|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
|
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Laski nic mi sie nie chce
mam @, wszystko mnie boli![]() Dlaczego jeszcze nie ma WIOSNY
|
#243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lezy to u mnie i ezy i jakos nie użwam, moze nastepnym razem ![]() Cytat:
![]() jutro wlkeje jak mi przypomnisz
|
|
#244 |
|
BAN stały
|
ani trochę mi nie wysuszył włosów, za to bardzo nawilżył, po wysuszeniu zimnym powietrzem były jak tafla lodu, śliskie, gładkie i błyszczące
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- daj
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() proszę jutro skład wkleić i zastosować i zdać relację ![]() |
|
|
|
|
#246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() oj zdać relecje moge dopiero w sobote/ niedziele bo wtedy głowe umyje ![]() teraz przed chwilą zmyłam garniera z avokado i sie poluiliśmy zdecydowanie
|
|
#247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
|
#250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także nie musisz, aż tak bardzo się bać tego pq, jeżeli szampon Ci służy to używaj go ![]() Cytat:
Z tym, że mi się nie może nic nie chcieć, bo mam córeczkę ( w kwietniu skończy 2 latka), która ma mnóstwo energii Zresztą ja i tak nie umiem uleżeć czy też usiedzieć na pupie
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale @ nie bardzo
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis stwierdzam, ze naturalne schniecie wlosow (tzn bez uzycia suszarki) nie jest dla mnie.
Nie dosc, ze schna koszmarnie dlugo (wlosy umylam o 20, a nawet teraz niektore pasma przy skalpie sa jeszcze wilgotne :/), to jeszcze wygladaja o-kro-pnie. Jakies takie bez zycia, koncowki powywijane. Mam do Was pytanie - Pottersa z aloesem i jedwabiem uzywacie jedynie do mycia czy takze jako zwykla odzywke (albo do tuningowania)? |
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejna lektura mnie czeka
|
|
|
|
|
#254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwa razy dałam ją tez jako odzywkę b/s i tez sprawdziła się dobrze, o dziwo nie obciążała tak bardzo ![]() Pokombinuj z nią i na pewno coś znajdziesz dla siebie ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
Zerknij sobie na te listy https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=452423
|
|
#255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie ma za co
|
|
#256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Codzienne suszenie nie jest dobrym rozwiązaniem. No może z jakąś naprawdę dobrą suszarką nie przyniesie większych uszkodzeń...ale obojętne to dla włosów na pewno nie jest ![]() Cytat:
|
|
#258 | ||
|
Zakorzenienie
|
... bo ja je baaardzo lubię ! {
} . I nie spotkałam się z kosmetykiem zawierającym same silikony . A silikon, jak już parę razy pisałam - to nie żelbeton . Cytat:
Cytat:
Ja Cię akurat katować nie będę . Dla mnie szampony i odżywki Alterry to wielki niewypał . A moja Przyjaciółka, której te kosmetyki poleciłam, prawie mnie pobiła z pytaniem : czy aż tak jej włosów zazdroszczę, że chcę je zniszczyć . Znajoma {bezsilikonowa pielęgnacja} przeznaczyła Alerrę do prania swetrów . |
||
|
|
|
#259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heroldin- jak bym czytała moje własne słowa!!!
Cieszę się, że w takim podejści unie jestem odosobniona ![]() Cytat:
Jakby miały same silikony to czym byśmy sie tego pozbywali? ![]() Cytat:
Bo przecież ona tyle dla tych włsów robi a one tego nie doceniają ![]() Cytat:
![]() Co do tych szamponów silikonowych raz jeszcze- włosy układały się po nich fantastycznie, nie mówiąc o połysku i objętości Powrót do nich planuję na wiosnę Przestrzeżona jednak i oświecona przez Weegirl- nie kupię Hebala z SLS Będę myć czymś z SLES, bo planuję kłaść regularnie Waxa zagranicznego a on ma właśnie SLS w składzie...nie chcę przesadzić, więc na codzień wybiorę lżejszy detergent
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2012-02-09 o 07:16 |
|||
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny wybaczcie że o to pytam, wiem że na pewno o tym pisałyście ale nie mogę się przekopac do tej informacji.
Chciałam spytac który olejek kokosowy będzie lepszy do włosów. Olejek ze stronki MAZIDŁA czy olejek który znalazłam na allegro DABUR VATIKA który dodatkowo zawiera wyciąg z amli, henny i cytryny? Bardzo proszę o odpowiedz bo chcę zrobic zakup ale nie wiem który kupic ![]()
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj uzylam samego Pottersa i jednak sie nie sprawdzil. Takze faktycznie bede kombinowac ![]() Cytat:
![]() Uzywam suszarki od ladnych paru lat, przede wszystkim po to, by nadac objetosci moim cienkim wlosom. Poza tym widze roznice pomiedzy zwykla mala suszarka (taka za kilkanascie zlotych z marketu, bez regulacji temperatury - przez ostatni tydziej zmuszona jestem jej uzywac) a suszarka Remington, ktorej zwykle uzywam. Nawet jak wlosy byly w niemalze idealnej kondycji (zaczelam je zapuszczac od 0) to bez suszarki i tak wygladaly okropnie. |
||
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Heroldin i Indios Bravos ja jestem takim przykładem dziewczyny, która całkowicie zrezygnowała z silikonów i wróciła do nich szybciutko
![]() Mam cienkie włoski i silikony w szamponach czy też na dłuższą metę w odżywkach do spłukiwania obciążają mi włoski, także z tego zrezygnowałam na stałe. Moje włosy po całkowitym wyrzuceniu silikonów zaczęły się łamać i rozdwajać w zawrotnym tempie ![]() Kiedy postanowiłam do nich wrócić w formie jedwabiu CHI i psikacza Gliss Kura nie mam ani jednej rozdwojonej końcówki ani połamanej Także w moim przypadku silikony są niezbędne, co prawda nie w dużych ilościach i nie np. w szamponach, bo mi obciążają włoski, ale w celu ochrony jak najbardziej
|
#265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet skalp ![]() Najważniejsze w silikonach jest to aby się nie nabudowywały...a zmywanie regularnie raz w tyg. Rzepką bez silikonów oczyści tygodniowe silikony ![]() Trzeba pamiętać, że mamy zaspokajać potrzeby swoich włosów...skoro moim nie pasuje bezsilikonowa pielęgnacja lub używanie ich w minimalnej ilości to będę robić tak żeby wyglądały jak najlepiej Czyli powrócę do silikonów, ale z głową ![]() Cytat:
![]() Utrwalisz to czymś i wsio ![]() A nie nieszczysz niepotrzebnie ![]() Cytat:
Mi ogólnie służyły w pielęgnacji, nie tylko w ochronie i dlatego mam zamiar wrócić także do szamponów ![]() Jak widać bezsensem jest siać herezję, że silikony to samo zło
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2012-02-09 o 11:03 |
|||
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, wiesz, u mnie Henna Treatment Wax też przez jakiś czas nie robił włosom krzywdy. No a to, co się później działo, już opisywałam Ale ja mam cieńsze włosy niż Ty, pewnie dlatego. Co do skóry, to u mnie SLS, SLES czy inne detergenty nic złego nie robią, ale jednak jak ktoś ma cieńsze włosy to bym uważała na coś, co ma na początku składu SLS.To Ty już nie wiesz, czy byłaś pijana? Trzeba sprawdzić zapisy z czarnej skrzynki |
|
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do włosów- może masz rację...moich jest teraz mniej, ale wciaż są bardzo grube. A co do pijaczenia- to już to stadium alkoholowe, że nie wiesz czy to sen czy jawa
|
|
#269 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Któraś dziewczyna upomniała, że nie istnieje żelbeton ![]() Cytat:
pielęgnacja może komuś służyć.Ja to zupełnie inny przypadek. Muszę trochę kombinować, staram się być CG (które wyklucza silikony), bo po małych modyfikacjach ten system bardzo mi służy. Ale naprawdę - z silikonami niejednokrotnie jest mi po prostu lżej. Łatwiej zabezpieczyć włosy przede wszystkim. Cały myk polega na tym, żeby przed nałożeniem silikonu najpierw zadbać o dostarczenie wszystkim składników odżywczych a potem wiedzieć, jak silikon zmyć. Zdobycie wiedzy wiele kosztuje, ale teraz żaden składnik mnie nie przestraszy. Siostry nawet nie próbuję nawracać na "jasną stronę mocy" Nie ma sensu psuć tego, co dobre. Ważne, że obie mamy ładne włosy, a że doszłyśmy do nich różnymi drogami - no cóż, liczy się efekt ![]() Cytat:
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak myślicie-czy przez ciazę może się zmienić struktura włosów-bo moje całkowicie przestały sie kręcić i sa prawie proste
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

mam @, wszystko mnie boli

potem kupię BD i inne "Wasze" cuda

Z tym, że mi się nie może nic nie chcieć, bo mam córeczkę ( w kwietniu skończy 2 latka), która ma mnóstwo energii