Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 17:26   #3991
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Kawa wypita, zbieram się na uczelnię. Dziś tylko egzamin to mam nadzieję że szybko będzie : )
miałam pytać, czy Ty masz egzamin, czy raczej egzaminujesz. Już doczytałam .

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Aania no to kciuki za egzamin. A moja tesciowa to faktycznie "zla kobieta" :P
Iustyna no malo mnie Choc ciesze sie, ze na biezaco jestem. Ale Ty tez cos ostatnio przycichlas
cicham, bo nie wyrabiam na zakrętach

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Witamy z rana!
Potem będę nadrabiać, ale muszę sie pochwalić, że
Patryk kończy dziś pól roku!!!

Najlepsze życzenia od nas dla rówieśnika Nikosia i dla Leny za 7 miesięcy!
Najlepszego dla Patryka, Nikosia i Leny!!! Buziaki maluszki

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
zmotywowałaś mnie, chociaż wiem co i jak to myślałm nie ma bata nie da rady, ale jak już się łamałam to myślałam kurka przecież niania potrafi to co mama nie da rady (ale to jest chyba tak, że jak mama widzi łezkę to się łamie i zaczyna nosić na rękach) teraz druga drzemka odłożyłam i zasnął bez płaczu
Wielkie brawa i dla Shiry i dla Żbika!!!!
A Zuziak jak to Zuziak, rozrabia i tyle .

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Justynka co do wypowiedzi , którą wstawiłaś to generalnie działa to na mnie jak płachta na byka
Wiedziałam, że zabierzesz głoś . Jest tyle sprzecznych wiadomości w mediach, że nie wiem w co wierzyć. Czekam na konferencję z rodziną.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Mamy pierwszego maleńkiego ząbka!!!!

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
1. Aż się oblizałam z podniecenia

2. No i stało się... klątwa powraca!!!!!! Strzeliła mi żarówka w łazience.. nastała ciemność
1. zboczuchu
2. Może to ta rogata baba z mojego sufitu
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Moja też ma podobną zabawę zamiast wypuszczać powietrze, ona je wciąga i mam podejrzenie, że wtedy jest na bezdechu, a przy tym wydaje jakieś dziwne skrzeczące dźwięki

Moja też

Nie zacytowało mi wszystkiego . Tak to jest, jak się od rana posty zaznacza a odpowiada o 17.30 .

Pamiętam tylko dwa ząbki Sary i nową biżuterię Karolinki

My jutro zaliczamy ortopedę z Zuziakiem i kręgosłupem Kuby, wiecie o co baaardzo proszę ?

Lili ja się czaję na brumkową kurczakową pierś w miodzie i czymś jeszcze

A wiecie kto dopiero wczoraj zakupił dla córki kołderkę, poduszkę i pościel? Tak ja! Doszłam do wniosku, że jej za zimno pod kocykami

Aaa i byłam po Kubę - nie zabiłam się, czyli pełen sukces .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:28   #3992
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Kurcze nie wiem co sie dzieje Marysi!!
od wczoraj nie chce jesc mleczka (jak na maxa zglodnieje to zje), sloiki tak, herbatka tak, nawet kaszki troszke zje. Przy butli gryzie smoka, zaciska dziasla i krzyczy z zacisnietymi dziaslami. Dzis to samo, ani lezec, ani siedziec, ani na rekach, ani na lezaczku, ani na hustawceKoopa byla wiec to nie to.

eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:34   #3993
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
My zaliczyłyśmy dziś nasz pierwszy raz z marchewką na pierwszy ogień poszły 3 łyżeczki, ale w sumie to za dużo powiedziane bo więcej było na buzi, rączkach, leżaczku, śliniaku i ubrankach (i bóg raczy wiedzieć, gdzie jeszcze ). Pierwsze wrażenia -coś tam pomemlała w buzi, krzywiła się niemiłosiernie aż ją wzdrygało zobaczymy, jak będzie jutro
Czyli do marcheweczki trzeba się przekonać. Nie jest to widocznie miłość od pierwszego kęsa

Cytat:
a tam, zaraz znęcała jak ja taka łagodna jestem (aż za bardzo)
W takim razie inaczej sformułuję pytanie: zdali?

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
1. My jutro zaliczamy ortopedę z Zuziakiem i kręgosłupem Kuby, wiecie o co baaardzo proszę ?

2. Lili ja się czaję na brumkową kurczakową pierś w miodzie i czymś jeszcze
1. O co?
Kciuki masz jak w banku
O której zaczynamy trzymać?

2. I kto tu jest zboczuchem Do tej pory z tego typu fantazjami kojarzyła mi się raczej bita śmietana niż miód

Ja jestem wyrodna matka i dziecko cały czas przetrzymuję pod kocykami I to w niegrzanym mieszkaniu

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
od wczoraj nie chce jesc mleczka (jak na maxa zglodnieje to zje), sloiki tak, herbatka tak, nawet kaszki troszke zje. Przy butli gryzie smoka, zaciska dziasla i krzyczy z zacisnietymi dziaslami. Dzis to samo, ani lezec, ani siedziec, ani na rekach, ani na lezaczku, ani na hustawceKoopa byla wiec to nie to.

Ja nie pomogę niestety
Stary 2012-02-07, 17:34   #3994
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
aaaaa czyli wychodzi na to że tylko moja panna bezzebna z lipcowych dzieci? wrrr
Szymcio też bezzębny

Cytat:

Cytat:
ojj...a co się stało?
Mały siedział w leżaczku oczywiście przypięty pasami, a ja poszłam na chwilkę do kuchni wstawić obiadek do podgrzania i nagle słyszę płacz... Biegnę do pokoju a mały wypadł z leżaczka na główkę - kurczę nawet nie wiem jak to opisać - on jak ma ustawiony leżaczek na pozycję półleżącą, a nie siedzącą to próbuje siadać - łapie za ten pałąk i się podciąga i najwidoczniej przeciążyła mu główka i poleciał do przodu ( złożył się w kulkę ) - nogi wyszły górą pasów i tak biedny ' stał 'na główce, brzuszkiem do ziemi... Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale napisałam...
Myślałam, że w leżaczku to jest bezpieczny, ale jednak nie
Dobrze, że nic mu się nie stało

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:38   #3995
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Szymcio też bezzębny

Mały siedział w leżaczku oczywiście przypięty pasami, a ja poszłam na chwilkę do kuchni wstawić obiadek do podgrzania i nagle słyszę płacz... Biegnę do pokoju a mały wypadł z leżaczka na główkę - kurczę nawet nie wiem jak to opisać - on jak ma ustawiony leżaczek na pozycję półleżącą, a nie siedzącą to próbuje siadać - łapie za ten pałąk i się podciąga i najwidoczniej przeciążyła mu główka i poleciał do przodu ( złożył się w kulkę ) - nogi wyszły górą pasów i tak biedny ' stał 'na główce, brzuszkiem do ziemi... Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale napisałam...
najwazniejsze ze nic mu sie nie stalo. Wystraszyl sie. Kurcze te nasze dzieci naprawde tak szybko sie rozwijaja, ze nie wiadomo co i w ktorym momencie.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:42   #3996
madziaranew
Rozeznanie

Witam
Brawa dla zabkow ktore sie dzis ukazaly.
Marina zdrowka dla Was , glowa do gory bedzie dobrze.
Madziulka sorki , oczywiscie cos pomieszalam
Ellika- sliczna corcia , jestes naprawde dzielna ,brawas
Straszycie z tym zachlysnieciem , jesli daje cos malej to jestem zawsze book , nie zostawiam jej , tez sie boje , myslalam ze to ja jestem przewrazliwiona
Telik- tak jak dziewczyny juz pisaly , calcium innaczej wychowujemy dzieci , wiecej czasu I'm poswiecamy , moja mama tez caly czas to podkresla , tesciowa pyta sie ze zdziwieniem , czy ja Sophie sama zostawiam , Bo dla niej dziwne ze my caly cps razem.
Wczoraj leze w lozku przyszedl Tz I pyta mnie :
-,,Gdzie sa moje spiochy?(on)
-spiochy?(ja)
-bokserki(on)
Hihi smiechu mielismy ze hoho

Wylalam kawe na dywan

Sophie dalej budzi sie w nocy trzy razy , karmie ja przed kapiela , pozniej po , mialam przejsc na mleko , ale za kazdym razem jak mysle o tym to serce boli , nie wyobrazam sobie jak to bedzie. Spimy do 9 ale jednak te pobudki wkurzaja , w dzien spi pol godz na spacerze q pozniej 15 min I to wszystko .
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:43   #3997
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

Może ząbki? Albo po prostu ma strajk głodowy, jak nie jedno z dzieci tutaj co jakiś czas. Moja od urodzenia miała 2-3 takie strajki i trwały kilka dni. Potem zaczynała znowu jeść. Potrafiła zjeść o 10.00 a potem dopiero o 19.00 po 120-150 mleka.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1. O co?
Kciuki masz jak w banku
O której zaczynamy trzymać?

2. I kto tu jest zboczuchem Do tej pory z tego typu fantazjami kojarzyła mi się raczej bita śmietana niż miód

3. Ja jestem wyrodna matka i dziecko cały czas przetrzymuję pod kocykami I to w niegrzanym mieszkaniu
1. od 11.00
2. Drugi zboczuch
3. Z tego co pisałaś, to u Was ciepło. U nas nie zawsze, jak mi średnio pod kołdrą i Tż, to co dopiero małej pod kocykiem .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:01   #3998
patik87
Zakorzenienie

Sarita odpuściła sobie dzisiaj popołudniową drzemkę.
Ale widac, że inne dziecko jak zęby się pokazały, bawi się i tak nie wrzeszczy jak ostatnimi czasy.
Tak fajnie mlaska, nie wiem jak to opisać. Strzela językiem o podniebienie. Takie to słodkie

Iustyna masz kciuki, Sara też będzie trzymać.

Karoline przyzwyczai się do nowych smaków. Sarka też się kwasiła za pierwszym razem i wypluwała.

Zastanawiam się czy nie dać na noc kaszy. Może dłużej pośpi? a jak nie, to obalę mit
Stary 2012-02-07, 18:28   #3999
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Zaraz sie zaczyna
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:43   #4000
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Lili a jaki masz rozmiar smoczka aktualnie ?
a jak myślisz?
Mam ten smoczek od nowości, 1.
Nie będę kupowala 2 bo i tak uczy się z niekapka pić i nie widzę sensu.
Wydaje mi się, że Rdek krztusi się głównie dlatego, że nie umie z cumla pić, zawsze był tylko U.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
no Igorek tak ale mama zje batona na obiad bo nic nie ma

ja tez zjadlam KITKAT'A [/I]

WYSYPKA ZNIKA!!!!!!!

Dlaczego nie miałaś nic do jedzenia na obiad?

Super, że wysypka schodzi

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Mam starter i zapasowe siatki, ale to jest obleśne. Raz dałam w tym banana fujjjj, trzeba tak zgniatać i wysysać przez tą siatke
Może jeszcze coś twardszego jej wsadze w to, ale generalnie to jeden z moich gorszych zakupów (zaraz za rożkiem )
.
O dzięki, u mnie też rożek to była wtopa.
Chyba się nie zdecysuję na tego smoczka-gryzaczka.

Cytat:
Możemy sobie w tej sprawie rękę podać Nawet u ginekologa Szymon był ze mną...
Radek też pojechał ze mną i Tż do gina ale chłopaki w aucie zostali

Cytat:
Lili ja się czaję na brumkową kurczakową pierś w miodzie i czymś jeszcze

Aaa i byłam po Kubę - nie zabiłam się, czyli pełen sukces .
Pomyślę i nad tą piersią
Jak zrobisz wcześniej to daj znać czy warto robić
Żartuję, na pewno pycha

Ja robiłam dzisiaj mintaja mniami

Cytat:

Pannica strajkuje co?
Kurcze nie wiem, nie pomogę...

Cytat:
Kurcze, dobrze, że nic się nie stało
Dzieciaczki nasze już takie silne.
le co się strachu najadłaś to Twoje

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość

Sophie dalej budzi sie w nocy trzy razy , karmie ja przed kapiela , pozniej po , mialam przejsc na mleko , ale za kazdym razem jak mysle o tym to serce boli , nie wyobrazam sobie jak to bedzie. Spimy do 9 ale jednak te pobudki wkurzaja , w dzien spi pol godz na spacerze q pozniej 15 min I to wszystko .
A dlaczego macie przechodzić na mleko?
Radek też mało spał, po 15-20 min. Tylko na spacerze było lepiej.
A dziś o dziwo dwie drzemki po prawie dwie godziny, jak nigdy!

UU to dobra sprawa w nocy
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:07   #4001
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:

Albo nie chce jest z butelki bo idą zeby i bolą ją dziąsła, albo woli inne rzeczy niż mleko - zupki, owoce, herbatki - nowe smaki ją kręcą. Jeśli to zęby to z łyżeczki będzie chętniej jadła, więc możesz spróbować zrobić gęstej kaszki i karmić ją łyżeczką. Albo posmarować żelem dziąsła i za kilkanaście minut spróbować z butelką. U nas działało. Jest też możliwość że urządza strajk głodowy, my to właśnie przerabiamy.
Spróbuj podkarmić ją na śpiocha - czasem działa.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:17   #4002
jacieeeee
Wtajemniczenie

Wszystkie oglądają konferencję i cisza na forum, jak ten Rutkowski mnie irytuje Kto tu się lansuje na cudzym nieszczęściu ja się pytam
No i widzę, że wszystkie teściowe to Nie podoba mi się ta baba. Nie usprawiedliwiam tej kobiety, która tak potraktowała swoje dziecko, ale teściowa też niczego sobie ziółko.

Mój Dominik też bezzębny A tu taki wysyp na forum. Za wszystkie mleczaki
Iustyna trzymam kciuki i fajnie, że się nie rozbiłaś po drodze

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:20   #4003
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

My jutro zaliczamy ortopedę z Zuziakiem i kręgosłupem Kuby, wiecie o co baaardzo proszę ?

Cytat:
W takim razie inaczej sformułuję pytanie: zdali?
pewnie że tak
Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Wczoraj leze w lozku przyszedl Tz I pyta mnie :
-,,Gdzie sa moje spiochy?(on)
-spiochy?(ja)
-bokserki(on)
Hihi smiechu mielismy ze hoho
.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:21   #4004
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wszystkie oglądają konferencję i cisza na forum, jak ten Rutkowski mnie irytuje Kto tu się lansuje na cudzym nieszczęściu ja się pytam
No i widzę, że wszystkie teściowe to Nie podoba mi się ta baba. Nie usprawiedliwiam tej kobiety, która tak potraktowała swoje dziecko, ale teściowa też niczego sobie ziółko.

Mój Dominik też bezzębny A tu taki wysyp na forum. Za wszystkie mleczaki
Iustyna trzymam kciuki i fajnie, że się nie rozbiłaś po drodze
Ech juz myślałam , ze tylko mnie denerwuje. Po co sie wcina do rozmowy jak kogoś innego pytają I jeszcze ta jego laska, po co ją wziął ?
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:22   #4005
patik87
Zakorzenienie

mówcie co chcecie, ja tam stoję po stronie Rutka
Stary 2012-02-07, 19:25   #4006
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
mówcie co chcecie, ja tam stoję po stronie Rutka
Ja też jestem po jego stronie jeśli chodzi chodzi o pomoc i dochodzenie w śledztwie. Ale wtrącania sie w odpowiedź innych już mi nie odpowiada
Stary 2012-02-07, 19:27   #4007
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja też jestem po jego stronie jeśli chodzi chodzi o pomoc i dochodzenie w śledztwie. Ale wtrącania sie w odpowiedź innych już mi nie odpowiada
to tak..masz racje
Stary 2012-02-07, 19:30   #4008
83monia
Zakorzenienie

jednak cos zaczelam robic, wieczorkiem powstawiam suwaczki, nie wiem tylko ile dzis da rade: http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html w razie wątpliwości prosze na PW

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:33   #4009
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jednak cos zaczelam robic, wieczorkiem powstawiam suwaczki, nie wiem tylko ile dzis da rade: http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html w razie wątpliwości prosze na PW
Monia wspaniała I

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:33   #4010
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2012-02-07, 19:39   #4011
alibany
Rozeznanie

Cytat:
dlatego teraz nie daje zadnych deserkow i obiadkow, nie jem sama nic podejrzanego, zeby potem nie bylo że cos mala uczula a ja zrezygnuje z mleka. drugi dzien dostala MM z hippa. nic jej nie jest, dzis zjadla jakies 150 ml. czy jak daje raz dziennie to wysypie ja w razie jakiegos problemu?
No u nas od miesiąca wiele rzeczy się zbiegło w czasie, ale pogorszenie stanu skóry Ali eweidentnie było po wprowadzeniu MM, bo żółtko dostaje juz od ponad miesiąca i nic nie wskazywało by mogło uczulać. Myslę, że raz dziennie wystarczy by ewentualnie cos dało o sobie znać. Oby u Was poszło gładko. A chcesz już odstawiac od UU czy tak tylko jedną porcyjkę dla urozmaicenia MM podajesz?

Cytat:

Alibany a jakby nie było reakcji uczuleniowej po hipp to nie żałowałabyś odstawienia od UU?
Sporo nas tu podaje pepti albo nutrę ( albo podawało).
Jak karmiłaś UU to jadłas nabiał? jak tak, a nie było wysypki- to raczej nie mleko
Wiesz wiadomym jest, że po takim czasie serce sciskało przez pierwsze dni, na myśl odstawiania Małej od UU. Ale już przestawiłam się na tryb karmienia butla, Ala cieszy się na widok butli jak wcześniej na widok cycucha i przede wszystkim przesypia mi większość nocy po wieczornym karmieniu a nie jak to było na UU pobudki co 2 godz. Juz sie nie mogę doczekac, jak przy drugim dziecku będe znowu taką kruszynkę karmić
Może się Wam wydawac, że skoro pisze, że to takie cudowne, to dlaczego odstawiłam, więc powtórzę, że uznałam, że już czas...
Jak karmiłam UU jadłam nabiał, w takich rozsądnych ilościach, jednak jak też wcześniej pisałam, gdy zjadłam większą ilość mleka z płatkami, albo kaszke manną na mleku to poliki dawały o sobie znac, czasami była wysypka na brzuszku, jednak nie łączyłam tego z nabiałem, a jesli już to słyszałam gdzieś, że organizm może w ten sposób pozbywac się nadmiaru nabiału. ALa od urodzenia ma sapkę, do teraz, skórka za uszkami też od początku jej pęka co jakis czas, to wszystko chyba jednak skłąda się na to nieszczęsne mleko. Okaże się w najbliższym czasie.....
Cytat:

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

alibany - sorki że pytam, bo na pewno pisałaś, ale mi uciekło - jakie były dokładnie objawy azs u Was?
Hmm czy to typowe AZS to tego tak lekarka nie nazwała. Stan skóry ALi nazwała atopowymi zmianami skórnymi, będącymi reakcją na mleko. Ogólnie jest cała wysuszona skórka, całe rączki, łokcie, kolanka, udka, łydki, brzuszek w krostkach, plecy wokół paszek, boczki tu już sa takie suche czerwone place, no i poliki suche takie cegiełki i jedna małżowinka uszna tez w takich cegiełkach.

Ala już śpi, wypiła to pepti ale były dwa podejścia.

Dzięki za radu co do emolientów. Kupiłam ostatecznie balneum. SKojarzyłam jak kiedyś użylismy próbek, które mieliśmy i ze wszystkich balneum nam najbardziej przypasował wtedy, mam nadzieję, że teraz też będzie ok.

Co było na tej konferencji??
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:41   #4012
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
cudnie..... czekam na efekt koncowy
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:41   #4013
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

UU to dobra sprawa w nocy
Chyba, że wraz z przejściem na MM nocne karmienie nie będzie miało miejsca, jak to jest teraz u nas Ale wiem, że nie zawsze tak jest....

A i nie pochwaliłam sie, moja kluska wazy 8kg obsatwiałam więcej, coś ok.9 także się zdziwiłam, przez ponad 2 mce przybrała kilogram.

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-02-07 o 20:08
Stary 2012-02-07, 19:48   #4014
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Pamiętaj, że zawsze może być gorzej życzę jednak by było tylko lepiej!
Teraz będzie już tylko lepiej - kupiłam żarówki ale dziękuję za troskę

Cytat:
1. zboczuchu
2. Może to ta rogata baba z mojego sufitu

1.
2. To na pewno ta cholerna baba.. mówię Ci.. ona mnie prześladuje

za wizytę

Cytat:
Ja jestem wyrodna matka i dziecko cały czas przetrzymuję pod kocykami I to w niegrzanym mieszkaniu [COLOR="Silver"]
Naprawdę nie grzejecie w mieszkaniu? Ile macie stopni?

Cytat:
Szkarby teraz takie sprytne, że już chyba nigdzie nie można ich samych zostawić.. ja do tej pory myślałam, że łóżeczko jest najbezpieczniejsze dla niej a tu tak się wierci, w szczebelki włazi, zaklinuje się - ryk wielki albo próbuje mi się podciągać na tych szczebelkach..

Najważniejsze, że się nic nie stało!

Oglądał ktoś tą konferencję Rutkowskiego?

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Patik u nas zagęszczanie mleka nie poskutkowało dłuższym spaniem..
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:48   #4015
83monia
Zakorzenienie

co do niegrzania w mieszkaniu - jak bylam u rodzicow zostawilismy w mieszkaniu tylko jeden maly grzejnik w wc wlaczony, okna porozszczelniane i jak wrocilismy to bylo 19 st na plusie

alibany - ze wzgledu na skaze (ewidentna!) zaczelam malej juz podawac MM zeby sprawdzic czy jej nie uczuli,bo 20go wracam do pracy a w zlobku bedzie na MM

Stary 2012-02-07, 20:01   #4016
alibany
Rozeznanie

Cytat:
co do niegrzania w mieszkaniu - jak bylam u rodzicow zostawilismy w mieszkaniu tylko jeden maly grzejnik w wc wlaczony, okna porozszczelniane i jak wrocilismy to bylo 19 st na plusie

alibany - ze wzgledu na skaze (ewidentna!) zaczelam malej juz podawac MM zeby sprawdzic czy jej nie uczuli,bo 20go wracam do pracy a w zlobku bedzie na MM
To może być tak, że skaza jest ewidenta, ale mleko może nie uczulić? To jest to co pisałaś wcześniej tak, że skaza szerokie pojęcie i najczęściej mleko uczula, ale nie musi?
Stary 2012-02-07, 20:10   #4017
83monia
Zakorzenienie

raczej zwyczajnie szukam mleka ktore nie uczuli. nie wiem czy MM nie ma az takiej modyfikacji ze nic malej nie bedzie. jakos po zjedzeniu przeze mnie np. sernika czt wypiciu szklanki mleka mala od razu jest wysypana. od wczoraj raz dziennie dostaje butle mleka i nic jeszcze sie nie pojawilo. skaza najczesciej jednak jest na bialko, wiec na nabiał

Stary 2012-02-07, 20:13   #4018
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Beti moja też bezzębna
masz w podpisie ząbki więc myślałam że już macie czym gryźć
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Widziałam Szymka z gryzakiem do jedzenia Nuby - u nas też się sprawdza, już właściwie nie tarkuję jabłuszka tylko w gryzaku sama zjada ..
kurczę kucicie tym gryzakiem Nuby i chyba się skuszę na niego

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
2 tyg. temu odstawiłam ja od UU. Przeszłyśmy na hipp. No i po tym MM wzmogły się te zmiany skórne. Poliki, uszka itp. Ma suche ramionka, nóżki tak jak piszesz, a na plecach okolice pach boczki czerwone suche placki.

Ciekawe czy to pepti będzie chciała pić, podobno niedobre jest. Teraz żałuje, że odstawiłam od UU
pepti całkiem dobre jest - nutra gorsza podobno - A Ala szybko do pepti się przyzyczai - my nadal na pepti bo dermatolog kazała kontynuować karmienie pepti przynajmniej do końca 7 miesiąca, pediatra zdecyduje co dalej, u nas najbardziej suche placki wychodzą na ramionkach po zewnętrznej stronie, na udkach też od zewnątrz, czasem pod kolanami powyżej kolanek, pod pachami i ogólnie po bokach brzuszka, ewentualnie pod szyjką i pod brodą plus policzki - i te suchości nam tak wędrują raz tu raz tam - po posmarowaniu schodzi i za jakiś czas znowu się pokazuje

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
mój z czerwca a ząbka brak

a teraz klub!
oo nie przypuszczałam
Cytat:
klask i:[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
łatwiej chyba bedzie po wprowadzeniu mleka dac zoltko, niz zmieniac mleko i wtedy zoltko.
dokładnie - też bym tak zrobiła

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Swoją drogą zapominam o żółtku w ogóle jakie ono ma znaczenie?
ja jeszcze nie podawałam żółtka

Cytat:
Rutek zwołał konferencję na 18.30 z rodziną i tatusiem.
i co było? bo nie oglądałam..

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:21   #4019
alibany
Rozeznanie

Cytat:
raczej zwyczajnie szukam mleka ktore nie uczuli. nie wiem czy MM nie ma az takiej modyfikacji ze nic malej nie bedzie. jakos po zjedzeniu przeze mnie np. sernika czt wypiciu szklanki mleka mala od razu jest wysypana. od wczoraj raz dziennie dostaje butle mleka i nic jeszcze sie nie pojawilo. skaza najczesciej jednak jest na bialko, wiec na nabiał
Teraz przypomniały mi się słowa lekarki jak rzuciłam hasło skaza to ona "że nie nazywają tego skazą tylko nietolerancja białka mleka krowiego", więc to może tłumaczyć, że jak spożywałam mleko takie w czystej postaci (do płatek/płatków/?) to była reakcja?? Sorrki, jesli piszę bzdury, ale jestem ciemna w tej kwestii i teraz wszystko analizuje, przetwarzam itd

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

pepti całkiem dobre jest - nutra gorsza podobno - A Ala szybko do pepti się przyzyczai - my nadal na pepti bo dermatolog kazała kontynuować karmienie pepti przynajmniej do końca 7 miesiąca, pediatra zdecyduje co dalej, u nas najbardziej suche placki wychodzą na ramionkach po zewnętrznej stronie, na udkach też od zewnątrz, czasem pod kolanami powyżej kolanek, pod pachami i ogólnie po bokach brzuszka, ewentualnie pod szyjką i pod brodą plus policzki - i te suchości nam tak wędrują raz tu raz tam - po posmarowaniu schodzi i za jakiś czas znowu się pokazuje

no to u nas te suchości są w tych samych miejscach....
Stary 2012-02-07, 20:22   #4020
zanetaa88
Zakorzenienie

Monika dobra robota ! ale nie otwierają mi się wszystkie okienka

Ja też koniecznie Rutka oglądałam.
Wkurzył się i to ostro,
ale zgadzam się z opinią Rutka, że no kurcze sprawa zamiast się rozwiązać to zastanawiają się co kto gdzie źle zrobił, czy ma licencje czy nie... ach.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości