Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1847 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 11:36   #55381
kascysko
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
ale z tej stronki, co ja podałam? hehehehe
No następna mnie bić chce, ratunkuuu
Tak, z tej
Należy Ci się, no

A co do kuzyna, to hajtnięty jest, jego żonę lubię, ale to typ kobiety, która z kosmetyków używa tylko mydła, ubiera się akobieco itd. A kuzyn, chcąc zaspokoić swoją potrzebę kupowania kobiecie kosmetyków skupił się na mnie
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:04   #55382
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Aha, chciałam jeszcze zapytać o płukankę z żelu lnianego, ile mniej więcej tego żeliku do wody dodajecie? bo nie wiem od ilu "łyżek" zacząć
dziewczyny już odpowiedziały, ale co tam zacytowałam, to też napiszę: daję na oko (robię jak na żel lniany, a potem jeśli mam ochotę na płukankę, część wlewam do wody, albo robię jak DMka czyli 1 łyżka siemienia na szklankę wody, gotuję i to wlewam do litra wody)

Miskaa78, ciągle zapominam napisać jak baaaardzo podoba mi się zdjęcie w avie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Zrobiłam tutaj kiedyś reklamę mojemu kuzynowi, zrobię kolejną Przywiózł mi prezent urodzinowy - Jantar + kilka bingaczy + 1,5 kg glinki zielonej w paście Argiletz Chłopa kochom
Taki kuzyn to skarb

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Siur
1- czwartek
2 - mokre
3,4 teraz
przy twarzy jest fajnie ale wrzucę przy innej okazji ;] odkąd tel mi się psuje zabawa zdjęciami jest upierdliwa ;]
Ale mientkie, Twoje krzywe falki prawie za każdym razem są inne i to jest fajne

Cytat:
Z tym ogonem z tyłu nie wiem co zrobić. Mam ochotę podciąć (tak samo jak w grudniu :P po to szłam do fryzjerki) no ale właśnie boję się fryzjerki. Sama nie sięgnę ;]
Ja bym nie obcinała, chociaż fajnie wygląda na zdjęciu z podpietym tyłem. Ale zapuszczasz oczywiście

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Aoirghe, w codzienniku ślicznie!!! Z falkami ładniej, ale niby proste też niezłe, widać, że coraz mocniejsze i grubsze!!!
Podpisuję się

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
A ten taki lotion Marc Anthony w żółtym opakowaniu...Która używała? Przyznać się
A no ja. Jak sobie o nim przypomnę, to użyję. Ale bez rewelacji, lepiej sprawdza się wymieszany z żelem (na pewno nie kupię powtórnie).

Cytat:
To nie kupię a był na liście...
Nie kupuj

Cytat:
LOCZKI MOJE
przepraszam za te duże litery, ale mam info:
DZISIAJ w tym sklepie
http://www.ekostrefa.pl/?page=shop&run=search&se=70
jest dzień BEZPŁATNEJ DOSTAWY
i mają JANTAR więc jak któraś się nie załapie na dozie, czy ma problem z dostępnością, to można tutaj kupić i dzisiaj wysyłają gratis!
I właśnie zauważyłam, że mają też maski BINGO różne i inne kosmetyki do włosów
http://www.ekostrefa.pl/?page=shop&run=list&kat1=27
Strona otwarta, czeka aż nadrobię wizażowe zaległości

Myślałam, że nie zjadło mi cytatów, jednak myliłam się.
Ajrisz pisałaś o podcięciu. Dziś próbuję, boję się, że przedobrzę, ale widzę, że jest mi potrzebne.
Wczoraj była płukanka octowa (jak się błyszczą), siarczan, keratyna. Jest lepiej, ale dół bardzo ciągnie i prawie nie widać już cieniowania.

