Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 17:22   #2611
KarolinaPW
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
http://kotlet.tv/blok-czekoladowy

zobaczcie jak smakowicie sie prezentuje
Znam to, pyszota wspomnienie z dzieciństwa, mama nam taki robiła w czasach kiedy czekolady nie było w sklepach, pamiętam jeszcze lizaki z karmelu...
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

obżarłam się fasolką zjadłam swój talerz i dojadłam po małżu
Ja też zjadłam pół kilo (czyli paczkę mrożonej) i wciąż mi mało, jakbym miała jeszcze to bym wtrąbiła
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ja mam 2 storczyki, i o dziwo cały czas są w wodzie. Tzn w szklanej doniczce i do połowy mają wode. Próbowałam wszystkie możliwe sposoby, i tylko ten się u mnie sprawdził . Dzięki tej metodzie w ciągu 3 tygodni mój ukochany storczyk zyskał jnowy pęd i kwiaty. A nie kwitł 2 lata . Moja mama skazała go już nawet na śmietnik,ale ja się nim zajęłam i się udało . Teraz już opadły mu kwiaty i czekam na kolejne
To super, że Ci się udało w ten sposób,to chyba się nazywa uprawa hydroponiczna, z tego co czytałam hodowanie storczyków w ten sposób to wyższa szkoła jazdy, więc

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

http://demotywatory.pl/3674201/Glupo...orych-rodzicow

poza tym dlaczego matka myje 12latka? kupę też za niego robi?
a później żony się dziwią że mężowie jak dzieci.
Patologia Molestowanie w imię dobra dziecka...
Cytat:
Dziewczyny zaraz wyjde z siebie . Mąż pojechał na warsztat, nikogo już tam nie było (nasz samochód nadal stoi na podwórku a miał być już w garażu), to zadzwonił do tego mechanika i mówi ,że w poniedziałek miał zacząć robote itd. A on do niego ,że nie wie kiedy zacznie robić nam samochód, bo on nie ma czasu i że możemy go zabierać od niego bo na pewno nie naprawi go w tym tygodniu . Ja pierd***. To nie mógł tego wczesniej powiedzieć,zwodził nas tyle czasu . Jutro przyprowadzamy go znowu do nas. Najgorsze jest to,że silnik nie odpala i nie ma ani ogrzewania, ani dobrego hamulca(tylko ręczny pozostaje). Wcześniej udało się załatwić lawete ( w sumie przez przypadek, bo miał nas holować kolega ,ale miał dostęp do lawety i przyjechali lawetą), a teraz niestety nie ma takiej możliwości i trzeba będzie kombinować. A do przejechania jest 25 km . Wiedziałam,że coś z tym mechanikiem jest nie tak
Porażka, tak niestety często bywa, dobrze że chociaż telefon odebrał i wiecie na czym stoicie, niestety często bywa, że niesłowni fachowcy nawet telefonu nie raczą odebrać i stosują taktykę uników
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:25   #2612
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zaraz wyjde z siebie . Mąż pojechał na warsztat, nikogo już tam nie było (nasz samochód nadal stoi na podwórku a miał być już w garażu), to zadzwonił do tego mechanika i mówi ,że w poniedziałek miał zacząć robote itd. A on do niego ,że nie wie kiedy zacznie robić nam samochód, bo on nie ma czasu i że możemy go zabierać od niego bo na pewno nie naprawi go w tym tygodniu . Ja pierd***. To nie mógł tego wczesniej powiedzieć,zwodził nas tyle czasu . Jutro przyprowadzamy go znowu do nas. Najgorsze jest to,że silnik nie odpala i nie ma ani ogrzewania, ani dobrego hamulca(tylko ręczny pozostaje). Wcześniej udało się załatwić lawete ( w sumie przez przypadek, bo miał nas holować kolega ,ale miał dostęp do lawety i przyjechali lawetą), a teraz niestety nie ma takiej możliwości i trzeba będzie kombinować. A do przejechania jest 25 km . Wiedziałam,że coś z tym mechanikiem jest nie tak
Wspolczuje :/ Mam nadzieje, ze jak najszybciej naprawicie samochod.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:

[/COLOR]http://demotywatory.pl/3674201/Glupo...orych-rodzicow

poza tym dlaczego matka myje 12latka? kupę też za niego robi?
a później żony się dziwią że mężowie jak dzieci.
To na pewno zostalo wyedytowane. Watpie, ze ktorakolwiek matka bylaby taka bezmyslna

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:26   #2613
nel_a
Zakorzenienie

hmm wiecie co, wujek mi mówił że jaka zima takie lato - wychodzi na to że pierwsza połowa wakacji raczej chłodna a druga upalna

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:40   #2614
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
nio i zadna mi nie kibicowała
ale dalam rade 17 min na orbitreku plus 30 min aerobik na spalanie tłuszczu dla kobiet w ciazy zobaczymy jak sie bede czula, ale jak nic sie nie bedzie dzialo to zamierzam tak pare razy w tyg cwiczycaz inaczej sie czuje
Chyba któraś pisała, żebyś poćwiczyła za nią, a ona w tym czasie zje coś pysznego. Na razie nie dałabym rady ćwiczyć, ale przedtem też kończyło się na postanowieniach, więc nie cierpię z tego powodu. Bardziej przeszkadza mi zmęczenie zwykłymi, codziennymi czynnościami. Od ostatniej wizyty, czyli w ciągu 4 tygodni przybyło mi "aż" 35 dkg (teraz ważę 53,85 kg), więc tłuszczem się nie martwię.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
hmm wiecie co, wujek mi mówił że jaka zima takie lato - wychodzi na to że pierwsza połowa wakacji raczej chłodna a druga upalna
Dobrze, że mam termin na połowę lipca.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Znam to, pyszota wspomnienie z dzieciństwa, mama nam taki robiła w czasach kiedy czekolady nie było w sklepach, pamiętam jeszcze lizaki z karmelu...
Wtedy nawet jak miałam czekoladę, to wolałam te bloki czekoladowe.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:03   #2615
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry Mamuśki!
Ja zwykle szalejecie z produkcją postów i ciężko Was nadrobić.
Mamusiom po wizytach gratuluję pozytywnych wieści Widzę, że jutro przynajmniej 3 z nas mają wizyty (w tym ja - u mnie genetyczne).
Co do mechaników to niestety szkoda gadać - jak się nie ma zaufanej osoby to może być ciężko z szybką i fachową naprawą. A żeby nie było to ja też mam unieruchomiony samochód hihi (cieknie olej i ropa) i dziś i jutro mam urlop z tego powodu bo nie mam jak dojechać do pracy - w sumie mogłabym wziąć drugie autko ale... ono tylko nie grzeje i prawie nie ma hamulców a do przejechania 40km więc tak średnio. Poza tym w pracy jest bardzo zimno i nie ma wody bo rury zamarzły więc jakoś mi się nie spieszy Dobrze, że mamy jeszcze samochód rodziców bo przynajmniej mój może spokojnie pracować. Ja za to miałam chwilę by coś posprzątać.
Odebrałam dziś wyniki badań i niestety znów lecą mi płytki oraz hemoglobina i hematokryt poniżej normy więc średnio mi się podoba.
Idę poczytać co tam jeszcze naskrobałyście
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:10   #2616
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
ja pierdzielę
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:17   #2617
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Odebrałam dziś wyniki badań i niestety znów lecą mi płytki oraz hemoglobina i hematokryt poniżej normy więc średnio mi się podoba.
za wizytę.

A co masz z płytkami?
Na niską hemoglobinę pewnie dostaniesz żelazo, a obniżony hematokryt ma więcej z nas. Mam nadzeję, że przyczyną nie jest żadna choroba hematologiczna.

Samochód bez ogrzewania i hamulców faktycznie nie byłby dobrym środkiem transportu, a zimnych miejsc pracy należy unikać.
Stary 2012-02-07, 18:20   #2618
kasikkkkka
Zadomowienie

witajcie
nie było mnie kilka dni, więc zdołałam nadrobić ledwie dzisiejszy dzień
ale już daruję sobie cytowanie, nie dam rady

ja dziś na obiadek ugotowałam zupkę pieczarkową i normalnie wyszła mi przepyszna, zjadłam już 2 miseczki, ale najchętniej opitoliłabym cały garnek, ale więcej mi się nie zmieści

w końcu wczoraj powiedziałam szefowej o ciąży i powiem tak, przyjęła to do wiadomości, ale zdecydowanie nie była szczęśliwa z tego powodu
tyle dobrego, że mam umowę na czas nieokreślony

widzę, że nastał kiepski czas dla samochodów, mój mąż też ma dziś odholować nasz do warsztatu

któraś z Was pytała o magnes, ja łykam Magne B6

za udane wizyty i trzymam kciuki za te kolejne
ja mam usg genetyczne dokładnie za 2 tyg (21.02), to będzie 13t4d
mój gin mówił, że można je robić do 13t6d
Stary 2012-02-07, 18:22   #2619
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
A co masz z płytkami?
Już wcześniej strasznie mi ich poziom spadł - zazwyczaj miałam je w dolnej granicy normy a potem dość mocno spadły lecz hematolog nie znalazł przyczyny - po jakimś czasie znów wzrosły do granicy normy więc luz. Jak zaszłam w ciążę to płytki podskoczyły mi prawie dwukrotnie i sie niesamowicie ucieszyłam - teraz znów spadły - zobaczymy co będzie dalej i że wizyty u hematologa mnie ominą.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:31   #2620
nel_a
Zakorzenienie

konferencja z Rutkowskim zaraz będzie....

Stary 2012-02-07, 18:35   #2621
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba któraś pisała, żebyś poćwiczyła za nią, a ona w tym czasie zje coś pysznego. Na razie nie dałabym rady ćwiczyć, ale przedtem też kończyło się na postanowieniach, więc nie cierpię z tego powodu. Bardziej przeszkadza mi zmęczenie zwykłymi, codziennymi czynnościami. Od ostatniej wizyty, czyli w ciągu 4 tygodni przybyło mi "aż" 35 dkg (teraz ważę 53,85 kg), więc tłuszczem się nie martwię.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Dobrze, że mam termin na połowę lipca.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Wtedy nawet jak miałam czekoladę, to wolałam te bloki czekoladowe.
ja juz trszke przytlam wiec wzielam sie za siebie tez przede wszytskim po to zebym miala sile przy porodzie

Cytat:
konferencja z Rutkowskim zaraz będzie....
ogladam...

Edytowane przez sas
Czas edycji: 2012-02-07 o 18:37
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:38   #2622
blueberry88
Zakorzenienie

To ja też obejrzę.
Choć szczerze, najchętniej przeczekałabym to wszystko, żeby dowiedzieć się prawdy.
Najgorsze jest to, że dziecko nie żyje. A oni tam się babrają, czy Rutkowski jest ok, czy nie.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:39   #2623
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
To ja też obejrzę.
Choć szczerze, najchętniej przeczekałabym to wszystko, żeby dowiedzieć się prawdy.
Najgorsze jest to, że dziecko nie żyje. A oni tam się babrają, czy Rutkowski jest ok, czy nie.

no właśnie o tym mówi

Stary 2012-02-07, 18:41   #2624
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się zastanawiam co ze mną nie tak, wy jecie smażone, bigosy, kapusty i wam nic nie jest a ja ledwie cokolwiek zjem to mam takie wzdęcia że masakra Już nie wiem co mam jeść.
Wiesz ja też tak dłuuugo miałam, gazowałam na potęgę taką siarą, że masakra Przeszło mi ostatnio a nie zmieniłam diety, może ty też tak będziesz miała? Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Będę robić z tego przepisu: http://www.lifestylefood.com.au/reci...termilk-scones

Zobaczymy czy mi za pierwszym razem wyjdzie Użyję mniej mąki, bo mam tylko 250ml maślanki.
Jak otworzyłam stronę i mi google przetłumaczyło przepis, to myślałam, ze pękne Np. "2 łyżeczki śmietany kamienia nazębnego" albo"Posiekać masło oraz skrócenie warzyw na kawałki i upuść je na mąkę."

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak samopoczucie?
ja juz mialam spokoj a teraz jak sie budze to znow mi rano niedobrze
Moje gdyby nie upierdliwy katar jest rewelacyjne tylko piersi a właściwie sutki bolą i energii mam mało ale to pryszcz z tym co mają co niektóre z nas albo miały w moim wieku ciążowym

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dzis na obiad duszona wołowina + ziemniaki + mizeria (ogórek, rzodkiewka), dodatkowo fasolka źółta z masełkiem i bułką tartą
Łał zaszalałaś

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
(...)TŻ wygłaskał i wycałował brzuszek....sam powiedział, że jest już śliczny i okrąglutki
Jestem przeszczęśliwa! Pierwszy trymestr dobiega końca, czuję że mogę góry przenosić, tyle mam energii! No i im większa jest nasza Pociecha tym czuję się spokojniejsza o jej zdrowie
To super, fajnie mieć kochanych tż i kończyć I trymestr

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

Jej..dużo sobie dajesz Ja bym nie chciała tyle przytyć. Zresztą, będzie co będzie tego i tak człowiek nie przewidzi. Jedynie można mniej żreć, ale co zrobić jak się chcę strasznie i Wy w kółko gadacie o jedzeniu
No właśnie sobie dałam taka górną granicę, bo widząc jak tyją ciężarne w dzisiejszych czasach i to jak przybieram teraz, to raczej nie powtórzę 11kg.z pierwszej ciąży

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
A ja jadę zaraz na przymiarkę suknie ślubnej
Ojej, te piekne chwile przed ślubem Celebruj i zapamiętaj, bo szybko czas leci do ślubu

Cytat:
tlc "niesforne mamusie" - na reklamie pokazują "mamusie" które - palą, piją i objadają się fast foodami ciekawe co tam jeszcze pokażą
Masakra, mają się czym chwalić

agunia Współczuje z mężem Do niedawna mój był prawie taki sam i też panikowałam, bo czułam się samotna w tej ciąży i rozczarowana, bo przecież to była planowana ciąża. Na szczęście wszystko się zmieniło i może nie skacze koło mnie nadmiernie, to jest dobrze Może akurat nasze chłopy musiały mieć więcej czasu na uporanie się ze stresem jakim niewatpliwie jest uświadomienie sobie odpowiedzialności i nieodwrotności sytuacji Mówiłaś, że rozmawiałaś z nim o tym co czujesz a płakałaś rzewnymi łzami jak ci jest źle? Czasem takie łzy więcej robią niż setki słów

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:45   #2625
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie o tym mówi
Usłyszałam dokładnie po wysłaniu tej wiadomości
Stary 2012-02-07, 18:46   #2626
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
umówiłam się na połówkowe na 27 lutego, tylko to już będzie 22 tydzień,nie za późno?

zrobiłam sobie rozpiskę ubranek które już mam i odetchnęłam z ulgą bo wcale nie jest tego tak strasznie dużo jak mi się zdawało,więc mogę spokojnie jeszcze poszaleć
napewno nie jest za póżno!szalej szalej
Cytat:
Mówisz i masz (fotki).
słodkie!Kochana babcia
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

obżarłam się fasolką zjadłam swój talerz i dojadłam po małżu
ja tak samo fasolka u mnie króluje ostatnio
Cytat:
ręce opadają,ja to dobrze znam Asiu mieliśmy to samo!!!!

Kochane dzięki za odpowiedż w sprawie magnezu
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:47   #2627
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Usłyszałam dokładnie po wysłaniu tej wiadomości
dobrze że rodzina zabrała głos.
policja dała d. i sobie Rutkowski gęby wycierali.
Nie żebym jakoś szczególnie za nim była.
Tak jak powiedział przed chwilą ojciec Madzi- za 10 lat mógłby dalej szukać córki bo tak policja działała.

aaaa oczywiście tvn wyśmieje to wszystko.

