|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Dziewczyny dzięki wielkie za porady w sprawie koszul
1. rozpinaną na środku 2. rozpinaną na bokach 3. taką z dekoltem w serem z 1 i 2 wybiorę jedną na poród sam, a drugą na potem, bo po porodzie to do kosza pewnie ![]() Koniakonia fajnie, że masz ten dzień na ogarnięcie to też jest ważne. A Nince zleci na pewno szybciej niż Tobie ![]() Ale mnie córcia kopie, czasem normalnie aż zaboli, chyba ostatnio nie lubi jak siedzę przed kompem Cytat:
Cytat:
![]() a nam o przekąskach nic nie podpowiadała, ale mówiła, żeby w domku przed przyjazdem zjeść coś lekkiego np. zupkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co chwilę o nowym Jasiu słyszę
|
||||
|
|
|
#1502 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, az chlop musial w " leb " walnac Ja dzis pieke ciasto ze szpinakiem ( eksperyment) , na obiad maz ma leczo a ja najadlam sie knedelkow z nugaten ![]() lena mi chudniesz i to piorunem przy porodzie liczac dziecko 3 kilo do tego wody plodowe kolo 1 kg i lozysko tez kolo tego wiec jak w mordeczke przy porodzie okolo 5 kilo sie traci - Najszybsza dieta na swiecieMOja malutka bedzie miala na imie Laura |
|||
|
|
|
#1503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikki ![]() i za wszystkie wizyty dzisiejsze Dzień dobry. ![]() dzisiaj w miarę wyspałam się czekam na mamę i idę na miasto. Pasuje się trochę przewietrzyć temperatura w miarę znośna, bo -10, więc może nie zamarznę. ![]() a tak to plan dnia: pranie jedno włączone, potem włączę kolejne, powieszę, później obiad, poprasuję coś naszych rzeczy, no a później to już odpoczynek
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ona mnie nie widziała (stałam tyłem do niej a facet widział mnie jak pytałam, kto ostatni i poszłam się rozpłaszczyć do wieszaka).
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1507 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ewentualnie jak idę do mamy to się wbijam do niej pod prysznic Cytat:
Cytat:
chociaż nie powiem gdybym miała kredki i kolorowanki pewnie też bym sie tym zajęła mimo że nie mam dziecka w domu Cytat:
teraz moda na jaśiów franków stasiów antków ale nie przeraża mnie to ważne że się podoba ma kilka ładnych zdrobnień i nie jest długie![]() Cytat:
trzeba byc twardym nie miętkim ![]() A imię Laura bardzo mi się podoba było jednym z faworytów dla dziewczynki
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|||||
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Widzę że żadna się jeszcze nie rozpakowała ![]() Mnie wszyscy poganiają bo jutro zaczynamy 38 tc a ja nawet nie mam torby spakowanej czy ułozonych ubranek, łóżeczko też nie przewiezione ![]() Ostatnio zamiast powera mam jakieś stany depresyjne |
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Z pochyleniem się nad wanną aby umyć włosy nie mam większych problemów (bo nie muszę się mocno schylać), ale mam problem, zeby się wyprostować
A nie lubię myć włosów kąpiąc się (biorąc prysznic). Jakbym miała krótkie, to jeszcze bym zniosła ale nie długie kudły
|
#1510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaa to już niedługo na naszym wątku będziemy z zapałem śledzic która się rozpakuje i wstawi opis porodu tak jak przynajmniej ja zapałem podczytywałam wątek mamuś styczniowo lutowych ![]() ![]() ogólnie jak ten czas szybko leci a tobie kochana zostało już naprawdę niewiele czasu w dwupaku no i z tego co się orientuję to kilku z nas by się przydał kopniak na rozpęd i mobilizacje do jakiegoś działania ja też dzisiaj mam dzień lenia
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1511 |
|
Rozeznanie
|
Witam brzuchatki
ja troszke teraz mało aktywna ale mam chrzesniaczke na ferie. Wczoraj juz ostatnie zakupy zrobiłam na jeszcze czeka mnia apteka Kupiłm materacyk i klin zamiast poduszki i tak sie zastanawiam czy kupowac pościel??? Ja myślałam ze włoze małego do śpiworka i nakryje kocykiem.Doradzcie czy to dobry pomysł???? cziqua gratulacje synka buziaki dla małej
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poniedziałek idę do swojego gina na KTG. W końcu coś za darmo
|
|
|
|
|
#1513 | |
|
Raczkowanie
|
Ja dlatego wolę prysznic od wanny, bo wannie się źle włoski myje (w ciąży i bez ciąży też
). I efekt taki, że mam to i to i z wanny bardzo rzadko korzystam...Cytat:
Laura też ślicznie
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Rozeznanie
|
Monika_krk wydaje mi się że to jest to samo Frida i Sopelki. Właśnie zerkam w internecie i działa to w ten sam sposób.
|
|
|
|
#1515 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jak moja
![]() Hej Nie śpię od 3 rano próbuję Was nadrobić, ale też co chwila mi przerywają i chyba już dziś nie dam rady. Za godzinę muszę się brać za obiad, potem TŻ wróci z pracy, zapowiedzieliśmy się wczoraj u znajomych i super, na pewno mam pospane Skończyłam na tym, że Emigra dodała nową fotkę - cudowny brzusio, aż chce się go pogłaskać ![]() Cottonpuma super, że jesteś spowrotem i masz dobre wrażenia po szpitalu. Wracaj szybko do formy Jeszcze nie doczytałam co z Konią, ale mam nadzieję, że to nic poważnego Cziqua, gratuluję wreszcie potwierdzenia płci i synka Co do wagi u mnie dziś skończony 32 tc ( ![]() Jeszcze troszkę podczytam i chyba wreszcie choć pół godzinki się kimnę, bo nie wyrobię
|
#1516 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko wrzucę wam wstępny kącik naszego maleństwa w załączniku. Na razie nic innego nie będziemy wyciągać, zwłaszcza że nie wiadomo kiedy dzidzi zdecyduje się wyjść
W komodzie mamy otlulaczki i śpiworki i w tym będzie spał dzidziuś. Powiem wam że wije to gniazdko, wije wcześniej tyle siły nie miałam.odliczam tylko czas do USG... |
|
|
|
#1517 |
|
Rozeznanie
|
A my mamy długie nazwisko i też staraliśmy się wybrać króciutkie imię. Ale w ostatecznej wersji padło Zuzanna
I razem imieniny będziemy obchodzić, bo 24 maja jest Joanny, Zuzanny ![]() Co do kąpieli i mycia włosków to ja jednak przesiaduje w wannie a z myciem głowy to też mam nie lada problem, bo brzuszek przeszkadza w pochylaniu się Mam słuchawkę od prysznica i ogólnie zawsze wolałam brać prysznic, a w ciąży zachciało mi się kąpieli nagle
|
|
|
|
#1518 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wczoraj byłam na wizycie
Córeczka w końcu zaczęła ładnie przybierac na wadze i prawie 2200 ma Tylko że od wtorku wieczora miałam taki ciągłu ból podbrzusza i pleców jak na @ i twardniejący brzuch. Powiedziałam o tym lekarzowi, zbadał mnie i kazał łykac końskie dawki nospy i magnezu i lezec a jak sie nie poprawi to do szpitala jechac. Na razie tak leżakuje i póki nie wstaje z łóżka to twardnienia i ból są znośne ale jak chodzę do masakra :/ Kurcze... A mam jeszcze parę rzeczy niepozamykanych na uczelni które myślałam że uda mi się jakoś przed porodem załątwic :/Cziqa ładne imię Mój szwagier ma takie i fajny z niego facet
|
|
|
|
#1519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A fotelik to chyba do karmienia przygotowany?
|
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje wam
Też się nam podoba... będzie jeszcze ta nieszczęsna półka - ale zobaczymy gdzie ostatecznie zawiśnie. Fotelik wcześniej służył mi przy moim nauczycielskim biurku-ale oczywiście musiał ustąpić miejsca dla ważniejszych celów m.in. karmienie
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
noc była ciężka mimo tego, że poszłam spać ok 24 to i tak spać nie mogłam całą noc - lekko się posprzeczałam z TŻtem i On również nie spał całą noc, ale rano jakoś się dogadaliśmy :Pjak wstałam ok 9 śniadanko zjedzone o 9;30 teraz zjadłam o 12:30 i staram się jeść regularnie na wagę nie stawałam rano jakoś nie chciało mi się idę Was troszkę poczytać, TŻ zaraz jedzie do pracy a ja będę się nuuuuudzić - szczerze mam już dość tej nudy :P A TŻ strasznie nie może doczekać się maleństwa ![]() Jutro może weźmie wolne i pojedziemy na jakieś zakupy, lecz ja nic sobie nie kupuje tylko on - stwierdziłam, że nie ma sensu wolę kupić coś po porodzie ![]() konia, trzymam mocno kciuki Oby Ci te dni szybko zleciały Z tym mlekiem sztucznym to ja chyba też nie kupię najwyżej jak będzie trzeba to faktycznie TŻ czy kogoś wyślę ![]() U mnie śnieg zaczął padać ok 24 to jak wstawałam na 3 razy w nocy do toalety to coraz więcej go było no i przysypało ładnie :P Cytat:
ja myślę, że do szpitala wezmę coś typu Snickers, jakieś kanapki i w sumie jeszcze nie wiem co ale te dwie rzeczy na 100% ja fridy nie będę używać, mam gruszkę |
|
|
|
|
#1524 | |||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Bylam u poloznej.Standardowo sluchanie serduszka i macanko oraz mierzenie brzuszka.Dziecko jest caly czas mniejsze o 2 tyg,ale powiedziala,zeby sie nie martwic,bo rosnie proporcjonalnie,tyle ze zanosi sie na drobne dziecko.Jednak mam przychodzic co 2 tyg,zeby sprawdzac na biezaco,bo w razie gdyby przestalo rosnac to wysle mnie na Usg.Hemoglobine mam 11,7,wiec nie musze brac zelaza. Cytat:
Ja mam gruszke,ale gdyby byla potrzeba to pewnie kupie fride.No ale np corka moja pierwszy katar miala w wieku 2 lat. Cytat:
A ten lekarz niepowazny,zeby cos takiego co zarzucac.Oj zrobilabym mu awanture! ![]() Trzymam.Cytat:
|
|
#1525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śliczny pokoik a ten fotel wydaje się być super do karmienia ... chyba się zainspiruje i poszukam jakiegoś w tym kształcie bo tylko to zostało nam dokupić do pokoju i zyrandol, bo kilka dni temu pobiłam
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#1526 |
|
Raczkowanie
|
właśnie się popłakałam przed Ostrym Dyżurem...
|
|
|
|
#1527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi czegoś takiego brakuje w pokoju Dobrze, że masz zaraz pod ręką komody na ubranka i inne rzeczy. Nie trzeba biegać po domku w poszukiwaniu ciuszków dzidziolka
|
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. wczoraj mega kolejka do poczty, otwarte tylko 2 okienka - ludzi full a ja tam w tyle czekam i czekam...i nikt totalnie nikt mnie nie przepuścił musiałam poczekać na swoją kolej i gdy nadeszła Pani z okienka tak spojrzała na mnie podeszłam, wysłałam co miałam wysłać - kilka paczek, zapłaciłam odchodzę ktoś następny chciał za mną tam podejść, a ta że zamyka i zaprasza do koleżanki i wszyscy już czekali tylko do jednego. Ale nie ważne w kolejkach do kasy też zawsze muszę sterczeć bo nikt się nie zlituje czasem ok mogę postać nie jest mi ciężko, ale na poczcie myślałam że nie wyrobie. |
|
|
|
|
#1529 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
za poprawe,zeby bol i twardnienia ustapily.Miejmy nadzieje,ze lekarstwa i lezenie pomoze i wkrotce znow bedziesz w formie!
|
|
#1530 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja podrzemalam chwile, ale tak licho. Nie umialam znalezc sobie pozycji, mam spuchniete nogi i rece
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

maz codziennie testuje
sama nie wiem w co sie zaopatrzyc zeby jakiejs wielkiej kupy po tym nie bylo, a ze dało troche sil- czekolada??

po dziadku męża ( swoją drogą jego dziadkowie tragicznie zmarli kilka dni po ślubie jego rodziców
) a Piotr po moim tatusiu bo mężu nie chciał po swoim 

próbuję Was nadrobić, ale też co chwila mi przerywają i chyba już dziś nie dam rady. Za godzinę muszę się brać za obiad, potem TŻ wróci z pracy, zapowiedzieliśmy się wczoraj u znajomych i super, na pewno mam pospane

no ale nic dziwnego jak całą noc miałam mega-skurcze. Jejku jeśli tak bolesne sa skurcze przygotowawcze to jakie są te porodowe?