|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Dzień dobry
![]() Ja mam dziś mętlik w głowie... byłam rano u dentysty... powiedział, że to co się ułamało i dziurka po tym nie spowodują stanu zapalnego...ewentualnie tylko to co dzieje się w korzeniu a do tego on musi zrobić zdjęcie...więc teraz odpada grzebanie tam... zalakował mi tylko białą papką i tyle ... mam wrócić po porodzie... Ale... przed wizytą u dentysty zadzwoniłam do mojego gina spytać o znieczulenie...w moim stanie i powiedział, że miejscowe mogę!, i jeszcze mnie zatrzymał przy telefonie i sie pyta jak te twardnienia...a ja że tak jak wczoraj ( bo wczoraj miałam wizytę więc mu mówiłam) że nadal są w dużej ilości ( dziś już ponad 14 miałam) do tego bolą mnie pachwiny ... a on do mnie wie Pani co Pani Doroto proszę się JEDNAK zgłosić dziś do SZPITALA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niech oni TO jeszcze puki czas wyciszą i uspokoją!!!!!!!!!! Czemu wczoraj nic nie powiedział...mam wrażenie, że sobie przemyślał coś tam po mojej wizycie i może go niepokoją te moje twardnienia i nisko ułożony niuniek i zmienił zdanie...i kazał jechać do szpitala! na początku stwierdziłam, że nie jadę...ale zadzwoniłam do położnej ze SR. bo ona zna mój przypadek i pracuje w szpitalu...i powiedziała, że mam przyjechać zbadają i podejmą decyzję! ku Kurcze przy moim szczęściu tam zostanę na kilka dni!!!!!!!!!
|
#932 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby szybko minęło Cytat:
)Cytat:
cieszę się że wszystko OK , a wagą zbytnio się nie martw może to tylko chwilowe, a później dogoni znów ![]() Cytat:
![]() Ja jestem ciekawa ile ten mój maluszek będzie ważył przy porodzie. Ja ważyłam 2800 a mąż 4600 więc może tak pośrodku ![]() Właśnie czytałam artykuł o tej matce z Sosnowca wypowiadała się jej przyjaciółka , jeżeli to prawda co tu mówi http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...l?ticaid=1de0d to w wypadek wątpie.... |
||||
|
|
|
#933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mag, ale ja absolutnie nie chciałam Cię obrazić.. Napisałam to przecież.. Każdy robi jak chce... Pisałam o sobie. Wiem że my tu wszystkie przewrażliwione jesteśmy. A co do P.S. to doczytaj dół mojego posta.. czyli moja teoria się zgadza.. One mało jedzą, a dzieci mają'kolki'... Za 3 miesiące zobaczymy, kto będzie karmił, kto będzie dokarmiał i zobaczymy jak nasze teorie sprawdzają się w realu. Więc nie ma co się o nie kłócić ![]() (określenie 'je jak świnia' jest dla Ciebie dziwne? ja jeszcze znam 'jeść jak ptaszek' i wiele innych.. mamy polonistkę tutaj, więc ona pewnie jest w stanie nam przytoczyć duzo więcej takich wyrażeń) Edytowane przez anagat Czas edycji: 2012-02-07 o 12:50 |
|
|
|
|
#934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na pewno nie mam zamiaru przez pół roku jeść gotowanego kurczaka |
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Włącze się do tematu wcześniaków, i teraz to będzie moje gdybanie, ale nie jest czasem tak, że oprócz terminu porodu to nie liczy się jeszcze czy dzieciątko ma jakieś tam cechy wcześniacze? Moja jedna koleżanka urodziła po skończonym 35tc i nie zaliczyli jej dziecka jako wcześniaka, miał normalną wagę i wszystkie inne cechy donoszonego dziecka. Natomiast druga urodziła po skończonym 37 tc i jej córeczka miała jakieś tam cechy wcześniacze i napisali na wypisie, że wcześniak. Ale jak mówię, to tylko takie moje gdybanie. Co do karmienia piersią, to nie śmiejcie się, ale tego się najbardziej boję... porodu się nie boję, a to karmienie piersią to dla mnie jakaś trauma Jeszcze mam jeden problem i liczę, że mi doradzicie... otóż ostatnie USG miałam w 29tc, a następne mam w 40 tc i obawiam się, że mogę niedoczekać... poza tym mój gin zlał totalnie mój ból spojenia, a bardzo przeszkadza mi ono w normalnym funkcjonowaniu. No i zastanawiam się teraz czy nie umówić się jeszcze do innego lekarza wiem, że może panikuję, ale mam cukrzycę, moje dziecko było spore na ostatnim USG i do tego mam wąsko rozstawione biodra i jeszcze mój M. razem z moją mamą ciągle mi gadają, że to może być problemem przy SN i kurde już sama nie wiem co ja mam zrobić... co Wy byście zrobiły na moim miejscu??sorki, że się tak rozpisałam
|
|
|
|
#936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno jeszcze znajdą sie tu koleżanki, które mają taki plan, jak Twój. |
|
|
|
|
#937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jedynie co, to mam wrażenie, że się nie rozumiemy i próbuję to wyjaśnić - rzeczowo, nie atakując innych w jakikolwiek sposób Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-02-07 o 12:58 |
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
karo_z, anagat, Nikii89 dzięki dziewczyny
może i macie rację, żeby się nie martwić. Może córcia nie pokazała się porządnie, żeby ocenić wagę prawidłowo. A co do lekarki, to ona mnie poinformowała, że taka jest waga, że trochę mała jest i że będziemy to kontrolować. Te zmartwienia wynikają z mojej strony, wiecie jak to jest, człowiek sobie przybiera do głowy nie wiadomo co i się denerwuje czasem niepotrzebnie ![]() pempek jeśli Cię to martwi, to idź skonsultuj to z innym lekarzem. bo mówisz, że u swojego nie ma szans na dodatkowe usg?
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi 3 tygodnie temu nie podobało się że mały jest za mało aktywny i właśnie aby nie gdybać i być spokojniejsza pojechaliśmy na USG prywatnie. A teraz sama się przypomniałam o USG mojego lekarza bo ostatnie miałam u niego w 20tc a teraz już 31będę miała (właśnie tylko dlatego że się upomniałam )
|
|
|
|
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To dobrze.. Ja mogłam napisać, że MY nie jemy jak świnie(bo to miałam na myśli).. a ty to chyba trochę do siebie wzięłaś.. Więc widzisz.. ciężko się na piśmie porozumieć. Uff.. ja mam dziś 31+1 czyli zaczął się 32 tydzień. Ważyłam się dziś. Mam 8.8 kg na plusie.. Jak to jest pod koniec mamuśki? Jak się tyje? Bo jestem ciekawa czy mam szanse w 12 kg się zmieścić? Pewnie nie mam , bo po roku nieposiadania piekarnika, zaczęłam piec ciasta Ale może jednak??Nie mogę się zmusić, żeby zrobić sobie fotki.. jak tylko zrobię, to wstawię Wam.. Mój brzuch jast okroooooopnie wysoko.. i mimo, że duży nie jest, to mi po prostu duszno ciągle. Jak gadam to mam zadyszkę
|
|
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie jeżeli nie chciała się pokazać to też ciężko można było ocenić wagę. Też pisałam kiedyś że kumpela mówiła mi że 2 tyg przed porodem lekarze ocenili że dziecko waży 1600 w dniu porodu 2200 a jak się urodził to miał 3600 . Więc nawet sprzęt może czasem zawodzić
|
|
|
|
|
#942 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe Przewrażliwione z nas mamuśki Pempek, ja pamiętam na studiach uczyli nas pomiarów miednicy.. takimi dziwnymi urządzeniami-taką jakby obręczą.. Są takie wymiary jak wchód / wychód macicy i inne .. Ja tego już nie pamiętam, ale zastanawiam się czy Tobie tak mierzyli? Bo patrząc na kogoś nie da się ocenić, czy biodra są za wąsko czy nie żeby urodzić.. A to pamiętam , że był sposób stosowany przez LATA.. i działał.. Pozwalał ocenić, czy możliwy jest poród naturalny, czy nie.. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() Więc witaj irlandzka bliźniaczko![]()
|
||
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie dowiedziałam na SR, że przez ostanie 3 tyg. ciąży "słodkim" ciężarówkom powinno się robić 2 x w tyg. ktg w czwartek ide do nowego lekarza (bo jak pisała wczesniej mój prowadzący gin jest w szpitalu) wiec sie postaram podpytac co i jak może faktycznie powinnaś sie skonsultować z inym lekarzem |
|
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Jakaś taka zawiedziona jestem po ostatniej wizycie, że nawet nie pomyślałam, żeby się udać do mojego gina, ale moze rzeczywiscie powinnam tam zadzwonić...???
Anagat, ja w ostatnim trymestrze przytyłam najmniej, a właściwie to schudłam 2 kg, ale ja jestem na ścisłej diecie wkażdym razie myślę, że 12 kg jest na pewno w Twoim zasięgu (patrząc na to ile tyły moje koleżanki)
|
|
|
|
#945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pamiętaj, że w końcówce dużo przybiera samo dziecko, więc nawet jak przytyjesz trochę więcej niż "normalnie" to może to wynikać z przyrostu dziecka |
|
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też wolałabym żeby mi nie wychodził pępuszek, ale jak wyjdzie to Ivonka, afery nie zrobię![]() Ale brzuszek fajny i spory rzeczywiście, choć jak na ten tydzien to normalka ![]() Cytat:
mój chrześniaczek też ma teraz etap zdrabniania wszystkiego ![]() Filipek ma teraz 3 latka prawda? ![]() Mravka super pokoik, pochwal się jak dojdą zwierzątka na ścianę
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-07 o 13:16 |
|
|
|
|
#947 |
|
Rozeznanie
|
ja tam myśle ze mozna bedzie jesc co sie chce tylko z umiarem
mała może nie bedą cię trzymać pempek ja bym poszła wcześniej na usg jeśli masz jakieś obawy
|
#948 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mag ja ci nie chce nic narzucac.Ja juz probowalam tego sposobu i teraz chce sprobowac inaczej.I tak mialam wielokrotnie mysli,by przejsc na mieszanke,bo mialam dosc jednostajnej diety,wypadaly mi wlosy,bylam slaba,nie sluzylo mi to.A mloda miala kolki,pewnie przez moj stres.Jak miala jakies 4 miesiace zaczelam jesc wszystko,doslownie.I stalam sie spokojniejsza,bardziej wyluzowana,a dziecku kolki sie skonczyly,nic nie bylo nawet jak zjadlam kapuste.Wiec mysle,ze ten stres byl niepotrzebny.U mnie w rodzinie nie ma alergii pokarmowych,a potrawa wzdymajaca moze bardziej zaszkodzic mi jak dziecku.Kiedys kobiety tak nie cudowaly,nie bylo tylu"madrych" teorii,jadly wszystko i karmily,bo mieszanek nie bylo.I nie bylo tylu alergikow.I moim zdaniem nie ma czegos takiego jak dieta matki karmiacej,bo powinna to byc dieta zdrowa,taka jak kazdego innego czlowieka.To tak jakby mowic nie przejde przez ulice,bo potraci mnie samochod.Tak samo nie bede tego jesc,bo MOZE dziecku zaszkodzi.A moze nie zaszkodzi? Ale ja nauczylam sie na bledach,a ty masz prawo nauczyc sie na swoich.
|
|
#949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że wszystko gra, a wagą maluszka się nie martw może rzeczywiście jest tydzień młodsza - bo np. miałaś dłuższy cykl?Najważniejsze że zdrowa i łądnie się rozwija
|
|
|
|
|
#951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W pierwszym trymestrze schudłam.. Potem dość równomiernie mi się przybierało.. Ostatnio 1.5 tyg temu się ważyłam.. To w sumie 0.4 kg mi przybyło tylko? hmm No i mój mały był dość mały na ostatnim skanie.. Więc może faktycznie teraz będzie rósł.. Nic tam, od teraz MUSZĘ się już ważyć co tydzień ![]() Dzięki
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe ... no jakbyśmy byli z tego samego rocznika to byśmy razem do szkoły chodzili i wtedy tym bardziej mogliby Nas za bliźniaków brać ![]() Ale brat z września a ja z sierpnia.... No ale jak piszesz że w Irlandii mówi się irlandzkie bliźniaki to wychodzi że jestem Irlandzką bliźniaczką dzięki że mi to uzmysłowiłaś
|
|
|
|
|
#953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
brat wrzesień '88 ja sierpień' 89.
Ale podobno nie jestem wpadką planowali tak szybko dziecko
|
|
|
|
#955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki.. czyli jednak nie jestem jeszcze taka stara![]() ![]() ![]() ![]() Pempek, a może poproś, żyby Cię pomierzyli? Bo jak masz się martwić, to lepiej i USG spróbować, i pomiarów ![]() U mnie biodra jak szafa trzydrzwiowa;D Ciekawe czy tu mnie też tak pomierzą???? |
|
|
|
|
#956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż wolałabym SN.. tylko moja mama trajkocze o moich biodrach od początku mojej ciązyCytat:
w każdym razie muszę pojechać w tym tygodniu, ale do szpitala w moim mieście, bo do wawy nie będę gnać na KTG![]() kurde zachowuje się jak totalna panikara, a z naturę mam olewczą na ogół co ta ciąża robi z ludzi
|
||
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tez jest okropnie wysoko, a do tego dostaję kopniaki w przeponę czasem mam taka zadyszke jak stara baba po przejsciu do sklepu ![]() troche pomagaja mi ćwiczenia oddechowe do porodu, ale tylko na stojąco wykonywane pempek a powiedzieli Ci może na Karowej czy trzeba miec na te ktg jakies skierowanie czy tam poprostu mozna przyjechać? Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-02-07 o 13:26 |
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli o wagę chodzi...to ja ostatnio się dość dobrze trzymam jak na III trymestr! przez 2 tyg przytyłam niecałe 0,5 kg a sam synek przybrał 0,7 kg...więc ja w sumie nic
mam nadzieję, że się to nie zmieni gwałtownie! w sumie mam w 35 t. + 11kg +/- 0,3 bo tak się waha...Siedzę i myślę o tym szpitalu...i znowu mam stresa... i rozwolnienie od wczoraj...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-07 o 13:30 |
|
|
|
#959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój jeszcze uskutecznia zabawę następującą..Najpierw jest obunożne odbicie się po prawej stronie, a potem po lewej wypięcie pupy.. po czym moment spokoju i pupa idzie w prawo.. żeby po chwili wrócić na miejsce.. Przypomina mi to skoki na trampolinie ![]() Diablątko małe ![]() ![]() A u mnie KTG to dopiero przy porodzie.. Albo jak coś nie tak się dzieje.. Auto nam się chrzani, mam iść mężowi pomóc.. Buziaki do potem.. pa |
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Mała trzymaj się, może nie trzeba będzie leżeć w szpitalu, a jeśli to dla Maluszka najlepsze, to dasz radę! Trzymam kciuki żeby było ok!
Aguśka my raczej nie jesteśmy fanami tego święta, więc raczej nic nie będziemy szczególnego robić, może gdzieś wyskoczymy na jakieś dobre jedzonko. Ja wciąż mam nadzieję, że będziemy mieli ku temu okazję z innej przyczyny - w związku zawansem mężula, ale na razie czekamy na werdykt, czy go dostanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

dla meza.

)

) ani nie jadam rzeczy wzdymających - bo ich po prostu nie lubię - groszki, fasole i kapusty mogą dla mnie nie istnieć,
wiem, że może panikuję, ale mam cukrzycę, moje dziecko było spore na ostatnim USG i do tego mam wąsko rozstawione biodra i jeszcze mój M. razem z moją mamą ciągle mi gadają, że to może być problemem przy SN i kurde już sama nie wiem co ja mam zrobić... co Wy byście zrobiły na moim miejscu??

może i macie rację, żeby się nie martwić. Może córcia nie pokazała się porządnie, żeby ocenić wagę prawidłowo.

może nie bedą cię trzymać