|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Aż w którymś momencie powiedziałam mężowi, że chyba coś małemu dolega, bo: - odłożyłam go do łóżeczka w trakcie zabawy, a on szeroki uśmiech i zajął się sam sobą, - wkładałam czapkę na spacer, a on szeroki uśmiech, - jakiś czas po spacerze znowu położyłam do łóżeczka, a on znowu sie uśmiechną, odwrócił główkę na bok i usnął Usnął w dzień, moje dziecko, nie do wiary ![]() Także dzień dziś miałam lajtowy pod tym względem ![]() Rany boskie, faktycznie: Lila - wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!
|
|
#4322 |
|
Wtajemniczenie
|
Eee tam od razu wkurzyc... Trzeba sie cieszyć ze dzieciaczki tak pięknie nam sie zachowują i rozwijają. Zdrowe i szczęśliwe dziecko to najwazniejsze. Na przyszłość Bedzie to procentowalo. Moge dac rękę uciąć ze Tymek wyrośnie na mądrego i poukladanego chłopca.
|
|
|
|
#4323 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Cytat:
za zupke.... super zze Lilcia zjadla wszystko i jej smakowalo....Kurcze zazdroszcze Wam ze gotujecie dla maluszkow... ja nie wiem jak sie za to zabrac.... Umiem gotowac dla doroslych ale jakos boje sie ze dam cos co moze malej zaszkodzic.... chce udowodnic mamusi ze sie da..... My jutro konczymy 5 mscy wiec zaczne malej wproawdzac gluten i az sie boje tego nie schrzanic.... I zalatwiam chrzciny.... jutro jade z tz-em do ksiedza ..zobaczymy czy zechce dac malej chrzest....wiec prosze o kciuki.... ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
Brumku nic tylko sie cieszyc.....
|
|
#4324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za jutrzejsza miesiecznice I za księdza
|
|
|
|
|
#4325 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4326 |
|
Wtajemniczenie
|
Ide spać ... Po ciężkiej wczorajszej nocy mam nadzieje ze Dzis Bedzie lepiej.
Kolorowych snów
|
|
|
|
#4327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam poukładana i długo potem musiałam doprowadzać się do ładu ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Dziewczyny, coś się ostatnio psujecie ![]() Już któryś wieczór z rzędu nikogo tu nie ma
|
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Chyba pierwsza jestem. Noc Dzis ciut lepsza od wczorajszej. Troche mniej pobudek. Przed chwila moja dama sie obudziła, odmówiła mleczka i zasypia dalej Ide i ja jeszcze poleze. Oby sie udało tak z 1,5 h. Do pozniej... |
|
|
|
#4329 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Jakie pustki od wczoraj...... ![]() Cytat:
zdradź przepis na takie dziecko ![]() Cytat:
|
|
|
#4330 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Jestem w szoku, bo jak Zosiak zjadł o 20:30 i padł snem głębokim, to dopiero o 5:30 obudził się na karmienie
|
|
|
|
#4331 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Żeby i dzisiaj mu tak humorek dopisywał i jutro, i w kolejnych dniach również!!![]() Cytat:
![]() Witam I ja dziś w dobrym nastroju. Tradycyjnie ok 6 pobudka na koopsko, które dzisiaj przerosło pieluchę, pierwszy raz od dawien dawna ALa już się rozbudziła na całego i nie było mowy o dospaniu. Za to teraz sobie już drzemie, bo ewidentnie brakowało jej jeszcze snu. Małż wróćił nad ranem z pracy i tez odsypia, a ja korzystam z chwili ciszy, spokoju, pije kawkę, za oknem lekki puszek spadl, że tak fajnie bialutko na drzewach się zrobiło. Dzisiaj spacer obowiązkowo już zaliczamy.Ali skóra wraca do normalności!!! Pepti, Balneum, nie jedzenia żółtka od kilku dni? Scio dzięki za radę, o za bardzo zakręconej butelce. Juz dwa razy karmiłam, lekko zakręcając butle i smoczek się nie zasysal!! Że też sama na to nie wpadłam.... W ogóle każdego dnia uświadamiam sobie, że robię się coraz bardziej, delikatnie mówiąc ograniczona. Naprawdę, ciężko mi czasami dobrać odpowiednie słowa, zawsze byłam czuła na błędy ort. a teraz sama się łapię, na takich bykach!! Często coś oczywistego, przychodzi mi z trudem....Już niech ta wiosna przyjdzie, to wyjdę trochę do ludzi, a póki co muszę odkurzyć jakąś książkę i oddać się lekturze.... ![]() Poniżej chciałam się pochwalić, jak bujamy się na "czterech"
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-02-09 o 08:01 |
||
|
|
|
#4332 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja miałam noc - armagedon . O 22 się zaczęło, wzięłam Dominika do łóżka ale jakoś nie pomogło. Od 2 był straszny płacz. Ostatni raz tak płakał jak miał kolki, jakieś 4 miesiące temu
![]() Prawie nie spaliśmy ![]() Idę do pracy, może nie zasnę
|
#4333 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Był taki moment, że ja w ogóle nie wyobrażałam sobie gotowania dla Małego, o glutenie nawet nie wspomnę.Dziewczyny tu pisały o wszystkim, ja czytałam i dalej nic nie wiedziałam ![]() Ja muszę czasem mieć dużymi literami powiedziane ![]() Gotowanie jest łatwe i przyjemne- przynajmniej dla mnie. Radek póki co je wszystko ![]() ![]() żeby się ksiądz na chrzest zgodził.Na pewno się zgodzi Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
Bidulo.. a w pracy nie dasz rady się gdzieś w kąciku przekimać ? ![]() Cześć! Radek ma problem z kupą. Stęka, stęka i wystękać nie może. Dałam mu przed chwilą ćwiartkę jabłka. to chyba moja wina, bo podjadałam ostatnio czekoladę. Do tego dochodzą obiadki i już klocek twardszy. |
||||
|
|
|
#4334 |
|
Rozeznanie
|
suuuper! śliczne ma oczęta Witam noc szkoda gadać .Moja to śpi jak króliczek. Tej nocy dałam jej nurofen to obyło się bez przeraźliwego płaczu. Ale budziła się non stop i cyca i cyca.... Kawyyyyyyyy |
|
|
|
#4335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dużżo sił przesyłam, na dzisiejszy dzień w pracy!!! |
|
|
|
|
#4336 |
|
Wtajemniczenie
|
Dawalam mu jakis pomidorowy z gerbera po 6 miesiacu.
Ellika tez zapodalam przeciwbolowy, to bylo troszke lepiej. Zebow nie obstawiam bo dziasla takie same. Teraz pisze z busa. Moze przymkne oko
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pieknie Dzien dobry!!! Pobudka o 8 rano. Lezy na lezaczku z paluszkami w buzi ale nie wola o jedzonko, herbatki jej chyba dam. Glowa i tak mi peka. Kawe pije, zapraszam do towarzystwa
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niekawowa
Idę Radkowi obiad gotować póki śpi ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- U nas to dzisiaj wyjątek od reguły. Codziennie wstajemy między 5 a 6
|
|
|
|
#4339 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiki niestety Juz nie usnela. Nie spimy od 5.34. Ledwo na oczy patrzę. Nie chce mi sie nawet kawy robic. Czekam na drzemke Wiktorii i wtedy z nią sie kimne. Moze odzyje.
|
|
|
|
#4340 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4342 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja daję na śniadanie na mleku modyfikowanym i chciałam coś innego, chyba wezmę zrobię kasze kukurydzianą, tylko nie wiem z czym ![]() Cytat:
abym mogła do obiadku dać coś innego niż kasza manna, bo wcześniej dawałam ją tylko do obiadku. Mam zwykła błyskawiczną spożywczą. Gotuję wodę, nalewam do miseczki na oko, dosypuję łyżkę kaszy manny mieszam i czekam aż z pęcznieje,(jak widzę żę mam za mało wody dolewam ciut)dodaję pół słoiczka owoców, natomiast od kilku dni zwiększyłam nie co kaszy manny bo ma za mało pół słoiczka owoców i 1 łyżki kaszy. Ma ok 2 łyżki kaszy i cały słoiczek,po tym wszystkim dostaje jeszcze chrupka na zębiska i miętoli ![]() Cytat:
Ja podałam kilka razy kleik ryżowy z butli, jadła ale to było takie jedzenie nie jedzenie, woli łyżkę. Cytat:
Eeee to będzie bomba ![]() Jak miałaś w obiadku marchewkę i Ty czekoladę to klocek się pojawi ![]() jak nie płaczę to ok, moja stęka nie raz z rana i nic i dopiero wyprodukuje bobka po południu ![]() Jacieee Domek ma bardzo wrażliwy brzuszek nie ? Moja może nie ma bolącego brzuszka, ale wierci się, stęka i takie spanie.. |
||||
|
|
|
#4343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dominikowi chyba idzie drugi ząbek, bo przebudza się w nocy i płacze, jak go utulę i to zasypia. Już drugi dzień budzi się o 5 na dobre i nie może zasnąć, przy czym ciągle pakuje raczki albo śpiworek do buźki. W dzień też krótko śpi i budzi się z płaczem. Dobrze, że chociaż mleczko pije, mniej ale jednak pije.. Mam wielka prośbę, czy któraś może wkleić przepis na pomidorówkę do K albo raz jeszcze tutaj (może Żanetka) Bo widzę, że dzieciaczkom bardzo smakuje ta zupka a ostatnio Dominik też gardzi moimi obiadkami - zje ale nie z takim apetytem. Idę robić kaszkę bo Domek się zbudził..
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i spadam.
Nie chcę Wam już truć o naszych choróbskach ![]() Mnie znów wzięło gardło i katar, Igor jeszcze antybiotyk kilka dni, bo ma lekkie zmiany w płucach. Jak wrócę do siebie, to wrócę ![]() Buzi kochane!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaś rano nigdy od razu nie woła o jedzonko, schodi mu się zawsze z godzina na zabawie przynajmniej ![]() Alibany te oczy u nas to bujanie zajęło 3 tyg i długa zwiedzać swiat/mieszkanie
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomożecie ? Bardzo Was proszę.
Kurde, word mi nie chodzi, jak włączam to pisze tak - ,,Program Word nie może uruchomić konwertera mswrd632 ... Chciałam pisać pracę, a tu dupa...A ja zielona w kompach.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się tak naprawdę nie znam ale chodzi mi właśnie o gluten, że po trochę się go wprowadza przez około dwa miesiące a później zwiększa ilość. Jestem w czarnej Ugotowałam Radkowi zupkę. Garść mieszanki włoskiej+kilka groszków cukrowych+koperek Osobno ugotowałam ryż. Dodałam niecałą łyżkę oliwy, zmiksowałam. I teraz moje pytanie: Czy ryż zawiera gluten? |
|
|
|
|
#4349 |
|
Rozeznanie
|
Nie, ryż nie ma glutenu
A ja mam inne pytanie: czy ten ryż to miksować z zupką, czy potem osobno dodać? ale chyba zmiksować, bo jeszcze takie maluchy ryżu nie pogryzą ??? Edytowane przez ellika Czas edycji: 2012-02-09 o 10:01 |
|
|
|
#4350 |
|
Raczkowanie
|
a nie przywitałam sie z rana
dzien dobry ![]() i wiadomość dnia mamy 3 zęby!!! (i czwarte przekrwione dziąsło) co do szczoteczek do zębow to ja bardzo polecam te http://allegro.pl/babyono-szczoteczk...088714514.html sprawdzone już przez kilkoro dzieci szczególnie ta "maczuga" teraz fajna do masowania dziąselek i ta druga też Jaś ciągle je ma gdzies pod ręką u nas lepsze od wszystkich gryzaków |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

a jak tam dzisiaj Tymciowy humorek?
Aż w którymś momencie powiedziałam mężowi, że chyba coś małemu dolega, bo:
Usnął w dzień, moje dziecko, nie do wiary 

za zupke.... super zze Lilcia zjadla wszystko i jej smakowalo....

za księdza