Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-09, 19:05   #4501
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dzisiaj ją zaczynam uczyć samodzielnego zasypiania. Trzymajcie kciuki, żeby mi cierpliwości wystarczyło.
Sara nie siedzi, ale spacerówka nam się na płasko rozkłada i na półleżąco też.

UMARŁAM w butach na stojąco.
Rano zamówiłam w naszej miejsco-wiejskeij aptece mleko bebilon ha. Miała przywieźc na popołudnie 2 puszki ( w tej aptece nigdy nic nie ma)
Pojechałam właśnie po odbiór.
uwaga
uwaga
Cena puszki 400g: Bebilon ha: 42,50!!!
Zdziertusy wzięłam tylko puszkę i odpowiednim komentarzem.

cena mleka -ile?????????????????!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! ale rozumiem,że to ta apteka ma taki narzut??
ja najwięcej płaciłam 32 zł

Aniaa
Justyna będzie dobrze

i więcej nie pamiętam
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:06   #4502
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
. W dzień ją lulam w wózku do spania. I w dzień drzemki ma w wózku. Wieczorem ją do spania po kąpaniu w wózku bujam, jak usnie to przekłdam do łóżeczka. Kiedyś sama na noc usypiała od razu w łóżeczku, i sama tutaj popełniłam błąd kładąc ją do wózka.
Dzisiaj ją zaczynam uczyć samodzielnego zasypiania.
Sara nie siedzi, ale spacerówka nam się na płasko rozkłada i na półleżąco też.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:10   #4503
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja mam spacerókę kubełkową i mały w niej jeździ od listopada
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:10   #4504
jacieeeee
Wtajemniczenie

Iustyna kciuki

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:51   #4505
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja do soczku jabłkowego dodaje herbatke miętowa-taka zwykłą z herbapolu, pyszne to wychodzi
Bylo w promo to kupiłam na próbe agatuli mięta posmakowała i tez musze kupić mięte

Zjadłam przed chwilą tarte kalafiorową ale hyba ide jeszcze coś wciągnąć bo głodna jestem

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:53   #4506
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Wiki do tej pory kasz tylko z butli jadla, lyzeczka obiad i deser

Ja obiadki, deserki, kaszki wszystko łyżką, nie chce kaszki z butli,więc nie zmuszam.A ta to UU.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Najpierw poszły bobki jak od królika a później już normalna papka

jaki szczegółowy opis bobki od królika
za kooope !

Carmela
właśnie mogę podawać takie zwykłe z herbapolu herbatki bo mnie mierzi ta Hipowska jakie podajesz?

Patik
cena z kosmosu aby ładnie Ci zasnęła. Wypróbuj metody "niani kajool" u mnie wczoraj podziałała, nawet nie trwało to 40 min a 10 min. Natomiast z nocnym zasypianiem nie mam problemów, a może zacznij nowość wprowadzać w dniu? bo w dniu jest więcej cierpliwości niż na koniec dnia

Moja dzisiaj marudna,śmiała się, marudna, śmiała się.
Ulewała mi dzisiaj za często.Pewnie nowa kaszka jej nie podeszła.
Czułam zapach kaszki jak się jej odbijało.
Nie zjadła obiadku a deserku nie podałam.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 20:08   #4507
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Mam do Was pytanko odnośnie fotelików. Mój jest do 10 kg, Julka już dobija, więc wkrótce będzie trzeba zmienic( ten co miałam montowało sie na wózku, był z rączką-taki normalny jak dla niemowlaków) , a teraz trzeba juz kupic taki, który będzie na stałe w aucie siedział, tak???tak macie? jakie polecacie?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 20:23   #4508
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanko odnośnie fotelików. Mój jest do 10 kg, Julka już dobija, więc wkrótce będzie trzeba zmienic( ten co miałam montowało sie na wózku, był z rączką-taki normalny jak dla niemowlaków) , a teraz trzeba juz kupic taki, który będzie na stałe w aucie siedział, tak???tak macie? jakie polecacie?

Moja co prawda nie dobija jeszcze do 10 kg,
ale wydaję mi się że ten na stałe to musi dziecko już samo siedzieć i mam obawy, że Emi będzie miała 10kg a jeszcze nie będzie siedziała i co wtedy?

