Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 15:05   #391
blueelektron
Rozeznanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
ehh... liczyłam na to, że podsuniesz mi pomysł na podłogeęw kuchni u mnie też łazienka na szaro, kuchnia biało dębowa, podłoga salon dąb, a szyby w kuchni nie chce :P ale myślałam o białych płytkach na ścianę a na podłogę coś z szarego
sory , że się wepchnę, ja na moim nowym mieszkam od maja 2010, mam właśnie szara podłogę i takie białe płytki na ścianie, może Ci się spodobają na żywo bardzo ładnie wyglądają, mam jeszcze w środku dekor http://aqua-rain.pl/index.php?main_p...oducts_id=2742

podłoga coś takiego http://www.eplytki.pl/?s=produkt&id=72707

Edytowane przez blueelektron
Czas edycji: 2012-02-08 o 15:07
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:05   #392
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
ehh... liczyłam na to, że podsuniesz mi pomysł na podłogeęw kuchni u mnie też łazienka na szaro, kuchnia biało dębowa, podłoga salon dąb, a szyby w kuchni nie chce :P ale myślałam o białych płytkach na ścianę a na podłogę coś z szarego
Nie pomogłam
Gdybym miała płytki na podłodze w kuchni, to na ścianę walnęłabym to samo. Zobacz jak te płytki z podłogi by wyglądały na ścianie

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:05   #393
8ewus8
Zadomowienie

Bry
Byłam dzisiaj zawieźć zwolnienie do pracy. Dziwnie się tam zrobiło :/
Jadę zaraz do koleżanki.

Ja bym za to zjadła szarlotkę, ale taką mojej babci, bo moja mama to jakąś dziwną robi. Jutro jadę do babci to zapytam jak ją się robi, bo o przepisie to nawet nie marzę, bo babcia to wszystko "na oko".
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:14   #394
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Oglądam wózki na allegro i tak mi się buzia uśmiechnęła przy jednym opisie, że wam wkleje
"Stan tak jak na zdjęciach,nic mu niebrakuje.Przed kupnem zadzwon,cena do negocjacji.i sprawdzcie pierw lokalizację,gdzie ta miejscowosc się znajduję,bo byli tacy,że wózek zakupili asz z południa i po niego sie niezgłosili,nieodpowiedzi alne ludzie!Tel.xxxxxxxx,jak nieodebieram,tzn.że jestem w pracy.Napisac sms,meila odpiszę. "

A teraz mykam ogarnąć moje królestwo

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
U mnie gorączka rośnie, normalnie nie mam sił, tak źle się czuje
Mogę wziąć paracetamol czy lepiej to przecierpieć???
Weź paracetamol.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
moje też coś dzisiaj spokojne

dostałam dzisiaj paczusie z loveli a tam poza mleczkiem do prania

Załącznik 4488060

po za tym mam jeszcze body, 2 prześcieradełka i kilka pieluch tetrowych i 2 takie flanelowe jak prześcieradła :P

spać nie mogłam w nocy. teraz jeszcze mam nadzieje ostatnie poprawki w pracy i przygotować się do obrony
oo jeszcze takie słodkie gratisy dostałaś

super, że niedługo będziesz się bronić a masz już termin ustalony? ja pewnie będę bronić się latem ale na razie nie wyobrażam sobie tego ;/

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry

Ja bym za to zjadła szarlotkę, ale taką mojej babci, bo moja mama to jakąś dziwną robi. Jutro jadę do babci to zapytam jak ją się robi, bo o przepisie to nawet nie marzę, bo babcia to wszystko "na oko".
Ha! to tak samo jak moja babcia, uwielbiam jej sernik wiedeński ale czego i ile dać nie można się dowiedzieć, bo ona daje wszystkiego na oko

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:27   #395
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
hmm ja mam na podłodze szare kafle (nic specjalnego zostały po poprzednich właścicielach) a na ścianie mam beżowe.
Ja wiedziałam tyle, że szafki mają być czerwone, a na ścianę dałam coś nie rzucającego się w oczy
Więc generalnie moja kuchnia znacznie od twojej się różni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7038970.jpg (44,8 KB, 59 załadowań)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:38   #396
onething
Zadomowienie

Oooo temat remontowy to i ja się dorzucę. My kuchnie robimy w białych kafelkach ściana, a podłoga beż jaśnniutki, a meble wenge (mama mówi, że diabeł), za to w łazience mamy coś między bielą,a beżem. Największy dylemat mam z kolorem ścian w sypialni i salonie, bo teraz mam sypialnie w powiedzmy bordo, a salon brązowo-beżowy i z jednej strony przerzuciłabym takie kolory na nowe mieszkanie, a z drugiej poszalała, więc szukam inspiracji na internecie
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:41   #397
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
sory , że się wepchnę, ja na moim nowym mieszkam od maja 2010, mam właśnie szara podłogę i takie białe płytki na ścianie, może Ci się spodobają na żywo bardzo ładnie wyglądają, mam jeszcze w środku dekor http://aqua-rain.pl/index.php?main_p...oducts_id=2742

podłoga coś takiego http://www.eplytki.pl/?s=produkt&id=72707
wcinaj się wcinaj, trzeba trochę wątek rozruszać i zrobić przerywnik między wózkami a bodziakami
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Nie pomogłam
Gdybym miała płytki na podłodze w kuchni, to na ścianę walnęłabym to samo. Zobacz jak te płytki z podłogi by wyglądały na ścianie
właśnie się mocno zastanawiam nad tymi samymi co wzięliśmy do łazienki- odbierając glazure poprosiłam pana z magazynu o pokazanie 60x60 signum 12 i wyglądały super...więc chyba będzie bez kombinacji
http://www.nowa-gala.pl/pl/index/htm...ion:625/SIGNUM na żywo wyglądają ciut jaśniej, u nas w mieszkaniu jest super jasno bo są 2 okna na ścianie kuchenno-jadalnianej plus światło z salonu
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hmm ja mam na podłodze szare kafle (nic specjalnego zostały po poprzednich właścicielach) a na ścianie mam beżowe.
Ja wiedziałam tyle, że szafki mają być czerwone, a na ścianę dałam coś nie rzucającego się w oczy
to prawda... czerwony uwielbiam i podejrzewam że w łazience właśnie to będzie kolor przewodni, ale chyba na czerwoną kuchnię bym się nie odważyła

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2012-02-08 o 15:42
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:45   #398
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja mam kuchnię w beżach (kafelki), meble orzechowe, a ściany pomarańczowe, wszystko daje w sumie bardzo ciepły efekt. Nie zależało mi na eleganckiej kuchni, tylko przytulnej.
Łazienkę póki co też mam w beżach (ale to po poprzedniej właścicielce), ale jak będę ją robić sama, to raczej będzie ciemna, szara, grafitowa, nawet granatowa lub czarna.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:52   #399
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
u mnie w kuchni jedynym jak na razie czerwonym akcentem jest ta oto lodówka" pokochałam" ją od pierwszego spojrzenia , planuje jeszcze kupić czerwony czajnik i lampę, a tak mam kuchnie w kolorze biało, szaro, dębowym z przewagą szarego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c_big8852569.jpg (11,3 KB, 49 załadowań)
Stary 2012-02-08, 15:54   #400
Gaabbi
Wtajemniczenie

Witam.

Wróciłam właśnie z zakupów Znowu nakupowałam ciuszków dla małej, ale teraz już "tematyczne" tzn. dziewczyńskie Jak chcecie, to mogę wkleić zdjęcia, ale chyba teraz już to nie jest takie ekscytujące Poza tym kupiłam wkładki laktacyjne, duże waciki, łyżeczki babydream i kocyk.
Skorzystałam również z okazji i zafundowałam sobie gofra z bitą śmietaną, mniam

Moja kochana córeczka za to szaleje mi w brzuszku za wszystkie Wasze szkraby Normalnie jest taka ruchliwa, że czasami to aż nie wierzę- łobuz jeden

My mamy kuchnię waniliowo groszkową Na ścianie i na podłodze kafle waniliowe, jedna ściana pomalowana na zielono.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:43   #401
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Tak podczytywałam i się zastanawiałam dołączyć "oficjalnie" czy nie
jak w poprzedniej ciąży dołączyłam do wątku to tylko coś na tydzień niestety.
No ale niech będzie, choć i tak podejrzewam, że będę więcej czytać niż pisać (udzielam się aktywnie równolegle i od dawna na 2 forach i z 3 wątkiem nie wiem czy wyrobię )
Widzę też, że dość sporo jest tu wrocławianek

tp. porodu mam wg usg na 29.06 więc w sumie chyba jako ostatnia stąd. Terminem wg OM się nie sugeruję ani ja ani mój lekarz, bo mi się owu na coś 30dc przesunęła i dzieć od zawsze jest młodszy coś o 2 tygodnie niż OM sugeruje.

Dzieciaczek jest ponoć zdrowym chłopcem i póki co jest Wiktorem, mam nadzieję że usg II trymestru to wszystko mi potwierdzi.

Padło pytanie który ASKOT jest najlepiej wyposażonym byłam we wszystkich 3. Na Sztabowej jest wg mnie najmniejszy zwłaszcza jeśli chodzi o rzeczy typu meble i inne większe akcesoria (a mam go rzut beretem), a 2 pozstałe są wg mnie porównywalne, wózków na Zakrzowskiej jest chyba więcej.
Witaj sąsiadko.

Cytat:
Oooo temat remontowy to i ja się dorzucę. My kuchnie robimy w białych kafelkach ściana, a podłoga beż jaśnniutki, a meble wenge (mama mówi, że diabeł), za to w łazience mamy coś między bielą,a beżem. Największy dylemat mam z kolorem ścian w sypialni i salonie, bo teraz mam sypialnie w powiedzmy bordo, a salon brązowo-beżowy i z jednej strony przerzuciłabym takie kolory na nowe mieszkanie, a z drugiej poszalała, więc szukam inspiracji na internecie
Ja bym się nad tymi meblami w kuchni jeszcze zaastanowiła. Koleżanka ma wenga w kuchni i mówi, że masakra. Wszystkie plamy, palce na nich widać. Ponoć są gorsze od białych. Ja mam ściany w kuchni beżowe a meble olcha. Mi też zależalo na takiej ciepłej. domowej tradycyjnej kuchni.

Cytat:
u mnie w kuchni jedynym jak na razie czerwonym akcentem jest ta oto lodówka" pokochałam" ją od pierwszego spojrzenia , planuje jeszcze kupić czerwony czajnik i lampę, a tak mam kuchnie w kolorze biało, szaro, dębowym z przewagą szarego
Piękna. Mnie się podobala tak ,tylko czasrna z jakimiś tam cyrkoniami była (tutaj nie widzę ich - za małe zdjecie), ale tż się nie zgodził .
Stary 2012-02-08, 16:54   #402
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Witaj sąsiadko.

:
O! Widze, ze mieszkamy blisko siebie. Kiedys trzeba bedzie zorganizowac spotkanko dla naszych brzdacow
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:07   #403
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
.

Piękna. Mnie się podobala tak ,tylko czasrna z jakimiś tam cyrkoniami była (tutaj nie widzę ich - za małe zdjecie), ale tż się nie zgodził .
mój też się na początku nie godził, ale jakoś go przekonałam i mi ją kupił przez neta , jeszcze w ramach promocji lg zapłaciło nam za jeden rachunek za prąd
Stary 2012-02-08, 17:59   #404
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32152680]

A jeszcze a propos Tormentiolu - mi się zdaje, że ja to stosowałam na trądzik:confuse d: Ale mogę się mylić, bo to było dawno temu [/QUOTE]

Tak, możliwe Ale nie byłaś wtedy noworodkiem

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Mój mały dzisiaj też jakiś spokojny jest :/
Mój też. Naprawdę, się zmówiły, czy jak????
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:20   #405
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
a ja razem z Tobą do 16-stego...
To pozostaje nam się uzbroić w cierpliwość...
Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
odpisałam już gdzieś - mam wskazanie od neurologa

może dlatego mnie to przeraża, że takie "zwykłe" pobranie, ze zgięcia łokcia - niby sto razy bardziej inwazyjne i nieprzyjemne, ale już miałam je tysiąc razy a kłucie w palec jeszcze przede mną i jestem przerażona
Nie ma się czego bać. To tylko chwilka.
Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
hejka, co bierzecie z ciuszków,żeby nasze smerfy ze szpitala odebrać? ja pierwszą rodziłam zimą więc nie było problemu,a teraz z ta pogodą to nie wiadomo ,może być na krótki rękaw,albo na kombinezon. A może dres wystarczy-nie no zwariuję zaraz.
Ja mam białe spodenki i bluzę na bodziaka, do tego czapeczka na wszelki wypadek, a jak trzeba będzie, to jakiś kocyk.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32152680]
Mnie też z rana boli. A jeszcze sobie dzisiaj rano wkręciłam stresujące myśli do głowy i od rana mam skurcze/twardnienia :/
[/QUOTE]
Mi przeszło od nadmiaru wrażeń... Zaopatrzyłam się w nospę, bo w nocy wzięłam ostatnią tabletkę. Teraz jest chyba oki.
Cytat:
Oglądam wózki na allegro i tak mi się buzia uśmiechnęła przy jednym opisie, że wam wkleje
"Stan tak jak na zdjęciach,nic mu niebrakuje.Przed kupnem zadzwon,cena do negocjacji.i sprawdzcie pierw lokalizację,gdzie ta miejscowosc się znajduję,bo byli tacy,że wózek zakupili asz z południa i po niego sie niezgłosili,nieodpowiedzi alne ludzie!Tel.xxxxxxxx,jak nieodebieram,tzn.że jestem w pracy.Napisac sms,meila odpiszę. "

A teraz mykam ogarnąć moje królestwo
Dobre!!! Uśmiałam się!
Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Padłam a tak w ogóle to dzisiaj wizyta i nie mogę się już doczekać, bo stresuje mnie ta glukoza w moczu. Wcześniej jedziemy do teściowej na obiad (więc przynajmniej dziś nie gotuję ) i pokazać jej w końcu album ślubny tak że miłego dnia życzę i do wieczora pewnie
Daj znać co nowego!
Cytat:
Tak podczytywałam i się zastanawiałam dołączyć "oficjalnie" czy nie
jak w poprzedniej ciąży dołączyłam do wątku to tylko coś na tydzień niestety.
No ale niech będzie, choć i tak podejrzewam, że będę więcej czytać niż pisać (udzielam się aktywnie równolegle i od dawna na 2 forach i z 3 wątkiem nie wiem czy wyrobię )
Widzę też, że dość sporo jest tu wrocławianek

tp. porodu mam wg usg na 29.06 więc w sumie chyba jako ostatnia stąd. Terminem wg OM się nie sugeruję ani ja ani mój lekarz, bo mi się owu na coś 30dc przesunęła i dzieć od zawsze jest młodszy coś o 2 tygodnie niż OM sugeruje.

Dzieciaczek jest ponoć zdrowym chłopcem i póki co jest Wiktorem, mam nadzieję że usg II trymestru to wszystko mi potwierdzi.

Padło pytanie który ASKOT jest najlepiej wyposażonym byłam we wszystkich 3. Na Sztabowej jest wg mnie najmniejszy zwłaszcza jeśli chodzi o rzeczy typu meble i inne większe akcesoria (a mam go rzut beretem), a 2 pozstałe są wg mnie porównywalne, wózków na Zakrzowskiej jest chyba więcej.
Witaj!
Cytat:
u nas właśnie płytki się kładą w łazience, dzisiaj jedziemy po płytki do kuchni...w jakie kolory idziesz? ja mam straszny dylemat - bo nic mi się nie podoba jeżeli chodzi o kuchnie i wykończenie ścian
Ja tacie zasugerowałam kremy i beże. Sam dobrał dekor - rewelacyjny! Sama bym lepiej nie wybrała!
Kuchnię myślę, że podobnie, pewnie meble wziął w brązie... Zapomniałam zapytać...
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hello!
Ależ mam dość siedzenia w domu, a Maksiu jeszcze parę dni musi zostać po przeziębieniu i tak się "kisimy" razem Za to zgłebiam różne tematy dzieciowe przez internet Na mojej liście tak odruchowo wpisałam "butelka Avent", ale dużo dobrego wyczytałam tez na temat Tommee Tippee, więc jak będę kupować drugą, to tą wybróbuję.
Proszę bardzo
Już jest w pierwszym poście
Dzięki!
Ja mam i AVENT i TT. Zobaczymy co wybierze maleństwo.

W ogóle tata postawił mnie przed dylematem... Powiedział, żeby budować dom krok po kroku, nie spieszyć się z tym... Że z małym dzieckiem będzie nam wygodniej w mieście. I rzucił temat kupienia mieszkania. Problem w tym, że ja bym chciała duże mieszkanie, takie jak mnie interesuje to prawie 600 tysięcy... (104m). Tata sugeruje kupienie mieszkanka około 65m, nowego developerskiego... Takiego jak on kupił. Nie wiem co myśleć. Mąż pewnie mi przytaknie i nic nie wniesie do rozmowy. Mam zagwozdkę. Naszego mieszkanka byśmy oczywiście nie sprzedawali, tylko wynajęli - centrum miasta, blisko na 3 uniwersytety... Sama już nie wiem.
Stary 2012-02-08, 18:20   #406
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość

No nie
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:24   #407
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
To pozostaje nam się uzbroić w cierpliwość...

Nie ma się czego bać. To tylko chwilka.

Ja mam białe spodenki i bluzę na bodziaka, do tego czapeczka na wszelki wypadek, a jak trzeba będzie, to jakiś kocyk.

Mi przeszło od nadmiaru wrażeń... Zaopatrzyłam się w nospę, bo w nocy wzięłam ostatnią tabletkę. Teraz jest chyba oki.

Dobre!!! Uśmiałam się!

Daj znać co nowego!

Witaj!

Ja tacie zasugerowałam kremy i beże. Sam dobrał dekor - rewelacyjny! Sama bym lepiej nie wybrała!
Kuchnię myślę, że podobnie, pewnie meble wziął w brązie... Zapomniałam zapytać...

Dzięki!
Ja mam i AVENT i TT. Zobaczymy co wybierze maleństwo.

W ogóle tata postawił mnie przed dylematem... Powiedział, żeby budować dom krok po kroku, nie spieszyć się z tym... Że z małym dzieckiem będzie nam wygodniej w mieście. I rzucił temat kupienia mieszkania. Problem w tym, że ja bym chciała duże mieszkanie, takie jak mnie interesuje to prawie 600 tysięcy... (104m). Tata sugeruje kupienie mieszkanka około 65m, nowego developerskiego... Takiego jak on kupił. Nie wiem co myśleć. Mąż pewnie mi przytaknie i nic nie wniesie do rozmowy. Mam zagwozdkę. Naszego mieszkanka byśmy oczywiście nie sprzedawali, tylko wynajęli - centrum miasta, blisko na 3 uniwersytety... Sama już nie wiem.

W sumie ma rację. Ja bym skorzystała z propozycji, a mieszkanie wynająć, skoro macie w takiej dobrej okolicy. Na pewno ktoś się znajdzie chętny.
Chciałabym, żeby mój na coś takiego wpadł. Ma firmę geodezyjną, a mój Mąż ma studia geodezyjne w fazie zawieszenia, bo musieliśmy się przenieść do Holandii. Marzy mi się, że ojciec proponuje mu pracę u siebie, my znajdujemy mieszkanie i przenosimy się do kraju. Szczerze to tęskni mi się i w takie dni, jak dziś, że jestem cały dzień sama, nie mam nawet do kogo się odezwać, o odwiedzinach nie wspominając . Z drugiej strony tutaj mają mega czaderski socjal i wsparcie dla rodzin... no cóż.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:35   #408
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
lodówka fajna, widziałam taką jeszcze side by side i pralkę do kompletu i kuchenkę mikrofalową

Cytat:

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

to moje dziecko dziś tak się przemieszcza że dziurę zaraz mi zrobi

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:44   #409
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Na pewno nie ma się co śpieszyć z budową domu, bo robi się to prawdopodobnie na całe życie Ja jednak nie zdecydowałabym się na kupno nowego mieszkania. Mieszkać gdzie macie, a każde kolejne mieszkanie, to dodatkowe koszty (czynsz trzeba płacić). My mieszkamy w swoim mieszkaniu (60m2) i planujemy na wiosnę zacząć budowę domu. Mamy też drugie mieszkanie, takiej samej wielkości, które wynajmujemy młodemu małżeństwu. Powiem Wam, że to nie na moje siły. Ciągle trzeba się martwić co tam się dzieje. A to impreza w środku nocy, a to śmieci na klatce itd. Zastanawiamy się właśnie, czy nie sprzedać tego mieszkania i mieć jeden problem z głowy.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:44   #410
Timii
Rozeznanie

moja mala za to jakas spokojna, ona zreszta wogole jest spokojna. moze jak troszke urosnie to da sie bardziej we znaki
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:46   #411
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

Też mam zamiar wyremontować mieszkanie w kremach i beżach a pierwszą wersję miałam w szarościach
Odnośnie mieszkania to możecie zwrócić uwagę na deweloperskie ze skosami, płacisz tylko za powierzchnię użytkową, a pow. całkowitą masz większą. My teraz kupiliśmy takie mieszkanie 85m a płaciliśmy za 60m, skosy są tylko sypialniach co mi zupełnie nie przeszkadza.
Cytat:

Dzisiaj biometr niekorzystny dla naszych dzieci

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-02-08 o 19:11
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:48   #412
kism
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32159355]A ja, tak jak dzisiaj, chciałabym spędzić każdy dzień - jest 15, a ja mam ugotowany obiad (zapiekanka, więc tylko do piekarnika na podgrzanie), upieczone ciasto, zrobione zakupy, teraz tylko prysznic i czekam na mamę, żeby jej pokazać wszystko, co mam dla dziecka i o dziecku [/QUOTE]

Pięknie!
A rano jeszcze pisałaś, że niezbyt się czujesz, a tu tyle energii widać w Ciebie wstąpiło

Cytat:
Największy dylemat mam z kolorem ścian w sypialni i salonie, bo teraz mam sypialnie w powiedzmy bordo, a salon brązowo-beżowy i z jednej strony przerzuciłabym takie kolory na nowe mieszkanie, a z drugiej poszalała, więc szukam inspiracji na internecie
I ja się dorzucę do tematu
Sypialnię mam fioletowo-zieloną, a salon bardzo ciemny brąz z niebieskim Rok przed remontem, jakby mi ktoś powiedział, że się na takie kolory zdecyduję to bym nie uwierzyła, a teraz nie wyobrażam sobie innych

Cytat:
Hmm, dużo za i przeciw można znaleźć dla każdego rozwiązania. Niestety nikt za Was decyzji nie podejmie, musicie sami przemyśleć, co dla Was będzie najwygodniejsze i najlepsze
A pozwól, że zapytam... Tak mnie to zastanawia Wspominałaś, że rodzice będą sprzedawać dom, a Wy chcecie budować... To nie moglibyście Wy w tym domu zamieszkać, czy nawet kupić go od rodziców? Czy też Wasza wizja różni się bardzo od tego domu?
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:55   #413
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość

Żabciu, ja zaczęłam ciążę od słodyczomanii trwała cały 2. miesiąc
a cały trzeci miesiąc i pół czwartego pochłaniałam maniakalnie kapustę kwaszoną i konserwowe ogórki, a słodyczy nie miałam ochoty nawet oglądać
tato powtarzał mi "pięknie wyglądasz, ciąża Ci służy, będzie chłopak" - no i jest

teraz pochłaniam wszystko
U mnie slodyczomania trwa juz 23tygodnie i konca nie widac .. dalej mnie do kwasnego / ostrego nie ciagnie Ale wiadomo to zalezy od kobiety A z tym ze mi ciaza sluzy to slyszalam od wszystkich tak samo ze bedzie chlopak

Czyli tato mial racje

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Załącznik 4488060

po za tym mam jeszcze body, 2 prześcieradełka i kilka pieluch tetrowych i 2 takie flanelowe jak prześcieradła :P

spać nie mogłam w nocy. teraz jeszcze mam nadzieje ostatnie poprawki w pracy i przygotować się do obrony
super

ja od poczatku ciazy to moze 2-3 noce przespalam cale tak to sie budze

Witajcie mamuski

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:02   #414
Efijy
Rozeznanie

kism dzięki za kciuki ja po wizycie wszystko ok mały waży już 1400 g powiedział że troszkę ponad normę
Ostatnio rozmawialiśmy o kasie z ZUS i przyszła mi ale za okres od 3 do 8.02. także chyba za te pierwsze 33 dni stycznia ZUS nie płaci, tylko na papierze tak jak wam pisałam napisali że przekazują dokumenty celem wypłaty wynagrodzenia ale za okres od 1 stycznia do 8 lutego a teraz wypłacili za 5 dni
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:04   #415
kism
Wtajemniczenie

Byłam na zakupach w markecie, to podeszłam na dział dziecięcy
Oglądałam ubranka sobie ubranka... i popatrzyłam jeszcze na butelki TT, fajne one są, takie grubaski, łatwo je będzie umyć, ale z drugiej strony... Jak takie starsze niemowlę chce sobie już potrzymać samo butelkę, to taką grubą będzie mu trudniej, a nie znalazłam (szukałam na allegro) jakichś uchwytów do dokupienia. Także jedna przewaga Aventu to to, że można dokupić takie uchwyty - http://allegro.pl/uchwyty-uchwyt-usz...081807135.html i one do każdej jednej butli czy niekapka potem pasują, jesli nasze dziecko będzie lubiło tak sobie trzymać. Co prawda w niektórych TT też są takie uchwyty, ale nie wiem, czy da się je przekładać do wszystkich niekapków potem... Ale to taki szczegół
Stary 2012-02-08, 19:08   #416
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
kism dzięki za kciuki ja po wizycie wszystko ok mały waży już 1400 g powiedział że troszkę ponad normę
Ostatnio rozmawialiśmy o kasie z ZUS i przyszła mi ale za okres od 3 do 8.02. także chyba za te pierwsze 33 dni stycznia ZUS nie płaci, tylko na papierze tak jak wam pisałam napisali że przekazują dokumenty celem wypłaty wynagrodzenia ale za okres od 1 stycznia do 8 lutego a teraz wypłacili za 5 dni
Ale duży Twój maluch rośnie jak na drożdżach

Stary 2012-02-08, 19:10   #417
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Super, że wszystko dobrze! To z wagą Twój mały chyba przoduje póki co Żeby tylko do porodu nie chcial jakiejś rekordowej wagi osiągnąć
ZUSu nie ogarniam, na szczęście mi pracodawca będzie wypłacać zasiłek...
Stary 2012-02-08, 19:10   #418
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
W sumie ma rację. Ja bym skorzystała z propozycji, a mieszkanie wynająć, skoro macie w takiej dobrej okolicy. Na pewno ktoś się znajdzie chętny.
Chciałabym, żeby mój na coś takiego wpadł. Ma firmę geodezyjną, a mój Mąż ma studia geodezyjne w fazie zawieszenia, bo musieliśmy się przenieść do Holandii. Marzy mi się, że ojciec proponuje mu pracę u siebie, my znajdujemy mieszkanie i przenosimy się do kraju. Szczerze to tęskni mi się i w takie dni, jak dziś, że jestem cały dzień sama, nie mam nawet do kogo się odezwać, o odwiedzinach nie wspominając . Z drugiej strony tutaj mają mega czaderski socjal i wsparcie dla rodzin... no cóż.
Jaką propozycję? Tata nie proponował, że kupi nam mieszkanie... Mamy je sobie kupić sami i dodatkowo powoli budować dom...

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Na pewno nie ma się co śpieszyć z budową domu, bo robi się to prawdopodobnie na całe życie Ja jednak nie zdecydowałabym się na kupno nowego mieszkania. Mieszkać gdzie macie, a każde kolejne mieszkanie, to dodatkowe koszty (czynsz trzeba płacić). My mieszkamy w swoim mieszkaniu (60m2) i planujemy na wiosnę zacząć budowę domu. Mamy też drugie mieszkanie, takiej samej wielkości, które wynajmujemy młodemu małżeństwu. Powiem Wam, że to nie na moje siły. Ciągle trzeba się martwić co tam się dzieje. A to impreza w środku nocy, a to śmieci na klatce itd. Zastanawiamy się właśnie, czy nie sprzedać tego mieszkania i mieć jeden problem z głowy.
Nie zamierzamy sprzedawać mieszkania. Nieruchomości to inwestycja. Zwłaszcza, że wynajem starego mieszkania sprawiłby, że nie odczulibyśmy kredytu, który musielibyśmy wziąć.
U nas budowa domu wiąże się z koniecznością poszukania pracy na wsi/ w małej miejscowości. Moglibyśmy dojeżdżać do dotychczasowej pracy i takie były plany, ale z małym dzieckiem nie da rady. 3 godziny dziennie na dojazdy - nie damy rady. Może za 3-4 lata jak już dziecko będzie większe, będzie można zaryzykować przeprowadzkę i kolejne zmiany w życiu.
Cytat:
Też mam zamiar wyremontować mieszkanie w kremach i beżach a pirwszą wersję miałam w szarościach
Odnośnie mieszkania to możecie zwrócić uwagę na deweloperskie ze skosami, płacisz tylko za powierzchnię użytkową, a pow. całkowitą masz większą. My teraz kupiliśmy takie mieszkanie 85m a płaciliśmy za 60m, skosy są tylko sypialniach co mi zupełnie nie przeszkadza.

Dzisiaj biometr jest niekorzystny dla naszych dzieci
Te 104 metry to właśnie 60 kilka m plus antresola. Fajne. Tylko cena ogromna...
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hmm, dużo za i przeciw można znaleźć dla każdego rozwiązania. Niestety nikt za Was decyzji nie podejmie, musicie sami przemyśleć, co dla Was będzie najwygodniejsze i najlepsze
A pozwól, że zapytam... Tak mnie to zastanawia Wspominałaś, że rodzice będą sprzedawać dom, a Wy chcecie budować... To nie moglibyście Wy w tym domu zamieszkać, czy nawet kupić go od rodziców? Czy też Wasza wizja różni się bardzo od tego domu?
Dom jest stary (koniec lat 60tych), nawet zastanawiałam się, czy nie przeprowadzić się tam, ale pewnie niedługo zaczną budować zaraz obok dwupasmówkę... Skończy się sielska atmosfera. Dlatego rodzice chcą sprzedawać dom.
Nie mam pojęcia co zrobić. Małż obecnie nie wykazuje ochoty na rozmowy... Gra...
Stary 2012-02-08, 19:16   #419
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Jaką propozycję? Tata nie proponował, że kupi nam mieszkanie... Mamy je sobie kupić sami i dodatkowo powoli budować dom...

Nie zamierzamy sprzedawać mieszkania. Nieruchomości to inwestycja. Zwłaszcza, że wynajem starego mieszkania sprawiłby, że nie odczulibyśmy kredytu, który musielibyśmy wziąć.
U nas budowa domu wiąże się z koniecznością poszukania pracy na wsi/ w małej miejscowości. Moglibyśmy dojeżdżać do dotychczasowej pracy i takie były plany, ale z małym dzieckiem nie da rady. 3 godziny dziennie na dojazdy - nie damy rady. Może za 3-4 lata jak już dziecko będzie większe, będzie można zaryzykować przeprowadzkę i kolejne zmiany w życiu.

Te 104 metry to właśnie 60 kilka m plus antresola. Fajne. Tylko cena ogromna...

Dom jest stary (koniec lat 60tych), nawet zastanawiałam się, czy nie przeprowadzić się tam, ale pewnie niedługo zaczną budować zaraz obok dwupasmówkę... Skończy się sielska atmosfera. Dlatego rodzice chcą sprzedawać dom.
Nie mam pojęcia co zrobić. Małż obecnie nie wykazuje ochoty na rozmowy... Gra...
No to rzeczywiście wysoka cena jak na 60m z antresolą, ale pewnie wysoki standard wykończenia?
Racja, nieruchomości to inwestycja, a poza tym teraz w kryzysie staniały i nadal tanieją, nie opłaca się sprzedawać jak nie ma potrzeby, mój tż pracuje w nieruchomościach więc co nieco wiem od niego

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-02-08 o 19:21
Stary 2012-02-08, 19:25   #420
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
No to rzeczywiście wysoka cena jak na 60m z antresolą, ale pewnie wysoki standard wykończenia?
Racja, nieruchomości to inwestycja, a poza tym teraz w kryzysie staniały i nadal tanieją, nie opłaca się sprzedawać jak nie ma potrzeby, mój tż pracuje w nieruchomościach więc co nieco wiem od niego
developerskie... Do wykończenia...
Liczą sobie sporo za metr...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości