Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 16:34   #1261
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Hej hej,

nadrobiłam tylko ostatnie strony pobieżnie bo dużo do czytania, a ja dzisiaj czasu mam mało, więc przepraszam,że się odniosę tylko tak po łepkach .
Włoski mi się posypały gdzieś tak 4 miesiące po porodzie, było tego multum , ale że mam krótkie to aż tak strasznie nie wyszło, bo nowe szybko zagęściły czuprynę.W ciąży włosy popadają w stan jakby uśpienia i potem się budzą i jeśli przespały czas "wypadu" to lecą w cholerkę.Ale za to mi bardzo pociemniały po porodzie , miałam prawie czarne.
Super,że wizyty udane

Mała trzymaj się tam dzielnie

Ja mam rajstopki na 56-62 i nie przesadzałabym ,że to takie trudne do ubrania, Nina urodziła się w mrozy , więc jak wychodziłam na dwór to miała te rajstopki ( frotte ) one wcale nie są obcisłe jak nasze dorosłe rajstopy, a "odginać"( wiadomo możliwie najmniej i delikatnie) nózki czy rączki i tak trzeba cokolwiek się zakłada. Skarpetki dla dzieci też są mega luźne,wręcz spadają , nigdy odciśnięć nie widziałam na nózkach.

Fotki piękne , ja tam uważam ,że brzuchy ciążowe są urocze
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:37   #1262
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

rano byłam u lekarza na wizycie i cóż mogę powiedzieć poza tym, że mój lekarz jest jakiś dziwny

tydzień praktycznie już 32tc a ten ani USG ani nic... (a ostatnie miałam u niego 4d w 22tc)

powiedział, że wszystko jest ok. Bóle, a'la skurcze to kopanie dziecka.

WAGA! w ciągu trzech tygodni przytyłam, aż 2,6kg co daje 9,5kg od początku ciąży - masakra jestem załamana i nie wiem skąd te 2,6kg skoro nie jem dużo cały czas tak samo normalnie.

przez tą wage rano nie miałam apetytu i zjadłam dopiero o 10

idę Was poczytać...

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

a co się przejmujesz czekoladą miałaś ochotę to zjadłaś

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

karolca Ty to chudzina jesteś więc możesz jeść i jeść te słodycze ja po małej ilości objadania się słodyczami wyglądałabym jak pączek
az? Nie przesadzaj moze zatrzymalo Ci sie troche wody, dziecko w koncu tez niezle przybiera juz na wadze, moim zdaniem 9,5 kilo od poczatku to waga perfekcyjna, sama chcialabym tylko tyle przytyc! teraz juz bedziesz przybierac na wadze, mniej lub bardziej, bo dzidzius rosnie przeciez, ale moim zdaniem zamkniesz sie w tych ksiazkowych 14-15 kilo, czego okrutnie CI zazdroszcze
Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
To jeszcze raz próbuję wstawić fotkę mojego koszyczka
Mam nadzieję, że na pierwsze 3 miesiące wystarczy..
Fajny powinien wystarczyc
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:41   #1263
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Oj Dziewczyny ja też dołączam się do Waszego grona. Czuję się opuchnięta i ogólnie mało atrakcyjna. Mąż na mnie krzyczy, że jemu się podobam i mam głupot nie opowiadać, ale wiadomo jak kobieta sobie coś ubzdura to koniec i kropka. Lecę się trochę ogarnąć bo dopiero podniosłam się z łóżka. Chyba dziś mam gorszy dzień :/
I ja również dołączam czuję się okropnie, nie dość że jak grubas jakiś ale to nic, włosy porażka, cera średnio i jak mam gdzieś wyjść szlak mnie trafia bo albo się dziwne czuję w tych ciuchach albo włosy idiotyczne.
Nie chcę kupować teraz ciuchów bo już jestem tak blisko końca, a brakuje mi ubioru z przed ciąży bo teraz to tylko getry i tuniki aby brzuch zakryć albo spodnie i bluzki długie
spódniczka ciążowa poszła na dno szały bo nie mam rajstop wszystkie mnie cisną a boję się kupić jakieś bo okażą się za małe i też przycisną i co sukienki to już też przy krótkie przez ten duży brzuch...

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
MARUDO!!! Bo tak Cię mogę nazwać. Śliczna jesteś! Zdjęcia same za siebie mówią
Asika21 tu racja zgadzam się całkowicie, Ty akurat wyglądasz cudnie - olśniewająco

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Melduje sie w nowym wątku, jak zwykle spóźniona ale jestem

Kupiliśmy wózek
ładny

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Dzien doberek

dzisiaj zaczynam 35 tydzien!!

Jolka kciuki za wizyte,

u mnie ok, kawa zbozowa pita 3x dziennie z mlekiem poprawia u mnie trawienie jak nie wiem co
co do polki nad lozeczkiem, to ja jednak nie bede miec nad lozeczkiem nic oprocz naklejek na sciane, o rany wczoraj wybieralismy, skonczylo sie na kwiatkach i pszczolkach, moja przyjaciolka Maja bedzie zadowolona a polke albo kupie taka jak na ksiazki waska regalowa, albo Tz zrobi sam - ale to bedzie stalo obok lozeczka.

moj Tz wczoraj mnie bardzo pozytywnie zaskoczyl. jak wrocil z pracy poszlismy na krotki spacer z psem (bo moje spacery w ciazy trwaja 10min, i Tz siada na kompa i wlacza swoja gre war of warcraft i cos klika i klika, pytam co robisz a on zaraz skoncze. po pol godzinie skonczyl i usiadl na kanape, po chwili mowi ...skonczylem z gra, pozegnalem sie ze wszystkimi tam (powiedzieli ze mam jaja ze odchodze, bedzie im mnie brakowalo (glos lamiacy sie, kurcze zzylem sie, ale dziecko w drodze, w lustrze patrze - nie chce tak wygladac, zaraz ide na silownie zamiast siedziec 5h/dziennie przy kompie. i znajomi z gry pisalido niego...powodzenia w rzeczywistosci!!!powiedzi al ze sie uzaleznil (nie dalo sie nie zauwazyc) i szkoda zycia aby spedzac je w innym swiecie.
wieczorem ogladalismy filmy...a Tz do mnie; o rany jaki wieczor dlugi

dziękuję za kciuki

i gratuluję 35tc

nigdy nie piłam kawy zbożowej - dobra ona jest??

Brawo dla TŻta chciałabym aby i mój TŻ rzucił tak piwsko i fajki

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:45   #1264
tynka88
Zadomowienie

ja tez myslalam nad rajstopkami, ale doszlam do wniosku ze kupie na jesien/zime jak maluszek bedzie wiekszy.

Emigra czas pokaze jak to bedzie, ja tez w tej chwili kieruje sie w sumie wygladem swojego ciała ,troche moze finansami.
Moze jestem próżna ,ale dla mnie to zebym sie czula dobrze w swoim ciele jest naprawde wazne, a wiem ze jesli bede miala spora nadwage i rozstepy to odbije sie to na calym moim ,TZ i dziecka zyciu .Jeszcze jak dojda koszmarne przezycia z porodu to juz w ogole.
W ogole zle mi z tymi moimi myslami.

Jolka nie przytylas wcale duzo, to normalny przyrost wagi wiec nie panikuj) dzidzia Ci rośnie , cyce pewnie troche tez wiec waga tez

a podejscie twojego lekarza dziwne, ja bym nie wytrzymala tyle czasu w niewiedzy...

Ja nie potrafie jesc mniej niz teraz, bo poprostu mnie mdli z głodu.
Dzis zjadłam bułe z twarogiem i miodem, jabłko, banana, talerz sałatki z kurczakiem,troszke zupy, na kolacje planuje jakies kanapeczki z dzemem i zoltym serem, ale najgorszy głód mam wieczorem...

Troche poodukrzalam, zrobilam ta zupe, spacer i brzuszek mi twardnieje a mały sie wierci w najlepsze.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-02-08 o 16:46
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:45   #1265
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
az? Nie przesadzaj moze zatrzymalo Ci sie troche wody, dziecko w koncu tez niezle przybiera juz na wadze, moim zdaniem 9,5 kilo od poczatku to waga perfekcyjna, sama chcialabym tylko tyle przytyc! teraz juz bedziesz przybierac na wadze, mniej lub bardziej, bo dzidzius rosnie przeciez, ale moim zdaniem zamkniesz sie w tych ksiazkowych 14-15 kilo, czego okrutnie CI zazdroszcze
No może nie, aż ale dla mnie to dużo ja rozumiem jak tyłam ten 1kg przez 3tygodnie czy nawet te 1,5kg ale prawie 3kg ???? dla mnie to dużo chciałam zmieścić się w 10-12kg ale chyba niestety jest to nie realne.
Moja mama w każdej ciąży tyła bardzo mało ok 10kg, teściowa również.

Chciałabym się zamknąć w tych 14-15kg ale jakoś nie wiem czy jest to możliwe jeszcze tyle przede mną

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 16:48   #1266
anagat
Zadomowienie

A te ciuszki już pokazywałam??
Wiem ,że kombinezonik to taki bożonarodzeniowy.. ale mam to w D...
Jest śliczny, mięciusi i nie za ciepły.. a kosztował UWAGA 1 euro
Zaraz spróbuję fotki dodać..

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2012-02-08 o 16:49
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:50   #1267
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja tez myslalam nad rajstopkami, ale doszlam do wniosku ze kupie na jesien/zime jak maluszek bedzie wiekszy.

Emigra czas pokaze jak to bedzie, ja tez w tej chwili kieruje sie w sumie wygladem swojego ciała ,troche moze finansami.
Moze jestem próżna ,ale dla mnie to zebym sie czula dobrze w swoim ciele jest naprawde wazne, a wiem ze jesli bede miala spora nadwage i rozstepy to odbije sie to na calym moim ,TZ i dziecka zyciu .Jeszcze jak dojda koszmarne przezycia z porodu to juz w ogole.

Jolka nie przytylas wcale duzo, to normalny przyrost wagi wiec nie panikuj) dzidzia Ci rośnie , cyce pewnie troche tez wiec waga tez

Ja nie potrafie jesc mniej niz teraz, bo poprostu mnie mdli z głodu.
Dzis zjadłam bułe z twarogiem i miodem, jabłko, banana, talerz sałatki z kurczakiem,troszke zupy, na kolacje planuje jakies kanapeczki z dzemem i zoltym serem, ale najgorszy głód mam wieczorem...

Troche poodukrzalam, zrobilam ta zupe, spacer i brzuszek mi twardnieje a mały sie wierci w najlepsze.
ja rajstopki kupuje dopiero po wakacjach bo teraz to chyba nie ma sensu

A dla mnie to dużo nie spodziewałam się takiego przyrostu w ciągu 3tygodni liczyłam na maks 1,5kg a nie 3 i musiałam się pożegnać z dzisiejszym ciastem !!

co do głodu mnie też napada wieczorem

a dziś jem co 3h rano nic nie zjadałam bo jakoś nie mogłam widząc tą wage odechciało mi się... i zjadłam dopiero o 10 śniadanie + jogurt mały pitny po 3h banana a po kolejnych 3h obiad mały i kawe z mlekiem teraz zjem kolacje o 19 a potem o 22 ostatni posiłek jakaś przekąska czy jogurt czy jabłko albo płatki z mlekiem i potem sen ok 24

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 16:55   #1268
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
No może nie, aż ale dla mnie to dużo ja rozumiem jak tyłam ten 1kg przez 3tygodnie czy nawet te 1,5kg ale prawie 3kg ???? dla mnie to dużo chciałam zmieścić się w 10-12kg ale chyba niestety jest to nie realne.

Chciałabym się zamknąć w tych 14-15kg ale jakoś nie wiem czy jest to możliwe jeszcze tyle przede mną
Jolkaaa przestań już mi też ciężko się pogodzić z moim wyglądem, ale to pewnie jak każdej z nas... 9,5 kg w 32 tc to wcale nie jest dużo, przecież dziecko, wody, łożysko to wszystko waży... decydując się na dziecko wiedziałyśmy, że w ciąży przytyjemy i pewnie każda z nas marzyła o tym, żeby przytyć 8-10 kg, no ale trudno nie da się... mi też poszło w brzuch, ale też przede wszystkim w biodra - ciekawe czy wcisnę swoje jeansy po ciąży bo na razie kończą mi się w połowie ud... mówi się trudno, będzie motywacja do tego, żeby poćwiczyć i też przeraża mnie moje +30 cm w pasie... zastanawiam się jak będzie wyglądał mój brzuch po ciąży... jednak najważniejsze dla mnie jest to, że istotka którą noszę w sobie jest zdrowa i prawidłowo się rozwija... a to że nie będę wyglądać już jak modelka... trudno za to będę mieć kogo kochać i kto mnie będzie kochał bezgraniczną miłością

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:57   #1269
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
został mi miesiąc i 6 dni do porodu a ja caly czas nie spakowana
a mi 54dni choć nie wiem kiedy Orzech będzie chciał wyjść a torby nie mam jeszcze spakowanej chcę ją spakować po Walentynkach

a TŻ dziś mnie pytał czy w weekend skręcamy łóżeczko podjarany tym jest :P

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mam problem ze zdjęciem obrączki... Jakieś pomysły?
Mydło, olej, tłuszcz nie zdały egzaminu, obrączka nie chce przejść przez zgięcie. A zdjąć muszę, bo dłonie zaczęły mi mocniej puchnąć
mi schodzi jak wysmaruje ręce kremem

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Mam wiesci od Małej:

Wczoraj wieczorem napisala mi eska, ale nie mialam jak wejsc na kompa.
Nie bede dokladnie cytowac.
Zatrzymali ja w szpitalu, podlaczyli ktg, wyszly skurcze ponad 90 (gdzie skala skurczy jest od 0-100) wiec duze te skurcze. Fenoterolu we wlewie nie podlaczyli jej, bo lekarz stwierdzil, ze az tak z natura walczyl nie bedzie. Dostaje znow papaweryne rozkurczowo i dexaven (pewnie na rozwoj plucek). Mała pisala ze skurcze ma czeste nawet co 10 minut i byla wystraszona, czy to nie juz...
Dzis do mnie jeszcze n ie pisala, wiec nie wiem jak nocka...

kciuki za wizyte!
Oj Mała to się namęczy trzymam kciuki aby wszystko było ok i dzidziuś posiedział jeszcze w brzuszku

Aguśka dziękuję za kciuki

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 17:00   #1270
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Jolka, ja czuję sie ostatnio podobnie tyję bardzo szybko, a wcale nie jem jakoś bardzo dużo, a słodycze ograniczyłam wręcz...
Tyle, że ja mała jestem i u mnie to szybko widać, nawet po moich chudych do tej pory nogach;/ ja chciałam się zmieścić maks w 12 kg, ale to nierealne..
najgorzej, że mi ciężko z tą wagą, szybko dostaję zadyszki itp.
Wcześniej jakoś nie przejmowałam się tym, ale w ostatnich dniach mnie jakoś złapało;/

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-02-08 o 17:03
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:01   #1271
Asika21
Rozeznanie

Cytat:

Jolkaaa ja przytyłam 21 kg, przed ciążą można było moją talię objąć dwoma rękoma, a teraz jestem grubas jak się patrzy. Z wizyty na wizytę tyję 3 kg. Też myślałam, że zamknę się w tych 12-15 kg, a teraz modlę się aby nie przekroczyć 25 kg. Złości mnie, że nie mogę sobie kupić jakiegoś ciuszka, bo został miesiąc do porodu więc nie ma sensu, a po ciąży nie wiem czy wrócę do swojej dawnej figury. Najgorsze jest to jak widzisz się z kimś po jakimś czasie i mówią Ci jak to strasznie przytyłaś i że tu Ci przybyło, tu Ci spuchło Niby mąż mnie pociesza, ale tak naprawde to nie wystarcza. Ale chyba każda z nas tak ma i mam nadzieję, że jak dziecko się pojawi to przestanę się tym przejmować. I jak pomyślę, że po porodzie (jak już trochę wypocznę) ruszę na zakupy i pewnie pół galerii wykupię, to od razu mi lepiej To mnie pociesza I napewno sobie tej przyjemności nie odbiorę

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:03   #1272
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
Jolkaaa przestań już mi też ciężko się pogodzić z moim wyglądem, ale to pewnie jak każdej z nas... 9,5 kg w 32 tc to wcale nie jest dużo, przecież dziecko, wody, łożysko to wszystko waży... decydując się na dziecko wiedziałyśmy, że w ciąży przytyjemy i pewnie każda z nas marzyła o tym, żeby przytyć 8-10 kg, no ale trudno nie da się... mi też poszło w brzuch, ale też przede wszystkim w biodra - ciekawe czy wcisnę swoje jeansy po ciąży bo na razie kończą mi się w połowie ud... mówi się trudno, będzie motywacja do tego, żeby poćwiczyć i też przeraża mnie moje +30 cm w pasie... zastanawiam się jak będzie wyglądał mój brzuch po ciąży... jednak najważniejsze dla mnie jest to, że istotka którą noszę w sobie jest zdrowa i prawidłowo się rozwija... a to że nie będę wyglądać już jak modelka... trudno za to będę mieć kogo kochać i kto mnie będzie kochał bezgraniczną miłością
No tak racja, ale widzisz ja mimo wszystko będę się użalać taka jestem i nic na to nie poradzę... źle mi z tymi kg i już choć co będzie to będzie, jeść muszę przecież a odchudzać będę się po ciąży tylko obym ja w coś weszła po tej ciąży bo nie wyobrażam sobie w pierwsze dni wybrać się na zakupy w takim stanie.

Choć moja mama to była dobra od razu po wyjściu ze szpitala jak wróciła do domu z bratem, nakarmiła go i poszedł spać więc został z nim ojciec a matka wsiadła w taksówkę i pojechała na miasto kupiła wózek, buty sobie, ciuchy, załatwiła w urzędzie stanu cywilnego rejestracje dziecka plus pojechała do zusu załatwić papiery itp. ja nie dałabym rady tak o w ten sam dzień ledwo po wyjściu ze szpitala :P

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 17:03   #1273
anagat
Zadomowienie

kurcze no już tak pozmniejszałam zdjecia i ich załadować nie mogę

no w końcuuuu..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (32,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (52,9 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2012-02-08 o 17:07
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:07   #1274
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Jolka, ja czuję sie ostatnio podobnie tyję bardzo szybko, a wcale nie jem jakoś bardzo dużo, a słodycze ograniczyłam wręcz...
Tyle, że ja mała jestem i u mnie to szybko widać, nawet po moich chudych do tej pory nogach;/ ja chciałam się zmieścić maks w 12 kg, ale to nierealne..
najgorzej, że mi ciężko z tą wagą, szybko dostaję zadyszki itp.
Wcześniej jakoś nie przejmowałam się tym, ale w ostatnich dniach mnie jakoś złapało;/
no ja tak samo, słodyczy jem tyle co nic albo wcale, jem mało i zjadam owoce, jogurty a nie jakieś chipsy czy słodycze to raz na jakiś czas zjem jakieś chipsy czy paluszki. A tak na codzień zjem jednego cukierka czy kawałek czegoś tam ale nie żeby zjadać w dużych ilościach ja nawet całego batona nie zjadłam w ciąży ani razu tylko na kawałki go jem ewentualnie pół a mimo to tyje i czuję się okropnie....

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 17:09   #1275
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:

Jolka ktos powinien ustawic Cie do pionu kobieto! Dziwie sie, ze jeszcze tego nie zrobil twoj maz
9.5 kg to nie tragedia, juz nawet nie mowie ze jest super, choc jest. Nawet jesli Tobie sie wydaje, ze jestes otyla i brzydka, to zdaj sie na opinie innych, Ty nie jestes dla siebie obiektywna. Zacznij cieszyc sie ze swojego stanu, bo nie bedzie on trwal wiecznie, najwazniejsze przeciez ze dobrze sie czujesz, nie masz powaznych dolegliwosci, a dzidzia zdrowo sobie rosnie. Zobacz co przechodza inne dziewczyny, ile wyrzeczen i strachu przed przedwczesnym porodem. Przestan sie zadreczac, bo dziecko to czuje.
Skoro nie objadasz sie za troje, nie powinnas miec wyrzutow sumienia, widocznie taka twoja natura. Skup sie wiec na rzeczach waznych i zacznij usmiechac, bo kazdy twoj post jest przepelniony smutnymi buzkami
To tyle, a na koniec przytulasek, zeby Ci nie bylo znow smutno
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:11   #1276
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolkaaa ja przytyłam 21 kg, przed ciążą można było moją talię objąć dwoma rękoma, a teraz jestem grubas jak się patrzy. Z wizyty na wizytę tyję 3 kg. Też myślałam, że zamknę się w tych 12-15 kg, a teraz modlę się aby nie przekroczyć 25 kg. Złości mnie, że nie mogę sobie kupić jakiegoś ciuszka, bo został miesiąc do porodu więc nie ma sensu, a po ciąży nie wiem czy wrócę do swojej dawnej figury. Najgorsze jest to jak widzisz się z kimś po jakimś czasie i mówią Ci jak to strasznie przytyłaś i że tu Ci przybyło, tu Ci spuchło Niby mąż mnie pociesza, ale tak naprawde to nie wystarcza. Ale chyba każda z nas tak ma i mam nadzieję, że jak dziecko się pojawi to przestanę się tym przejmować. I jak pomyślę, że po porodzie (jak już trochę wypocznę) ruszę na zakupy i pewnie pół galerii wykupię, to od razu mi lepiej To mnie pociesza I napewno sobie tej przyjemności nie odbiorę
Ja takiej przyjemności po porodzie nie będę miała aby iść i kupić tonę ciuchów dla siebie ze względów finansowych niestety
Mąż również mnie pociesza, twierdzi że tylko brzuch mi przytył ale wcale nie bo trochę w uda i tyłek poszło...
Może przeginam bo niby 9,5kg nie wiele ale dla mnie wiele bo ja już walczyłam z nadwagą i cudem schudłam więc wiem jak jest ciężko a teraz będę musiała przechodzić to znowu.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:

no w końcuuuu..
śliczności

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 17:12   #1277
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:

no w końcuuuu..
sweet zwlaszcza reniferek
Stary 2012-02-08, 17:12   #1278
cottonpuma
Rozeznanie

Wróciłam
Nawet nie biorę się za nadrabianie dałyście czadu dziewczyny!

Od razu dziękuję za wszystkie miłe słowa i wsparcie, dzielnie doczytałam w szpitalu gdzieś do 16 strony.

Szpital zdążył poprawić opinię w moich oczach, bo o ile dieta cukrzycowa w ich wersji i brak glukometrów to kwestia nieprzystosowania do ciąż problematycznych, to cała reszta wyszła na światowym poziomie.
W tygodniu już załatwiono mi 3 konsultacje, badania zlecili i od razu zrobili takie same jak poradnia w Krakowie (!!!) to trzeba przyznać, że warunki są rewelacyjne.
Ciepło - gorąco! Kaloryfery dają radę.
Ciepła woda w prysznicach - 3 prysznice na oddział, 4 toalety (a sal 3 po 3 osoby)
Czysto, nie jest tłoczno, położne równe babki (poza 2 marudami, ale chamstwa czy braku szacunku nie było)
Szpital nie oszczędza na badaniach.
Dzwonki alarmowe nawet nie są potrzebne, położne same chodzą i sprawdzają jak jest.
Aparat usg ma kilka miesięcy.
Na ginekologię mogą wchodzić wszyscy, godzin odwiedzin niespecjalnie się trzymają.
Na położnictwo tylko ojcowie dzieci (odpada problem z teściami, rodzicami, tonami znajomych) na noworodki nikt poza matką i ew. ojcem, jeżeli matka wyniesie dziecko do niego ze wspólnej sali.
Szpital zapewnia dziecku wszystko, co trzeba, w razie czego sklepiki oferuja pełne zestawy do porodu, w tym podkłady bella i koszule.
Ogólnie - świetne miejsce, jak się nie ma problemów z ciążą!

Co do mnie. Skończyłam dziś antybiotyki, więcej brać nie muszę, bakterie wybite. Mam zalecenia, wypis odbiorę sobie jutro.
Czuję się ogólnie świetnie, muszę tylko w nocy podjadać - mam bardzo nisku cukier w nocy (61) i stąd ketony.
Mała żwawa i kopie jak Chuck Norris z półobrotu.
Rodzić mogę jedynie w Katowicach na Ligocie albo w Krakowie na Kopernika.
Dom nawet nie zdemolowany, kot ma rozcięte oko i śledzi mnie jak opętany po całym domu
Uhhh, chyba sobie pójdę spać nieco wcześniej dzisiaj

Jeszcze raz dzięki za słowa otuchy!
Stary 2012-02-08, 17:13   #1279
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

no w końcuuuu..
śliczne

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:13   #1280
tynka88
Zadomowienie

ja to jestem chyba najwieksza optymistka jednak w tamtym tygodniu sprezentowalam sobie dwie czerwone sukienki w rozmiarze z przed ciazy, i nawet nie dopuszczam do siebie mysli ze ich nie naloże

Stary 2012-02-08, 17:15   #1281
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Jolka ktos powinien ustawic Cie do pionu kobieto! Dziwie sie, ze jeszcze tego nie zrobil twoj maz
9.5 kg to nie tragedia, juz nawet nie mowie ze jest super, choc jest. Nawet jesli Tobie sie wydaje, ze jestes otyla i brzydka, to zdaj sie na opinie innych, Ty nie jestes dla siebie obiektywna. Zacznij cieszyc sie ze swojego stanu, bo nie bedzie on trwal wiecznie, najwazniejsze przeciez ze dobrze sie czujesz, nie masz powaznych dolegliwosci, a dzidzia zdrowo sobie rosnie. Zobacz co przechodza inne dziewczyny, ile wyrzeczen i strachu przed przedwczesnym porodem. Przestan sie zadreczac, bo dziecko to czuje.
Skoro nie objadasz sie za troje, nie powinnas miec wyrzutow sumienia, widocznie taka twoja natura. Skup sie wiec na rzeczach waznych i zacznij usmiechac, bo kazdy twoj post jest przepelniony smutnymi buzkami
Dobra już przestaje bo widzę, że dym się robi z mojego powodu

No i w sumie to masz racje

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
ja to jestem chyba najwieksza optymistka jednak w tamtym tygodniu sprezentowalam sobie dwie czerwone sukienki w rozmiarze z przed ciazy, i nawet nie dopuszczam do siebie mysli ze ich nie naloże
ja cały czas żyję nadzieją, że po ciąży zmieszcze się w swoje wszystkie ciuchy jak nie od razu to po jakimś nie długim czasie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 17:17   #1282
karolca
Zakorzenienie

ja mam już 10 kg na plusie (zakładając, że przed poczęciem wazylam 55 kg, potem schudłam dwa kilo).
Jakbym jadła uczciwie tak jak powinnam jeść, to zapewne nawet tylu bym nie przytyła... a chciałabym aby kilka dodatkowych kilogramów mi zostało

Moje dziecię zmieniło pozycję. Plecki ewidentnie ma teraz z lewej strony.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-08, 17:17   #1283
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Ja takiej przyjemności po porodzie nie będę miała aby iść i kupić tonę ciuchów dla siebie ze względów finansowych niestety
Mąż również mnie pociesza, twierdzi że tylko brzuch mi przytył ale wcale nie bo trochę w uda i tyłek poszło...
Może przeginam bo niby 9,5kg nie wiele ale dla mnie wiele bo ja już walczyłam z nadwagą i cudem schudłam więc wiem jak jest ciężko a teraz będę musiała przechodzić to znowu.[COLOR="Silver"]
no ale co innego jest walczyć z nadwagą, a co innego tyć w ciąży... przecież przy samym porodzie zrzuca się 7-10 kg, poczytaj mamusie I-II one tam już nawet piszą, że na minus nie które powchodziły! a mnie pociesza zawsze spotkanie z ludźmi, których nie znam, np. ostatnio w kolejce u gina - jakieś 2 panie zapytały się, który to miesiąc, i zrobiły wielkie oczy jak powiedziałam, że zaczynam 9 stwierdziły, że one by tak 6 obstawiały no może 7, ale na pewno nie 9, więc wiesz jak to jest my na siebie trochę inaczej patrzymy niż inni - bardziej krytycznie wiedząc jak wyglądałyśmy przed ciążą

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:21   #1284
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Wróciłam

Od razu dziękuję za wszystkie miłe słowa i wsparcie, dzielnie doczytałam w szpitalu gdzieś do 16 strony.

Szpital zdążył poprawić opinię w moich oczach, bo o ile dieta cukrzycowa w ich wersji i brak glukometrów to kwestia nieprzystosowania do ciąż problematycznych, to cała reszta wyszła na światowym poziomie.
W tygodniu już załatwiono mi 3 konsultacje, badania zlecili i od razu zrobili takie same jak poradnia w Krakowie (!!!) to trzeba przyznać, że warunki są rewelacyjne.
Ciepła woda w prysznicach - 3 prysznice na oddział, 4 toalety (a sal 3 po 3 osoby)
Czysto, nie jest tłoczno, położne równe babki (poza 2 marudami, ale chamstwa czy braku szacunku nie było)
Dzwonki alarmowe nawet nie są potrzebne, położne same chodzą i sprawdzają jak jest.
Na ginekologię mogą wchodzić wszyscy, godzin odwiedzin niespecjalnie się trzymają.
Na położnictwo tylko ojcowie dzieci (odpada problem z teściami, rodzicami, tonami znajomych) na noworodki nikt poza matką i ew. ojcem, jeżeli matka wyniesie dziecko do niego ze wspólnej sali.
Szpital zapewnia dziecku wszystko, co trzeba, w razie czego sklepiki oferuja pełne zestawy do porodu, w tym podkłady bella i koszule.

Co do mnie. Skończyłam dziś antybiotyki, więcej brać nie muszę, bakterie wybite. Mam zalecenia, wypis odbiorę sobie jutro.
Czuję się ogólnie świetnie, muszę tylko w nocy podjadać - mam bardzo nisku cukier w nocy (61) i stąd ketony.
Dom nawet nie zdemolowany, kot ma rozcięte oko i śledzi mnie jak opętany po całym domu

Super, ze juz wrocilas i miewacie sie dobrze No i fajnie, ze z opieki szpitalnej bardzo zadowolona. Teraz odpoczywaj i dbaj o siebie.
A to na powitanie po wyjsciu ze szpitala

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Dobra już przestaje bo widzę, że dym się robi z mojego powodu

No i w sumie to masz racje
oho... tzn ze do jutra bedzie spokoj....?
ehhh ta Jolka...
Stary 2012-02-08, 17:29   #1285
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

Mi tez nie jest za fajnie, ale ciezko je odgonic... Mam nadzieje, ze po porodzie wroce szybko do formy i bede znowu cieszyc sie zyciem i przyjdzie chec na drugiego szkraba sama z siebie
Cytat:

Jolus, 2 kilo na miesiac to minimum jakie kobieta powinna przytyc... pogodz sie z tym, ze bedziesz przybierac na wadze, nic z tym nie zrobisz tylko sie zadreczysz Ja mam ponad 23 kg na plusie, zle mi z tym cholernie, ciezko mi, dycham i sapie ale co tam, musze to przejsc a po porodzie bede sie martwic jak zrzucic. A skoro nie jesz duzo i ograniczasz slodkie itp to napewno to co przybierasz to dziecko, woda, lozysko, wody plodowe. Wygladasz tak slicznie w tej ciazy, ze nie jedna z nas pewnie Ci zazdrosci - ja na przyklad zazdroszcze
Cytat:
Ja marze o odczuciu ulgi - zebym mogla sie schylic i nie czuc ucisku w brzuchu zakupy zakupami, szczytem moich marzen i pragnien jest wbicie sie w jeansy sprzed ciazy - kiedy mi sie to uda to nie mam zielonego pojecia, ale mam nadzieje ze kiedys sie uda
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Wróciłam

hej hej, super ze juz wszystko dobrze
Cytat:
i tak trzymaj

Ja generalnie strasznie sie przejmowalam swoim wygladem teraz w ciazy... wiedzialam, ze ciaza cialo zmienia, bylam gotowa na rozstepy, tycie, itp ale rozczarowal mnie fakt, ze cialo zmienia sie AZ tak .. bo w rozstepach jestem od polowy lydek po ramiona - naprawde.... buzie mam jak od cyrkla odrysowana, ramiona szerokie jak meza, uda jak dwa daby... no ale co zrobie? Teraz nic nie zrobie... wiec dogadzam sobie, poki ze tak powiem moge, bo po porodzie zamierzam zapomniec o slodkosciach i szybkim zarciu a wziac sie za siebie, jesc zdrowo i dietetycznie i ruszac sie. A jak wtedy waga nie bedzie spadac to usiade i zaczne plakac teraz mam luzik, tyje bo tyje i co tam. Po porodzie bede walczyc o ladniejsze cialo i nie poddam sie, za cholerke sie nie poddam!
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-08, 17:29   #1286
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

A macie zamiar kupić mleko w proszku "1" na początku tak w razie "W" aby dokarmiać dziecko jak by np. nie chciało jeść Waszego albo jak byście miały za mało czy coś...??

Jeżeli tak to jakie??

Bo zastanawiam się czy nie kupić tak w razie czego.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 17:31   #1287
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
A macie zamiar kupić mleko w proszku "1" na początku tak w razie "W" aby dokarmiać dziecko jak by np. nie chciało jeść Waszego albo jak byście miały za mało czy coś...??

Jeżeli tak to jakie??

W sklepach tego jest pełno i w kazdym sklepie dostaniesz więc wydaje mi się, że nie ma sensu kupować. Dopiero jak będzie potrzeba...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-08, 17:32   #1288
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja mam już 10 kg na plusie (zakładając, że przed poczęciem wazylam 55 kg, potem schudłam dwa kilo).
Jakbym jadła uczciwie tak jak powinnam jeść, to zapewne nawet tylu bym nie przytyła... a chciałabym aby kilka dodatkowych kilogramów mi zostało

Moje dziecię zmieniło pozycję. Plecki ewidentnie ma teraz z lewej strony.
Tobie to ja tylko zazdroszczę bo: jesteś szczupła, jesz dużo a przytyłaś mało. Ja jak bym jadła tyle co Ty i nie odmawiała słodkości to już bym miała 20kg na plusie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 17:32   #1289
tynka88
Zadomowienie

Jolka ja nie kupuje zadnego mleka, bo narazie nie dopuszczam do siebie mysli ze mialabym nie miec pokarmu, tak bardzo chce karmic piersią poki co, ze to mleko jeszcze by mi jakiegos pecha przyniosło

Stary 2012-02-08, 17:33   #1290
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

Jeżeli tak to jakie??

Chcialam kupic, ale chyba sobie odpuszcze... Mam pod domem sklepy, gdzie mozna dostac mleczko wiec jakby byla potrzeba to kupie po porodzie. Mysle, ze jak nie bedzie problemu z karmieniem to nie bede kupowac, jakby jednak problm byl (za malo mleka, czy np mala nie bedzie tak ladnie ssac jak powinna itp) to jak wrocimy ze szpitala to kupie na wszelki wypadek, zeby ktorejs nocy nie bylo katastrofy i chyba zdecyduje sie na Humana lub Bebilon
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości