Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 13:43   #4201
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

aaaa Lilka kończy dziś 7 miesięcy
Sto lat dla Lilki!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
miałam pytać o to samo
Może do expandera
A koleżanki chcą przygarnąć kropka

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:44   #4202
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
idziesz do opena?
iwona
ide do Open Finance kolezanka z wizazu zaczela pracowaz, umowila mnie z doradcatakze jutro o 17 dowiem sie co i jak - juz drze. Moj TZ powiedzial ze branie kredytu na tyle lat wspolnie to tak jakby wyszedl drugi raz sie ze mna ozenil, a on nie wie czy tak chce
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:47   #4203
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Ja od wczoraj dosypuje po miarce Pepti do Nutramigenu. No mnie w ogóle ciężko ale 3,5 puszki mleka na tydzień... Za parę dni zobaczymy co z tego wyjdzie, mam nadzieje że to mleko da radę.
Jak wyszłam z apteki to sobe pomyślałam jak Ty dajesz sobie rade.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
no nieee... nastepnym razem mow to ja sie pisze na zakup i przesylke bo u mne inei ma tego sklepu a cena jak za pół darmo bo u nas po 16.99 jest

scio - Ty mój dietetyku wizazowy napisz mi jak ja mam ta kasze dodac do zupy wsypac lyzke i zamieszac czy zagotowac z ta kasza??? mam bobovite kaszka manna na mleku
Do ciepłej zupy dajesz łyżke i mieszasz. Nie powinno się gryźć w końcu dorosłe zupy się zabiela.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Scio
mam nadzieję że jednak Pepti się przyjmie u Agatki - bo kupować Nutrę po 30zł za puchę to chyba ciężko by było - bo na refundację Nutry to chyba marne szanse są - ale swoją drogą debile że wykreślili Nutrę przeciez masa dzieci piła go -
jest jeszcze chyba Bebilon sojowy, Humana SL sojowa i Isomil na refundacje dla dzieci alergicznych - oby Agatce posłużyło pepti
Na razie czekam do końca lutego, bo na stronie Nutramigenu napisane, że nadal walczą o wpis.
Agata piłapepti tydzień czasu i miała zatwardzenia. Sojowych się troche boje. gdyby to było same mleko,ale do tego dochodzą jeszcze kaszki. Sinlac 20 zł. zdrowy brzuszek 11 zł. Inne ściągane z neta też w okolicy 10 zł. Bo Agata ryżowych nie bardzo może bo ją zatwardza

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:48   #4204
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

5 UU
8 kaszka
10 soczek
12 obiadek
15 deserek
18 kaszka
20 UU
potem juz zależy od małej ile zechce UU

Czy w ciągu dnia powinna dostawać jakieś MM? Nigdy jej nie dawałam i nawet nie wiem jakie by jej dać. No i czym, bo ona butelki nie trawi
W dzień między posiłkami nie dajesz UU w ogóle?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:50   #4205
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
J

Tak tylko ze ja jeszcze od porodu nie przespalam dluzej niz piec godzin
no I troche jestem zmeczona.wydaje mi sie ze Sophie sie nie najada I dlatego sie budzi co dwie-trzy godz.. Myslalam o tym zeby dac butle po kapieli pozniej w nocy UU jakby sie obudzila. No , ale jeszcze nawet nie zakupilam mleka , chyba to sama odwlekam w dzien niespaniemnie nie martwi, Bo jeszcze wylezy na macie 15 min , a pozniej sciagam jej rajstopy I jeszcze 15 wiec nie jest zle.
ja też nie a na MM po drugim miesiącu już było

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
hej babinki

nadrobić was trudno jestem na 132 stronie
Jas jest po zabiegu
dramatycznie było
dużo gorzej niż za 1 razem
az szkoda gadać
dobrze ze po wszystkim

biedny Jasio

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Pytanie z serii głupich: czy żółtko mogę dodawać do mięsnego obiadku?
Miłego dnia dziewuszki

No i dzień dobry
pewnie można, ale ja daję na zmianę jak jest żółtko to nie mięsko tak troszkę dla urozmaicenia

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
. Kto pije dzis ze mna kawke
ja chętnie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ja tez jestem tego zdania Absolutnie nie mam nic do mam, które chcą przejść na MM bo im tak wygodniej, ale ja póki mam mleczko będę dawać cycucha, choćbym musiała wstawać w nocy

Cytat:

cała Shira
mama pokazała mi jęzor i poszła zna mnie dobrze i wie, że Shira nie ma litości
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

APEL: nie pisac mi ze ejstem wielka! jestem wysoka i troche moze nabralam ciałka, ale nie jestem WIELKA

ile wam jedza dzieci MM na jeden raz? karmie raz dziennie kinge (w ramach [rzyzwyczajania, pediatra kazala HA w razie czego, ale widze ze hipp jej nic nie robi, bede wiec dawac dalej), ale zjada niewiele, 60-120 ml
ok nie jesteś wielka, ale wspaniała
mój wypija 200 -220ml

Cytat:

Justynko melduj co u ortopedy??
Stary 2012-02-08, 13:53   #4206
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:

APEL: nie pisac mi ze ejstem wielka! jestem wysoka i troche moze nabralam ciałka, ale nie jestem WIELKA
to ja cofam - nie jesteś wielka.. jesteś cudowna

Cytat:
Ups - a tak serio wierzysz w takie "rzeczy". Ja swego czasu nie wierzylam, ale zaczelam.
No ja właśnie wierzę w takie rzeczy.. i dlatego mam strach bo tchórz ze mnie pierwsza klasa

Cytat:

eee ja tam nie wierze w takie rzeczy
Cytat:
Nataszkaa - może to duch? Brrrr...
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
my tu juz z dziewczynami pisałysmy o takich zdażeniach, dzieci maja szósty zmysł, i Hania kogos tam widzi, u mnie tez tak było, u Mariny, Iustyny, i jeszxcze któras pisała nie pamiętam,
u nie kiedys Oliwka (starsa córka) każdego wieczora widziała jakiegoś pana, stał przy oknie w mieszkaniu, Nati tez czasami ma że patrzy w sufit i się smieje, juz się przyzwyczaiłam chociaż dawno czegos takiego nie było
No właśnie ja na serio wierzę w takie rzeczy.. wierzę, że istnieją duchy.. mam tylko nadzieję, że to nie poprzednia właścicielka mieszkania bo ponoć niezła zołza z niej była

Cytat:
Nataszka może instalacja jest wadliwa? chyba duchów nie ma? robi się zwarcie i strzelają żarówki?
No właśnie wszystko było posprawdzane ostatnio.. co wadliwe pozmieniane.. sama nie wiem.. oby to tylko był dziwny zbieg okoliczności

Cytat:

Jak często Wasze dzieci robią kupę? Bo moja ostatnio to 3 dziennie wali.. i się zastanawiam czy to aby nie za dużo
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:55   #4207
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

moja ostatnio tez 3 koopy dziennie.
Kawke pije - dolaczcie do mnie
Stary 2012-02-08, 13:59   #4208
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Ja piję gorący kubek... Może być?

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-02-08, 14:05   #4209
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
A jak sobie radzą w starciu z kupą?
nie zauważyłam róznicy między nimi a tradycyjnymi pampkami

Cytat:
taką? tzn. bobovita lub nestle? oczywiscie. nei gotujesz przeciez wtedy mleka. sprawa sie rypie dopiero jakbys chciala robic manne (nie ta z nestle czy bobovity) na mleku UU bo to gotowac trzeba a podczas gotowania wiekszosc witamin itp. z mleka UU sie kasuje, wiec nie ma to zbytnio sensu. wtedy lepiej ugotowac manne na wodzie i dodac np. do deserku, obiadku

ile wam jedza dzieci MM na jeden raz? karmie raz dziennie kinge (w ramach [rzyzwyczajania, pediatra kazala HA w razie czego, ale widze ze hipp jej nic nie robi, bede wiec dawac dalej), ale zjada niewiele, 60-120 ml
za info dziekuję a co do jedzenia to mój wciąga na raz 180ml

Cytat:
Ups - a tak serio wierzysz w takie "rzeczy". Ja swego czasu nie wierzylam, ale zaczelam.

Tez sie ciesze ze sie umowilismy, bo zawsze to krok w przod. Troszke papierkow zalatwimy dopoki mam jeszcze urlop.

Marys teraz odstawila koncert, spac jej sie chcialo, nie mogla usnac, przytulala sie do mnie, butli nie chciala, probowalam lyzeczka jej dac mleko, ale nic. Polozylam na lezaczku noga pobujalam i w sekundzie jej powieki opadly. jak ja wyjmowalam z tego lezaczka nawet na chwile oka nie otworzyla.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

brumku przymierzalam sie do spacerku - ale po tym co sie dzieje z Marysia nawet nie ide bo koncert by dawala i zaraz by na internecie byla wiadomosc ze kolejna szalona matka wyprawia cos ze swoim dzieckiem
u mnie tak każdy spacer wygląda, 30 minut snu reszta koncert
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:11   #4210
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Ja piję gorący kubek... Może być?
moze
Marys sie naspala cale 40 minutdobrze ze podlogi umylam i kawe zdazylam zrobic. Zaraz ide do kuchni obierac ziemniaki na placki ziemniaczane, bo moj TZ zapomnial mi powiedziec, ze kuzynke zaprosil

Sto lat dla dzisiejszych solenizantow!!!!

Stary 2012-02-08, 14:11   #4211
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
to ja cofam - nie jesteś wielka.. jesteś cudowna

No ja właśnie wierzę w takie rzeczy.. i dlatego mam strach bo tchórz ze mnie pierwsza klasa

No właśnie ja na serio wierzę w takie rzeczy.. wierzę, że istnieją duchy.. mam tylko nadzieję, że to nie poprzednia właścicielka mieszkania bo ponoć niezła zołza z niej była

No właśnie wszystko było posprawdzane ostatnio.. co wadliwe pozmieniane.. sama nie wiem.. oby to tylko był dziwny zbieg okoliczności

Jak często Wasze dzieci robią kupę? Bo moja ostatnio to 3 dziennie wali.. i się zastanawiam czy to aby nie za dużo
u nas 2 dziennie już od kilku miesiecy

Cytat:

Chyba jest ok, tylko pytanie, czy Karola wytrzymuje 4 h między posiłkami?
8 kaszka a 12 obiadek?
Moja nie wytrzymuje, jak je kasze o 8 to ok 11 a nawet przed dostaje MM, o 14 obiadek, 16 deser - i tutaj to różnie wytrzymuje- czasami godzinę czasami dwie.
wiesz to pewnie od dziecka zalezy bo mój jak zje rano pomiędzy 9-10 mleko to kolejny pisiłek (mleczny) ma ok 13-14, potem 16 obiadek i o 19 mleczko

Cytat:

życzenia złożyłam już rano
Stary 2012-02-08, 14:21   #4212
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry
no i znowu nikt nie ma 6tki w totka

biedny Jaś Dobrze że już po wszystkim, oby na dobre
wycałuj go od ciotki
jA KUPIŁAM LOS NA 5 LOSOWAŃ
wiec myślę że 4 losowania stawka bedzie wzrastała
i w koncu wygram
melduje Jaś wycałowany od cioci Ani

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Boże, strasznie musiałaś to przeżyć Biedny Jasio, a Ty pewno jeszcze biedniejsza Oby to był drugi i ostatni raz!!!
Płukałaś na pewno dobrze, nie masz się za co obwiniać. Co najwyżej oni niedokładnie wypłukali za pierwszym razem, bo przecież z oczka ciekło w zasadzie od razu po zabiegu. Aż ciarki przechodzą...

Myślisz, że Jaś pamiętał tę salę i sąd ta rozpacz od początku?[COLOR="Silver"]
Mhh nie wiem czy tak małe dziecko ma na tylę wykształcona pamięć
ale pewne jest że mocne oświetlenie, stół operacyjny i zielone fartuchy nic dobrego nie mogły znaczyć

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Tylko tyle zdążyłam, muszę lecieć do sklepu i do pracy..
Wiecie co, mój tż bardzo dobrze opiekuje się małą, jak jestem w pracy to nie muszę się niepokoić, że robi coś nie tak jak potrzeba, ale mam jedyne co robi inaczej niz ja, to to, że potrafi zmieniać Asi pieluchy co chwilę. Schodzi nam w ciągu dnia ok 16pieluch.. Jak tak dalej pójdzie, to będę zarabiać tylko na pieluchy..
fajnie że tak Tztowi tak dobrze idzie
moja mama Jasiowi 2 razy pieluszkę zmieniła)( w przeciągu 2,5 godziny) może to taki sposób na zabicie czasu

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
:
aaa miałam pisać, że kupiłam te majty z pampersa (ja z tych co same muszą przetestowac ) i jestem mega zadowolona , są super , wg mnie bardzo wygodne dla małego i ze ściąganiem nie mam problemu
Też je lubie
to taka bajera że mój syn nosi pieluchomajtki w dinozaury
ale dokucza mi że te siuski gromadzą się w jednym miejscu
po 3 godzinach noszenia mój syn wygląda jakby kaszanke chował w majtkach
Cytat:
w sloiczkach czasem jest inaczej np. banan od 4 mies, a ja mam ze pozniej. ciezko powiedziec jak to ogarnac. lepiej chyba zwyczajnie nie myslec.

a oto moja lista, jescze z arturowych czasów:

.
Jesteś w... wspaniała

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Telik - a jak dziś oczko?[/B]

dziękuję że pytasz
dziś nie ma ropki ale oczko jest czerwone i spuchnięte
jakby mój syn był menelem i miał limo
a kiedy sie szcepi p.ospie?

Cytat:

.
no to ...
Stoooooooooo lat
Stoooooooooo lat

ufff dotarłam do was

i witam się kulturalnie
już po pracy i spacerku(wkońcu) i zakupach
dziś Jaś dużo lepiej sie dogadywał z babcią
przywitał mnie uśmiechem i nauczył się mlaskać
i ma z tego wieeelką frajdę

mam dziś dobry humor wiec wysyłam troche w eter
P.s
zapomniałam wam podziękować za wszystkie kciuki
i za przytulasy dla Jasia
dobrze jest mieć w was wsparcie
wysyłam jednego wielkiego zmutowanego buziaka dla wszystkich
Stary 2012-02-08, 14:23   #4213
youyou
Zakorzenienie

dziękujemy za życzenia

chciałam się pochwalić że Lila zjadła dziś całą MICHĘ mojej zupki pomidorowej (dzięki żanetko za natchnienie) zjadłaby chyba jeszcze więcej ale już bałam jej się dawać, mochlowała jak stary
jestem wniebowzieta, bo do tej pory moimi zupkami gardziła..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:25   #4214
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:
ide do Open Finance kolezanka z wizazu zaczela pracowaz, umowila mnie z doradcatakze jutro o 17 dowiem sie co i jak - juz drze. Moj TZ powiedzial ze branie kredytu na tyle lat wspolnie to tak jakby wyszedl drugi raz sie ze mna ozenil, a on nie wie czy tak chce
no tak trwa tam teraz rekrutacja bo nowy oddział powstał. ja zakłądałam pierwszy fajne czasy, taką pracę lubię

Lila- 11110 lat

Telik przekaz buziaki dla biednego Jaska- oby to był ostatni raz

iwona

Edytowane przez iwonap79
Czas edycji: 2012-02-08 o 14:41
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:26   #4215
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękujemy za życzenia

chciałam się pochwalić że Lila zjadła dziś całą MICHĘ mojej zupki pomidorowej (dzięki żanetko za natchnienie) zjadłaby chyba jeszcze więcej ale już bałam jej się dawać, mochlowała jak stary

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:30   #4216
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
dziękujemy za życzenia

p.s myślimy nad tytułami do wątku?
Stary 2012-02-08, 14:34   #4217
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
jA KUPIŁAM LOS NA 5 LOSOWAŃ
wiec myślę że 4 losowania stawka bedzie wzrastała
i w koncu wygram
melduje Jaś wycałowany od cioci Ani

Mhh nie wiem czy tak małe dziecko ma na tylę wykształcona pamięć
ale pewne jest że mocne oświetlenie, stół operacyjny i zielone fartuchy nic dobrego nie mogły znaczyć

fajnie że tak Tztowi tak dobrze idzie
moja mama Jasiowi 2 razy pieluszkę zmieniła)( w przeciągu 2,5 godziny) może to taki sposób na zabicie czasu

Też je lubie
to taka bajera że mój syn nosi pieluchomajtki w dinozaury
ale dokucza mi że te siuski gromadzą się w jednym miejscu
po 3 godzinach noszenia mój syn wygląda jakby kaszanke chował w majtkach
Jesteś w... wspaniała

dziękuję że pytasz
dziś nie ma ropki ale oczko jest czerwone i spuchnięte
jakby mój syn był menelem i miał limo
a kiedy sie szcepi p.ospie?

no to ...
Stoooooooooo lat
Stoooooooooo lat

ufff dotarłam do was

i witam się kulturalnie

P.s
dobrze jest mieć w was wsparcie

dokładnie , tacy dorośli mężczyźni w majtach
ja jakoś nie zauważyłam różnicy , u nas pampers wyglądał identycznie

brawa dal babci i Jasia na pewno stworzą super duet

Cytat:
dziękujemy za życzenia

Stary 2012-02-08, 14:43   #4218
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Przypaliłam żeberka
Ja dzisiaj przypaliłam sos i jarzyny
Cały czas w kuchni była, rozmawiałam z koleżanką przez telefon- to dlatego!

Dzięki za przepisy

Cytat:
o tym poscie mowiepost nr 4126
Ide szukać

Cytat:
a oto moja lista, jescze z arturowych czasów:
Dzięki

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dziubek a gdzie kupisz bebiko za 13 zł, bo nawet w biedronce podrożało
Kiedyś w Tesco była promocja- 2 za 20zł.

Cytat:
aa, dzieki za bo szczepienie przeszło jakby go nie było. ledwie zrobila echhhh i juz po wszystkim. kolejne dopiero po roczku. wtedy tez na ospe wietrzna zaszczepie.

Cytat:
Jestem przerażona!! Hania już któryś raz np podczas karmienia odwraca się gwałtownie w jedną stronę (tak jak to robi gdy ktoś np wchodzi do pokoju).. patrzy w jedno miejsce gdzie kompletnie nic nie ma, nic nie wisi na ścianie.. i się zaczyna uśmiechać tak jakby kogoś widziała! Mam pełne gacie!!
Radek wczoraj się wpatrywał w wejście do pokoju. Później przekręcił głowę w drugą stronę. Tak to wyglądało jakby ktoś/coś przeszło przez pokój. Miał taką minę, że się wydygałam. Tak się wpatrywał jak patrzy np, na rzeczy które mu pokazuję.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
my tu juz z dziewczynami pisałysmy o takich zdażeniach, dzieci maja szósty zmysł, i Hania kogos tam widzi, u mnie tez tak było, u Mariny, Iustyny, i jeszxcze któras pisała nie pamiętam,
u nie kiedys Oliwka (starsa córka) każdego wieczora widziała jakiegoś pana, stał przy oknie w mieszkaniu, Nati tez czasami ma że patrzy w sufit i się smieje, juz się przyzwyczaiłam chociaż dawno czegos takiego nie było

Cytat:

Cytat:
Radek robi jedną dziennie, czasem dwie. Zdarzy się, że przez dwa dni nie zrobi wcale. Raz robi rano, raz wieczorem, nie ma u nas reguły.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:

Telik a co? Masz już wymyślony?
Stary 2012-02-08, 14:45   #4219
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
moj ostanio 4 razy

ja wlasnie jestem na odwyku kawowym od 2 tyg.

Cytat:
dziękujemy za życzenia

hoho widze ze pomidorówka opanowała forum

mó Igor je wszsytko co m uzrobie i ze sloiczkow ale pomidorowka tez wybitnie mu posmakowala

Scio - jestes WIELKA

u nas juz po obiadku ideserku.....
teraz Igorzasty weranduje na balkonie
do 15.30 wiec mam luzu troszke
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:46   #4220
Lili 83
Zakorzenienie

Eveewe połowa postu 4126 była do Ciebie, druga połowa- o tych znajomych była do Natki_
Stary 2012-02-08, 14:50   #4221
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
u mnie tak każdy spacer wygląda, 30 minut snu reszta koncert
U nas też tak jest

Cytat:

P.s
dobrze jest mieć w was wsparcieą
Fajnie, że Jaś już lepiej się dogaduje z mamą

Cytat:
dziękujemy za życzenia

klask i:

Kusicie tymi pieluchomajtkami a od ilu kg one są????

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-02-08, 14:53   #4222
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Kusicie tymi pieluchomajtkami a od ilu kg one są????[/B]
najmniejsze 4 od 9 do 15kg
Stary 2012-02-08, 14:56   #4223
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
a jak to wyglada?

wygodniejsze są?
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:59   #4224
83monia
Zakorzenienie

kinga stara sie zainstalowac smoczek w porcie usb

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:07   #4225
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
ech brumeczku
myślałam że zejde na zawał

Jasiu jak tylko zobaczył tą salę operacyjną to już się rozpłakał
tak mocno zaciskał oczka że zabieg okazał się bardzo trudny
wszystko trwało 3 razy dłużej niż ostatnio
płukanie nie pomogło znowu musiały lekarki mechanicznie sondować
okazało się że kanalik znowu zawalony ropką i zaschniętą krwią
tym razem błonka została znowu uszkodzona
ten mój mały rockmann darł się w niebogłosy
jak go przynieśli był cały roztrzęsiony, spocony i zrozpatrzony
oczywiście zaraz go utuliłam i cyca dostał

lekarka mówiła że to wyciek krwi mógł spowodować infekcje
choć też miałam wrazenie że obwiniała mnie za niedokładne płukanie oczka w domu-choć robimy to jak umiemy najlepiej

mam nadzieje że nie będziemy już musieli tam wracać
biedny Jasio

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
My też od 5.40 na nogach. A co !

Brumku Dominik też ma takie suche placki na twarzy, na nóżkach, czasami na pleckach się pojawiają. Smaruję je emolium, ale może kupię tą cutibazę Nie łączę tego z jedzeniem, bo brzuch nie boli, wymiotów nie ma, kupki ok. Nie będę sobie problemów dorabiać Taka ze mnie nieczuła matka
Telik oby kanaliki już się nie zatykały

Lila buziaki za skończone 7 miesięcy

Pytanie z serii głupich: czy żółtko mogę dodawać do mięsnego obiadku?
Miłego dnia dziewuszki

No i dzień dobry
wiesz ja kupowalam sloik z mieskiem i zoltkiem wiec chyba mozna

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Cześć!
Pobudka godz. 7 Zauważyłam, że nie ważne o której zaśnie, pobudka od kilku dni zawsze o 7, a od 6 wierci się jak owsik
My dziś się szczepimy.
I rozpoczynamy przygodę z żółtkiem
Mamy obiecane u rodziców pilnowanie Zosi i wypad do kina, tylko repertuar na razie nieciekawy...

Brumek, może już pisałaś (ale ja mam taaaakie zaległości, że pewnie za miesiąć doczytam) - smarowałaś buzię Tymkowi na wyjścia? Kiedyś pisałaś że niczym go nie smarujesz i pomyślałam, że to może brak kremu zimowego (tak przy okazji polecam mustelę cold cream )
Jeśli tak to może do pediatry pójść, chociaż oni często sterydy zaraz dają

Bella! Kupa do nocniczka??? Marzenie! Zdolna Lilianka!

WOW!

Natka, biedny Domek, ale grunt że już lepiej. O te góry może pediatrę zapytać...

Madziaranew, u nas ściągnięcie rajstop też daje dodatkowe chwile samodzielnej zabawy
Telik, trzymak za wyzdrowienie Jasiowych oczek, żeby nie musiał znowu tego przechodzić, co opisałaś

Tyle na razie...
powodzenia na szczepieniu

Cytat:
tak naprawde te zalecenia co kiedy dawac to (poza alergizujacymi owocami i orzechami, no i oczywiscie grzybami lesnymi)mozna sobie o kant wiecie co! wszedzie co innego pisze i moge sie o stowe zalozyc ze w innym kraju nie mysla kiedy co wprowadzic (kajol, pewnie w nepalu nie zastanawiaja sie czy dawac przyprawy dzieciom albo kobietom w ciaży...)
wiem, ze moja szwagierka karmiac piersia jadla soczewice, soje i inne ciezkostrawne produkty plus ostro. Dzieci dlugo sa na cycu. Moj maz do 4 roku zycia ciagnal mleko. Ale tez szybko wcinaja ostre jedzonko.

Cytat:
biedny Johny dobrze ,że już po !!
ucałuj tego dzielnego mężczyznę

ja będę dawać , ugotowane , zgniecione , tak też mi doradziła pediatra.Chciałam mu podawać gotowe słoiczki z żółtkiem ale nagle zniknęły ze sklepów w mojej okolicy

dobre pytanie

mój najcześciej przy zasypianiu się tak wierci

a co znajomi zmalowali ??

Marinka jak tam Igorek ?? coś lepiej niż wczoraj

Elika zapomniałam napisać, aparaty są mega dyskretne a Ty masz u mnie pomnik za siłę i podejscie do tematu

bry
Szymuś zalicza poranną drzemkę ale nie spał dzis od jakoś 7 krzyczał ,żeby nas też obudzić no i mu się udało
pewnie jakas mama, ma dzieckow tym samym wieku co ty i wykupila

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Dziewczyny potrzebuje przepis na masę do antruta.
Ma któraś jakiś fajny?
Zależy mi najbardziej na takim przepisie "od mamy".
Tż nieraz mówił o andrucie, który robiła jego mama, że był pyszny.
Jego mama już lata nie żyje a on nie pamięta jak robiła.
Więc szukam żeby mu dogodzić
hmm jak bede u mamy to moge ci napisac

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Beata dziś się załamałam.

Właśnie wróciłam z apteki załamana. Za 3 puszki nutry zapłaciłam ponad 70 zł. Najbardziej pocieszjące jest to, że Nutra podrożała i od nowej dostawy będzie kosztować 29 zł
Jak do końa lutego nie zrefundują, to porozmawiam z pediatrą o zmianie mleka, może jeszcze raz podejdziemy do pepti, albo jakieś sojowe, bo zwyczajnie nie stać mnie na mleko 30 zł za puszke
masakra z ta nutra.

Cytat:
adrij zapraszam na kawke to cos slodkiego zdazy sie zrobic
ja juz po kawce, dzis pije wode - maly kacyk po wczorajszym

Marys nadal ma dzien buntu na mleko, kaszka zjedzona 100 ml herbatki wypite i nadal dziasla zacisnietechyba jednak zeby

Jutro jestesmy umowieni do doradcy w sprawie kredytu na dom
Powodzenia!!!!!

Cytat:
Scio
mam nadzieję że jednak Pepti się przyjmie u Agatki - bo kupować Nutrę po 30zł za puchę to chyba ciężko by było - bo na refundację Nutry to chyba marne szanse są - ale swoją drogą debile że wykreślili Nutrę przeciez masa dzieci piła go -
jest jeszcze chyba Bebilon sojowy, Humana SL sojowa i Isomil na refundacje dla dzieci alergicznych - oby Agatce posłużyło pepti
jeszcze mozna wykonac import docelowy na elecare. Ponoc lepsze niz nutra

Cytat:
dziękujemy za życzenia

Brawo. Moj mojego jedzenia nie chcial, moze brokul niepodpasowal. Sprobuje z czyms innym
Cytat:
brumek No właśnie ja wiem, ze lekarze cesto tak radzą "ograniczyć nabiał". Ale specjaliści mówią że przy skazie/nietolerancji KAŻDA ilość mleka jest szkodliwa. I że albo można pić/jeść nabiał bez ograniczeń, albo wcale. Pośrednie stany nie istnieją, bo albo choroba jest, albo nie...

Dziewczyny, a ja tak dociekliwie o to wypytuję, bo się trochę zaczynam niepokoić o skórę Tymka. Nie zakładam AZS ani skazy, bo ja z tych, co wolą optymistycznie patrzeć na świat, ale coś nieładnego się zadziało. Od 2-3 tygodni ma suche policzki. Nic strasznego, tylko trochę. Ale 4 dni temu bardzo sie to pogorszyło: policzki są niezdrowo rumiane, a skóra z każdym dniem coraz bardziej sucha. Taka tarka się zrobiła Smaruję Cutibaa, którą poleciła Beatka, ale dopiero od wczoraj. Póki co coraz gorzej. Do tej pory Tymek nigdy na nic nie był uczulony, a ja jadłam i jem wszystko.
Mam nadzieję że to tylko mróz, suche powietrze itp, a nie coś gorszego
co do ograniczenia nabialu, to czytalam tez wypowiedz lekarki, ze mlekoo matki dziala jak filtr, ze niewielkie ilosci alergenu sie do niego dostaja, wiec teoria albo wszystko albo nic nie do konca sie sprawdza. Zreszta widze po sobie, moge jesc maslo, czasami serek i Szymkowi nic ale jak Szymkowi cos podam to od razu wysypka. A co do wysypki, to mrozy robia swoje.

Nadrobilam was, caly dzien mi zszedl. W sobote udalo mi sie chrzciny malego zalatwic. Ale mam lataniny.
Suwaki sa cudne. Moze na pierwsza strone je dac??
Maly szczesliwy, ze ma tatusia. Tylko ja w robocie.

Aaa i dzisiaj dostalam @
Stary 2012-02-08, 15:12   #4226
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem przerażona!! Hania już któryś raz np podczas karmienia odwraca się gwałtownie w jedną stronę (tak jak to robi gdy ktoś np wchodzi do pokoju).. patrzy w jedno miejsce gdzie kompletnie nic nie ma, nic nie wisi na ścianie.. i się zaczyna uśmiechać tak jakby kogoś widziała! Mam pełne gacie!!

Na dodatek strzeliła mi kolejna żarówka (a po ostatnich takich akcjach Tż wszystko sprawdził, powymieniał itd).. ktoś mnie tu ewidentnie w tym domu nie lubi

Nie pisz mi tu takich rzeczy

A swoją drogą co to za żarówki? Ja piernicze

Cytat:

ugotowałam dziś pomidorową, zobaczymy czy panienka zechce...

klask i:

Jestem ciekawa czy smakowała.

Cytat:
dziękujemy za życzenia

: jupi:
Jest jest jest !
U mnie dzisiaj wczorajsza pomidorowa i widzę, że musze ją podać, bo panele mi liże

Cytat:
Yes. Już czas.

Cytat:

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:18   #4227
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
No to musimy jeszcze poczekać w takim razie, bo dziewiątki to my pewnie nie ważymy jeszcze myślałam, że może są od 7 kg jak zwykle czwórki

Cytat:

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-02-08, 15:22   #4228
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Moja panna sie naspala 40 minut
chcialam robic placki ziemniaczane, rozlozylam maszynke wlaczylam i co - moje dziecie wnieboglosy sie wydzierano wiec obiad zrobie jak TZ wroci z pracy, bo co ja mam zrobic z Marysiazakneblo wacteraz lezy na macie rozrzuca zabawki i krzyczy nadal. Miske obiadku zjadla, popila woda i o mleku slyszec na pewno nie bedzie chciala
iwonap dokladnie trwa rekrutacja, wiec skorzystalam z okazji i kumpela mnie umowila do tej placowki kolo Teczy. Najlepsze ze nawet nie wiem jaka kwota nam potrzebna bo nie mamy kosztorysu, ale najpierw sie dowiemy czy dostaniemy i ile
Stary 2012-02-08, 15:24   #4229
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
a jak to wyglada?

wygodniejsze są?
http://www.pampers.pl/pl_PL/proddetail/id/3

Cytat:
Stary 2012-02-08, 15:31   #4230
ellika
Rozeznanie

Cytat:
nie wiem czy się rozumiemy, mleczne kaszki robisz na wodzie i to może byc mało ale np ryzową kaszkę robisz na MM i gdybyś taką podała plus UU to powinno starczyć.
Pytanie do mam karmiących UU czy można taką kaszkę zrobić na swoim mleku , z tego co ja wiem to można .
aha czyli taka gotowa kaszka mleczna to za mało, lepiej porcja MM i dodać do niej jakiejś kaszki. To jakie teraz MM wybrać
Na swoim mleku nie będę robić kaszek bo nie lubię ściągać pokarmu.
Cytat:

My po drugim dniu jedzenia marchewki... Było o niebo lepiej, zjadła pół słoiczka po pierwszej łyżeczce trochę ją zatelepało, ale później jakoś poszło może nie będzie tak źle

Cytat:
Chyba jest ok, tylko pytanie, czy Karola wytrzymuje 4 h między posiłkami?
8 kaszka a 12 obiadek?
Moja nie wytrzymuje, jak je kasze o 8 to ok 11 a nawet przed dostaje MM, o 14 obiadek, 16 deser - i tutaj to różnie wytrzymuje- czasami godzinę czasami dwie.
.
No to się okaże. Moze jak popije soczku w przerwie to te 4 h bedzie ok . Jeśli nie to jak ja mam jej dać MM inaczej jak z butelki, z kubka? chyba jakoś tak...
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
W dzień między posiłkami nie dajesz UU w ogóle?
To co napisałam to mój plan na przyszłość jak do pracy wrócę.
Teraz jest tak że:
koło 8-9 je kaszkę,
potem koło 10-11 UU
12-13 obiadek lub deserek
15, 17 UU
19-20 kaszka+UU
w nocy milion razy UU.

Zamierzam może od jutra zacząć dawać jej osobno deserek popołudniu.
Cytat:
dziękujemy za życzenia

Cytat:
uważaj, bo może jej się udać

My po spacerku ale super w końcu się przewietrzyć, oj brakowało mi tego.
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości