Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 23:24   #4321
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brumku wolałabym by normalnie z butli zjadla. Zwykle wtedy mi przysypia. Na dorosłość ma jeszcze czas a jak tam dzisiaj Tymciowy humorek?
Nic nie piszę, bo nie chcę nikogo wkurzyć, ale Tymcio dziś - delikatnie mówiąc - do rany przyłóż Aż w którymś momencie powiedziałam mężowi, że chyba coś małemu dolega, bo:
- odłożyłam go do łóżeczka w trakcie zabawy, a on szeroki uśmiech i zajął się sam sobą,
- wkładałam czapkę na spacer, a on szeroki uśmiech,
- jakiś czas po spacerze znowu położyłam do łóżeczka, a on znowu sie uśmiechną, odwrócił główkę na bok i usnął Usnął w dzień, moje dziecko, nie do wiary
Także dzień dziś miałam lajtowy pod tym względem

Rany boskie, faktycznie: Lila - wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!

Stary 2012-02-08, 23:26   #4322
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Eee tam od razu wkurzyc... Trzeba sie cieszyć ze dzieciaczki tak pięknie nam sie zachowują i rozwijają. Zdrowe i szczęśliwe dziecko to najwazniejsze. Na przyszłość Bedzie to procentowalo. Moge dac rękę uciąć ze Tymek wyrośnie na mądrego i poukladanego chłopca.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 23:28   #4323
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość

Jak często Wasze dzieci robią kupę? Bo moja ostatnio to 3 dziennie wali.. i się zastanawiam czy to aby nie za dużo
zawsze robi 2...czasem sie zdarza nawet 3

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dziękujemy za życzenia

chciałam się pochwalić że Lila zjadła dziś całą MICHĘ mojej zupki pomidorowej (dzięki żanetko za natchnienie) zjadłaby chyba jeszcze więcej ale już bałam jej się dawać, mochlowała jak stary
jestem wniebowzieta, bo do tej pory moimi zupkami gardziła..

za zupke.... super zze Lilcia zjadla wszystko i jej smakowalo....

Kurcze zazdroszcze Wam ze gotujecie dla maluszkow... ja nie wiem jak sie za to zabrac.... Umiem gotowac dla doroslych ale jakos boje sie ze dam cos co moze malej zaszkodzic....

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kinga stara sie zainstalowac smoczek w porcie usb

chce udowodnic mamusi ze sie da.....

My jutro konczymy 5 mscy wiec zaczne malej wproawdzac gluten i az sie boje tego nie schrzanic....
I zalatwiam chrzciny.... jutro jade z tz-em do ksiedza ..zobaczymy czy zechce dac malej chrzest....wiec prosze o kciuki....

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nic nie piszę, bo nie chcę nikogo wkurzyć, ale Tymcio dziś - delikatnie mówiąc - do rany przyłóż Aż w którymś momencie powiedziałam mężowi, że chyba coś małemu dolega, bo:
- odłożyłam go do łóżeczka w trakcie zabawy, a on szeroki uśmiech i zajął się sam sobą,
- jakiś czas po spacerze znowu położyłam do łóżeczka, a on znowu sie uśmiechną, odwrócił główkę na bok i usnął Usnął w dzień, moje dziecko, nie do wiary

Rany boskie, faktycznie: Lila - wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!

Brumku nic tylko sie cieszyc.....
Stary 2012-02-08, 23:30   #4324
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
zawsze robi 2...czasem sie zdarza nawet 3

za zupke.... super zze Lilcia zjadla wszystko i jej smakowalo....

Kurcze zazdroszcze Wam ze gotujecie dla maluszkow... ja nie wiem jak sie za to zabrac.... Umiem gotowac dla doroslych ale jakos boje sie ze dam cos co moze malej zaszkodzic....

chce udowodnic mamusi ze sie da.....

My jutro konczymy 5 mscy wiec zaczne malej wproawdzac gluten i az sie boje tego nie schrzanic....
I zalatwiam chrzciny.... jutro jade z tz-em do ksiedza ..zobaczymy czy zechce dac malej chrzest....wiec prosze o kciuki....

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Brumku nic tylko sie cieszyc.....
Monia trzeba sie odwazyc i spróbować. Na poczatek Cos prostego i zobaczysz czy Bedzie smakowalo.
za jutrzejsza miesiecznice
I za księdza
Stary 2012-02-08, 23:30   #4325
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Marzenko
a w jakim kinie grają te filmy?
ja narazie jestem zawalona na maksa.Ale może za tydz jak nie będzie zimno to pójdę
W Starym Browarze. Fajnie by było się spotkać i byś mogła myśli o szpitalu odsunąć na bok.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dzięki samopoczucie ok
jestem strasznie przeziebiona i nawet na kompie mi się nie chce siedziec.
Za 2 tyg od jutra szpital

u mnie B nadal nie ma zęboli
A starszemu synkowi kiedy wyszły, może u Bruna będzie podobnie?

Cytat:
Ciesze sie ze OK wyganiaj przeziębienie a kysz... moja tez szczerbatka, ale podejrzewam ze chyba Juz niedługo biały potwór, jak mawia Marzenka, i do nas zawita.
Stary 2012-02-08, 23:50   #4326
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ide spać ... Po ciężkiej wczorajszej nocy mam nadzieje ze Dzis Bedzie lepiej.

Kolorowych snów
Stary 2012-02-09, 00:54   #4327
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Eee tam od razu wkurzyc... Trzeba sie cieszyć ze dzieciaczki tak pięknie nam sie zachowują i rozwijają. Zdrowe i szczęśliwe dziecko to najwazniejsze. Na przyszłość Bedzie to procentowalo. Moge dac rękę uciąć ze Tymek wyrośnie na mądrego i poukladanego chłopca.
Ja tam wolę żeby był szczęśliwy niż poukładany i mądry
Ja byłam poukładana i długo potem musiałam doprowadzać się do ładu

Cytat:
Ide spać ... Po ciężkiej wczorajszej nocy mam nadzieje ze Dzis Bedzie lepiej.
To kciuki, żeby Wiki miała dziś mocny sen

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Dziewczyny, coś się ostatnio psujecie
Już któryś wieczór z rzędu nikogo tu nie ma
Stary 2012-02-09, 06:42   #4328
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry.

Chyba pierwsza jestem. Noc Dzis ciut lepsza od wczorajszej. Troche mniej pobudek. Przed chwila moja dama sie obudziła, odmówiła mleczka i zasypia dalej

Ide i ja jeszcze poleze. Oby sie udało tak z 1,5 h.

Do pozniej...
Stary 2012-02-09, 07:17   #4329
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Jakie pustki od wczoraj......

Cytat:
Nie no, to jest niemożliwe zdradź przepis na takie dziecko
Cytat:

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 07:31   #4330
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie
Jestem w szoku, bo jak Zosiak zjadł o 20:30 i padł snem głębokim, to dopiero o 5:30 obudził się na karmienie Tak to ja mogę spać i nawet nie przeszkadza mi, że wstałyśmy o 6:30
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 07:58   #4331
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Złote dziecko Żeby i dzisiaj mu tak humorek dopisywał i jutro, i w kolejnych dniach również!!

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie
Jestem w szoku, bo jak Zosiak zjadł o 20:30 i padł snem głębokim, to dopiero o 5:30 obudził się na karmienie Tak to ja mogę spać i nawet nie przeszkadza mi, że wstałyśmy o 6:30
Zosia też na medal spisała się dzisiaj, mamusia wyspana, zadowolona, wróżę Wam super, udany dzionek

Witam
I ja dziś w dobrym nastroju. Tradycyjnie ok 6 pobudka na koopsko, które dzisiaj przerosło pieluchę, pierwszy raz od dawien dawna ALa już się rozbudziła na całego i nie było mowy o dospaniu. Za to teraz sobie już drzemie, bo ewidentnie brakowało jej jeszcze snu. Małż wróćił nad ranem z pracy i tez odsypia, a ja korzystam z chwili ciszy, spokoju, pije kawkę, za oknem lekki puszek spadl, że tak fajnie bialutko na drzewach się zrobiło. Dzisiaj spacer obowiązkowo już zaliczamy.
Ali skóra wraca do normalności!!! Ma takie śliczne, gładkie policzki!! Placki na plecach już się zmniejszają, jeszcze trochę nóżki i rączki szorstkie! I teraz prosze mi powiedzieć czego to zasługa......
Pepti, Balneum, nie jedzenia żółtka od kilku dni?

Scio dzięki za radę, o za bardzo zakręconej butelce. Juz dwa razy karmiłam, lekko zakręcając butle i smoczek się nie zasysal!! Że też sama na to nie wpadłam....

W ogóle każdego dnia uświadamiam sobie, że robię się coraz bardziej, delikatnie mówiąc ograniczona. Naprawdę, ciężko mi czasami dobrać odpowiednie słowa, zawsze byłam czuła na błędy ort. a teraz sama się łapię, na takich bykach!! Często coś oczywistego, przychodzi mi z trudem....Już niech ta wiosna przyjdzie, to wyjdę trochę do ludzi, a póki co muszę odkurzyć jakąś książkę i oddać się lekturze....

Poniżej chciałam się pochwalić, jak bujamy się na "czterech"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ala HDR.jpg (83,2 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-02-09 o 08:01
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 08:04   #4332
jacieeeee
Wtajemniczenie

A ja miałam noc - armagedon . O 22 się zaczęło, wzięłam Dominika do łóżka ale jakoś nie pomogło. Od 2 był straszny płacz. Ostatni raz tak płakał jak miał kolki, jakieś 4 miesiące temu
Prawie nie spaliśmy Nie wiem czy to nie brzuch. Wczoraj dostał nowy słoiczek, może mu nie podszedł. Dziąsła dalej takie same
Idę do pracy, może nie zasnę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 08:12   #4333
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co... W szoku jestem. Pisałam Wczesniej ze Wiki Dzis strajk głodowy urządzila. Postanowiłam ja nakarmić przed snem i zrobiłam jej kasze. Dałam Butle a ta w ryk. Wpadlam na pomysł zeby lyzeczka spróbować i opedzlowala wszystko pytam sie ja o co chodzi?????? Smoka normalnie ciaga
Duża pannica chciała kolację zjeść łyżeczką

Cytat:

Monia! Nic nie schrzanisz Był taki moment, że ja w ogóle nie wyobrażałam sobie gotowania dla Małego, o glutenie nawet nie wspomnę.
Dziewczyny tu pisały o wszystkim, ja czytałam i dalej nic nie wiedziałam
Ja muszę czasem mieć dużymi literami powiedziane
Gotowanie jest łatwe i przyjemne- przynajmniej dla mnie. Radek póki co je wszystko

żeby się ksiądz na chrzest zgodził.
Na pewno się zgodzi

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie
O my też tak wstaliśmy- tylko w nocy 2 pobudki na cycka.

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
brawo!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A ja miałam noc - armagedon . O 22 się zaczęło, wzięłam Dominika do łóżka ale jakoś nie pomogło. Od 2 był straszny płacz. Ostatni raz tak płakał jak miał kolki, jakieś 4 miesiące temu
Prawie nie spaliśmy Nie wiem czy to nie brzuch. Wczoraj dostał nowy słoiczek, może mu nie podszedł. Dziąsła dalej takie same
Co za nowość jadł Dominik?
Bidulo.. a w pracy nie dasz rady się gdzieś w kąciku przekimać ?

Cześć!
Radek ma problem z kupą.
Stęka, stęka i wystękać nie może.
Dałam mu przed chwilą ćwiartkę jabłka.
to chyba moja wina, bo podjadałam ostatnio czekoladę.
Do tego dochodzą obiadki i już klocek twardszy.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 08:14   #4334
ellika
Rozeznanie

Cytat:

suuuper! śliczne ma oczęta

Witam
noc szkoda gadać jacieeee łączę się w bólu, wodaqua, lili, no zazdroszcze takich nocek .
Moja to śpi jak króliczek. Tej nocy dałam jej nurofen to obyło się bez przeraźliwego płaczu. Ale budziła się non stop i cyca i cyca....
Kawyyyyyyyy
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 08:16   #4335
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Biedny Domek i biedna Ty! Czyżby aż tak słoiczek mu zaszkodził? Co takiego zjadł?
Dużżo sił przesyłam, na dzisiejszy dzień w pracy!!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 08:31   #4336
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dawalam mu jakis pomidorowy z gerbera po 6 miesiacu.
Ellika tez zapodalam przeciwbolowy, to bylo troszke lepiej.

Zebow nie obstawiam bo dziasla takie same.

Teraz pisze z busa. Moze przymkne oko

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 08:44   #4337
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Ooo blondynka witaj jak samopoczucie u Ciebie?

Eveewe sprostuje Troche. To Nie było mleko tylko kaszka taka gesciejsz od mleczka, ale najwazniejsze ze zjadla. I wydaje mi sie ze u Marysi to chyba zabki... Bo jeszcze żadnego nie ma chyba
Probowalam w poludnie dac Marysi mleczka i odmowila, sprobowalam lyzeczka i tez nie chciala. Wieczorem zjadla mleczko z butli ale nie usnela. TZ dal jej herbatki przy zgaszonym swietle i padla.

Cytat:
pieknie

Dzien dobry!!!
Pobudka o 8 rano. Lezy na lezaczku z paluszkami w buzi ale nie wola o jedzonko, herbatki jej chyba dam. Glowa i tak mi peka.
Kawe pije, zapraszam do towarzystwa
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 08:48   #4338
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Ja niekawowa
Idę Radkowi obiad gotować póki śpi

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
wodaqua, lili, no zazdroszcze takich nocek .
U nas to dzisiaj wyjątek od reguły. Codziennie wstajemy między 5 a 6
Stary 2012-02-09, 08:49   #4339
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Wiki niestety Juz nie usnela. Nie spimy od 5.34. Ledwo na oczy patrzę. Nie chce mi sie nawet kawy robic. Czekam na drzemke Wiktorii i wtedy z nią sie kimne. Moze odzyje.
Stary 2012-02-09, 08:53   #4340
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Dołączam z kawką
Stary 2012-02-09, 08:54   #4341
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Ja kawusie pije. Skoncze ide robic liste zakupow bo dzis wpłynie wyplatatez ledwo zyje, ale tak mysle moze na sobote Marysie sprzedam babci na noc

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Dołączam z kawką
dzieki
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 08:56   #4342
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
u mnie wyglada to tak ze kaszka jest na noc po kapieli Igor dostaje butle i odpływa
Jaką tą kaszkę dajesz?
Ja daję na śniadanie na mleku modyfikowanym i chciałam coś innego, chyba wezmę zrobię kasze kukurydzianą, tylko nie wiem z czym

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Rozumiem.
Tylko ja dodaję tej kaszki do deserku ze względu na gluten.
Niewiele. Łyżeczkę, dwie.

Ile tej kaszy manny dajesz z deserkiem?

Ja też kasze mannę dodaję do deserku ze względu na gluten,
abym mogła do obiadku dać coś innego niż kasza manna,
bo wcześniej dawałam ją tylko do obiadku.

Mam zwykła błyskawiczną spożywczą.
Gotuję wodę, nalewam do miseczki na oko,
dosypuję łyżkę kaszy manny mieszam i czekam aż z pęcznieje,(jak widzę żę mam za mało wody dolewam ciut)dodaję pół słoiczka owoców, natomiast od kilku dni zwiększyłam nie co kaszy manny bo ma za mało pół słoiczka owoców i 1 łyżki kaszy. Ma ok 2 łyżki kaszy i cały słoiczek,po tym wszystkim dostaje jeszcze chrupka na zębiska i miętoli

Cytat:
Wiecie co... W szoku jestem. Pisałam Wczesniej ze Wiki Dzis strajk głodowy urządzila. Postanowiłam ja nakarmić przed snem i zrobiłam jej kasze. Dałam Butle a ta w ryk. Wpadlam na pomysł zeby lyzeczka spróbować i opedzlowala wszystko pytam sie ja o co chodzi?????? Smoka normalnie ciaga
Hehe woli z łyżki.
Ja podałam kilka razy kleik ryżowy z butli, jadła ale to było takie jedzenie nie jedzenie, woli łyżkę.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Cześć!
Radek ma problem z kupą.
Stęka, stęka i wystękać nie może.
Dałam mu przed chwilą ćwiartkę jabłka.
to chyba moja wina, bo podjadałam ostatnio czekoladę.
Do tego dochodzą obiadki i już klocek twardszy.

Eeee to będzie bomba
Jak miałaś w obiadku marchewkę i Ty czekoladę to klocek się pojawi
jak nie płaczę to ok, moja stęka nie raz z rana i nic i dopiero wyprodukuje bobka po południu

Jacieee
Domek ma bardzo wrażliwy brzuszek nie ? Moja może nie ma bolącego brzuszka, ale wierci się, stęka i takie spanie..

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 09:15   #4343
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Probowalam w poludnie dac Marysi mleczka i odmowila, sprobowalam lyzeczka i tez nie chciala. Wieczorem zjadla mleczko z butli ale nie usnela. TZ dal jej herbatki przy zgaszonym swietle i padla.

pieknie

Dzien dobry!!!
Pobudka o 8 rano. Lezy na lezaczku z paluszkami w buzi ale nie wola o jedzonko, herbatki jej chyba dam. Glowa i tak mi peka.
Przyłączam się do picia kawki

Dominikowi chyba idzie drugi ząbek, bo przebudza się w nocy i płacze, jak go utulę i to zasypia. Już drugi dzień budzi się o 5 na dobre i nie może zasnąć, przy czym ciągle pakuje raczki albo śpiworek do buźki. W dzień też krótko śpi i budzi się z płaczem. Dobrze, że chociaż mleczko pije, mniej ale jednak pije..

Mam wielka prośbę, czy któraś może wkleić przepis na pomidorówkę do K albo raz jeszcze tutaj (może Żanetka) Bo widzę, że dzieciaczkom bardzo smakuje ta zupka a ostatnio Dominik też gardzi moimi obiadkami - zje ale nie z takim apetytem.

Idę robić kaszkę bo Domek się zbudził..

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 09:17   #4344
Marina1
Zakorzenienie

Witam się i spadam.
Nie chcę Wam już truć o naszych choróbskach
Mnie znów wzięło gardło i katar, Igor jeszcze antybiotyk kilka dni, bo ma lekkie zmiany w płucach.

Jak wrócę do siebie, to wrócę
Buzi kochane!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 09:20   #4345
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Dzien dobry!!!
To ja znowu dzis z toba kawke pilam
Jaś rano nigdy od razu nie woła o jedzonko, schodi mu się zawsze z godzina na zabawie przynajmniej

Alibany te oczy to zaraz patrzeć jak słodziak pójdzie -
u nas to bujanie zajęło 3 tyg i długa zwiedzać swiat/mieszkanie
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 09:33   #4346
Marina1
Zakorzenienie

Dziewczyny pomożecie ? Bardzo Was proszę.

Kurde, word mi nie chodzi, jak włączam to pisze tak - ,,Program Word nie może uruchomić konwertera mswrd632 ...

Chciałam pisać pracę, a tu dupa...A ja zielona w kompach.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 09:39   #4347
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomożecie ? Bardzo Was proszę.

Kurde, word mi nie chodzi, jak włączam to pisze tak - ,,Program Word nie może uruchomić konwertera mswrd632 ...

Chciałam pisać pracę, a tu dupa...A ja zielona w kompach.
zresetuj kompa może cos pomoże
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 09:52   #4348
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ma ok 2 łyżki kaszy i cały słoiczek,po tym wszystkim dostaje jeszcze chrupka na zębiska i miętoli
.
Żaneta a tej kaszy manny nie dajesz za dużo?
Ja się tak naprawdę nie znam ale chodzi mi właśnie o gluten, że po trochę się go wprowadza przez około dwa miesiące a później zwiększa ilość.
Jestem w czarnej

Ugotowałam Radkowi zupkę.
Garść mieszanki włoskiej+kilka groszków cukrowych+koperek
Osobno ugotowałam ryż. Dodałam niecałą łyżkę oliwy, zmiksowałam.

I teraz moje pytanie:
Czy ryż zawiera gluten?
Stary 2012-02-09, 09:59   #4349
ellika
Rozeznanie

Nie, ryż nie ma glutenu

A ja mam inne pytanie: czy ten ryż to miksować z zupką, czy potem osobno dodać? ale chyba zmiksować, bo jeszcze takie maluchy ryżu nie pogryzą ???

Edytowane przez ellika
Czas edycji: 2012-02-09 o 10:01
Stary 2012-02-09, 10:02   #4350
adrji
Raczkowanie

a nie przywitałam sie z rana
dzien dobry

i wiadomość dnia
mamy 3 zęby!!!
(i czwarte przekrwione dziąsło)

co do szczoteczek do zębow to ja bardzo polecam te

http://allegro.pl/babyono-szczoteczk...088714514.html

sprawdzone już przez kilkoro dzieci
szczególnie ta "maczuga" teraz fajna
do masowania dziąselek i ta druga też
Jaś ciągle je ma gdzies pod ręką
u nas lepsze od wszystkich gryzaków
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości