|
|
#2611 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Cytat:
Ja też zjadłam pół kilo (czyli paczkę mrożonej) i wciąż mi mało, jakbym miała jeszcze to bym wtrąbiła![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
hmm wiecie co, wujek mi mówił że jaka zima takie lato - wychodzi na to że pierwsza połowa wakacji raczej chłodna a druga upalna
![]()
|
#2614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2615 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamuśki!
Ja zwykle szalejecie z produkcją postów i ciężko Was nadrobić. Mamusiom po wizytach gratuluję pozytywnych wieści Widzę, że jutro przynajmniej 3 z nas mają wizyty (w tym ja - u mnie genetyczne).Co do mechaników to niestety szkoda gadać - jak się nie ma zaufanej osoby to może być ciężko z szybką i fachową naprawą. A żeby nie było to ja też mam unieruchomiony samochód hihi (cieknie olej i ropa) i dziś i jutro mam urlop z tego powodu bo nie mam jak dojechać do pracy - w sumie mogłabym wziąć drugie autko ale... ono tylko nie grzeje i prawie nie ma hamulców a do przejechania 40km więc tak średnio. Poza tym w pracy jest bardzo zimno i nie ma wody bo rury zamarzły więc jakoś mi się nie spieszy Dobrze, że mamy jeszcze samochód rodziców bo przynajmniej mój może spokojnie pracować. Ja za to miałam chwilę by coś posprzątać.Odebrałam dziś wyniki badań i niestety znów lecą mi płytki oraz hemoglobina i hematokryt poniżej normy więc średnio mi się podoba. Idę poczytać co tam jeszcze naskrobałyście
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę.A co masz z płytkami? Na niską hemoglobinę pewnie dostaniesz żelazo, a obniżony hematokryt ma więcej z nas. Mam nadzeję, że przyczyną nie jest żadna choroba hematologiczna. Samochód bez ogrzewania i hamulców faktycznie nie byłby dobrym środkiem transportu,
|
|
|
|
|
#2618 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() nie było mnie kilka dni, więc zdołałam nadrobić ledwie dzisiejszy dzień ![]() ale już daruję sobie cytowanie, nie dam rady ![]() ja dziś na obiadek ugotowałam zupkę pieczarkową i normalnie wyszła mi przepyszna, zjadłam już 2 miseczki, ale najchętniej opitoliłabym cały garnek, ale więcej mi się nie zmieści ![]() w końcu wczoraj powiedziałam szefowej o ciąży i powiem tak, przyjęła to do wiadomości, ale zdecydowanie nie była szczęśliwa z tego powodu tyle dobrego, że mam umowę na czas nieokreślony ![]() widzę, że nastał kiepski czas dla samochodów, mój mąż też ma dziś odholować nasz do warsztatu ![]() któraś z Was pytała o magnes, ja łykam Magne B6 za udane wizyty i trzymam kciuki za te kolejne ![]() ja mam usg genetyczne dokładnie za 2 tyg (21.02), to będzie 13t4d mój gin mówił, że można je robić do 13t6d |
|
|
|
#2619 |
|
Zadomowienie
|
Już wcześniej strasznie mi ich poziom spadł - zazwyczaj miałam je w dolnej granicy normy a potem dość mocno spadły lecz hematolog nie znalazł przyczyny - po jakimś czasie znów wzrosły do granicy normy więc luz. Jak zaszłam w ciążę to płytki podskoczyły mi prawie dwukrotnie i sie niesamowicie ucieszyłam - teraz znów spadły - zobaczymy co będzie dalej i że wizyty u hematologa mnie ominą.
|
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
konferencja z Rutkowskim zaraz będzie....
|
#2621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec wzielam sie za siebie tez przede wszytskim po to zebym miala sile przy porodzie![]() ogladam...
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo Edytowane przez sas Czas edycji: 2012-02-07 o 18:37 |
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też obejrzę.
Choć szczerze, najchętniej przeczekałabym to wszystko, żeby dowiedzieć się prawdy. Najgorsze jest to, że dziecko nie żyje. A oni tam się babrają, czy Rutkowski jest ok, czy nie. |
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie o tym mówi
|
|
#2624 | |||||||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Cytat:
Np. "2 łyżeczki śmietany kamienia nazębnego" albo"Posiekać masło oraz skrócenie warzyw na kawałki i upuść je na mąkę." Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ojej, te piekne chwile przed ślubem ![]() Cytat:
agunia Współczuje z mężem Mówiłaś, że rozmawiałaś z nim o tym co czujesz a płakałaś rzewnymi łzami jak ci jest źle? Czasem takie łzy więcej robią niż setki słów
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() słodkie!Kochana babcia ![]() ja tak samo fasolka u mnie króluje ostatnio![]() Cytat:
![]() ręce opadają,ja to dobrze znam Asiu mieliśmy to samo!!!!Kochane dzięki za odpowiedż w sprawie magnezu
|
||
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze że rodzina zabrała głos.
policja dała d. i sobie Rutkowski gęby wycierali. Nie żebym jakoś szczególnie za nim była. Tak jak powiedział przed chwilą ojciec Madzi- za 10 lat mógłby dalej szukać córki bo tak policja działała. aaaa oczywiście tvn wyśmieje to wszystko.
|
#2628 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Kochane a miłe słowa
Mimo, że przeżywa to co stało się z samochodem. Jakiś kretyn wymusił pierwszeństwo, całe szczęście tż ma dobry refleks i uniknął zderzenia z nim ale niestety uderzył w murek a tamten nawet się nie zatrzymał tylko stamtąd uciekł ![]() Cytat:
To mnie uspokoiłaś Lekarz mi nic nie mówił o tym genetycznym i tak mnie to ominęło. Teraz znowu idę 10.02 na wizytę więc mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyczytałam na forach, że skoro ja mam przeciwciała przeciwpłytkowe, to dziecko też może je mieć i w związku z tym przy porodzie nie wolno używać kleszczy i próżnociągu, bo to grozi krwiakami u dziecka. Powiedziałam o tym położnej przy zakładaniu karty ciąży, a ona odpowiedziała "ale kleszczy się używa". Pytanie do wszystkich na zwolnieniach - czy Wasi pracodawcy żądali dostarczenia zaświadczenia o ciąży? Mój lekarz powiedział, że zaświadczenia może wystawić na potrzeby ZUS, a takiego dla pracodawcy nie, bo dane w nim zawarte są tajmnicą lekarską. On wystawia zwolnienie ze swoją pieczątką, kodem "B" i to ma wystarczyć. Dzwoniłam do ZUS-u, ale panie oczywiście praw pracodawcy nie znają i mam zadzwonić do PIP. Jak zapytałam o to, co z czasem pomiędzy 182 dniami zwolnienia, a przysługującymi w ciąży 270, to okazało się, że powyżej pół roku faktycznie żądają zaświadczenia, ale nie interesują się tym, czy dostarcza je pracodawca, czy pracownica. No ale to po pół roku, a moi zażyczyli sobie zaświadczenia po półtorej miesiąca. Umowę mam na czas nieokreślony. Jutro spróbuję dodzwonić się do PIP, ale ciekawa jestem, czy macie jakieś doświadczenia w tej kwesii. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-02-07 o 19:12 |
|
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja już po USG. Dzidziuś zdrowy, rośnie jak na drożdżach. Wszystkie organy prawidłowe i na miejscu W ogóle dzidziuś machał rączkami, smyrał się po ustach, ruszał nogami. Widzieliśmy wszystkie 5 paluszków Płeć będziemy znać na 100% w 32 tygodniu, ale gin mówi, że bardziej widzi tu chłopaka
|
|
|
|
#2632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- 32, czy 23? Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-02-07 o 19:26 |
|
|
|
|
#2634 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do zwolnienia, to niestety nie pomogę Ci, mam jednoosobową działalność, sama odprowadzam wszystkie składki i jestem swoim pracodawcą. W gabinecie gdzie pracuję po muszę tylko wcześniej powiedzieć, czy wracam, czy jeszcze nie, żeby wiedzieli czy mi zapisywać pacjentów Soleilka- super wieści!!! bardzo się cieszę
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-02-07 o 19:27 |
|||
|
|
|
#2635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja Amcia zrobiła wreszcie kpe po tyg, ale co się namęczyła i napłakała. Myślałam że zaraz ja z nią będe płakać. Jak wycieralałam jej pupe to na papierze była znowu krew;/ Dobrze że jutro do lekarza bo już mnie głowa boli od myślenie co sie dzieje. Poprosze jeszcze dodatkowo opócz skierowania do chorurga skierowanie na usg jamy brzusznej i badanie krwi/moczu/kału. Brzuszek mam już spory (na pewno więszky niż w pierwszej ciązy w tym wieku ciążowym)mi powiem że czasmi już mi przeszkadza. Jak np kucam przy Amusi no ale wiadomo będzie sie już powiększal i nic z tym nie zrobie. Jutro się dowiem ile przytyłam, mama nadzieje że nei będzie to jakaś wielka liczba bo chyba padne Niedługo ide myć i usypiać Melcie więc nei wem czy się jeszcze odezwe ale jakby co to nei poszcie za dużo żebym później ne musiął znowu 10 stron nadrabiac
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka, ode mnie nic nie chcieli takiego. Samo L4. Co do vacuum, to w razie problemów po prostu będziesz miała cc. Lekarz prowadzący powinien móc wystawić takie zalecenie.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2638 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja musze czekac do nast wizyty 2 tyg...
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#2639 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kciukasy
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie pochłaniam zielone jabłuszko ![]() Cytat:
I to znak ![]() Cytat:
32, dlatego, że mają stary sprzęt i płeć można tam dopiero tak późno rozpoznać na 100% Ale może uda mi się wcześniej iść prywatnie na usg do niego żeby tylko płeć podał ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Tak coś pod skórą czułam, że to pewnie będzie chłopak ![]() |
||||
|
|
|
#2640 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie
![]() Ja dzisiaj w doskonałym humorze-byłam u lekarza - krwiaka juz nie ma , dzidzia ślicznie rośnie ![]() Cytat:
Moja śp babcia mówiła że sny śnią sie na odwrót.Oby![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.

zjadłam swój talerz i dojadłam po małżu 
zjadłam pół kilo (czyli paczkę mrożonej) i wciąż mi mało, jakbym miała jeszcze to bym wtrąbiła

), to zadzwonił do tego mechanika i mówi ,że w poniedziałek miał zacząć robote itd. A on do niego ,że nie wie kiedy zacznie robić nam samochód, bo on nie ma czasu i że możemy go zabierać od niego bo na pewno nie naprawi go w tym tygodniu 

17 min na orbitreku plus 30 min aerobik na spalanie tłuszczu dla kobiet w ciazy
za wizytę.

fasolka u mnie króluje ostatnio

Moja śp babcia mówiła że sny śnią sie na odwrót.Oby