Olejowałam siostrze włosy Heenarą, kokos jej nie służy, w sobotę naolejowałam jej jakimś rzepakowym, który był w domu. Fajnie się sprawdził. Pozwoliła nawet sobie wysuszyć (nie pozwala z reguły się dotykać), wyszły jej falki. Gdybym była częściej w domu, już miałaby swoje loki, oj wzięłabym ją w obroty, aż wióry by leciały

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:05   #55383
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Tez Cie znajdę
Urodziny miałam niedawno i nie zdążyłam poszaleć :P
Cytat:
A co do kuzyna, to hajtnięty jest, jego żonę lubię, ale to typ kobiety, która z kosmetyków używa tylko mydła, ubiera się akobieco itd. A kuzyn, chcąc zaspokoić swoją potrzebę kupowania kobiecie kosmetyków skupił się na mnie
Może adoptuje też kilka fajnych koleżanek Ja to na przykład taka zaYebista jestem

Włosy dzisiaj w supełek ;] Koloru mi mało, ja chce zmianę a nie zmiankę
porowatość tanio sprzedam :P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:07   #55384
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja używałam i fajny był. Ale coś b/s pod niego niezbędne. Można potem jeszcze podsuszyć suszarką z zimnym nawiewem.
Żel trochę skleja, mam wrażenie, że lekko wysusza... Ale poza tym, to fajny jest. Przede wszystkim lekki
Dzięki za podpowiedź, spróbuję w kombinacji z b/s
Cytat:
ja tak samo, ale przeglądam i chyba coś wezmę :P
Kusi mnie ten kolagen do mycia i pielęgnacji
http://www.ekostrefa.pl/?page=shop&run=det&id=2305
Ale nie wiem jaki ma skład :/
Ja go mam i gdzieś już podawałam skład, zaraz... w wątku poświęconym Bingo, kopiuję:

Collagen Pure Hydrating Shampoo

aqua, sodium c12-15 pareth sulphate, sodium dodecylbenzenesulfonate, cocamide DEA, sodium chloride, styrene/acrylates copolymer, soluble collagen, propylene glycol; aqua; rosmarinus officinalis extract; chamomilla recutita extract; arnica montana extract; lamium album extract; salvia officinalis extract; nasturtium officinale extract; arctium majus extract; citrus medica limonum peel extract; hedera helix extract; calendula officinalis extract; tropaeolum majus extract, DMDM-hydantoin, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, lactic acid, parfum

Zestaw ziółek jak w Jantarze, ale trochę inna kolejność

Szampon bardzo fajny, używam go sporadycznie, bo naprawdę porządnie oczyszcza, najlepszy jest przed hennowaniem. Bardzo mi się podoba zapach, taki kremowy, ale pewnie niektórzy mogą uznać, że zbyt chemiczny. Działania kolagenu nie zauważyłam.
Cytat:
ale z tej stronki, co ja podałam? hehehehe
oho, już widzę co to, a to bez spłukiwania jest?
Wyczytałam jeszcze, że powyżej 70zł dają prezent jakiś

Ja Cię nie zbiję a mężowi nie powiem, kto dał linka
Stary 2012-02-06, 12:09   #55385
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Tez Cie znajdę
Urodziny miałam niedawno i nie zdążyłam poszaleć :P

Może adoptuje też kilka fajnych koleżanek Ja to na przykład taka zaYebista jestem

Włosy dzisiaj w supełek ;] Koloru mi mało, ja chce zmianę a nie zmiankę
porowatość tanio sprzedam :P
ja to zawsze marzyłam o takim ciemnym, prawie czarnym fiolecie...

Teraz za to waham się pomiędzy tymi dwoma odżywkami co Kascysko kupiło :P bo którąś z nich wezmę, tylko którą?
http://www.ekostrefa.pl/?page=shop&run=det&id=2391
http://www.ekostrefa.pl/?page=shop&run=det&id=2390

Dzięki Basiu za odpowiedź, zamierzam rozwodnić mój żelik i spróbować płukanki
Stary 2012-02-06, 12:09   #55386
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Działa wzmacniająco i potrafi też nieźle usztywniać
Następny usztywniacz Może zacznę produkować utrwalacze do irokezów, chyba mam ku temu zdolności
Stary 2012-02-06, 12:09   #55387
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Ale mientkie, Twoje krzywe falki prawie za każdym razem są inne i to jest fajne

Cytat:
Ja bym nie obcinała, chociaż fajnie wygląda na zdjęciu z podpietym tyłem. Ale zapuszczasz oczywiście
A dobry pomysł w sumie Dziękuję
Jak pierdzielnik to pierdzielnik, w sumie moze byc i podpięty w nietypowy sposób
W razie czego mama obiecała pomóc podciąć
Cytat:
Pozwoliła nawet sobie wysuszyć (nie pozwala z reguły się dotykać), wyszły jej falki. Gdybym była częściej w domu, już miałaby swoje loki, oj wzięłabym ją w obroty, aż wióry by leciały
Fajnie mieć siostrę
Zwłaszcza od święta :P

Stary 2012-02-06, 12:11   #55388
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Dzięki za podpowiedź, spróbuję w kombinacji z b/s

Ja go mam i gdzieś już podawałam skład, zaraz... w wątku poświęconym Bingo, kopiuję:

Collagen Pure Hydrating Shampoo

aqua, sodium c12-15 pareth sulphate, sodium dodecylbenzenesulfonate, cocamide DEA, sodium chloride, styrene/acrylates copolymer, soluble collagen, propylene glycol; aqua; rosmarinus officinalis extract; chamomilla recutita extract; arnica montana extract; lamium album extract; salvia officinalis extract; nasturtium officinale extract; arctium majus extract; citrus medica limonum peel extract; hedera helix extract; calendula officinalis extract; tropaeolum majus extract, DMDM-hydantoin, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, lactic acid, parfum

Zestaw ziółek jak w Jantarze, ale trochę inna kolejność

Szampon bardzo fajny, używam go sporadycznie, bo naprawdę porządnie oczyszcza, najlepszy jest przed hennowaniem. Bardzo mi się podoba zapach, taki kremowy, ale pewnie niektórzy mogą uznać, że zbyt chemiczny. Działania kolagenu nie zauważyłam.

Ja Cię nie zbiję a mężowi nie powiem, kto dał linka
no nie, chyba muszę uciekać z tego forum!

Podaj mi jeszcze proszę linka do wątku z Bingo i już mnie nie ma!
Stary 2012-02-06, 12:17   #55389
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
no nie, chyba muszę uciekać z tego forum!

Podaj mi jeszcze proszę linka do wątku z Bingo i już mnie nie ma!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=bingo+kolagen

Pod koniec wątku próbowałam rozkręcić akcję podawania składów, to było podczas Dnia Darmowej Dostawy w listopadzie, kiedy wiele dziewczyn zamówiło Bingo, ale trochę nie wyszło.
Ale doszłam do wniosku, że Bingo chyba w ogóle nie używa w recepturach silikonów - ani w maskach ani w szamponach. Marka idealna dla Curly Girl, żeby jeszcze robili delikatniejsze szampony bez siarczanów...
Stary 2012-02-06, 12:25   #55390
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
zaraz poszukam takiego gdzie widać jakoś tył
Ależ masz długaśne włosy! Cudownie...
Zanosi się na to, ze skręt podejdzie wyżej.
Trzeba jeszcze tylko opanować podpinanie wicherka i będzie naprawdę świetnie!
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Piękne
Dziękuję
Cytat:
Eloe no to masakra, jak mają być tak często kryzysy włosowe To co za sens je tak pielęgnować....(tylko mnei nei zabijcie za to pytanie retoryczne )
pewnie, że jest sens
Niektóre z nas nie muszą zmieniać pielęgnacji w związku ze zmianą pory roku. Inne z kolei musza uważać na jakieś określone składniki.
Czasem też popełnia się błędy, robi testy albo po prostu nie ma się pojęcia, że skutecznie zaburzyło się równowagę pH czy wodno-proteinową. To najzupełniej normalne.
Walczymy stale. Bo jeśli nie, to włosy zaczynają wymykać się spod kontroli. To włosy z natury suche, więc wzmożona pielęgnacja - a jeśli nie wzmożona, to z głową, przemyślana - jest konieczna i na stałe.
Cytat:
Prostowłose chyba nie mają takich problemów
Takich może nie, ale mają inne.
Cytat:
Jest to gdzieś to udokumentowane?
Ale jakiego udokumentowania potrzebujesz?
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Tutaj skład:
Aqua, Cetyl alkohol, Cetearyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-20 Stearate, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, PEG-40 Hydrogenated Castrol Oil, Polyquaternium-28, Faex Extract, Humulus Lupulus Extract, Propylene Glicol, Alcohol Denat., Panthenol,Triethanolamine ,Parfum, Hexyl Cinnamal, DMDM Hydantion, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone
Ojć Niezgodna z cg i możliwość podrażnień i wysuszenia. Mnie się ona nie podoba Jeśli już, to wyłącznie na włosy. Nie zabezpieczy, więc jako drugie o i... więcej bym nie kupowała Ale to moje zdanie.
Cytat:
Czyli pierwsze O - Isana z babasu, M - Babydream, O - Joaśka?
Potem żel lniany - czy to wystarczy?
Na początek musi. Oczywiście, ze przyda się więcej odżywek, bo włosy mają swoje potrzeby, jednak na pierwsze dwa tygodnie, by zobaczyć jakąkolwiek zmianę, winno wystarczyć.
Cytat:
Chciałabym raz na dwa tygodnie umyć SLS-owcem, a 2 razy w tygodniu nałożyć coś treściwszego - maska/olej?
Treściwszego: Alterra morelka, Alterra maska/kuracja aloes i granat, Garnier awokado i karite, Artiste różowa dostępna tylko w Naturze (ale póki nie poznamy włosów, nie nakładaj). To takie must try, a potem ewentualnie must have
Cytat:
Właśnie, czy to możliwe, że po rycynie włosy bardziej wypadają? Mnie też to dotknęło.
Może tak się zdarzyć. Ja mam tak po oleju nakładanym na skórę.
Cytat:
Tylko jak wyszłam na mróz wszystko odeszło. Jak utrzymać ten efekt?
Wszystko przyjdzie z czasem. Nie martw się.
A miałaś czapkę na głowie?
Cytat:
Napisane przez anglistka Pokaż wiadomość
Eloe pięknie dziękuję za odpowiedź podziwiam za to, że tak dużo wiesz i wszystkim odpowiadasz

staram się, choć cienko mi to wychodzi czas, czas, czas... a ja nie lubię odpowiadać po łebkach, tak sobie. Chcę pomóc po prostu...
Cytat:
co do odpowiedzi na Twoje pytania, źle w tamtym poście napisałam: oczywiście skoro Wax jest w soboty i środy, to właśnie w poniedziałki zmieniają się odzywki d/s. Rozczesuję grzebieniem z szerokim rozstawem zębów, ewentualnie palcami jak widze, że nie jest tragicznie
Czyli dobre nawyki To oznacza, że masz 3 mycia i 2 z tą samą odżywką (Wax).
Cytat:
ok więc częściej sls, artiste z dodatkiem i częściej
Mogłabyś ją stosować np. w środy z Waxem, wówczas odpadłaby ze stosowania w poniedziałki. Czyli w sobotę czysty Wax, w poniedziałek coś na zmianę, w środę Artiste z Waxem. A jeśli poniedziałek odchudzamy, to wówczas Wax tylko raz w tygodniu.
Cytat:
a jeśli myję isaną to odżwyke d/s trzymać krócej? lub ją samą zastosowac jako odzywkę d/s, czy dobrze zrozumialam?
Ją samą jako d/s. Wtedy już nie dawać żadnej odżywki d/s. Zobacz, jak się zachowają przy tak odchudzonej pielęgnacji.
Cytat:
dzisiaj nałozyłam na 2 godzinki olej rycynowy z żóltkiem, umyłam Hippem, d/s garnier avokado, b/s joanna len i rumianek, żel bielenda rózowy z odżywką i tak to mniej więcej wygląda
Czy nie były obciążone?
Zdjęcia są poruszone, więc nie za dużo widać, a szkoda. zapowiadało się coś ciekawego. Na pewno nie miernoty
Odniosłam wrażenie, że przy skalpie albo są mokre, albo obciążone
Cytat:
mam jeszcze pytanie odnośnie wcierek, ja stosuje wode brzozowa ale na razie tylko na samym kraju czoła bo ciezko mi sie dostac pod wlosy na calej skorze glowy tak zeby ich nie potargac. Jest na to jakis sposob? Bo bardzo mi ta wcierka pomaga i chcialabym zaczac ja stosowac na cala skore glowy
Możesz aplikować strzykawką, buteleczka z aplikatorem (długi dzióbek), zakraplaczem... Wcierasz, pochylając głowę. Najlepiej rób to wieczorem, na noc. Rano i tak będziesz układać włosy po nocy, więc to dobry moment.
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Właśnie doczytałam na Laboratorium Urody, że serwatka ma dużo cystyny. A ja głupia robiłam sery podpuszczkowe w domu i całą serwatkę zawsze wylewałam a byłaby taka piękna płukanka do włosów
Domowe sery
Serwatka tez świetna na buzię
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Ja dzis rano zmylam lniany z oliwa z oliwek SLSem, na to mix alterra+timotei ogranic rozowa, plukanka octowa, babunia jako bs i dyfuzor. Jest lepiej, troche sa odciazone - nie wygladaja ja strąki, objetosc nieco wieksza, troche wiecej puchu (dziwne ale mnie to cieszy ), ale nadal faluja jakby chcialy a nie mogly
Nie używasz żadnego stylizatora?
Cytat:
Kolejne pytania mi sie nazbieraly choc zal mi Eloe ze chce nam wszystkim odpisac i pomoc a my produkujemy tych postow tyle ze to trudne zadanie. Dzieki Ci za to i dzieki za napisanie jak radzisz sobie z zimą
jeśli pomoże, to proszę uprzejmie
Cytat:
Dobrze kombinuje ze tak tez nie powinno sie robic kreconym wlosom?
Przejechać nożyczkami po paśmie... Nie za bardzo, bo loki i fale tniesz w połowie skrętu, a do przejechania po paśmie potrzebujesz prostego kosmyka. takich włosów nie nosisz Będzie to dziwnie wyglądać, bo lok/fala zrobi się cienka u dołu, a ma być w miarę jednolitej grubości.
Cytat:
2. Eloe w ktoryms skladzie dopatrzyla sie filtru UV i mam pytanie czy ktoras z Was wie jakie sa filtry UV zgodne z CG? Czy w ogole jakies sa? Chodzi mi o konkretne skladniki Zebym wiedziala czego szukac w kosmetykach albo zakupic w necie. Ja doszukalam sie na razie tylko informacji o ekstrakcie ze skorki granatu (ZSK) jako naturalnym filtrze polecanym do wlosow farbowanych
Nie bierzemy pod uwagę filtrów jako zgodnych lub niezgodnych z cg. Możesz śmiało stosować.
Cytat:
3. Jesli lniany badz shea faktycznie mi nie podchodza to pomoze cos krotsze trzymanie na wlosach albo nalozenie mniejszej ilosci czy efektem i tak bedzie obciazenie?
Trudno odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ zależy to zarówno od włosów, jak i od kombinacji zastosowanych kosmetyków. Może być nawet tak, że czasem tak, a czasem nie.
Ale kombinujesz w dobrą stronę
Cytat:
4. Przeanalizowalam to co Eloe napisala o zimie i ogolnie to co wiem o lnianym i doszlam do wniosku ze moze dobrym sposobem bedzie stosowanie wnikajacych do normalnego olejowania i dodawanie niewielkiej ilosci lnianego do odzywki ds albo bs - bo skoro specjalnie nie wnika, to moze dobrze zabezpieczy wlosy przed ucieczka wody?
Owszem. Ważne tylko, by nie przedobrzyć z ilością oleju.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:31   #55391
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Fajnie mieć siostrę
Zwłaszcza od święta :P
hahaha, taka siostra to idealna siostra

Właśnie oglądałam swoje stare zdjęcie w dzienniku i codzienniku, jako inspirejszyn do cięcia. Żal mi dupkę ściska jak patrzę na to co mam teraz. No nic, idę po nożyczki.
Urosły trochę, mam nadzieję, że tego nie zmarnuję. Ciągle mam nadzieję na długość do łopatek (za sto lat).Mokre są dość długie, a suche, wiadomo mniej więcej do ramion, a jak się mocniej skręcą, krótsze.

Stary 2012-02-06, 12:32   #55392
agatron77
Raczkowanie

Helołsik Lokaski
Cytat:
A może sprał Ci się, ponieważ farbowałaś dopiero raz? Za każdym kolejnym może będzie lepiej.
Basia, oby tak rzeczywiście było z tym moim kolorem, że po kilku farbowaniach chwyci i nie puści, bo juz mam dosyć tych wypłowiałych i zmatowionych włosów. Oczywiście bardzo się cieszę i doceniam to, że dzięki CG są o niebo bardziej miękkie i przyjemne w dotyku, ale kolor pozostawia wiele do życzenia.
Dzięki za farbowaniowe info

Cytat:
O widzisz, to u mnie na głowie jest zdecydowanie dużo KINKY

No ładnie jest, Panie, ładnie

Cytat:
A ten taki lotion Marc Anthony w żółtym opakowaniu...Która używała? Przyznać się
Ja, ale dopiero raz. Kupiłam niedawno w ROSS, bo był w promocji za 29 zeta. Nałożyłam zamiast żelu lnianego. Włosy szybciej wyschły niż po lnianym, ale że umyłam je wieczorem, to nie bardzo miałam szansę zaobserwować właściwego efektu.

Cytat:
a to nie, to jest duża butla i tylko jeden rodzaj ale chyba niestety produkt sezonowy, bo ostatnio go już u mnie nie widziałam a szkoda, bo bym wzięła jeszcze jedną butelkę...
Dziewczyny, może zwróciłyście uwagę, czy u Was w Auchanach jest, czy nie?
Sprawdzę następnym razem, bo ostatnio zapomniałam po co poszłam do tego działu

Cytat:
To nie kupię a był na liście...
A ja jakoś zapamiętałam, że już go dawno masz

Cytat:
Napisane przez alcea_rosea Pokaż wiadomość
Dziewczyny - Jantar na DOZie
'BYŁ I ZNIKŁ, BO GO WEZWAŁ NIK '

Cytat:
LOCZKI MOJE
DZISIAJ w tym sklepie
i mają JANTAR więc jak któraś się nie załapie na dozie, czy ma problem z dostępnością, to można tutaj kupić i dzisiaj wysyłają gratis!

Cytat:
A kuzyn, chcąc zaspokoić swoją potrzebę kupowania kobiecie kosmetyków skupił się na mnie
SZCZĘŚCIARA

Cytat:

A ja mam od wczoraj tak podrażniony skalp w jednym miejscu, że spać mi było niewygodnie. Nie wiem o co loto , bo wylazło mi to normalnie po myciu ALTERKĄ (nie powinno). Fakt, że wtedy pomieszałam rycynę z kokosem przed myciem, ale w skalp nie wcierałam. Wczoraj jeszcze dołozyłam slsu i normalnie wyłam przy czesaniu z d/s. Dodatkowo wylazły mi ogromne 2 gule na szyi i granicy włosów, więc poszłam do rodzinnego, bo to juz 2 raz w ciągu ostatniego pół roku. Pomyślałam, że to może węzły, ale nie. Jutro zrobię badania krwi, ale wiele wskazuje na to, że to problem dermatologiczny.

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:38   #55393
myszka2020
Zakorzenienie

Jesteśmy od soboty w domu z Maleństwem 53cm długości i 3230g.

Czy to będą loczki to nie wiem, ale włoski długie i irokezika robimy codziennie. Mój Aniołeczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0076.jpg (32,1 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0069.jpg (44,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0056.jpg (52,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0053.jpg (59,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0041.jpg (53,4 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01043.jpg (46,7 KB, 49 załadowań)

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2012-02-06 o 12:40
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:41   #55394
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Takie i takie będę mieć i JUŻ. Tylko tutaj są mało pocieniowane i bardzo suche. Ale co tam, podobają mi się okrutnie

Stary 2012-02-06, 12:41   #55395
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Czy to będą loczki to nie wiem, ale włoski długie i irokezika robimy codziennie. Mój Aniołeczek
Chłop na schwał!!! Gratulacje
Stary 2012-02-06, 12:44   #55396
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:

Rozpływam się, Myszko Kubuś jest śliczny : love::l ove:

Myszko, a jak Ty się czujesz?

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2012-02-06 o 12:49
Stary 2012-02-06, 12:44   #55397
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Takie i takie będę mieć i JUŻ. Tylko tutaj są mało pocieniowane i bardzo suche. Ale co tam, podobają mi się okrutnie
Basia, nic mi sie nie wyświetla . Powodzenia w cięciu

Cytat:

Cudeńko, myszka! Gratuluję z całego serca i dla Ciebie! Szybko poszło czy się namęczyłaś?

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:45   #55398
AjriszMarta
Zakorzenienie

Myszko co za przystojaniaczek
Ty jak się czujesz?

Stary 2012-02-06, 12:46   #55399
fryz5
Zakorzenienie

Cytat:
Wybacz mi ! Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie ;]
Słuchaj dziewczyn ;]
Może zrób zdjęcie składu tego nowego, my porównamy ze starym bo pewnie jest w bazie?
i chyba tak zrobie bo na KWC nie ma składu podanego.
Stary 2012-02-06, 12:49   #55400
Misha_
Wtajemniczenie

Łaaaa jakie fajne Bobo! Takie maluchy są kochane

Przeżyłam dziś rozczarowanie miesiąca. Nie dość, że myłam głowę jedną ręką i się namęczyłam, że hej to sucharki po żelu lnianym wyszły mi boskie, nawet się poskręcały(!), to po odciśnięciu żelu jedne z najgorszych fal jakie miałam ever Rozczesałam je bo aż żal patrzeć
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:50   #55401
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:

ohohoho, jaki piękny Przystojniak!!!!:lo ve:
Stary 2012-02-06, 12:51   #55402
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Przeżyłam dziś rozczarowanie miesiąca. Nie dość, że myłam głowę jedną ręką i się namęczyłam, że hej to sucharki po żelu lnianym wyszły mi boskie, nawet się poskręcały(!), to po odciśnięciu żelu jedne z najgorszych fal jakie miałam ever Rozczesałam je bo aż żal patrzeć
Przykre. Niestety - shit hapens

Stary 2012-02-06, 12:51   #55403
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:

witamy na zakręconym świecie! jakie ciemne i długie włoski
Dobrze się czujecie, wszystko jest w porządku?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:55   #55404
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Myszko, gratulacje!

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:00   #55405
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Basia, nic mi sie nie wyświetla . Powodzenia w cięciu
Odśwież stronę, kliknij TAK i powinno się wyświetlić
Takiej długości jeszcze nie mam, ale chcę, skręt będzie lepszy, bo to stare zdjęcie.

Stary 2012-02-06, 13:03   #55406
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Dodatkowo wylazły mi ogromne 2 gule na szyi i granicy włosów, więc poszłam do rodzinnego, bo to juz 2 raz w ciągu ostatniego pół roku. Pomyślałam, że to może węzły, ale nie. Jutro zrobię badania krwi, ale wiele wskazuje na to, że to problem dermatologiczny.
A to nie jest czasem sprawka kosmetyków z alko w składzie? Używasz jakichś wcierek z nim?

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
zapuszczaj koniecznie...jaka objętość!

Stary 2012-02-06, 13:04   #55407
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:

jaki słodziak!! Gratulacje
Stary 2012-02-06, 13:09   #55408
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nosi mnie już i fryzjer będzie nieodwołanie. Czas najwyższy, naprawdę.
Skoro tak mówi sama Matka Przełożona

Cytat:
A tak w ogóle to co to ma znaczyć, ja tu w dobrej wierze dzielę się z Wami promocjami, a te mnie tłuką batem i to po gołej dupince:h ahaha:
Bo mój portfel kwiczy i nigdzie Bingo stacjonarnie nie widziałam na razie jeszcze nie kupię, muszę wykończyć kilka innych

Cytat:
A no ja. Jak sobie o nim przypomnę, to użyję. Ale bez rewelacji, lepiej sprawdza się wymieszany z żelem (na pewno nie kupię powtórnie).

Nie kupuj
Tak jest! Nie kupię (uff)

Stary 2012-02-06, 13:22   #55409
anglistka
Raczkowanie

Eloe dziękuję za wskazówki, zastosuję i zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, w razie czego będę jeszcze podpytywać

tak jak pisałam, musiałam zdjęcia zrobić telefonem i są niskiej jakości, jak naprawię w końcu ładowarkę to zrobię normalne zdjęcia i wstawię

i tak, włosy były jeszcze mokre a nie obciążone

dziękuje
anglistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:24   #55410
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma oblepiaczy. Straszny oczyszczacz!
Właśnie chodzi mi głównie o to pq-10, które ma w składzie
Cytat:
LOCZKI MOJE
DZISIAJ w tym sklepie
I właśnie zauważyłam, że mają też maski BINGO różne i inne kosmetyki do włosów
http://www.ekostrefa.pl/?page=shop&run=list&kat1=27
O Mamo! Nie kuś!
Cytat:

Cudowne Maleństwo! Gratulacje!

Włosy znów mnie zaskoczyły. Wczoraj były beznadziejne, a po nocy wszystko ładnie się ułożyło, zrobiły się regularne zakrętaski

Myłam 2 bądź 3 razy pod rząd włosy OMO, ale czuję, że są bardziej wysuszone. Zostaję przy odżywce, szampon-raz na 2-3 tygodnie

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Dziewczyny, miałyście do czynienia z jedwabiem do mycia z Bingo Spa?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości