|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32138278]Ale ja jestem totalnie w lesie z wyprawką
Muszę się porządnie zabrać za to.[/QUOTE]to mozemy sobie reke podac ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32140246] Ja Ci wróżę dziewczynkę [/QUOTE]Z tym to ciezko trafic Ja mialam identyczne smaki lody , mandarynki , pomarancze .. Od poczatku ciazy nie zjadlam ani jednego ogorka czy sledzia .. a tu chlopak bedzie
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Też się ostatnio zastanawiałam, chyba nas opuściła :/
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby takie bardzo apteczne specyfiki jednak z kimś konsultować i raczej sięgać po coś mniejszego kalibru na początek.
|
|
|
|
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi kazali tormentiol w szpitalu kazali sudocrem odłożyć i ten tormentiol
|
#335 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32147583]Dziewczyny, analizuję kolejne listy wyprawkowe i w jednej z nich pojawiło się coś takiego:
body nie zakładać aż się pępuszek nie wygoi To co zakładać? Czy Wy też tak robiłyście??[/QUOTE] Jeszcze znajdziesz masę takich wykluczając się rad i połowę z nich (tą, która będzie Ci pasować ) za pół roku włożysz między bajki ![]() Ja zakładałam body ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Skleciłam dla Was taką listę wyprawkową - minimum na podstawie mojej Jak to ja musiałam dodać swoje 3 grosze i podopisywałam różne swoje komentarze ![]() Ubranka: 1 szt. koszulka i 1 szt. śpiochów rozm. 62 jako pierwsze ubranko body pajace rampersy spodenki/półśpiochy czapeczki skarpetki 1-2 pary łapek-niedrapek sweterki 1 grubszy pajac na chłodniejsze dni Nie podaję ilości, bo jak już rozmawiałyśmy to sprawa bardzo indywidualna. Koszulek/kaftaników i śpioszków nie lubię w ogóle, ale chyba kupię jeden komplet na pierwsze ubranko, bo one jednak będą najdelikatniejsze dla maleństwa - nie mają nigdzie gumek ani zatrzasków, jedynie na ramionkach 2 zapięcia. Potem już będę zakładać body i pajace/spodenki/półśpiochy. Pieluchy i pościel: 30 pieluch tetrowych Pampersy 1 i 2 2-3 ceratki do łóżeczka 3 prześciaradła z gumką kocyki (2 cieńsze, 1 grubszy) rożek/otulaczek śpiworek (rozmiar 3-6m dłużej posłuży) Kąpiel i pielęgnacja: wanienka (+stelaż) 3 ręczniki z kapturkiem termometr kąpielowy 2 myjki mleczko do ciała Nivea mydło zwykłe dziecięce np. Nivea, Bambino (do całego ciała i włosów, szampon od 2 rż.) krem na słońce (mało jest takich od pierwszych dni, nie mam żadnej konkretnej nazwy, dla Maksa miałam jakiś z apteki, a dla starszego trochę niemowlęcia np. Nivea na słońce) Linomag Bephanten (do brodawek i do podrażnień skóry u dziecka, jako jedyny może być do twarzy) chusteczki nawilżane wata (nie płatki, bo zostawiają kłaczki, a mokra wata zbija się w kulkę) patyczki z ogranicznikiem szczotka do włosów nożyczki do paznokci proszek (Jelp/Lovela – lubię Lovelę, bo ładniej pachnie wg mnie, a Jelp ma najwięcej pozytywnych opinii, tzn. najrzadziej uczula) – w proszku dziecięcym pierzemy też naszą pościel, jeśli dziecko ma nawet sporadycznie leżeć w naszym łóżku! 1 butelka Avent szczotka do mycia butelki Butelkę wyparzam gotując ją 5 min w garnku z wodą ![]() Apteczka: spirytus 96%/Octenisept (nie wiem jeszcze który, jak Maks się urodził to Octeniseptu jeszcze nie było )jałowe gaziki sól fizjologiczna woda morska (lubię Disnemar) gruszka/Frida Apap w czopkach termometr (elektroniczny do ucha nie sprawdził się u nas, nigdy nie wiedziałam czy trafiłam w uchu dobrze i czy pokazał dobrą temp., a często przy chorobie rtęciowy pokazywał o wiele wyższą… Całkowicie ufam więc tylko rtęciowym Od paru miesięcy dobrze sprawuje nam się też zwykły elektroniczny Microlife, chyba Kajowi będę nim mierzyć, zawsze to bezpieczniejsze niż rtęciowy)Akcesoria: wózek torba do wózka, podręczny przewijak fotelik leżaczek mata edukacyjna od 2. m Karuzelki Maks nie miał, nie odczuliśmy jej braku Dla Kaja też raczej nie kupuję, chyba że ktoś będzie chciał sprezentować ![]() Meble: łóżeczko materac przewijak lampka nocna Dla mamy: biustonosze do karmienia (nie muszą być specjalne do karmienia, a przede wszystkim wygodne, nie uciskające nigdzie piersi i żeby łatwo było je odchylić) wkładki laktacyjne podkłady poporodowe 60x60 podkłady poporodowe podpaski ręczniki papierowe majtki jednorazowe koszule do szpitala do karmienia (wystarczy np. rozpinany dekolt) Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-02-09 o 20:35 |
|
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
A ja wstałam o 4tej i sama już nie wiedziałam co mnie boli. Czy plecy czy głowa czy gardło. Siedze i piję herbatkę z miodem i cytrynom. Ech, a kysz, kysz przeziębieniu
|
|
|
|
#337 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Heh.. Fajnie, że już jesteś! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32147583]Dziewczyny, analizuję kolejne listy wyprawkowe i w jednej z nich pojawiło się coś takiego: body nie zakładać aż się pępuszek nie wygoi To co zakładać? Czy Wy też tak robiłyście??[/QUOTE] Nie mam pojęcia, bodziaki wydają mi się na tyle luźne, że niepowinny chyba przeszkadzać...? Cytat:
![]() Cytat:
![]() I głupie sny wróciły znowu... Zajrzę dopiero wieczorkiem, więc miłego dnia życzę! |
||||
|
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Ja się dzisiaj nie wyspała, pół nocy dręczyły mnie jakieś koszmary związane z moją już byłą pracą. Co do dyskusji o stosowaniu codziennym bądź nie sudocremu to każda zrobi tak jak uważa i jak dziecku będzie pasowało. My na początek używaliśmy linomagu, sudocrem był ale stosowałam go tylko przy zaczerwienieniu tyłeczka a do kąpieli oillatum wlewane do wody i nic więcej. Na początku smarowałam młodą oliwką co drugi dzień a potem tylko wtedy jak widziałam potrzebę.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32147583]Dziewczyny, analizuję kolejne listy wyprawkowe i w jednej z nich pojawiło się coś takiego:
body nie zakładać aż się pępuszek nie wygoi To co zakładać? Czy Wy też tak robiłyście??[/QUOTE] położna mówiła mi że nie ma problemu z tym, nawet że od początku można dziecko kłaść na brzuszku i nie trzeba czekać aż pępuszek odpadnie
|
#340 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32140246]O To jeszcze podrożała luteina? Czy może to doustna? Ja kupowałam dowcipną za jakieś 14 zł...
[/QUOTE] Już wyjaśniam męża wysłałam do apteki i poszedł do najdroższej w mieście.Kupywał jeszcze nospe forte i zapłacił 49 zł. Cytat:
Cytat:
.A lekarz kazał mi nie przesadzać z leżeniem.Mam się oszczędzać ale bez przesady-słowa lekarki.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32147583]Dziewczyny, analizuję kolejne listy wyprawkowe i w jednej z nich pojawiło się coś takiego: body nie zakładać aż się pępuszek nie wygoi To co zakładać? Czy Wy też tak robiłyście??[/QUOTE] Ja zakładałam wszystko młodemu nawet jak miał jeszcze pępek i teraz też tak będe robić. Ależ się dzisiaj wyspałam.Spałam uwaga,uwaga 12 h ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Ja i tak prawie nic nie robię,mąż lata koło mnie jak ze sraczką(za przeproszeniem).Pozmywać nie,odkurzyć nie,kurze nie.Od leżenia odleżyn dostane-muszę w jakiś krem się zaopatrzyć
|
||
|
|
|
#341 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32143020]A ja się zdecydowałam na tę darmową szkołę rodzenia, mam bliziutko i bez faceta i za darmo - same plusy, a jak jeszcze wybór położnej nie ma znaczenia dla przyszłego pediatry dla dziecka, to tym lepiej. Oby tylko do tego czasu nie było przeciwwskazań do SR.
[/QUOTE] Świetnie ![]() Nawet jeśli miałabyś jakieś przeciwwskazania do wykonywania ćwiczeń podczas zajęć, to i tak warto chodzić. Bo sr to nie tylko ćwiczenia. To są prezentacje jak się obchodzić z dzieckiem, jak kąpać, ubierać. Powinno być też spotkanie z neonatologiem, który może wyjaśnić wiele wątpliwości. Warto posłuchać. Cytat:
![]() A tak poważnie, to jeśli będziesz używała jakiegoś emolientu (Oilatum, Emolium, Mustela), to właściwie nic więcej poza chusteczkami nawilżonymi nie potrzebujesz.Możesz używać mydełka, a później jakiegoś natłuszczacza. I to wystarczy. W tym wypadku im mniej tym lepiej ![]() Cytat:
![]() Nie taki sudocrem straszny jak go malują ![]() Cytat:
Tylko nie wiem czy nie jest teraz robiona w aptece na receptę. Ale myślę, że pediatra bez problemu wypisze. W składzie zazwyczaj jest woda, lanolina, parafina, czasem wazelina. Z tego co dowiedziałam się od położnej używają tego w szpitalach i sprawdza się świetnie, a kosztuje grosze. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32147583]Dziewczyny, analizuję kolejne listy wyprawkowe i w jednej z nich pojawiło się coś takiego: body nie zakładać aż się pępuszek nie wygoi To co zakładać? Czy Wy też tak robiłyście??[/QUOTE] A co innego zakładać? Czego nie założysz, to i tak będzie dotykało pępka. Kaftanik, śpiochy... wszystko ![]() Nie dajmy się zwariować ![]() A co do wyprawki, ja nie mam kompletnie nic. ZERO! A będę chyba jedna z pierwszych
|
|
|
#342 |
|
La Moderatoiure
|
Dziewczyny, nie przejmujcie się, ja też jestem w tyle z zakupami. Mam tylko ciuchy (brakuje tylko pajaców, bo mam duże na 3 m. dziecię i może jeszcze kupię z 4 body z krótkim rękawkiem), wanienkę, 1 ręcznik z kapturkiem .... i pluszaki z Ikei
Jakoś mnie to nie przeraża.
|
|
|
|
#343 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
) , chociaż dzisiaj ok godz. 5 dawało czadu jak nigdy ![]() a ja razem z Tobą do 16-stego...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32147583]Dziewczyny, analizuję kolejne listy wyprawkowe i w jednej z nich pojawiło się coś takiego: body nie zakładać aż się pępuszek nie wygoi To co zakładać? Czy Wy też tak robiłyście??[/QUOTE] Dziwne...nie mam pojęcia i pierwszy raz słyszę... ![]() W poniedziałek wieczorkiem dostarczyli mi wózeczek i jestem w nim zakochana ( Mikado Aston)
|
|||||
|
|
|
#344 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
- mam wskazanie od neurologaCytat:
a kłucie w palec jeszcze przede mną i jestem przerażona ![]() ech a mogę spytać dlaczego?ja kłuję w zastępstwie leków doustnych o takim samym działaniu Cytat:
trwała cały 2. miesiąca cały trzeci miesiąc i pół czwartego pochłaniałam maniakalnie kapustę kwaszoną i konserwowe ogórki, a słodyczy nie miałam ochoty nawet oglądać ![]() tato powtarzał mi "pięknie wyglądasz, ciąża Ci służy, będzie chłopak" - no i jest ![]() teraz pochłaniam wszystko Cytat:
![]() ja chyba prowadzę na czele rankingu niewyposażonych mamy łóżeczko (zielone ![]() za to wytypowaliśmy już z Mężem miejsce postoju łóżeczka przez pierwsze miesiące
Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-02-08 o 09:50 |
|||||
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
hejka, co bierzecie z ciuszków,żeby nasze smerfy ze szpitala odebrać? ja pierwszą rodziłam zimą więc nie było problemu,a teraz z ta pogodą to nie wiadomo ,może być na krótki rękaw,albo na kombinezon. A może dres wystarczy-nie no zwariuję zaraz.
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przeraża mnie ani jedno ani drugie, ale taki ukłuty palec to żadna przyjemność Wkłucie w żyłę w sumie też Ale pomogłam Ja nie mam ani pajaca, ani body, ani nawet głupiego smoczka. Nic. I tak do kwietnia pozostanie Zmykam na budowę
|
|
|
#347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
Mnie zawsze przerażało każde pobieranie krwi, a teraz na dodatek dzięki okropnej cukrzycy w ciąży kilka razy dziennie muszę patrzeć na moje kropelki krwi
|
#349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to komedia, ale cóż, wolę nie stracić tego czego jeszcze nie dostałam bo mi się dziecko nie urodziło![]() i jak remont idzie? Cytat:
![]() Cytat:
mam ostanio wrażenie że na pewno nie zdąże, ale co tam, martwić to ja się będę potem
|
|||
|
|
|
#350 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Koniec. Nie mam nic więcej, nawet nie mam listy wyprawkowej napisanej, kompletnie jestem w tyłach, ale obiecałam sobie, że w połowie marca-już po przeprowadzce- ostro się za to wezmę.
|
||
|
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
Jestem, czytam na bieżąco, ciekawsze informacje zapisuję ale nie udzielam się. Podobno narzucałam innym swoje zdanie, niedawno okazało się, że niekoniecznie tak było.
Córa rośnie, na USG połówkowym wszystko było w porządku. Nadal siedzę w pracy, czuję się kiepsko i marzy mi się L4 ale nie chcę wystawić szefa. Teraz jakoś trudno wbić się w temat
|
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeśli chodzi o wyprawkę to ja jeszcze nic nie kupiłam. Fakt, że większe zakupy mam bo odpada łóżeczko, wanienka itp bo zostało po Oliwce ale np nie dokupiłam jeszcze ani jednego bodziaka no nic po prostu. Czekam aż w kwietniu przyjaciółka dostarczy mi pakę z ciuszkami po jej synku i wtedy będę coś dokupować.
Mam pytanie odnośnie kasy za pierwsze 33 dni zwolnienia, które wypłaca pracodawca. Jestem na zwolnieniu od 27 stycznia do 27 lutego. Czy wypłacą mi kasę za całe zwolnienie od razu czy też powinni np do 10 lutego zapłacić za tych kilka dni w styczniu a potem reszta? Dopytuję się bo moje szefowe lubią kombinować i pewnie będę musiała się upominać o pieniążki
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#353 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję za kolejną listę Dopiszę sobie do mojego pliku.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi właśnie bardzo zależało na tej teoretycznej części szkoły rodzenia. A jeszcze a propos Tormentiolu - mi się zdaje, że ja to stosowałam na trądzik :confuse d: Ale mogę się mylić, bo to było dawno temu... Mój dzieć jakiś mało aktywny jest od wczoraj :/ Rusza się, ale czasami to tak szalał, że aż mi tego brakuje
|
||||
|
|
|
#354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kism ![]() za listę, wrzuć ją do pierwszego postu Agata wcale Ci się nie dziwię że nie masz jeszcze nic kupionego, masz teraz ważniejsze sprawy na głowie, a wyprawkę można w jeden dzień zamówić. Ja też więcej czasu poświęcam na planowanie remontu niż wyprawki ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32152680]
Mój dzieć jakiś mało aktywny jest od wczoraj :/ Rusza się, ale czasami to tak szalał, że aż mi tego brakuje [/QUOTE]widze, że nasze dzieci się zgadały...moje też od wczoraj mało się rusza...normalnie zaczęłabym panikować, ale jutro USG, więc sprawdzimy wszystko
|
|
|
|
#356 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały dzisiaj też jakiś spokojny jest :/
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32153444]Ja miałam z kolei 2 dni temu, więc jakoś się nie stresuję, aczkolwiek mógłby się trochę poruszać więcej
[/QUOTE]może to ta wczorajsza pełnia tak działa na dzieciaki...? |
|
|
|
#359 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się w nowej części i mam juz 11 stron do nadrobienia, a nie było mnie kilka dni.
Ja zakupiłam już chyba wszystkie ciuszki na wyprawkę oraz wiekszość akcesoriów i kosmetyków. Generalnie na luty wyczerpałam limit pieniążków na Dzidziusia. W marcu kupujemy wózek, łóżko, komodę i pościel. W sumie to pod koniec marca powinnam być zwarta i gotowa.
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
Oglądam wózki na allegro i tak mi się buzia uśmiechnęła przy jednym opisie, że wam wkleje
![]() "Stan tak jak na zdjęciach,nic mu niebrakuje.Przed kupnem zadzwon,cena do negocjacji.i sprawdzcie pierw lokalizację,gdzie ta miejscowosc się znajduję,bo byli tacy,że wózek zakupili asz z południa i po niego sie niezgłosili,nieodpowiedzi alne ludzie!Tel.xxxxxxxx,jak nieodebieram,tzn.że jestem w pracy.Napisac sms,meila odpiszę. " A teraz mykam ogarnąć moje królestwo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

Muszę się porządnie zabrać za to.[/QUOTE]
[/QUOTE]

Jeszcze w szpitalu Maksiu miał jakieś delikatne zaczerwienienie, kazali nam na wyjście kupić Linomag (pierwszy raz o tym usłyszałam), a potem stwierdziliśmy, że to super działa i kupowaliśmy tubeczkę za 7 zł przez 2 lata. Sudokremu dostałam skądś małą próbeczkę, przy kolejnym jakimś zaczerwienieniu w domu spróbowaliśmy i była masakra z pupą... Zamiast poprawy straszne pogorszenie
Mój niealergiczny i "niewymagający skórnie"
syn nie polubił się z Sudokremem, więc jedynie co to mogę sugerować, żebyście na początek kupiły małe opakowanie na próbę, bo drogie to cholerstwo strasznie... Wyleczyliśmy go wtedy pociętą pieluszką i przemywaniem pupy rumiankiem lub przegotowaną wodą, wietrzeniem i dalej jednak Linomagiem i więcej już odparzeń nie mieliśmy.
żeby takie bardzo apteczne specyfiki jednak z kimś konsultować i raczej sięgać po coś mniejszego kalibru na początek.

Od paru miesięcy dobrze sprawuje nam się też zwykły elektroniczny Microlife, chyba Kajowi będę nim mierzyć, zawsze to bezpieczniejsze niż rtęciowy)

trwała cały 2. miesiąc
Dopiszę sobie do mojego pliku.