|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Mamuśki pytanko - czy którejś z was dziecko miało grubą pępowinę???
My dziś skończyliśmy 4tyg a nadal pępek nie odpadł ;( od razu przy porodzie mówili mi że dłużej będzie to trwało ale nie sądziłam że aż tyle....niektórym odpadł po tyg a my się już z nim borykamy blisko miesiac... Na dodatek w sob pediatra tak głębiej do niego zaglądała i od soboty pojawia się krew na ubranku maluszka... martwię się, ciągle na zmianę myje i wycieram spirytusem i octeniseptem i nadal mamy go....co zmiana pieluchy to przecieram pępek... Cytat:
chodziło mi że nie zauważyłam dokładnie kiedy opadł, bo codziennie nie spr, pewnego dnia po prosu zobaczyłam że jest niżej ale nie wiedziałam czy od wtedy czy może od paru dni czy tygodnia ![]() Cytat:
Cytat:
wszystkie leki są drogie nie wspomnę o wodzie czy prądzie ja nawet nie próbuje spr spodni bo nie chcę się zdołować chodze w getrach i tunikach plus mam jedne spodnie kupione w ciązy ale bez typowego pasa takie rurki i jest ok, na miesiąc dwa wystarczą, potem ide na fitness i ostro się biorę za spalanie nadprogranowych kg Cytat:
![]() nie ma co porównywać
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2012-02-06 o 16:32 |
||||
|
|
|
#2522 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Renata a co sie działo z Twoją blizną??? bo ja teraz mam niby ładnie zagojone ale taka twarda jakby opuchlizna sie zrobiła,aż w kierunku pośladka,a co do infekcji dróg moczowych to co sie u ciebie dziaje?bo ja mam problem z oddaniem moczu i to też męczy
|
|
|
|
#2523 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie to, że nie daje Ci spać tylko przyzwyczaja mamunię coby później szoku nie doznała Cytat:
|
||
|
|
|
#2524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za spodnie, ja się w żadne nie mieszczę, mimo, że jestem już na minusie jakieś 3 kgCo do ciuszków, to mój ma 58 cm długości, a w 56 pływa w lumpku kupiłam mu troszkę 50/56, ale nadal za luźne, dzisiaj ma np. założone śpiochy 52 i są akurat![]() Poszukaj w lumpkach, u mnie np. ostatnio była masa takich maciupkich za grosze ![]() _________________________ _____ Mąż wyszedł, synuś śpi, słuchamy sobie "Kołysanek-utulanek" (chciałam kupić, ale mąż mnie oświecił, że to mamy mały śpi już od 15:30 i uwaga uwaga - sukces: zjadł ze "złej" piersi i się najadł Nawet nie wiecie jaka jestem happy
|
|
#2525 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizyteCytat:
![]() Majka dzisiaj miała od 7 rano aż dwie 10 minutowe drzemki... juz nie wiem co mam z nią robić... teraz próbuje spac i niby kima, ale jak jej smoczek ucieknie to wrzask Haniula i przypomniało mi sie jeszcze, ze mi położna mówiła, ze moge na moje zatwardzenia śliwki suszone i że mała może mieć po tym tez luźniejsza kupkę i d.upa na mnie nie podziałaly, za to na małą owszem, była taka kupa, ze szok i chwalę się starszą-na baliku-Iga to wróżka w niebieskim kapeluszu
|
|||
|
|
|
#2526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do ubranek to mój miał urodził się z takim samym wzrostem i w 56 się nie mieścił, nóg by nie wyprostował ale tutaj pewnie decyduje też waga bo miał prawie 4kg szkoda mi tylko, bo miałam ich ciut a nic nie pochodził
|
|
|
#2527 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla Marcelka Cytat:
![]() dla Alusia za jego 4 tygodnie. Duży z niego facet skoro śmiga już w 68, mój ma 1 m-c i dwa dni i ciągle 56 nosiCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizyte
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2528 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez jestem tego zdania zeby kompać codziennie, dziecko sie uczy ze kompiel, jedzonko i spanie Po za tym to jest taki relaks dla maluszka, szczególnie masaż oliwką po kąpieli ![]() Cytat:
Cytat:
Spróbuję Twój sposób na kupkę
|
|
#2529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ta krwią nie przejmuj się, maluszka to nic nie boli, czasem tak sie zdarza.... a przecierasz tak, ze usuwasz trochę tego ciągnącego się? wtedy szybciej się goi ja najpierw psikałam Otraniseptem i jak troche zmiękło to "grzebałam" tam dzieciową pałeczką do uszu.... ![]() Głodzilla juz śpi 15 minut....wow |
|
|
|
|
#2530 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dla Tymusia i "złej" piersi Cytat:
|
|||
|
|
|
#2531 | ||
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam sie przywitać
![]() Hejka ![]() Mi brzuch opadł tydzień przed porodem. Zuzia u nas pępek się trzymał 13 dni, ja myślałąm ze to długo i szukałam po różnych forach i tam mnustwo dziewczyn pisało ze ok miesiaca miały a nawet 6 tyg. Znalazłam tez taką informacje ze jak do 6 tyg nie odpadnie to wtedy do lekarza. A jeśli chodzi o krew to nam się tez sączyłą. Przy każdej zmianie pieluch ściągałam taką zakrzepniętą. A jak odpadł to też jeszcze długo krew sie pojawiała, moze od 3 dni nic już nie leci. ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Co do ciuszków to Mili już na dniach będzie nosić 68 Te od 0-3 (62) ma na styk, chodzi głównie o pajace do spania i niektóre body bo takie wyjściowe 62 są dobre
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisaliście ostatnio o kobietach które nie wiedziały ze są w ciaży. Latam sobie po forach i właśnie znalazłam wiadomość o kobiecie która o ciązy dowiedziała się w 33 tyg bo poszła do lekarza gdyż (UWAGA!!!) w jelitach pływa jej cysta.... Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-02-06 o 18:26 |
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze... mój mały spak śpi już 3 godziny prawie
![]() A przed chwilą w końcu posprzątałam szafę z ciuchami, tzn. część bluzkowo-swetrową, bo ciążowe już odłożyłam, a nie miałam na wierzchu nic ładnego na tę porę roku ![]() No, ale mam sporo sweterków na wierzchu
|
#2534 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Monia no proszę CIę dlaczego się tak czujesz?
Cytat:
chyba faktycznie pełnia się zbliża ![]() Cytat:
Ja też za tydzień o tym czasie będę już w szpitalu ![]() Cytat:
teraz moim marzeniem jest żeby się urodziła 14 ale tylko ze względu na to że starsza córka jest też z 14 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2535 |
|
Raczkowanie
|
a mi coś niby kłuje i skurcze przepowiadające mam ale na razie nic się nie dzieje. Zastanawiam się w tymi wodami bo jak dzisiaj wstałam rano to majtki po bokach obok wkładki miałam wilgotne.... ale przez cały dzień nic ze mnie wypływa więc to chyba nie wody... mam nadzieję. Ostatnio chwaliłam się że dawno zgagi nie miałam i się znowu jędza pojawiła a do tego dzidzia po żebrach mnie kopie jak szalona
byle do środy do ostatniego egzaminu a później to już mogę rodzić
|
#2536 |
|
BAN stały
|
Miałam pisać posta ale mały się obudził i muszę lecieć. jak zdążę to dadam szybko zdj do klubiku
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam do MartuNiuni
![]() Wyszła dziś ze szpitala o 14 . Miała zajrzeć na wizaż ale net jej padł. póki co nic się nie święci, czop odpadł, brzuch mnie pobolewa jak na @ ale nic się nie dzieje. Do 17 jeszcze w sumie czas, zobaczmy,y
|
|
|
|
#2538 |
|
Raczkowanie
|
zośka a jak u ciebie z wagą? przybierasz jeszcze? bo ja cały czas a ponoć 2 tyg przed porodem to sie już nie przybiera a nawet można zrzucić do 2 kg , jestem załamana we czwartek mam gina i pewnie da mi skierowanie na wywołanie. skurcze przepowiadające mam już od dawna ale nie bolesne tylko takie że brzych twardnieje. poza tym nic . wątpię że urodze do czwartku. a jak u ciebie z objawami napisz a jak ty urodzisz w najbliższym czasie to i dla mnie bedzie nadzieja tylko skąd się dowiem że cię wzieło?
|
#2539 |
|
Rozeznanie
|
a ja dziś rozmawiałam z koleżanką która urodziła 29.01. a termin miała na 29.02. zaczęły odchodzić jej wody w piątek a urodziła w niedzielę dosyć szybko jej poszło i z małą oprócz tego że jest wcześniakiem jest ok. I wyobraźcie sobie że urodziła w niedzielę w czwartek wyszła do domu a w piątek dostała takiego krwotoku że masakra no i szybko do szpitala i okazało się że nie wyczyścili jej dobrze niby łożyska jej nie wyczyścili bo ponoć przy wcześniakach łożyska się nie urodzi
|
#2540 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja Nikolcia urodziła się z 52cm ,teraz ma 2tyg i 4dni i 56 ubranka są już przymałe ,już 2 pajace odłożyłam,a 62 ma ciut zapasu,albo są akurat MissZuzia za 4 tyg ,masz już niemowlaczka,ja mówię jeszcze do Nikolci noworodku,bo zaraz to minie.A co do pępka to przemywasz tak ,ze gmerasz tam patyczkiem,bo położna nam pokazała ,zeby tak robić i zaczał sie szybciej goićWczoraj już ryczałam przy karmieniu bo tak mnie nawalały brodawki,masakra ,normalnie jak by mi igły w sutka wbijali,albo papierem ściernym pocierali.Niby mała dobrze łapie brodawkę ,więc nie wiem czemu mnie tak boli.Wysłaalm wczoraj męża o 21 po mm,ale jak już przyjechał to głodomor już nie chciał jesc ,a tak to non stop na cyckach.Nie wiem czy to jakiś skok rozwojowy czy co.Teraz karmię z nakładek i jest ciut lepiej,ale i tak mnie szczypią,mimo ,ze smaruję purelanem i bepanthenem,tyle ,ze nim nie lubię bo trzeba go zmywać,a było tak ,ze zdażyłam nałozyć i mała znowu już darła sie ,ze chce jeść.Aż wczoraj byłam już dla niej nie dobra i powiedziałam do niej czego się drzesz
|
|
#2541 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
poki co ma tam zolte czyli ropke plus czasem ciut zakrzepłej krwi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja miałam łyzeczkowanie bo lozysko niepełne - przynajmniej zadbali o to zebym nie miala takiej historii jak twoja znajoma
|
|
|
#2542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A my już po wizycie. Szyjka twarda, pituś waży już 3400g a do porodu jeszcze 2-3 tygodnie. Gin powiedział , że może jeszcze koło pół kilo przybrać na wadze, czyli w sumie koło 4000g. Ale kloc!!! Jak ja go urodzę?? Hmmm![]() : confused: Ogólnie wszystko w jak najlepszym porządku.
Edytowane przez Angelika_26 Czas edycji: 2012-02-06 o 19:42 |
|
|
|
|
#2543 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
mala stopko wlasnie nie chcialabym zaczynac od czopków
Daje jej dużo wody, wrecz na siłe bo ta mała piorunica by tylko spała, taki leń z niej jest. Herbate z koperku troche wypiła, a rumiankowa jej nie podchodzi Ale kupki robi juz powoli lepsze. fakt ze to caly czas bobki, ale mysle ze juz jest powoli lepiej ![]() MissZuzia na brzuszku tez ja kladłam :yhym: Brzuchatki do roboty bo nuda !
|
|
|
|
#2545 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no w sumie racja co do rozmiarów moja waży 3400 dopiero przytyła 650(niecałe 3 tyg) to chyba ok![]() niedługo wrócimy do naszych wag i figur na pewno ![]() Cytat:
a co do infekcji to miałam od razu po porodzie jeszcze w szpitalu i teraz sie lecze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mała mi płacze teraz non stop buziaki i spokojnej nocy dla wszystkich
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też się zgłaszam do szpitala 13 z tym że nie mam wyznaczonego terminu cc ;( fajnie się masz że już wiesz na 100% że tego 14 ci zrobią ccPearl i jak tam po wizycie wiesz już jak będziesz rodzić?
|
|
#2549 |
|
Raczkowanie
|
jaka cisza na wątku
naciągnęłam szyję w nocy jakoś chyba niewygodnie leżałam i boli teraz z lewej strony... ale dobrze mi sie spało gorzej ze wstaniem ale na 10 mam egzamin. Miłego dnia wszystkim mamusiom ![]()
|
#2550 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Ciężki poranek Pod moim oknem na placu zabaw zamarzł bezdomny![]() Dzisiaj pełnia może coś się wydarzy Ja już czekam do tego czwartku, już nie wierzę, że samo się coś ruszy ![]() Chociaż nie ukrywam, że nadal próbuje ją wyganiać Cytat:
? Jest to bardzo prawdopodobne![]() Ania - powodzenia na egzaminie
Gabrysia - 09.02.2012 Edytowane przez Mijus Czas edycji: 2012-02-07 o 08:36 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

i pozdrow ja od nas
ale nie wiedziałam czy od wtedy czy może od paru dni czy tygodnia
Robi takie zwarte bobki i mocno sie przy tym męczy 
aż do gina (niestety znowu cos nie tak z tymi szwami tzn blizna po nich i musze czyms smarowac i jeszcze mam infekcje dróg moczowych- no i w aptece amba fatima i stówki ni ma
)ale pochodziłam po sklepach jakiś chociaz
w sferze marzeń 58

nie to, że nie daje Ci spać tylko przyzwyczaja mamunię coby później szoku nie doznała
za spodnie, ja się w żadne nie mieszczę, mimo, że jestem już na minusie jakieś 3 kg
w lumpku kupiłam mu troszkę 50/56, ale nadal za luźne, dzisiaj ma np. założone śpiochy 52 i są akurat
za wizyte

czuję sie tu nie zauważalna i pomijana

Gabrysia - 09.02.2012