|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
a wiesz aniu ze ja tego zakalca jescze przełożyłam delkiatna masą tofie Cytat:
w łazience lezy na szlafroku jesli chce sie umyc czy uczesac kładę go blisko piorącej pralki przez chwile jest oczarowany wirujacymi gaciami w towarzystwie detergentu ![]() brumeczku okruszki-owszem bałam sie i non stop siedziałam przy pierwszej pietce przy Jasiu ale zauwazyłam ze on tak obślinia z chleba robi sie papka pozatym taki chlebek on dostaje na kilka chwil nie czekam az zje tego zmokłego kapcia Dziękuje za wszystkie rady w sumie do tej pory nie przeszkadzało mi że moje dziecko potrzebuje mojej obecności ba ja uwielbiam to i nauczyłam sie tak organizować żeby wygospodarować dla niego jak najwięcej czasu on jest moim wyczekiwanym słonkiem i uwielbiam wygłupiać się z nim, biegać po domu śpiewać przygłupie piosenki,udawać zwierzaki z farmy dziadka Lulka itdtylko ta moja mama po 2 godzinach bycia z Jasiem zabiła mi ćwieka że może coś robie nie tak.
|
|
#3842 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kochana jesteś ze o mnie pamiętałaś |
|
|
|
|
#3844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od jutra wracam na basen może coś się ruszy ![]() Cytat:
a nie myślałaś o czymś takim ?? u nas się super sprawdza Telik za zabieg
|
||
|
|
|
#3845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla ząbka!A kod jeśli aktualny to może ja ? ![]() Kupię mleko na rezerwę ![]() Cytat:
![]() Beatka daj adres na pw.
|
||
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Scio ile płaciłaś za Emolium i jaki duży kupiłaś?
|
|
|
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
telik uwielbiam zakalce
moj TZ tez![]() Malym sie nie przejmuj, az tak bardzo, jestes dobra mama, poswiecilas mu duzo czasu i uwagi i nauczylas czego moglas, nasze mamy niestety czesto maja odmienne zdanie do naszych w kwestii wychowywania, ale nadal to sa nasze dzieci i nasz instynkt. Teraz nawet jak pracujesz, wracasz do domu tez masz czas i ochote uczysz go z kazdym dniem czegosc nowego i odkrywasz z nim ten swiat. Nie pozwol sobie dochodzic do zlych wnioskow i nikomu innemu tez |
|
|
|
#3851 |
|
Raczkowanie
|
kod idzie do Lili
|
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
200 ml 34 zł
ale pewnie przepłaciłam bo poszłam do najbliższejapteki bo potrzebowałam na już.Brumku ja też uwielbiam surowe ciasto |
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przepłaciłam ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Dziewczyny a na jaki dzień ten kod z Rossmana jest? |
|
|
|
|
#3854 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Mamuski ale macie tempo 5 stron....
Ok to lecimy..... ![]() sliczny torcik..... Cytat:
tak ...biala suknia.... narazie mialam na sobie czerwona.... ale to byla wielka pomylka.... dziekujemy Cytat:
![]() na ogol jak sie pisze ze ma sie rocznice to wszyscy mysla ze slubu....wiec luz kochana.... ![]() ale juz mam caly slub zaplanowany .... choc tak po cichu moge Wam napisac ze zamiast wesela ( chociaz jest to moim marzeniem ) to pojechalabym na zarabista wycieczke.... Malediwy ![]() Cytat:
Mamusie w UK ...gdzie chrzcilyscie maluszki?? My mielismy zamiar to zrobic na wielkanoc w pl ale chyba zrobimy w uk bo nas to taniej wyjdzie jak sciagniemy nasza rodzine.A nie chce mi sie jechac autem taki kawal drogi.... dobra nadrabiam dalej.....
|
|
#3855 | ||
|
Raczkowanie
|
O właśnie! To jest myśl
Cytat:
![]() Cytat:
Nic to, czas spać bo głód zaczyna o sobie przypominać Dobranoc!
|
||
|
|
|
#3856 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3857 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdybym byla blizej to bym Ci mala zabrala a Ty zdrzemnelaby sie troszke... a co.... Moja sie budzi max 2 razy.... ale czasem z wielkim placzem jakby jej sie cos snilo.... Jesli chodzi o aparaty to ja nie w temacie ... jesli moge zapytac dlaczego bedzie je nosila ?? Cytat:
i wizazem.... zapomnialas napisac..... Cytat:
z tego co napisalas to uwazam ze juz jestes perfekcyjna pania domu..... ![]() Cytat:
za obroty Jasia.... po prostu Twoje dziecko uwielbia sie bawic z mamusia.... kokosowe....? A czy moglabym prosic o przepis? czy jest na Twoim blogu?? A ja sie pochwale ze zrobilam gyros dzisiaj ......
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
na wstępie w imieniu dwulatka Filipa pięknie dziękuję wszystkim za urodzinowe życzenia i tu i na FB Jutro jedziemy na bilans dwulatka, zobaczymy czy będzie współpracował ![]() przeczytałam wszystko co napisałyście ale już nie dam rady sie odnieść.. co do gryzienia to ja daję Lilce piętkę chleba i rzuca się na nią jakby tydzień nie jadła dobrze sobie radzi bo tak sobie memle ale pilnuję i jak już sporo zje i chlebek już jest miękki to zabieram.Dostała też parę razy chrupki kukurydziane i tymi się nie stresuję bo one się rozpuszczają, Lila jest nimi taka zachwycona, zje całego (dostała dziś takie długie pałki) i przy okazji jest umorusana od góry do dołu, cała buzia, włosy, dłonie oblepione w chrupkach ![]() telik chciałam Ci jeszcze napisać żebyś się nie stresowała, bo nie robisz nic złego, a właściwie zachowujesz się zupełnie normalnie. I Jaś też jest najnormalniejszym dzieckiem na świecie dla którego mama jest największą atrakcją ![]() naprawdę mało jest takich dzieci-aniołków, które grzecznie leżą na macie pół dnia, nie domagaja się uwagi, a jak się znudzą to same zasną ![]() to taki pic na wodę i raczej podkolorowywanie matek jakie to idealne dziecko mają
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-02-06 o 22:58 |
|
|
|
#3859 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dlaczego tak dużo piszecie???!!!
Cytat:
. Już się boję piątku ![]() cześć Słońce, mało Cię tu ![]() Cytat:
. Nam powoli też kolejny ząbek się szykuje Cytat:
za ząbek!Telik za oczka Lili przez Ciebie też wieczorem zrobiłam tę pizzę z blogu Brumka Ha nadrobiłam! Aaa ja daję chlebek i biszkopta, ale takie, które wcześniej ze dwa dni poleżą na wierzchu i są "stare". Wtedy trudniej małej odgryźć kawałek i memła tylko okruszki. Ostatnio dałam Kubie obrane kawałki jabłka na talerzyku a on postawił na panelach koło siebie. Zuzia sobie kilka metrów od niego leżała na dywanie. Po kilku minutach okazało się, że dopełzła do jabłek i jedno zwinęła. Tż się w telewizor zapatrzył ( ), ja myłam gary a jak się obejrzałam, to Zuziak próbowała skonsumować zdobycz.
|
|
|
#3860 |
|
Wtajemniczenie
|
MoniaZ my będziemy chrzcic w kwietniu w PL. Mi łatwiej tam pojechać niż ściągać tu chrzestnych. Nie mamy warunków mieszkaniowych.
|
|
|
|
#3861 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
test zdany ![]() Cytat:
dobre Cytat:
Dzielna z Ciebie mamusia.... i trzymam caly czas oby bylo lepiej.... Cytat:
za szczepienie...![]() Cytat:
oby szybko i bezbolesnie sie pojawil jakis bialy kiel ![]() Moja tez od jakiegos czasu slini sie ze nie nadazam ze sliniakami....w zeszlym tyg byla bardzo marudna i myslalam ze to tuz tuz.... a tu nic.... ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny , jako ze Wy juz doswiadczone w tym temacie wiec prosze napiszcie cos o tym glutenie... My lada chwila konczymy 5 mscy i jak zaczac wprowadzac? Ile? Co kupic? Po co to sie robi ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
aha... a jakie macie mieszkanko, jesli mozna spytac??
|
|
#3862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak naprawdę uważam, że dziecko ruchliwe, ciekawe świata, "kumate"to dziecko zdrowe, wtedy wiadomo, że dobrze się rozwija![]() piwnooka za ząbkaiustyna1 za piątek, Zuziak-spryciula ![]() Madziulka_17 na moje oko świetnie sobie radzisz, nie dosc, ze mały taki mobilny, a Ty że ogarniasz cały dom, zupełnie rozumiem Twój brak sił. Z kaszkami nie pomoge, bo my jeszcze nie jestesmy na tym etapie. Marinka cieszę się, że z Igorkiem juz lepiej.
|
|
#3863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze jedno - miąższ wydłubujesz (-jecie) czy nie? A druga część posta - pięknie to napisałaś Hurrra Cytat:
A czy robisz to tak paskudnie jak ja - paluchem ze ścianek gara? ![]() Bo to się rozumie samo przez się ![]() Cytat:
![]() Z jabłkami to się jej wcale nie dziwię,bo to najpyszniejsze owoce na świecie ![]() A to ta huśtawka:
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3865 |
|
Raczkowanie
|
brumek, ale Tymuś to słodziak
Duza ta huśtawka, myślałam, że będzie trochę mniejsza, ale bardzo fajna rzecz. A czy da się zdjąć ten czerwony pokrowiec, żeby go wyprać? A powiedz jak sprawują się te puzzle piankowe? Nie śmierdzą, nie rozwarstwiają się, nie barwią podłogi? Dzisiaj mam dzień pytań, nie ma co
... Edytowane przez rysiki Czas edycji: 2012-02-06 o 23:14 |
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek a to można inaczej wylizać garnek do cna niż paluchem
![]() Telik moja Agata to też towarzyskie dziecie, nie lubi być sama. I nie wierze w te bajki o cudownych samobawiąco -usypaiające dzieci. Agacie idą zęby. Dałam jej Nurofen na noc i śpi spokojnie. Bo wczoraj pół nocy przekwiliła i dziś zaczynało się to samo (wcześniej były kwęki, wczoraj i dziś płacz). Co ma bidula cierpieć |
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
oo zapomniałam napisać że ja też jestem fanką surowego ciasto prosto z michy - oczywiście wylizywane palcem po ściankach
![]() Cytat:
![]() moje dzieci są baaardzo ruchliwe, skręcone , zwiercone, wszystkiego ciekawe. Jak siedzą (lub leżą) spokojnie nieco dłużej, to już zastanawiałabym się czy aby nie chore?
|
|
#3868 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek kłamczuchu masz telewizor WŁĄCZONY
.
|
|
#3869 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokrowiec się zdejmuje do prania, w 60stopniach można go prać. A puzzlami jestem zachwycona. Uprościły mi życie, bo teraz nie leżę na twardej podłodze, gdy Tymek jest na macie na przykład, tylko na nich. Już kiedyś o nich pisałam, że były reklamowane jako atestowane, bezwonne itp. I faktycznie nie pachną nic a nic A czy się nie będą rozwarstwiać to nie wiem, bo mam je dopiero od ok. 3 tygodni.I dzięki w imieniu Tymka Cytat:
Myślała, że może Ty jak dama elegancko, srebrną łyżeczką wyskrobujesz delikatnie ze ścianek ![]() Cytat:
![]() I protestuję - moje dziecko (póki co ) jest samousypiające się ![]() Tak. włączamy tvn24 żeby wiedzieć co z tą Madzią nowego
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.

ale pewnie przepłaciłam bo poszłam do najbliższejapteki bo potrzebowałam na już.
Pytam, bo mały ich nie cierpi... I nie wiem, czy wmuszać, czy odpuścić...
. Już się boję piątku 
), ja myłam gary a jak się obejrzałam, to Zuziak próbowała skonsumować zdobycz.