Stary 2012-02-09, 20:27   #4509
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Patik cena mleka masakra

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 20:28   #4510
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
temat rzeka,następne są montowane w samochodzie na stałe ale one wymagają stabilnego siedzenia dziecka.
Dla mnie to właśnie temat bardzo problematyczny, mały wagowo spełnia wymogi kolejnego ale jego kręgosłup na to gotowy nie jest.
My mamy kupiony maxi cosi tobi.

Wybór jest ogromny, montowane przodem, tyłem, przekręcane w stronę drzwi itd itd. Warto poczytać różne fora , oczywiście sugestie wizażowe najlepsze

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Moja co prawda nie dobija jeszcze do 10 kg,
ale wydaję mi się że ten na stałe to musi dziecko już samo siedzieć i mam obawy, że Emi będzie miała 10kg a jeszcze nie będzie siedziała i co wtedy?
będziesz miała ten sam problem co ja
mały ledwo mi się mieści w 1 fotelik (choć wg producenta jest do 13kg) a na następny jeszcze nie moge go posadzić
Stary 2012-02-09, 20:36   #4511
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziubek to kupisz większy ? są w ogóle takie ? Boję się tego strasznie, bo znając moje szczęście kupię nowy fotelik, bo dama nie będzie umiała jeszcze siedzieć to , to będzie chwila i pewnie siądzie i fotelik znowu trzeba będzie kupować.Zastanawiam się czy ma sens ? może wtedy nie będzie się bujała autkiem tylko będziemy więcej spacerować...

Stary 2012-02-09, 20:53   #4512
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek to kupisz większy ? są w ogóle takie ? Boję się tego strasznie, bo znając moje szczęście kupię nowy fotelik, bo dama nie będzie umiała jeszcze siedzieć to , to będzie chwila i pewnie siądzie i fotelik znowu trzeba będzie kupować.Zastanawiam się czy ma sens ? może wtedy nie będzie się bujała autkiem tylko będziemy więcej spacerować...
no własnie jak sie ma już fotelik to jest problem, bo wychodzi na to ,że najlepiej jest kupić ten 1 fotelik od 0 do 18kg i temat rozwiązany.
A ja zielona w temacie kupiłam 0-13kg, potem następny a tu zonk, bo jeszcze na niego trochę poczekamy.
I chyba też jak już będzie mu główka wystawała (bo na razie ma ciasno na szerokość no i nóżki mu się gniotą -co podobno jednak jest ok ) to wtedy przestaniemy jeźdźic autem

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
od tego który mam nie ma większych ( mówimy o tych pierwszych), tzreba czekać aż dziecko będzie siedzieć
Stary 2012-02-09, 20:56   #4513
Naataaszkaa
Raczkowanie

Tak piszecie o tych fotelikach i aż spojrzałam na mój.. i jest tylko do 10kg a moja już ponad 8 waży.. kurcze, to faktycznie jest problem, kiedy dziecko jeszcze nie siedzi żeby jeździło w takich większych już..
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:10   #4514
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
ja też kupiłam, zaszalałam, a co
no nie tez dziś kupiłam, znowu to samo
nie to ze ściągam, nie nie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Byłyśmy na bebiko ha ze względu na skazę.. teraz wszystko ładnie poschodziło jej i chciałabym przejść na zwykłe bo po pierwsze cena a po drugie łatwiej je dostać bo za tym ha to czasem się nalatam pół miasta...

Drugi dzień jej mieszam, żadnych wysypek, wszystko jest ok tylko te kupy mnie martwią.. 4 dziennie aż.. i nie wiem czy to oznaka, że coś jest nie tak.. wcześniej robiła tak 2 maksymalnie..
Nataszka my na UU ale Bebikiem dokarmiam, i powiem Ci tak najpierw dawalam ha i bez zadnego przechodzenia kupilam wkoncu zwykle, przy pierwszym podaniu do tego co zostalo tylko dosypalam i ok.
Teraz w tym tygodniu mielismy problemy skorne i musialam wykluczac wszystko wiec kupilam i w ramach zapobiegawczych ha pojedlismy 3 dni dzis znowu zwykle, dziec jakby nie zauwazal zadnej roznicy. Kupki to nie najbardziej typowy objaw uczulenia także ok, czasami po prostu ze 2 dni moze tak byc zanim sie przyzwyczaji ale to nie ze wzgledu na alergie
trzymam kciuki zeby sie udalo przejsc na zwykle
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:20   #4515
Kajool
Zadomowienie

