|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Zuziak jak to Zuziak, rozrabia i tyle .Cytat:
. Jest tyle sprzecznych wiadomości w mediach, że nie wiem w co wierzyć. Czekam na konferencję z rodziną. Cytat:
zboczuchu ![]() 2. Może to ta rogata baba z mojego sufitu Cytat:
Moja też ![]() Nie zacytowało mi wszystkiego . Tak to jest, jak się od rana posty zaznacza a odpowiada o 17.30 Pamiętam tylko dwa ząbki Sary i nową biżuterię Karolinki ![]() My jutro zaliczamy ortopedę z Zuziakiem i kręgosłupem Kuby, wiecie o co baaardzo proszę ?Lili ja się czaję na brumkową kurczakową pierś w miodzie i czymś jeszcze ![]() A wiecie kto dopiero wczoraj zakupił dla córki kołderkę, poduszkę i pościel? Tak ja! Doszłam do wniosku, że jej za zimno pod kocykami ![]() Aaa i byłam po Kubę - nie zabiłam się, czyli pełen sukces .
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Kurcze nie wiem co sie dzieje Marysi!!
od wczoraj nie chce jesc mleczka (jak na maxa zglodnieje to zje), sloiki tak, herbatka tak, nawet kaszki troszke zje. Przy butli gryzie smoka, zaciska dziasla i krzyczy z zacisnietymi dziaslami. Dzis to samo, ani lezec, ani siedziec, ani na rekach, ani na lezaczku, ani na hustawce ![]() |
|
|
|
#3993 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim razie inaczej sformułuję pytanie: zdali? ![]() Cytat:
![]() Kciuki masz jak w banku ![]() O której zaczynamy trzymać? 2. I kto tu jest zboczuchem Ja jestem wyrodna matka i dziecko cały czas przetrzymuję pod kocykami I to w niegrzanym mieszkaniu ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
|
|
#3994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mały siedział w leżaczku oczywiście przypięty pasami, a ja poszłam na chwilkę do kuchni wstawić obiadek do podgrzania i nagle słyszę płacz... Biegnę do pokoju a mały wypadł z leżaczka na główkę - kurczę nawet nie wiem jak to opisać - on jak ma ustawiony leżaczek na pozycję półleżącą, a nie siedzącą to próbuje siadać - łapie za ten pałąk i się podciąga i najwidoczniej przeciążyła mu główka i poleciał do przodu ( złożył się w kulkę ) - nogi wyszły górą pasów i tak biedny ' stał 'na główce, brzuszkiem do ziemi... Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale napisałam... Myślałam, że w leżaczku to jest bezpieczny, ale jednak nie Dobrze, że nic mu się nie stało
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3996 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Brawa dla zabkow ktore sie dzis ukazaly. Marina zdrowka dla Was , glowa do gory bedzie dobrze. Madziulka sorki , oczywiscie cos pomieszalam ![]() Ellika- sliczna corcia , jestes naprawde dzielna ,brawas Straszycie z tym zachlysnieciem , jesli daje cos malej to jestem zawsze book , nie zostawiam jej , tez sie boje , myslalam ze to ja jestem przewrazliwiona ![]() Telik- tak jak dziewczyny juz pisaly , calcium innaczej wychowujemy dzieci , wiecej czasu I'm poswiecamy , moja mama tez caly czas to podkresla , tesciowa pyta sie ze zdziwieniem , czy ja Sophie sama zostawiam , Bo dla niej dziwne ze my caly cps razem. Wczoraj leze w lozku przyszedl Tz I pyta mnie : -,,Gdzie sa moje spiochy?(on) -spiochy?(ja) -bokserki(on) Hihi smiechu mielismy ze hoho Wylalam kawe na dywan ![]() Sophie dalej budzi sie w nocy trzy razy , karmie ja przed kapiela , pozniej po , mialam przejsc na mleko , ale za kazdym razem jak mysle o tym to serce boli , nie wyobrazam sobie jak to bedzie. Spimy do 9 ale jednak te pobudki wkurzaja , w dzien spi pol godz na spacerze q pozniej 15 min I to wszystko . |
|
|
|
#3997 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
2. Drugi zboczuch 3. Z tego co pisałaś, to u Was ciepło. U nas nie zawsze, jak mi średnio pod kołdrą i Tż, to co dopiero małej pod kocykiem .
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Sarita odpuściła sobie dzisiaj popołudniową drzemkę.
Ale widac, że inne dziecko jak zęby się pokazały, bawi się i tak nie wrzeszczy jak ostatnimi czasy. Tak fajnie mlaska, nie wiem jak to opisać. Strzela językiem o podniebienie. Takie to słodkie Iustyna masz kciuki, Sara też będzie trzymać. ![]() Karoline przyzwyczai się do nowych smaków. Sarka też się kwasiła za pierwszym razem i wypluwała. ![]() Zastanawiam się czy nie dać na noc kaszy. Może dłużej pośpi? a jak nie, to obalę mit
|
#3999 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz sie zaczyna
|
|
|
|
#4000 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
a jak myślisz?Mam ten smoczek od nowości, 1. Nie będę kupowala 2 bo i tak uczy się z niekapka pić i nie widzę sensu. Wydaje mi się, że Rdek krztusi się głównie dlatego, że nie umie z cumla pić, zawsze był tylko U. Cytat:
Super, że wysypka schodzi Cytat:
Chyba się nie zdecysuję na tego smoczka-gryzaczka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak zrobisz wcześniej to daj znać czy warto robić ![]() Żartuję, na pewno pycha ![]() Ja robiłam dzisiaj mintaja mniami ![]() Cytat:
Kurcze nie wiem, nie pomogę... Cytat:
Dzieciaczki nasze już takie silne. le co się strachu najadłaś to Twoje Cytat:
Radek też mało spał, po 15-20 min. Tylko na spacerze było lepiej. A dziś o dziwo dwie drzemki po prawie dwie godziny, jak nigdy! ![]() UU to dobra sprawa w nocy
|
|||||||
|
|
|
#4001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuj podkarmić ją na śpiocha - czasem działa. |
|
|
|
|
#4002 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie oglądają konferencję i cisza na forum, jak ten Rutkowski mnie irytuje
![]() No i widzę, że wszystkie teściowe to Mój Dominik też bezzębny A tu taki wysyp na forum. Za wszystkie mleczaki ![]() Iustyna trzymam kciuki i fajnie, że się nie rozbiłaś po drodze
|
#4003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie że tak ![]() Cytat:
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
mówcie co chcecie, ja tam stoję po stronie Rutka
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
to tak..masz racje
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
jednak cos zaczelam robic, wieczorkiem powstawiam suwaczki, nie wiem tylko ile dzis da rade: http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html w razie wątpliwości prosze na PW
|
|
|
|
#4009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4011 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może się Wam wydawac, że skoro pisze, że to takie cudowne, to dlaczego odstawiłam, więc powtórzę, że uznałam, że już czas... ![]() Jak karmiłam UU jadłam nabiał, w takich rozsądnych ilościach, jednak jak też wcześniej pisałam, gdy zjadłam większą ilość mleka z płatkami, albo kaszke manną na mleku to poliki dawały o sobie znac, czasami była wysypka na brzuszku, jednak nie łączyłam tego z nabiałem, a jesli już to słyszałam gdzieś, że organizm może w ten sposób pozbywac się nadmiaru nabiału. ALa od urodzenia ma sapkę, do teraz, skórka za uszkami też od początku jej pęka co jakis czas, to wszystko chyba jednak skłąda się na to nieszczęsne mleko. Okaże się w najbliższym czasie..... Cytat:
Ala już śpi, wypiła to pepti ale były dwa podejścia. Dzięki za radu co do emolientów. Kupiłam ostatecznie balneum. SKojarzyłam jak kiedyś użylismy próbek, które mieliśmy i ze wszystkich balneum nam najbardziej przypasował wtedy, mam nadzieję, że teraz też będzie ok. Co było na tej konferencji?? |
|||
|
|
|
#4012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cudnie..... czekam na efekt koncowy
|
|
|
|
|
#4013 |
|
Rozeznanie
|
Chyba, że wraz z przejściem na MM nocne karmienie nie będzie miało miejsca, jak to jest teraz u nas
Ale wiem, że nie zawsze tak jest....![]() A i nie pochwaliłam sie, moja kluska wazy 8kg obsatwiałam więcej, coś ok.9 także się zdziwiłam, przez ponad 2 mce przybrała kilogram.
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-02-07 o 20:08 |
|
|
|
#4014 | |||
|
Raczkowanie
|
Teraz będzie już tylko lepiej - kupiłam żarówki
ale dziękuję za troskęCytat:
![]() 2. To na pewno ta cholerna baba.. mówię Ci.. ona mnie prześladuje za wizytęCytat:
Cytat:
albo próbuje mi się podciągać na tych szczebelkach..Najważniejsze, że się nic nie stało! Oglądał ktoś tą konferencję Rutkowskiego? ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Patik u nas zagęszczanie mleka nie poskutkowało dłuższym spaniem..
|
|||
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
co do niegrzania w mieszkaniu - jak bylam u rodzicow zostawilismy w mieszkaniu tylko jeden maly grzejnik w wc wlaczony, okna porozszczelniane i jak wrocilismy to bylo 19 st na plusie
![]() alibany - ze wzgledu na skaze (ewidentna!) zaczelam malej juz podawac MM zeby sprawdzic czy jej nie uczuli,bo 20go wracam do pracy a w zlobku bedzie na MM |
|
|
|
#4016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
raczej zwyczajnie szukam mleka ktore nie uczuli. nie wiem czy MM nie ma az takiej modyfikacji ze nic malej nie bedzie. jakos po zjedzeniu przeze mnie np. sernika czt wypiciu szklanki mleka mala od razu jest wysypana. od wczoraj raz dziennie dostaje butle mleka i nic jeszcze sie nie pojawilo. skaza najczesciej jednak jest na bialko, wiec na nabiał
|
|
|
|
#4018 | |||
|
Zakorzenienie
|
masz w podpisie ząbki więc myślałam że już macie czym gryźć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() oo nie przypuszczałam ![]() ![]() klask i: [/QUOTE]Cytat:
ja jeszcze nie podawałam żółtka i co było? bo nie oglądałam..
|
|
|
#4019 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) to była reakcja?? Sorrki, jesli piszę bzdury, ale jestem ciemna w tej kwestii i teraz wszystko analizuje, przetwarzam itd![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Monika dobra robota ! ale nie otwierają mi się wszystkie okienka
Ja też koniecznie Rutka oglądałam. Wkurzył się i to ostro, ale zgadzam się z opinią Rutka, że no kurcze sprawa zamiast się rozwiązać to zastanawiają się co kto gdzie źle zrobił, czy ma licencje czy nie... ach. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

.
Choc ciesze sie, ze na biezaco jestem. Ale Ty tez cos ostatnio przycichlas 

zboczuchu
zamiast wypuszczać powietrze, ona je wciąga i mam podejrzenie, że wtedy jest na bezdechu, a przy tym wydaje jakieś dziwne skrzeczące dźwięki 
. Tak to jest, jak się od rana posty zaznacza a odpowiada o 17.30
?

jak ja taka łagodna jestem (aż za bardzo) 

a jak myślisz?