|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
kumkura mocno zaciskam kciuki za ciebie
Sa jakieś wieści od małej?? Ja dzis mam na noc mame, tate i chrześniaczke
|
#1112 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Jakoś nie mam weny do pisania ostatnio i tak sobie cichutko siedzę i podczytuje co tam u Was ![]() Byłam też na mejlu i same śliczne mamusie tam są I ja nie wiem co Wy się tak żalicie,że utyłyście Widać lustra macie jakieś lipne,o tak! macie tylko brzuszki spore a tak to laseczki że fiu fiu![]() Kumkura Tobie kochana to już na zaś życzę bezproblemowego,lekkiego porodu i zdrowego dzidziolka Ciekawe jak tam ivonka i mała się trzymają Bo dziś jeszcze żadna z nich nie pisała...A no i zastanawia mnie co u Gizmiątka... bo ona tez już dawno się nie odzywała. Chyba ostatni raz w 6części była. Chyba aż tak mały nie daje jej popalić? No-do mnie dziś siostra przyjeżdża ![]() Wczoraj miałam straszny zapier... bo chciałam już przygotować wszystko na ich przyjazd. A dziś... leżę w łóżku ![]() jutro wizyta u położnej. Będę chciała o porodzie z nią pogadać. Zobaczymy co bedzie miała mi ciekawego do powiedzenia. Anagat mam prośbę-napisz mi jeszcze raz,proszę, pełną nazwe tego specyfiku remicośtam. Bo nie chce mi się szukać po starym wątku na obiad dziś u mnie fasolka po bretońsku więc jak któraś lubi,to zapraszam![]() a co do wyglądu to jedno słowo:koszmar... Wyglądam jak jakieś zombie conajmniej. A najgorzej jest z cerą. Byla tłusta,ale teraz to słów brak. Świecę się jak jarzeniówka. Co 2-3 godziny muszę ją myć bo inaczej wyglądam jakbym się spociła. Nawet garnier nie pomaga,a do tej pory był niezastąpiony... No i mam pełno krostek na plecach,dekolcie i nawet pupie i udach Peeling nie daje sobie z nimi rady:/ tyle chociaż,że włosy się poprawiły. Bo przed ciążą były bardzo zniszczone. a teraz już mogę się obyć bez maseczek itp Wiec to jedyny plus jest
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-02-08 o 10:00 |
|
|
|
#1113 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem kochana, ale tak na chlopski rozum, to moze byc tylko lepiej
![]() Tego Ci zycze!
|
#1114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1116 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życzę szybkiego, bezbolesnego porodu Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Wam
![]() Dzisiaj zaczynam 31 tydzień Trochę mnie to przeraża bo oprócz ubranek, wózka i łóżeczka nie mamy jeszcze NIC . No ale to dlatego że czekam na pieniądze z Skarbówki... a potem na końcowe zakupy się wybiorę.Dziś prawie TŻ zaspał do pracy . Budzik dzwonił o 5.10 a że mi się fajnie spało to tylko oświeciłam światło w pokoju (tzn. nad szafą... mąż zamontował hologenki które oświeca się na pilot wygodni my są ) i poszłam dalej spać.... Ale na szczęście przebudziłam się o 5.40 i go obudziłam ....Oglądałam zdjęcia na meilu ... śliczne brzuszki dziewczyny macie już dość pokaźne... też chyba muszę się w końcu pokazać za dzisiejsze wizyty ![]() A wiadomo co z Małą?? zostawili ją w szpitalu?? |
|
|
|
#1118 |
|
Rozeznanie
|
Chyba tak. Bo pisała,że skoro chcą żeby przyjechała to pewnie zostawią ją od razu...
|
#1119 | |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny!
co do orgazmów - ja sobie nie przypominam takiej sytuacji , więc moje libido chyba samo się rozładowywało ![]() Cytat:
a co do torby - ja mam takie 2 te torby wydają mi się bardzo praktyczne, bo np. jesteś w galerii handlowej i trzeba przewinąć dziecko, to przecież nie położysz go na tym przewijaku w toalecie bezpośrednio tylko właśnie można podłożyć ten "turystyczny" przewijak z torby, a poza tym jest tam miejsce na butlę, jakąś pieluchę tetrową itp. rzeczy - no a miejsce w koszu można wykorzystać na zakupy
|
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
co do miodu to jak sie go podgrzewa to traci swoje właściwości z tego co czytałam
umyłam wannę i podłogę i brzuch mnie rozbolał
|
|
|
|
#1121 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! My po dosyć ciężkiej nocce, twardnienia standardowo a poza tym całą noc bolało mnie podbrzusze. Strasznie okresowo
No ale rano wzięłam ciepłą kąpiel i jest ok. Dzisiaj chcę przeprowadzić gruntowne sprzątanie, zobaczymy na ile brzuch mi na to pozwoli.Napisze wam coś ku przestrodze. Aguska pisała że montowała półkę dla dziecka, my też wczoraj wierciliśmy i wieszaliśmy taką małą półkę w łazience. Niestety w nocy wysunął się jeden wkręt i SPADŁA. Oczywiście nas obudziła, nic się jej nie stało-ale chyba przewiercimy dzisiaj jakieś tytanowe wkręty. A nad łóżeczkiem dziecka też mamy półeczkę-też jeszcze nie zamontowana....nie wiem jak ale chyba zastosuje tysiąc różnych zabezpieczeń. Ehh... |
|
|
|
#1122 |
|
Rozeznanie
|
aaa evcia brawa za zdane egzaminy! a co do tego planu to pomyśl, że z 2 strony będziesz potrzebować opieki dla dziecka na cały dzień na środę, a resztę będziesz mieć praktycznie wolną i nie będziesz tracić czasu na dojazdy na uczelnię na 1 zajęcia
i mam pytanie - nie wiecie czy w ciąży można używać sacholu - kurcze chyba sobie chrupkim pieczywkiem zrobiłam kuku w buzi i mnie boli
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Ci znajomi maja taka torbe http://www.otto.de/Laessig-Wickeltas...91&campId=4E97, mozna ja zawiesic na wozku, ma przewijak i termoopakowanie na butelke, ale chca za nia 45 euro
ponoc oni placili 90 za nowa... powiedzialam mezowi ze to za drogo, bo nawet za nowa torbe tej firmy na ebay zaplace 49 euro ... no i rozwazam zakup tej http://www.otto.de/Laessig-Wickeltas...91&campId=4E97 chyba ze znajomi zniza cene Tez uwazam, ze to bardzo praktyczne, w koncu nie rusze sie z domu bez gadzetow dla malej typu pieluszki, chusteczki, ubranka na zmiane (przynajmniej kolezanka miala te rzeczy zawsze w razie w w torbie przy sobie) a nie bede upychac wszystkiego w swoja torebke Ivonka, my polki nad samym lozeczkiem napewno nie bedziemy montowac, ewentualnie po skosie, tak ze gdyby cos z niej spadlo to nie do lozeczka, bo to strach Mag, narazie zamowilam, przyjdzie pewnie jutro lub pojutrze wiec zaczne pic i dam znac, czy cos mi rusza choc nie nastawiam sie, licze raczej na pomoc podczas porodu, moze skroci ta druga faze czy cos Zlapal mnie glodek .... i nie wiem co zjesc
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1124 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje sie w nowym wątku, jak zwykle spóźniona ale jestem
![]() Kupiliśmy wózek
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Ania20m gratuluję wózeczka
. Ja czekam z niecierpliwością na nasz, ale nie wiem kiedy mama go przyśle .Kumkura Ty już na finiszu . Głodna jestem, ale nie mogę nic jeść godzinę po zażyciu żelaza
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Evvcia GRATULACJE udanych poszukiwań mieszkania i zdania egzaminu
Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2012-02-08 o 10:46 |
|
|
|
#1129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale na mnie to na szczęście nie działa i czekam tylko 30 min. |
|
|
|
|
#1130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pisze, że jest lepsza wchłanialność żelaza, a poza tym muszę go zażywać z sokiem pomarańczowym. No co kraj to obyczaj jak to mówią
|
|
|
|
#1132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
To można to zaliczyć do pierwszej mojej zachcianki w czasie ciąży
![]() No to skoro mamy już ten pierwszy krok (przyznanie się do marudzenia), to proszę ładnie się uśmiechnąć do siebie do lustra i już więcej nie gadać głupot! Wyglądasz super! A jak jeszcze mąż to potwierdza to musi w tym coś być .---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Mi kazała z sokiem pomarańczowym, bo żelazo+witamina C, daje lepszy efekt
|
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
został mi miesiąc i 6 dni do porodu
a ja caly czas nie spakowana
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Aaaaaaaaaaa zaczynam panikować
|
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zadomowienie
|
jejku ale produkujecie postów
staram się podczytywac na bieżąco wizaż cały czas włączony ale ja nie zawsze przy kompie kumkura powodzenia !!!! i czekamy na relacje i na sygnał że się zaczęło![]() a ja dzisiaj o 13:00 USG oby dziecię się ujawniło czy miech czy skarbonka między nóżkami także uciekam się szykowac a na drugie śniadanko właśnie wszamałam drożdżówkę z cynamonem i jablko![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
no ja niestety też mam grzechotkę nawilżacz i troszkę ciuszków
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Cziqua
za USG! Oby Dzidzia na chwilę zamieniła się w bezwstydnika .Idę jeść |
|
|
|
#1138 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek
![]() dzisiaj zaczynam 35 tydzien!! Jolka kciuki za wizyte, kumkura juz tuz tuz - powodzenia!! Mala trzymaj sie!! evcia gratuluje zdanych egzaminow i znalezienia mieszkania, no jakos dacie rade z tego Tarchomina, inni tez tam mieszkaja i zyja ![]() pamietam ze tez ogladalam mieszkania na Tarchominie, ladne byly, ale ze wzgledu na lokaizacje nie wzielam, w zamian wynajelam sobie mieszkanie oblesne przy rondzie onz, halas byl nie z tej ziemi, prusaki i inne robactwo na porzadku dziennym...i nocnym tez. mialam wszedzie blisko, ale pozniej zalowalam ze nie wzielam tego czysciutkiego i przytulnego mieszkania na Tarchominie. tak jak wszystkiego sa plusy i minusy. Zycze Wam aby super sie Wam tam mieszkalo!! weszlam na maila....wygladacie przepieknie!!! u mnie ok, kawa zbozowa pita 3x dziennie z mlekiem poprawia u mnie trawienie jak nie wiem co ![]() co do polki nad lozeczkiem, to ja jednak nie bede miec nad lozeczkiem nic oprocz naklejek na sciane, o rany wczoraj wybieralismy, skonczylo sie na kwiatkach i pszczolkach, moja przyjaciolka Maja bedzie zadowolona a polke albo kupie taka jak na ksiazki waska regalowa, albo Tz zrobi sam - ale to bedzie stalo obok lozeczka.moj Tz wczoraj mnie bardzo pozytywnie zaskoczyl. jak wrocil z pracy poszlismy na krotki spacer z psem (bo moje spacery w ciazy trwaja 10min , i Tz siada na kompa i wlacza swoja gre war of warcraft i cos klika i klika, pytam co robisz a on zaraz skoncze. po pol godzinie skonczyl i usiadl na kanape, po chwili mowi ...skonczylem z gra, pozegnalem sie ze wszystkimi tam (powiedzieli ze mam jaja ze odchodze , bedzie im mnie brakowalo (glos lamiacy sie , kurcze zzylem sie, ale dziecko w drodze, w lustrze patrze - nie chce tak wygladac, zaraz ide na silownie zamiast siedziec 5h/dziennie przy kompie. i znajomi z gry pisalido niego...powodzenia w rzeczywistosci!!!powiedzi al ze sie uzaleznil (nie dalo sie nie zauwazyc) i szkoda zycia aby spedzac je w innym swiecie.wieczorem ogladalismy filmy...a Tz do mnie; o rany jaki wieczor dlugi
|
|
|
|
#1139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozkaz wykonany ![]() U mnie wizyta 21.02. Więc praktycznie przed rozwiązaniem Ciekawe czy jeszcze jedną wizytę będę mieć, bo termin mam 11 marca Ale jestem ciekawa jak duża dzidzia będzie
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
No ja troszkę ubranek, wózek w Polsce, łóżeczko w fabryce...i na tym koniec
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

Widać lustra macie jakieś lipne,o tak! macie tylko brzuszki spore a tak to laseczki że fiu fiu
Bo dziś jeszcze żadna z nich nie pisała...
więc jak któraś lubi,to zapraszam
Peeling nie daje sobie z nimi rady:/ tyle chociaż,że włosy się poprawiły. Bo przed ciążą były bardzo zniszczone. a teraz już mogę się obyć bez maseczek itp

Trzy inne wcześniejsze terminy z usg się nie sprawdziły

. No ale to dlatego że czekam na pieniądze z Skarbówki... a potem na końcowe zakupy się wybiorę.
za dzisiejsze wizyty