|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
podłoga coś takiego http://www.eplytki.pl/?s=produkt&id=72707 Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-02-08 o 15:07 |
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() Gdybym miała płytki na podłodze w kuchni, to na ścianę walnęłabym to samo. Zobacz jak te płytki z podłogi by wyglądały na ścianie
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Byłam dzisiaj zawieźć zwolnienie do pracy. Dziwnie się tam zrobiło :/ Jadę zaraz do koleżanki. Ja bym za to zjadła szarlotkę, ale taką mojej babci, bo moja mama to jakąś dziwną robi. Jutro jadę do babci to zapytam jak ją się robi, bo o przepisie to nawet nie marzę, bo babcia to wszystko "na oko". |
|
|
|
#394 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() super, że niedługo będziesz się bronić a masz już termin ustalony? ja pewnie będę bronić się latem ale na razie nie wyobrażam sobie tego ;/---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiedziałam tyle, że szafki mają być czerwone, a na ścianę dałam coś nie rzucającego się w oczy ![]() Więc generalnie moja kuchnia znacznie od twojej się różni
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
Oooo temat remontowy to i ja się dorzucę. My kuchnie robimy w białych kafelkach ściana, a podłoga beż jaśnniutki, a meble wenge (mama mówi, że diabeł
|
|
|
|
#397 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.nowa-gala.pl/pl/index/htm...ion:625/SIGNUM na żywo wyglądają ciut jaśniej, u nas w mieszkaniu jest super jasno bo są 2 okna na ścianie kuchenno-jadalnianej plus światło z salonu ![]() Cytat:
Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2012-02-08 o 15:42 |
|||
|
|
|
#398 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam kuchnię w beżach (kafelki), meble orzechowe, a ściany pomarańczowe, wszystko daje w sumie bardzo ciepły efekt. Nie zależało mi na eleganckiej kuchni, tylko przytulnej.
Łazienkę póki co też mam w beżach (ale to po poprzedniej właścicielce), ale jak będę ją robić sama, to raczej będzie ciemna, szara, grafitowa, nawet granatowa lub czarna. |
|
|
|
#399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#400 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Wróciłam właśnie z zakupów Znowu nakupowałam ciuszków dla małej, ale teraz już "tematyczne" tzn. dziewczyńskie Jak chcecie, to mogę wkleić zdjęcia, ale chyba teraz już to nie jest takie ekscytujące Poza tym kupiłam wkładki laktacyjne, duże waciki, łyżeczki babydream i kocyk. Skorzystałam również z okazji i zafundowałam sobie gofra z bitą śmietaną, mniam Moja kochana córeczka za to szaleje mi w brzuszku za wszystkie Wasze szkraby Normalnie jest taka ruchliwa, że czasami to aż nie wierzę- łobuz jeden My mamy kuchnię waniliowo groszkową |
|
|
|
#401 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#403 |
|
Rozeznanie
|
mój też się na początku nie godził, ale jakoś go przekonałam i mi ją kupił przez neta , jeszcze w ramach promocji lg zapłaciło nam za jeden rachunek za prąd
|
|
|
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32152680]
A jeszcze a propos Tormentiolu - mi się zdaje, że ja to stosowałam na trądzik :confuse d: Ale mogę się mylić, bo to było dawno temu [/QUOTE]Tak, możliwe ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Mój też
|
|
|
|
#405 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
To pozostaje nam się uzbroić w cierpliwość...
![]() Cytat:
To tylko chwilka. Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32152680] Mnie też z rana boli. A jeszcze sobie dzisiaj rano wkręciłam stresujące myśli do głowy i od rana mam skurcze/twardnienia :/ [/QUOTE] Mi przeszło od nadmiaru wrażeń... Zaopatrzyłam się w nospę, bo w nocy wzięłam ostatnią tabletkę. Teraz jest chyba oki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kuchnię myślę, że podobnie, pewnie meble wziął w brązie... Zapomniałam zapytać... Cytat:
Ja mam i AVENT i TT. Zobaczymy co wybierze maleństwo. ![]() W ogóle tata postawił mnie przed dylematem... Powiedział, żeby budować dom krok po kroku, nie spieszyć się z tym... Że z małym dzieckiem będzie nam wygodniej w mieście. I rzucił temat kupienia mieszkania. Problem w tym, że ja bym chciała duże mieszkanie, takie jak mnie interesuje to prawie 600 tysięcy... (104m). Tata sugeruje kupienie mieszkanka około 65m, nowego developerskiego... Takiego jak on kupił. Nie wiem co myśleć. Mąż pewnie mi przytaknie i nic nie wniesie do rozmowy. Mam zagwozdkę. Naszego mieszkanka byśmy oczywiście nie sprzedawali, tylko wynajęli - centrum miasta, blisko na 3 uniwersytety... Sama już nie wiem.
|
|||||||
|
|
|
#406 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie ma rację. Ja bym skorzystała z propozycji, a mieszkanie wynająć, skoro macie w takiej dobrej okolicy. Na pewno ktoś się znajdzie chętny. Chciałabym, żeby mój na coś takiego wpadł. Ma firmę geodezyjną, a mój Mąż ma studia geodezyjne w fazie zawieszenia, bo musieliśmy się przenieść do Holandii. Marzy mi się, że ojciec proponuje mu pracę u siebie, my znajdujemy mieszkanie i przenosimy się do kraju. Szczerze to tęskni mi się i w takie dni, jak dziś, że jestem cały dzień sama, nie mam nawet do kogo się odezwać, o odwiedzinach nie wspominając . Z drugiej strony tutaj mają mega czaderski socjal i wsparcie dla rodzin... no cóż.
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to moje dziecko dziś tak się przemieszcza że dziurę zaraz mi zrobi
|
|
#409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jednak nie zdecydowałabym się na kupno nowego mieszkania. Mieszkać gdzie macie, a każde kolejne mieszkanie, to dodatkowe koszty (czynsz trzeba płacić). My mieszkamy w swoim mieszkaniu (60m2) i planujemy na wiosnę zacząć budowę domu. Mamy też drugie mieszkanie, takiej samej wielkości, które wynajmujemy młodemu małżeństwu. Powiem Wam, że to nie na moje siły. Ciągle trzeba się martwić co tam się dzieje. A to impreza w środku nocy, a to śmieci na klatce itd. Zastanawiamy się właśnie, czy nie sprzedać tego mieszkania i mieć jeden problem z głowy.
|
|
|
|
|
#410 |
|
Rozeznanie
|
moja mala za to jakas spokojna, ona zreszta wogole jest spokojna. moze jak troszke urosnie to da sie bardziej we znaki
|
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pierwszą wersję miałam w szarościach ![]() Odnośnie mieszkania to możecie zwrócić uwagę na deweloperskie ze skosami, płacisz tylko za powierzchnię użytkową, a pow. całkowitą masz większą. My teraz kupiliśmy takie mieszkanie 85m a płaciliśmy za 60m, skosy są tylko sypialniach co mi zupełnie nie przeszkadza. Dzisiaj biometr niekorzystny dla naszych dzieci
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-08 o 19:11 |
|
|
|
|
#412 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32159355]A ja, tak jak dzisiaj, chciałabym spędzić każdy dzień - jest 15, a ja mam ugotowany obiad (zapiekanka, więc tylko do piekarnika na podgrzanie), upieczone ciasto, zrobione zakupy, teraz tylko prysznic i czekam na mamę, żeby jej pokazać wszystko, co mam dla dziecka i o dziecku
[/QUOTE]Pięknie! ![]() A rano jeszcze pisałaś, że niezbyt się czujesz, a tu tyle energii widać w Ciebie wstąpiło ![]() Cytat:
![]() Sypialnię mam fioletowo-zieloną, a salon bardzo ciemny brąz z niebieskim Rok przed remontem, jakby mi ktoś powiedział, że się na takie kolory zdecyduję to bym nie uwierzyła, a teraz nie wyobrażam sobie innych Cytat:
![]() A pozwól, że zapytam... Tak mnie to zastanawia Wspominałaś, że rodzice będą sprzedawać dom, a Wy chcecie budować... To nie moglibyście Wy w tym domu zamieszkać, czy nawet kupić go od rodziców? Czy też Wasza wizja różni się bardzo od tego domu?
|
||
|
|
|
#413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym ze mi ciaza sluzy to slyszalam od wszystkich tak samo ze bedzie chlopak Czyli tato mial racje ![]() Cytat:
ja od poczatku ciazy to moze 2-3 noce przespalam cale tak to sie budze ![]() Witajcie mamuski
|
|
|
#414 |
|
Rozeznanie
|
kism dzięki za kciuki ja po wizycie wszystko ok mały waży już 1400 g powiedział że troszkę ponad normę
![]() Ostatnio rozmawialiśmy o kasie z ZUS i przyszła mi ale za okres od 3 do 8.02. także chyba za te pierwsze 33 dni stycznia ZUS nie płaci, tylko na papierze tak jak wam pisałam napisali że przekazują dokumenty celem wypłaty wynagrodzenia ale za okres od 1 stycznia do 8 lutego a teraz wypłacili za 5 dni
|
|
|
|
#415 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam na zakupach w markecie, to podeszłam na dział dziecięcy
![]() Oglądałam ubranka sobie ubranka... i popatrzyłam jeszcze na butelki TT, fajne one są, takie grubaski, łatwo je będzie umyć, ale z drugiej strony... Jak takie starsze niemowlę chce sobie już potrzymać samo butelkę, to taką grubą będzie mu trudniej, a nie znalazłam (szukałam na allegro) jakichś uchwytów do dokupienia. Także jedna przewaga Aventu to to, że można dokupić takie uchwyty - http://allegro.pl/uchwyty-uchwyt-usz...081807135.html i one do każdej jednej butli czy niekapka potem pasują, jesli nasze dziecko będzie lubiło tak sobie trzymać. Co prawda w niektórych TT też są takie uchwyty, ale nie wiem, czy da się je przekładać do wszystkich niekapków potem... Ale to taki szczegół |
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rośnie jak na drożdżach
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To z wagą Twój mały chyba przoduje póki co Żeby tylko do porodu nie chcial jakiejś rekordowej wagi osiągnąć ![]() ZUSu nie ogarniam, na szczęście mi pracodawca będzie wypłacać zasiłek... |
|
|
|
|
#418 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas budowa domu wiąże się z koniecznością poszukania pracy na wsi/ w małej miejscowości. Moglibyśmy dojeżdżać do dotychczasowej pracy i takie były plany, ale z małym dzieckiem nie da rady. 3 godziny dziennie na dojazdy - nie damy rady. Może za 3-4 lata jak już dziecko będzie większe, będzie można zaryzykować przeprowadzkę i kolejne zmiany w życiu. Cytat:
Cytat:
Nie mam pojęcia co zrobić. Małż obecnie nie wykazuje ochoty na rozmowy... Gra... |
||||
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racja, nieruchomości to inwestycja, a poza tym teraz w kryzysie staniały i nadal tanieją, nie opłaca się sprzedawać jak nie ma potrzeby, mój tż pracuje w nieruchomościach więc co nieco wiem od niego
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-08 o 19:21 |
|
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liczą sobie sporo za metr... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

u mnie też łazienka na szaro, kuchnia biało dębowa, podłoga salon dąb, a szyby w kuchni nie chce :P ale myślałam o białych płytkach na ścianę a na podłogę coś z szarego 

:confuse d:

trwała cały 2. miesiąc