niie nadrobie was. Jestem ostatnio tak zabiegana, ze masakra. W klubie prosba do was dziewczyny. Mam nadzieje, ze pomozecie.
Aa i opisze wampierwszy zgrzyt z niania. Ale to tez w klubie.
Marinko doczytalam, ze chorzy jestesciie. No to zdrowka dla was.
Gratuluje tez kolejnych miesiecznic i zabkow.
Tesknie za wami.
Stary 2012-02-09, 21:24   #4516
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
temat rzeka,następne są montowane w samochodzie na stałe ale one wymagają stabilnego siedzenia dziecka.
Dla mnie to właśnie temat bardzo problematyczny, mały wagowo spełnia wymogi kolejnego ale jego kręgosłup na to gotowy nie jest.

Wybór jest ogromny, montowane przodem, tyłem, przekręcane w stronę drzwi itd itd. Warto poczytać różne fora , oczywiście sugestie wizażowe najlepsze

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

będziesz miała ten sam problem co ja
mały ledwo mi się mieści w 1 fotelik (choć wg producenta jest do 13kg) a na następny jeszcze nie moge go posadzić
i ja mam ten sam problem. Wiki wystaja juz nozki i ciasno ma w ramionkach. W kwietniu czeka nas wyjazd autem do PL i nie wiem jak ona wytrzyma
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:26   #4517
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Nataszka my na UU ale Bebikiem dokarmiam, i powiem Ci tak najpierw dawalam ha i bez zadnego przechodzenia kupilam wkoncu zwykle, przy pierwszym podaniu do tego co zostalo tylko dosypalam i ok.
Teraz w tym tygodniu mielismy problemy skorne i musialam wykluczac wszystko wiec kupilam i w ramach zapobiegawczych ha pojedlismy 3 dni dzis znowu zwykle, dziec jakby nie zauwazal zadnej roznicy. Kupki to nie najbardziej typowy objaw uczulenia także ok, czasami po prostu ze 2 dni moze tak byc zanim sie przyzwyczaji ale to nie ze wzgledu na alergie
trzymam kciuki zeby sie udalo przejsc na zwykle
Dziękuję Ci za dobre słowo cały czas liczę na to, że te kupki to takie chwilowe są i się wszystko uspokoi.. najważniejsze, że póki co nic jej nie wyskakuje na buźce.. tfu tfu, żeby nie zapeszyć planuję w sobotę dać już tylko nowe.. oby się udało

Ale tu cicho dzisiaj.. znowu się na facebooka przerzuciłyście?:rolleyes :
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:30   #4518
zanka205
Zakorzenienie

my problemu z fotelikiem nie mamy, bo Lena to taki okruszek, że w maxi cosi city jej dobrze, mała może z 7 kg waży, zanim dobije do 9 będzie pewnie siedziała to wtedy przeniesie się do fotelika Filipa (coneco zenith), a młodemu już kupiłam Graco Junior od 15 kg więc jak tylko przyjdzie to przetestujemy
w starym Filip ma mega ciasno, zapinanie pasów to mordęga, no i samo mocowanie fotelika jest kłopotliwe
Graco normalnie się kładzie na siedzenie i pasem od auta dziecko zapina

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:36   #4519
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tu cicho dzisiaj.. znowu się na facebooka przerzuciłyście?:rolleyes :
tam też cisza...
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:42   #4520
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ania no jakby był dziewczynką to szminki róż już by był na ustach
no pewno tak. Widać kolorowe mu się nie podobały bo każdą jedną rzecz brał w łapki, oglądał dokładnie po czym ciskał na podłogę
Cytat:
temat rzeka
dobrze że mam problem wyboru chyba z głowy, bo mamy obiecany od kuzynki
Cytat:
no nie tez dziś kupiłam, znowu to samo
nie to ze ściągam, nie nie

a śmiało

Zmykam, dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:43   #4521
youyou
Zakorzenienie

jestem i ja zaczynam nadrabiać

Cytat:
Zanka nie obejrze ale

a mamy doswiadczone powiedzcie:
ile mniej wiecej trwa choc to tez pewnie indywidualnie,
ale taki czas od wstwania przy wszystkim chodzenia przy mebelkach
do puszczania takich pierwszych prawdziwych kroków?
to bardzo różnie.
Filip wstawał przed 7 miesiącem (jak teraz Lilka), chodził przy meblach jakoś od 8-9 miesiąca a pierwsze samodzielne kroczki zrobił jak miał 14 miesięcy.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Trzymacie kciuki?
Jutro na 9.25 chirurg w szpitalu .
trzymam mocno i nie puszczam

Cytat:
no do roku to chyba bez przesady z tym myciem
te szczoteczki są fajne bo mały gryzie na dziąsełka maczuge
a drugą daje soie nawet jeżdzić i widac ze mu sprawia przyjemność

ja też! fajny ten smerf kopiący piłke,
Smerfy to moja ukochana bajka dzieciństwa

a wy jakie macie swoje typy, co chciałybyscie oczywiście za jakiś czas pokazać swoim dzieciom? szczególnie w dobie tych bakuganów itd
ja to smerfy smerfy smerfy
co do szczoteczek to Lila ma już swoją (taka normalna jak dla Filipa bo kupiłam kiedyś dwupak) i codziennie myje bezzębne dziąsła a właściwie to namiętnie ja gryzie i memle w kąpieli.

co do Bajek to Filip ostatnio ogląda Żwirka i Muchomorka i patrzy jak zahipnotyzowany
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:51   #4522
adrji
Raczkowanie

Zanka dziekuje kochana jesteś milo mi ale agentka
dobry sposób
Jaś ostatnio był u koleżanki swojej rówieśniczki i ona pełza sposobem na ślimaka albo jak w koszarach na jednym ręku i do przodu
Lenka pomyslowa, i chyba Filip ją tak mobilizuje?
a wlasnie od razu tez zaznaczam bo wczesniej nie widzialam Filip fajniutki synek

i dziękujemy wszystkim za ząbkowe
Janio caluje a raczej chętniej by pewnie wgryzł się w policzki swoimi siekaczami
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:52   #4523
Lili 83
Zakorzenienie

Dziewczyny... Proszę Was o kciuki dla mojej cioci. Ma raka, jutro będzie operowana, usuwają jej cały żołądek

Idę spać.
Ja dalej niezorganizowana. Wszystko planuję "od jutra"

Dobranoc.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:56   #4524
zanka205
Zakorzenienie

adrij u nas było tak
1. pełzanie
2. podnoszenie tyłka i bujanie się na kolanach ok. 6 miesięcy
3. z pozycji czwarakowania zaczął siadać mając 7 miesięcy
4. siedząc przed fotelem, łóżkiem, czy w łóżeczku podciągał się i wstawał też ok. 7 miesięcy, niedługo po tym jak zaczął siadać
5. chwilę raczkował miał już prawie 9 miesięcy
6. zaczął chodzić trzymając się mebli
7. puścił się i pierwszy raz poszedł sam to jak miał 9,5 miesiąca
więc potem już szybko mu poszło

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:56   #4525
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej
Nie dam rady Was nadrobić !!!!!

Paticzku cena mleka powalająca :/ A będziecie przechodzić na normalne?

Na czym polega metoda usypiania niani Kajool ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:59   #4526
marzena_S
Zadomowienie

Alibany, Ala przygotowuje się do startu.

Cytat:
tzn mamy od dziś 3 górne zęby
razem 5
jeszcze wczoraj było czuć jeden a dzisiaj już 3 sie przebiły!!!
niech wyjdzie jeszcze ten czwarty i moze skoncza się nocne marki
Wow, to u Was zęby idą hurtowo.

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Też miałyście takie wizyty lub propozycje wizyt?
, u nas była jedynie położna środowiskowa. Daj znać jak wyglądała taka wizyta.

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
I konczymy dzisiaj 5 mscy
Wszystkiego najlepszego dla Olivki.

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A ja myślałam, że takim maluszkom zębów się nie myje... Jak wyszedł Mai pierwszy ząbek, to powiedziałam to mojej dobrej znajomej, matce dwójki dzieci. A ona na to, że teraz muszę małej szczoteczkę do zębów kupić. No i ja serio pytam jej jaką itp. a ona do mnie:" no co Ty żartowałam"
A my Hance myjemy zęby bo wychodzę z założenia, że im wcześniej tym lepiej no i jak podrośnie nie będzie protestowała- mam nadzieję. Mam taką szczoteczkę nakładaną na palucha i żel do mycia zębów Ziaji- można stosować od pierwszego ząbka, jest bez fluoru.

Cytat:
Mi kiedyś nie spodobała się Nestle kaszka bananowa bo ściemniała mi więc wydaję mi się że ma na pewno coś innego w sobie niż pozostałe.
No ma- banana. Obierz sobie banana ze skóry i zostaw na jakiś czas- też zbrązowieje.

Cytat:
ja też - body i spodenki smerfowe Fajne w dotyku, mięciutkie, wg metki czysta bawełna
Ja chciałam kupić skarpetki i spodenki, ale skarpet w ogóle nie widziałam a reszta była tak przebrana, że już nic w odpowiednim dla Hani rozmiarze nie znalazłam.
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Trzymacie kciuki?
Jutro na 9.25 chirurg w szpitalu .
Pewnie, że trzymamy! Będzie dobrze.

mamad, gratuluję wygranej!

Zamówiłam już spacerówkę dla Hani- ma małe kółka, ale stwierdziłam że i tak nie ma śniegu, więc kupię. I co? Dzisiaj pełno śniegu nasypało w Poznaniu. Tak w ogóle to padam na cycki... Hania ząbkuje na całego, a ja już nie wiem jak funkcjonować, żeby ją biedną się zająć i ogarnąć domowe sprawy. W dodatku dzisiaj zrobiłam dokładny przegląd jej paszczy i widzę, że to górne TRÓJKI jej tak dokuczają. Dziąsła po dwóch stronach rozpulchnione i patrząc z przodu jest w nich widoczny zarys zęba. Przy jedynkach i dwójkach dziąsło wąskie, więc trochę dziwnie to wygląda. Nie mówiąc już o tym, że jak zęby się przebiją to moje dziecko będzie wyglądać jak wampirek. Mama mnie oczywiście dzisiaj pocieszyła, mówiąc że trójki wychodzą dzieciom najbardziej boleśnie- słyszałyście coś o tym?

Widziałyście nową reklamę m&m's? (od razu mi się skojarzyło z telikowym zdjęciem- im sexy and i know it)

http://www.youtube.com/watch?v=yn3mktl30iw&featu re=relmfu

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-02-09 o 22:40
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 22:01   #4527
youyou
Zakorzenienie

Co do picia to ja soczków nie daję, Lila nimi gardzi, kilka razy chciałam jej dać dla urozmaicenia ale pluła nimi.. pije herbatkę hippa z jabłkiem i melisą albo wodę (przegotowaną).

My kojec mamy tej firmy http://allegro.pl/kojec-berber-ocean...091613738.html

Kiedyś go rozłożyłam i stał parę tygodni nieużywany i zniosłam go do piwnicy z powrotem.
ale chyba musimy się z nim przeprosić, Lila zrobiła się bardzo mobilna, raczkuje, wspina się gdzie popadnie, podchodzi do kanapy i wstaje (!), już kilka razy musiałam lecieć na ratunek, bo jak się podniesie to z tej radości odbija się do tyłu...

nic zrobić nie mogę jak jej się szwendacz włączy, tylko latam ją ratowac z opresji co kawałek.

wczoraj nabiła sobie pięknego guza, bo wstawała przy krzesełku obok Filipa a ten jej to krzesełko odsunął i walnęła policzkiem w niego - guz pod okiem jak ta lala

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość

Wczoraj wyszłam z mężem na zakupy, nie było nas ok. godzinę... Zostawiliśmy małego z moimi rodzicami (a rzadko go zostawiamy, zazwyczaj ktoś z nas z nim jest). W końcu dzwonią i dzwonią do mnie, do niego, myśle coś się stało czy jak A oni żebyśmy szybko wracali, bo młody rozpaczliwie płacze i nikt w żaden sposób nie może go uspokoić... Wróciliśmy do domu, uryczany, cały mokry od łez, rozdarty... Tylko mnie mój mały zobaczył - od razu cisza, spokoj, ucieszony....

Jak już nawet na chwilę nie możemy się ruszyć bez niego nigdzie, bo rozpacza tak biedny, to co będzie za jakiś czas ? Jak przyjdziee go gdzieś zostawić z konieczności, to nikt sobie z nim rady nie da, bo tak jak się zachowuje jak nas nie ma, to tak, jakby mi ktoś o całkiem innym, nie moim dziecku opowiadał....
może to ten słynny lęk separacyjny??
u nas też ostatnio było identycznie, jak pojechaliśmy zapraszać gości na chrzciny a Lila została z rodzicami.

Cytat:
Moja refleksja z dzisiaj: dziecko już mi się w domowym ubraniu nawet nie mieści w gondoli. Czas zacząć naukę spania w łóżeczku. Tylko jak?
cierpliwym odkładaniem - jak niania Kajool

u mnie niestety to niemożliwe, ostatnio nawet wysikać się nie mogę bo Filip woła "mama chodź!", także nie mogę poświęcić tyle czasu na uśpienie małej. Więc w dzień albo śpi na spacerze, albo po prostu pada mi na rękach i dopiero odkładam ją do łóżeczka

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-02-09 o 22:04
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 22:14   #4528
brumek
Zakorzenienie

Dzisiaj ja ponarzekam, że litości nie macie Tyle stron do nadrobienia, a mi głowa pęka z bólu... No ale nic to, ja trzeba, to trzeba

JUSTYNA - za jutro Żeby szybko poszło i nigdy nie wróciło

Cytat:
oj ja nie w takim kontekscie to napisałam, wiem doskonale,że przy każdym dziecku czasu jest mało i wiem,że nie masz pomocy przy małym
Wiem, wiem, tak się tylko wyżaliłam na ciężki los matki polki

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Ja przedłużę likatę
rynek nie spokojny, bo normalnie inwestuje na giełdzie
ale teraz nie mam pojęcia co robić
jeśli macie słabe oprocentowanie przenies lokate do innego banku
np Getin(ma teraz chyba najwyższe oprocentowanie) ok 7,5 % po uwzglednieniu dziennek kapitalizacji
Nic nie mów o giełdzie i niespokojnym rynku Od paru miesięcy odczuwam to dość boleśnie, serce mi pęka, ale z drugiej strony nie ma co wycofywać teraz tej kasy, bo wtedy to już na bank nic sie nie odzyska. A tak to liczę na jakiś przełom

Cytat:
Tymek jest bezbłędny
powiem tak: ma facet klasę
a musze pochwalić ze i Jasio pogodny od kilku dni
choć nie tak spokojny jak Tymek
Dziś już tak spokojny nie był i cały dzień nerwowo tarmosił łapką w buzi. Szczególnie przy jedzeniu. Zęby coraz bliżej.

Cytat:
witam Kochane mamusie
ja juz po pracy
mój syn śpi od 1,5 godziny
mam w domu poodkurzane
a Jaś ponoć był mega grzeczny
żyć nie umierać

zaraz zmykamy na szczepienie p.pneumokokom
Super Czyli Jaś i mama jakoś się w końcu dograją

I jak na szczepieniu? Był płacz i zgrzytanie zębów czy jakoś poszło?

Cytat:
to dlaczego do mnie nie doleciały?
Wiatr w drugą stronę wiał. Na północ...

Cytat:
a wy jakie macie swoje typy, co chciałybyscie oczywiście za jakiś czas pokazać swoim dzieciom? szczególnie w dobie tych bakuganów itd
ja to smerfy smerfy smerfy
Gumisie

Cytat:
KLIK ręce opadają co to za znieczulica się w ludziach odzywa ?!
nie....

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
I co z pieskiem?
A to że Ty jesteś super zorganizowana kosmitką to dziewczyny już odkryły jeszcze raz!
Dziękuję, pies lepiej troszkę, aczkolwiek jeszcze się bidulek męczy. Struł sie czymś i całą noc nie spali - mama i on. Całkiem jak my z naszymi dziećmi

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Wczoraj wyszłam z mężem na zakupy, nie było nas ok. godzinę... Zostawiliśmy małego z moimi rodzicami (a rzadko go zostawiamy, zazwyczaj ktoś z nas z nim jest). W końcu dzwonią i dzwonią do mnie, do niego, myśle coś się stało czy jak A oni żebyśmy szybko wracali, bo młody rozpaczliwie płacze i nikt w żaden sposób nie może go uspokoić... Wróciliśmy do domu, uryczany, cały mokry od łez, rozdarty... Tylko mnie mój mały zobaczył - od razu cisza, spokoj, ucieszony....
Myślę że za jakiś czas to będzie lepiej ni gorzej, bo ten słynny lęk separacyjny mu minie

jak się czyta taki opis, to z jednej strony ciężka sprawa, bo ogranicza Twoje możliwości zrobienia czegokolwiek, ale z drugiej słodko brzmi, że mamusia to lekarstwo na wszystko

lecę czytać dalej...
Stary 2012-02-09, 22:31   #4529
brumek
Zakorzenienie

Mamad - ale fajnie, że się udało wygrać

Cytat:
dobrze trzymałyście bo poszło gładko
Jasiek rozrabiał w gabinecie ciągnął doktora za fartuch pokazywał jak się mlaska i łapał wszysto co było w zasięgu ręki

aha waga mojego 5 miesięcznego syna
prawie8500
Dzielny Dżony A waga pokaźna, nie powiem

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Kupiliśmy aparat
Pokazuj!

Edit - doczytałam Te PowerShoty mają świetne opinie

Cytat:
Moje dziecko skrzeczy!! Jeden wielki skrzek!! Że też ją jeszcze gardło nie boli.. skrzeczy już niemal godzinę
U nas to samo Aż uszy puchną. Sąsiedzi muszą myśleć że dzicko ze skóry obdzieramy, tak to brzmi, ale on to robi z wielkim uśmiecham na ustach i satysfakcją w oczach

Cytat:
No właśnie pamiętam, że Ty w tym temacie studia już zrobiłas i jakby co będę korzystać z korepetycji

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
niie nadrobie was. Jestem ostatnio tak zabiegana, ze masakra. W klubie prosba do was dziewczyny. Mam nadzieje, ze pomozecie.
Aa i opisze wampierwszy zgrzyt z niania. Ale to tez w klubie.
Ups, mam nadzieję że nic poważnego...

Cytat:
Dziewczyny... Proszę Was o kciuki dla mojej cioci. Ma raka, jutro będzie operowana, usuwają jej cały żołądek
Poważna sprawa
Za ciocię

Cytat:
W dzień ją lulam w wózku do spania. I w dzień drzemki ma w wózku. Wieczorem ją do spania po kąpaniu w wózku bujam, jak usnie to przekłdam do łóżeczka. Kiedyś sama na noc usypiała od razu w łóżeczku, i sama tutaj popełniłam błąd kładąc ją do wózka.
Dzisiaj ją zaczynam uczyć samodzielnego zasypiania. Trzymajcie kciuki, żeby mi cierpliwości wystarczyło.
Powodzenia
Stary 2012-02-09, 22:34   #4530
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
O kurcze... Trzymam mocno kciuki.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
wczoraj nabiła sobie pięknego guza, bo wstawała przy krzesełku obok Filipa a ten jej to krzesełko odsunął i walnęła policzkiem w niego - guz pod okiem jak ta lala
Widzę, że Filip ma wygląd aniołka, a duszę "diabołka".
Biedna Lilka, ucałuj ją ode mnie.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzisiaj ja ponarzekam, że litości nie macie Tyle stron do nadrobienia, a mi głowa pęka z bólu... No ale nic to, ja trzeba, to trzeba
A u lekarza się pokazałaś z tymi bólami głowy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości