznała.. wtedy sprawa nigdy nie zostałaby wyjaśniona.. dziecko by tam leżało w tych gruzach... Co jak co, ale uważam, że w tej sprawie nagonka na Rutkowskiego jest trochę przesadzona.. bo co? Bo okazał się skuteczniejszy?

Tak samo wkurza mnie np to, że ta dziennikarka Kolenda czy jak jej tam.. przeprowadzając wywiad z nim i policją tak stronniczo się wypowiadała, ba - najeżdżała bez skrupółów na Rutkowskiego.. tak chyba nie postępuje dziennikarz.. brak obiektywizmu!

No, ale to tylko moje zdanie...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Na jutro jesteśmy zarejestrowane do lekarza, tak kontrolnie waga, no i skonsultować to prostowanie nóżek i stan jej skórki Czytam, że więce dzieciaczków ma problemy teraz ze skórką Ma całe plcy w suchych plackach, rano są blade wieczorem już czerwone, nóżki całe szorstkie, rączki tak samo, poliki szorstkie i czerwone piąstki tez w krostkach, proszę nie mówcie, że to może byc reakcja na mleko?? Czyżby ponad pół roku uchowała się ze skazą a po przejściu na MM by to wyszło???? Skaza to chyba w zgięciach łokci, kolanek są te suche placki nie? Eh jutro mam nadzieję, czegoś się dowiem!
U nas też ostatnio były takie placki na plecach.. ale się okazało, że to najprawdopodobniej od pieluszki.. teraz poschodziło, ale skóra nadal w tym miejscu jest szorstka.. Smaruję emolium..

Trzymam kciuki za wizytę!

My pospały, a i owszem Hania już po jednej drzemce.. wariuje mi od rana, nie można jej już nigdzie samej zostawić.. nawet w łóżeczku fika, turla się, a że miejsca nie dużo to zaraz się gdzieś zaklinuje i ryk

No i dzień dobry
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:09   #3664
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam się i ja z pracy

Monia fajnie, że wróciłaś
Patik u Nas też znośna noc. Żeby nie powiedzieć, że się wyspałam
Zanetaa a u mnie dziś cieplej

Karolek, Maja i za miesięcznice

Dziś mój teść pierwszy raz został z Małym od rana do 14tej. Jak przyjechał to widać było, że zestresowany. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzą
bedzie dobrze

Cytat:
sto lat!!!
Stary 2012-02-06, 10:13   #3665
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Dziendoberek......

eh my juz po sniadanku

noc taka sobie.... pobudki kolo 1 i o 5 i o 8

Igorek jest caly w wysypce teraz przechodzi na buźke...

ale za to humorek ma lepszy......

Tz poszedl do pracy wiec jestesmy sami
Dlugo ta wysypka trzyma... U nas raptem jeden dzień była
Stary 2012-02-06, 10:16   #3666
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:
Moja Maja też!!!

wszystkiego najlepszego!
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:18   #3667
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość

A ja się nie zgodzę.. nie to, że lubię Rutkowskiego bo ma swoje wady i za bardzo cwaniakuje.. ale w tej sprawie uważam, że to dobrze, że tak szybko rozwikłał tą sprawę.. może i sięgał po niedozwolone techniki ale tak jak gdzieś powiedział - co by było gdyby ta matka popełniła samobójstwo? Ponoć już próbowała zanim się przyznała.. wtedy sprawa nigdy nie zostałaby wyjaśniona.. dziecko by tam leżało w tych gruzach... Co jak co, ale uważam, że w tej sprawie nagonka na Rutkowskiego jest trochę przesadzona.. bo co? Bo okazał się skuteczniejszy?

Tak samo wkurza mnie np to, że ta dziennikarka Kolenda czy jak jej tam.. przeprowadzając wywiad z nim i policją tak stronniczo się wypowiadała, ba - najeżdżała bez skrupółów na Rutkowskiego.. tak chyba nie postępuje dziennikarz.. brak obiektywizmu!

I Ja się po tym podpisuję.
Rutkowski złamał pewne zasady,reguły,paragrafy i było tego masę,
ale był skuteczniejszy od Policji niestety...
Policja fakt, na pewnie rzeczy musi czekać, trzymać się reguł itd,
ale faktycznie co by było, gdyby chciała popełnić samobójstwo ?
Jak już kiedyś chciała to zrobić.

Wywiad w "Faktach po faktach" nie podobał mi się do końca,
natomiast każdy z nich miał rację.
Rutek, że policja za powoli działała, Sokołowski że Rutek złamał zasady, Kolenda-Zalewska że Rutek się lansuje itd...
Ale faktycznie nie podobało mi się jej podejście do sprawy, miałam wrażenie że tu nie chodzi o rozmowę związaną z Madzią itd, tylko że Rutek się lansuje...

Stary 2012-02-06, 10:19   #3668
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Duża pannica

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...074785250.html Ja mam ten i polecam
Emilie go uwielbia, kiedy na Nim nie siedzi to robi wszystko aby dotknąć żaby na materiale

WIOSNA chop chop

Jacieee wyślij pocztą do mnie tą ciepłą pogodę !
ja licytuje uzywany ten zielony, a ten chyba tylko kolorem sie rozni, bo funkcje ma te same. Ja mam ten do 9 kg i do teraz jest, ok ale czas pomyslec o czyms na "za niedlugo"

Cytat:
a jak modnie ubrana!

włoski super

Pokaż zdjęcie bujającego się Tymka

A co do krzyków - moja piszczy i krzyczy tak, że mało co gardła nie zedrze.. słychać ją zapewne w całym bloku ale to jest takie urocze, że mogłabym słuchać i słuchać

O masakra! Nie wierze, że można coś takiego zrobić!! Idiotów jak widać nie brakuje..

U nas też ostatnio były takie placki na plecach.. ale się okazało, że to najprawdopodobniej od pieluszki.. teraz poschodziło, ale skóra nadal w tym miejscu jest szorstka.. Smaruję emolium..

My pospały, a i owszem Hania już po jednej drzemce.. wariuje mi od rana, nie można jej już nigdzie samej zostawić.. nawet w łóżeczku fika, turla się, a że miejsca nie dużo to zaraz się gdzieś zaklinuje i ryk

No i dzień dobry
dziekuje w imieniu Marysi

A co do Rutkowskiego kazdy ma swoje zdanie, mnie chodzilo o jego metody itd. Fakty byly skuteczne nie powiem, ale w jego przypadku chodzilo o autoreklame
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:20   #3669
zanetaa88
Zakorzenienie

Kajool powiedz mi co Twoja niania zrobiła aby Szymek ładnie zasypiał sam w łóżeczku w dzień?

Stary 2012-02-06, 10:20   #3670
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
Moja Maja też!!!
Wszystkiego najlepszego!!!!
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:21   #3671
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Wszystkim dzieciaczkom za miesięcznice wszystkiego najlepszego!
Stary 2012-02-06, 10:26   #3672
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
1. Czy któreś dziecko na forum nie je jeszcze zupełnie nic oprócz mleka? Bo my jeszcze nic a nic Chcę mu zacząć dawać cokolwiek dopiero ja SKOŃCZY 6 miesięcy. Robiła tak któraś z Was?
W ogóle dziś dotarło do mnie, że mój synek nigdy w życiu nie będzie miał smoka w buzi Bo ani nie ssał ani razu żadnego uspokajacza, ani też ani razu z butli nie jadł. A teraz to już go będę łyżeczką karmić i z kubka uczyć pić.
za wytrwałość!
Nam się nie udało, bo lekarka kazała wprowadzić inne jedzenie wcześniej, co było dla mnie trochę zaskoczeniem i w pewnym sensie osobistą porażką...
Ale jemy też tylko łyżeczką i właśnie poluję na niekapka Smoczek i butelkę zaliczyliśmy w szpitalu, ale potem moje dziecko wyparło się wszelkich uspokajaczy na rzecz UU

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Opowiadałam mojemu mężowi ostatnio o tym , że znalazłyście profil na FB tego ojca małej Magdy i o tym, że o 17,55 zamieszczał filmik, a on mi na to " no widzisz kobiety z wizażu są lepsze w dochodzeniu niż ten cały Rutkowski z całą ekipą"
Co racja to racja.
Są też lepsze od wszelkich poradników, książek kucharskich, psychoterapeutów

Cytat:
Dziendoberek......

eh my juz po sniadanku

noc taka sobie.... pobudki kolo 1 i o 5 i o 8

Igorek jest caly w wysypce teraz przechodzi na buźke...

ale za to humorek ma lepszy......

Tz poszedl do pracy wiec jestesmy sami
Pocieszę cię, jeśli Ci napiszę, że takie pobudki to dla mnie marzenie?

Cytat:
klask i:

Cytat:
Na jutro jesteśmy zarejestrowane do lekarza, tak kontrolnie waga, no i skonsultować to prostowanie nóżek i stan jej skórki Czytam, że więce dzieciaczków ma problemy teraz ze skórką Ma całe plcy w suchych plackach, rano są blade wieczorem już czerwone, nóżki całe szorstkie, rączki tak samo, poliki szorstkie i czerwone piąstki tez w krostkach, proszę nie mówcie, że to może byc reakcja na mleko?? Czyżby ponad pół roku uchowała się ze skazą a po przejściu na MM by to wyszło???? Skaza to chyba w zgięciach łokci, kolanek są te suche placki nie? Eh jutro mam nadzieję, czegoś się dowiem!
Jestem bardzo ciekawa, co lekarz na to powie. Sama bronię się przed MM częściowo właśnie z obawy przed skazą. U małych dzieci niekoniecznie w zgięciach łokci i kolanek są zmiany...
Może uczulenie na proszek? płyn do kapieli?
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:27   #3673
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Kajool powiedz mi co Twoja niania zrobiła aby Szymek ładnie zasypiał sam w łóżeczku w dzień?
kladla go do lozeczka, sadala obok ale odwracala sie tylem. Jak plakal za bardzo, to go uspokajala ale trzeba byc cierpliwym. Pierwszy dzien trwalo to 40 minut.
Stary 2012-02-06, 10:28   #3674
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
jaka cudna modnisia

dziekujemy

Cytat:
dziewczyny tak przed snem mam ogromną prośbę
nie piszcie o tragediach z udziałem dzieci...
ja wiem, że są, że to męczy ale ja potem nie mogę, wkręcam się, płączę nie mogę spać

wiem, że to egoistyczne, ale baaardzo proszę, bo nie czytać się nie da....

dobranoc przynajmniej Wam bo ja już wiem, że dla mnie będzie kiepska;(((

iwona
a ja napisze wiecej zebysmy nie wstawialy tu zadnych linkow typu...ojciec zabil niemowle.... to jest takie przykre jak sie czyta, lzy sie pojawiaja ....

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
a są jakieś inne objawy oprócz wysypki?
Badania na skazę nie są iarodajne dla takich dzieci. Szkoda zachodu.

Kurka zactowało mi tylko 3 posty

MoniaZ ja składuję w pudłach ubranka, dla 2 bejbika. Jak będzie chłopak to niewielka ilość się ponownie przyda, wtedy najwyżej sprzedam

nie ma zadnych innych objawow.... tylko ten jeden placek.... ale dzisiaj widze ze policzki sa juz ladniejsze.... takze raz jest lepiej ze skora a raz gorzej...

Ja mam odlozone moze 3 ciuszki dla nastepnego, ktore mi sie szalenie podobaja.... i nawet jak juz drugie wyrosnie to tez nikomu nie oddam...jakis taki sentyment mam...

Cytat:

dla Majusi....

Cytat:
a jak modnie ubrana!

dziekujemy

dzien doberek Wam....

Ja juz przy kawie.... Olivka lezy kolo mnie i bawi sie z pieluszka....

A my z tz-em mamy dzisiaj rocznice...
Mysle co by tu dzisiaj zrobic dobrego na obiadokolacje...
no i jescze tesc sie przylaczy pewnie....
Stary 2012-02-06, 10:33   #3675
alibany
Rozeznanie

Cytat:

U nas od pieluszki ostatnio były też takie krostki na pleckach, a to ewidentnie jest reakcja na COŚ. Całe plecki, okolice pach, boczki, cale całe

Cytat:
Moja Maja też!!!

wszystkiego najlepszego!
I dla Twojej Majeczki również

Cytat:
O tak, ja też poproszę jakieś cenne rady. Chociaż wiecie co, ostatnio odwiedziła mnie mama z ciocią. My pichciłyśmy z mama w kuchni, a ciocia miała zadanie ululać Alę na drzemkę. Wsadziła ją do wózka, śpiewała jej po 15min Ala odpłynęła. Ja jej nie jestem w stanie w wózku ululać, ona chyba po prostu wie, że jak jest mama to i są ręce, które ją pobujają(tak jak teraz, ululana na rączkach, drzemie teraz, na szczęscie daje się odłożyć do łożeczka i tam śpi dalej) tak to chyba działa!!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:36   #3676
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
kladla go do lozeczka, sadala obok ale odwracala sie tylem. Jak plakal za bardzo, to go uspokajala ale trzeba byc cierpliwym. Pierwszy dzien trwalo to 40 minut.
Wytrwała niania. Ale super,ze umie.
Stary 2012-02-06, 10:37   #3677
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej

Dlugo ta wysypka trzyma... U nas raptem jeden dzień była
niby czytalam ze moze byc od kilku godzin do kliku dni i ma byc najpierw na brzuszku a potem przeniesc sie na buzke i tak wlasnie u nas jest.....wiec narazie czekam.....

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Pocieszę cię, jeśli Ci napiszę, że takie pobudki to dla mnie marzenie?
bardzo

czy wasze dzieci jadły juz pomidorówkę???

moja mam zrobiła Igiemu jak mial 4 mc z hakiem
noi teraz i ja mu robie na pomidorkach oczywiscie
i bardzom u smakuje
daję:
seler, por, pietruszke,marcheweczke,r yż

i taki przecier pomidorowy
co moaj mam robila w lecie
noi od tego mc kawaleczek indyczka
sama zjadlam mu torche bo pyszna wyszla
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:40   #3678
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co zrobilyscie z ubrankami, z ktorych maluszki wyrosly???
Kurcze... mam ich sporo... tu w UK nie oplaca mi sie sprzedac .... no i nie wiem czy wystawic je na all..... czy jak...??

No i Olivka ma czerwone policzki... jeden jest bardziej zaczerwieniony... i sa one szorstkie.... jak myslicie co to moze byc? Bo smaruje kremami i nic....
Ja ubranka odkładam, będą dla moich sióstr, bratowej albo dla mnie. Zależy która wcześniej zaciąży.

Radek też od kilku dni ma zaczerwienione policzki, takie rumiane.
Jeśli chodzi o nas to ja obstawiam czekoladę, karmię UU. Od dwóch dni nie podjadam czeko i zbladły mu rumieńce.
Placki suche na skórze też u nas były, czasem jeszcze wyskoczą ale my skazowcy i to na bank od tego.

Cytat:
Ale wstawie moje cudo.... a prosze....
No cudo nad cudami

Cytat:
Ma jeszcze ten profil na fb??
Ja jego profilu na fb nie widziałam. Ale jej na nk tak.
Zablokowali jej konto, matko jakie tam miała komentarze od ludzi.
Zasłużenie...

Cytat:
[/COLOR]http://allegro.pl/fisher-price-lezac...098866496.html
ma ktoras ten model lezaczka??
bo juz nie wiem czy ten http://allegro.pl/fisher-price-lezac...096365395.html czy tamten kupic
Eve ja mam ten zielony z lwem na oparciu, fajny jest. Karmię w nim Radka.
Tylko tam pisze:
Maksymalna waga dziecka przy użyciu pozycji półleżącej 9kg,
przy pozycji pionowej 18kg.
Nie wiem czy taki leżaczek się teraz opłaca. lepiej zainwestować chyba w coś większego.
Nie wiem.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziś mój teść pierwszy raz został z Małym od rana do 14tej. Jak przyjechał to widać było, że zestresowany. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzą
Na pewno dadzą sobie świetnie radę.

Cytat:

Cytat:
=
Sophie dziś tez ma swoje święto - wszystkiego najlepszego.
Sophie miała wczoraj

Cytat:
Moja Maja też!!!
za pół roczku!
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:41   #3679
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Jestem bardzo ciekawa, co lekarz na to powie. Sama bronię się przed MM częściowo właśnie z obawy przed skazą. U małych dzieci niekoniecznie w zgięciach łokci i kolanek są zmiany...
Może uczulenie na proszek? płyn do kapieli?
Wiesz proszek płyn na pewno nie bo od początku używam te same.
Moja intuicja mówi mi, że to mleko. Jak sobie wspomne, jak byłyśmy jescze na UU i zjadłam np. 2 dni pod rząd mleko z płatkami, to widziałam zmiany na polikach, jak zjadłam np. kaszkę manną na mleku. Ale mimo wszystko jadłam dużo nabiału od samego początku, serki, jogurty, kawa zbożowa z mlekiem i większych reakcji nie było. Dlatego kłóci się to wszystko we mnie. Jeszcze mogę podejrzewać moje obiadki, ale wydaje mi się, że stan jej skóry pogorszył się zdecydowanie po wprowadzeniu MM. Jeszcze jeden charakterystyczny objaw wydaje mi się, to to, że w pierwszych dniach MM miała jedno uszko w takim stanie jak polik, takie "ciegiełki" jakgdyby, nie wiem jak to opisać
Stary 2012-02-06, 10:41   #3680
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

U nas ciąg dalszy. Agata ma juz suche nóżki. A jadła hipp 2 dni po miarce do mleka (czyli 3 miarki dziennie) i raz na śniadanie 2

Mogę ją wykompać w nadmanganianie czy lepiej w krochmalu? I polećcie jakiś krem zeby ją posmarować, bo my nigdy niemiałyśmy takich problemów.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:42   #3681
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Uspokajała, brała na ręce i ponownie odkładała jak się uspokoił?
Moja w sumie jak widzę że trze oczka to biorę klepię po pupce i do 10min max odlatuje, a kiedy widzę że się wierci odkładam ją z powrotem do łóżeczka czy na mate,ale pomyślałam że nie było by to złe kiedy sobie sama zaśnie w dzień w łóżku, bo na spanie na noc nie ma problemu..

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-02-06 o 10:44
Stary 2012-02-06, 10:44   #3682
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U nas ciąg dalszy. Agata ma juz suche nóżki. A jadła hipp 2 dni po miarce do mleka (czyli 3 miarki dziennie) i raz na śniadanie 2

Mogę ją wykompać w nadmanganianie czy lepiej w krochmalu? I polećcie jakiś krem zeby ją posmarować, bo my nigdy niemiałyśmy takich problemów.
u nas na suche miejsca sprawdzil sie Oliatum krem a co do kąpieli to nie wiem bo nigdy nie uzywalam ani krochmalu ani nadmanganianu

bidulka niech szybko ciałko wraca do gladkosci
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:46   #3683
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
a ja napisze wiecej zebysmy nie wstawialy tu zadnych linkow typu...ojciec zabil niemowle.... to jest takie przykre jak sie czyta, lzy sie pojawiaja ....

Mysle co by tu dzisiaj zrobic dobrego na obiadokolacje...
no i jescze tesc sie przylaczy pewnie....
Ja w pierwszej kolejności to bym takiego rodzica WYKASTROWAŁA, żeby więcej dzieci nie miał. Nieważne czy to matka czy ojciec.

W ogóle fajnie by było jakby funkcjonowała taka organizacja, która "robi porządek" z takimi pseudo rodzicami. O!

Pierwsza rocznica ślubu?

Cytat:
Chociaż wiecie co, ostatnio odwiedziła mnie mama z ciocią. My pichciłyśmy z mama w kuchni, a ciocia miała zadanie ululać Alę na drzemkę. Wsadziła ją do wózka, śpiewała jej po 15min Ala odpłynęła. Ja jej nie jestem w stanie w wózku ululać, ona chyba po prostu wie, że jak jest mama to i są ręce, które ją pobujają(tak jak teraz, ululana na rączkach, drzemie teraz, na szczęscie daje się odłożyć do łożeczka i tam śpi dalej) tak to chyba działa!!!
U nas jak Radek przebudzi się na drzemce to ja muszę mu cycka dać, podoi troszkę i zaśnie. Innej rady nie ma.
Tż pójdzie, polula, położy na boczek, przytuli pieluszką i parę chwil Radek odpływa. Ze mną się nie da. Wie, że ode mnie dostanie cyca.

Cytat:
[B]czy wasze dzieci jadły juz pomidorówkę???
Jeszcze nie
Stary 2012-02-06, 10:47   #3684
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze nie wiem czy nadmanganian to na suche placki.
Ja go stosowałam z krochmalem kiedy Emi miała krostki i pomagało,
ale przy tym suchej skóry nie miała, natomiast jak widziałam na twarzy suchą skórkę na początku to smarowałam ją w dniu często parafiną albo bepathenem bo jest mega tłusty i na krostki miałam cutibaze - bez recepty.

Nie wiem jak z krochmalem

Stary 2012-02-06, 10:50   #3685
alibany
Rozeznanie

Cytat:

czy wasze dzieci jadły juz pomidorówkę???

moja mam zrobiła Igiemu jak mial 4 mc z hakiem
noi teraz i ja mu robie na pomidorkach oczywiscie
i bardzom u smakuje
daję:
seler, por, pietruszke,marcheweczke,r yż

i taki przecier pomidorowy
co moaj mam robila w lecie
noi od tego mc kawaleczek indyczka
sama zjadlam mu torche bo pyszna wyszla
O też się przykłądam do pomidorówki, tylko nie mam takiego własnego rpzecieru, ale myślę, że pomidory z puszki też nie będa chyba złe
Chociaz i tak teraz wstrzymam się z nowościami, ze względu na ta skórę małej.

Eh Scio to co piszesz, to tka jakbym o Ali czytała. Czy to oznacza, że musicie wrócić do Nutry czy pepti? Dziewczyny, a jak dzieci mają skazę, to musi je coś boleć? Podejrzewam, że brzuszek może, ale nie musi tak? moga być tylko objawy zmian skórnych?
Stary 2012-02-06, 10:50   #3686
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

U nas jak Radek przebudzi się na drzemce to ja muszę mu cycka dać, podoi troszkę i zaśnie. Innej rady nie ma.
Tż pójdzie, polula, położy na boczek, przytuli pieluszką i parę chwil Radek odpływa. Ze mną się nie da. Wie, że ode mnie dostanie cyca.

A smoczka nie chce?
U mnie jak się przebudzi np z płaczem a wiem, że mogłaby spać jeszcze to daję smoka i śpi dalej, albo jeszcze z czasem biorę ją na ręce tulę i zasypia ponownie.Za to w nocy jak się przebudza to smok raz pomaga raz nie, ale woli pocycać sobie cycka...

Stary 2012-02-06, 10:51   #3687
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Pierwsza rocznica ślubu?

nie.... my z tych grzesznikow co zyja bez slubu .....
Stary 2012-02-06, 10:54   #3688
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
O też się przykłądam do pomidorówki, tylko nie mam takiego własnego rpzecieru, ale myślę, że pomidory z puszki też nie będa chyba złe
Chociaz i tak teraz wstrzymam się z nowościami, ze względu na ta skórę małej.
POmidory z puszki nie są złe, przeczytaj skład tylko.
Moim zdaniem koncentrat z dobrych składników też zły nie jest.
Ja jeszcze nie robiłam, ale na pewno na dniach zrobię.

Własny przecier jest bardzo kwaskowaty, przynajmniej mojej babci taki wychodzi i mi osobiście nie smakuje, nie jestem przyzwyczajona do takiego smaku.

Jeżeli masz sprawdzone pomidory np. eko to możesz też zrobić z pomidorówkę , natomiast usunęła bym środek z pestkami, bo pestki mogą uczulać.

Stary 2012-02-06, 10:55   #3689
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja Maja też!!!

wszystkiego najlepszego!
No to buziaki i dla Niej

Cytat:

A którą?

Scio ja Dominikowi suche placki na skórze smaruję Emolium. Bo ma takie dziwne, jakby gęsia skórka tylko na stałe
Lili, Kajool no muszą dać radę Właśnie dzwoniłam do nich i na razie ok.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:55   #3690
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Scio ja kąpałam w krochmalu i w oilatum.
Smaruję Emolium.
Mam jeszcze maść robioną specjalnie na zamówienie, lekarka przepisała.
Mam dwa pudełka bo przez przypadek lekarka n zastępstwie zamiast kremu przepisała tą maść.
Miałam nią smarować te właśnie suche miejsca.
Jakbyś chciała to mogę Ci przesłać bo na pewno tego nie zużyjemy.
Nie potrafię odczyać dokładnie co zawiera ta maść bo lekarskie pismo...

Jak dobrze czytam to zawiera:
Hascobaza 150,0
VitA- 0,9
VitD3- 5,0
1% Sol. Acidi bo.. 20,0
M. fiung
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości