|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Tak kupsony się będą zmieniać, po szpinaku jest super zielona ![]() będą też bobeczki ![]() Beatko jak się zdecydujesz na ten nawilżacz który podałaś to daj znać czy jest ok, dobrze ? |
|
|
|
|
#4292 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
duuuuuuzo zdrówkaa dlatemu ze to nałó a pozatym ja tylko kawu z mlekiem i cukrem a poniewaz nosze sie z zamiarem dietowania to musze zrezygnowac ![]() noooo nie dziwie sie a Tż tez ma takie historie??? A miszkacie w bloku czy domku?? Cytat:
|
||
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet nie wiem kiedy się wprowadza... ale myślałam coś wprowadzić przed snem, tylko nie wiem co. Jakaś kaszka ale z czym?
|
|
|
|
#4294 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej hello
![]() U nas dziś ksiądz po kolędzie chodził. Fajnie nawet było, luzak taki, że ho ho Zaczął opowiadać o małżeństwach, o tym że wg niego w dzisiejszych czasach trwałe małżeństwo to wyczyn tylko dla orłów I w ogóle jakiś taki zaskakująco liberalny był A Tymcio cały czas usiłował go złapać i w wytarmosić za stułę, bo się ładnie na złoto błyszczała ![]() Cytat:
Aż dziw bierze, ale to jakiś psycholog mówił, więc może i tak jest Cytat:
Po ospie po pierwszym roku życia można szczepić. A jutro znowu do pracy? Cytat:
![]() Cytat:
Kopnij mnie, żebym też się w końcu zebrała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A o piątku cały czas pamiętam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() JUŻ? ![]() I jak jej idzie? Ma już jakiś sukces na tym polu? ![]() Cytat:
|
|
#4295 | |||
|
Raczkowanie
|
a jaka to prostownica?
ja dostałam od Mikołaja i tez się bardzo cieszyłam i jestem bardzo z niej zadowolona ![]() Cytat:
jak minie i godz i 15 min to tez nie patrze i podam jak sie przebudzi czasami mam wrażenie ze nawet zimniejsze lepiej mu wchodzi ![]() Cytat:
do wyboru do koloru przegląd dnia i w bonusie dostaje sie jeszcze ten zapach ktory z wprowadzeniem pokarmów stałych robi się eh... ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() a on bardzo mocno chcial probowac pic i chlusneło pare razy ![]() no nic będziemy próbować powoli, ale sporo młodszego dziecka pijącego tak jakoś sobie nie wyobrażam
|
|||
|
|
|
#4296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=jacieeeee;32166574
Dziś Dominik był z moją mamą i spał jej 2,5 godziny Czemu to Dziecię mnie tak nie śpi? [/QUOTE]pewnie dlatego że woli ten czas z mamą spędzić ![]() Cytat:
A jaki zapach....zatęsknisz do żółciutkich/zielonych mlecznych kupek ![]() fajny ksiądz
|
|
|
#4298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobiłam sałatkę.. iście kaloryczną ale miałam taką ochotę, że szok jutro będę tego żałować
|
|
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czytałam ,że podawanie mleka po godzinie stania , nie jest za dobre bo rozwijają się jakieś bakterie![]() hmmm no ja małemu leje duzo picia i wypija do końca , dla mnie o niebo wygodniej niż w normalnym kubku i nawet pod koniec jestem w stanie widzieć jak napój "leci" musisz spokojnie dać mu czas , mój pije od kliku dni a do idealnego picia nam daleko, musi załapać ,że trzeba górną wargą "dawkować" picie, dacie radę |
|
|
|
|
#4300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja dodaję tej kaszki do deserku ze względu na gluten. Niewiele. Łyżeczkę, dwie. Ile tej kaszy manny dajesz z deserkiem? ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to nieźle![]() zazdroszczę, też tak jak marzena_s i karolinee się zgłosiłam pierwszy raz a nuż się uda...niestety ![]() Mała dzisiaj dała taki pokaz przed snem że chyba cały blok mi dopingował żebym ją w końcu uspała. Histeryczka z niej jak nic, po mamusi idę spać...dobranoc |
|
|
|
|
#4302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Termoloki polecam babyliss Cytat:
Dla Tymka za odwagę przy księdzuNo tak my w końcu teliki- meneliki( alezakupy Ty pamiętasz Dziękuje za info odnośnie szczepienia Do pracy- już jak ( chyba) codzień. Dziwnie mi w nowej rzeczywistości Co do tematu Jak la mnie to jak najbardziej kolejny wątek może być pod stra nazwa Bo treść aktualna Sent from my iPad using Tapatalk HD
|
|
#4303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
on to narazie załapał że można trzymac w zebach i jak zwykle wszystko gryźć ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- dla Lili |
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Od jutra w Biedronce będą ubranka i skarpetki dla maluszków
http://fanbiedronki.pl/gazetka/2012....anko,dzieciece Zmykam do spania, dobrej nocy!
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ja wyskoczę tak z innej beczki... Dzisiaj skończyła się nam lokata w banku, mamy trochę oszczędności i zastanawiamy się gdzie i jak je ulokować żeby mieć pewny zysk. Może któraś coś polecić? Jak się nie zdecydujemy na nic to w ostateczności założymy znowu lokatę, chociaż niewielki z niej zysk. |
|
|
|
|
#4306 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Lilka bardzo dziękuje za życzenia
Cytat:
2. to też fakt... zastanawiałabym się nad adopcjąą gdybym dzieci mieć nie mogła, ale na szczęście nie muszę się o to martwić.. 3 suuuper ![]() jutro też na pewno będzie dobrze! Cytat:
![]() Cytat:
poza efektami kolorystycznymi dojdą jeszcze zapachowe
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
mi tam nie przeszkadza czy ktos umarl w moim mieszkaniu czy nie. chyba ze trzeba by bylo krew ze scian zesrobywac i zdzierac tasmy policyjne, wycierac krede z parkietu...
|
|
|
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
A co, z pamięci polecę
:- nie mam smoczków aventa, - woda święcona chyba pomogła, bo Kuba już nie budzi się z płaczem i nie ma koszmarów (dodatkowo przyczepiłam mu do łóżka taki obrazek z medalikiem, co dostał zaraz po urodzeniu), - prosiłam o kciuki za piątek, bo Zuziak ma chirurga ,- daję mleko niedopite po godzinie, zimne i też mam wrażenie, że nawet chętniej je pije, - za udane szczepienia (monia i wodaqua),tu nastąpiła przerwa na zastanowienie, co jeszcze miałam napisać... - mam nadzieję, że wygram w totka - tylko kupon muszę puścić ,- mam nadzieję na testowanie kosmetyków rossmanowskich ![]() - Zuziak nadal nie je obiadów
|
|
#4311 | |||
|
Zadomowienie
|
Brunetka, gratki za prostownicę
, mnie nie wybrali Jak ich przekonałaś? Cytat:
Na pewno się wybierzemy, staraliśmy się bywać przynajmniej raz w roku, nawet w ciąży przeleciałam się przez starówkę Ok, dziękuję za rady Cytat:
![]() Wow, to duża dziewczyna ![]() ![]() Jak ja Wam zazdroszczę tego kina Brumek, może ja Ci kopa na rozpęd dam, co ? Masz takie możliwości i nie korzystasz. Idź, idź do tego kina, jeden raz dodatkowo za mnie i Zosię (jeśli się Wam spodoba).Dzięki! Sweet, u mnie kawa bez dodatków też nie przejdzie, więc rozumiem. Cytat:
Idę spać, codziennie obiecuję sobie że położę się wcześniej i zawsze Przespanej nocy życzę! |
|||
|
|
|
#4312 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co... W szoku jestem. Pisałam Wczesniej ze Wiki Dzis strajk głodowy urządzila. Postanowiłam ja nakarmić przed snem i zrobiłam jej kasze. Dałam Butle a ta w ryk. Wpadlam na pomysł zeby lyzeczka spróbować i opedzlowala wszystko
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mnie tez nie zacytowalo. Stronczek tobie sie udalo lyzeczka mleko, moja nie chciala nawet lyzeczka jesc. Na noc zjadla i 3 h koncertu Takze jak kogos przy kawie dzis opuscilam to PRZEPRASZAM |
|
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko
a w jakim kinie grają te filmy? ja narazie jestem zawalona na maksa.Ale może za tydz jak nie będzie zimno to pójdę ![]() dziewczyny dziękuje za kody do Rossmann |
|
|
|
#4316 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo blondynka witaj
jak samopoczucie u Ciebie?Eveewe sprostuje Troche. To Nie było mleko tylko kaszka taka gesciejsz od mleczka, ale najwazniejsze ze zjadla. I wydaje mi sie ze u Marysi to chyba zabki... Bo jeszcze żadnego nie ma chyba
|
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, że takie kino jest, tak? No w końcu kiedyś pójdę... Może na wiosnę ![]() Cytat:
Sztućcem ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
|
|
#4319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyganiaj przeziębienie a kysz... moja tez szczerbatka, ale podejrzewam ze chyba Juz niedługo biały potwór, jak mawia Marzenka, i do nas zawita. Brumku wolałabym by normalnie z butli zjadla. Zwykle wtedy mi przysypia. Na dorosłość ma jeszcze czas a jak tam dzisiaj Tymciowy humorek?
|
|
|
|
|
#4320 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tez sie moge pochwalic ze moja coraz czesciejj mnie dotyka po twarzy...nawet tz- a ![]() Cytat:
dzielna dziewczynka... ![]() Cytat:
kochana ja tam sie boje duchow.... serio.....nie wyobrazam sobie zostac w domu bez tz-a....a u ciebie jeszcze jakies pekajace zarowki.... masakra ![]() Moja tez patrzy podczas karmienia np na sufit..... ale jeszcze sie nie smiala....mam nadzieje, ze nikogo nie zobaczy.... Cytat:
---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- YouYou najlepszego dla Lilki....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

czy teraz zawsze tak będzie, że to co zje będę znajdować w pampku? 

duuuuuuzo zdrówka

Aż dziw bierze, ale to jakiś psycholog mówił, więc może i tak jest 

za piątek.

!