Stary 2012-02-07, 18:48   #2628
Alexandraaa88
Raczkowanie

Dzięki Kochane a miłe słowa Już się trochę uspokoiłam. Straszna ta świadomość, że jednego dnia jesteś, drugiego już może cię nie być... Ale najważniejsze, że nic mu się nie stało Mimo, że przeżywa to co stało się z samochodem. Jakiś kretyn wymusił pierwszeństwo, całe szczęście tż ma dobry refleks i uniknął zderzenia z nim ale niestety uderzył w murek a tamten nawet się nie zatrzymał tylko stamtąd uciekł

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Pewnie mi umknęło, ale jeśli możesz to pochwal się co studiujesz. Ciekawa jestem co to za egzaminy za 6 tys... Może coś z prawem?

Dobrze, że Tż nic się nie stało
A genetycznym się nie martw. Sądząc z niku masz 24l więc ze względu na wiek nie jesteśw grupie podwyższonego ryzyka, a i w rodzinie pewnie nie było żadnych poważnych chorób więc nie ma obaw. Za niedługo będziesz miała połówkowe to gon dokładnie zmierzy maleństwo i przekonasz się że wszystko jest w porządku
Studiuje filologię angielską a dokładniej lingwistykę stosowaną (tłumaczenia) a ten egzamin za 6 tys to właśnie na tłumacza przysięgłego.

To mnie uspokoiłaś Lekarz mi nic nie mówił o tym genetycznym i tak mnie to ominęło. Teraz znowu idę 10.02 na wizytę więc mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku
Stary 2012-02-07, 19:01   #2629
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Studiuje filologię angielską a dokładniej lingwistykę stosowaną (tłumaczenia) a ten egzamin za 6 tys to właśnie na tłumacza przysięgłego.
Wow nieźle sobie liczą za takie egzaminy...a do tego takie studia są dość trudne. Tylu szczegółowych rzeczy trzeba się nauczyć. Moja koleżanka studiuje anglistykę - w międzyczasie miała trochę łaciny i chyba włoskiego. Za niedługo kończy i zastanawia się co dalej. Coś wspominała o tłumaczeniach. Ciekawe czy wie, że to później jest takie kosztowne

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:04   #2630
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Już wcześniej strasznie mi ich poziom spadł - zazwyczaj miałam je w dolnej granicy normy a potem dość mocno spadły lecz hematolog nie znalazł przyczyny - po jakimś czasie znów wzrosły do granicy normy więc luz. Jak zaszłam w ciążę to płytki podskoczyły mi prawie dwukrotnie i sie niesamowicie ucieszyłam - teraz znów spadły - zobaczymy co będzie dalej i że wizyty u hematologa mnie ominą.
Moje na początku spadły, ale nie niżej, niż do 127 tys. Aktualnie jest tendencja wzrostowa i aż 203 tys. przy mojej normie poza ciążą ok. 247 tys., więc jestem szczęśliwa. Następną wizytę u hematologa mam na początku kwietnia i wolę, żeby ich było jak najwięcej, bo pewnie będę miała sporo pytań.
Wyczytałam na forach, że skoro ja mam przeciwciała przeciwpłytkowe, to dziecko też może je mieć i w związku z tym przy porodzie nie wolno używać kleszczy i próżnociągu, bo to grozi krwiakami u dziecka. Powiedziałam o tym położnej przy zakładaniu karty ciąży, a ona odpowiedziała "ale kleszczy się używa". Mam nadzieję, że hematolog da mi jakieś zaświadczenie, żebym nie musiała podejmować takich dyskusji na porodówce.

Pytanie do wszystkich na zwolnieniach - czy Wasi pracodawcy żądali dostarczenia zaświadczenia o ciąży? Mój lekarz powiedział, że zaświadczenia może wystawić na potrzeby ZUS, a takiego dla pracodawcy nie, bo dane w nim zawarte są tajmnicą lekarską. On wystawia zwolnienie ze swoją pieczątką, kodem "B" i to ma wystarczyć.
Dzwoniłam do ZUS-u, ale panie oczywiście praw pracodawcy nie znają i mam zadzwonić do PIP. Jak zapytałam o to, co z czasem pomiędzy 182 dniami zwolnienia, a przysługującymi w ciąży 270, to okazało się, że powyżej pół roku faktycznie żądają zaświadczenia, ale nie interesują się tym, czy dostarcza je pracodawca, czy pracownica. No ale to po pół roku, a moi zażyczyli sobie zaświadczenia po półtorej miesiąca. Umowę mam na czas nieokreślony. Jutro spróbuję dodzwonić się do PIP, ale ciekawa jestem, czy macie jakieś doświadczenia w tej kwesii.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-02-07 o 19:12
Stary 2012-02-07, 19:22   #2631
Soleilka
Zakorzenienie

Hej

Ja już po USG. Dzidziuś zdrowy, rośnie jak na drożdżach. Wszystkie organy prawidłowe i na miejscu TP przesunęło mi się na 8.07 W ogóle dzidziuś machał rączkami, smyrał się po ustach, ruszał nogami. Widzieliśmy wszystkie 5 paluszków No i po brzuszku widać z której strony się ułożył Płeć będziemy znać na 100% w 32 tygodniu, ale gin mówi, że bardziej widzi tu chłopaka

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:25   #2632
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej

Ja już po USG. Dzidziuś zdrowy, rośnie jak na drożdżach. Wszystkie organy prawidłowe i na miejscu TP przesunęło mi się na 8.07 W ogóle dzidziuś machał rączkami, smyrał się po ustach, ruszał nogami. Widzieliśmy wszystkie 5 paluszków No i po brzuszku widać z której strony się ułożył Płeć będziemy znać na 100% w 32 tygodniu, ale gin mówi, że bardziej widzi tu chłopaka
super
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:25   #2633
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Super
---
32, czy 23?

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-02-07 o 19:26
Stary 2012-02-07, 19:25   #2634
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Jak otworzyłam stronę i mi google przetłumaczyło przepis, to myślałam, ze pękne Np. "2 łyżeczki śmietany kamienia nazębnego" albo"Posiekać masło oraz skrócenie warzyw na kawałki i upuść je na mąkę."
Z tłumaczeniami googla są niezłe jaja

Cytat:
dobrze że rodzina zabrała głos.
policja dała d. i sobie Rutkowski gęby wycierali.
Nie żebym jakoś szczególnie za nim była.
Tak jak powiedział przed chwilą ojciec Madzi- za 10 lat mógłby dalej szukać córki bo tak policja działała.

aaaa oczywiście tvn wyśmieje to wszystko.
Dokładnie to samo pomyślałam
Cytat:
Wyczytałam na forach, że skoro ja mam przeciwciała przeciwpłytkowe, to dziecko też może je mieć i w związku z tym przy porodzie nie wolno używać kleszczy i próżnociągu, bo to grozi krwiakami u dziecka. Powiedziałam o tym położnej przy zakładaniu karty ciąży, a ona odpowiedziała "ale kleszczy się używa". Mam nadzieję, że hematolog da mi jakieś zaświadczenie, żebym nie musiała podejmować takich dyskusji na porodówce.

Pytanie do wszystkich na zwolnieniach - czy Wasi pracodawcy żądali dostarczenia zaświadczenia o ciąży? ....
Lepiej będzie mieć takie zaświadczenie, żeby Cię nie postawili pod ścianą przy porodzie
Co do zwolnienia, to niestety nie pomogę Ci, mam jednoosobową działalność, sama odprowadzam wszystkie składki i jestem swoim pracodawcą. W gabinecie gdzie pracuję po muszę tylko wcześniej powiedzieć, czy wracam, czy jeszcze nie, żeby wiedzieli czy mi zapisywać pacjentów

Soleilka- super wieści!!! bardzo się cieszę
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-02-07 o 19:27
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:26   #2635
luby957
Raczkowanie

Cytat:
Pytanie do wszystkich na zwolnieniach - czy Wasi pracodawcy żądali dostarczenia zaświadczenia o ciąży? Mój lekarz powiedział, że zaświadczenia może wystawić na potrzeby ZUS, a takiego dla pracodawcy nie, bo dane w nim zawarte są tajmnicą lekarską. On wystawia zwolnienie ze swoją pieczątką, kodem "B" i to ma wystarczyć.
Umowę mam na czas nieokreślony. Jutro spróbuję dodzwonić się do PIP, ale ciekawa jestem, czy macie jakieś doświadczenia w tej kwesii.
Ja jestem na zwolnieniu lekarski od poczatku stycznia i od razu przypierwszym zwolneniu poprosiłam lekarza o zaświadczenie dla racodawcy, i nic nei mówił że nie może wypisac normlanie dał i napisałam ze jestem w ciązy i aktualnie w którym tyg. Od razxu zaznacze że chode do lekrza na NFZ.

Moja Amcia zrobiła wreszcie kpe po tyg, ale co się namęczyła i napłakała. Myślałam że zaraz ja z nią będe płakać. Jak wycieralałam jej pupe to na papierze była znowu krew;/ Dobrze że jutro do lekarza bo już mnie głowa boli od myślenie co sie dzieje. Poprosze jeszcze dodatkowo opócz skierowania do chorurga skierowanie na usg jamy brzusznej i badanie krwi/moczu/kału.

Brzuszek mam już spory (na pewno więszky niż w pierwszej ciązy w tym wieku ciążowym)mi powiem że czasmi już mi przeszkadza. Jak np kucam przy Amusi no ale wiadomo będzie sie już powiększal i nic z tym nie zrobie. Jutro się dowiem ile przytyłam, mama nadzieje że nei będzie to jakaś wielka liczba bo chyba padne ale jak tu nei jeść jak cały czas jedzenie pojawia się na wątku

Niedługo ide myć i usypiać Melcie więc nei wem czy się jeszcze odezwe ale jakby co to nei poszcie za dużo żebym później ne musiął znowu 10 stron nadrabiac
Stary 2012-02-07, 19:27   #2636
blueberry88
Zakorzenienie

Maciejka, ode mnie nic nie chcieli takiego. Samo L4. Co do vacuum, to w razie problemów po prostu będziesz miała cc. Lekarz prowadzący powinien móc wystawić takie zalecenie.

Cytat:
Hej

Super! No ja już wyrosło, to będzie chłopak!
Stary 2012-02-07, 19:30   #2637
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

super

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:32   #2638
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje na początku spadły, ale nie niżej, niż do 127 tys. Aktualnie jest tendencja wzrostowa i aż 203 tys. przy mojej normie poza ciążą ok. 247 tys., więc jestem szczęśliwa. Następną wizytę u hematologa mam na początku kwietnia i wolę, żeby ich było jak najwięcej, bo pewnie będę miała sporo pytań.

Dzwoniłam do ZUS-u, ale panie oczywiście praw pracodawcy nie znają i mam zadzwonić do PIP. Jak zapytałam o to, co z czasem pomiędzy 182 dniami zwolnienia, a przysługującymi w ciąży 270, to okazało się, że powyżej pół roku faktycznie żądają zaświadczenia, ale nie interesują się tym, czy dostarcza je pracodawca, czy pracownica. No ale to po pół roku, a moi zażyczyli sobie zaświadczenia po półtorej miesiąca. Umowę mam na czas nieokreślony. Jutro spróbuję dodzwonić się do PIP, ale ciekawa jestem, czy macie jakieś doświadczenia w tej kwesii.
u mnie przy piewszy zwolnieniu chcieli zaswiadczenia od lekarza, zeby nie bylo prblemu ze 100% płatnoscią

Cytat:
Hej

super, ze wizyta udana ja musze czekac do nast wizyty 2 tyg...
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:33   #2639
Soleilka
Zakorzenienie

Dziękuję za kciukasy

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Soleika i PaulaSHIN czy Wy nie możecie spać w nocy? Codziennie do późna buszujecie na wizażu
Ja jestem nocnym markiem, od dziecka lubiłam siedzieć do późna
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a ja nie mam weny na pisanie. Za to mam wene by jesc ide sobie pierogi zrobie chyba
Też mam wenę na jedzonko

Właśnie pochłaniam zielone jabłuszko

Cytat:
swędzi mnie cycek
zaraz sie wkurze wezme szczotke i bede go czesac znaczy sie czochrac
Rośnie I to znak
Cytat:

Ciuszki nie są, że tak powiem super sweetaśne, ale bardzo schludne i na pewno praktyczne. Zdjęcia kiepskie - wiem - ale ze mnie maruda
Bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
super

Cytat:
Super
---
32, czy 23?

32, dlatego, że mają stary sprzęt i płeć można tam dopiero tak późno rozpoznać na 100% Ale może uda mi się wcześniej iść prywatnie na usg do niego żeby tylko płeć podał
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Soleilka- super wieści!!! bardzo się cieszę

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:

Super! No ja już wyrosło, to będzie chłopak!

Tak coś pod skórą czułam, że to pewnie będzie chłopak
Cytat:
super

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:35   #2640
linzey
Rozeznanie

Witam mamusie
Ja dzisiaj w doskonałym humorze-byłam u lekarza - krwiaka juz nie ma , dzidzia ślicznie rośnieSłyszałam serduszko i wogóle jestem strasznie szczęśliwa
Cytat:
śniło mi sie dzis ze leciała mi krew i skrzepy a do tego juz trzecia noc sni mi sie ze mąz mnie zdradza
hehe mi się dzisiaj snilo że poroniłam i lało sie ze mnie jak z wiadra a wczoraj że sie z tz rozwodzimy Moja śp babcia mówiła że sny śnią sie na odwrót.Oby

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A sama nie wiem, mąż jakiś dziwny jest ostatnio, nerwowy się zrobił i jakiś taki nieprzyjemny momentami jest, w pracy mnie wkurzają i ogólnie jakoś tak chyba hormony jeszcze do tego buzują i jest mieszanka wybuchowa, najchętniej bym się w jakiejś czarnej dziurze zaszyła...
Mysle ze tak reaguje na te duże zmiany w Waszy życiu. Daj mu czas ale nie nadskakuj przy Nim. Mój tż też czasem tak miewa jak go coś martwi

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Ale dziewczyny pędzicie, od wczorajszego popołudnia naskorbałyście 10 stron
Ja od rana nie miałam jak wejśc na wizaz bo Amelka cały czas narzekala na brzuszek i chciąla siedzieć u mnie na rękach i nic praktycznie nei mogłam zrobić. Ledwo obiad zrobilam bo myślałam że mi głowa pęknie od jej jęków i płaczu. No ale jutro już idziemy do lekarza i zobaczymy co nam powie.
A próbowwałaś dawac jej lactulose?? nie rozleniwia jelit i stopniowo wycofywany pozwala zachować normalne wypróżnienia. My stosowaliśmy przy małej i po jakims czasie przeszlo.

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
w końcu wczoraj powiedziałam szefowej o ciąży i powiem tak, przyjęła to do wiadomości, ale zdecydowanie nie była szczęśliwa z tego powodu
tyle dobrego, że mam umowę na czas nieokreślony
Dobrze że już powiedziałs i masz to z głowy.A szefowa niech spada na drzewo bo dzieki takim jak ona niedługo bedziemy pracowac do 80

Cytat:

Ja teraz pracuje ale w pierwszej ciąży (2 lata temu) takie zaświadczenie dostałam razem z pierwszym zwolnieniem L4. Dziwie sie ze Twój gin nie che ci takiego zaśw dac. Skoro stwierdza na L4 ciąże to czemu nie dac tez świstka dla pracodawcy??
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości