Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-09, 11:58   #271
Magdalene29
Rozeznanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Objętość można uzyskać bez suszarki- odpowiednie upięcie włosów np. na noc i rano jak rozpusczasz masz burzę na głowie
Utrwalisz to czymś i wsio
A nie nieszczysz niepotrzebnie
Ja co prawda nie nafiyqa, ale pozwolę sobie dodać, że to akurat nie taka oczywista sprawa Sama mam takie włosy, że związanie ich suchych frotką powoduje odkształcenie włosów w miejscu wiązania :/ I po rozpuszczeniu ich na burzę to raczej nie wygląda, szczególnie jak włosy u nasady sterczą do góry, a reszta wisi jak zwykle. Takie raczej trzaśnięcie piorunem
Co nie zmienia faktu, że i tak muszę w ten sposób upinać włosy każdego wieczora, bo nie znalazłam lepszego sposobu na włosy po spaniu.

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:04   #272
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
A jak to serum się sprawdzało??
Początkowo byłam z niego bardzo zadowolona, bardzo dobrze chroniło końcówki. Kiedyś bardzo się rozdwajały, jak zaczęłam stosowa L'Bioice + kokos na końcówki, to nie rozdwajały sę przez 4 miesiące (dla mnie rekord). Niestety podcięłąm włosy w grudniu i teraz znów pojawiają się pojedyńcze rozdwojone... I właśnie nie wiem czy to rzez zimę czy L'Biotica juz nie dziala jak kiedys... Dlatego chce wybrobowac tez Chi - jest bardzo polecany na wizażu no i tańszy
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:24   #273
caskada
Zakorzenienie

ale pedzicie z postami
melduje sie zeby sledzic cd dyskusji o wlosach
Stary 2012-02-09, 12:28   #274
dilula
Rozeznanie

Kocham ten wątek, chociaż rzadko się udzielam

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja dzis stwierdzam, ze naturalne schniecie wlosow (tzn bez uzycia suszarki) nie jest dla mnie.
Nie dosc, ze schna koszmarnie dlugo (wlosy umylam o 20, a nawet teraz niektore pasma przy skalpie sa jeszcze wilgotne :/), to jeszcze wygladaja o-kro-pnie.
Jakies takie bez zycia, koncowki powywijane.

Mam do Was pytanie - Pottersa z aloesem i jedwabiem uzywacie jedynie do mycia czy takze jako zwykla odzywke (albo do tuningowania)?
Twoje włosy muszą się przywyczaić
Myję głowę rano i 3 dni w tygodniu muszę podsuszać włosy suszarką, żeby nie wychodzić z mokrymi w taki mróz no i tragedia. Suchary bez życia, nie chcą się porządnie falować.
Wcześniej zupełnie nie używałam suszarki. Ale mam jakąś badziewną, więc w sumie się nie dziwię xD

Pottersa z powodzeniem stosuję jako odżywkę d/s i spisuje się świetnie nawet bez żadnych dodatków - zarówno wersja z aloesem i ginko. Tylko zawsze trzymam 5min.
Planuję kupić tego nowego, bo obiło mi się o oczy, że wyszedł chyba z kolagenem.

A w ogóle to dzisiaj mam zamiar upłynnić trochę kasy na cudeńka do włosów. Od października nic nie kupiłam i aż boję się wejść do Auchana
Stary 2012-02-09, 12:54   #275
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez msstuff Pokaż wiadomość
na razie tylko raz (tydzień temu) właśnie zamawiam drugi zestaw.
Efekt świetne - włosy wygładzone, w zdecydowanie lepszej kondycji i lepiej wyglądające. Jestem zadowolona, powtórzę jeszcze 2-3 razy i ocenię efekt
ciekawy zestaw i włosy z filmiku rzeczywiście masakra.... ciekawe czy testują na zwierzętach.... no nic muszę poszukać info

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:23   #276
malwka
Raczkowanie

Nie odkryję Ameryki mówiąc, że jak silikony są w szamponach to chyba dobrze bo one przecież oblepiając nasze włoski chronią je przed wpływami środowiska, a to, że nie przechodzą przez nie substancje odżywcze z masek itd. to chyba nie problem jeśli przed nałożeniem maski, odżywki czy czegokolwiek umyje się włosy szamponem oczyszczającym a na codzień jak sie nie stosuje maski (ja myję włosy przeważnie rano więc rzadko mam czas stosować maski po myciu, ale odżywka d/s zawsze) to wtedy zwykłym szamponem z silikonami umyć i ma się od razu chronione włosy i nie ma problemu z rozczesaniem. Więc zgadzam się ze zdaniem Indios Bravos i Heroldin, że silikony w szamponach to nie samo zło
Stary 2012-02-09, 13:36   #277
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
A wa jakiej kondycji masz włosy żeby tak stwierdzać?
Codzienne suszenie nie jest dobrym rozwiązaniem. No może z jakąś naprawdę dobrą suszarką nie przyniesie większych uszkodzeń...ale obojętne to dla włosów na pewno nie jest
No nie jest, nie jest Wiem, bo sama teraz po każdym myciu suszę (zatoki). Ale cóż, wychodzę z założenia, że włosy są dla mnie a nie ja dla nich Dodam, ze moim włosom chłodny nawiew wybitnie nie służy, już to zresztą opisywałam- po chłodnym wietrze czy nawiewie z suszarki moje włosy są jakby... tłuste Tak więc stosuję nawiew ciepły (czy tam bardzo ciepły). Mimo wszystko, widzę, że to nic dobrego dla włosów, chociaż tragedii też nie ma przy odpowiedniej pielęgnacji i zabezpieczaniu włosów.

Cytat:

Powrót do nich planuję na wiosnę Przestrzeżona jednak i oświecona przez Weegirl- nie kupię Hebala z SLS Będę myć czymś z SLES, bo planuję kłaść regularnie Waxa zagranicznego a on ma właśnie SLS w składzie...nie chcę przesadzić, więc na codzień wybiorę lżejszy detergent
Wiesz co, to zależy. Jak dla mnie, szampony z SLS i ALS są trochę za mocne, ale raz na jakiś czas- stosuję je, a jakże

A tak w ogóle- jeśli chodzi o łagodniejsze detergenty, to nawet całkiem fajny jest szampon księżniczkowy Lilliputz Tzn. nawet nieźle myje. Jak dla mnie, dużo fajniejszy niż Hipp czy BD, aczkolwiek skład chyba też dłuższy... i zawiera mikę.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:38   #278
Fubizka
Zakorzenienie

morlinka - dużo tych włosów spaliłaś? Jak np tylko jedno pasmo, to ja bym się wstrzymała i zaczekała na swoją fryzjerkę.

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
... bo ja je baaardzo lubię ! { } . I nie spotkałam się z kosmetykiem zawierającym same silikony . A silikon, jak już parę razy pisałam - to nie żelbeton .
Żelbet

Cytat:
Dziwne - moje włosy torturowane złymi silikonami nie wypadają, nie łamią się, nie kruszą. Ja nie wygłaszałabym takich radykalnych opinii. Przepraszam, że mój wpis skierowałam akurat na Ciebie . Wiele tu piszących osób powiela taką, mijającą się z prawdą opinię, że silikon to zabójstwo dla włosów .
Wypowiedź też częściowo do mnie, więc pozwolę sobie zauważyć, że ja stosuję silikony, więc nie rozumiem do czego pretensje...
Ale dla mnie silikony cięższe niż odparowujące w szamponie to jest jakaś pomyłka. Dla mnie szampon ma myć a nie zabezpieczać, zatykać czy oblepiać włosy.

Cytat:
E tam ! E tam ! Zużywam obecnie już chyba z dwunaste opakowanie szamponu, odżywki i psikacza z silikonami . Po ponad dwuletniej bezsilikonowej pielęgnacji wróciłam do silikonów. I nadal moje odczucie, to .
Jakiej firmy używasz?

Cytat:
Znajoma {bezsilikonowa pielęgnacja} przeznaczyła Alerrę do prania swetrów .

Cytat:
Napisane przez hellokitty233 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak myślicie-czy przez ciazę może się zmienić struktura włosów-bo moje całkowicie przestały sie kręcić i sa prawie proste
Może Po porodzie podobno wszystko wraca do normy, tylko może zwiększyć się wypadanie włosów.
Cytat:
Napisane przez malwka Pokaż wiadomość
Nie odkryję Ameryki mówiąc, że jak silikony są w szamponach to chyba dobrze bo one przecież oblepiając nasze włoski chronią je przed wpływami środowiska,
ale to chyba rola odżywek, masek i serum a nie szamponu...
a to, że nie przechodzą przez nie substancje odżywcze z masek itd. to chyba nie problem
dla mnie to jest problem, bo mija się z celem
jeśli przed nałożeniem maski, odżywki czy czegokolwiek umyje się włosy szamponem oczyszczającym
no to mam myć najpierw szamponem z silikonem a potem oczyszczającym
a na codzień jak sie nie stosuje maski (ja myję włosy przeważnie rano więc rzadko mam czas stosować maski po myciu, ale odżywka d/s zawsze)
ja maski nie używam za każdym razem ale odżywki to i owszem, więc jaki sens ma oblepianie włosa silikonem przed nałożeniem substancji odżywiającej i nawilżającej? Taki, żeby mniej wniknęło do włosa?
to wtedy zwykłym szamponem z silikonami umyć i ma się od razu chronione włosy i nie ma problemu z rozczesaniem.
przecież to rola odżywki To od odżywki bez spłukiwania włosy są łatwe do rozczesania a nie od szamponu
Więc zgadzam się ze zdaniem Indios Bravos i Heroldin, że silikony w szamponach to nie samo zło
Odpowiedziałam na niebiesko.
Także ja jestem wciąż nieprzekonana
Ale dziewczyny, tutaj nie chodzi o to, że ktoś komuś mówi, jakie ma stosować składniki, przecież każdy sam dba o swoje włosy i mnie naprawdę nie boli, że stosujecie silikony w szamponie Ja zwyczajnie uważam, że to mija się z celem, jeśli stosuje się później jakieś maski, odżywki czy serum.
Jedyna sytuacja, w której widzę sens używania silikonu w szamponie, to kiedy używa się tylko szamponu, suszy włosy i koniec. Ale tego raczej większość z nas nie robi (ja kiedyś robiłam i miałam całkiem nie najgorsze włosy... ech, młodość ).

Edytowane przez Fubizka
Czas edycji: 2012-02-09 o 13:41
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:44   #279
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:56   #280
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Nie odkryję Ameryki mówiąc, że jak silikony są w szamponach to chyba dobrze bo one przecież oblepiając nasze włoski chronią je przed wpływami środowiska, a to, że nie przechodzą przez nie substancje odżywcze z masek itd. to chyba nie problem jeśli przed nałożeniem maski, odżywki czy czegokolwiek umyje się włosy szamponem oczyszczającym a na codzień jak sie nie stosuje maski (ja myję włosy przeważnie rano więc rzadko mam czas stosować maski po myciu, ale odżywka d/s zawsze) to wtedy zwykłym szamponem z silikonami umyć i ma się od razu chronione włosy i nie ma problemu z rozczesaniem. Więc zgadzam się ze zdaniem Indios Bravos i Heroldin, że silikony w szamponach to nie samo zło
Problem zaczyna się wtedy, gdy ktoś:
1. nie wie, że powinien używać dodatkowo szamponu oczyszczającego
2. ma suche włosy i musi nakładać odżywkę po każdym myciu
Stary 2012-02-09, 14:12   #281
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Objętość można uzyskać bez suszarki- odpowiednie upięcie włosów np. na noc i rano jak rozpusczasz masz burzę na głowie
Utrwalisz to czymś i wsio
A nie nieszczysz niepotrzebnie
Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Ja co prawda nie nafiyqa, ale pozwolę sobie dodać, że to akurat nie taka oczywista sprawa Sama mam takie włosy, że związanie ich suchych frotką powoduje odkształcenie włosów w miejscu wiązania :/ I po rozpuszczeniu ich na burzę to raczej nie wygląda, szczególnie jak włosy u nasady sterczą do góry, a reszta wisi jak zwykle. Takie raczej trzaśnięcie piorunem
Co nie zmienia faktu, że i tak muszę w ten sposób upinać włosy każdego wieczora, bo nie znalazłam lepszego sposobu na włosy po spaniu.
Co to za magiczne upiecia, o ktorych mowicie? Z checia sprobuje.

Problem w tym, ze mam wlosy przetluszczajace sie (wiem, to skalp sie przetluszcza :P). Wczoraj wieczorem umylam je, a dzis rano wlosy dotykajace bezposrednio skalpu byly przetluszczone, te na wierzchu ok.
Dlatego nie wyobrazam sobie nie myc ich rano (co wiaze sie z uzyciem suszarki).

Zreszta moja mama ma to samo - w dzien mycia wlosy cud miod, a po jednej nocy wszystko powykrecane w rozne strony.

Poza tym naprawde lubie swoje wlosy po uzyciu suszarki, a to chyba o to w tym wszystkim chodzi

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-02-09 o 14:19
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:20   #282
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Dziewczynki piszę do Was z prośbą o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu... Otóż od maja '11 olejuję włosy, nakładam odżywki, maski, itd. , ale moje włosy mimo tak długiego czasu pielęgnacji są matowe. Nawet płukanki octowe nie pomagają w żadnym stopniu... Co może być przyczyną ? Widzę, na wizażu tyle pięknych lśniących włosów, a moje nic... ciągle matowe i suche... Może któraś z Was miała podobny problem ? Dodam, że tylko raz włosy błyszczały po Heenarze, teraz już nie udaje mi się z nich wydobyć błysku po żadnym oleju..

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:34   #283
malwka
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Jedyna sytuacja, w której widzę sens używania silikonu w szamponie, to kiedy używa się tylko szamponu, suszy włosy i koniec. Ale tego raczej większość z nas nie robi (ja kiedyś robiłam i miałam całkiem nie najgorsze włosy... ech, młodość ).
właśnie o to mi chodziło, że są dobre jak się nie nakłada nic po szamponie, a wierz mi baaaardzo dużo kobiet tak robi i producenci o tym wiedzą i sobie mówią tak: "jak nawalimy silikonów do szamponu (który jest niezbędny do higieny włosów) i kobiety będą z niego zadowolone (bo efekty będą po pierwszym użyciu), a na opakowaniu napiszemy dodatkowo, że najlepsze efekty będą jak będzie się stosować całą serię to kobiety skuszą się na inne nasze produkty". Oczywiście tego nie popieram, ale dla "przeciętnych" konsumentek szamponu (hehe brzmi jakby je jadły ;p ) to jest dobre bo chociaż trochę chronią swoje włosy.

tak, zgodzę się, że większość z nas - wizażanek, włosomaniaczek tego nie robi ale większość z nas - kobiet w Polsce i na świecie pewenie też, zdecydowanie tak robi. Sama wiesz z doświadczenia, że kiedyś się tak robiło - ja miałam to samo i to przez przeważającą część mojego życia - ja akurat elseve albo pantene proV zwiększające obiętość i koniec - porażka

A my świadome włosomaniaczki (jedne bardziej drugie mniej - np ja ale się uczę ) wiemy, że trzeba przed odżywką, maską, serum itd oczyścić włosy. I każda z nas odpowiednio dobiera kosmetyki w zależności od tego co planuje na dany dzień - jaką pielęgnację i to ile ma czasu danego dnia itp.

Edytowane przez malwka
Czas edycji: 2012-02-09 o 14:38
malwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:45   #284
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Oj, ja też jakoś nie darzę uczuciem Alterry. Przede wszystkim za paskudne, sztuczne zapachy. Ale olejek z granatem jest fajny do masażu i na buzię (na włosach i skalpie był słaby i zadziałał komedogennie)
Jak Ci się spisują olejki Alterry na buźce? Mam ten z migdałami i papają oraz ten pomarańczowy, dawałam już na włoski i na ciało, ale jakoś na twarz jeszcze nie

Cytat:
Dziewczyny jak myślicie-czy przez ciazę może się zmienić struktura włosów-bo moje całkowicie przestały sie kręcić i sa prawie proste
Oczywiście, że włoski mogą się buntować, ten okres to burza hormonów
Ja co prawda w ciąży nie miałam żadnych tego typu objawów, ale kilka miesięcy po porodzie moja cera zaczynałam się buntować, pewnie dlatego, że hormony się regulowały i po jakimś czasie wszystko wróciło do normy

No i gratuluję Dziecko to największy skarb

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Aha dziewczyny kupiłam maskę Elseve Total Repair 5
Dzisiaj ostatni dzień promocji w Rossmannie i płaciłam za nią 14,99 zł

No i pytanie do dziewczyn, które ją stosują, zauważyłyście jakieś polepszenie kondycji włosków? Jak długo ją trzymacie i czy jest sens ją tuningować?
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 15:19   #285
Dinulka
Zakorzenienie

no cóż, to ja już zgłupiałam. Sama nie wiem co dla mnie dobre.

czyli oczyszczenie raz w tygodniu to za mało? Zakładająć, że moje szampony mają silikony? I czy mówimy o samych silikonach czy o SLSach też? Bo ja całe życie myślałam, że silikon to właśnie sls. Dopiero od Was się dowiedziałam, że nie

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2012-02-09 o 15:25
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 15:30   #286
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Co to za magiczne upiecia, o ktorych mowicie? Z checia sprobuje.

Problem w tym, ze mam wlosy przetluszczajace sie (wiem, to skalp sie przetluszcza :P). Wczoraj wieczorem umylam je, a dzis rano wlosy dotykajace bezposrednio skalpu byly przetluszczone, te na wierzchu ok.
Dlatego nie wyobrazam sobie nie myc ich rano (co wiaze sie z uzyciem suszarki).

Poza tym naprawde lubie swoje wlosy po uzyciu suszarki, a to chyba o to w tym wszystkim chodzi
Mam dokładnie ten sam problem, po wieczornym myciu rano wyglądają na tłuste. Dlatego związuje je na noc w kitkę baaardzo wysoko najdelikatniejszą gumką jaką mam (najlepiej frotką). Rano mam włosy mocno odbite u nasady, ale ślad po gumce widać. Lepsze to niż mieć tłuste włosy.

Stary 2012-02-09, 15:55   #287
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Aha dziewczyny kupiłam maskę Elseve Total Repair 5
Dzisiaj ostatni dzień promocji w Rossmannie i płaciłam za nią 14,99 zł

No i pytanie do dziewczyn, które ją stosują, zauważyłyście jakieś polepszenie kondycji włosków? Jak długo ją trzymacie i czy jest sens ją tuningować?
ja ją miałam, efekty calkiem fajne wygładzała włoski, ale że już jest chyba dośc cięzka to nie dodawałam do niej nic, ale chyba dziewczyny tuningowały czymś o ile pamiętam

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 16:19   #288
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość

czyli oczyszczenie raz w tygodniu to za mało? Zakładająć, że moje szampony mają silikony? I czy mówimy o samych silikonach czy o SLSach też? Bo ja całe życie myślałam, że silikon to właśnie sls. Dopiero od Was się dowiedziałam, że nie
Przecież SLESem zmywasz silikon. Ja nie wiem skąd nagle taki wysyp ludzi twierdzących, że silikon i SLS to to samo? Bo zaczyna się na s?
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 16:30   #289
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja własnie zmyłam mieszankę oleju i dpantenolu barwą żurawinową szampon pachnie boooosko i mega smakowicie
Nałożyłam teraz garniera z avokado jak wszystko zmyje i włoski wyschną to dam znać jaki efekt

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 16:43   #290
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Tak

Cytat:
A kto mówi o gumce?
Ja upinam bez gumki

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
No nie jest, nie jest Wiem, bo sama teraz po każdym myciu suszę (zatoki). Ale cóż, wychodzę z założenia, że włosy są dla mnie a nie ja dla nich Dodam, ze moim włosom chłodny nawiew wybitnie nie służy, już to zresztą opisywałam- po chłodnym wietrze czy nawiewie z suszarki moje włosy są jakby... tłuste Tak więc stosuję nawiew ciepły (czy tam bardzo ciepły). Mimo wszystko, widzę, że to nic dobrego dla włosów, chociaż tragedii też nie ma przy odpowiedniej pielęgnacji i zabezpieczaniu włosów.

Wiesz co, to zależy. Jak dla mnie, szampony z SLS i ALS są trochę za mocne, ale raz na jakiś czas- stosuję je, a jakże

A tak w ogóle- jeśli chodzi o łagodniejsze detergenty, to nawet całkiem fajny jest szampon księżniczkowy Lilliputz Tzn. nawet nieźle myje. Jak dla mnie, dużo fajniejszy niż Hipp czy BD, aczkolwiek skład chyba też dłuższy... i zawiera mikę.
No dokładnie...Dla każdego coś dobrego Mi Rzepa służy to będę stosować z powodzeniem

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Także ja jestem wciąż nieprzekonana
Ale dziewczyny, tutaj nie chodzi o to, że ktoś komuś mówi, jakie ma stosować składniki, przecież każdy sam dba o swoje włosy i mnie naprawdę nie boli, że stosujecie silikony w szamponie Ja zwyczajnie uważam, że to mija się z celem, jeśli stosuje się później jakieś maski, odżywki czy serum.
Też tak uważałam- wizażanką jestem nie od dziś i nie od dziś testuję różne rzeczy Cieszę się, że tu trafiłam. Dzięki temu będę mogła wdrażać silikony, ale z głową Nawet te w szamponie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Problem zaczyna się wtedy, gdy ktoś:
1. nie wie, że powinien używać dodatkowo szamponu oczyszczającego
2. ma suche włosy i musi nakładać odżywkę po każdym myciu
Dokładnie Bingo

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość

Po prostu próbuj. Ja byłam restrykcyjną CG, pół CG itp., itd.
I wracam do tego, co służyło najlepiej moim włosom
W końcu

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 16:51   #291
msstuff
BAN stały

Pójdę jutro do mojej apteki i zamówię Jantar, bo nigdzie nie mogę dostać

No i chcę nazamawiać półproduktów z BU/ZSK/Mazideł (/ = lub )

Edytowane przez msstuff
Czas edycji: 2012-02-09 o 16:52
msstuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 17:06   #292
patti017
Raczkowanie

co myślicie o dodaniu odrobiny henny do kallosa + troche zelu aloesowego? nie chce zmieniac koloru, ewentualnie go poglebic, a najbardziej zależy mi na błyszczeniu.. wiem, że można robić coś takiego jak gloss henną ale boje sie zmiany koloru... i tak rozkminiam czy można by uzyć henny jako dodatek do maski..
patti017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 17:10   #293
ewcia1807
Zakorzenienie

Do mnie Jantar został wysłany w poniedziałek i jeszcze nie doszedł
Jutro się przejdę na Pocztę

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 17:19   #294
orange blossom
Raczkowanie

Heroldin, Indios Bravos ja absolutnie nie twierdzę że silikony to zło niepodważalne i całkowite Bo wcale tak nie jest, jeżeli ktoś używa ich świadomie faktycznie są bardzo pomocne w pielęgnacji i pomagają chronić włosy przed uszkodzeniami mechanicznymi czy temperaturą, szczególnie chyba większość dziewczyn, które zapuszczają włosy chroni włosy (głównie końcówki) w ten sposób . Sama też używam silikonów do zabezpieczania włosów, zazwyczaj końcówek czy też zabezpieczam całość kiedy od wielkiego dzwonu prostuję/suszę włosy a także włączyłam teraz pielęgnację częściowo silikonową ze względu na panujące na dworze temperatury.
Chodziło mi raczej o "przeciętną kobietę" która nie analizuje składów i zwyczajowo nie oczyszcza włosów (bo szampon też zawiera pq czy silikony) - dla mnie błędne koło, bo włosy nie otrzymują zbyt wiele substancji odżywczych. A przecież stan włosów po samych silikonach się nie poprawi (no może wizualnie)
Absolutnie nie twierdzę, że mam monopol na prawdę i używanie silikonów na włosy to głupota, bo każda z Nas wie najlepiej czego jej włosy potrzebuję
Jak ktoś to tak odebrał to przepraszam, ale nie o to chodziło
A co do Alterry to też niespecjalnie za nią przepadam, prócz olejków

Poddałam się i kupiłam olej z orzechów włoskich Czyli olejowa akcja denko idzie co najmniej średnio Dzisiaj będzie testowanie ale krótko niestety Poza tym Mrs Potter z kolagenem (chciałam wypróbować) i Gliss Kur b/s różowy (z silikonami, żeby nie było )

Zapuszczam i dbam o włosy od września 2011
orange blossom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 17:21   #295
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ja własnie zmyłam mieszankę oleju i dpantenolu barwą żurawinową szampon pachnie boooosko i mega smakowicie
Nałożyłam teraz garniera z avokado jak wszystko zmyje i włoski wyschną to dam znać jaki efekt
ja avokado miałam wczoraj

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 17:29   #296
doomcia
Rozeznanie

GG do doomcia

Cytat:
Napisane przez doomcia Pokaż wiadomość
ok dzięki w takim razie daruje sobie kupienie tego

mam jeszcze jedno pytanie te olejki które kupujecie w rossmanie to np takie? http://www.rossnet.pl/Produkt/Alterr...-papaja,110494
bo nic innego nie znalazłam..
Dzięki w takim razie kupie sobie jakiś w najbliższym czasie Dzisiaj kupiłam sobie olejek kokosowy i szampon hipp
Stary 2012-02-09, 17:39   #297
Dotka z OZ
Raczkowanie

GG do Dotka z OZ

Co do silikonów, ja używam, ale staram się nie przesadzać z ilością. Mnie bardziej martwi konieczność zmywania szamponami z SLS lub SLeS. Także wolałabym takie silikony które zmywają się za pomocą łagodniejszych szamponów.
SLS i SLes i wszystkiego jego odmiany (jest ich kilka) to jednak dosyć silne detergenty. Co do SLS to nawet były badania i już wiadomo że jest bezpieczny dla skóry tylko wtedy gdy stosowany jest w kosmetykach o krótkotrwałym kontakcie ze skórą, a w kosmetykach które pozostają na skórze o zawartości do 1%. To jednak coś znaczy.
Źródło http://www.farmona.pl/sklep/sles-skl...artykul/6.html

A co do silikonów... to długotrwały ich kontakt ze skórą (np. fluidy, kremy) mogą zaostrzać tradzik i inne problemy skórne.

Cytat:
Ja w razie potrzeby odświeżam włosy zwykłą mąką ziemniaczaną. Działa jak suchy szampon, a włosy nie są posklejane.

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Też ostatnio odkryłam ten szmaponik. Sympatyczny, nie plącze włosów jak BD.

Cytat:
Mam do Was pytanie - Pottersa z aloesem i jedwabiem uzywacie jedynie do mycia czy takze jako zwykla odzywke (albo do tuningowania)?
Ja stosowałam tylko do OMO lub do mycia odżywką.

WŁOSOMANIACZKA
Olejowanie (lniany, archaidowy , słodkie migdały, amla, vatika kokosowa, olejek BD, sezam )
Wcierki, drożdże, pokrzywa i skrzyp - przerwa do 01.03.2012.

Moje włosy

Jestem szczęśliwym nie palącym człowiekiem od: 23.01.2012 r.
Dotka z OZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 18:09   #298
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

a więc mam pyatnie odnośnie szamponów.... Uzywałam BD ale jest średni. Chciałam go zamienić na Farmone radical i u zywać tylko jego on chyba nie ma silikonów? po nim już nie muszę oczyszczać np Rzepą?
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 18:11   #299
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
A kto mówi o gumce?
Ja upinam bez gumki
Zdradź sposób upięcia, proooszę gdyby tak się dało.. chyba, że warkocz, ale u mnie niestety się nie sprawdza

Cytat:
Napisane przez Dotka z OZ Pokaż wiadomość
Ja w razie potrzeby odświeżam włosy zwykłą mąką ziemniaczaną. Działa jak suchy szampon, a włosy nie są posklejane.
Ja próbowałam w tej roli kakao i wyszło całkiem nieźle, ale stosowanie go lub mąki codziennie nie wchodzi w grę

Stary 2012-02-09, 18:47   #300
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
a więc mam pyatnie odnośnie szamponów.... Uzywałam BD ale jest średni. Chciałam go zamienić na Farmone radical i u zywać tylko jego on chyba nie ma silikonów? po nim już nie muszę oczyszczać np Rzepą?
Radical wystarczy

Cytat:
Zdradź sposób upięcia, proooszę gdyby tak się dało.. chyba, że warkocz, ale u mnie niestety się nie sprawdza
Tu masz post u anwen:

http://anwena.blogspot.com/2010/10/s...-co-dzien.html

Ja robię takiego, ale upinam wsuwkami

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości