Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 20:49   #4291
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Efektem naszych pierwszych zmagań z marchewą był wieczorem papkowaty, pomarańczowy jak marchewa, kupson czy teraz zawsze tak będzie, że to co zje będę znajdować w pampku?

Tak kupsony się będą zmieniać,
po szpinaku jest super zielona
będą też bobeczki

Beatko
jak się zdecydujesz na ten nawilżacz który podałaś to daj znać czy jest ok, dobrze ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:50   #4292
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej kochane!

Igor dalej chory, jadę dziś do lekarza sprawdzić co dalej.
Nie zjadł prawie NIC od wczoraj wieczora ( ok 30 ml mleka wmuszone na siłę ).
Cuda próbowałam, słoiczki, deserki, jogurty i wszystko do kosza...

Mój b. mało je, zazdroszczę Wam, że Wasze maluchy tyle jedzą, mój 100-120 wypije tego Hippa. Może mu nie smakuje...

I to samo z policzkami co u Was - czerwone, jakby taka gęsia skórka czerwona i to obydwa jednakowo. I to ma już z 1,5 tygodnia... Myślałam, ze może com back skazy, ale z tego co widzę, chyba nie...
eh...bidulko Ty to sie masz....ja to Cię podziwiam za te siły którymi dysponujesz
duuuuuuzo zdrówka

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dlaczemu?

U nas kupa ostatnio raz na 2 dni
a dlatemu ze to nałó a pozatym ja tylko kawu z mlekiem i cukrem a poniewaz nosze sie z zamiarem dietowania to musze zrezygnowac

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Tak szczerze mówiąc to sama się osr***am że ho ho
noooo nie dziwie sie a Tż tez ma takie historie??? A miszkacie w bloku czy domku??

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A masz kaszkę na mleku modyfikowanym?
Jak tak to dla mnie gra.
Sama podaję Emilie kaszki na mleku modyfikowanym i jest ok.

8-9 - kaszka na śniadanko
11-12 - UU albo obiadek zależy jak Emi leży
14-15 jak wcześniej miała UU to obiadek, a jak miała obiadek to deserek ( kasza manna z owocami)
16-17 jak miała obiadek o 15 to po godzinie dostaje deserek jak nie pójdzie na drzemkę, a jak miała deserek to UU
19-20 UU i spanie.

Chcę wprowadzić jeszcze o 18stej kolacyje jakąś ale nie wiem jeszcze jaką...
kolacyje a to juz w 6 mc sie wprowadza jeszze dodatkowo kolacje bo ja nie kumama a co ty na ta kolacje myslisz dawac i potem jesszcze mliko?
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:01   #4293
zanetaa88
Zakorzenienie

Sweet nie wiem kiedy się wprowadza... ale myślałam coś wprowadzić przed snem, tylko nie wiem co. Jakaś kaszka ale z czym?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:03   #4294
brumek
Zakorzenienie

Hej hello

U nas dziś ksiądz po kolędzie chodził. Fajnie nawet było, luzak taki, że ho ho Zaczął opowiadać o małżeństwach, o tym że wg niego w dzisiejszych czasach trwałe małżeństwo to wyczyn tylko dla orłów I w ogóle jakiś taki zaskakująco liberalny był A Tymcio cały czas usiłował go złapać i w wytarmosić za stułę, bo się ładnie na złoto błyszczała

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Mhh nie wiem czy tak małe dziecko ma na tylę wykształcona pamięć
ale pewne jest że mocne oświetlenie, stół operacyjny i zielone fartuchy nic dobrego nie mogły znaczyć
Dopiero co gdzieś czytałam, że 5-miesięczne dziecko ma pamięć sięgającą dwa tygodnie wstecz Aż dziw bierze, ale to jakiś psycholog mówił, więc może i tak jest

Cytat:
dziękuję że pytasz
dziś nie ma ropki ale oczko jest czerwone i spuchnięte
jakby mój syn był menelem i miał limo
a kiedy sie szcepi p.ospie?
Był Telik - żulik, to i syn musi być żulik

Po ospie po pierwszym roku życia można szczepić.

A jutro znowu do pracy?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A ja byłam w pracy, a teraz na pilnej kawie moja przyjaciółka, która była u mnie świadkową, pochwaliła się że jest w ciąży! Trzymajcie kciuki bo to początki dopiero
Cieszę się tak strasznie jakby to moja ciąża była
Supre, gratulacje

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że byłam. Film fajny ale cały sens filmu to dialogi a na seansie z dziećmi czasem trudno się skupić ale mi to nie przeszkadza. Tym razem było więcej mam (i tatusiów) i tym samym dzieci i dzisiaj
Fajnie, że tak sobie do tego kina chadzasz Kopnij mnie, żebym też się w końcu zebrała

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziś Dominik był z moją mamą i spał jej 2,5 godziny Czemu to Dziecię mnie tak nie śpi?
Proste: z Twoją mamą mu się nudzi i dlatego śpi. A Twoje towarzystwo jest dla niego tak cudowne, wspaniałe, atrakcyjne, że szkoda mu czasu na sen. Tak to sobie tłumacz

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Igor dalej chory, jadę dziś do lekarza sprawdzić co dalej.
Nie zjadł prawie NIC od wczoraj wieczora ( ok 30 ml mleka wmuszone na siłę ).
Cuda próbowałam, słoiczki, deserki, jogurty i wszystko do kosza...
Ale go choroba męczy

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
3. BARDZO DZIĘKUJĘ ZA KCIUKI!!!
Wizyta bardzo udana - stópka ok, bioderka ok, kręgosłup Kuby ok

Trzymajcie za piątek.
Świetnie
A o piątku cały czas pamiętam

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
ale zrobiłam tarte ze szpinakiem kurzcakiem i brokułami - i powiem nie skromnie wyszła pyszna!
Mmm... Uwielbiam takie jedzonko

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dchciałam się pochwalić że Lila zjadła dziś całą MICHĘ mojej zupki pomidorowej (dzięki żanetko za natchnienie) zjadłaby chyba jeszcze więcej ale już bałam jej się dawać, mochlowała jak stary
jestem wniebowzieta, bo do tej pory moimi zupkami gardziła..
Doceniła porządną kuchnię

Cytat:
p.s myślimy nad tytułami do wątku?
JUŻ?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kinga stara sie zainstalowac smoczek w porcie usb
I jak jej idzie? Ma już jakiś sukces na tym polu?

Cytat:
APEL: nie pisac mi ze ejstem wielka! jestem wysoka i troche moze nabralam ciałka, ale nie jestem WIELKA
Ja tam swoje zdanie na ten temat mam
Stary 2012-02-08, 21:09   #4295
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
przyszła mi prostownica, ale sie ciesze normalnie jak dziecko
a jaka to prostownica?
ja dostałam od Mikołaja i tez się bardzo cieszyłam
i jestem bardzo z niej zadowolona

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
właśnie dziewczyny karmiące MM, wylewacie od razu niewypite mleczko, czy można je chociażby z godzinkę jeszcze przetrzymać??
ja trzymam godzinke, zawsze po karmieniu odsawiam do miseczki z woda z czajnika i w takiej kapieli trzyma sobie troche jeszcze ciepło,
jak minie i godz i 15 min to tez nie patrze i podam jak sie przebudzi
czasami mam wrażenie ze nawet zimniejsze lepiej mu wchodzi

Cytat:

Efektem naszych pierwszych zmagań z marchewą był wieczorem papkowaty, pomarańczowy jak marchewa, kupson czy teraz zawsze tak będzie, że to co zje będę znajdować w pampku?
"niestesty" juz zawsze do wyboru do koloru przegląd dnia
i w bonusie dostaje sie jeszcze ten zapach ktory z wprowadzeniem pokarmów stałych robi się eh...

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
nie trzyma sam bo nie ma jeszcze na tyle koordynacji w łapkach i nie kuma na razie tego, leci jak ze zwykłego kubka bo to jest zwykły kubek tyle,że wygodniejszy przez ten skok bo widzisz jak leci napój i nie trzeba przechylać kubka zasłaniając buzie dziecka.
no mały też zawsze ma i tetrę i śliniaka mokrego bo coś mu zawsze po brodzie leci
hm ale jak jest mało picia to też trzeba mocniej przechylać i słabo wtedy widac
a on bardzo mocno chcial probowac pic i chlusneło pare razy
no nic będziemy próbować powoli,
ale sporo młodszego dziecka pijącego tak jakoś sobie nie wyobrażam
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:14   #4296
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Sweet nie wiem kiedy się wprowadza... ale myślałam coś wprowadzić przed snem, tylko nie wiem co. Jakaś kaszka ale z czym?
u mnie wyglada to tak ze kaszka jest na noc po kapieli Igor dostaje butle i odpływa
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:17   #4297
aania_20
Zakorzenienie

[QUOTE=jacieeeee;32166574
Dziś Dominik był z moją mamą i spał jej 2,5 godziny Czemu to Dziecię mnie tak nie śpi? [/QUOTE]
pewnie dlatego że woli ten czas z mamą spędzić
Cytat:
pocieszę cię że nie wszystko tylko niewielka część A jaki zapach....zatęsknisz do żółciutkich/zielonych mlecznych kupek
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

fajny ksiądz

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:18   #4298
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

noooo nie dziwie sie a Tż tez ma takie historie??? A miszkacie w bloku czy domku??
no właśnie Tż nie widział czegoś takiego.. tylko ja.. a mieszkamy w bloku, mieszkanie kupiliśmy po takich dziadkach.. babcia zmarła w lutym a 1 kwietnia się już wprowadzaliśmy.. na początku strasznie się bałam, z czasem przeszło, ale takie akcje znowu przyprawiają mnie o dreszcze.. a ja strachliwa i to bardzo..

Zrobiłam sałatkę.. iście kaloryczną ale miałam taką ochotę, że szok jutro będę tego żałować
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:20   #4299
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
ja trzymam godzinke, zawsze po karmieniu odsawiam do miseczki z woda z czajnika i w takiej kapieli trzyma sobie troche jeszcze ciepło,
jak minie i godz i 15 min to tez nie patrze i podam jak sie przebudzi
czasami mam wrażenie ze nawet zimniejsze lepiej mu wchodzi

hm ale jak jest mało picia to też trzeba mocniej przechylać i słabo wtedy widac
a on bardzo mocno chcial probowac pic i chlusneło pare razy
no nic będziemy próbować powoli,
ale sporo młodszego dziecka pijącego tak jakoś sobie nie wyobrażam
do do picia mleka to ja nie mam tych problemów , bo mały obala flaszkę na eks ale czytałam ,że podawanie mleka po godzinie stania , nie jest za dobre bo rozwijają się jakieś bakterie

hmmm no ja małemu leje duzo picia i wypija do końca , dla mnie o niebo wygodniej niż w normalnym kubku i nawet pod koniec jestem w stanie widzieć jak napój "leci"
musisz spokojnie dać mu czas , mój pije od kliku dni a do idealnego picia nam daleko, musi załapać ,że trzeba górną wargą "dawkować" picie, dacie radę
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:24   #4300
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Ja Jak dawałam mleczną kasze manne z nestle to takie grudki były, natomiast po jakimś czasie się rozpuszczały. Generalnie kiedy robię deserek to zalewam zwykła kasze mannę wodą i czekam mintkę aż napęcznieje dodaję pół słoiczka owocków i Emi ma deserek, choć na dniach zjada mi cały słoiczek wiem robię ciut kaszy manny więcej, albo zamiast kaszy manny to kasza kukurydziana albo jaglana wszystko spożywcze i gra.
Rozumiem.
Tylko ja dodaję tej kaszki do deserku ze względu na gluten.
Niewiele. Łyżeczkę, dwie.

Ile tej kaszy manny dajesz z deserkiem?

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
no właśnie Tż nie widział czegoś takiego.. tylko ja.. a mieszkamy w bloku, mieszkanie kupiliśmy po takich dziadkach.. babcia zmarła w lutym a 1 kwietnia się już wprowadzaliśmy.. na początku strasznie się bałam, z czasem przeszło, ale takie akcje znowu przyprawiają mnie o dreszcze.. a ja strachliwa i to bardzo..
Babcia zmarła w mieszkaniu?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:31   #4301
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

to ja Wam coś opowiem mój tż jak miał 4 msc zachorował na płuca teściowa musiała zostawić go w szpitalu a wiadomo, żadnego nocowania matek ba nawet nie mogła być w ciągu dnia z nim. Jakoś tak wyszło, że teściówka mu nie powiedziała, że był w szpitalu za niemowlaka. Mając 22 lata miał poważny wypadek samochodowy i wstrząs mózgu i ten mózg miał opuchnięty majaczył, przeklinał (czego nie robi) i w tych majakach zaczął mówić, że już był w takim miejscu, ze było ciemno nie było jego mamy i czemu ona nie przychodzi jak on płacze, że się boi i niech go nie zostawia ZNOWU w takim samym miejscu a był to pierwszy pobyt męża w szpitalu od tego zapalenia płuc więc jeśli ktoś mnie pyta czy dzieci pamiętaj to mówię z całą stanowczością TAK gdzieś głęboko w naszych głowach jest wszystko co przeżyliśmy od najmłodszych lat!
no to nieźle
Cytat:

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
przyszła mi prostownica, ale sie ciesze normalnie jak dziecko
zazdroszczę, też tak jak marzena_s i karolinee się zgłosiłam pierwszy raz a nuż się uda...niestety

Mała dzisiaj dała taki pokaz przed snem że chyba cały blok mi dopingował żebym ją w końcu uspała. Histeryczka z niej jak nic, po mamusi
idę spać...dobranoc
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:34   #4302
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
telik szkoda mi Jasia wiem jak sie czulas,ale niemozesz siebie zadreczac napewnbo niejest to twoja wina jestem tego pewna!!poprostu zabieg sie nieudal za pierwszym razem.Czasem tak bywa.
a teraz z innej beczki jakie termoloki mozesz polecic?
Dziękuje Editko
Termoloki polecam babyliss
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hej hello

U nas dziś ksiądz po kolędzie chodził. Fajnie nawet było, luzak taki, że ho ho Zaczął opowiadać o małżeństwach, o tym że wg niego w dzisiejszych czasach trwałe małżeństwo to wyczyn tylko dla orłów I w ogóle jakiś taki zaskakująco liberalny był A Tymcio cały czas usiłował go złapać i w wytarmosić za stułę, bo się ładnie na złoto błyszczała

Dopiero co gdzieś czytałam, że 5-miesięczne dziecko ma pamięć sięgającą dwa tygodnie wstecz Aż dziw bierze, ale to jakiś psycholog mówił, więc może i tak jest

Po ospie po pierwszym roku życia można szczepić.

A jutro znowu do pracy?
Dla Tymka za odwagę przy księdzu
No tak my w końcu teliki- meneliki( alezakupy Ty pamiętasz )

Dziękuje za info odnośnie szczepienia
Do pracy- już jak ( chyba) codzień.
Dziwnie mi w nowej rzeczywistości

Co do tematu
Jak la mnie to jak najbardziej kolejny wątek może być pod stra nazwa
Bo treść aktualna

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Stary 2012-02-08, 21:38   #4303
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
hmmm no ja małemu leje duzo picia i wypija do końca , dla mnie o niebo wygodniej niż w normalnym kubku i nawet pod koniec jestem w stanie widzieć jak napój "leci"
musisz spokojnie dać mu czas , mój pije od kliku dni a do idealnego picia nam daleko, musi załapać ,że trzeba górną wargą "dawkować" picie, dacie radę
dzięki no na pewno musimy potrenowac,
on to narazie załapał że można trzymac w zebach i jak zwykle wszystko gryźć

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

dla Lili
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:39   #4304
aania_20
Zakorzenienie

Od jutra w Biedronce będą ubranka i skarpetki dla maluszków
http://fanbiedronki.pl/gazetka/2012....anko,dzieciece

Zmykam do spania, dobrej nocy!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:39   #4305
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tematu
Jak la mnie to jak najbardziej kolejny wątek może być pod stra nazwa
Bo treść aktualna
Ja bym była za, jak najbardziej

Dziewczyny, ja wyskoczę tak z innej beczki...
Dzisiaj skończyła się nam lokata w banku,
mamy trochę oszczędności i zastanawiamy się gdzie i jak je ulokować żeby mieć pewny zysk.
Może któraś coś polecić?
Jak się nie zdecydujemy na nic to w ostateczności założymy znowu lokatę, chociaż niewielki z niej zysk.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:39   #4306
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Babcia zmarła w mieszkaniu?
Na szczęście w szpitalu.. jakby zmarła w domu to bym się na to mieszkanie w życiu nie zgodziła..
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:44   #4307
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
a jaka to prostownica?
ja dostałam od Mikołaja i tez się bardzo cieszyłam
i jestem bardzo z niej zadowolona

Bosch ProSalon

Ja prawie w każdym biorę udział i w końcu sie udało
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:44   #4308
youyou
Zakorzenienie

Lilka bardzo dziękuje za życzenia

Cytat:
NADROBIŁAM a nadrabiałam pół dnia !
Kazał kto tyle pisać?!

1. Najlepszego dla Lilki!!!!!!
2. You ja się boję czegoś innego w adopcji. Boję się, że mogło by się potem okazać dziecko poważnie chore (obciążone genetycznie, matka piła, ćpała itp.) Tego najbardziej. Wiem, że mogłabym pokochać obce dziecko.
3. BARDZO DZIĘKUJĘ ZA KCIUKI!!!

Trzymajcie za piątek.
1. dziękujemy
2. to też fakt... zastanawiałabym się nad adopcjąą gdybym dzieci mieć nie mogła, ale na szczęście nie muszę się o to martwić..
3 suuuper widzisz! mówiłamże będzie dobrze
jutro też na pewno będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A ja byłam w pracy, a teraz na pilnej kawie moja przyjaciółka, która była u mnie świadkową, pochwaliła się że jest w ciąży! Trzymajcie kciuki bo to początki dopiero
Cieszę się tak strasznie jakby to moja ciąża była

suuper gratulacje dla koleżanki

Cytat:

powiem tak - będzie jeszcze gorzej poza efektami kolorystycznymi dojdą jeszcze zapachowe
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:52   #4309
83monia
Zakorzenienie

mi tam nie przeszkadza czy ktos umarl w moim mieszkaniu czy nie. chyba ze trzeba by bylo krew ze scian zesrobywac i zdzierac tasmy policyjne, wycierac krede z parkietu...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:58   #4310
iustyna1
Wtajemniczenie

A co, z pamięci polecę :
- nie mam smoczków aventa,
- woda święcona chyba pomogła, bo Kuba już nie budzi się z płaczem i nie ma koszmarów (dodatkowo przyczepiłam mu do łóżka taki obrazek z medalikiem, co dostał zaraz po urodzeniu),
- prosiłam o kciuki za piątek, bo Zuziak ma chirurga ,
- daję mleko niedopite po godzinie, zimne i też mam wrażenie, że nawet chętniej je pije,
- za udane szczepienia (monia i wodaqua),
tu nastąpiła przerwa na zastanowienie, co jeszcze miałam napisać...
- mam nadzieję, że wygram w totka - tylko kupon muszę puścić ,
- mam nadzieję na testowanie kosmetyków rossmanowskich
- Zuziak nadal nie je obiadów
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:03   #4311
wodaqua
Zadomowienie

Brunetka, gratki za prostownicę , mnie nie wybrali Jak ich przekonałaś?
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
dla dzielnej Zosi, a wage ma identyczną jak moja

To trzeba zorganizować kiedyś jakąś rodzinną wycieczkę do piernikowa, a nie zazdrościć :P przy okazji zapraszam na kawkę
Dziękujemy!
Na pewno się wybierzemy, staraliśmy się bywać przynajmniej raz w roku, nawet w ciąży przeleciałam się przez starówkę A i Zosiakowi trzeba pokazać, gdzie to się rodzice poznali, uczyli i balowali, ale to jeszcze dłuuuugo do tego. Za zaproszenie dziękuję, kto wie, może kiedyś

Cytat:
mysle ze to dobry pomysl
Ok, dziękuję za rady
Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość

chyba Vit D?
dzisiaj w kinie przyczłapała do mojej małej leżącej na macie inna dziewczynka, rozmiarowo bardzo podobna (przynajmniej na długość) i co ona 13 miesięczna a my jeszcze 6 miesięcy nie skończyłyśmy.
Dzięki! Oczywiście że vit. D
Wow, to duża dziewczyna
Cytat:
Przyszedł doidy, Jaś pierwszy raz byl zainteresowany piciem

Jak ja Wam zazdroszczę tego kina Brumek, może ja Ci kopa na rozpęd dam, co ? Masz takie możliwości i nie korzystasz. Idź, idź do tego kina, jeden raz dodatkowo za mnie i Zosię (jeśli się Wam spodoba).
Cytat:
. piękną wagę ma Zosia
Dzięki! A mama ma piękne bicepsy i bolące kolana

Sweet, u mnie kawa bez dodatków też nie przejdzie, więc rozumiem.

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
no to nieźle

zazdroszczę, też tak jak marzena_s i karolinee się zgłosiłam pierwszy raz a nuż się uda...niestety

Mała dzisiaj dała taki pokaz przed snem że chyba cały blok mi dopingował żebym ją w końcu uspała. Histeryczka z niej jak nic, po mamusi
idę spać...dobranoc
Przepraszam, ale padłam

Idę spać, codziennie obiecuję sobie że położę się wcześniej i zawsze , a to coś, a to książka, a to zmywanie, pierdzenie...

Przespanej nocy życzę!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:14   #4312
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Wiecie co... W szoku jestem. Pisałam Wczesniej ze Wiki Dzis strajk głodowy urządzila. Postanowiłam ja nakarmić przed snem i zrobiłam jej kasze. Dałam Butle a ta w ryk. Wpadlam na pomysł zeby lyzeczka spróbować i opedzlowala wszystko pytam sie ja o co chodzi?????? Smoka normalnie ciaga
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:27   #4313
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:

Marzena ide w przyszłym tygodniu do tego kina.. już mi nikt planów nie pokrzyżuje mam nadzieję, że się spotkamy
Super, oby tym razem nam się udało wybrać.
Stary 2012-02-08, 22:34   #4314
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja chciałam pić wyżej napisałam

to ja Wam coś opowiem mój tż jak miał 4 msc zachorował na płuca teściowa musiała zostawić go w szpitalu a wiadomo, żadnego nocowania matek ba nawet nie mogła być w ciągu dnia z nim. Jakoś tak wyszło, że teściówka mu nie powiedziała, że był w szpitalu za niemowlaka. Mając 22 lata miał poważny wypadek samochodowy i wstrząs mózgu i ten mózg miał opuchnięty majaczył, przeklinał (czego nie robi) i w tych majakach zaczął mówić, że już był w takim miejscu, ze było ciemno nie było jego mamy i czemu ona nie przychodzi jak on płacze, że się boi i niech go nie zostawia ZNOWU w takim samym miejscu a był to pierwszy pobyt męża w szpitalu od tego zapalenia płuc więc jeśli ktoś mnie pyta czy dzieci pamiętaj to mówię z całą stanowczością TAK gdzieś głęboko w naszych głowach jest wszystko co przeżyliśmy od najmłodszych lat!
o matko wzdrygnelo mna
i mnie tez nie zacytowalo.
Stronczek tobie sie udalo lyzeczka mleko, moja nie chciala nawet lyzeczka jesc. Na noc zjadla i 3 h koncertu gryzaka tak gryzla i zasysala ze myslalam ze w calosci go polknie. Glowa mi peka od rana

Takze jak kogos przy kawie dzis opuscilam to PRZEPRASZAM
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:39   #4315
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marzenko
a w jakim kinie grają te filmy?
ja narazie jestem zawalona na maksa.Ale może za tydz jak nie będzie zimno to pójdę

dziewczyny dziękuje za kody do Rossmann
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:43   #4316
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ooo blondynka witaj jak samopoczucie u Ciebie?

Eveewe sprostuje Troche. To Nie było mleko tylko kaszka taka gesciejsz od mleczka, ale najwazniejsze ze zjadla. I wydaje mi sie ze u Marysi to chyba zabki... Bo jeszcze żadnego nie ma chyba
Stary 2012-02-08, 22:46   #4317
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ooo blondynka witaj jak samopoczucie u Ciebie?
dzięki samopoczucie ok
jestem strasznie przeziebiona i nawet na kompie mi się nie chce siedziec.
Za 2 tyg od jutra szpital

u mnie B nadal nie ma zęboli
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 23:04   #4318
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Jak ja Wam zazdroszczę tego kina Brumek, może ja Ci kopa na rozpęd dam, co ? Masz takie możliwości i nie korzystasz. Idź, idź do tego kina, jeden raz dodatkowo za mnie i Zosię (jeśli się Wam spodoba).
Jakie możliwości?
Aha, że takie kino jest, tak? No w końcu kiedyś pójdę... Może na wiosnę

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Wiecie co... W szoku jestem. Pisałam Wczesniej ze Wiki Dzis strajk głodowy urządzila. Postanowiłam ja nakarmić przed snem i zrobiłam jej kasze. Dałam Butle a ta w ryk. Wpadlam na pomysł zeby lyzeczka spróbować i opedzlowala wszystko pytam sie ja o co chodzi?????? Smoka normalnie ciaga
Po dorosłemu się zachciało pannie jeść Sztućcem

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dzięki samopoczucie ok
Biedna Ty
Stary 2012-02-08, 23:10   #4319
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dzięki samopoczucie ok

u mnie B nadal nie ma zęboli
Ciesze sie ze OK wyganiaj przeziębienie a kysz... moja tez szczerbatka, ale podejrzewam ze chyba Juz niedługo biały potwór, jak mawia Marzenka, i do nas zawita.

Brumku wolałabym by normalnie z butli zjadla. Zwykle wtedy mi przysypia. Na dorosłość ma jeszcze czas a jak tam dzisiaj Tymciowy humorek?
Stary 2012-02-08, 23:17   #4320
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Witam dziewuszki
łeb mi pęka noc raczej nieprzespana, K. budziła się z płaczem co godz, dwie i trzeba było ją usypiać, lulać, glaskać...raz też dentinoxem posmarowałam dziąsełka. tak mi jej szkoda, te zęby cholerne niech już się przebiją! czuć je już pod palcami, ale jeszcze kreseczek nie widać.

cos jeszcze miałam pisać ale nie wiem co ...
wspolczuje nocki.... moze jak tak bardzo sie meczy z zabkami to moze daj jej nurofen....Bidulka.... ze tez nasze dzieci musza sie tak meczyc....

Cytat:
Moja Hania ostatnio zasypiając bawi się moimi włosami.. głaska.. nakłada sobie na oczy.. aż w końcu usypia... uwielbiam to Teraz też siedzi mi na kolanach i głaszcze mi końce włosów tak szczerze to nie mogę się doczekać jak będzie miała już kilka lat i zacznie biegać ze szczotką wołając "mamo chodź cię poczeszę".. uwielbiam jak mi ktoś grzebie we włosach
musi to przeslodko wygladac.....

tez sie moge pochwalic ze moja coraz czesciejj mnie dotyka po twarzy...nawet tz- a

Cytat:
aa, dzieki za bo szczepienie przeszło jakby go nie było. ledwie zrobila echhhh i juz po wszystkim. kolejne dopiero po roczku. wtedy tez na ospe wietrzna zaszczepie.

dzielna dziewczynka...

Cytat:

Jestem przerażona!! Hania już któryś raz np podczas karmienia odwraca się gwałtownie w jedną stronę (tak jak to robi gdy ktoś np wchodzi do pokoju).. patrzy w jedno miejsce gdzie kompletnie nic nie ma, nic nie wisi na ścianie.. i się zaczyna uśmiechać tak jakby kogoś widziała! Mam pełne gacie!!

Na dodatek strzeliła mi kolejna żarówka (a po ostatnich takich akcjach Tż wszystko sprawdził, powymieniał itd).. ktoś mnie tu ewidentnie w tym domu nie lubi

kochana ja tam sie boje duchow.... serio.....nie wyobrazam sobie zostac w domu bez tz-a....a u ciebie jeszcze jakies pekajace zarowki.... masakra

Moja tez patrzy podczas karmienia np na sufit..... ale jeszcze sie nie smiala....mam nadzieje, ze nikogo nie zobaczy....

Cytat:
ile wam jedza dzieci MM na jeden raz? karmie raz dziennie kinge (w ramach [rzyzwyczajania, pediatra kazala HA w razie czego, ale widze ze hipp jej nic nie robi, bede wiec dawac dalej), ale zjada niewiele, 60-120 ml
Moja je na jeden raz od 120-170....

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

YouYou najlepszego dla Lilki....

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości