|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
nie chce mi się nic, a czeka mnie ogarnięcie mieszkania. tym bardziej, że teściowa chce przyjść popakować jeszcze jakieś swoje rzeczy.
Czy jest ktoś chętny do posprzątania za mnie??? ![]() ostatnio dostaliśmy jakieś flanele na prześcieradło i stare obrusy na ścierki. Moja mama mi je porobiła. mam jedno prześcieradło dla nas, dwa do łóżeczka, dwie pieluchy flanelowe i 8 ścierek. 2 dałam mamie i jeszcze 2 mam dla teściowej. |
|
|
|
#4922 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
jeśli którąś z was poczuła sie urażona to bardzo mocno przepraszam nie to miałam na celu |
|
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie dzisiaj w nocy między nogi dałam poskładany ręcznik. i przynajmniej nie bolały mnie plecy jak się obracałam i jak wstawałam. dzisiaj jest super
|
|
|
|
#4924 |
|
Rozeznanie
|
Ale dzisiaj cisza, no tak - poniedziałek. Ja już po glukozie, obrzydliwość, ale da się przeżyć. Najgorsze to siedzenie i czekanie... Pod koniec to już tak marudziłam, że mąż nie mógł mnie słuchać
i obiecałam sobie, że to pierwszy i ostatni raz w tym miesiącu (właśnie sobie przypomniałam, że w zeszłym tyg byliśmy w Burger Kingu mąż zaraz mi ucieka do pracy, a na mnie czeka góra prasowania. Dodatkowo postanowiłam zrobić czystki w szafie i przygotować komodę dla Małego. Aa właśnie, kism jak będziesz robiła listę mam na nowym wątku, to możesz mnie uzupełnić. Klaudia, 25 lat (a wydawało mi się, że nadal 23!), tp nadal 9.05 i na 100% będzie Filip. Nie wyobrażam sobie już innego imienia, nawet jak mówimy do brzuszka to jest Filipek
|
#4925 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super wiadomość Cytat:
Ja na wynik toxo czekałam tydzień, ale u nas takie badania wysyłane są wysyłane do Katowic, więc przez to tyle się czeka. Ja dziś obudziłam się z bólem głowy... A dalej mam bóle/ kłucia w tym lewym boku.... Zauważyłam ze moje małe właśnie bardziej leży właśnie po lewej stronie, bo po prawej mam bliznę po wyrostku, więc może jakieś zrosty się tam porobiły i przez to ucisk w tym lewym boku może na coś mi uciska... |
||
|
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko ja mam... trochę więcej niż 25... a wydaje mi się, że cały czas tyle właśnie Niech mi ktoś zabierze te cukierki....
|
|
|
#4927 |
|
Raczkowanie
|
coś mi się pokićkało i zacytowałam tekst,którego tam być nie powinno
|
|
|
|
#4928 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4929 |
|
La Moderatoiure
|
clauudik ja też właśnie po glukozie już w domu
Cytryna nic nie dała, gryzło po gardle jak cholera, ble.My z mężem buszowaliśmy po Ikei w weekend i kupiliśmy już wanienkę, ręcznik z kapturkiem, lampkę ścienną-serce i przytulanki Za tydzień jedziemy do salonu dziecięcego po łóżeczko i może coś jeszcze z listy wyprawkowej uda się kupić.Miłego dnia życzę! |
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
mnie powstrzymuje jutrzejsza glukoza.
choć i tak już skusiłam się na kulkę czekoladową, kawałeczek drożdżowego ciasta, trochę śmietany do wz-ki i czekolady do polewy. |
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatki miałam do wczoraj - pączki ciasta lody czekolada. Teraz do porodu zostaje tylko zdrowe żywienie
zobaczymy jak mi pójdzie
|
|
|
|
#4932 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
Po 1 - anulka - super! Życzę zdrówka i oby wszystko było OK! Po 2 - SzmaragdowyKotku i Kism - Wy to jesteście chodzącymi encyklopediami Wasze posty (jak i innych już mam) są bardzo cenne ![]() Po 3 - do dziewczyn, które mają kojec - czy poza nim śpicie jeszcze na poduszce? Bo ja się zastanawiam, jak się na nim śpi, ale wydaje mi się, że już bez. Ja wstałam, zjadłam śniadanie, zabieram się powoli za mieszkanie (ale bez pośpiechu, boję się twardnień:/) i dzwonię, żeby się umówić na połówkowe, oby mi się udało jak najszybciej
|
|
|
|
#4933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do wieku to mi też się zdaje że cały czas mam 22 l. a tu już za tydzień 24 stuknie |
|
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32102097]Cześć
Po 3 - do dziewczyn, które mają kojec - czy poza nim śpicie jeszcze na poduszce? Bo ja się zastanawiam, jak się na nim śpi, ale wydaje mi się, że już bez. [/QUOTE] Na kojcu, tak jak na zdjęciach, już bez poduszki. http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html
|
|
#4935 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
chociaż mam nadzieję, że wystarczy moje postanowienie, a nie zmusi mnie do tego wynik badania. W sumie to bardziej boję się o wyniki moczu, ostatnio miałam bardzo liczne bakterie i dostałam antybiotyk. Mam nadzieję, że leczenie coś dało i nie będę musiała niczym już się faszerować.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32102097]Cześć Po 1 - anulka - super! Życzę zdrówka i oby wszystko było OK! Po 2 - SzmaragdowyKotku i Kism - Wy to jesteście chodzącymi encyklopediami Wasze posty (jak i innych już mam) są bardzo cenne ![]() Po 3 - do dziewczyn, które mają kojec - czy poza nim śpicie jeszcze na poduszce? Bo ja się zastanawiam, jak się na nim śpi, ale wydaje mi się, że już bez. Ja wstałam, zjadłam śniadanie, zabieram się powoli za mieszkanie (ale bez pośpiechu, boję się twardnień:/) i dzwonię, żeby się umówić na połówkowe, oby mi się udało jak najszybciej [/QUOTE]Dbaj o siebie Perse i się nie przemęczaj dzieciaczek ważniejszy od bałaganu. A z wizytą na pewno zdążysz. Rozkładam deskę i grzeję żelazko, póki mam chęci. ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
mi za miesiąc stuknie hehehe
|
|
#4936 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Bałagan nie jest jakiś straszny, muszę zapakować zmywarkę, przetrzeć lekko kilka blatów i jak mi się będzie chciało, to wyciągnę odkurzacz.
|
||
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32102495]
Dzięki Bałagan nie jest jakiś straszny, muszę zapakować zmywarkę, przetrzeć lekko kilka blatów i jak mi się będzie chciało, to wyciągnę odkurzacz.[/QUOTE]ja jak na razie pozmywałam naczynia, podlałam kwiaty i zaścieliłam łóżko - za chwilę idę na spacer a jak wrócę to zamierzam poodkurzać i zetrzeć podłogi oczywiście jak będzie mi się chciało... a kiedyś pomyśleć że byłam taka pedantyczna - ha ha ha
|
|
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam się do nowej przychodni
i w poniedziałek widzę się z nową położną , ja to mam takie szczęście do uwielbiających mnie dzieci. A co do poruszanego tematu wanienek i wiaderek. Mama mojej koleżanki jest położną w Polsce i powiedziała, że wiaderka nie nadają się dla takich całkiem małych dzieci, ponieważ nie mają one jeszcze na tyle silnych mięśni, żeby się utrzymać w pionie i łatwo takiemu maluchowi zrobić krzywdę. Na początek poleca zwykłą wanienkę, potem można spróbować wiaderka. To samo powiedziała odnośnie nosidełek ergonomicznych typu Tula, że są fajne, ale nie dla takich całkiem małych dzieciaczków. Jakby co spytam się jeszcze tutaj położnej, co o tym sądzi, żeby mieć dokładniejszy ogląd na sprawę. |
|
|
|
#4939 |
|
Zadomowienie
|
A ja przez tą skróconą szyjkę będę miała od środy panią do sprzątania
Nienawidzę sprzątać, ale na razie mam to z głowy Dzisiaj pierwszy dzień takiego leżenia i nic nie robienia. O tej godzinie powinnam być już po basenie, śniadaniu, spacerze z psem, sprzątaniu i powinnam być już pomalowana, a tym czasem....Nie wiem jak sobie poradzę z tym lenistwem. Wizyta u lekarza w piątek więc mam nadzieję, że z moją szyjką jest juz wszystko ok. Anulka, wracaj do domku i zdrowia |
|
|
|
#4940 |
|
Konto usunięte
|
Bardzo mi się te nosidełka podobają, ale ja już się zapowiedziałam, że chcę je dostać pod choinkę za rok - akurat wtedy maluch będzie miał pół roku i będzie to idealny moment, żeby je wypróbować. I chyba cała rodzina się będzie musiała na nie zrzucić i jeszcze ja dołożę, bo one są mega drogie...
|
|
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4944 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do łóżeczka to już ponad tydzień na nie czekam, baba coś ściemnia, za kuriera zapłaciłam 32 zł, masakra aha kupiłam jeszcze dla dzidzi komodę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80178607/ dąb bejcowany na biała, zdecydowałam , że nie będę kupować typowych dziecięcych mebli Cytat:
Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-02-06 o 12:29 |
||||
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#4946 |
|
Rozeznanie
|
1/3 prasowania za mną. Musiałam zrobić sobie przerwę bo coś w krzyżu łupie
|
#4947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mam pytanko zdarza wam się nie trzymać moczu podczas np. kichnięcia?, ja tam mam muszę się pilnować |
|
|
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje nogi też już kilka razy były niespokojne, dlatego troszku poczytałam i zagłębiłam się w ten temat
|
|
|
|
#4949 |
|
Konto usunięte
|
Jeszcze jeden telefon i może połówkowe będę miała dzisiaj... Jak nie, to będę się modlić, żeby mieć jutro lub w czwartek... Za jakieś pół godziny będę wszystko wiedzieć.
Clauudik nie prasuje za dużo na raz, mi mama powiedziała, żebym długo nie stała przy desce (w jednej pozycji). blueelektron ja to mam z sikaniem teraz takie jazdy, budzę się rano z bolącym brzuchem (od pełnego pęcherza), a czasami jak mi trochę stwardnieje brzuch albo dziecię zrobi napór na pęcherz, to mi się chce, jakbym nie siusiała cały dzień, a idę do kibelka - i parę kropelek dosłownie.... Więc mnie nie dziwią żadne takie akcje. |
|
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32104181]Jeszcze jeden telefon i może połówkowe będę miała dzisiaj... Jak nie, to będę się modlić, żeby mieć jutro lub w czwartek... Za jakieś pół godziny będę wszystko wiedzieć.
Clauudik nie prasuje za dużo na raz, mi mama powiedziała, żebym długo nie stała przy desce (w jednej pozycji). blueelektron ja to mam z sikaniem teraz takie jazdy, budzę się rano z bolącym brzuchem (od pełnego pęcherza), a czasami jak mi trochę stwardnieje brzuch albo dziecię zrobi napór na pęcherz, to mi się chce, jakbym nie siusiała cały dzień, a idę do kibelka - i parę kropelek dosłownie.... Więc mnie nie dziwią żadne takie akcje.[/QUOTE] Trzymam kciuki za połówkowe
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

Super wiadomość

Cytryna nic nie dała, gryzło po gardle jak cholera, ble.
Za tydzień jedziemy do salonu dziecięcego po łóżeczko i może coś jeszcze z listy wyprawkowej uda się kupić.

dzieciaczek ważniejszy od bałaganu. A z wizytą na pewno zdążysz.
hehehe