Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-09, 10:29   #3931
martunia_199
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Odpiszę jeszcze i zmykam spać bo coś czuję, że będzie ciężka nocka Szymon już 3 raz od 20.00 obudził się z płaczem

Może jednak nie odpuści tak lekko cycusia?

Noo ma apetycik Marcelek

Piwko Ponoć jest jakiś nowy reds żurawinowy

Może jednak nie zwariujesz Czyli Stasio grzeczny
Reds żurawinowy - mniam mniam jest pyszny i to mówi ta co piwa nie cierpi

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:30   #3932
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Dzień doberek
Miałam dzisiaj mieć poranek "plotkowy", ale koleżanka odwołała przyjazd
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
i jak tam nocki mamusie? u nas ok, tradycyjnie 2 ponbudki na szybkiego cyśka i dalej w kimonko, no ale pobudka tradycyjnie o 6
U nas kolejna noc dziwna- po 1 Kama sie budzi i płacze, marudzi. Daję jej smoczka, ale ok. godziny zajmuje jej ponowne uśnięcie. nie wiem co się jej porobiło Może to jeszcze po szczepieniu? Głodna nie jest, na jedzenie obudziła się po 4. Wstała na dobre juz tradycyjnie o 7.30, a od 10 znowu kima
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
i jak nocka mineła?? Chyba sie nasi zgadali- moj obudzil sie jedyne 11x dzis w nocy Nie pytajcie jak wyglądam i jak funkcjonuję
A co najlepsze to wcale nie przez katar (dopiero o 4rano mu czyściłam nosek ponownie po juz charczał) a przez pierdziochy- meczochy no nie wiem od czego one znów są nooooo
Biedna, współczuje takiej nocki

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
I o 11.20 szczepienie. Proszę o kciuki bo się lekko boję bo ostatnich przebojach po.
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
za nas tez trzymajcie my idziemy na 13:30 i mam nadzieje ze dostaniemy zezwolenie na wprowadzanie nowosci i ze dzis bedzie pierwszy słoiczek
Stary 2012-02-09, 10:34   #3933
monis1206
Raczkowanie

Cytat:
każdy kurs trwa 10 tygodni, tydzie temu się zaczął więc następny będzie gdzieś w kwietniu i trzeba dzwonić tak z miesiąc wcześniej, teraz był luz ze względu na zime i kilka osób zrezygnowało więc nie ma kompletu, a normalnie to jest full na obu grupach czyli po 15 dzieciaczków

a to gdzie to mieszkasz, pochwal sie

po 12 idziemy z natką do lekarza, niehc ją lepiej osłucha
W kwietniu to ona będzie miała 6 miesięcy to nie jest już za późno? Mieszkam w Raciborzu

Laura
monis1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:36   #3934
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

oby nie było nic poważnego
a jak mama wczoraj zareagowała?
mama o dziwo nic nie wspominała że to przez basen
powiedziałam jej że pewnie ta nasza wtorkowa trasa tak natalke urządziła no i że ciągle krzyczy i piszczy i sobie gardło zdziera
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Miałam dzisiaj mieć poranek "plotkowy", ale koleżanka odwołała przyjazd

U nas kolejna noc dziwna- po 1 Kama sie budzi i płacze, marudzi. Daję jej smoczka, ale ok. godziny zajmuje jej ponowne uśnięcie. nie wiem co się jej porobiło Może to jeszcze po szczepieniu? Głodna nie jest, na jedzenie obudziła się po 4. Wstała na dobre juz tradycyjnie o 7.30, a od 10 znowu kima
jojć, moze to te koszmary senne? No bo co by innego :niewiem:

a do mnie zaraz wpadnie przyjaciółka, ale na chwilke tylko

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez monis1206 Pokaż wiadomość
W kwietniu to ona będzie miała 6 miesięcy to nie jest już za późno? Mieszkam w Raciborzu
a tak sobie pomyślałam że jak 20 km to pewnie Racibórz

nie za późno, na obecnym kursie są dzieciaczki od 4 miesięcy do 8
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:37   #3935
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Hej ..... nareszcie....

...ja sie nawet nie bede wibjac.....
Wbijaj, wbijaj

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Z tego, co pamiętam - ja plamy z marchewki czy soczków myję szarym mydłem i schodzi, może nie zawsze idealnie, ale w większości zejdzie.
Kochana, ja ostatnio szoruje namietnie wszystkie bodziaki i spodenki z koopek i dwie bluzusie sie ufajdaly mixem z marchewki i jablka-mydlo jeleń najlepsze

Cytat:
Odpiszę jeszcze i zmykam spać bo coś czuję, że będzie ciężka nocka Szymon już 3 raz od 20.00 obudził się z płaczem
Biedna..w koncu nadejda te dobre noce, zobaczysz

