|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cytat:
Sporo palicie. U nas niby nowy dom ale mamy nieocieplone poddasze i garaż wiec wbrew pozorom ciągnie zimno.a no i u nas palimy pół na pół z drzewem, a mamy za darmo My gaz mamy z butli, starcza na ok 3 miesiące. Prąd to 80zl miesięcznie a woda ok 40zl..na kwartał Szambo- szambiarka raz na jakiś czas, nawet nie wiem ile no i śmieci.To prawda że w domu ciągle wydatki ale... to jednak zawsze własne. Nikogo nie utrzymuję płacąc czynsz.
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-02-08 o 12:08 |
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, już się nie spieram.
My płacimy niestety dużo - zdecydowanie więcej niż gdybyśmy mieszkali w bloku... A prawda jest taka, że ostatnio generalnie życie jest drogie - masakra
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wychodzi za podstawowe opłaty + kredyt koło 2000 zł (bez internetu , telewizji , telefonu i takich tam dóbr wyższych) więc zapewnie i tak masz lepiej
|
|
#3274 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w dzień herbatę/wodę z miodem i całą cytryną (którą potem zjada). Twierdzi, że mu pomaga, ale na sobie nie próbowałam
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taką herbatę ja też piję, ale nic mi nie daje w sumie, a może daje, bo nie jest gorzej, nie wiem A mleko nie przejdzie mi przez gardło.Może chodzenie bez czapki wychodzi
|
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod tym względem na pewno mam lepiej
|
|
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Miśku co do tego kataru przebrzydłego- trzeba przetrwać. My z mężem mieliśmy 1,5 tygodnia. Ja leczyłam się czosnakami, miodem , tonami cytryn, mlekiem , wodą morską psikaną do nosa, mąż wszelkimi lekami- gripeksem , rutinoskorbinem - nic nie pomagało
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
tego się właśnie obawiałam, ale miałam nadzieję, że jest coś, co chociaż doraźnie przynosi ulgę, bo dziś od rana w pracy wysmarkałam już pudełko chusteczek. Moja skóra na nosie woła "pomocy"
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze, przed 10 każdego miesiaca, gdy robię przelewy zazdroszczę wszystkim bez kredytu. Co gorsze w perspektywie mam jedynie wyższy kredyt
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) podobno naturalny antybiotyk.Brrr ja bym nie wyszła bez czapki w takie mrozy
|
|
#3281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3282 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niby dach sie robi raz na iles tam lat ok ale nie ma u nas roku zeby czegos nie trzeba bylo robic i nie sa to koszta 100 zl ![]() i tak jak mowie w nowym domu jest spokoj na kilka-kilkadziesiat lat ale potem Cytat:
Cytat:
Kochana my mamy tak samo i najlepsze ze moj Tz jest "blokowym chlopakiem" i caly czas klocil sie ze mna co lepsze/tansze bloki czy domek i niestety ostatnio mi powiedzial ze zaluje ze nie kupilismy mieszkania troche przykre ale sama prawda ![]() zrobilam Mai zupe koperkowa bozzzzzze jaka pyszna |
||||
|
|
|
#3283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z moich znajomych tylko jedna para nie ma kredytu- i tym sposobem kupują sobie co i rusz nowe iphony, do resturacji chodzą 2 razy w tygodniu itd![]() Cytat:
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku...mój Tż też 'blokowy' i wszystko mu się wydaje za drogie... nie przyzwyczajony
Ale co zrobić Ważne, żeby jakoś wiązać końce
|
|
|
|
#3285 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za opinie o meblach. Ta kuchnia jest bardzo prosta i ja taką chcę, bo nie mam miejsca na nic wymyślnego, chciałabym, żeby było gładko, ale ciekawie - już mi się znudziły podłużne metalowe uchwyty, dlatego to rozwiązanie z małymi uchwytami i gałkami przypadło mi do gustu.
Ale ani żyrandola, ani płytek nad blatem nie biorę pod uwagę. Tylko meble. Co do całej kuchni - my mamy na podłodze i dwóch ścianach beżowe duże kafle błyszczące (gres), a na ścianie bez zabudowy płytki gresowe w cegiełkę w kolorze kawy z mlekiem z domieszką szarości. W załączniku ta cegiełka, tylko światło beznadziejnie padało i wygląda na bardzo ciemną. Boję się, że jeżeli przy tej kolorystyce zostaniemy tylko przy białych meblach, to będzie bardzo mdło. Całe mieszkanie mamy w ogóle takie budyniowe, waniliowobeżowe, jasne. Dlatego myślałam o innym kolorze góry, ale faktycznie nie wiem, co do tego dopasować? I jak to się razem zgra? Myślałam o kolorze fioletowobakłażanowym lub jasnowrzosowym... Ale jaki blat dobrać? Jeśli zaś zostaniemy przy bieli, to może przełamaniem mdłości będzie blat. Podobają mi się blaty w kolorze drewna-skórki od chleba... Ale wybraliśmy sobie grafitową płytę grzewczą. Czy to do drewnianopodobnego blatu będzie pasować? ![]() Jak to połączyć? ![]() Cytat:
Cytat:
Też lubię takie miksy Cytat:
Cudowne to wnętrze z linka! Bardzo mi się podoba! Cytat:
Za ogrzewanie jest zwrot w wysokości 420 zł, więc jednego czynszu nie płacę. Plus oczywiście prąd, gaz, rozliczenie wody, internet i kredyt. Za gaz płacimy 20 zł.... I dlatego m.in. zostajemy jednak przy gazie zamiast indukcji. Cytat:
![]() Cytat:
Więc chyba tylko grzanie się... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym są jeszcze zatoki klinowe, które czapka zazwyczaj też osłania. No i uszy oraz węzły chłonne są schowane tak poza tym ![]() Sanetko, świetnie Bartuś się rusza, rozkoszny jest ![]() Tak mi się wydawało, że Ty chyba nie przepadasz za takimi bardzo prostymi, nowoczesnymi meblami? Nie wiem, co Ci doradzić... Musiałabym długo myśleć, żeby coś wymyślić
Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2012-02-08 o 13:28 |
|||||||||
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko, ja na twoim miejscu zostałabym jednak przy jednym kolorze mebli i poszalałabym z kolorem zdecydowanych dodatków. Takie wnętrza też fajnie wyglądają.
Meble mogą ci się szybko opatrzeć i będziesz chciała wymieniać. Z dodatkami zawsze łatwiej. Czyli jasne meble, spokojne ściany i jakieś kolorowe gadżety, ew. blaty jakieś zdecydowane może... |
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.decoratorium.pl/wp-conten...orium.pl-5.jpg Tylko np. w bardziej intensywnych kolorach lub w ogóle inny wzór - chodzi mi o to, że okno mamy na wprost drzwi i ładny kolor i dekor na oknie załatwiłby sprawę... Muszę pogadać z mężem, on na razie widzi kolor w tej kuchni. |
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i właśnie w tą stronę bym szła. Fajna roleta dużo robi w pomieszczeniu |
|
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Emi w małej kuchni nie zdecydowałabym się na ciemne fronty u góry
jeszcze te dolne wchodzą w grę - ale górne przytłoczą. Proste i jasne to jest to. Możesz z blatem zaszaleć i tak jak Misiek pisze z dodatkami
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dodatków, to mam wrażenie, że jestem jakaś "ślepa" na nie. Od ponad roku salon czeka na dodatki. Nie umiem wybrać i kupić. Mam jasne, budyniowe ściany, jasną waniliową kanapę, drewniany brązowy stół i krzesła, jasną podłogę, witrynę i komodę w kolorze drewna. I nie umiem dobrać zasłon, dywanu jakiegoś, lampy ![]() boję się, że z kuchnia też tak utknę.... Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2012-02-08 o 13:59 |
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
heh
Cytat:
Masz takie neutralne kolory że masz duże pole manewru w doborze dodatków. Z drugiej strony może wlaśnie dlatego nie możesz się zdecydować![]() Ja nie mam z tym problemu bo lubię kolorowe pomieszczenia..ja w dużym pokoju mam pomarańcz, czerwien, ciemny brąz, jasny brąz i jeszcze do tego wszytskiego czarny stolik ![]() I o dziwo nic się ze sobą nie gryzie
|
|
#3292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby oglądam dużo zdjęć, ale jakoś nie znalazłam niczego do bezpośredniego przełożenia... i sama w sklepach też nie znalazłam ![]() Cytat:
Po prostu nie widzę nic, co bym chciała mieć, albo jak widzę, to jest poza moim zasięgiem finansowym. Albo mężowi się nie podoba ![]() Wrzuć jakąś fotkę tego miksu kolorystycznego A jakie kolory masz w kuchni? Pewnie mamy podobne mieszkanie, bo prawie taki sam metraż |
||
|
|
|
#3293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Okazało sie że jednak musimy kupić fotelik samochodowy
Oczywiście przeszukuję net w celu wyczajenia okazji. W promocjach oczywiście są dziwaczne kolory . I tak najtaniej wychodzi taki http://www.agito.pl/maxi-cosi-cabrio...002-4,1-463992 i mój ukochany róż http://allegro.pl/fotelik-samochodow...093851156.html ![]() Edit . i jeszcze taki http://www.tomi.pl/szczegoly/12450/m...ratis_warszawa Mąż mówi- a weź jej kup ten róż- niech ma dziewczyna ![]() A ja chyba jednak wolę ten dziwaczny niebiesko- czerwony. Nie wiem co robić
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-02-08 o 17:58 |
|
|
|
#3296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
mi się też ten niebiesko-różowy podoba
różowy jest zbyt różowy, a ten trzeci taki jakiś bezpłciowy |
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Emilko, kuchnia fajna, choć te uchwyty jednak nie do końca mnie przekonują. Bakłażanowy na pewno będzie pasować, tylko wtedy trzeba dobrze dobrać odcień drewnopodobnego blatu (chłodniejszy). Do drewnopodobnego blatu na pewno będzie świetnie pasować grafitowa płyta grzejna. Ja mam dwa kolory frontów - na górze jest brzoza, na dole - ciemnoszara okleina z bardzo cienką ramką brzozową, uchwyty mam akurat podłużne, proste. Myślę, że propozycja Miśka odnośnie kolorowych dodatków to też dobre rozwiązanie. Haniu, abstrakcja z urlopem, bo jakoś nie wyobrażam sobie wyjazdu gdzieś z Ewą tylko we trójkę. Wieczory trzeba by spędzać w hotelu/domku - generalnie w miejscu noclegu, co nie jest atrakcyjną wizją No i z kasą krucho.Czemu sama musisz kupić zestaw do lewatywy?! A propos opłat w domu - my nie mamy wielkich kredytów, więc niby powinno być ok, ale jak wzięliśmy kredyt na węgiel w listopadzie chyba, to jeszcze się nie umiemy pozbierać - dziś jest 9. dzień miesiąca, TŻ ma na koncie 750 zł, ja - 1000 zł. W ogóle miałam wczoraj kolejną rozmowę z TŻ na temat kasy. Stwierdziliśmy, że za dużo wydajemy na żarcie, które w 20 - 30% musimy potem wywalać, bo się zdąży zepsuć. I kupujemy może za często produkty droższe, typu jakieś mieszanki sałat, parmezan za 90 zł/kg, droższe wędliny, których i tak nie dojadamy. Od zmiany pracy TŻ mamy 2 tys. więcej w portfelu, a nam już całkiem nie starcza na odłożenie czegokolwiek. Miśku, na katar polecam Cirrus lub Sudafed, ale ja wolę ten pierwszy specyfik. Dziewczyny, o której zwykle jecie kolację (ostatni posiłek danego dnia)? I co to jest - coś na ciepło/sałatki/kanapki? |
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Haniu, ja też bym wzięła niebiesko-czerwony... ten całkiem jasny mdły jakiś, a ten różowy fajny, ale może trochę za jasny, nie do końca praktyczny... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

Sporo palicie. U nas niby nowy dom ale mamy nieocieplone poddasze i garaż wiec wbrew pozorom ciągnie zimno.

A mleko nie przejdzie mi przez gardło.

Ważne, żeby jakoś wiązać końce