Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 20:17   #2671
ivoncia16
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

a ja dzisiaj was przepraszam za brak mojej weny do pisania
gasze kompa i ide na ,,m jak milosc"
jutro do was zawitam i zdam wam relacje z usg
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:18   #2672
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo się cieszę, że wieści z wizyt takie pomyślne

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mają tam lepsze usg? Żeby było widać coś więcej niż u Twojego gin
Tak, bo to dobrze wyposażony szpital A tutaj jest państwowa klinika ze sprzętem chyba przedwojennym
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Soleilka

Idę się położyć, oczy mi się same zamykają A później chyba te dzieci idę pilnować

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:20   #2673
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
A sama nie wiem, mąż jakiś dziwny jest ostatnio, nerwowy się zrobił i jakiś taki nieprzyjemny momentami jest, w pracy mnie wkurzają i ogólnie jakoś tak chyba hormony jeszcze do tego buzują i jest mieszanka wybuchowa, najchętniej bym się w jakiejś czarnej dziurze zaszyła...

W ogóle ja ostatnio staram się dla męża być bardzo miła, czasem jak to się mówi "skaczę" wokół niego, jak sobie robię herbaty czy coś do jedzenia, to pytam czy on też chce, a on mam wrażenie że mnie ma głęboko w d... Nie pyta w ogóle jak się czuje, czy nie mam na coś ochoty, a jak poprosiłam, żeby kawkę w niedzielę zrobił (jak ja po spacerze wcześniej zaproponowałam i zrobiłam herbatkę) to usłyszałam, że "on się czuje wykorzystywany". Wczoraj bez powodu głos na mnie podniósł. Co prawda potem przeprosił, ale jakoś tak powoli mam dość jego zachowania. Tak samo jak mu mówię, że czuję ruchy dziecka, to w sumie wzruszył ramionami i powiedział, że "no to ok", a jak raz mu powiedziałam, że jak rękę przyłoży to może poczuje też ruchy, to powiedział, że "jego to nie bardzo interesuje". Próbuję z nim gadać, zrozumieć co czuje, o co chodzi, ale jakiś taki mur napotykam, same odpowiedzi "nie wiem" dostaję. No chyba jednak to wszystko nie do końca tak powinno wyglądać
Współczuję, bo nie mam nic gorszego niż tłumaczenie mężczyźnie jak powinien się zachowywać. Wydaję mi się, ze Twojego męża może przerażać sama ciąża i że nie bardzo wie jak mam się zachowywać. Dla mężczyzn ten okres też jest pełny emocji. Rozmowa może pomóc, ale jak już w późniejszych postach pisałaś, że już nie raz z nim rozmawiałaś...to męczenie rozmową po raz kolejny i kolejny też nie ma sensu..bo się jeszcze bardziej w sobie może zamknąć. Hm..trudna sprawa, mam nadzieję, że się sam ocknie, że powinien się bardziej starać. Trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
super!napisz póżniej jak wrażenia
Oj, ucieszyłam się bo właścicielka salonu pozwoliła mi tren ściąć, a wcześniej się o to martwiłam, bo nawet po przypięciu wyglądał jakbym miała tyłek jak kaczka w czwartek idę już ostatecznie na odbiór i jestem bardzo zadowolona, chociaż to nie moja wymarzona sukienka w stylu greckim ale w tej, co sobie wymarzyłam wyglądam jak kartofel..niestety nie zawsze to co nam się podoba na nas pasuje.
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
,,oj iwoncia jak na przyszłą matke jestes bardzo jeszcze dziecinna i niedojrzala.. potem dzieci koncza jak Madzia z sosnowca.. w ciazy jestes a zadajesz głupie pytania czy baleyage mozna w ciąży robić.. czyli rozjasniaczem w ciąży .. przykre ale prawdziwe. "

takie cos mi napisala
jak bym ja spotkala to chyba na chwile terazniejsza bym jej oczy wydrapala taka zla jestem
co farbowanie wlosow ma do takich sytuacji jak z Madzia?
tragedia...
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Dostałam od znowu babci ciuszki! Tym razem wytłumaczyłam jej, czego potrzebuje i kupiła o wiele ładniejsze niż ostatnio - zapłaciła złotówkę za każde! Niby ze szmateksu, ale wyglądają naprawdę jak nowe. Do tego je wyprała i wyprasowała - rewelacja!
To super! Moja babcia nie czuję jeszcze tego, żeby kupować ciuszki dla maluszka, ale za to kupiła mi gacie bawełniane w rozmiarze xxxl
Cytat:
ja mam nadzieje jutro sie dowiem czy chlopczyk czy dziewczynka i zaczne powoli szalenstwo zakupowe
Trzymam kciuki!
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:23   #2674
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
a ja właśnie jem lody o smaku tiramisu i popijam mirindą
Może carte dora?? A mirinde też bym sobie wypiła.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:23   #2675
blueberry88
Zakorzenienie

Nie ma jak babcine gacie... A ja się rozglądam za ładną bielizną ciążową i jakoś ciężko z tym.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:25   #2676
kejtigda
Wtajemniczenie

Tekst o włosach mnie zabił, brak mi słów, nie wiem czy się śmiać czy denerwować

Myślałam że po CC można szybciej ćwiczyć, liczę że nieprzespane noce w takim razie pomogą w walce z dodatkowymi kg

32 mega długo jak na płeć
Stary 2012-02-07, 20:28   #2677
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Może carte dora?? A mirinde też bym sobie wypiła.
tak, carte dore pycha
Stary 2012-02-07, 20:34   #2678
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
tak, carte dore pycha
Mmmmm uwielbiam! Daj kawałek.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:43   #2679
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Upiekłam kokosanki
ej no... ja tu staram się nie rzucić na ciasteczka aTy tu o kokosankach
muszę mamie podsunąć ten pomysł żebyśmy upiekły razem wtedy nie zjem wszystkich :P
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja chcę dziewczynkę Jeszcze są szanse
Oj dziewczynkę dziewczynkę... a później będzie synuś mamusi, taka przylepka
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ja mam 2 storczyki, i o dziwo cały czas są w wodzie. Tzn w szklanej doniczce i do połowy mają wode. Próbowałam wszystkie możliwe sposoby, i tylko ten się u mnie sprawdził
Ja jestem ewidentną kwiatomaniaczką, ale nie mam storczyków bo nie mam parpetów takich w domu, większość moich kwiatuszów jest mojego wzrostu Moja mama znów szaleje za storczykami i pięknie jej kwinie, a właśnie robi tak jak jedna tu pisała że wkłada raz na dwa tygodnie do wody żeby te "kory" namokły i to wszystko. Mama za to często wyjeżdza i wtedy tato podlewa, wtedy storczyki stoją w wodzie jak Twoje i tak już jej 2 załatwił bo korzenie zaczęły gnić. Także podziwiam że Twoje tak mogą, ale mniej na nie oko żeby nie przedobrzyć. Aaaa jeszcze taka rada, jak nie kwitną to trzeba poeksperymentować z temperaturą. W dzień lepiej żeby miały wyższą a nocą niższą, wtedy dostają pędów
Cytat:
http://kotlet.tv/blok-czekoladowyzobaczcie jak smakowicie sie prezentuje
Czasem taki robię ale kokosowy
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
swędzi mnie cycek
zaraz sie wkurze wezme szczotke i bede go czesac znaczy sie czochrac
Oj ja też się mecze, przed chwilą je maltretowałam palmersem, nie chce drapać bo mam nacycach tak cienką skórę że zaraz do krwi dochodzę w ogóle moje cycki straszne... mam wrazenie ze coraz więcej rozstępów i swędzą!!!! aaaa!!!
Cytat:
Agunia popieram widocznie małżon potrzebuje "terapii wstrząsowej",może jak zobaczy że mu nie nadskakujesz i masz dość jego humorów to przemyśli wszystko i postara się zmienić.
Ja taką samą radę dostałam od szwagra, jak miałam problemy z moim byłym żeby nie dogadzać mu jak zaczął mieć takie humory tylko zrobić taką terapię szokową... wiesz jak szybko pomogło no.. ale nie na każdego taka sama metoda, może faktycznie jeszcze nie oswoił się z nową sytuacją, albo inne rzeczy go przerastają, ale sorrrry... bez przesady
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Właśnie z kolegami to tak zawsze jest..
A ja jadę zaraz na przymiarkę suknie ślubnej
My też tak u znajomego naprawialiśmy auto, że leciał se w ciula... w końcu telefonów nie odbierał, a stał i stał u niego samochód. W końcu zabraliśmy go i wszystkie naprawdy robimy w salonie i samochód mamy gotowy na ten sam dzień. Może trochę drożej ale pewniej i szybciej...
Cytat:
dziewczyny jak samopoczucie?
ja juz mialam spokoj a teraz jak sie budze to znow mi rano niedobrze
Ja też mam nawroty mdłości... nie tylko rano.
Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Mój tż miał wczoraj wypadek samochodowy... Dobrze, że jest świetnym kierowcą bo cudem uniknął zderzenia czołowego.... Boże... jeśli tak by się stało to już by go tu dziś nie było... Jestem strasznie roztrzęsiona...
Ktoś nad nim czuwał, dobrze że jest cały i zdrowy!!
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
A mi dziś się sniło że chodziłam po bazarze a tam mieli sprzedawcy wiadra wiśni i czereśni... jak ja się cieszyłam... jak dziecko na ich widok ohhh i jaki rozczarowanie jak się obudziłam
Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Biedna
Bo nie wiem czy robić, zastanawiam się czy to może wyjść choć ciut do nutelli podobne w smaku Chyba jutro się skuszę
Ja robiłam podróbę nutelli z dzemu śliwowego właśnie, dodawało się tam cacao i coś jeszcze... już nie pamiętam,ale całkiem fajnie smakowało
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Nicki86 czekamy na ten sam dzień 8 marca Kiedy miałaś ostatnie usg? Bo ja na początku stycznia i do marca nic a nic (zresztą, tak chciałam)
Ja ostatanie USG miałam 10 stycznia, ale...ja jeszcze się wybieram 14 lutego do swojej gin, a na połówkowe to swoją drogą bo zupełnie do innego lekarza, do innego miasta...
ajka89 Ty i Prince macie te swoje avy poprostu cudne

Ja dzisiaj znów zrobiłam chłodnik, na szczęście robię dla siebie tylko porcje, bo mój mąż takich rzeczy nie je... wychodzi mi 2 miseczki, pewnie jakby było więcej to bym więcej zjadła... a teraz taka wzdęta jestem że szok! ale dobre było
Jakaś śpiąca jestem. A szkoda mi wieczora żeby spać, bo w ogóle dnia dla siebie nie mam jak się wcześnie kładę...
Lepiej pooglądam hausa
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:48   #2680
karmeelek
Zadomowienie

Widzę, że kolejne wizyty pomyślnie zakończone - super!
Mam takie pytanko - jutro mam te genetyczne usg, możecie mi powiedzieć dokładnie jakie badania dodatkowe (z krwi) robiłyście? Jak się one nazywają? Bo może dostanę skierowanie a może nie więc wolę wiedzieć.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:49   #2681
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

jakbym miała sie dopiero w 32 dowiedzieć to już bym sobie niespodziankę zrobiła i do porodu wytrzymała

Upiekłam kokosanki
poczęstuj mnia mniam

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Mnie nie było ale kibicuje już na zapas Fajnie, że możesz i masz siły ćwiczyć

No nadrobiłam, to ide się kąpać, bo coś zimno mi i rozgrzać się nie mogę
zobaczmy kochana czy nie bedzie skutkow ubocznych.... niema tojak ciepla kapiel
Cytat:
a ja właśnie jem lody o smaku tiramisu i popijam mirindą
niio nie ale mi smaka narobilas
Cytat:
3mam kciuki i czekam na wiesci

Cytat:
Oj, ucieszyłam się bo właścicielka salonu pozwoliła mi tren ściąć, a wcześniej się o to martwiłam, bo nawet po przypięciu wyglądał jakbym miała tyłek jak kaczka w czwartek idę już ostatecznie na odbiór i jestem bardzo zadowolona, chociaż to nie moja wymarzona sukienka w stylu greckim ale w tej, co sobie wymarzyłam wyglądam jak kartofel..niestety nie zawsze to co nam się podoba na nas pasuje.

tragedia...

To super! Moja babcia nie czuję jeszcze tego, żeby kupować ciuszki dla maluszka, ale za to kupiła mi gacie bawełniane w rozmiarze xxxl

Trzymam kciuki!
super, ze przymiarka udana a babcia jest the best wogole babcie naprawde sa kochane i chca jak najlepiej ale czasem przesadzaja
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:16   #2682
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
hehe codo storczyków, to moim zdaniem, jak i mojej znajomej specjalizującej się w botanice i storczykach, z nimi jak z kaktusami - im mniej się przy nich robi tym lepiej Mam chyba z pięć storczyków, teraz cztery mi kwitną jak szalone, nie robię przy nich nic, podlewam jak mi się przypomni, i to im najbardziej odpowiada haha.
Trzeba tylko pamiętać, że one nie lubią bardzo silnego nasłonecznienia i częstego podlewania.
Hehe, no niby nie trzeba robić przy nich dużo, ale ja nie zapomnę nigdy jak chłopak mojej koleżanki kupił jej storczyka ( dziewczyna nie miała ręki do kwiatów- zawsze zapominała je podlewać i wszystkie jej usychały) bo stwierdził, że przy storczyku nie trzeba nic robić, ale oczywiście i tego storczyka ususzyła na śmierć
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Gdzieś tu dziś pisałyście dzisiaj, że polskie dzieci w UK można poznać po tym, że zawsze mają czapkę
Coś w tym jest, bo większość tutejszych dzieci jest lżej ubrana niż powinny w taką pogodę jaką mamy teraz.

Ja natomiast nie przesadzam i staram się ubierać dziecko odpowiednio do pogody właśnie.
Za to w Polsce już się nasłuchałam, czemu dziecko nie ma czapki-był to bardzo gorący przełom maja i czerwca zeszłego roku. Ze mnie się lało, a życzliwe osoby (nikt z rodziny!) radziły, żeby małej założyć czapkę. W końcu kupiliśmy jej leciutki kapelusik ale bardziej po to żeby ją od słońca ochronić a nie dlatego, że dziecko ZAWSZE powinno mieć założoną czapeczkę.

Tu na szczęście nikt nie zwraca w taki sposób uwagi i nie "radzi" jak ubierać czyjeś dzieci.
W Polsce niestety zawsze jeden mądrzejszy od drugiego...nie lubię tego, ale taka prawda. Polak zawsze mądrzejszy...
Cytat:
http://kotlet.tv/blok-czekoladowy

zobaczcie jak smakowicie sie prezentuje
Ja robię taki i bardzo go lubię. Szybko i smacznie.Zawsze dodaje dużo orzechów i pokruszone herbatniki...mniam
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaraz wyjde z siebie . Mąż pojechał na warsztat, nikogo już tam nie było (nasz samochód nadal stoi na podwórku a miał być już w garażu), to zadzwonił do tego mechanika i mówi ,że w poniedziałek miał zacząć robote itd. A on do niego ,że nie wie kiedy zacznie robić nam samochód, bo on nie ma czasu i że możemy go zabierać od niego bo na pewno nie naprawi go w tym tygodniu . Ja pierd***. To nie mógł tego wczesniej powiedzieć,zwodził nas tyle czasu . Jutro przyprowadzamy go znowu do nas. Najgorsze jest to,że silnik nie odpala i nie ma ani ogrzewania, ani dobrego hamulca(tylko ręczny pozostaje). Wcześniej udało się załatwić lawete ( w sumie przez przypadek, bo miał nas holować kolega ,ale miał dostęp do lawety i przyjechali lawetą), a teraz niestety nie ma takiej możliwości i trzeba będzie kombinować. A do przejechania jest 25 km . Wiedziałam,że coś z tym mechanikiem jest nie tak
Szkoda gadać....
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że jeżeli ktoś nie chce dziecka, to zrzeczenie się praw do niego po porodzie i oddanie do adopcji jest najlepsza opcją... tylke osób czeka na maleństwo, chce adoptować..
Tylko często jest tak, że matka przy porodzie poczuje to więź z dzieckiem i już trudniej jest się jej racjonalnie myśleć. Tak nas natura stworzyła.
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
hmm wiecie co, wujek mi mówił że jaka zima takie lato - wychodzi na to że pierwsza połowa wakacji raczej chłodna a druga upalna
Hmm..z tą pogodą to nigdy nic nie wiadomo. Teraz była zima i 10 stopni ciepła

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ja jestem ewidentną kwiatomaniaczką, ale nie mam storczyków bo nie mam parpetów takich w domu, większość moich kwiatuszów jest mojego wzrostu Moja mama znów szaleje za storczykami i pięknie jej kwinie, a właśnie robi tak jak jedna tu pisała że wkłada raz na dwa tygodnie do wody żeby te "kory" namokły i to wszystko. Mama za to często wyjeżdza i wtedy tato podlewa, wtedy storczyki stoją w wodzie jak Twoje i tak już jej 2 załatwił bo korzenie zaczęły gnić. Także podziwiam że Twoje tak mogą, ale mniej na nie oko żeby nie przedobrzyć. Aaaa jeszcze taka rada, jak nie kwitną to trzeba poeksperymentować z temperaturą. W dzień lepiej żeby miały wyższą a nocą niższą, wtedy dostają pędów

Ja taką samą radę dostałam od szwagra, jak miałam problemy z moim byłym żeby nie dogadzać mu jak zaczął mieć takie humory tylko zrobić taką terapię szokową... wiesz jak szybko pomogło no.. ale nie na każdego taka sama metoda, może faktycznie jeszcze nie oswoił się z nową sytuacją, albo inne rzeczy go przerastają, ale sorrrry... bez przesady

My też tak u znajomego naprawialiśmy auto, że leciał se w ciula... w końcu telefonów nie odbierał, a stał i stał u niego samochód. W końcu zabraliśmy go i wszystkie naprawdy robimy w salonie i samochód mamy gotowy na ten sam dzień. Może trochę drożej ale pewniej i szybciej...

Ja też mam nawroty mdłości... nie tylko rano.

A mi dziś się sniło że chodziłam po bazarze a tam mieli sprzedawcy wiadra wiśni i czereśni... jak ja się cieszyłam... jak dziecko na ich widok ohhh i jaki rozczarowanie jak się obudziłam)

ajka89 Ty i Prince macie te swoje avy poprostu cudne
Hehe, mi też się podoba avek

Teraz gdzie się nie spojrzy na okna w blokach to się widzi storczyka. Podobają mi się te kwiaty, ale już ich jest za dużo. Ja sobie kupiłam w lidlu cięte tulipany i stoją w wazonie..piękne. Jak na nie patrze, to mi się tym bardziej chcę wiosny i ciepełka

Mdłości mi tez wróciły. Zdziwiło mnie to, bo wcześniej już jakiś czas miałam spokój.

Coś w tej terapii szokowej jest, ale tak jak mówisz..nie na każdego działa. Z tym trzeba bardziej ostrożnie.
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
super, ze przymiarka udana a babcia jest the best wogole babcie naprawde sa kochane i chca jak najlepiej ale czasem przesadzaja
To prawda, babcie są kochane

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

A i gratuluję wszystkich udanych wizyt
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:26   #2683
branzoletka
Branzoletka

Wykąpana i rozgrzana-jak mi miło teraz Suszy mnie niesamowicie dzisiaj Ciekawe kto będzie za mnie siku w nocy wstawał

Cytat:
Spoko, nie dziwie ci się Jutro będzie lepszy dzień

Cytat:
Ojej ale grunt, to dobre chęci

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Myślałam że po CC można szybciej ćwiczyć, liczę że nieprzespane noce w takim razie pomogą w walce z dodatkowymi kg
No wiesz po powiększeniu też był zakaz pół roku ćwiczeń a cc myślę, ze jest jednak poważniejszą operacją, bo zszywają ci mięsień macicy i osobno brzuch. Też znam osoby co po cc śmigały szybko ale też takie, które długo dochodziły do siebie-nigdy nie wiadomo jak to będzie u nas.

Cytat:
tak, carte dore pycha
Uwielbiam lody z tej firmy a tyramisu poprostu kocham

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Hehe, no niby nie trzeba robić przy nich dużo, ale ja nie zapomnę nigdy jak chłopak mojej koleżanki kupił jej storczyka ( dziewczyna nie miała ręki do kwiatów- zawsze zapominała je podlewać i wszystkie jej usychały) bo stwierdził, że przy storczyku nie trzeba nic robić, ale oczywiście i tego storczyka ususzyła na śmierć
Biedny storczyk

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:27   #2684
luby957
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość

A próbowwałaś dawac jej lactulose?? nie rozleniwia jelit i stopniowo wycofywany pozwala zachować normalne wypróżnienia. My stosowaliśmy przy małej i po jakims czasie przeszlo.
Ja juz prawie od miesiaca podaje jeh lectulose,na poczatku podst dawke i z tyg na tydz zwiekszalismy. Teraz dostaje 15ml na czczo codziennie ijeszcze wode z miodem i cytryna. Dzisiaj w desperacji kupilam jej activie i dalam polowe. Niech uz ten chirurg ja zbasa,zobaczy do odbytu i powie co jest. Bo nawet nie mam ofhoty brac sie do nauki do osratniego egzaminu w sesji bo caly czas zastanawiam sie co moglo jej zaszkodzic i obserwuje czy przypadkiem jej sie nic nie chce.
Stary 2012-02-07, 21:29   #2685
karmeelek
Zadomowienie

Mykam do wyrka kochane.... Coś się średnio czuje....
Buziaki!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:46   #2686
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko - jutro mam te genetyczne usg, możecie mi powiedzieć dokładnie jakie badania dodatkowe (z krwi) robiłyście? Jak się one nazywają? Bo może dostanę skierowanie a może nie więc wolę wiedzieć.
Z krwi robili mi dwie rzeczy - to pamiętam na pewno, niestety teraz nie ma mnie w domu i nie mogę zajrzeć do wyników.Z tego co pamiętam na wynikach było sformułowanie PAPP-A. Posiłkując się internetem znalazłam, że jest to:
"Test podwójny wykonywany jest jako badanie przesiewowe w kierunku ustalenia prawdopodobieństwa wystąpienia wad genetycznych u płodu tj. zespół Downa czy zespół Edwardsa. Polega on na ocenie biochemicznych parametrów krwi matki to jest stężenie wolnej podjednostki glikoproteiny beta-hCG oraz alfa- fetoproteiny (AFP)."

Na ogół na badania prenatalne nie dają skierowań - chyba, że dla kobiet powyżej 40 r.ż. lub takich które rodziły wcześniej chore dzieci. Będziesz miała fajnie jak Ci się uda dostać

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Idę się kąpać i spać
Dobrej nocy Kobietki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:47   #2687
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Na ogół na badania prenatalne nie dają skierowań - chyba, że dla kobiet powyżej 40 r.ż. lub takich które rodziły wcześniej chore dzieci. Będziesz miała fajnie jak Ci się uda dostać
ja słyszałam ze powyzej 35r. ż.

coś mnie smyrneło w brzuchu ale dalej nie wiem czy to dzidzia
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:10   #2688
pumas
Zakorzenienie

skierowania na prenatalne dają również w przypadku, gdy bardzo bliska rodzina miała wadę, brat, siostra, ich dzieci itp.
ja nie dostałam skierowania, zatem za badania musiałam zapłacić, ale dostałam że tak powiem zalecenie, że warto je zrobić. No i człowiek głupi i zrobił wszystko, co podsunięto pod nos.

A tak w ogole dobry wieczor.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:11   #2689
karolka333
Przyczajenie

Hej kwiatuszki jak tam samopoczucia? czy rozglądałyscie się juz za wózkami jesli tak jakie typy macie?? Mi sie podobaja espiro... ale nie wiem czy sa oki. Już chyba powoli trzeba zaczyna cos kompletowac, bo czas szybko leci a pozniej jak bedzie brzunio wielkkki bedzie ciezko:/ buziaki
w ktorym tyg juz mozna zobaczyc plec jak wy mialyscie?? chyba jak pojde w 20 to cos tam zobacze?

Edytowane przez karolka333
Czas edycji: 2012-02-07 o 22:12
karolka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:30   #2690
Norniczka
Rozeznanie

Hej.
Bardzo chce być na bieżąco ale coś mi nie wychodzi i ciagle tylko nadrabiam praktycznie się nie udzielając . Myślałam że bedę w tym tygodniu miała trochę luzu a szef chyba uznał że po urlopie jestem super wypoczeta i nie potrzebuję 2 dni wolnego i dał mi 6 dni pracujących....w ogóle nie patrzy na to że w ciązy jestem i że mogę się źle czuć czy byc słaba . W dupie to ma a dzisiaj stwierdził że ma większy brzuch ode mnie....to że nie jest jeszcze ogromny nie znaczy że mogę zawalać jak mu pasuje...
Za 2 tygodnie mam wizytę następną w szpitalu, jak mi dalej będzie szef takie godziny dawał to poproszę o pare dni wolnego, tym bardziej że czasami mi się brzuszek spina. Nie wiem czy to skurcze czy co?? Bo dzidziuś to raczej nie jest, ruchów jeszcze nie czuje a brzuch tak jakby się spina na kilka sekund i puszcza. Jest to dosyć bolesne. A przecież byłam teraz na urlopie i dużo odpoczywałam. Może z 4 razy mi się tak zrobiło w ciągu ostatniego tygodnia.
Trzymam kciuki za mamusie mające wizytę w najblliższych dniach

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka333 Pokaż wiadomość
Hej kwiatuszki jak tam samopoczucia? czy rozglądałyscie się juz za wózkami jesli tak jakie typy macie?? Mi sie podobaja espiro... ale nie wiem czy sa oki. Już chyba powoli trzeba zaczyna cos kompletowac, bo czas szybko leci a pozniej jak bedzie brzunio wielkkki bedzie ciezko:/ buziaki
w ktorym tyg juz mozna zobaczyc plec jak wy mialyscie?? chyba jak pojde w 20 to cos tam zobacze?
Ja się zakochałam w Mutsy 4 Rider i tylko na takie patrzę. A co do płci to też liczę że się dowiem na połowkowym a mam za 2 tygodnie - to będzie 19t1d
Stary 2012-02-07, 22:31   #2691
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
ja słyszałam ze powyzej 35r. ż.
Dobrze słyszałaś

Cytat:
Jak tylko pokarze co ma między nogami, to zobaczysz

Norniczka ale ci się szef trafił Nie dobrze, ze ci się ten brzuszek tak spina, może reagujesz tak na stres? Dobrze byłoby zapytać gina czy to nic niebezpiecznego, te spinanie ala skurcze. Bać się nie ma co na zapas ale ostrożności nie zaszkodzi

Ja sama jestem ciekawa czy na genetycznym teraz coś się da podejrzeć u dzidzi W sumie jak sprzęt dobry i ustawienie modela, to kto wie

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2012-02-07, 22:39   #2692
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej

Ja już po USG. Dzidziuś zdrowy, rośnie jak na drożdżach. Wszystkie organy prawidłowe i na miejscu TP przesunęło mi się na 8.07 W ogóle dzidziuś machał rączkami, smyrał się po ustach, ruszał nogami. Widzieliśmy wszystkie 5 paluszków No i po brzuszku widać z której strony się ułożył Płeć będziemy znać na 100% w 32 tygodniu, ale gin mówi, że bardziej widzi tu chłopaka
wspaniale!
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Gratuluję super wiadomości

Dziewczyny mam do Was pytanie.
Czy jeśli mam zamiar zrobić badania te płatne to muszę mieć skierowanie?
nie na płatne nie musisz mieć skierowania.
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
z krwi miałam PAPP-A i wolne B-hCG
Cytat:

no to super ciesze się że jesteś zadowolona!napewno będziesz pięknie wyglądała

linzeywspaniałe wiadomości cieszę się że wszystko wporządku!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:51   #2693
branzoletka
Branzoletka

Wszystkie poszły spać, to ja też mykam-dobranoc

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2012-02-07, 22:53   #2694
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam espiro. We wrzesniu bedzie 2 lata jak go uzywam (kupilam 3w1), gondola jak nowa, ogolnie wozek w super stanie. Stelaz od poczatku w uzytku, tez sie super trzyma. Gdyby nie kolejne dziecko, na spokojnei moglabym go sprzedac

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:55   #2695
Norniczka
Rozeznanie

No Kaskaderko szefa mam do niczego. Jak się to spinanie brzucha będzie powtarzać to się wybiorę do GP. Narazie nie panikuję
Mi się wydaje że w 12 tygodniu to jeszcze duze ryzyko pomyłki jest, ale może faktycznie sie uda
Stary 2012-02-07, 23:01   #2696
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
Bylam u poloznej i slyszalam serduszko
przylozyla mi takie uzadzenie do brzucha i sluchalysmy serduszka tak pieknie bylo do tej pory mam ten dzwiek w glowie

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 23:04   #2697
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
przylozyla mi takie uzadzenie do brzucha i sluchalysmy serduszka tak pieknie bylo do tej pory mam ten dzwiek w glowie
pięknie!
Norniczka szefowi przydałby się łomot
Stary 2012-02-07, 23:13   #2698
Soleilka
Zakorzenienie

Coś mało napisałyście Lenicie się !

Bloguję
Stary 2012-02-07, 23:19   #2699
muminek82
Wtajemniczenie

ja też zmykam spać,dobranoc!
Stary 2012-02-07, 23:19   #2700
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj dziewczynkę dziewczynkę... a później będzie synuś mamusi, taka przylepka
Najważniejsze żeby było zdrowe i będę szczęśliwa
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
skierowania na prenatalne dają również w przypadku, gdy bardzo bliska rodzina miała wadę, brat, siostra, ich dzieci itp.
ja nie dostałam skierowania, zatem za badania musiałam zapłacić, ale dostałam że tak powiem zalecenie, że warto je zrobić. No i człowiek głupi i zrobił wszystko, co podsunięto pod nos.
Ja nie robiłam, nie miałam żadnych zaleceń, nie ma u mnie wad, więc gin nawet o nich nie wspomniał. Zresztą co ma być, to będzie
Cytat:
wspaniale!

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Super wieści

Ja serduszka nie słuchałam, tylko widziałam jak bije na monitorze

W ogóle TŻ pierwszy raz widział dzidziusia, jak patrzyłam na niego, to był taki zadowolony, ciągle się uśmiechał A jak wyszliśmy z gabinetu to był bardzo dumny i buzia mu się nie zamykała Plan się powiódł - poczuł, że będzie tatą

W ogóle mam te dobre cukierki toffi z czekolada z biedrony

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości