Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 18:34   #4261
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

przyszła mi prostownica, ale sie ciesze normalnie jak dziecko
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:36   #4262
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ciesze sie z Toba
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:38   #4263
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wodaqua - z moich mizernych, ale jednak, doswiadczen w sciaganiu mleka w pracy (3 miesiace) wynika, ze najlepiej do pustego cyca, a nawet do pustych obu. ja sciagalam raz dziennie i to byl chyba bład, bo jednak zanikł mi pokarm dosć szybko (wg mnie szybko). potem karmilam dopiero wieczorem przed snem, w nocy i rano. powinnam chyba tez zaraz po pracy ale maly nie bardzo wtedy chcial jesc. moze teraz spróbuję inaczej - sciagac ok 12 w dzien mleko i dawac UU zaraz po pracy (16:00). za to moja siostra karmila mala tylko sciaganym mlekiem pol roku, sciagala raz z jednego, raz z drugiego tak jak dziecko normalnie je. w pracy to chyba niewykonalne bo jest z tego co wiem mozliwosc dwukrotnych półgodzinnych przerw jak sie pracuje 8h.
Ja myślałam, żeby w porach karmienia czyli ok 10 i 13 ściągnąć z tego cyca, z którego bym w domu karmiła (karmię naprzemiennie) - tak mi się fajnie cyce uregulowały, że są miękkie ( i przez to ściąga się kiepsko). Tak z 2 ściągać na raz boję się, kiedyś z 2 nakarmiłam raz Zosię i potem miałam tylko problemy... Kurcze, sama nie wiem...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:38   #4264
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ciesze sie z Toba
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:38   #4265
aania_20
Zakorzenienie

kawusia_ a co Ty się tak czaisz tylko?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:52   #4266
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

to ja Wam coś opowiem mój tż jak miał 4 msc zachorował na płuca teściowa musiała zostawić go w szpitalu a wiadomo, żadnego nocowania matek ba nawet nie mogła być w ciągu dnia z nim. Jakoś tak wyszło, że teściówka mu nie powiedziała, że był w szpitalu za niemowlaka. Mając 22 lata miał poważny wypadek samochodowy i wstrząs mózgu i ten mózg miał opuchnięty majaczył, przeklinał (czego nie robi) i w tych majakach zaczął mówić, że już był w takim miejscu, ze było ciemno nie było jego mamy i czemu ona nie przychodzi jak on płacze, że się boi i niech go nie zostawia ZNOWU w takim samym miejscu a był to pierwszy pobyt męża w szpitalu od tego zapalenia płuc więc jeśli ktoś mnie pyta czy dzieci pamiętaj to mówię z całą stanowczością TAK gdzieś głęboko w naszych głowach jest wszystko co przeżyliśmy od najmłodszych lat!
Wow, przykre, że w takich okolicznościach wrócił pamięcią do tak odległych wydarzeń, ale to niesamowite, że takie coś jest możliwe.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej kochane!

Igor dalej chory, jadę dziś do lekarza sprawdzić co dalej.
Nie zjadł prawie NIC od wczoraj wieczora ( ok 30 ml mleka wmuszone na siłę ).
Cuda próbowałam, słoiczki, deserki, jogurty i wszystko do kosza...
Niech szybko wraca do zdrówka!!!!

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
rety nie mialam pół dnia internetu, to już pod chorobe podchodzi:/
cięzko nie wiedzialam co ze soba zrobić
mialam upiec ciasto-przepis w internecie,
miałam robić na obiad brumkowego mintaja nie pamiętałam przepisu
no i nie mogłam zagladać tutaj

ale zrobiłam tarte ze szpinakiem kurzcakiem i brokułami - i powiem nie skromnie wyszła pyszna!

i od dzis postanowiłam przemienic drzemki Jasia,
z jednej dłuższej na dwie, i jak na dzis udalo się spał
10.30-13 i 15- ... jeszcze śpi
ciekawe jak będzie w nocy
I do której godz. spała?

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Jesteśmy
Dziękuję pięknie za kciuki, Zosia popłakała, ale już nam wybaczyła tą mordęgę. W poczekalni gadała po swojemu z dzieciakami, do dr też, aż miło na to patrzeć! Waży 8 kg, duża dziewczyna! Była też 8 m-czna dziewczynka, ale Zosia przy niej to olbrzym Generalnie wszystko dobrze, vit, K do końca kwietnia, spacery wg mojego odczucia - jak w poliki nieprzyjemnie to w domu mamy siedzieć, więc podoba mi się ta rada - żadne ramy stopni C, tylko zdrowe podejście
Acha, i zęby idą... Taaaa już chyba 3 miesiące idą i idą

Boże, jak ja Ci zazdroszczę!!!
dla dzielnej Zosi, a wage ma identyczną jak moja

To trzeba zorganizować kiedyś jakąś rodzinną wycieczkę do piernikowa, a nie zazdrościć :P przy okazji zapraszam na kawkę

Cytat:
Super!!

Ala zasnęłą, ale wypiła tylko 30ml mleczka mam nadzieje, że szybko się przebudzi i dopije resztę....właśnie dziewczyny karmiące MM, wylewacie od razu niewypite mleczko, czy można je chociażby z godzinkę jeszcze przetrzymać??
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:53   #4267
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślałam, żeby w porach karmienia czyli ok 10 i 13 ściągnąć z tego cyca, z którego bym w domu karmiła
mysle ze to dobry pomysl

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:53   #4268
piwnooka77
Raczkowanie

Witam się i ja

Wszystkiego najlepszego dla Lili
za udane wizyty i szczepienia

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Gdyby ktoś był zainteresowany, to są już w sprzedaży nowe numery miesięcznika "Mamo to ja"- 99gr i "Dziecko"- 1zł. W pierwszym artykuły m.in. o AZS, chorobach zakaźnych, a w drugim o rozszerzaniu diety.
A ja się dzisiaj nawet rozglądałam za nimi i nie było, jutro znowu się rozejrzę

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Piwnooka byłaś w kinie? Jak film? Kurde.. nie mogę przeboleć, że nie udało mi się pójść
Oczywiście, że byłam. Film fajny ale cały sens filmu to dialogi a na seansie z dziećmi czasem trudno się skupić ale mi to nie przeszkadza. Tym razem było więcej mam (i tatusiów) i tym samym dzieci i dzisiaj Helenka nie była najmłodsza A i Canpol (w ramach promocji)rozdawał swój katalog, smoczek 0-6, magnez na lodówkę i jakąś kolorowankę.
Za tydzień grają "Idy marcowe" - i oczywiście idę. Żałuję, że wcześniej nie zaczęłam chodzić, bo w marcu do pracy i skończy się to babykinowanie.

Cytat:
Jesteśmy
Dziękuję pięknie za kciuki, Zosia popłakała, ale już nam wybaczyła tą mordęgę. W poczekalni gadała po swojemu z dzieciakami, do dr też, aż miło na to patrzeć! Waży 8 kg, duża dziewczyna! Była też 8 m-czna dziewczynka, ale Zosia przy niej to olbrzym Generalnie wszystko dobrze, vit, K do końca kwietnia, spacery wg mojego odczucia - jak w poliki nieprzyjemnie to w domu mamy siedzieć, więc podoba mi się ta rada - żadne ramy stopni C, tylko zdrowe podejście

chyba Vit D?
dzisiaj w kinie przyczłapała do mojej małej leżącej na macie inna dziewczynka, rozmiarowo bardzo podobna (przynajmniej na długość) i co ona 13 miesięczna a my jeszcze 6 miesięcy nie skończyłyśmy.

Monia słowa uznania za suwaczki
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:54   #4269
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ala zasnęłą, ale wypiła tylko 30ml mleczka mam nadzieje, że szybko się przebudzi i dopije resztę....właśnie dziewczyny karmiące MM, wylewacie od razu niewypite mleczko, czy można je chociażby z godzinkę jeszcze przetrzymać??
ja trzymam godzine

Stary 2012-02-08, 19:07   #4270
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
super ale i zazdroszczę bo.....

też ją chciałam, ale niestety

daj znać czy fajna i warta kupienia
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:12   #4271
jacieeeee
Wtajemniczenie

No mercy, normalnie, no mercy dla ciężko pracujących kobiet

Natka dziękuję, ze zdrowiem lepiej, choć jeszcze kicham

Kurcze, ja też myślałam że te pieluchomajtki to od 7kg, no ale skoro od 9 to muszę trochę podtuczyć mojego syna

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w sprawie żółtka

Dziś Dominik był z moją mamą i spał jej 2,5 godziny Czemu to Dziecię mnie tak nie śpi? Z tego tytułu ominął popołudniową drzemkę i mamusia miała więcej czasu na pobawienie się z synusiem. Jaki z tego wniosek? Że jacieeeee pada na pyszczek

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:15   #4272
marzena_S
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dla Lilki z okazji 7-miesięcznicy!
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Też je lubie
to taka bajera że mój syn nosi pieluchomajtki w dinozaury
ale dokucza mi że te siuski gromadzą się w jednym miejscu
po 3 godzinach noszenia mój syn wygląda jakby kaszanke chował w majtkach

U Nas te majty parę razy przegrały w starciu z kupą, ale zwalam to na fakt, że Hania chyba jeszcze nie ma 9 kg i one z tyłu jednak tak dobrze jeszcze nie przylegają- musi jej trochę tyłek do nich dorosnąć.

Co do zabiegu, to strasznie Wam współczuję przeżyć. Oby już więcej nie trzeba było powtarzać tego .

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj wczorajsza pomidorowa i widzę, że musze ją podać, bo panele mi liże
Widzę, że pomidorowa wymiata.

Cytat:
Piwnooka byłaś w kinie? Jak film? Kurde.. nie mogę przeboleć, że nie udało mi się pójść
Podłączam się pod pytanie, jak się podobał film? Jak zobaczyłam rano, że jest tak ciepło (-4) to też miałam ochotę się wybrać, ale miałam do wyboru wyjście do kina, albo odwiedzenie Neroli w szpitalu, więc wybrałam to drugie. Może za tydzień się uda wyjść w większym gronie? Nataszka, Blondynko, będziecie chętne?

Edit: Piwnooka już doczytałam, że za tydzień się wybierasz, to ja też chętna.

Cytat:
Tż podziękowałam że mi takie fajne dziecko zrobił

Co do adopcji to dokładnie napisałaś moje odczucia w tym temacie- odkąd pojawiła się Hania bałabym się, że ta miłość do adoptowanego dziecka nie była by tak wielka jak do rodzonego- bo w to, że bym pokochała to nie wątpię.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-02-08 o 19:18
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:18   #4273
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja trzymam godzine
To Ala się wstrzeliła, właśnie się obudziła i wypiła resztę mleczka i teraz pewnie już pośpi do rana.
Wstawiłam do jej pokoju pranie, żeby trochę wilgotniej się zrobiło, moja stacja meteorologiczna wskazała 20%wilgotności w pokoju i zaczęła już alarmować

Oglądam dwójkę i pociskam tż w smsach, że odwalił kaszanę , próbuje mi wcisnąć, że to tylko mi się tak zdaje

A chyba nikt mi nie odp. odnośnie smoczków avent? Żadna z Was nie używa ich?? Ciągle się zasysa, beznadziejnie się tak karmi:/
Stary 2012-02-08, 19:23   #4274
adrji
Raczkowanie

Przyszedł doidy, Jaś pierwszy raz byl zainteresowany piciem
pił nawet wode ale kurcze...
Dziubek a Szymek sam go trzyma jak pije czy ty mu trzymasz?
bo my jak pilismy to bylismy oboje cali mokrzy,
dla mnie to leci całkiem jak ze zwykłego kubka
Jaśko by jeszcze nawet wypil ale dopiero sie bałam zakrztuszenia
nie wiem czy jestem jakaś ciemna ale nierozumiem tego mechanizmu
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:23   #4275
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
A chyba nikt mi nie odp. odnośnie smoczków avent? Żadna z Was nie używa ich?? Ciągle się zasysa, beznadziejnie się tak karmi:/
Ja nie mam, nie pomogę
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:28   #4276
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Jacieee i jak program? działa?

Alibany ja mam avent ale mi sie nic nie zasysa
Stary 2012-02-08, 19:28   #4277
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
ja wylewam bo zimne mleko chyba nie za smaczne

Cytat:
To Ala się wstrzeliła, właśnie się obudziła i wypiła resztę mleczka i teraz pewnie już pośpi do rana.
Wstawiłam do jej pokoju pranie, żeby trochę wilgotniej się zrobiło, moja stacja meteorologiczna wskazała 20%wilgotności w pokoju i zaczęła już alarmować

Oglądam dwójkę i pociskam tż w smsach, że odwalił kaszanę , próbuje mi wcisnąć, że to tylko mi się tak zdaje

na samym początku mały pił z aventu ale nie kojarze ,żeby się nam smoczek zasysal

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Przyszedł doidy, Jaś pierwszy raz byl zainteresowany piciem
pił nawet wode ale kurcze...
Dziubek a Szymek sam go trzyma jak pije czy ty mu trzymasz?
bo my jak pilismy to bylismy oboje cali mokrzy,
dla mnie to leci całkiem jak ze zwykłego kubka
Jaśko by jeszcze nawet wypil ale dopiero sie bałam zakrztuszenia
nie wiem czy jestem jakaś ciemna ale nierozumiem tego mechanizmu
nie trzyma sam bo nie ma jeszcze na tyle koordynacji w łapkach i nie kuma na razie tego, leci jak ze zwykłego kubka bo to jest zwykły kubek tyle,że wygodniejszy przez ten skok bo widzisz jak leci napój i nie trzeba przechylać kubka zasłaniając buzie dziecka.
no mały też zawsze ma i tetrę i śliniaka mokrego bo coś mu zawsze po brodzie leci
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:35   #4278
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Alibany ja mam avent ale mi sie nic nie zasysa
Ale masz tą dużą butle z tym takim krążkiem?? Bo mała avent bez krążka jest ok, tylko ta duża jak włożę ten krążek to pijąc smok się zasysa, a bez krążka musi najwyraźniej łykać dużo powietrza bo zwracała wypite mleczko:/
Może za intensywnie ciągnie tego smoka, w końcu ssanie UU było bardziej wymagające:/ nie wiem już.....
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja wylewam bo zimne mleko chyba nie za smaczne

na samym początku mały pił z aventu ale nie kojarze ,żeby się nam smoczek zasysal
Ja wkładam do mikrofalówki na parę sekund i jest ok.....Nie wiem może źle robię??
Stary 2012-02-08, 19:35   #4279
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie nie. Łączy, łączy z serwerem i koopa Ale mogę coś źle robić.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-02-08, 19:36   #4280
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Wizyta bardzo udana - stópka ok, bioderka ok, kręgosłup Kuby ok

Trzymajcie za piątek.
Świetne wieści. Teraz trzymam kciuki za Zuziaka.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A ja byłam w pracy, a teraz na pilnej kawie moja przyjaciółka, która była u mnie świadkową, pochwaliła się że jest w ciąży! Trzymajcie kciuki bo to początki dopiero
Cieszę się tak strasznie jakby to moja ciąża była

Super- gratulacje dla przyjaciółki!
Cytat:
Gratuluję i zazdroszczę. Ja po raz pierwszy zgłosiłam się do takiego testowania zachęcona wygranymi dziewczyn z forum, ale niestety .
Stary 2012-02-08, 19:39   #4281
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Ale masz tą dużą butle z tym takim krążkiem?? Bo mała avent bez krążka jest ok, tylko ta duża jak włożę ten krążek to pijąc smok się zasysa, a bez krążka musi najwyraźniej łykać dużo powietrza bo zwracała wypite mleczko:/
Może za intensywnie ciągnie tego smoka, w końcu ssanie UU było bardziej wymagające:/ nie wiem już.....
To ja mam chyba bez, bo szczerze mowiac nie wiem o czym piszesz... A mam spora butle...260 ml, mam tez mała 120 ml i tam jest dodatkowy plastik zeby podwyzszyc szyjke i zakrecic

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No właśnie nie. Łączy, łączy z serwerem i koopa Ale mogę coś źle robić.
hmmm... no nie wiem, ale ogolnie program działa?
Stary 2012-02-08, 19:49   #4282
alibany
Rozeznanie

Cytat:
To ja mam chyba bez, bo szczerze mowiac nie wiem o czym piszesz... A mam spora butle...260 ml, mam tez mała 120 ml i tam jest dodatkowy plastik zeby podwyzszyc szyjke i zakrecic
Ja mam 125 i tam jest tylko butla i smoczek i wszystko jest ok, a dużą to mam 330ml i tam już jest taki plastikowy krążek, z opisu w necie wnioskuje, że jest to ta osłona antypróżniowa, która powoduje, że dziecko nie łyka powietrza w trakcie picia(i to by się zgadzało, bo bez niej mała ulewa po jedzeniu) tylko właśnie z tą osłoną smoczek się zasysa w trakcie picia...
Stary 2012-02-08, 19:50   #4283
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
mi smoczki aventa przeciekaja jakos bokiem wiec uzywam canpola

Stary 2012-02-08, 20:01   #4284
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Ja wczoraj jak jadłam loda to Radek strasznie patrzył, miałam go na rękach i ledwo się powstrzymałam żeby mu liza dać

Scio to Emolium co kupiłaś Agacie to krem czy emulsja do ciała?
Siedzę na necie i próbuję coś znaleźć dla Radka.
Kupię mu Emolium emulsję do ciała z dozownikiem i szampon.

Chciałam jeszcze Mustela Cold Cream ale w tej aptece nie ma i
emulsja do ciała.

Ja sie zraziłam do Musteli jak krem do pupy odparzyłmi Agatula.

Alibany może masz butelke za mocno zakręconą, u mnie jak M. czasem zakręci butelke na maksa to tez się zassie.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:08   #4285
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

hmmm... no nie wiem, ale ogolnie program działa?
Działa, działa Muszę jeszcze się nim pobawić W każdym razie, jeszcze raz dzięki

Pisałyście tu o cenie mleka. Dominik teraz pije Bebiko 2 i jego cena nawet po podwyżce jest dla mnie niezwykle atrakcyjna, szczególnie jak przez parę miesięcy płaciłam 30zł za puszkę (najpierw Bebilon Comfort, a potem AR )

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-02-08, 20:21   #4286
editka2022
Rozeznanie

telik szkoda mi Jasia wiem jak sie czulas,ale niemozesz siebie zadreczac napewnbo niejest to twoja wina jestem tego pewna!!poprostu zabieg sie nieudal za pierwszym razem.Czasem tak bywa.
a teraz z innej beczki jakie termoloki mozesz polecic?
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:24   #4287
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
aha czyli taka gotowa kaszka mleczna to za mało, lepiej porcja MM i dodać do niej jakiejś kaszki. To jakie teraz MM wybrać
Na swoim mleku nie będę robić kaszek bo nie lubię ściągać pokarmu.

w nocy milion razy UU.
A masz kaszkę na mleku modyfikowanym?
Jak tak to dla mnie gra.
Sama podaję Emilie kaszki na mleku modyfikowanym i jest ok.

8-9 - kaszka na śniadanko
11-12 - UU albo obiadek zależy jak Emi leży
14-15 jak wcześniej miała UU to obiadek, a jak miała obiadek to deserek ( kasza manna z owocami)
16-17 jak miała obiadek o 15 to po godzinie dostaje deserek jak nie pójdzie na drzemkę, a jak miała deserek to UU
19-20 UU i spanie.

Chcę wprowadzić jeszcze o 18stej kolacyje jakąś ale nie wiem jeszcze jaką...

I u mnie też MILIOn pobudek

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Pytanie;
Dziewczyny jak dodaję łyżkę kaszki z glutenem do deserku too po wymieszaniu nie otrzymuję jednolitej konsystencji.
Czy tak ma być?
Mieszam i ona tylko tak trochę nawilgnie ale normalnie takie płatki zostają.
Ja Jak dawałam mleczną kasze manne z nestle to takie grudki były, natomiast po jakimś czasie się rozpuszczały. Generalnie kiedy robię deserek to zalewam zwykła kasze mannę wodą i czekam mintkę aż napęcznieje dodaję pół słoiczka owocków i Emi ma deserek, choć na dniach zjada mi cały słoiczek wiem robię ciut kaszy manny więcej, albo zamiast kaszy manny to kasza kukurydziana albo jaglana wszystko spożywcze i gra.
Cytat:

to ja Wam coś opowiem mój tż jak miał 4 msc zachorował na płuca teściowa musiała zostawić go w szpitalu a wiadomo, żadnego nocowania matek ba nawet nie mogła być w ciągu dnia z nim. Jakoś tak wyszło, że teściówka mu nie powiedziała, że był w szpitalu za niemowlaka. Mając 22 lata miał poważny wypadek samochodowy i wstrząs mózgu i ten mózg miał opuchnięty majaczył, przeklinał (czego nie robi) i w tych majakach zaczął mówić, że już był w takim miejscu, ze było ciemno nie było jego mamy i czemu ona nie przychodzi jak on płacze, że się boi i niech go nie zostawia ZNOWU w takim samym miejscu a był to pierwszy pobyt męża w szpitalu od tego zapalenia płuc więc jeśli ktoś mnie pyta czy dzieci pamiętaj to mówię z całą stanowczością TAK gdzieś głęboko w naszych głowach jest wszystko co przeżyliśmy od najmłodszych lat!

Aż ciary przechodzą.
Ja też wierzę, że dziecko już zapamiętuje pewne rzeczy nawet daleko nie uciekając, zapamiętuje różne osoby.Ja mam czasem wrażenie, że jak nie raz coś przestawię w domu i Emi to zauważy to patrzy na to jakby wiedziała że coś przeniosłam...

No i ludzie zazwyczaj zapamiętują te smutniejsze rzeczy niż te które cieszą.

Cytat:

Muszę Wam tu pisać bo się sama boję

A żarówki normalne.. obstawiam albo moją paranoję albo złe duchy

Zrób tak jak iustyna Ci napisała.
Święcona woda itd.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:29   #4288
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Naataaszkaa - ja bym sie chyba zes**ła jak bozie kocham
Tak szczerze mówiąc to sama się osr***am że ho ho

Cytat:
czyli jednak coś w tym jest.. jakieś traumatyczne przeżycia zostają w nas na zawsze..

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Igor dalej chory, jadę dziś do lekarza sprawdzić co dalej.
Nie zjadł prawie NIC od wczoraj wieczora ( ok 30 ml mleka wmuszone na siłę ).
Cuda próbowałam, słoiczki, deserki, jogurty i wszystko do kosza...
Matko, tak mi szkoda Igorka.. co się ten chłopak nacierpi.. uściski dla niego!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
3. BARDZO DZIĘKUJĘ ZA KCIUKI!!!
Wizyta bardzo udana - stópka ok, bioderka ok, kręgosłup Kuby ok

Trzymajcie za piątek.

Nataszka
moja mama kazała mi obejść wszystkie pokoje, pokropić wodą święconą i się przeżegnać . No i zawiesić w sypialniach chociaż poświęcony obrazek. Zrobiłam to
za wizytę.. kciuki za piątek zaciśnięte

Kurcze.. czas się chyba w wodę święconą zaopatrzyć.. pomogło u Was?

Cytat:
Jesteśmy
. piękną wagę ma Zosia

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A ja byłam w pracy, a teraz na pilnej kawie moja przyjaciółka, która była u mnie świadkową, pochwaliła się że jest w ciąży! Trzymajcie kciuki bo to początki dopiero
Cieszę się tak strasznie jakby to moja ciąża była [/COLOR][COLOR="Silver"]

Cytat:
A jaka to prostownica?

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że byłam. Film fajny ale cały sens filmu to dialogi a na seansie z dziećmi czasem trudno się skupić ale mi to nie przeszkadza. Tym razem było więcej mam (i tatusiów) i tym samym dzieci i dzisiaj Helenka nie była najmłodsza A i Canpol (w ramach promocji)rozdawał swój katalog, smoczek 0-6, magnez na lodówkę i jakąś kolorowankę.
Za tydzień grają "Idy marcowe" - i oczywiście idę. Żałuję, że wcześniej nie zaczęłam chodzić, bo w marcu do pracy i skończy się to babykinowanie.
O jaaa.. muszę się w końcu wybrać! A dzisiaj to chyba nic i tak bym nie obejrzała bo w czasie gdy był ten seans Hania urządziła mi niezłą histerię.. płacz, którego nie dało się uspokoić.. dopiero by mnie tam mamusie zatłukły w tym kinie

Cytat:
Ja używam Aventa.. czasem mi się zassie jak Hania długo pije.. ale to rzadko raczej..

Nie zacytowało mi wszystkiego

Marzena ide w przyszłym tygodniu do tego kina.. już mi nikt planów nie pokrzyżuje mam nadzieję, że się spotkamy

Hania śpi, ale coś kręci się.. nie wiem czy to ten ząb jej dokucza.. czy to może zmiana mleka jej jakoś się daje we znaki..
W ogóle zauważyłam, że u nas tak na zmianę jest.. jedna noc ok, jedna do kitu.. dzisiaj przypada ta do kitu
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:45   #4289
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Działa, działa Muszę jeszcze się nim pobawić W każdym razie, jeszcze raz dzięki

Pisałyście tu o cenie mleka. Dominik teraz pije Bebiko 2 i jego cena nawet po podwyżce jest dla mnie niezwykle atrakcyjna, szczególnie jak przez parę miesięcy płaciłam 30zł za puszkę (najpierw Bebilon Comfort, a potem AR )
Jaciee a moze ta wersja jest niekompatybilna z Twoim modelem telefonu. Poszukaj moze na tej stronce co Ci dalam, jest wersja specjalnie dedykowana do Twojego.
Stary 2012-02-08, 20:46   #4290
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Gratuluję i zazdroszczę. Ja po raz pierwszy zgłosiłam się do takiego testowania zachęcona wygranymi dziewczyn z forum, ale niestety .
Gratuluję i również zazdroszczę tak jak marzena_S postanowiłam spróbować szczęścia i wziąć udział w testowaniu, ale potwierdziło się to, że nigdy nie miałam szczęścia w grach, konkursach itp.

Efektem naszych pierwszych zmagań z marchewą był wieczorem papkowaty, pomarańczowy jak marchewa, kupson czy teraz zawsze tak będzie, że to co zje będę znajdować w pampku?

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości