Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 22:25   #241
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez msstuff Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...tamin-oil.html nie wiem, czy to nie ten, tylko zdj inne?

może i nie napisałam do nich z prośbą o podanie składu
a może i tak http://www.californiabeautysystems.net/ tu po kliknięciu wyświetla się biała seria
hmmm na drugim miejscu alkohol ma w składzie
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:26   #242
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Laski nic mi sie nie chce mam @, wszystko mnie boli
Dlaczego jeszcze nie ma WIOSNY

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:27   #243
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
a masz
na all są - chenice saszet*
i na negozio pl
a tu filmik http://www.youtube.com/watch?v=fPnUXBvjDDo
a dziekuje i tez to mam, z tym ze kojazyłam z nazwy kerabond, ale to chenice coś mi w głowie świtało
lezy to u mnie i ezy i jakos nie użwam, moze nastepnym razem

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
nie wiedziałam co to pq, więc wrzuciłam w wyszukiwarkę, wypluło mi trochę naukowości ale też i podsumowanie, że nie trzeba skreślać od razu produktu z pq, tylko najlepszy złoty środek i obserwacja włosa. Pytanie tylko czy to pq mam tylko w klorane i w jakiej ilości
ale przyznaję, że chyba ten szampon mi służy. Szczególnie jesli chodzi o dbałość o kolor. Ale i same włosy "lepsze" mam po nim niz po Joico. Tylko też czy to nie jakieś silikony tak robią
a Joico niby zachwalany był, a u mnie zero efektu. Szkody też nie robi, ale nijak nie działa, szkoda było tyle kasy za niego dawać A jeszcze Frieda do blondu stoi i czeka, on na pewno ma sls moim zdaniem, ale wykończę co mam potem kupię BD i inne "Wasze" cuda Chociaż w planach już dawno temu miałam ponowne kupienie Klorane, bo go serio lubię

ja już sama nie wiem co stosować, co robić, ani w jakiej kondycji są moje włosy i po czym jakie
jak chcez rumiankowy to fajny składowo jest apis, ale nie wiem gdzie można go dostac
Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
szukalam składu ale nie mogę znaleźć.
jutro wlkeje jak mi przypomnisz

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:28   #244
msstuff
BAN stały

Cytat:
hmmm na drugim miejscu alkohol ma w składzie
ani trochę mi nie wysuszył włosów, za to bardzo nawilżył, po wysuszeniu zimnym powietrzem były jak tafla lodu, śliskie, gładkie i błyszczące

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
daj
msstuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:29   #245
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
a dziekuje i tez to mam, z tym ze kojazyłam z nazwy kerabond, ale to chenice coś mi w głowie świtało

jak chcez rumiankowy to fajny składowo jest apis, ale nie wiem gdzie można go dostac

jutro wlkeje jak mi przypomnisz
no wiesz masz takie cudo i się kurzy
proszę jutro skład wkleić i zastosować i zdać relację
Stary 2012-02-08, 22:43   #246
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
ani trochę mi nie wysuszył włosów, za to bardzo nawilżył, po wysuszeniu zimnym powietrzem były jak tafla lodu, śliskie, gładkie i błyszczące

daj
oj to kusisz
Cytat:
no wiesz masz takie cudo i się kurzy
proszę jutro skład wkleić i zastosować i zdać relację

oj zdać relecje moge dopiero w sobote/ niedziele bo wtedy głowe umyje
teraz przed chwilą zmyłam garniera z avokado i sie poluiliśmy zdecydowanie

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-02-08, 22:48   #247
ajriss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annaab4 Pokaż wiadomość
Hej wizażanki
I ja się melduję w kolejnej części
W walce o zdrowe i piękne włosy jak na razie stosuję to co w mam w linku w podpisie Zobaczymy co to da!
Miałam ograniczyć wizaż, bo kupiłam wszystko co miałam w planach, a Wy tu zawsze tak kusicie! Więc mimo postanowień będę podczytywać, może nie tak regularnie jak wcześniej, ale będę (dopóki nie skończe zaplanowanej kuracji).
A teraz pytanko: czy to źle jak olej trzymamy więcej niż dobę? Ostatnio zdarzyło mi się trzymać 2 dni z powodu choroby, bo normalnie myję włosy codziennie:confused:
Nic Ci nie będzie. Jeśli Ci służy. Hindusi codziennie z tym łażą od małego...
ajriss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:49   #248
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
oj to kusisz

oj zdać relecje moge dopiero w sobote/ niedziele bo wtedy głowe umyje
teraz przed chwilą zmyłam garniera z avokado i sie poluiliśmy zdecydowanie
dobrze poczekam
i się przypomnę jakby co
Stary 2012-02-08, 22:51   #249
karmazynka99
Zakorzenienie

Talking Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
dobrze poczekam
i się przypomnę jakby co
ok

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-02-08, 23:06   #250
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiedziałam co to pq, więc wrzuciłam w wyszukiwarkę, wypluło mi trochę naukowości ale też i podsumowanie, że nie trzeba skreślać od razu produktu z pq, tylko najlepszy złoty środek i obserwacja włosa. Pytanie tylko czy to pq mam tylko w klorane i w jakiej ilości
ale przyznaję, że chyba ten szampon mi służy. Szczególnie jesli chodzi o dbałość o kolor. Ale i same włosy "lepsze" mam po nim niz po Joico. Tylko też czy to nie jakieś silikony tak robią
a Joico niby zachwalany był, a u mnie zero efektu. Szkody też nie robi, ale nijak nie działa, szkoda było tyle kasy za niego dawać A jeszcze Frieda do blondu stoi i czeka, on na pewno ma sls moim zdaniem, ale wykończę co mam potem kupię BD i inne "Wasze" cuda Chociaż w planach już dawno temu miałam ponowne kupienie Klorane, bo go serio lubię

ja już sama nie wiem co stosować, co robić, ani w jakiej kondycji są moje włosy i po czym jakie
Ja też mam jeden szampon z pq, tak bardzo chciałam szampon Fitomedu i wybrałam ten do ciemnych, okazało się, że chyba jako jedyny ma właśnie pq. Nie zauważyłam, aby się nadbudowywał, ale regularnie oczyszczam włoski szamponem Barwy Następnym razem na pewno tez kupię Fitomed, ale już inny

Także nie musisz, aż tak bardzo się bać tego pq, jeżeli szampon Ci służy to używaj go Pamiętaj tylko, aby raz na jakiś czas umyć włoski szamponem typowo oczyszczającym i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Laski nic mi sie nie chce mam @, wszystko mnie boli
Dlaczego jeszcze nie ma WIOSNY
Ja też dzisiaj dostałam @ Z tym, że mi się nie może nic nie chcieć, bo mam córeczkę ( w kwietniu skończy 2 latka), która ma mnóstwo energii Zresztą ja i tak nie umiem uleżeć czy też usiedzieć na pupie
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 23:11   #251
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość

Ja też dzisiaj dostałam @ Z tym, że mi się nie może nic nie chcieć, bo mam córeczkę ( w kwietniu skończy 2 latka), która ma mnóstwo energii Zresztą ja i tak nie umiem uleżeć czy też usiedzieć na pupie
No taka mała to fajna sprawa
Ale @ nie bardzo

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 23:45   #252
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja dzis stwierdzam, ze naturalne schniecie wlosow (tzn bez uzycia suszarki) nie jest dla mnie.
Nie dosc, ze schna koszmarnie dlugo (wlosy umylam o 20, a nawet teraz niektore pasma przy skalpie sa jeszcze wilgotne :/), to jeszcze wygladaja o-kro-pnie.
Jakies takie bez zycia, koncowki powywijane.

Mam do Was pytanie - Pottersa z aloesem i jedwabiem uzywacie jedynie do mycia czy takze jako zwykla odzywke (albo do tuningowania)?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 00:25   #253
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam jeden szampon z pq, tak bardzo chciałam szampon Fitomedu i wybrałam ten do ciemnych, okazało się, że chyba jako jedyny ma właśnie pq. Nie zauważyłam, aby się nadbudowywał, ale regularnie oczyszczam włoski szamponem Barwy Następnym razem na pewno tez kupię Fitomed, ale już inny

Także nie musisz, aż tak bardzo się bać tego pq, jeżeli szampon Ci służy to używaj go Pamiętaj tylko, aby raz na jakiś czas umyć włoski szamponem typowo oczyszczającym i będzie dobrze
o proszę, tak się cieszyłam, że skompletowałam zestaw do włosów, a tu zapomniałam o szamponie oczyszczającym kolejna lektura mnie czeka
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 00:31   #254
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja dzis stwierdzam, ze naturalne schniecie wlosow (tzn bez uzycia suszarki) nie jest dla mnie.
Nie dosc, ze schna koszmarnie dlugo (wlosy umylam o 20, a nawet teraz niektore pasma przy skalpie sa jeszcze wilgotne :/), to jeszcze wygladaja o-kro-pnie.

Mam do Was pytanie - Pottersa z aloesem i jedwabiem uzywacie jedynie do mycia czy takze jako zwykla odzywke (albo do tuningowania)?
Ja mam tego Pottersa i używam go głównie do OMO, jako pierwsze O, mam prawie całą butlę, bo jednak rzadko go używam, często nakładam oleje, także wtedy one są pierwszym O.Próbowałam kilka razy jej użyć jako odzywki d/s, nawet fajnie się spisała, ale wolę w tym celu Fructisa Volume Restructure i Garnier z avocado
Dwa razy dałam ją tez jako odzywkę b/s i tez sprawdziła się dobrze, o dziwo nie obciążała tak bardzo
Pokombinuj z nią i na pewno coś znajdziesz dla siebie

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
o proszę, tak się cieszyłam, że skompletowałam zestaw do włosów, a tu zapomniałam o szamponie oczyszczającym kolejna lektura mnie czeka
Szampon oczyszczający kupisz za grosze
Zerknij sobie na te listy https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=452423
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-09, 00:32   #255
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Widocznie przeoczyłam, kultura internetowego słowa wymaga jedna wyłączenia caps locka
Gdybym zauważyła nie pytałabym drugi raz
No proszę, ale capslocka zauważyłaś I zaraz analiza się odnalazła
Nie ma za co
Stary 2012-02-09, 01:52   #256
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:

Aktualnie używam: olejów Vatiki (kokosowy, migdałowy, kaktusowy amla "jasna", oliwkowy), masek Lorys (Avokado i Snake aktualnie), odżywkę Green Pharmacy, mam balsam d/s Hegron aktualnie, Bioetica, Radical psikacz, rzepa joanna na skalp, na końce CHI jedwab. Piję mnóstwo zielonej herbaty, pokrzywę i od wczoraj drożdże. Zażywam Merz i nie prostuję włosów, a suszę od święta czeszę się TT; włosy mam niefarbowane
a jednak włosy nagle zaczęły mi się zbijać i być takie cienkie
a radical psikacz stosujesz na skalp czy na dlugosc?
Cytat:
Wkleję zdjęcie sprzed tego, co teraz mam na głowie
piekne wlosy
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 05:38   #257
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:

A wa jakiej kondycji masz włosy żeby tak stwierdzać?
Codzienne suszenie nie jest dobrym rozwiązaniem. No może z jakąś naprawdę dobrą suszarką nie przyniesie większych uszkodzeń...ale obojętne to dla włosów na pewno nie jest

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
No proszę, ale capslocka zauważyłaś I zaraz analiza się odnalazła
Nie ma za co

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 06:17   #258
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Ale po co dawać same silikony i zero substancji odżywczych ?
... bo ja je baaardzo lubię ! { } . I nie spotkałam się z kosmetykiem zawierającym same silikony . A silikon, jak już parę razy pisałam - to nie żelbeton .

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
A później dopiero płacz i zgrzytanie zębów jak okazuje się, ze wypadają albo łamią, rozdwajają i kruszą
Dziwne - moje włosy torturowane złymi silikonami nie wypadają, nie łamią się, nie kruszą. Ja nie wygłaszałabym takich radykalnych opinii. Przepraszam, że mój wpis skierowałam akurat na Ciebie . Wiele tu piszących osób powiela taką, mijającą się z prawdą opinię, że silikon to zabójstwo dla włosów . A ja "zgrzytam zębami". Jednemu pasuje używanie hektolitrów wody brzozowej czy też oleju rycynowego. Mnie nie . Ale nigdy nie ośmieliłabym się napisać : to zło i głupota. Że truizmem rzucę : dla każdego coś innego . I dobrze, tak powinno być .

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
No właśnie o to chodzi, silikony dają natychmiastowy efekt, ale góra przy drugiej flaszce produktu efekt już przestaje zachodzić.
E tam ! E tam ! Zużywam obecnie już chyba z dwunaste opakowanie szamponu, odżywki i psikacza z silikonami . Po ponad dwuletniej bezsilikonowej pielęgnacji wróciłam do silikonów. I nadal moje odczucie, to .

Cytat:
Napisane przez ajriss Pokaż wiadomość
za to też nie katujcie: nienawidze alterry odżywki, chociaż pokładałam w niej duuuuuże nadzieje
Ja Cię akurat katować nie będę . Dla mnie szampony i odżywki Alterry to wielki niewypał . A moja Przyjaciółka, której te kosmetyki poleciłam, prawie mnie pobiła z pytaniem : czy aż tak jej włosów zazdroszczę, że chcę je zniszczyć . Znajoma {bezsilikonowa pielęgnacja} przeznaczyła Alerrę do prania swetrów .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 07:13   #259
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Heroldin- jak bym czytała moje własne słowa!!!
Cieszę się, że w takim podejści unie jestem odosobniona

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
... bo ja je baaardzo lubię ! { } . I nie spotkałam się z kosmetykiem zawierającym same silikony . A silikon, jak już parę razy pisałam - to nie żelbeton .
Dokładnie Jakby miały same silikony to czym byśmy sie tego pozbywali?

Cytat:
Dziwne - moje włosy torturowane złymi silikonami nie wypadają, nie łamią się, nie kruszą. Ja nie wygłaszałabym takich radykalnych opinii. Przepraszam, że mój wpis skierowałam akurat na Ciebie . Wiele tu piszących osób powiela taką, mijającą się z prawdą opinię, że silikon to zabójstwo dla włosów . A ja "zgrzytam zębami". Jednemu pasuje używanie hektolitrów wody brzozowej czy też oleju rycynowego. Mnie nie . Ale nigdy nie ośmieliłabym się napisać : to zło i głupota. Że truizmem rzucę : dla każdego coś innego . I dobrze, tak powinno być .
Niestety takie opnie jak nasze nie przynoszą wiekszego skutku...osoby zaczynające przygodę z wizażem często nie dopuszczają ich do siebie. Wolą słuchac tych radykalnych opinii...i nagle rezygnują z silikonów i szamponów z detegentami, które sprawiały, że włosy były w dobej kondycji...i nagle po kilku miesiącach "cudownej" pielęgnacji z samymi dobrociami włosy się kruszą i wypadają...i później właśnie ejst płacz i zgrzytanie zębów Bo przecież ona tyle dla tych włsów robi a one tego nie doceniają

Cytat:
E tam ! E tam ! Zużywam obecnie już chyba z dwunaste opakowanie szamponu, odżywki i psikacza z silikonami . Po ponad dwuletniej bezsilikonowej pielęgnacji wróciłam do silikonów. I nadal moje odczucie, to ..
Ja planuję na razie myć tylko Rzepką wzmacniającą, ale jak włosy odżyją po kuracji to mam zamiar w tygodniu myć szamponem silikonowym (pamietam jakie miałam po nich włosy ) a na weekendy, przed Waxem, oczyszczać głowę Rzepką Joanny właśnie

Co do tych szamponów silikonowych raz jeszcze- włosy układały się po nich fantastycznie, nie mówiąc o połysku i objętości No i mimo że nie zabezpieczałam końcówek przed niszczeniem nie niszczyły się

Powrót do nich planuję na wiosnę Przestrzeżona jednak i oświecona przez Weegirl- nie kupię Hebala z SLS Będę myć czymś z SLES, bo planuję kłaść regularnie Waxa zagranicznego a on ma właśnie SLS w składzie...nie chcę przesadzić, więc na codzień wybiorę lżejszy detergent

Edytowane przez Indios Bravos
Czas edycji: 2012-02-09 o 07:16
Stary 2012-02-09, 07:45   #260
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
ufff... nareszcie dobrnęłam do końca
jeju, Kochane, ile można napisać w ciągu 1 dnia??

ja wczoraj miałam nie kupować nic do włosów, ale przechodziłam koło nowo otwartego sklepu fryzjerskiego. Pomyślałam, że może znajdę jakąś fajną gumkę do włosów na noc, weszłam, i wyszłam z 2 gumkami i jedwabem chi (mój debiut - bede testowac, do tej pory uzywalam serum L'biotica). Wieczorem poszłam z TŻ do Rossmana (w moim mieście mam 2, a w tym byłam po raz pierwszy), chcieliśmy kupić szampon dla niego. W ogóle okazało się, ze jest to najlepiej wyposażony rossman ze wszystkich, w których byłam (a było ich 6). Kupiłam róźową odżywkę dwufazową z gliss kura (dlatego ucieszyłam się, czytając Wasze pozytywne opinie). Ale tylko dlatego, ze była "super cena na do widzenia" i zapłaciłam tylko 8 zł za 200 ml

Akcja denko trwa na swoją obronę mam tylko to, że zaliczyłam sesję więc jakaś nagroda mi się należy A poza tym moje zapasy kosmetyków są już duuuuużo mniejsze I myślę, że w kwietniu akcję denko uznam za zakończoną
A jak to serum się sprawdzało??
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 09:13   #261
moniam89
Przyczajenie

Dziewczyny wybaczcie że o to pytam, wiem że na pewno o tym pisałyście ale nie mogę się przekopac do tej informacji.

Chciałam spytac który olejek kokosowy będzie lepszy do włosów.
Olejek ze stronki MAZIDŁA czy olejek który znalazłam na allegro DABUR VATIKA który dodatkowo zawiera wyciąg z amli, henny i cytryny?

Bardzo proszę o odpowiedz bo chcę zrobic zakup ale nie wiem który kupic
moniam89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 09:46   #262
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Heroldin- jak bym czytała moje własne słowa!!!
Cieszę się, że w takim podejści unie jestem odosobniona

Dokładnie Jakby miały same silikony to czym byśmy sie tego pozbywali?

Niestety takie opnie jak nasze nie przynoszą wiekszego skutku...osoby zaczynające przygodę z wizażem często nie dopuszczają ich do siebie. Wolą słuchac tych radykalnych opinii...i nagle rezygnują z silikonów i szamponów z detegentami, które sprawiały, że włosy były w dobej kondycji...i nagle po kilku miesiącach "cudownej" pielęgnacji z samymi dobrociami włosy się kruszą i wypadają...i później właśnie ejst płacz i zgrzytanie zębów Bo przecież ona tyle dla tych włsów robi a one tego nie doceniają

Ja planuję na razie myć tylko Rzepką wzmacniającą, ale jak włosy odżyją po kuracji to mam zamiar w tygodniu myć szamponem silikonowym (pamietam jakie miałam po nich włosy ) a na weekendy, przed Waxem, oczyszczać głowę Rzepką Joanny właśnie

Co do tych szamponów silikonowych raz jeszcze- włosy układały się po nich fantastycznie, nie mówiąc o połysku i objętości No i mimo że nie zabezpieczałam końcówek przed niszczeniem nie niszczyły się

Powrót do nich planuję na wiosnę Przestrzeżona jednak i oświecona przez Weegirl- nie kupię Hebala z SLS Będę myć czymś z SLES, bo planuję kłaść regularnie Waxa zagranicznego a on ma właśnie SLS w składzie...nie chcę przesadzić, więc na codzień wybiorę lżejszy detergent
silikony są OK, ale wydaje mi się, że używanie ich w szamponach to nie najlepszy pomysł
Stary 2012-02-09, 09:49   #263
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tego Pottersa i używam go głównie do OMO, jako pierwsze O, mam prawie całą butlę, bo jednak rzadko go używam, często nakładam oleje, także wtedy one są pierwszym O.Próbowałam kilka razy jej użyć jako odzywki d/s, nawet fajnie się spisała, ale wolę w tym celu Fructisa Volume Restructure i Garnier z avocado
Dwa razy dałam ją tez jako odzywkę b/s i tez sprawdziła się dobrze, o dziwo nie obciążała tak bardzo
Pokombinuj z nią i na pewno coś znajdziesz dla siebie
Nie wiem czy to mozliwe, ale ostatnio zmieszalam Pottersa z Garnierem awokado i wlosy byly ladniejsze niz po samym Garnierze
Wczoraj uzylam samego Pottersa i jednak sie nie sprawdzil.
Takze faktycznie bede kombinowac

Cytat:
A wa jakiej kondycji masz włosy żeby tak stwierdzać?
Codzienne suszenie nie jest dobrym rozwiązaniem. No może z jakąś naprawdę dobrą suszarką nie przyniesie większych uszkodzeń...ale obojętne to dla włosów na pewno nie jest
Ja wiem, ze suszarka z pewnoscia niszczy wlosy, ale po niej wygladaja o niebo lepiej niz jak schna same. Przede wszystkim nie sa takie przyklapniete jak teraz
Uzywam suszarki od ladnych paru lat, przede wszystkim po to, by nadac objetosci moim cienkim wlosom.
Poza tym widze roznice pomiedzy zwykla mala suszarka (taka za kilkanascie zlotych z marketu, bez regulacji temperatury - przez ostatni tydziej zmuszona jestem jej uzywac) a suszarka Remington, ktorej zwykle uzywam.

Nawet jak wlosy byly w niemalze idealnej kondycji (zaczelam je zapuszczac od 0) to bez suszarki i tak wygladaly okropnie.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:22   #264
izus_86
Zakorzenienie

Heroldin i Indios Bravos ja jestem takim przykładem dziewczyny, która całkowicie zrezygnowała z silikonów i wróciła do nich szybciutko

Mam cienkie włoski i silikony w szamponach czy też na dłuższą metę w odżywkach do spłukiwania obciążają mi włoski, także z tego zrezygnowałam na stałe.
Moje włosy po całkowitym wyrzuceniu silikonów zaczęły się łamać i rozdwajać w zawrotnym tempie
Kiedy postanowiłam do nich wrócić w formie jedwabiu CHI i psikacza Gliss Kura nie mam ani jednej rozdwojonej końcówki ani połamanej

Także w moim przypadku silikony są niezbędne, co prawda nie w dużych ilościach i nie np. w szamponach, bo mi obciążają włoski, ale w celu ochrony jak najbardziej
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-09, 11:02   #265
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
silikony są OK, ale wydaje mi się, że używanie ich w szamponach to nie najlepszy pomysł
A ja myślę, że tak, szczególnie, że dobrze na nie reaguję Nawet skalp
Najważniejsze w silikonach jest to aby się nie nabudowywały...a zmywanie regularnie raz w tyg. Rzepką bez silikonów oczyści tygodniowe silikony

Trzeba pamiętać, że mamy zaspokajać potrzeby swoich włosów...skoro moim nie pasuje bezsilikonowa pielęgnacja lub używanie ich w minimalnej ilości to będę robić tak żeby wyglądały jak najlepiej Czyli powrócę do silikonów, ale z głową

Cytat:
Ja wiem, ze suszarka z pewnoscia niszczy wlosy, ale po niej wygladaja o niebo lepiej niz jak schna same. Przede wszystkim nie sa takie przyklapniete jak teraz
Uzywam suszarki od ladnych paru lat, przede wszystkim po to, by nadac objetosci moim cienkim wlosom.
Poza tym widze roznice pomiedzy zwykla mala suszarka (taka za kilkanascie zlotych z marketu, bez regulacji temperatury - przez ostatni tydziej zmuszona jestem jej uzywac) a suszarka Remington, ktorej zwykle uzywam.
Objętość można uzyskać bez suszarki- odpowiednie upięcie włosów np. na noc i rano jak rozpusczasz masz burzę na głowie
Utrwalisz to czymś i wsio
A nie nieszczysz niepotrzebnie

Cytat:
Heroldin i Indios Bravos ja jestem takim przykładem dziewczyny, która całkowicie zrezygnowała z silikonów i wróciła do nich szybciutko

Mam cienkie włoski i silikony w szamponach czy też na dłuższą metę w odżywkach do spłukiwania obciążają mi włoski, także z tego zrezygnowałam na stałe.
Moje włosy po całkowitym wyrzuceniu silikonów zaczęły się łamać i rozdwajać w zawrotnym tempie
Kiedy postanowiłam do nich wrócić w formie jedwabiu CHI i psikacza Gliss Kura nie mam ani jednej rozdwojonej końcówki ani połamanej

Także w moim przypadku silikony są niezbędne, co prawda nie w dużych ilościach i nie np. w szamponach, bo mi obciążają włoski, ale w celu ochrony jak najbardziej
Więc dla każdego coś miłego Mi ogólnie służyły w pielęgnacji, nie tylko w ochronie i dlatego mam zamiar wrócić także do szamponów

Jak widać bezsensem jest siać herezję, że silikony to samo zło

Edytowane przez Indios Bravos
Czas edycji: 2012-02-09 o 11:03
Stary 2012-02-09, 11:07   #266
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
A ja myślę, że tak, szczególnie, że dobrze na nie reaguję Nawet skalp
Najważniejsze w silikonach jest to aby się nie nabudowywały...a zmywanie regularnie raz w tyg. Rzepką bez silikonów oczyści tygodniowe silikony

Trzeba pamiętać, że mamy zaspokajać potrzeby swoich włosów...skoro moim nie pasuje bezsilikonowa pielęgnacja lub używanie ich w minimalnej ilości to będę robić tak żeby wyglądały jak najlepiej Czyli powrócę do silikonów, ale z głową

Objętość można uzyskać bez suszarki- odpowiednie upięcie włosów np. na noc i rano jak rozpusczasz masz burzę na głowie
Utrwalisz to czymś i wsio
A nie nieszczysz niepotrzebnie

Więc dla każdego coś miłego Mi ogólnie służyły w pielęgnacji, nie tylko w ochronie i dlatego mam zamiar wrócić także do szamponów

Jak widać bezsensem jest siać herezję, że silikony to samo zło
ja szamponu dove używam , gdy nie mam czasu nakładać treściwych masek,a muszę mieć ładne włosy, jednak zauważyłam, że kładąc maski(bez silikonów) na włosy, na których znajdują się silikony, maska nie działa tak dobrze, jak na włosy oczyszczone z silikonów. Dlatego w swojej pielęgnacji nie dopuszczam szamponów z silikonami.
Stary 2012-02-09, 11:08   #267
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Jak do kłótni chętna...wredota jedna

A ja się jeszcze rąbnąć musiałam Herbala kiedyś używałam i dobrze wspominam. Ale oczywiście myję szamponem z SLES Więc w połowie mój poprzedni post nijak się miał do tego, co zamierzałam
Nie wiem czy ja pijana byłam jak ten skład czytałam czy co

Ale co do Waxa- ubóstwiam nade wszystko To świadczy o tym, że mój skalp toleruje SLS bez problemu
No to jest remis Kurczę, wiesz, u mnie Henna Treatment Wax też przez jakiś czas nie robił włosom krzywdy. No a to, co się później działo, już opisywałam Ale ja mam cieńsze włosy niż Ty, pewnie dlatego. Co do skóry, to u mnie SLS, SLES czy inne detergenty nic złego nie robią, ale jednak jak ktoś ma cieńsze włosy to bym uważała na coś, co ma na początku składu SLS.

To Ty już nie wiesz, czy byłaś pijana? Trzeba sprawdzić zapisy z czarnej skrzynki
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 11:27   #268
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
No to jest remis Kurczę, wiesz, u mnie Henna Treatment Wax też przez jakiś czas nie robił włosom krzywdy. No a to, co się później działo, już opisywałam Ale ja mam cieńsze włosy niż Ty, pewnie dlatego. Co do skóry, to u mnie SLS, SLES czy inne detergenty nic złego nie robią, ale jednak jak ktoś ma cieńsze włosy to bym uważała na coś, co ma na początku składu SLS.

To Ty już nie wiesz, czy byłaś pijana? Trzeba sprawdzić zapisy z czarnej skrzynki
A na ten remis nawet przystaję, bo jakoś chyba sympatia Cię darzę czy coś

Co do włosów- może masz rację...moich jest teraz mniej, ale wciaż są bardzo grube.

A co do pijaczenia- to już to stadium alkoholowe, że nie wiesz czy to sen czy jawa

Stary 2012-02-09, 11:40   #269
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Chyba żelbet Któraś dziewczyna upomniała, że nie istnieje żelbeton

Cytat:
Moja rodzona siostra od lat myje włosy zwykłymi szamponami, nakłada odżywkę, kiedy jej się przypomni, a włosy ma gęste, grube, błyszczące. Jest żywym przykładem, że najzwyklejsza, silikonowa, "nieuświadomiona" pielęgnacja może komuś służyć.
Ja to zupełnie inny przypadek. Muszę trochę kombinować, staram się być CG (które wyklucza silikony), bo po małych modyfikacjach ten system bardzo mi służy. Ale naprawdę - z silikonami niejednokrotnie jest mi po prostu lżej. Łatwiej zabezpieczyć włosy przede wszystkim.
Cały myk polega na tym, żeby przed nałożeniem silikonu najpierw zadbać o dostarczenie wszystkim składników odżywczych a potem wiedzieć, jak silikon zmyć. Zdobycie wiedzy wiele kosztuje, ale teraz żaden składnik mnie nie przestraszy.
Siostry nawet nie próbuję nawracać na "jasną stronę mocy" Nie ma sensu psuć tego, co dobre. Ważne, że obie mamy ładne włosy, a że doszłyśmy do nich różnymi drogami - no cóż, liczy się efekt
Cytat:
Ja Cię akurat katować nie będę . Dla mnie szampony i odżywki Alterry to wielki niewypał . A moja Przyjaciółka, której te kosmetyki poleciłam, prawie mnie pobiła z pytaniem : czy aż tak jej włosów zazdroszczę, że chcę je zniszczyć . Znajoma {bezsilikonowa pielęgnacja} przeznaczyła Alerrę do prania swetrów .
Oj, ja też jakoś nie darzę uczuciem Alterry. Przede wszystkim za paskudne, sztuczne zapachy. Ale olejek z granatem jest fajny do masażu i na buzię (na włosach i skalpie był słaby i zadziałał komedogennie)
Stary 2012-02-09, 11:41   #270
hellokitty233
Raczkowanie

Dziewczyny jak myślicie-czy przez ciazę może się zmienić struktura włosów-bo moje całkowicie przestały sie kręcić i sa prawie proste

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości