Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-09, 11:57   #1501
monika_krk
Raczkowanie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Dziewczyny dzięki wielkie za porady w sprawie koszul Kupiłam trzy:
1. rozpinaną na środku
2. rozpinaną na bokach
3. taką z dekoltem w serem

z 1 i 2 wybiorę jedną na poród sam, a drugą na potem, bo po porodzie to do kosza pewnie

Koniakonia fajnie, że masz ten dzień na ogarnięcie to też jest ważne. A Nince zleci na pewno szybciej niż Tobie

Ale mnie córcia kopie, czasem normalnie aż zaboli, chyba ostatnio nie lubi jak siedzę przed kompem a muszę jeszcze popracować

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość

da sie maz codziennie testuje

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Decyzja jeszcze nie padła - wydawało mi się, że w Krk na Kopernika, ale opinie o położnych i ogólnie są tragiczne. Na Ligocie już byłam, jest ok, no i trasa dojazdu o połowę krótsza... Ehhh, przemyślę to starannie.
No opinie może i nie są za dobre, też przy prawidłowej ciąży bym tam nie poszła raczej, ale tam są najlepsi specjaliści... Moja koleżanka rodziła w Ujastku, a drugą dzidzię tam, bo nie miała wyjścia i powiedziała po, że owszem warunki gorsze, ale inaczej sobie tego nie wyobraża...

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
hejj)
Nie jedzenie slodyczy i czipsów daje efekty w moim przypadku bo od tygodnia nie przytylam nic, a nawet pół kg schudłam
dziewczyny polozna na sr mowila zeby sobie jakies przekaski do porodu wziac sama nie wiem w co sie zaopatrzyc zeby jakiejs wielkiej kupy po tym nie bylo, a ze dało troche sil- czekolada??
zazdroszczę samo zaparcia, ja sobie czasem obiecuje, że dziś dzień bez słodyczy, ale w ciąży nie potrafię sobie odmówić

a nam o przekąskach nic nie podpowiadała, ale mówiła, żeby w domku przed przyjazdem zjeść coś lekkiego np. zupkę

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Co do przekąsek to mi położna powiedziała, żeby żelki sobie kupić A że uwielbiam żelki to napewno się w nie zaopatrzę
Ja nie kupiłam fridy jeszcze ale zamierzam zakupić, bo słyszałam, że gruszka nie jest wcale dobra dla noska dzidzi. Także na 100% będę używać fridy
Ja chyba też jakbym usłyszała, że rodzę za 2 tyg to bym z gabinetu nie wyszła. A torbę to bym chyba 24h/dobę sprawdzała czy aby o niczym nie zapomniałam
a czy FRIDA i NOSE FRIDA to to samo co te wszystkie SOPELKI ITD

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
no właśnie a znajomi mi mówią że Jan bleee że brzydkie i w ogóle ale w d.upie to mam mnie i mężowi się podoba i nie będę się oglądac na innych a co do fotki w avatarku no niestety stara ale włoski zapuszczam właśnie mniej więcej do takiej długości
bardzo ładne imię (mój mąż tak ma) i teraz zresztą bardzo popularne co chwilę o nowym Jasiu słyszę
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 11:59   #1502
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
O dziwo debata z tż była krótka on mówi jak jest siusiol to będzie Eligiusz no to ja uświadamiam tż że może zapomniec no to mówi w takim razie Jan po dziadku męża ( swoją drogą jego dziadkowie tragicznie zmarli kilka dni po ślubie jego rodziców) a Piotr po moim tatusiu bo mężu nie chciał po swoim i zostało postanowione
Sliczne imie i nie daj sobie wmowic ze jest inaczej

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
tynka do noska bede uzywala Nosefridy, najlepsze co moglam spotkac do odciagania katarku. Gruszka jest do niczego jak dziecko ma tyle kataru ze leca spiki na metr dlugosci
A na przekaski jakies herbatniczki, wafelki, no i kanapki.
Ja mam i to i to , gruszki przy poprzednich dzieciach uzywalam do odtykania ale tej dolnej dziutki .Swietnie sie sprawdza przy zatwardzeniach jak juz nic nie dziala

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hej
Ale spotkało mnie coś "miłego".
Może nie przepuszczenie w kolejce, bo w takie cuda zwyczajnie nie wierzę, ale w kolejce do laboratorium jak poszłam się rozpłaszczyć obok pana z dzieckiem usiadła żona a pan do swojej żony, że jak może, to niech ustąpi miejsca bo tu pani w ciązy
Brawa dla Pana tylko dziwne ze Pani majaca dziecko jakos zero wspolodczuwania , az chlop musial w " leb " walnac

Ja dzis pieke ciasto ze szpinakiem ( eksperyment) , na obiad maz ma leczo a ja najadlam sie knedelkow z nugaten

lena mi chudniesz i to piorunem przy porodzie liczac dziecko 3 kilo do tego wody plodowe kolo 1 kg i lozysko tez kolo tego wiec jak w mordeczke przy porodzie okolo 5 kilo sie traci - Najszybsza dieta na swiecie

MOja malutka bedzie miala na imie Laura

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:00   #1503
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
ja też wg USG mam troszkę wcześniej rodzic, no ale w sumie usg miałam dawno więc mogło się trochę pozmieniac. Najbliższe mam w marcu więc się okaże Ale ja tak czy siak obstawiam maj
a ja obstawiam wielkanoc, początek kwietnia. ale obstawiałam na syna i co? Lena będzie
Stary 2012-02-09, 12:00   #1504
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
ja już po wizycie w laboratorium
Śniegu napadało i ludzie jeździć nie potrafią
Ale spotkało mnie coś "miłego".
Może nie przepuszczenie w kolejce, bo w takie cuda zwyczajnie nie wierzę, ale w kolejce do laboratorium jak poszłam się rozpłaszczyć obok pana z dzieckiem usiadła żona a pan do swojej żony, że jak może, to niech ustąpi miejsca bo tu pani w ciązy
miło

Nikki
i za wszystkie wizyty dzisiejsze

Dzień dobry.

dzisiaj w miarę wyspałam się czekam na mamę i idę na miasto. Pasuje się trochę przewietrzyć temperatura w miarę znośna, bo -10, więc może nie zamarznę.
a tak to plan dnia: pranie jedno włączone, potem włączę kolejne, powieszę, później obiad, poprasuję coś naszych rzeczy, no a później to już odpoczynek

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:01   #1505
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Brawa dla Pana tylko dziwne ze Pani majaca dziecko jakos zero wspolodczuwania , az chlop musial w " leb " walnac
Bo ona mnie nie widziała (stałam tyłem do niej a facet widział mnie jak pytałam, kto ostatni i poszłam się rozpłaszczyć do wieszaka).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:02   #1506
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ona mnie nie widziała (stałam tyłem do niej a facet widział mnie jak pytałam, kto ostatni i poszłam się rozpłaszczyć do wieszaka).
A no to inna sprawa , zwracam pani honor

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:08   #1507
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja juz od dawna nie myje glowy nad wanna bo nie daje rady tylko pod prysznicem
to ja też już od dawna myję włosy jak skończę się wylegiwac w wannie (malutkiej zreszta) hops na kolana i prysznicem w wannie myję włosy ewentualnie jak idę do mamy to się wbijam do niej pod prysznic

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj robiłam racuchy z jabłkami mmmm, dzisiaj bedzie zupka. Mój TŻ tez czasem ma zachcianki na szybki obiad

Ja jak mam taki dzien ze troche pochodze, posiedze, poschylam sie to kregoslup wysiada, a wieczorem to juz MASAKRA!! Jak musze umyc wlosy (nad wanna np) - i trzeba sie pochylic to az łzy z bólu są w oczach, dlatego wole myc wlosy podczas prysznicu.
no ja się w maleńskiej wannie musze męczyc

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
No nas czyli mnie z Antkiem dopadło kolorowanie najchętniej bym mu wszystko pokolorowała wczoraj mu kupiłam kolorowankę ktora ma 192 strony z bajek disneya

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Idę ogarnąć kuchnię i prasować może się przełamię
Ciebie na kolorowanie mnie na puzzle chociaż nie powiem gdybym miała kredki i kolorowanki pewnie też bym sie tym zajęła mimo że nie mam dziecka w domu

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki wielkie za porady w sprawie koszul Kupiłam trzy:
1. rozpinaną na środku
2. rozpinaną na bokach
3. taką z dekoltem w serem

z 1 i 2 wybiorę jedną na poród sam, a drugą na potem, bo po porodzie to do kosza pewnie

Koniakonia fajnie, że masz ten dzień na ogarnięcie to też jest ważne. A Nince zleci na pewno szybciej niż Tobie

Ale mnie córcia kopie, czasem normalnie aż zaboli, chyba ostatnio nie lubi jak siedzę przed kompem a muszę jeszcze popracować

No opinie może i nie są za dobre, też przy prawidłowej ciąży bym tam nie poszła raczej, ale tam są najlepsi specjaliści... Moja koleżanka rodziła w Ujastku, a drugą dzidzię tam, bo nie miała wyjścia i powiedziała po, że owszem warunki gorsze, ale inaczej sobie tego nie wyobraża...

zazdroszczę samo zaparcia, ja sobie czasem obiecuje, że dziś dzień bez słodyczy, ale w ciąży nie potrafię sobie odmówić

a nam o przekąskach nic nie podpowiadała, ale mówiła, żeby w domku przed przyjazdem zjeść coś lekkiego np. zupkę

a czy FRIDA i NOSE FRIDA to to samo co te wszystkie SOPELKI ITD

bardzo ładne imię (mój mąż tak ma) i teraz zresztą bardzo popularne co chwilę o nowym Jasiu słyszę

teraz moda na jaśiów franków stasiów antków ale nie przeraża mnie to ważne że się podoba ma kilka ładnych zdrobnień i nie jest długie

Cytat:
Sliczne imie i nie daj sobie wmowic ze jest inaczej

Ja mam i to i to , gruszki przy poprzednich dzieciach uzywalam do odtykania ale tej dolnej dziutki .Swietnie sie sprawdza przy zatwardzeniach jak juz nic nie dziala

Ja dzis pieke ciasto ze szpinakiem ( eksperyment) , na obiad maz ma leczo a ja najadlam sie knedelkow z nugaten

lena mi chudniesz i to piorunem przy porodzie liczac dziecko 3 kilo do tego wody plodowe kolo 1 kg i lozysko tez kolo tego wiec jak w mordeczke przy porodzie okolo 5 kilo sie traci - Najszybsza dieta na swiecie

nie dam sobie obrzydzic imienia trzeba byc twardym nie miętkim

A imię Laura bardzo mi się podoba było jednym z faworytów dla dziewczynki

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:09   #1508
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

Widzę że żadna się jeszcze nie rozpakowała

Mnie wszyscy poganiają bo jutro zaczynamy 38 tc a ja nawet nie mam torby spakowanej czy ułozonych ubranek, łóżeczko też nie przewiezione
Ostatnio zamiast powera mam jakieś stany depresyjne nic mi się nie chce robić
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:12   #1509
karolca
Zakorzenienie

Z pochyleniem się nad wanną aby umyć włosy nie mam większych problemów (bo nie muszę się mocno schylać), ale mam problem, zeby się wyprostować
A nie lubię myć włosów kąpiąc się (biorąc prysznic). Jakbym miała krótkie, to jeszcze bym zniosła ale nie długie kudły

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:16   #1510
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

Widzę że żadna się jeszcze nie rozpakowała

Mnie wszyscy poganiają bo jutro zaczynamy 38 tc a ja nawet nie mam torby spakowanej czy ułozonych ubranek, łóżeczko też nie przewiezione
Ostatnio zamiast powera mam jakieś stany depresyjne nic mi się nie chce robić

aaa to już niedługo na naszym wątku będziemy z zapałem śledzic która się rozpakuje i wstawi opis porodu tak jak przynajmniej ja zapałem podczytywałam wątek mamuś styczniowo lutowych

ogólnie jak ten czas szybko leci a tobie kochana zostało już naprawdę niewiele czasu w dwupaku no i z tego co się orientuję to kilku z nas by się przydał kopniak na rozpęd i mobilizacje do jakiegoś działania ja też dzisiaj mam dzień lenia

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:24   #1511
Madziara 26
Rozeznanie

Witam brzuchatki
ja troszke teraz mało aktywna ale mam chrzesniaczke na ferie. Wczoraj juz ostatnie zakupy zrobiłam na jeszcze czeka mnia apteka
Kupiłm materacyk i klin zamiast poduszki i tak sie zastanawiam czy kupowac pościel??? Ja myślałam ze włoze małego do śpiworka i nakryje kocykiem.Doradzcie czy to dobry pomysł????

cziqua gratulacje synka
buziaki dla małej

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:28   #1512
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to już niedługo na naszym wątku będziemy z zapałem śledzic która się rozpakuje i wstawi opis porodu tak jak przynajmniej ja zapałem podczytywałam wątek mamuś styczniowo lutowych

ogólnie jak ten czas szybko leci a tobie kochana zostało już naprawdę niewiele czasu w dwupaku no i z tego co się orientuję to kilku z nas by się przydał kopniak na rozpęd i mobilizacje do jakiegoś działania ja też dzisiaj mam dzień lenia
oj to prawda
W poniedziałek idę do swojego gina na KTG. W końcu coś za darmo
Stary 2012-02-09, 12:37   #1513
monika_krk
Raczkowanie

Ja dlatego wolę prysznic od wanny, bo wannie się źle włoski myje (w ciąży i bez ciąży też). I efekt taki, że mam to i to i z wanny bardzo rzadko korzystam...

Cytat:
teraz moda na jaśiów franków stasiów antków ale nie przeraża mnie to ważne że się podoba ma kilka ładnych zdrobnień i nie jest długie
nie dam sobie obrzydzic imienia trzeba byc twardym nie miętkim
A imię Laura bardzo mi się podoba było jednym z faworytów dla dziewczynki
ja też się modą nie przejmuje, mi dla dziewczynko podoba się Julia i Natalia i cóż z tego, że są w pierwszej 5?
Laura też ślicznie
Stary 2012-02-09, 12:40   #1514
Asika21
Rozeznanie

Monika_krk wydaje mi się że to jest to samo Frida i Sopelki. Właśnie zerkam w internecie i działa to w ten sam sposób.

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:41   #1515
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Tak jak moja

Hej
Nie śpię od 3 rano co się położę to po 10 min mnie ktoś budzi, już 5 prób poszło na marne, no mam dość próbuję Was nadrobić, ale też co chwila mi przerywają i chyba już dziś nie dam rady. Za godzinę muszę się brać za obiad, potem TŻ wróci z pracy, zapowiedzieliśmy się wczoraj u znajomych i super, na pewno mam pospane

Skończyłam na tym, że Emigra dodała nową fotkę - cudowny brzusio, aż chce się go pogłaskać
Cottonpuma super, że jesteś spowrotem i masz dobre wrażenia po szpitalu. Wracaj szybko do formy i Mała tak samo: nie dawaj się tam! Jeszcze nie doczytałam co z Konią, ale mam nadzieję, że to nic poważnego
Cziqua, gratuluję wreszcie potwierdzenia płci i synka a Jan mi się podoba, to uniwersalne imię i ponadczasowe. Mojej koleżance w czerwcu się Jaś urodził - cudowne i grzeczne dziecko. Tobie też takiego życzę

Co do wagi u mnie dziś skończony 32 tc () i mam niecałe +12 kg czyli przez miesiąc przytyłam mniej jak pół kilo (pewnie to przyrost wagi malutkiej) w związku z tym nie rezygnuję jeszcze ze słodyczy, tym bardziej, że mam ciągle na nie taką chęć i jak nie zjem to jestem nieszczęśliwa

Jeszcze troszkę podczytam i chyba wreszcie choć pół godzinki się kimnę, bo nie wyrobię

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:43   #1516
ivonka7
Rozeznanie

Ja tylko wrzucę wam wstępny kącik naszego maleństwa w załączniku. Na razie nic innego nie będziemy wyciągać, zwłaszcza że nie wiadomo kiedy dzidzi zdecyduje się wyjść W komodzie mamy otlulaczki i śpiworki i w tym będzie spał dzidziuś.
Powiem wam że wije to gniazdko, wije wcześniej tyle siły nie miałam.
odliczam tylko czas do USG...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1204.jpg (65,7 KB, 72 załadowań)
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:44   #1517
Asika21
Rozeznanie

A my mamy długie nazwisko i też staraliśmy się wybrać króciutkie imię. Ale w ostatecznej wersji padło Zuzanna I razem imieniny będziemy obchodzić, bo 24 maja jest Joanny, Zuzanny
Co do kąpieli i mycia włosków to ja jednak przesiaduje w wannie a z myciem głowy to też mam nie lada problem, bo brzuszek przeszkadza w pochylaniu się Mam słuchawkę od prysznica i ogólnie zawsze wolałam brać prysznic, a w ciąży zachciało mi się kąpieli nagle

Stary 2012-02-09, 12:46   #1518
gosica502
Wtajemniczenie

A ja wczoraj byłam na wizycie Córeczka w końcu zaczęła ładnie przybierac na wadze i prawie 2200 ma Tylko że od wtorku wieczora miałam taki ciągłu ból podbrzusza i pleców jak na @ i twardniejący brzuch. Powiedziałam o tym lekarzowi, zbadał mnie i kazał łykac końskie dawki nospy i magnezu i lezec a jak sie nie poprawi to do szpitala jechac. Na razie tak leżakuje i póki nie wstaje z łóżka to twardnienia i ból są znośne ale jak chodzę do masakra :/ Kurcze... A mam jeszcze parę rzeczy niepozamykanych na uczelni które myślałam że uda mi się jakoś przed porodem załątwic :/

Cziqa ładne imię Mój szwagier ma takie i fajny z niego facet
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:46   #1519
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Ja tylko wrzucę wam wstępny kącik naszego maleństwa w załączniku. Na razie nic innego nie będziemy wyciągać, zwłaszcza że nie wiadomo kiedy dzidzi zdecyduje się wyjść W komodzie mamy otlulaczki i śpiworki i w tym będzie spał dzidziuś.
Bardzo ładny kącik A fotelik to chyba do karmienia przygotowany?

Stary 2012-02-09, 12:48   #1520
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładny Chyba muszę TŻ zmolestować w końcu o łóżeczko
Stary 2012-02-09, 12:48   #1521
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ladny pokoik dla dziecka
Stary 2012-02-09, 12:54   #1522
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo ładny kącik A fotelik to chyba do karmienia przygotowany?
Dziękuje wam Też się nam podoba... będzie jeszcze ta nieszczęsna półka - ale zobaczymy gdzie ostatecznie zawiśnie. Fotelik wcześniej służył mi przy moim nauczycielskim biurku-ale oczywiście musiał ustąpić miejsca dla ważniejszych celów m.in. karmienie
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:58   #1523
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

noc była ciężka mimo tego, że poszłam spać ok 24 to i tak spać nie mogłam całą noc - lekko się posprzeczałam z TŻtem i On również nie spał całą noc, ale rano jakoś się dogadaliśmy :P

jak wstałam ok 9 śniadanko zjedzone o 9;30 teraz zjadłam o 12:30 i staram się jeść regularnie

na wagę nie stawałam rano jakoś nie chciało mi się

idę Was troszkę poczytać, TŻ zaraz jedzie do pracy a ja będę się nuuuuudzić - szczerze mam już dość tej nudy :P

A TŻ strasznie nie może doczekać się maleństwa

Jutro może weźmie wolne i pojedziemy na jakieś zakupy, lecz ja nic sobie nie kupuje tylko on - stwierdziłam, że nie ma sensu wolę kupić coś po porodzie

konia
, trzymam mocno kciuki Oby Ci te dni szybko zleciały

Z tym mlekiem sztucznym to ja chyba też nie kupię najwyżej jak będzie trzeba to faktycznie TŻ czy kogoś wyślę

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A u mnie pada śnieg i jest go sporo jak na Wielkopolskę
U mnie śnieg zaczął padać ok 24 to jak wstawałam na 3 razy w nocy do toalety to coraz więcej go było no i przysypało ładnie :P

Cytat:

dziewczyny polozna na sr mowila zeby sobie jakies przekaski do porodu wziac sama nie wiem w co sie zaopatrzyc zeby jakiejs wielkiej kupy po tym nie bylo, a ze dało troche sil- czekolada??

i jeszcze mam pytanie czy wszystkie z was beda uzywac tej fridy do nosa, czy ktoras zamierza uzywac gruszki?

ja myślę, że do szpitala wezmę coś typu Snickers, jakieś kanapki i w sumie jeszcze nie wiem co ale te dwie rzeczy na 100%

ja fridy nie będę używać, mam gruszkę

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:00   #1524
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Bylam u poloznej.Standardowo sluchanie serduszka i macanko oraz mierzenie brzuszka.Dziecko jest caly czas mniejsze o 2 tyg,ale powiedziala,zeby sie nie martwic,bo rosnie proporcjonalnie,tyle ze zanosi sie na drobne dziecko.Jednak mam przychodzic co 2 tyg,zeby sprawdzac na biezaco,bo w razie gdyby przestalo rosnac to wysle mnie na Usg.Hemoglobine mam 11,7,wiec nie musze brac zelaza.

Cytat:
hejj)

i jeszcze mam pytanie czy wszystkie z was beda uzywac tej fridy do nosa, czy ktoras zamierza uzywac gruszki?
Ja wezme bulki na pewno jakies,bo nie tylko o mnie chodzi,ale tez o meza,no i czas na po porodzie,bo ja tak srednio lubie to angielskie jedzenie,wiec nie wiem czy sie skusze,moze owoce suszone,batoniki muesli cos w tym stylu.
Ja mam gruszke,ale gdyby byla potrzeba to pewnie kupie fride.No ale np corka moja pierwszy katar miala w wieku 2 lat.

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
też nie ogarniam, my tu stajemy na rzęsach, żeby jak najdłużej i wg wzorców dziecko donosić, a taka smarkula olewa sprawę i potem płacze, że blizna zostanie ;/ chyba powinni tabletki antykoncepcyjne za darmo lub śmieszną kwotę sprzedawać, może by się nie szerzyło nieodpowiedzialne rodzicielstwo.

A do noska mam aspirator marimer - podobny do fridy, ale nie trzeba kupować filtrów - wkłada się jedynie kłębuszek waty.

wow!
a tak przy okazji, lekarz na konsultacji przy kwestii ketonów w moczu, zarzucił mi, że piję alkohol w ciąży. i nie wierzył, że nie. no myślałam, że uduszę drania, nawet po psiknięciu sprayem do gardła na bazie alkoholu starałam się procenty "wychuchać" a tu mi się patologię wciska i głupotę.
wiem, że niektóre palą, piją i żadna się nie przyzna, no ale do jasnej ciasnej, z moim zestawem chorób i wiekiem, to człowiek raczej się nie wygłupia...
Co do pierwszego to w Anglii antykoncepcja jest za darmo,a tez czesto maja dzieci osoby,ktore nie nadaja sie na rodzicow.

A ten lekarz niepowazny,zeby cos takiego co zarzucac.Oj zrobilabym mu awanture!

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Dziś USG więc trzymajcie aby lekarz w końcu na 100% powiedział płeć
Trzymam.

Cytat:
Wiecie co, jestem zupelnie bez powera
Nic kompletnie mi sie nie chce.
Tylko bym spala i spala jak niemowlaczek

Jeszcze mi babcia dziala na nerwy, bo gada o pierdoolach takich ze az glowa boli
Ja wiem ze ona nie ma innych spraw na glowie, ale takie cos mnie drazni i nie chce mi sie z nia gadac.

Wogole drazliwa sie zrobilam i nie wiem jak ze mna wytrzymuja w domu.
Ja to wczoraj mialam taki drazliwy dzien.Wszystko mnie wkurzalo,chodzilam i marudzilam.Az w koncu poszlam spac na troche,bo juz sama ze soba wysiedziec nie moglam.I jak wstalam,mialam lepszy humor.
Stary 2012-02-09, 13:00   #1525
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:

Śliczny pokoik a ten fotel wydaje się być super do karmienia ... chyba się zainspiruje i poszukam jakiegoś w tym kształcie bo tylko to zostało nam dokupić do pokoju i zyrandol, bo kilka dni temu pobiłam
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:01   #1526
monika_krk
Raczkowanie

właśnie się popłakałam przed Ostrym Dyżurem...
Stary 2012-02-09, 13:02   #1527
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuje wam Też się nam podoba... będzie jeszcze ta nieszczęsna półka - ale zobaczymy gdzie ostatecznie zawiśnie. Fotelik wcześniej służył mi przy moim nauczycielskim biurku-ale oczywiście musiał ustąpić miejsca dla ważniejszych celów m.in. karmienie
Fotel fajna sprawa Mi czegoś takiego brakuje w pokoju Dobrze, że masz zaraz pod ręką komody na ubranka i inne rzeczy. Nie trzeba biegać po domku w poszukiwaniu ciuszków dzidziolka

Stary 2012-02-09, 13:06   #1528
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
tak, brawa
Drobiazg, bo za pomocą żony ustąpił miejsca siedzącego. Jakbym miała stać... to bym tam padła
mnie w ciąży ani razu jeszcze nikt nie przepuścił

np. wczoraj mega kolejka do poczty, otwarte tylko 2 okienka - ludzi full a ja tam w tyle czekam i czekam...i nikt totalnie nikt mnie nie przepuścił musiałam poczekać na swoją kolej i gdy nadeszła Pani z okienka tak spojrzała na mnie podeszłam, wysłałam co miałam wysłać - kilka paczek, zapłaciłam odchodzę ktoś następny chciał za mną tam podejść, a ta że zamyka i zaprasza do koleżanki i wszyscy już czekali tylko do jednego.

Ale nie ważne w kolejkach do kasy też zawsze muszę sterczeć bo nikt się nie zlituje czasem ok mogę postać nie jest mi ciężko, ale na poczcie myślałam że nie wyrobie.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:06   #1529
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Sliczny kacik malenstwa,bardzo przylulny

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj byłam na wizycie Córeczka w końcu zaczęła ładnie przybierac na wadze i prawie 2200 ma Tylko że od wtorku wieczora miałam taki ciągłu ból podbrzusza i pleców jak na @ i twardniejący brzuch. Powiedziałam o tym lekarzowi, zbadał mnie i kazał łykac końskie dawki nospy i magnezu i lezec a jak sie nie poprawi to do szpitala jechac. Na razie tak leżakuje i póki nie wstaje z łóżka to twardnienia i ból są znośne ale jak chodzę do masakra :/ Kurcze... A mam jeszcze parę rzeczy niepozamykanych na uczelni które myślałam że uda mi się jakoś przed porodem załątwic :/

za poprawe,zeby bol i twardnienia ustapily.Miejmy nadzieje,ze lekarstwa i lezenie pomoze i wkrotce znow bedziesz w formie!
Stary 2012-02-09, 13:15   #1530
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, jestem zupelnie bez powera
Nic kompletnie mi sie nie chce.
Tylko bym spala i spala jak niemowlaczek

Jeszcze mi babcia dziala na nerwy, bo gada o pierdoolach takich ze az glowa boli
Ja wiem ze ona nie ma innych spraw na glowie, ale takie cos mnie drazni i nie chce mi sie z nia gadac.

Wogole drazliwa sie zrobilam i nie wiem jak ze mna wytrzymuja w domu.
Ja dzisiaj tez nie potrafie sie za nic wziac, ciagle leze albo siedze, nie mam totalnie energii ani sily na cokolwiek
Cytat:
Ja wizytę mam 21.02 więc zobaczymy co mi lekarz powie Ale już powoli siedzę jak na szpilkach
Ja mam we wtorek wizyte
Cytat:
Ja wstałam o 10 no ale nic dziwnego jak całą noc miałam mega-skurcze. Jejku jeśli tak bolesne sa skurcze przygotowawcze to jakie są te porodowe? . Ewidentnie mój organizm wkroczył w jakąś fazę przygotowawczą bo musiałam o 2 w nocy brać prysznic+nospe żeby sprawdzić czy skurcze się zmniejszą... zmniejszyły się na 2 godziny... no ale dobre i to. Nad ranem mąż zrobił mi śniadanko, zjadłam i poszłam spać. Mam wrażenie że nocą przez ten fizjologiczny -wyższy poziom hormonów jest gorzej, za to w dzień są standardowe twardnienia.

Wczoraj rozłożyliśmy łóżeczko i komodę dla dzidziusia i nagle wszystko stało się takie realne ... byle do 18...
dobrze ze udalo sie wyciszyc kochana
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Tak jak moja

Hej
Nie śpię od 3 rano co się położę to po 10 min mnie ktoś budzi, już 5 prób poszło na marne, no mam dość próbuję Was nadrobić, ale też co chwila mi przerywają i chyba już dziś nie dam rady. Za godzinę muszę się brać za obiad, potem TŻ wróci z pracy, zapowiedzieliśmy się wczoraj u znajomych i super, na pewno mam pospane

Skończyłam na tym, że Emigra dodała nową fotkę - cudowny brzusio, aż chce się go pogłaskać
Cottonpuma super, że jesteś spowrotem i masz dobre wrażenia po szpitalu. Wracaj szybko do formy i Mała tak samo: nie dawaj się tam! Jeszcze nie doczytałam co z Konią, ale mam nadzieję, że to nic poważnego
Cziqua, gratuluję wreszcie potwierdzenia płci i synka a Jan mi się podoba, to uniwersalne imię i ponadczasowe. Mojej koleżance w czerwcu się Jaś urodził - cudowne i grzeczne dziecko. Tobie też takiego życzę

Co do wagi u mnie dziś skończony 32 tc () i mam niecałe +12 kg czyli przez miesiąc przytyłam mniej jak pół kilo (pewnie to przyrost wagi malutkiej) w związku z tym nie rezygnuję jeszcze ze słodyczy, tym bardziej, że mam ciągle na nie taką chęć i jak nie zjem to jestem nieszczęśliwa

Jeszcze troszkę podczytam i chyba wreszcie choć pół godzinki się kimnę, bo nie wyrobię
gratuluje 32 tc i wagi
Cytat:
slicznie
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość

to trzymam kciuki zeby bole sie nie powtorzyly

Ja podrzemalam chwile, ale tak licho. Nie umialam znalezc sobie pozycji, mam spuchniete nogi i rece taka obrzmiala sie czuje ... i biodra bola i spojenie i w ogole jest do bani
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości