|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
i nie wiadomo czy to tylko akumulator czy paliwo w obiegu zamarzało...
|
|
#2612 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Cytat:
![]() Lucy no to odliczamy Zosia trzymam kciuki żeby wszystko się samo rozwinęło ![]() Cytat:
![]() dla Igorka, no no rośnie jak na drożdżach dobrze go karmisz Mamuśka
|
|||
|
|
|
#2613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do karmienia dali mi 24h po ale on i tak nie chcial.. podobno dzieci po cesarce maja duzo wod i pelny zoladek
|
|
#2614 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla twojego krocza![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas taki skok trwał dwa dni i dwie noce i była masakra Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2615 |
|
Raczkowanie
|
MissZuza chodziło mi o tzw. skoki rozwojowe u maluszków, u nas zaczął sie chyba pierwszy przez co Sebuś jest bardziej nerwowy ale i ciekawszy świata
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chodzic z tym miedzy nogami bez gaci![]() Ja mialam ciuszki swoje ale jak ktos nie ma to daja. Jednak chyba lepiej swoje bo nie trzeba wolac jak uleje czy przesika. Pieluchy tetrowe tez mialam swoje, recznika nie trzeba bo oni wycieraja w pieluche |
|
|
|
|
#2617 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluje dzielnej mamieCytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspaniale!! a jak długo? do dnia wypisu? ![]() przepraszam, że tak Cię męczę, trzeba było się nie przyznawać, że leżałaś w dwójce ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- ha ha ha tak źle ze mną nie jest ![]() rzuciłam prasowanie w diabły... pościel i tak się wygniecie, nie? |
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TZ od wczoraj ma drugą zmianę i po raz pierwszy zmuszona byłam wykąpać Michasia sama. Dałam radę Michaś był grzeczniutki i zadowolony. Za to jak się sama kąpałam to po pięciu min musiałam biegiem z wanny wyskakiwać bo zaczął sie wrzask. Myślałam, ze się o własne nogi pozabijam
|
|
|
|
|
#2620 | |
|
Zadomowienie
|
A u mnie sąsiad z naprzeciwka od soboty tłucze się z remontem
Jak córa będzie już z nami a on będzie wiertarą napierniczał całymi dniami to chyba się pochlastam Z jednej strony to się cieszę, że eksmitowali tego ochlaptusa bo wiecznie nam głowę zawracał - a to mu kawę zalej, a to wodu do miski wlej, a to drzwi od domofonu otwórz, to daj komórkę bo musi do córki zadzwonić (prądu, gazu i wody nie miał) a najczęściej to po kasę przyłaził bo na piwo nie miał (i tak nigdy nic nie dostał ale tyłek ciągle zawracał). Mój madry TŻ wyskoczył dziś z tekstem ze jego mamusia w przyszłym tygodniu zamieszka z nami bo TŻ pracuje a w razie jak bym zaczęła rodzic to teściówka będzie przy mnie... a co ona mi pomoże... prawa jazdy nie ma, a zadzwonić po transport do szpitala sama potrafię, teściówka nie jest zła, ale nie chcę czuć się skrępowana we własnym mieszkaniu Cytat:
gratulacje!
|
|
#2621 |
|
Wtajemniczenie
|
nawojka ojj obyś miała rację, że to oznaka zbliżającego się porodu.
TŻ pojechał pomagać światu jak zwykle. Ma komus tam pomóc drewno przywiezc skadyś, a to jest jakieś 40 km od nas i mam stracha, bo mu to zajmie jakieś 3 godziny, jak coś to jest zawsze pod tel. Już mu natłukłam do tej łeby, żeby nie pił ani jednego, bo to chyba dziś. Ale wiadomo, facet to facet i żadna babska gadanina go nie przekona. |
|
|
|
#2622 |
|
Wtajemniczenie
|
sory nie pocytowałam i niewie,m teraz kto o co pytał
a więc tak co do mycia buzki krochmalem tak myłam codziennie 3 razy rano w ciągu dnia i wieczorem co do zaparć używam czopków glicerynowych lekarz powiedział ze nie są szkodliwe i jak mały 2-3 dni nie robi kupki to moge dać u nas wystarczy samo włożenie czopka i już kupala wyskakuje mały ostatnio strasznie marudny oryczany a mnie deprecha chwyta niewiem co on ma z tym katarem byłam wczoraj u lekarza bo mały juz ponad 2 tyg katar i się go pozbyć nie mogę woda+aspirator nie pomaga , lekarz kazał kupić nasiwin i te kropelki mu wkraplać do noska więc jak to nie pomoże to już nie wiem co dalej predzej ja chyba zwariuję od tych ryków wrzasków i marudzenia co do szczepionek ja biorę 5&1 coś jeszcze miałam napisać i zapomniałam
|
#2623 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() wracam do świata żywych ![]() dziękuję za gratulacje z Wiktorkiem
|
#2624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też mam taki h...y materisał najlepiej je prasować jak są mokre lub podczas prasowania pryskac je wodą
|
|
#2625 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa i oczywiście gratulacje dla wszystkich nowych rozpakowanych mamuś
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa sie na mnie obraziła
![]() wreszcie mam spokój Chyba dotarło do niej ze nie dam sobie wejsc na głowę ![]() Zosia ja ból ud miałam przed ostatnią akcją kiedy wylądowałam w szpitalu, wtedy zaczęła mi się skracać szyjka i postępowało rozwarcie |
|
|
|
#2628 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde to może jednak serio coś się dzieje. Dobrze by było, bo do tego czwartku jest bliżej niż dalej.
A o co sie obraziła ? Moja chce przyjechać za tydzień na tydzień, już ja to widzę. Lubię ją, ona mnie chyba też, ale jest strasznie przemądrzała. Jeszcze moja mama dołączy do tego duetu to już to widzę co tu sie bedzie działo. Do tego Lilka już będzie, dwie najmądrzejsze babcie i ja po środku. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-02-07 o 17:55 |
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
O to że wyszłam w trakcie rozmowy. Zaczęła gadać ze przeziebiłam sie bo chodze cienko Ubrana
no i w pewnym momencie tylko mruknęłam że nie chce mi się już tego słuchać i weszłam na górę.Jeśli bedą Ci sie wpierniczać w wychowywanie dziecka ( Ty będziesz zapier..i sprzątać a babcie bedą zajmować sie małą) to szczerze współczuje. A jak jeszcze dołożą teksty ze to robisz źle i tamto to SIWY DYM. Ja dziś z tz szaleje całą noc żeby już urodzić, wtedy zamkne się z tz w pokoju i wywieszę tabliczkę '' Groźny pies - NIE WCHODZIC'' |
|
|
|
#2630 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
od tego czw zaczynając, zostan bedziemy przynajmniej w wyborowym towarzystwie najlepiej do mojej sali traf
|
|
#2631 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczynki mogę powiedzieć ,ze karmi działa,wczoraj wypiłam ,a dziś mam ciagle pełne (.)(.),a wczoraj po kąpieli malucha zjadła z 2 (.)(.) po 0,5h na jeden i jeszcze sie darła,wiec dalismy pierwszy raz mm bo już wymiekłam bo przed kapiela tez ja karmiłam i wypiła 30ml tego mm,może wypiła by wiecej ,ale sie zakrztusiła i juz nie chciala,więc wylałam ,a po 10 min znowu głodna ,ale to possała 3 min i zasnęła i tak spala uwaga 5,5h aż mąż się denerwował i chciał ją wybudzic.Dziś za to mam tak pełne piersi ,ze chyba juz nie będzie trzeba mm,mam taka nadzieję ,bo męzowi wczoraj spodobało sie karmienie i dziś kilka razy chciał jej podać ,ale ja nie pozwoliłam ,bo po co skoro mam czym ją karmić.A i dziś dzwoniła teściowa i slyszałam jak mowi do męza ,ze moze mam mało mleka,albo słabe ,skoro mała budzi się co 0,5h ,baba urodziła 4 dzieci ,a nie wie ,że mleko matki szybko się trawi w porównaniu do mm i może dlatego tak jest,tym bardziej ,ze mała possie 10 min i ma odpływ
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
To wykurzaj małą
![]() bede chciała zostac bo do Łodzi mam ponad 50 km a mąz piątek, sobotę i niedziele pracuje wiec nawet nie bede miała jak dojechać w razie czego.... Znając życie jak będą miejsca wolne to mnie ginka na oddział bez problemu położy
|
|
|
|
#2633 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
Ja tylko na chwileczkę, co prawda moja stokroteczka śpi ale mi cyce za chwile eksplodują więc czas podłączyć się pod dojareczkę.A puki cio to podsyłam coś z pozdrowieniami ![]() http://imageshack.us/photo/my-images/808/img0979v.jpg/
|
#2634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe kurcze nie wiem czy mi sie wody nie sączą... jakos dziwnie... tylko ze podżólknione to jest i nie wiem czy to sluz czy wody...;/
|
|
#2635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie śliczności ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() zmień wkładke, połóż się, jak bedzie mokra to chyba wody.... i jazda do szpitala w końcu pelnia
|
||
|
|
|
#2636 | ||||
|
Zadomowienie
|
No no masz rację
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() MissZuzia i co dobrego u Nikotynki? Skontaktowałaś się z nią? No i Pearl się nic nie odzywa
|
||||
|
|
|
#2637 |
|
Raczkowanie
|
kamusia, z tego co wiem odnośnie wywoływania to czekają od dnia terminu około 7-10 dni i jesli nic się nie dzieje zaczynają wywoływać. Mnie pytali się jak chcę rodzić, z powodu że miałam cc i rodziłam siłami więc dali wybór. Wybrałam naturalny poród, więc czekaliśmy i czekaliśmy.... jak najdzie mnie wena
to opiszę swoje przeżycie z porodu.
|
#2638 | |
|
Zadomowienie
|
Gratulace nowym mamusiom
![]() ![]() I trzymam kciuki za wszystkie brzuchatki oby porób był tak szybki i przyjemy jak moj hihi U nas jak narzie jest w miare dobrze tzn dni sa cudowne mała je cyca przez poł godziny a potem spi przynamniej 2.5 -3.5 ale w nocy to juz maskra najchetniej by spała z nami w łozku jak ja odkładamy do kołyski to ryk ://// i lulanie glaskanie bujanie ale nie wrrrrrrr a potem jestem nietomna w dzien :/ Cytat:
|
|
|
#2639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam do Pear
![]() Jeszcze nic sie nie ruszyło ale tz jest w domu wiec nie wchodzi na wizaż
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

i nie wiadomo czy to tylko akumulator czy paliwo w obiegu zamarzało...

Pod moim oknem na placu zabaw zamarzł bezdomny

wiec chyba nie urodzilam....
to mi umknęło widocznie
bo ja kupiłam te siateczkowe nie wiedząc, że będę miała cc. mogę ich używać?

wspaniale!! a jak długo?
tak źle ze mną nie jest
Jak córa będzie już z nami a on będzie wiertarą napierniczał całymi dniami