|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
koniakonia myślę, że to najlepsza decyzja, Nineczka na pewno będzie tęsknic, ale dacie radę, tak jak pisałaś - lepiej teraz na 5 dni niż w razie czego na dłużej. Trzymam kciuki za Ciebie i Kaję i Ninę też - żeby jak najłagodniej przeszła ten czas
Odzywaj się koniecznie!A czy dobrze zrozumiałam że za dwa tygodnie cesarka? woow
|
|
|
|
#1412 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gdzie będziesz rodzić? Cytat:
http://allegro.pl/mieciutki-cieply-k...068697257.html z polaru...nie za ciepły nie za lekki, taki w sam raz na wiosnę ![]() Cytat:
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() pewnie,że będzie ok,jedno dobre, że sobie dogadam szczególy co i jak z tym moim cc i się na nowo oswoję z lekarzami i położnymi... Ale musieliśmy mieć miny jak gin mówił,że za 2 tygodnie mogę rodzić A i jedno odkryłam,dzisiaj miałam ktg i poczułam ,że to już końcówka , wszystko mi się przypomniało jak to było itd.i w końcu chyba do mnie dotarło,że będę mamą podwójną zaraz ( nie ma to jak mieć refleks) Pytałam też tż czy mocno narzekałam na ból jak znieczulenie zeszło ? Odpowiedź:no najszczęśliwsza to nie byłaś ![]() Z racji tego ,że wiem co tam dają do jedzenia zamówilismy pizze i się objadłam jak prosiak.Jutro muszę sobie wałówę naszykować ![]() Karo Z 5 dni przeleci, Niny mi nie przywiozą,bo to 50 km i w sumie nie chcę , bo pewnie bym ryczala, Ona może też , więc musimy to przeżyć na odległość, ale w gardle mnie ściska.Ale damy radę ,siła wyższa , przecież nie jadę na wakacje. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-08 o 22:33 |
|
|
|
#1414 |
|
Rozeznanie
|
konia czyli już niedługo! jeszcze w lutym będziesz mieć drugie dziecię... ech a do tej pory to jeszcze się takie odległe wydawało... a tu już kumkura jedną nogą na porodówce, dzisiaj Ty...
a co do decyzji to ja też myślę, że słusznie postąpiłaś trochę będziecie tęsknić z Niną, ale przynajmniej bezpieczniej dla drugiego dziecka |
|
|
|
#1415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzidzia mnie kopie ale z rana, jak mąż wstaje, potem chyba usypia znów z mamą. Cytat:
szkoda, że musisz córcię zostawić na tyle dni, mi pewnie też by było ciężko. Trzymaj się kochana idę spać, bo już padam
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Koniakonia...2 tyg
. Jak ja będę mieć 2 tyg to chyba umrę ze strachu. Mam nadzieję, że mnie niespodziewanie weźmie tak ze 2 tyg przed tp., żebym się tak nie stresowała ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Ja też już idę spać DOBRANOC |
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No też właśnie miny mieliśmy takie jakby zdziwione w sumie nie wiem czemu, ale jak tak się w domu siedzi i mowi 2-4 tygodnie to jakoś tak wiecie.... a jak mi to ktg zrobili i ten dźwięk jak jadącego pociągu z tej maszynki, a potem gin mówi, to wie Pani kiedy chcę pani urodzić? to jakby mnie ktoś walnął w łepek i powiedział halllloł rodzimy nie śpimyNie jest wykluczone ,że to jednak się do 4 tygodni przeciągnie ,bo zobaczymy jak posiewy będą wyglądać, ale już bliżej niż dalej jesteśmy. Muszą taki dobry moment wybrać, bo też chodzi o uniknięcia zakażenia rany itd.Mam nadzieję,że będzie dobrze. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-08 o 22:44 |
|
|
|
|
#1418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dacie radę na pewno! 5 dni to nie jest aż tak długo
|
|
#1419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nad ranem, mimo zmęczenia, muszę wstawać na krótką rundkę po mieszkaniu i dopiero mogę próbować położyć się ponownie..
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
ja w piatek dowiem sie jak ma się moja szyjka... jak będzie bez większych zmian to nie muszę szykować się chyba na szybszy poród, ale jak się skróciła... to oj
|
#1421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobranoc dziewczyny, już mi się oczy zamykają same
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- przeleci to jakoś, książki sobie wezmę, laptopa i będzie ok |
|
|
|
|
#1425 | ||||||||
|
Gang Iren
|
Ale dzis pedzicie
![]() Cytat:
![]() Ja tez mam 9.5 kg w tyg 31+3.I uwazam ze to malo!W pierwszej ciazy mialam +12kg i nic mi z nich nie zostalo.Nie wiem wiec z czym masz problem.W ciazy sie tyje,to normalne. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sliczny brzusio Cytat:
Cytat:
![]() Tez nie biore nic,zero lekow.Pracuje (praca stojaca-8 godz) i zylakow mi przybywa,ale dla dziecka to male poswiecenie.No i faktycznie,mniej czasu na glupie mysli,typu tu rozstepik,tam cos jeszcze.I mam wiekszy luz w sobie. Cytat:
Wiem co czujesz,bo jak moja cora miala 2,5 roku tez bylam w szpitalu i bardzo zle to znosilam.Ale moje dziecko...wcale jakos nie tesknilo.Chociaz bylo to pierwsze nasze rozstanie.Mala cyganicha
|
|
#1426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka,
czyżbym dzisiaj była pierwsza?? Ja już oczywiście na nogach bo mój tż to nawet nie umie po cichu się ubrac Cytat:
Cytat:
Gratulacje dla koleżankiCytat:
|
|||
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak liczę,że jak dostanę 5 dni antybiotyk, potem przerwa musi być chyba ( nie wiem ile dni) posiew i wynik z 5 dni i jak będzie ok to coś koło tego będą coś ze mną robić,żeby ten moment dobry wykorzystać Ale to już na miejscu z tym ordynatorem dogadam.Mam zamiar wrócić do domu jeszcze.Moj gin mówi ,że jak mnie Pan Krzysztof nie będzie chciał puścić to mam do niego zadzwonić to On coś pogada , ale wiadomo że nie będę napierać,zdrówko najważniejsze.W razie "W "plan z tż mamy już jakby to zgrać, bo przecież jutro nie będę się targać z podkladami itd.Pewnie Nina nie zauważy za bardzo czy wyszłam na kawę na godzinę czy na 5 dni zresztą juz zostawała z Babcią jak byłam w pracy , więc damy radę.Jeszcze tak sobie myślę,ze co ja się tu rozczulam nad sobą jak ta biedna Patrycja w szpitalu tak cierpi i jak Ona musi tęsknić , to ta moja sprawa to nic.Wczoraj gadałam z Jej Mamą i aż serce pęka.W sobotę chciałam iść z Niną na balik charytatywny dla Pysi , ale wyszło jak wyszło.Aguśka sorry ,że tak wcześnie napisałam do Ciebie, rety ale ze mne dzwon , o tej godzinie pewnie śpisz, tu piszę , bo smsa sorrowego nie będę słać Lena priva wysmyczę w szpitalu , tam będę mieć czasu na dumanie bardzo duzo.
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-09 o 08:07 |
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
DZiendoberek
koniakonia lepiej tak niz mialabys przelezec w szpitalu do porodu Jolkaaa ja nie kupuje mleka , raz ze dla podswiadomosci tka paczka zle robi i walczyc sie nie hcce jak mleczka mniej w cycuchach a dwa niewiadomo czy dziecie nie alergik bedzie i nie bedzie potrzebowal innego Aguska tam buziaki i usciski dla MAlej ! karolca to ja trzymam kciuki za ta Twoja szyjke Ja dzis trole w domu , powiedzmy , bo musze skoczyc po jakies zakupy bo lodowka pustkami swieci , ale maz mi dzieci przywiezie z przedszkola , a to juz dobrze bo nie musze stac i marznac na przystanku Na pocieszenie ze taka wielka jestem kupilam sobie sukienke letnia , taka do ziemi zeby cellulit zakryc i wystajacy brzuch Nie moge juz sie doczekac porodu Ja bym chiala miec ten tydzien do lub pare dni , bo mi juz tak ciezko , wszystko boli a tu trzeba jeszcze 3 tygodnie i pare dni przezyc We wtorek mam wizyte ostatnio u ginekologa i ciekawa jestem jak tam mala lezy |
|
|
|
#1429 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama twierdzi ze zaplacila za te koszule po ok 30 zl, bo to polskiego producenta (identyczne jak na all za 17 zl chyba sa i ja skrzyczalam, no ale tak sie wytlumaczyla) Cytat:
ja wyluzowalam juz dawno, bo przeciez nic nie zrobie teraz a jako bunt zaczelam sobie dogadzac ciasteczkami od wczoraj Cytat:
podejrzewam, ze Ty kochana bardzdiej to przezywasz niz Ninka ona owszem bedzie tesknic, ale dzieci sa takie ze jak im sie zajecie znajdzie to nie mysla o niczym innym no i trzymam oczywiscie kciuki za udana kuracje dzien doberek Jakas niewyspana jestem, dzisiaj siku obudzilo wyjatkowo dopiero o 4.30 ale najgorsze u mnie jest to ze nie budzi mnie parcie na cewke, a bol brzucha sniadanko zjedzone, dzien lenia uwazam za rozpoczety
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#1430 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry!
Witam sie po dobrze przespanej nocce, siusisu 3 razy tylko-u mnie to w normie, potrafie sie budzic co godzine wiec nie narzekam na 3 razy ![]() Ale jak sie ibudzilam taka nie przytomna o 3 i czlapalam na isku i sobie wyobrazilam ze za chwile bede miala takie male, ktore bede tak na spiku przebierac , karmic to sie tak zastanowilam, jak dam rade? ![]() No ale wiem ze dam bo raz juz dalam! Wczoraj jak suszylam ciuszki i skladalam akurat adas byl ze mna w lazience i az piszczal z radosci na widok tych malenkich slodkich ubranek On tak czeka na swoja mala siostrzyczke ze szok! Konia, wow 2 tygodnie i bedziesz miec malenstwo przy sobie, zazdroszcze bo juz sie nie moge doczekac Gosiu, ja mam dosyc podobne zdanie co Ty na temat opieki nad ciezarna za granica bo sama pierwsza ciaze w szwecji a druga tutaj i tez sadze wlasnie ze jesli jakis problem sie pojawia to tak samo jak u nas biora do szpiatala, robia badania itd. A co do mleczka to czasami moze go braknac, wlaciwie piersi sa skonstruowane zeby mleczko po porodzie bylo ale czesto mysle ze mamusie same zadreczajac sie , psychicznie i nieswiadomie blokuja laktacje, tak bylo u mnie (chyba), dlatego tym razem wrzuce sobie na luz z tym karmieniem i mam nadzieje ze bedzie ok!
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie pada śnieg i jest go sporo jak na Wielkopolskę
|
|
|
|
#1432 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie tez
![]() Super to wyglada za oknem, ale jesli to polezy do wieczora to raczej do sr sie nie wybiore sama samochodem
|
#1433 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
leżałam w szpitalu powiatowym w Chrzanowie. a pacjentki na oddziale podobnie jak ja, były też spoza powiatu - jednak szpital ma renomę. Cytat:
na oddziale napatrzyłam się na dziewczyny które przychodziły do porodu i za 2-3 dni wychodziły z maleństwami. Ale mnie zazdrość brała ![]() Cytat:
Ale jako słodka babka muszę wybrać między Krakowem-Kopernika a Ligotą. Do tej pory myślałam o Koperniku, ale Ligota jest bliżej, sprawdziłam sama ginekologię, no i jechać z noworodkiem do domu 30km zamiast 70 to jednak różnica... Chyba postawię na Ligotę. No ale decyzja może się zmienić jeszcze. [/QUOTE] Cziqua, gratuluję chłopaka! A u mnie, wg. om, zaczyna się 30 tydzień! Apropos 30 tygodnia, w szpitalu napatrzyłam się na ekstremalne sytuacje, jedna z nich dotknęła dziewczynę w 33/34 tygodniu. Dostała rzucawki ![]() To wyglądało... no... strasznie. Całą ciążę miała wysokie ciśnienie i olała sprawę. W szpitalu zbadali mocz-białko 160. Biegiem zabrali ją na cięcie, gdy zaczęła mdleć i miała mroczki przed oczami. Wieźli ją obok mojej sali, trzęsącymi rękami pisała smsa do męża. Zdążyli z cc zanim zaczęła drżeć na całym ciele i przed śpiączką. Całe szczęście, że oddział jest bezpośrednio połączony z porodówką i noworodkami, a tam całą dobę, mają anestezjologa pod ręką. Dziecko zdrowe jak rydz, ona też już potem ok, ale położne tuż po przewiezieniu jej na cc, chodziły blade. Wczoraj cięli też dziewczynę, która prawdopodobnie paliła całą ciążę. 39 tydzień, a dziecko wzrostowo 34. Stwierdzili,że dziecko przestało rosnąć, a matka-palaczka nie pomaga. Nie wiem jeszcze co dalej, dowiem się, jak pojadę jutro rano po wypis. Ale ogółem - SZOK! |
||||
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo muszę sama jechać na Ułańską na wizytę a wolałabym bez drogę bez śniegu jeszcze muszę gdzieś "sprzedać" na 2 godziny
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Ja dzisiaj niestety niewyspana jestem bo moja psina całą noc szczekała, zdenerwowała się hałasem dobiegającym z klatki. Komuś się zachciało o 2 w nocy w piwnicy sprzątać :/ A że piwnicę mam na samej górze, nad moim mieszkaniem więc było naprawdę ciekawie :/
Konia decyzja jak najbardziej słuszna, poleżysz te parę dni i przynajmniej będziesz miała świadomość, że nic złego się nie stanie. A może wrócisz ze szpitala z pięknym, zdrowym maleństwem ![]() Oj a ja coś ostatnio dziwne pobolewania miewam w dole brzucha, nie jest to ból nie do wytrzymania, ale bardzo mnie zastanawia. Ale nie panikuję, przecież w końcu to 36 tydzień więc może już powoli się przygotowuję do rozwiązania
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dziękował dziękował no i gratuluję 30 tygodnia no i dobrze że do nas powróciłaś cała i zdrowa
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1437 |
|
Zadomowienie
|
hejj
) TZ wyprawiony do pracy ja po herbatce w trakcie śniadanka, tak jak wczoraj buła z serem i dzemem , czeka mnie troszke porzadków, śniło mi się ze trafiłam do szpitala i wszyscy mysleli ze ja juz do porodu a ja bylam dopiero w 32 tc i polozna wyjeła mi czopa na siłe i przekręcała dziecko w brzuchu ![]() Nie jedzenie slodyczy i czipsów daje efekty w moim przypadku bo od tygodnia nie przytylam nic, a nawet pół kg schudłam ![]() Moja macica chyba w koncu zaczela trenowac i przygotowywac sie do wielkiego dnia, bo jak wczesniej mialam 1-2 twardnienia brzucha w ciagu dnia, tak tearz zwlaszcza po poludniu i wieczorem jest ich wiecej i czuje delikatne kłucia tak w środku, moze ta moja długaśna szyjka sie cos rusza ![]() dziewczyny polozna na sr mowila zeby sobie jakies przekaski do porodu wziac sama nie wiem w co sie zaopatrzyc zeby jakiejs wielkiej kupy po tym nie bylo, a ze dało troche sil- czekolada??i jeszcze mam pytanie czy wszystkie z was beda uzywac tej fridy do nosa, czy ktoras zamierza uzywac gruszki? Ja tez spie praktycznie cala noc na lewym boku, ale rano jak mam wstac to tak mnie krocze, pachwiny bola, ze ledwo do toalety dochodze, nawet mały dzis ułozony po lewej stronie ,bo widzialam gulke ![]() Konia jakby mnie lekarz na wizycie, która mam za tydzien powiedział ze za dwa tygodnie mam rodzic, to chyba bym o własnych siłach nie wyszła z gabinetu trzymam kciuki za Ciebie i Ninke , 5 dni to nie tak długo, a dziada trzeba wytępic
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-02-09 o 09:31 |
|
|
|
#1438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A że uwielbiam żelki to napewno się w nie zaopatrzę ![]() Ja nie kupiłam fridy jeszcze ale zamierzam zakupić, bo słyszałam, że gruszka nie jest wcale dobra dla noska dzidzi. Także na 100% będę używać fridy ![]() Ja chyba też jakbym usłyszała, że rodzę za 2 tyg to bym z gabinetu nie wyszła. A torbę to bym chyba 24h/dobę sprawdzała czy aby o niczym nie zapomniałam
|
|
|
|
|
#1439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do przezyc ze szpitala... nie rozumiem tych kobiet ktore nie dbaja o siebie w ciazy... jak mozna olac zbyt wysokie cisnienie czy palic cala ciaze papierochy? Nie rozumiem i koniec. Cytat:
ja mam gruszke do noska, jak nie bedzie sie sprawdzac to zaopatrze sie w fride ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cziqua widze ze imie dla synusia wybrane - piekne Asika, wlasnie zauwazylam ze idziemy leb w leb z ciaza - u mnie rowniez 35+5 dzisiaj Mam mega lenia... i jestem jakas oslabiona chyba. Zjem müsli i sie chyba zdrzemne jeszcze...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() konia dobrze ze mi napisalas juz eska, bo tak bym spala i spala a potem nie moge si eogarnac. Poszukam linka do tego co chcialas ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

Odzywaj się koniecznie!

duże jajka było widac 

. Jak ja będę mieć 2 tyg to chyba umrę ze strachu. Mam nadzieję, że mnie niespodziewanie weźmie tak ze 2 tyg przed tp., żebym się tak nie stresowała

Gratulacje dla koleżanki
podejrzewam, ze Ty kochana bardzdiej to przezywasz niz Ninka
Nie rozumiem i koniec.