Cytat:

i jak tam nocki mamusie? u nas ok, tradycyjnie 2 ponbudki na szybkiego cyśka i dalej w kimonko, no ale pobudka tradycyjnie o 6
Nocka do kitu, nie dosc ze nie moglismy cala trójka dzisiaj jakos spac, to Mikul ok 4 nad ranem jeczal z bolu

Cytat:
To ja jakaś głupia jestem bo ciągle podaję po ok 1/3 słoiczka, często mniej. W sumie u nas to nie chodzi o najedzenie, raczej o wprowadzanie smaków, ale mimo wszystko, mógłby sobie poszamać a matka mu tu żałuje

Ale jarzynowa to u nas w ogóle nie przchodzi. Tak samo marchewka ostatnio. Coś wybredny zrobił się królewicz

I o 11.20 szczepienie. Proszę o kciuki bo się lekko boję bo ostatnich przebojach po.
Kciuki za szczepienie!
Stary 2012-02-09, 10:38   #3936
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Łapka na cycku obowiązkowo i albo głaszcze, albo klepie, bo facet, typowy facet .
widzisz ile przyjemnosci daje cycus mamy
Cytat:
A myslisz,ze na długo Ci ta wanienka starczy? Bo ja wlasnie chcialabym kupic wiekszą bo mi sie mały ledwo miesci juz w naszej, a te z podparciem co oglądam to krótkie są co prawda dziecko leży tak pod skosem to na pewno na dłuzej starczy niz taka sama bez podparcia.
A ta wanienka mnie kusi bo maly sie mega plucha i myslalam ze w tej bedzie mogl to robic sam, swobodniej a nie trzymany ręką.
powiem ci szczerze ze teraz jestem zadowolona ale jak tak sobie pomysle to pewnie jak mała bedzie sama siedziec to jej w tym bedzie niewygodnie mi sie ona duza wydaje moze dlatego ze taka szeroka
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Halluuuu
halllooooo

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:42   #3937
monis1206
Raczkowanie

Cytat:

a tak sobie pomyślałam że jak 20 km to pewnie Racibórz

nie za późno, na obecnym kursie są dzieciaczki od 4 miesięcy do 8
Noooo niby dwa baseny tu mamy a żaden nie przystosowany

To dobrze że nie za późno obgadam to jeszcze z mężem heh bo ja to już zdecydowana jestem namówiłaś mnie

Laura
Stary 2012-02-09, 10:43   #3938
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

i jak nocka mineła?? Chyba sie nasi zgadali- moj obudzil sie jedyne 11x dzis w nocy Nie pytajcie jak wyglądam i jak funkcjonuję
A co najlepsze to wcale nie przez katar (dopiero o 4rano mu czyściłam nosek ponownie po juz charczał) a przez pierdziochy- meczochy no nie wiem od czego one znów są nooooo

dz
Rybka.. Tak jak Natce-zobaczysz ze bedzie Ci to wynagrodzone, zobaczysz druga dzidzia bedzie przesypiala juz cale noce

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość

Wczoraj wystraszylam sie wlasnego dziecka Spi sobie w lozeczku, ja obok z kompem w naszym lozku, przyszedl maz zabrac mi kompa no to wstaje zerknac czy smok wypluty i trzeba zgarnac, a moje dziecko lezy sobie grzecznie i na mnie patrzy Normalnie az sie wystraszylam, bo bylam pewna, ze ona spi, a tu ani mru mru i tylko na mnie zerka
Ha ha somebody watching me

Cytat:

za nas tez trzymajcie my idziemy na 13:30 i mam nadzieje ze dostaniemy zezwolenie na wprowadzanie nowosci i ze dzis bedzie pierwszy słoiczek

ARCHI padłam ja przy 8 nie wiedziałam jak sie nazywam a co dopiero 11... współczuje u nas dzis tylko 5<jupi>
Trzymamy!

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

Spróbuję troszkę najpierw poodpisywać a z Adasiem na kolanach to moze troche potrwac
Edit: Adanio zapadł w pierwszą drzemkę

Dzięki Ancia, karmię kp i na razie tyle daję do zupki

O zakupy!!! Kiedy ja byłam na zakupach dla siebie, latam tylko czasami do lumpka,oczywiście po ciuszki dla Adasia
A co chcesz kupić?

Ancia nie martw się, napewno Franio z cyciusia szybko nie zrezygnuje

Dziewczyny ja tak czytam, że dajecie dzieciaczkom po pół słoiczka, a ja już daję po południa cały słoiczek np. zupki jarzynowej i na podwieczorek cały słoiczek owocków. I nie wiem, czy to nie za dużo?. Tyle, że się też karmienie przesuwa, to chyba ok Już sama nie wiem

A w ogóle to nocka do . Ładnie usnął, po kąpieli zaraz, nawet bez jedzenia. Obudził się po godz, zjadł i poszedł dalej spać, potem pobudka tradycyjnie o 24.30, a potem od 4 wybudzał się co pół godz i ciumknął cycka i dalej spać, ale tak się wiercił i kręcił że spać nie mogłam i jestem bez życia, no jakoś udało się dociągnąć do 7.00.
Właśnie się obudził po 25 min drzemce i wcina kocyk i skrzeczy
A miałam się pytać: czy Wasze dzieciaczki podnoszą się tak w bujaczju? Bo mój to cały czas, i nawet na leżąco też łepetynę podnosi i nie wiem czy tak ciągle można mu pozwalać? W ogóle to by już chciała cały czas siedzieć
No na razie muszę kończyć, bo już się pieronek niecierpliwi
Hej kochana

Cytat:
Napisane przez monis1206 Pokaż wiadomość
Bry
Acelinko mam do Ciebie pytanie... ty chodzisz z Natalką na basen nie? możesz mi powiedzieć dokładnie gdzie to jest? i czy to są specjalne zajęcia dla takich małych dzieciaczków? no i oczywiście w jakiej cenie
Mialam napisac-witaj i dzien dobry i sliczne malenstwo!
Stary 2012-02-09, 10:52   #3939
monis1206
Raczkowanie

Cytat:

Mialam napisac-witaj i dzien dobry i sliczne malenstwo!
hej dziekuje

Laura
Stary 2012-02-09, 10:52   #3940
aa2
Zakorzenienie

hello

Cytat:
To ja jakaś głupia jestem bo ciągle podaję po ok 1/3 słoiczka, często mniej. W sumie u nas to nie chodzi o najedzenie, raczej o wprowadzanie smaków, ale mimo wszystko, mógłby sobie poszamać a matka mu tu żałuje

Ale jarzynowa to u nas w ogóle nie przchodzi. Tak samo marchewka ostatnio. Coś wybredny zrobił się królewicz

kochana mój dopiero zjadł słoik marchwi,dwa słoiki jabłka no i wczoraj te jabłko robione
marchew była najpierw i poszła na 3 razy , potem te dwa słoiki miał po połowie no i wczoraj jak starłam całe jabłko i wyszedł niecały słoik to dałam wszystko
ogólnie daje po pół w nast tyg chce zaczac dawac wiecej bo bedzie miał skonczone te 4 miechy i bede chciała jedno mleko zastapic takim posiłkiem

Ancia jak dzis jabłko zrobie to fote cykne
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:52   #3941
anciaahk
kosmitka

Cotka Ty się tak nie denerwuj, ja nie o tej książce Twojej mówiłam, bo Twoja za droga i takiej nie mam . Mój pediatra mówił tak jak Twój.

Myślę, że każda mama robi dobrze dla swojego dziecka, nie da się dziecka wychować wg 1 schematu, bo każde dziecko jest inne. Jedne będzie szczęśliwe jak zje kilka łyżeczek, inne jak zje cały słoiczek. I jeśli coś dziecku smakuje i mu służy, to moim zdaniem może zjeść więcej, i tyle. Chyba że którejś mamie zależy, jak np. Adze, by jak najdłużej dziecko było na cycu - wtedy wiadomo, że najlepiej by dostawało jak najmniej innych posiłków do 6 mca. Swego czasu też taki planowałam, ale Franek niestety zmienił moje plany.

.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:55   #3942
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Podchodzę do Was z każdej strony i z żadnej się wbić nie potrafię..

Cotka, Tusia
Stary 2012-02-09, 10:56   #3943
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hello

kochana mój dopiero zjadł słoik marchwi,dwa słoiki jabłka no i wczoraj te jabłko robione
marchew była najpierw i poszła na 3 razy , potem te dwa słoiki miał po połowie no i wczoraj jak starłam całe jabłko i wyszedł niecały słoik to dałam wszystko
ogólnie daje po pół w nast tyg chce zaczac dawac wiecej bo bedzie miał skonczone te 4 miechy i bede chciała jedno mleko zastapic takim posiłkiem

Ja juz bym chciala sprobowac tego banana tez bym kurcze tak chciala jednym posilkiem/deserkiem zastapic jedno papu mleczne, ale tak sobie mysle ze moze zaczniemy tez probowac te kaszki, tylko Malgos mowila ze jedne sa mleczne a drugie nie i teraz badz tu czlowieku madry
Stary 2012-02-09, 10:59   #3944
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Cotka Ty się tak nie denerwuj, ja nie o tej książce Twojej mówiłam, bo Twoja za droga i takiej nie mam . Mój pediatra mówił tak jak Twój.

Myślę, że każda mama robi dobrze dla swojego dziecka, nie da się dziecka wychować wg 1 schematu, bo każde dziecko jest inne. Jedne będzie szczęśliwe jak zje kilka łyżeczek, inne jak zje cały słoiczek. I jeśli coś dziecku smakuje i mu służy, to moim zdaniem może zjeść więcej, i tyle. Chyba że którejś mamie zależy, jak np. Adze, by jak najdłużej dziecko było na cycu - wtedy wiadomo, że najlepiej by dostawało jak najmniej innych posiłków do 6 mca. Swego czasu też taki planowałam, ale Franek niestety zmienił moje plany.

.
no ja jakbym dała dwie łyzki małemu to awantura na cały blok by była, on jest w ogóle niezły gośc bo dasm mu do buzi jedzenei i nabieram nastepne i jak za długo to trwa to juz krzyczy

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Cotka, Tusia
wal na wprost

Cytat:
Ja juz bym chciala sprobowac tego banana tez bym kurcze tak chciala jednym posilkiem/deserkiem zastapic jedno papu mleczne, ale tak sobie mysle ze moze zaczniemy tez probowac te kaszki, tylko Malgos mowila ze jedne sa mleczne a drugie nie i teraz badz tu czlowieku madry
ooo banan mnie tez kreci no i te kaszki ale juz postanowiłamdo poniedziałku poczekac, bedziemy u pediatry to powiem jej ze daje itd oczywiscie nei bede pytac czy moge tylko oswiadcze ze daje i zamierzam dac wiecej
Stary 2012-02-09, 11:04   #3945
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Lula, są kaszki mleczne (z mlekiem modyfikowanym "w środku") i same (ryżowe, kukurydzaine itp.) Kaszkę mleczną wsypujesz na wodę, a bezmleczna dosypujesz do już przygotowanego mleka.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
no ja jakbym dała dwie łyzki małemu to awantura na cały blok by była, on jest w ogóle niezły gośc bo dasm mu do buzi jedzenei i nabieram nastepne i jak za długo to trwa to juz krzyczy

wal na wprost
U nas to samo. Ja tu "celebracja posiłku", "ładnie dzidzia, super, brawo", a ten żarłok krzyczy żeby szybciej
No to walę.
A ja daje kaszki bez porozumienia z pediatrą. Kazała wtedy powoli rozszerzać, to co się będę pytać o każdy składnik No i Stefko ma już teee 4 miesiące.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Coś mi się w głowie porobiło. Wale takie byki ortograficzne, że edycja non stop w użyciu.. mózg mi się zgąbcza
Stary 2012-02-09, 11:07   #3946
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Lula, są kaszki mleczne (z mlekiem modyfikowanym "w środku") i same (ryżowe, kukurydzaine itp.) Kaszkę mleczną wsypujesz na wodę, a bezmleczna dosypujesz do już przygotowanego mleka.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

U nas to samo. Ja tu "celebracja posiłku", "ładnie dzidzia, super, brawo", a ten żarłok krzyczy żeby szybciej
No to walę.
A ja daje kaszki bez porozumienia z pediatrą. Kazała wtedy powoli rozszerzać, to co się będę pytać o każdy składnik No i Stefko ma już teee 4 miesiące.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Coś mi się w głowie porobiło. Wale takie byki ortograficzne, że edycja non stop w użyciu.. mózg mi się zgąbcza
hehe a ja wszystko zrobiłam bez zgody pediatry dlatego ja w poniedziałek oświece tylko hehehe
Stary 2012-02-09, 11:16   #3947
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

wal na wprost

ooo banan mnie tez kreci no i te kaszki ale juz postanowiłamdo poniedziałku poczekac, bedziemy u pediatry to powiem jej ze daje itd oczywiscie nei bede pytac czy moge tylko oswiadcze ze daje i zamierzam dac wiecej
Mnie tez kreci

Cytat:

No to walę.

Ale do takiego mleka naszego nie zwyklego?

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
hehe a ja wszystko zrobiłam bez zgody pediatry dlatego ja w poniedziałek oświece tylko hehehe

Ja tez wszytsko zrobilam bez konsultacji z pedi
Stary 2012-02-09, 11:18   #3948
minio1984
Zadomowienie

Pewnie tego posta będę długo pisać, no ale spróbuję

Cytat:

Cotka za szczepienie!! Ale zanim napisze posta to juz bedziecie po
A co do zupek to jarzynowa jest super! A może spróbuj np ziemniaczki ze szpinakiem czy z dynią? Może marchewka na razie Filipkowi nie podchodzi?

Cytat:
dz za odp

Mi ta sól Sterimar nie podchodzi- włąsnie tez ja mamy i mnie niemożebnie wkur... jak wceluje w nos, nasisne i nie leci. I najwiecej wrzaskow wlasnie przy tej pieprzonej soli nooo
Kupię tę co radziła Caroline bo ma inna końcówkę- może bedzie mi lepiej.

A co do kładzenia wyżej to jasne- od razu tak zrobiłam Małego położyłam wyżej spać nawet pod przwijak położyłam ręcznik by nie leżał płasko
A no widzisz, każdemu co innego podchodzi a mi akurat się sprawdza, choć też wrzask jest przy tym okropny, ale więcej wtedy moge wyciągnąć z noska.
Trzymam żeby poszedł katarek precz szybko

A u nas grucha jakoś nie działa
U nas taj samo

A Jak Bartus?

A co dziennie tak czyścisz nosek czy tylko przy katarkach??

dz
Archi współczuję bardzo. U nas też kiepska nocka, ale trochę lżejsza.

Cytat:
biedaczek

my mamy wanienke juz z tym w środku.... nie wiem jak to wytlumaczyc pokaze ci lepiej o taka http://allegro.pl/wanna-wanienka-ana...082811731.html
na poczatku nie byłam z niej zadowolona bo zle sie mala trzymało bo to przeszkadzalo a teraz dla mnie super bo mala juz sie samo moze opierac i jest git

no Franek to juz duzy chłopak
ja juz chce wiosne teraz przez te mrozy nigdzie nie wychodzimy i mam juz dosyc

no to kciuki za zakupy

Franek nie odpusci cyca teraz jedzenie łyżeczka to nowość ale wróci to tego co dobre
wczoraj myslałam zeby odstawic cycka ale zrobiła bunt z butelki nie chciała jesc wyrywała sie a jak cycka dałam to zadowolona

ja jeszcze nie wprowadzałam nic ale myslałam zeby pare dni po łyzeczce a pozniej to juz ile bedzie chciała no chyba ze jakis nowy smak to znowu po łyżeczce

kciuki mocne

ARCHI padłam ja przy 8 nie wiedziałam jak sie nazywam a co dopiero 11... współczuje u nas dzis tylko 5<jupi>
Tusia dzięki za linka. Fajna ta wanienka,my mamy zwykłą, ale nie opłaca mi się teraz kupować nowej. Jak tz ma 2 zmianę to muszę sama kąpać a jak jeszcze do tego Adaś w wanience szaleje, to bardziej koncentruje się na trzymaniu go niz na myciu, szkoda, że nie można dokupić czegoś takiego do wanienki
A Tusia za szczepienie i za rozszerzenie dietki

Adannio właśnie przysnął, to już 2 drzemka Jak się przyzwyczaję do pewnego rytmu to wszystko mu się poprzestawia i trzeba się na nowo przyzwyczajać.
Dobra lece do kuchni robić sosik pieczarkowy puki dziecko mi śpi, bo później mogę się nie wyrobić

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 11:19   #3949
kaileight
Zadomowienie

Dziękuję za wszystkie kciuki

Od dziś zaczynam poszukiwania fotelika samochodowego. Ten który mamy powoli robi się za mały Wczoraj byliśmy u lekarza, Ignaś ma 5 miesięcy i prawie tydzień waży 7,5 kg i ma 70 cm długości

I nie wiem teraz jaki fotelik kupować: 0-18 kg, 0-25kg, 9-18kg?? Macie już jakieś doświadczenie?
Stary 2012-02-09, 11:47   #3950
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Moje dziecie albo mega leniwe albo mega grzeczne, jest tez jeszcze opcja, ze jeszcze nie dorosla do chlapania Mam dosyc mala wanienke z taka jakby mini poleczka zeby postawic np zel czy cos i jej ulubiona zabawa to opieranie stopek o ta poleczke. No krolewna sie rozklada i laskawie pozwala myc
Co dama, to dama .
Cytat:
Franek nie odpusci cyca teraz jedzenie łyżeczka to nowość ale wróci to tego co dobre
wczoraj myslałam zeby odstawic cycka ale zrobiła bunt z butelki nie chciała jesc wyrywała sie a jak cycka dałam to zadowolona
Oby tak było .
za wizytę i zezwolenie na nowe jedzonko .
Cytat:
Aha, to ja robię inaczej: teraz już daję słoiczki z mięskiem (te po 5 mc), a z glutenem (w sensie bez ograniczeń) czekam do 6 mc
A ile czasu już wprowadzasz gluten, w sensie od kiedy?

I zapomniałam Ci napisać, że nowy biustonosz, normalny biustonosz, to jest coś o czym marzę .
Cytat:

Dziewczyny ja tak czytam, że dajecie dzieciaczkom po pół słoiczka, a ja już daję po południa cały słoiczek np. zupki jarzynowej i na podwieczorek cały słoiczek owocków. I nie wiem, czy to nie za dużo?. Tyle, że się też karmienie przesuwa, to chyba ok Już sama nie wiem
Jeśli tak mu pasuje i nic mu nie jest, to na pewno dajesz dobrze . Franuś rzadko, ale czasem zjada cały słoiczek, ale tylko wtedy, gdy coś mu bardzo smakuje.
I pochwal się spacerówką .

Co do glutenu i mięska - jak obie tak myślimy - to chyba nie jest źle .

A z usypianiem - kładę go pod karuzelę, śpiewam, głaszczę i jakoś odlatuje, chociaż oczywiście różnie bywa.
Cytat:
To on za szybko nie rezygnuje z piersi- nie martw sie mama

Tez jestem ciekawa jak to bedzie. W przyszlym tyg mielismy isc na szczep. - mam nadzieje,ze wyzdrowieje do tego czasu bo chcialabym z pediatra pogadac o rozszerzaniu diety i ruszyc na calego. No ale jak bedzie chory to odpada.
mam nadzieję.

za rozszerzanie
Cytat:

A marchew też sama robiłaś? Surową czy gotowaną?

Jestem własnie ciekawa, kiedy u Franka to zastąpi jeden mleczny posiłek.

Acelinka za dzisiejszą wizytę.

I co ja tu jeszcze miałam ...

Stary 2012-02-09, 11:52   #3951
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

AA2 kurna super tak, muszę blender kupić no i tez sama robic, mam swoje marchewki, jabłka
My nie mamy swoich marchewek i jabłek tzn. jest ogródek u rodziców ale blender musimy też kupić - jakiś polecasz?

Cytat:
mojego też wszystkoo co nowe kręci i otwiera tylko dzioba do jedzenia
Zobaczysz Franio cysia nie odpuści tak łatwo

aaaa dziękuję że pytasz
Spoko , dzieci go teraz wybawiły, a jutro będe sama to zwariuje
Jest ok nie narzekam na mojego dziecia, je , robi kupę , śpi jest ok
Super że Staś taki niegrzeczny

Cytat:
no ja z głupoty blenderem zrobiłam bo tarki mi sie myć nie chciało i wyszło extra
Ancia no ja zamierzam teraz juz powoli sama robic bo nieziemska frajde mi to sprawia a jeszcze sie mały zajada jak nic
Świetnie że Marcelek tak się zajada pysznościami które mu mamunia robi

Cytat:
ale słodka! ja też chce taką nataluni zrobić

ale ma czuprynke! jej to dopiero jest z czego kikutki robić, przeurocza jest!

no bo rzeczy które zabawkami nie są właśnie są najlepszymi zabawkami

natalka oprócz tego że pełza to juz sie zapiera na wyprostowanych rączkach i próbuje dupcie do góry podnosić

ooo, dla łakomczuszka

nie no, cycuś to cycuś, uda się na pewno

masakra!

No to gumeczka do ręki i robimy kitkę i dla Natalki za super nocki

Cytat:
hahah do 10 jak ty to robiłaś

wczoraj dałam szpinak z ziemniakiem a poem jagody z jabłkiem i dzis kolor jego kopy bezcenny haha
Jak smakowały jabłka z jagodami?? U nas czekają na swój czas i jestem ciekawa reakcji - bo buzia w tej papce to chyba jest bezcenna jak i kupa po tym jedzonku

Cytat:

i daj mamusiu pojeść synkowi więcej

Cytat:
Moje dziecie albo mega leniwe albo mega grzeczne, jest tez jeszcze opcja, ze jeszcze nie dorosla do chlapania Mam dosyc mala wanienke z taka jakby mini poleczka zeby postawic np zel czy cos i jej ulubiona zabawa to opieranie stopek o ta poleczke.

Ja owocow nie gotuje, od poczatku surowe jablko wcina.

Ja daje ile wlezie Ale moja nie jest jakos specjalnie zarta, czasem zje cale jabluszko, a czasem zostawi cos dla mamy

za szczepienie

Wczoraj wystraszylam sie wlasnego dziecka Spi sobie w lozeczku, ja obok z kompem w naszym lozku, przyszedl maz zabrac mi kompa no to wstaje zerknac czy smok wypluty i trzeba zgarnac, a moje dziecko lezy sobie grzecznie i na mnie patrzy Normalnie az sie wystraszylam, bo bylam pewna, ze ona spi, a tu ani mru mru i tylko na mnie zerka
U nas też tak jest jak się Zuzia budzi rano - leży grzecznie i się najpierw rozgląda a dopiero po dłuższej chwili daje znak ze się obudziła no chyba że jest głodna to nie ma zmiłuj się jest krzyk i szybko jedzonko

Cytat:

Spróbuję troszkę najpierw poodpisywać a z Adasiem na kolanach to moze troche potrwac
Edit: Adanio zapadł w pierwszą drzemkę

A miałam się pytać: czy Wasze dzieciaczki podnoszą się tak w bujaczju? Bo mój to cały czas, i nawet na leżąco też łepetynę podnosi i nie wiem czy tak ciągle można mu pozwalać? W ogóle to by już chciała cały czas siedzieć
No na razie muszę kończyć, bo już się pieronek niecierpliwi
Zuzia też już by najchętniej siedziała - pozwalam jej troszkę na kolanach u mnie posiedzieć - ale trzymam ją za plecki tak czy siak - samej jej jeszcze nie sadzam

Cytat:
Halluuuu
hejka

Zjadło mi posta Tusi - za szczepienie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:02   #3952
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Haha nasz tak samo .
A bananków jakoś nie polubił, może jakbym taki z blendera dała, to by zjadł .
Cytat:
Małgoś właśnie ciągle zapominam o to spytać, jak się podaje takie bezmleczne kaszki, na wodzie czy jak. Bo na wodzie, to chyba dziecko nie będzie chciało jeść.
W ogóle wczoraj mnie olśniło, że kupiłam ostatnie opakowanie mleka hipp1, następne będzie już 2. Duży ten mój dzieć.
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie kciuki

Od dziś zaczynam poszukiwania fotelika samochodowego. Ten który mamy powoli robi się za mały Wczoraj byliśmy u lekarza, Ignaś ma 5 miesięcy i prawie tydzień waży 7,5 kg i ma 70 cm długości

I nie wiem teraz jaki fotelik kupować: 0-18 kg, 0-25kg, 9-18kg?? Macie już jakieś doświadczenie?
Kaile Ty chyba specjalistka jesteś od takich kręgosłupowych spraw? Podobno te z mniejszym przedziałem są lepsze, bo bardziej dopasowane do anatomii dziecka. Podobno.

Stary 2012-02-09, 12:03   #3953
rabarbar83
Rozeznanie

bry
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
rozumiem, ze ty nie masz jak ja sie wybieram na pewno po bodziaki bo mam kilka i są fajne jakbys coś chciała to mogę ci zakupić
dzięki Daniczko za propozycję ale za dużo zachodu z tym by było, prackę masz dodatkową i jeszcze na pocztę chcesz latać
dryndnę do siostry może mnie niedługo odwiedzi to by mi przywiozła cosik dla małej

martunia_199
czadowa fryzura mojej to na czole tylko takie długie na kitkę rosną dokładnie 6 sztuk

monis1206 witaj
no twoja córuchna to już do warkoczyków się kwalifikuje
śliczna a ta czuprynka boska

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
zakrapiam raz dziennie na noc nawet jak nie ma kataru
ja też...a moja lubi jak jej psikam wodą morską najpierw zaskoczenie a potem uśmiech nawet jak czasem w oko dostanie a nie do nosa

Cytat:

To ile dajesz tego kleiku???
zaczynałam od 30 ml mleczka, teraz robię 100ml mleka (pół porcji z opakowania) i kleiku dodaje na oko co by było dość gęste
samo jabłuszko nie wchodzi to też mieszam z kleikiem i to wcina aż miło
najwięcej zjadła 150 ml kleiku z jabłuszkiem i po godzinie 2 cycuchy...cycuchy skromne więc mleczka raczej tam wybitnie dużo na raz się nie uzbiera wypija co jest i przynajmniej nie wisi godzinę na jednym
Stary 2012-02-09, 12:14   #3954
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Piwko Ponoć jest jakiś nowy reds żurawinowy
A jest - smakuje jak oranżada bardziej niż piwo

Cytat:

To Cię dziecko zaskoczyło

Cytat:
A miałam się pytać: czy Wasze dzieciaczki podnoszą się tak w bujaczju? Bo mój to cały czas, i nawet na leżąco też łepetynę podnosi i nie wiem czy tak ciągle można mu pozwalać?
Jak podnosi się sam lub próbuje się podnosić to ok wg mnie.

Cytat:
Otóż to I póki Amciol nie protestuje zbytnio i widzę, że cyc jej starcza to nie mam parcia na rozszerz. diety choć kusicie oj kusicie

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:18   #3955
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
I zapomniałam Ci napisać, że nowy biustonosz, normalny biustonosz, to jest coś o czym marzę .

..
właśnie zaznaczyłam wpis natkowy do cytowania i zgłupiałam co to ja chciałam komentować

też mi się marzy "zwykły" cyckonosz oj bardzo bardzo

Tusia, Cotka kciuki zaciśnięte
Stary 2012-02-09, 12:22   #3956
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Lu, Ancia z etykiet wynika, że te bezmleczne robi sie na mm albo innym preparacie mlekozastępczym (to chyba przy alergiach?).
Jest np. kaszka manna bezmleczna, z glutenem i dodaje się ją do mm - po 6mc.
Jest np. kaszka manna mleczna, z glutenem i robisz ja na wodzie.

Tak na swój móżdzek to rozwikłałam Jesli się myle, prosze sprostujcie
Stary 2012-02-09, 12:26   #3957
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
my nie mamy swoich marchewek i jabłek tzn. Jest ogródek u rodziców ale blender musimy też kupić - jakiś polecasz?

ja nie mam jeszcze nic, tu dziewczyny polecały
ja widziałam ostatnio coś w lidlu :d coś za 69,99 czy jakoś tak i może się pokusze

super że staś taki niegrzeczny

hihi
jak smakowały jabłka z jagodami?? U nas czekają na swój czas i jestem ciekawa reakcji - bo buzia w tej papce to chyba jest bezcenna jak i kupa po tym jedzonku:d
oj smakowały i to bardzoo , buzia jak "teksańska masakra" A kupa była ze szpinakiem więc była okropna
ale i tak rządzą gruszki wiliamsa Sama bym je jadła :d

u nas też tak jest jak się zuzia budzi rano - leży grzecznie i się najpierw rozgląda a dopiero po dłuższej chwili daje znak ze się obudziła no chyba że jest głodna to nie ma zmiłuj się jest krzyk i szybko jedzonko
u nas dokładnie tak samo, dodam jeszcze że wyciąga łapki do naszych twarzy i musi sprawdzić czy aby napewno jest mama i tata w łóżku a lezy pośrodku to się obkręca
:d

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:31   #3958
rabarbar83
Rozeznanie

Hania cycka uwielbia celebrować ale teraz jak trzymam zwykły kubek z herbatą to już cmoka i mlaska i dziuba chce wsadzić do środka, tak samo jak jem przy niej, aż żal mi się robi jak widzę tę jej zabiedzoną minkę ...coś wcinają a mi nie dają buu to chyba sygnał, że chce coś więcej niż mleczko nie?

dziecko mleko tankuje, mama wizażuje a gulasz na dole się przypala...e nie chce mi się nic, nawet tego obiadu ratować...
Stary 2012-02-09, 12:51   #3959
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Halluuuu
cze sis
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ojejku Archi jak ja Ci współczuję chętnie bym wzięła Piotrusia na trochę żebyś się wyspała szkoda, że masz takie problemy z piersiami, bo być dała mm i może by było lepiej

Kurde chcieliśmy iść dzisiaj na spacerek a tu tak śnieg sypie że szok buuu
dz

u nas tez w koncu śnieg
Cytat:
Kochana, ja ostatnio szoruje namietnie wszystkie bodziaki i spodenki z koopek i dwie bluzusie sie ufajdaly mixem z marchewki i jablka-mydlo jeleń najlepsze
Przeczytałam,że podajesz Mikulowi młodego jelenia mało z krzesła nie spadłam. Chyba musze się iść przespać
Cytat:
powiem ci szczerze ze teraz jestem zadowolona ale jak tak sobie pomysle to pewnie jak mała bedzie sama siedziec to jej w tym bedzie niewygodnie mi sie ona duza wydaje moze dlatego ze taka szeroka
to chyba nie kupie- może zwykła większa i leżaczek do tego
Cytat:
Rybka.. Tak jak Natce-zobaczysz ze bedzie Ci to wynagrodzone, zobaczysz druga dzidzia bedzie przesypiala juz cale noce!
dz ale jaka druga dzidiza??? Nie szalej
Cytat:
AmenT
Cytat:
To chyba przez ten snieg
Cytat:
może w ciąży jesteś
Cytat:
Archi współczuję bardzo. U nas też kiepska nocka, ale trochę lżejsza.

Tusia dzięki za linka. Fajna ta wanienka,my mamy zwykłą, ale nie opłaca mi się teraz kupować nowej. Jak tz ma 2 zmianę to muszę sama kąpać a jak jeszcze do tego Adaś w wanience szaleje, to bardziej koncentruje się na trzymaniu go niz na myciu, szkoda, że nie można dokupić czegoś takiego do wanienki
dz

A do zwykłej wanienki mozesz dokupić leżaczek np. TAKI
Ja się właśnie zastanawiam. Ciekawe czy to stabilne jest?
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

ale on długonogi
Ja tez zaczelam myslec nad fotelikiem ale poki to rozkminie to wieki miną.
Na razie mam problem by znaleźć nawilżacz powietrza do mieszkania

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
Hania cycka uwielbia celebrować ale teraz jak trzymam zwykły kubek z herbatą to już cmoka i mlaska i dziuba chce wsadzić do środka, tak samo jak jem przy niej, aż żal mi się robi jak widzę tę jej zabiedzoną minkę ...coś wcinają a mi nie dają buu to chyba sygnał, że chce coś więcej niż mleczko nie?

dziecko mleko tankuje, mama wizażuje a gulasz na dole się przypala...e nie chce mi się nic, nawet tego obiadu ratować...
Cos mi kilku cytatow nie wbilo- na pewno ten powyższej umknął.
Mój tez sie przygląda jak jemy i czasem mieli językiem przy tym I tez jakos nie dlugo zaczniemy wprowadzac newsy

A dziewczyny zaczynałyście od jabłuszka?? Bo ja jakoś tak pamiętam,a mi koleżanka mówi ,ze zaczynać od warzyw
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:23   #3960
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Wróciliśmy. Krzyk i wyrywanie się było przy samym kłuciu później z górki.
Jednym słowem nie było tragegii. Oby też nie było gorączki takiej jak ostatnio.

Co do rozszerzania diety - nikogo nie krytykuję ( żeby nie było). Mogę się podziwić, popytać, no nie ?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości