|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
macie racje - stron jest od zatrzęsienia, tylko szkoda że nie na każdą kieszeń są niestety dostępe... ale od patrzenia jeszcze nikogo nie zabiło - chociaż tak z drugiej strony jak nie stać nas na coś, a popatrzymy na jeszcze więcej rzeczy - to łza się w oku kręci
|
|
|
|
#572 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na zakupy ubrankowe wybiorę się pewnie pod koniec przyszłego tygodnia, może wreszcie na wizycie wszystko się wyjaśni. ![]() Jutro chyba wyskoczę po zakupy - muszę kupić ziarna do chlebka i dokupić mąki orkiszowej... I coś do szyb i mebli. Jak wyślę chłopa to mi znowu połowy rzeczy nie przyniesie, ostatnio poszedł z listą, nie kupił mnóstwa rzeczy stwierdzając, że to i tamto jeszcze przecież jest. To, że było nie znaczy, że ciągle jest, po coś tą listę mu dałam... ![]() Dobrze, że mam blisko, tylko zejść na dół, nie nadźwigam się chociaż. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32185894] [/QUOTE]No to super! Jedynki to ja już ze 12 lat nie miałam... ![]() Cytat:
Muszę pochwalić męża. Jak wrócił, to nawet jeść nie wołał. Rozpakował łóżeczko, posprawdzał czy wszystko jest, czy jest w porządku, zapakował z powrotem w pudła i elegancko pochował, żeby nie przeszkadzało.... Nawet dzwonił od rana i pytał czy już kurier był, a jakby dzwonił to miałam się umówić tak, żeby on był w domu, żebym broń Boże nic nie dźwigała... Ale kurier przybył bez uprzedzenia i wtargał mi wszystko na górę. Małż tylko z korytarza do mieszkania wniósł. Cóż, jest to zawsze jakiś krok do przodu... |
||||||
|
|
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak normalnie kociwato.
|
|
#575 |
|
Rozeznanie
|
faktem jest, ze pies sąsiada ze stachu przed naszą kicią wskoczył swojemu Panu na kolana, ogólnie jest bojowa, ze złości potrafi też rzucić się z tyłu na nogę, taka wrednota, jak się z niej śmieje to obchodzi mnie bokiem i ma jedną słabość jak wchodzi na narożnik zmienia się w małego kotka i"dyda" włosy z narzuty pompując łapkami
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie mamuski
![]()
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam z mamą w piekarach u lekarza. prawie cały dzień nam zeszło. zmęczona już jestem. |
|
|
|
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
Tak, bo mały tak mi buszował, że musiałam to uwiecznić
I na filmiku widać to doskonale jak brzuchol mi skacze co chwilę, więc kolejna pamiątka jest.Dziewczyny pamiętacie jak pisałyście o tym, że z piersi leci wam siara tzn. że macie lekko brudne staniki. Czy tak jest zawsze od któregoś tygodnia czy to nie jest rutyna, że każdej kobiecie w ciąży musi coś tam ulecieć ?
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
mój kot którego miałam w Polsce strasznie lubił się przytulać... ale ogromniaście... nie można było się go czasami pozbyć
Nie ma to jak żywe zwierzątko w domu
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#581 |
|
Konto usunięte
|
To nie jest żadna reguła, ani też o niczym to nie świadczy - tzn. jednym leci, innym nie, a tym co leci wcale nie wróży to bezproblemowego karmienia potem
Mi zaczęło gdzieś koło 16 tygodnia i właśnie tak czytałam, że od tego tygodnia może tak się dziać. Ale mam to raz na kilka dni, czasem małe plamki, czasem intensywnie.
|
|
|
|
#582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zreszta opisywalam tu swoje "przezycia". I postanowilismy z mezem sprobowac sprzedac mieszkanie, nie wierzac jednak ze ktos sie zglosi - jaki bylo nasze pozytywne zaskoczenie, kiedy codziennie odbieralam kupe telefonow i umawialam spotkania. Pewne malzenstwo chcialo kupic, ale za 9 miesiecy i to by nam pasowalo, bo teraz karaskac sie z brzuchem - nie mam mowy. Ale oczywiscie to ja sie wystraszylam, ze zostaniemy bez dachu nad glowa i poki co odmowilismy aczkolwiek teraz sie zastanawiam, czy nie porozmawiac jednak z mezem i jednak zadzwonic do tych ludzi, ze sie zgadzamy. Moze w te kilka miesiecy udaloby sie cos sensownego znalezc.... nie wiem co robic. Z jednej strony bylam przestraszona i dlatego odmowilismy, ale jak codziennie wracam do domu po pracy i sobie to wszystko przypomne, to zaluje ze sie nie zgodzilismy. Dogodzic mi nie idzie ![]() Najgorsze jest to, ze nie mam kiedy porozmawiac z mezulkiem, bo strasznie dlugo pracuje i jak wraca to jest zmeczoy - nie chce go maltretowac tymi tematami. to jest za trudne!!!! |
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz matką niedługo
|
|
|
|
|
#584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś ze swoim porozmawiałam i stwierdził, że trzeba się zastanowić, ale nie teraz. Nie pytałam w takim razie "kiedy". Pewnie nigdy... Nie chcę już sama o tym myśleć... Nawet mama już dziś dzwoniła i mówiła, jakie to by było dla nas dobre rozwiązanie z kupieniem mieszkania... Tylko mama jest strasznie negatywnie nastawiona do budowy domu na odludziu... Była nawet zła, że kupiłam tą działkę... Nie jest to w każdym razie obiektywna ocena z jej strony.
|
||
|
|
|
#585 |
|
Wtajemniczenie
|
Obiad wyszedł pycha
Maszynka do ścierania ziemniaków też się spisała. Teraz to bułka z masłem ![]() Mnie nic nie leci z cycuszków. Muszę się za to wybrać po biustonosz o odpowiednim rozmiarze, bo póki co chodzę bez i ostatnio koleżanka na mnie "nakrzyczała", że mam zakładać biustonosz, bo będę miała obwisłe cycolinki Wystraszyłam się ![]() Wszystkie te rzeczy dla dzidziusiów są przepiękne, ale jak się człowiek zastanowi na ile to wystarczy, to żal każdego grosza, a co dopiero taką kasę wydawać. Chociaż ja na kilka pierdół mam ogromną ochotę. Nie wiem, czy dam radę się powstrzymać ![]() Maya, już?????? |
|
|
|
#586 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=_agata;32170811]
Jeśli jest zdrowy ( i ty też) to najważniejsze ![]() Mnie chodziło o to, że jeszcze takiej wagi tu nie było, ale teraz to już norma będzie ![]() No kiedyś muszą dzieciaczki nabrać tej wagi tylko człowiekowi jakoś czas stoi w miejscu ale jak się idzie na wizytę to widać jak maleństwo już nie takie małe i uświadamia sobie jak czas leci
|
|
|
|
#587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
boje sie kredytu na 30lat i tak ogromnego
|
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też wszystko co wiązałoby się z budową musiałabym załatwiać sama. Teraz nie jestem w stanie. I nie wiem kiedy będę. Upoważniłam tatę notarialnie do podejmowania pewnych czynności, ale też nie mogę na niego wszystkiego zrzucić.
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
tak to jest z budowami i byciem w ciąży... ja też bym chciała swój domek ale muszę użerać się w obcym z elektrownią która nie przysyła nam rachunków i w końcu jak nam przyślą to chyba tylko żyły sobie pociąć... to już 3 miesiąc, dzwonimy a oni nic to co oni roczne rozliczenie chcą nam wystawić? to się chyba po.sramy za przeproszeniem.
Swoje ciasne ale własne - pamiętam jak to ciągle powtarzali mi w dzieciństwie a na wynajętym, nawet o wbicie gwoździa w ścianie trzeba się zapytać....irytujące |
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
już, już
![]() powiem Wam, ze nadal jestem w szoku...bo wszystkim wmawiałam, że chłopak, że mam parcie na niebieski, a tutaj bach - prawdopodobnie będzie OLA
|
|
|
|
#591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#592 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
teraz trochę boję się zafiksować na punkcie sukienek i dziewczęcych ubranek, bo jak nagle ten siusiak wyskoczy to co będzie?
|
|
|
|
#594 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#595 |
|
Wtajemniczenie
|
W szpitalu maja jakąś wodę do bani
![]() Na wynajętym gwózdz można wbić ale albo ci odliczą od kaucji lub każą za to zapłacic albo naprawić szkodę
|
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no no - to fajnie Ola to śliczne imię i duża dziewczynka będzie baletnicą albo akrobatką z tego wynika...
|
|
|
|
|
#597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gratulację
|
|
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#599 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32194795]W tym tygodniu to już raczej nie powinien wyskoczyć
A miałaś ostatecznie 3D czy normalne?[/QUOTE]dzisiaj miałam normalne, a na za tydzień jestem zapisana na 3d...ale chyba sobie odpuszczę...z dzieckiem wszystko w porządku, więc 200zł jak to M. określił woli "wydać to na Olusię..." Cytat:
nawet ucho zakrywała ręką jakby chciała się schować |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

Tż ma dziś wolne, bo w weekend idzie do pracy, więc zostanie z Maksiem, a ja jadę m.in. popatrzeć, czy znajdę gdzieś "do pomacania" łóżeczko, które wybraliśmy wstępnie przez neta i do US zawieźć pita, chyba pierwszy raz w życiu tak wcześnie
Zresztą dla Maksia też teraz trochę szaleję z ubrankami na wyprzedażach, jak nie ma potrzeby dla Kaja, to przynajmniej na zakupach dla Maksa trochę sobie poużywam
Niby mogłabym się za drobniejsze rzeczy zabrać, ale też nie mogę się zmobilizować, póki tż nie zrobi, tego o co go prosiłam - zrobienie porządku z piwnicą i wyniesienie tam większych rzeczy i przywiezienie ostatnich kilku pudeł ze strychu od teściowej, których jeszcze nie zdążyliśmy "sprowadzić" do naszego mieszkanka... 
Nawet dzwonił od rana i pytał czy już kurier był, a jakby dzwonił to miałam się umówić tak, żeby on był w domu, żebym broń Boże nic nie dźwigała... Ale kurier przybył bez uprzedzenia i wtargał mi wszystko na górę. Małż tylko z korytarza do mieszkania wniósł. Cóż, jest to zawsze jakiś krok do przodu... 

aczkolwiek teraz sie zastanawiam, czy nie porozmawiac jednak z mezem i jednak zadzwonic do tych ludzi, ze sie zgadzamy. Moze w te kilka miesiecy udaloby sie cos sensownego znalezc....
boje sie kredytu na 30lat i tak ogromnego