|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#55501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
ELOE,
CLAUDINN Rozumiem rozumiem. Jest u mnie rossman, na az takim pipidowie nie mieszkam hehnieno ja mam odzywki i szampony które są OK myje włosy metodą OMO ale poniewarz wszystko sie kiedyś konczy a ja uwielbiam próbować nowe produkty kupilam te które mają jaknajmniej silikonów ,wiem nie znam sie jeszcze za wiele ale chyba nie wybrałam jakichś najgorszych tych produktów..duzo innych przeglądałam ![]() A uzywam aktualnie: Isama Glattung spulung --O Alverde Szampon z Hibiskusem dla suchych włosów --M Odzywka z Balei Kokos&MIlch-- O a do tego teraz kupiłam te SWISS Milch &Honig I tą ISANE 7 KRAUTER których jeszcze nie testowałam
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2012-02-06 o 20:55 |
|
|
|
#55502 | |||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
bo śmiać się nie ma ani z czego, ani z kogoJak urosną, to będą piękne korkociągi. Rzeczywiście przypominają loki Basi Cytat:
Jednak warto spróbować tak, jak sama robiłaś - na lekko podsuszone. Niektóre żele (KCCC) lubią z kolei tylko lekko odciśnięte włosy (czyli na ociekające odżywka b/s, odciskanie rękami, lekkie i krótkie harmonijkowanie) - potrzebują więcej wody do lepszego działania. Czasem żel działa nakładany na suche mokrymi rękami, choć to akurat rzadkość. u mnie tak sprawdza się Isana. Każdy potrafi inaczej... Warto mieszać żel z lnianym - nie dośc, ze nie ma przykurzenia, to i zwykle loki mięsiste zostają (sam żel raczej bedzie drobić). Cytat:
na te składyCytat:
Możliwe Za to ja za chwilę idę do łóżeczka. Wstaję po 5 do pracy... Cytat:
Byle był ![]() Wzięłam Delikatny szampon ziołowy 200ml, Bingo Kuracja do włosów (ach,t a pojemność! Będzie do wzbogacania. Potrzebuję takiej bazy), Bingo Maska do włosów - spirulina i keratyna, Bingo Maska do włosów - z ekstraktem z drożdży (miałam kiedyś odlewkę i byłam zadowolona), Bingo Maska do włosów - mleczna z elastyną (tej nie znam, ale jeśli będzie nie halo, to też ją spożytkuję). Cytat:
![]() Cytat:
oby udało się kupić! Zaraz idę pogadać ze zmywarką, bo własnie skończyła. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może Cytat:
Cytat:
Tutaj, choć to włosy ze dwa dni po myciu i powyciągane golfem, szalikami, kominami, czapkami i innymi cudami chroniącymi przed zimnem. Cytat:
Nie przechowujesz. Robisz nową i zużywasz. Uciekam, moje drogie Lokaski. Jeśli potrzebna będzie nowa cześć, niech się pojawi Rano zamknę starą i podlinkuję co trzeba.Do miłego
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-02-06 o 20:57 |
|||||||||||||
|
|
|
#55503 |
|
Zadomowienie
|
Ołkej. Czy ktoś jeszcze nadąża czytać ten wątek od dechy do dechy?
![]() Tak, z ziemniaczanej. Przykurzyła, ale poodgniatałam to jakoś Ale chyba działa bo po myciu wyjątkowo mnie rozprostowało,a po tym kisielu i dyfuzorze coś tam nawet zrolowało. Na zdjęciach z telefonu w sumie nic nie widać, trudno.tego dżem fixu jestem ciekawa, ale LadyMadalena, jedno mnie zastanawia: włosy się w ogóle nie kleiły od cukru? ![]() Rabarbra, omatkobosko!! Dlaczego na tym wątku siedzą same takie piękne dziewczyny? ![]() ![]() Włosy też ładnie, nie wiem co tam masz, opaskę? Ślicznie Czy Tobie jakakolwiek fryzura może nie pasować? Poza tym kogoś mi przypominasz,teraz będę nad tym móżdżyć..
|
|
#55504 |
|
Zakorzenienie
|
ELOE kochana wrzucilam tą odzywkę juz jakiś czas temu ale widze że nadrabiacie tem coś powolutku
![]() pS ta czy siak mi sie produkty Balei bardzo podobają a ta odzywka jest super.
|
#55505 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cięłam, mam ręcznik na głowie. Starałam się, żeby nie było za krótko, ale przy harmonijkowaniu dziwnie krótko się zrobiło.
Jeśli będzie znośnie pokażę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
E tam ![]() Chciałam się pochwalić, że w ramach akcji denko pochowałam garniery i alterry (czyli moje kwc) i zużyłam w ciągu miesiąca 7 napoczętych odżywek (dużoooo nakładałam , zużyte były mniej więcej w połowie), nie powiem ile kupiłam w tym czasie![]() Akcja denko trwa nadal, do nielubianych odżywek dodaję oleje i inne fajne składniki. Podpisuję się, włoski są identyczne jak moje. Postaram się kiedyś wkleić swoje zdjęcie w krótkich (nie tak krótkich, ale są bardzo podobne). Śliczna jesteś, a włoski skoro podobne do moich, strasznie mi się podobają ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#55506 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A serio nie wiedziałam, one były zawsze raczej suche i raczej proste, a szczotka była po to żeby chociaż u dołu podkręcić końcówki. Teraz widać w końcu mają siłę co by walczyć z tym szczotkowym procederem. A z cięciem dzięki! Chyba właśnie najwyższa pora żeby o tym pomyśleć
W zdrowym ciele zdrowy duch! Edytowane przez newelka Czas edycji: 2012-02-06 o 21:07 |
|
|
|
#55507 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niech rosną i się korkociągują! ![]() Cytat:
to wszystko przez balkonetkę A i skąd pomysł, że mam opaskę? nie mam akurat na tym zdjęciu, ale czasami zakładam, jak mnie irytują włosy lecące w stronę oczu ![]() dzięki za miłe słowa ![]() Cytat:
czekam na Twoje fotki Basiu! i krótszych i dzisiaj obciętych
|
|
#55508 |
|
Wtajemniczenie
|
zamowilam zapas keratyny i do tego oleje, ktorych nigdy nie uzywalam:
- jojoba - z orzechow laskowych - babasu - maslo kakaowe zobaczymy jak bedzie, jojobe i orzechy duzo z was tu chwali.. i do tego zamowilam gume arabska - acacia senegal (arabic) gum, do zelu aloesowo-lnianego z dwiema gumami chce sprawdzic czy bedzie jakos inaczej utrwalac, poki co tylko z ksantanowa robilam.
|
#55509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#55510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już parę razy odkryłam, że tam nie ma R, ale jakoś tak mi się w głowie zakodowało, że trzy R brzmią fajnie i leci z rozpędu ![]() ![]() Aa bo jakoś tak masz do tyłu zebrane włosy, czy mam omamy?
|
|
|
#55511 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Skąd ja to znam Cytat:
Bardzo dziewczęco, ślicznie!Cytat:
![]() Nawet mi nie mów, u mnie to samo
|
|
#55512 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja około ov. i jem wszystko co zobaczę Oo Masakra
![]() Cytat:
![]() Stwierdziłam że też se zamówię, a co! Bingosia Jedwabne mleczko odżywkę. I transakcja jakaś niedorobiona, link do przelewu nie działa :/ Chlip |
|
|
|
|
#55513 |
|
Raczkowanie
|
Ajrisz, za zakupami na ECOSFERA mam ten sam problem. Klikam KONIEC ZAKUPÓW i nic się nie dzieje
![]() o, już to ogarnęłam swoim zaćmionym snem umysłem
Edytowane przez agatron77 Czas edycji: 2012-02-06 o 22:50 |
|
|
|
#55514 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Jest lepiej niż było w ostatnich dniach, ale znacznie gorzej niż powinno być. No nic, na pewno będzie lepiej. Po wysuszeniu musiałam poprawiać jeszcze raz, bo jedna strona była klapnięta, widać to było zwłaszcza na zdjęciu z tyłu (TŻ się zlitował i zrobił). Drugi raz po poprawce już go nie prosiłam, więc są zdjęcia jakie są. Przód jest zbyt krótki, cięłam na sucho, ale i tak się pokręciły mocniej. Wydaje mi się, że tył powinnam jeszcze troszkę pocieniować, ale nie widzę i tnę na wyczucie. Cytat:
Zdjęcia z opisem dodane. Nie wstawiałam zdjęć zaraz po wysuszeniu, a jeszcze przed poprawką, tylko już po poprawce. Mogę wstawić jutro dla porównania, jeśli ktoś chciałby (ale nie wiem czy jest potrzeba). Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-02-06 o 23:06 |
||
|
|
|
#55515 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam PMS-a ... Yhh...
![]() Były u mnie koleżanki, chciałam ładne loki , a wyszły po myciu takie całkiem nie moje, nie fajne i po prostu zrobiły mi na złość
|
|
#55516 |
|
Zadomowienie
|
Eloe, baaaardzo motywujace zdjecia!
|
|
#55517 |
|
Raczkowanie
|
Basieńko faktycznie mamy te same włosy!!!
|
#55518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak. Nawet więcej. |
|
|
|
|
#55519 | |
|
Zakorzenienie
|
Basiu - ślicznie
![]() Cytat:
Wystosowałam mejla do sklepu, może uratują zamówienie AJRISZ CHCE BINGACZA Z drugiej strony i tak muszę ruszyć tyłek po Bingo shea, kończy się 2gie op :P Haha i dalej skal lubi
|
|
|
|
|
#55520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ja was zniszczę normalnie za to pędzenie z wątkiem. Człowiek przez pół dnia zamiast siedzieć na wizażu próbuje się pouczyć a tu już 5 stron do nadrabiania ![]() ![]() A dzisiaj będę eksperymentować z mleczkiem kokosowym. Dodam go chyba do maski Dolce Latte, zapach powinien być obłędny
|
|
#55521 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
![]() Cytat:
nie martw się, w końcu się nauczą i będą posłuszne ![]() Cytat:
coś musi nie pasować skórze głowy :/No widzisz, zła pogoda, zła miało być cieplej dziś, faktycznie jest 'tylko' -14 Też chcę lokową siostrę ![]() TŻ zrobił zdjęcia moim włosom [w miarę prostym] po hennie - rzadka, przyklapnięta masakra nie mogę na to patrzeć. Pokażę Wam po pracy...korci podcięcie ogona - jakieś 10 czy 15cm naprawdę nie wygląda to fajnie. Dobrze, że się kręcą Odliczanko: 34... Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-02-07 o 08:41 |
||
|
|
|
#55522 |
|
Kazar Lady
|
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- ech pisałam Ci już ze 3 razy, że miałam jeszcze miesiąc temu dokłądnie takie same włosy, jak Twoje sprzed pielęgnacji teraz masz ładniejsze, jednak wciąż mam nadzieję ze i moje będą coraz bardziej falowane ![]() DMka co to za odliczanko? Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-02-07 o 08:52 |
|
|
|
#55523 | |||||
|
Rozeznanie
|
Basiu przepięknie w codzienniku
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-02-07 o 08:55 |
|||||
|
|
|
#55524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bardzo ładnie wyglądasz ![]() . claudiiin : Cytat:
, ale myślę, że dużo nie odbiega od Babydream, tyle, że się lepiej pieni Ładnie usuwa oleje, ale chyba już jej nie zamówię. Myślę, że przepłacam Wiadomo, delikatniejszy skład, może i na dłuższą metę będzie działać delikatniej od BD ale i tak będę myć włosy szamponem raz na 2-3 tygodnie ![]() Niestety, nie mam innego doświadczenia z szamponami. Używałam tylko BD no i tą bazę
CG od 30.09.2011 Olejowanie od 11.11.2011 28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com Edytowane przez ewcia1807 Czas edycji: 2012-02-07 o 09:00 |
||
|
|
|
#55525 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
nie są ładniejsze, zobaczysz później ale jakby pasowały nam te same produkty to byłoby fantastycznie ![]() Odliczanko do kolejnej części do południa się wyrobimy?
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-02-07 o 09:01 |
|
|
|
|
#55526 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
co do produktów, to chyba też te same mamy
|
|
|
|
|
#55527 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Musiałam napisać, bo - uwierz mi - nigdy nie jest tak źle, jak nam się wydaje. A w prezencie dla Ciebie link do strony sklepu z kosmetykami dla kręconych w Niemczech Może akurat coś Ci podejdzie? Linkuj, zerkniemy.Próbuję Cytat:
Ale dziękuję Cytat:
Cytat:
Na koniec lata dostałam z niebieską nakrętką chyba z filtrem UV, ale nie zdążyłam użyć Pogoda się zmieniła. Musze przejrzeć pudło, to dokładniej napiszę. Ale to najwcześniej wieczorem.Na pewno będzie! Nie mogę się doczekać! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czekają na cięcie. zdecydowanie łatwiej mi z nimi, gdy są krótsze. Własnie znalazłam groupon z cieciem za 49 zł i jakąś tam maską. Maska pikuś, i tak nie złapie na hennę, ale cięcie... Cytat:
|
|
#55528 |
|
Strażnik Wizażu
|
No co Ty, to ja aż tak ślepa?
muszę przegrzebać wpisy w codzienniku i wypróbować jakiś Twój sprawdzony zestaw
|
|
|
|
#55529 |
|
Zakorzenienie
|
A Eloe niet?
Kto zakłada nową część?
|
|
|
|
#55530 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe- Spoko ja poczekam na analizę nie pali mi się
hehPoztym dzieki za stronkę zerknę co tam mają. ale itak z kupnem sie powstrzymac musze teraz mam duzo troche w domu produktów ktore musze zuzyć aa i bede ich uzywac na zmiane zeby nie uzywam caly czas jednego
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

heh

na te składy
Czyżby jutro kolejna część się otworzyła? 
Pokażesz nam efekt? 
wstyd...

)
nie martw się, włosy odrosną.

Ja to na przykład taka zaYebista jestem
nie są ładniejsze, zobaczysz później
Ale dziękuję