|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
kumkura no Ty juz mozesz spokojnie rodzic
Ciekawe czy to juz sie cos zaczyna ![]() W kazdym razie zycze szybkiego porodu!
|
#1652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. wzięłam do torby 4 vifony, będę jeść po tajniacku te niezdrowe zupki , mam też 4 princessy i wiele innych ciekawostek typu chleb i ser ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
balbinko wspolczuje bóli
Konia to moj Filip ostatnio wyjatkowo grzeczny i znosny. Ale usmialam sie ostatnio bo chcial zeby mu zalozyc dzidziusiowa pieluszke. A Twoja Mala pewnie miala gorszy dzien bo czuje ze cos sie dzieje, nie wie co ma robic to marudzi. Moj maly tez dal popalic jak nagle wrocilam od lekarza i wskoczylam do lozka. Bylo zamieszanie, ja plakalam kazdy byl nerwowy. Dzieci to zaraz wyczuwaja..
|
#1654 |
|
Zadomowienie
|
Aguśkaa Brzuszek ładny i Twój synek faktycznie spory i przynajmniej ma odrobine tego ciałka co się mogą na nim trzymać spodnie. Z mojego syncia to wszystko się zsuwa
Powinni mieć jakąś specjalną rozmiarówkę dla chudzielców hehe Desia Twój syn mnie zauroczył Jaki on ładny Fajnie mu było w tych dłuższych włoskach i te rzęsy jakie ma hehe Szkoda, że my kobiety często mamy krótsze Mój syncio też ma długaśne tylko jaśniutkie :P
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
konia hahahah ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- ![]() Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-10 o 00:00 |
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zadomowienie
|
Sliczne imie, jedno z moich faworytow dla dziewczynki
Cytat:
Aguskaa - duzy brzusio ale piekny i ksztaltny - wyglada wlasnie tak jakbys tlyko w brzuchu przybrala i nigdzie indziej Desia - fajny szczerbolek z synka
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ale tam jest taki lekarz co chodzi jak bocian i ma takie dlugie nogi, mam nadzieję,że go nie będzie jutro bo mu się w paszcze roześmieję jak sobie pomyślę ![]() Spadam do wyrka, jutro trzeba wcześnie wstać i dopakować jeszcze talerz, książkę, herbę, kawę, cukier, laczki ( wyprałam i nie wiem czy wyschną Spijcie dobrze, kolorowych snów ps. Aga Twój bociek we śnie niech będzie czarno biały ale z dlugim czerwonym dziobem ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-09 o 23:49 |
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moj bocian zasnal usypiajac malego. A wogole ja juz zapomnialam jak wyglada
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry z rana
|
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry dzień,
widzę że znowu pierwsza ale mój tż nie potrafi rano się zachowywać . Dzisiaj mam wizytę. Mała w brzuchu sobie skoki urządza. Dziewczyny mam pytanie Wam też sie zdarza tak chrapać w nocy bo u mnie jest masakra aż do tego stopnia że sama się budzę przez to moje chrapanie?? Miłego dnia życzę
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
nowaken kciuki za wizyte
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
nowaken kciukasy zacisniete
Ja mam pytanie czy ktoras z was ma cos takiego jak pieczenie w srodku brzucha ? Ja od dwoch dni mam cos takiego wieczorem , nie twardnieje mi brzuch za to piecze od srodka , nie iwem czy panike siac czy czekac do wtorku . W sumie w dzien nie mam zadnych dolegliwosci no i mala rusza sie tak jak trzeba |
|
|
|
#1665 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
no dziewczyny to ja sie za tego mojego TZ wezme ![]() bo wychodzi ze u nas w domu to tylko ja sniadanko, obiadki,kolacyjki, kanapeczki-czasami czuje sie jak służąca, no ale nic dzis czekam na sniadanie i strajkuje!
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
koniakonia, trzymam kciuki
![]() nowaken, też trzymam kciuki za wizytę ![]() kathi, nie pomogę, bo tak nie mam podobnie jak Aguśce, trudno mi uwierzyć, że już się zaczynamy rozpakowywać. mimo, że u mnie 38 tc. najbardziej przeraża mnie, że nie rozpoznam rozpoczynającego się porodu
|
|
|
|
#1667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1668 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie chrapie, nic moi na ten temat przynajmniej nie wiadomo! Zia, Konia, Aguska, Gosia - dziekuje za mile slowa odnosnie adasia Aguska no z tych waskich spodenek to ja tes sie ciesze bo adas chudzielec ![]() Roksape, dziekuje Ci bardzo A rzesy to on ma za moim TZ Konia ale mialas pracowity dzien wczoraj! Mam nadzieje ze przeleci Ci w tym szpitalu, tego Ci zycze! A tak wogole to Dzien dobry! ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
oj Ty! ![]() Cytrynka trzymam rowniez kciuki! ![]() Kathi -mnie nie piecze w ten sposob wiec rowniez nie pomoge
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jolka, napisze Ci jak ja robie leczo, w sumie od wielu lat tak robie i bez przepisu!
To generalnie nie moze nie wyjsc i mozesz sobie oprocz moich skladnikow dodac jakies podsmazone miesko/kielbase bo ja robie calkowicie bezmiesne! A jak czegos nie lubisz to nie dodajesz ![]() Ilosci tez podam Ci tylko mniej wiecej bo ja to tak na oko,zreszta to nie ma wielkiego znaczenia jesli czegos mniej lub wiecej! Pieczarki ok 0,5 kg jak lubisz to wiecej podsmazam na maselku i wrzucam do garnka Cebula( pokrojona jak lubisz) 2 duze lub 3 male podsmazam to juz na oliwce i dodaje do garnka do pieczarek Pomidory nacinam skorke w kilku miejscach i zalewam wrzatkiem aby skorka odeszla, obieram ja i kroje pomidory na male kawalki po czym dusze je na patelni na sosik i potem wlewam do pieczarek i cebulki do garnka Ilosc pomidorow nie ma znaczenia, ja mialam 6 szt wczoraj , ale jesli masz mniej to dodasz koncentratu lub ketchupu po prostu! Dalej - 2 papryki czerwone i 2 zolte (zielonej nie lubie-ale Ty mozesz dodac) kroje na paseczki i wrzucam do garnka, wszystko mieszam i juz moze sie to na malutkim ogniu dusic Cukinia pol lub jedna kroje w kosteczke i podsmazam i dodaje do garnka ze wszystkim, na koniec dodaje puszke kukurydzy i jesli jest suche to troche koncentratu/ketchupu. Musi wytworzyc sie troche sosiku zeby sie nie przypalilo! I tak to ma sie dusic z dobra godzine az papryka bedzie mieciutka, mozesz nawet 1,5 godziny jesli trzeba! Doprawiam tylko sola, pieprzem i czerwona slodka papryka. Na sam koniec jak juz wsyztsko mieciutkie i doprawione rozrabiam troche maki z woda i zaciagam zeby sosik zrobil sie gestszy i ja jeszcze dodaje pokrojone w kosteczke ogorki konserwowe okolo 10 szt bo lubie! No ,Jolka naprodukowalam ale chcialam wszytsko przejrzyscie Ci opisac. To leczo raczej nie moze sie nie udac, tyle ze jest troche bawienia z obieraniem i krojeniem warzyw. Ja robie zawsze duzy garnek, porcjuje i zamrazam sobie bo na jeden raz to by mi sie nie chcialo z tym bawic! Mam nadzieje ze wyprobujesz i ze Cie ilosc krojenia i podsmazania nie przerazila! ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
To ja juz wiem co zrobie na obiad Tylko Adas mi napewno nie zje sledzi ![]() Antek lubi?
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-02-10 o 08:44 |
|
|
|
|
#1671 |
|
Zadomowienie
|
a, przyznam, że nie wiem, czy już się tu pojawił, ale znalazłam link do licznika skurczy
![]() http://contractionmaster.com/
|
|
|
|
#1672 |
|
Rozeznanie
|
A Wy już tak wcześnie zaczęłyście
Ja dzisiaj niestety miałam fatalną noc. 8 pobudek, jak nie siusiu to zgaga niemiłosiernie paliła moje gardło Rano to tak płakałam z bólu gardła Nic nie pomagało Oj muszę jeszcze troszkę wytrzymać, ale brak mi cierpliwości jednak
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc piękne! Pozdrawiam Was ciepło! Trzymam kciuki za wizyty, za zaczynające sie akcje i za to abyście w tej końcówce czuły sie wyśmienicie
nie denerwujcie sie i dużo odpoczywać Kochane U mnie średnio...szczerze...to płakać mi sie chce...bo nie wiem co mam juz robic! Papaweryna zadziałała na jeden dzien...tzn nadal troszkę działa, bo skurcze są słabsze ale nadal ich dużo i nadal są! Dzis w nocy kilka...od 5rano z 12-15 ...i juz nie wiem... napisze później! Bo idzie obchod!
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Desia i Aguska, ale macie kawalerow w domu... Przystojniacy ![]() Cytrynka i nowaken kciuki za wizyty. Nowaken ja mam w tym tyg.tak jak Ty, pobudka przed 6.i potem zasnac nie moge. Czasem mi sie uda po godzinie, dwoch... Dzis niestety nie ![]() Kathi ja mam takie pieczenie po zebrami jak dlugo albo niewygodnie siedze, ale to pewnie macica ma malo miejsca, w brzuchu tak nie mam. Udanego dzionka
|
|
|
|
#1675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Super zdjęcia. ![]() Desia Twój szczerbolek też super ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Dobra znikam sie szykować bo muszę jeszcze Antka do babci zawieść odezwę sie po wizycie. Miłego dnia
|
||
|
|
|
#1676 | |||||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Mialam byc dzisiaj w pracy,ale z praca ostatnio krucho i zadzwonili,ze mam w domu zostac.Dobrze,ze jeszcze troche ponad tydzien pracy mi zostal,bo ciagle bym sie wkurzala. Konia trzymaj sie dzielni!!I zebys trafila na mile towarzystwo w tym szpitalu i czas szybko zlecial! Cytat:
![]() Ja mam posciel,ale uzyje dopiero zas ![]() Cytat:
za wizyte.Ja nie chrapie.Sa jakies plasterki na chrapanie.Kolezanka uzywala i mowila,ze dobre. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziala natychmiast. Cytat:
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak przyjdzie karolca trzeba jej powiedziec, zeby wrzucila na pierwsza strone. I widze, ze mozna sciagnac na telefon, przyda sie ![]() Mala trzymaj sie! |
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eh ja ostatnio mojemu mężowi powiedziałam że mógł sobie zamiast żony służącą zatrudnic może troszkę drożej by go przyszło ale nikt by mu nie marudził o piwie o bałaganie itd bo ja czasami mam wrażenie że na czole mam napisane sprzątaczka praczka kucharka a od czasu do czasu pani do towarzystwa no ale starego konia ciężko odzwyczaic pewnych rzeczy . ja tam szczerze nie pamiętam by mój mąż kiedykolwiek mi śniadanie zrobił zdarzyło się kilka razy obiad ale o bosiu jak ta kuchnia później wyglądałą za to sałatkę warzywną robi tylko tż bo on kroi wszystkie warzywa na max 5 mm kostkę mnie się tak bawic nie chce od czasud o czasu (czyt. 4 razy do roku może) zrobi jakąś zupę albo kaczkę upiecze ale to wszystko nawet na sprzątanie sobotnie rzadko ma czas. no ale co zrobic przecierz się rozwodzic nie będę widziały gały co brały więc pretensje mogę miec do siebie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mala, trzymasz sie dzielnie, oby tak dalej! Duzo juz Ci nie zostalo! Nowaken, moj Adas to taki wybredny , polowy rzeczy mi nie ruszy! ![]() Jak lubi to zje ale zeby cos nowego sprobowac to w zyciu nigdy! Az bedzie mu sie unosic na wymioty
|
|
#1680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę ![]() Mój mi czasem mówi że zdarza mi się chrapać, ale nie jest to na tyle głośno bo ja się nie budzę ![]() Cytat:
Obiadu nie robił jeszcze wcale. A co do śniadania i kolacji to aby zrobił to muszę pokombinować najczęściej leci tekst " Ale się okropnie czuję, zrobisz dziś śniadanie/kolacje? bo ja nie dam rady" trochę marudzi że on się tyle napracował dziś i jeszcze ma robić jedzenie.. ale idzie i robi. Co do sprzątania to tylko odkurza![]() Cytat:
Daj znać co i jak po obchodzie dzień dobry dzisiaj chyba z 6x wstawałam w nocy na siusiu a to przez TŻ bo przejął się słowami lekarza że mam jeszcze więcej pić i na dobranoc wcisnął we mnie 1l wody jeszcze ![]() Wczoraj napisałam Wam co i jak po wizycie i nie dostałam odpowiedzi na jedno pytanie wyszło mi w 31 tc że łożysko ma II stopień dojrzałości czy to dobrze czy raczej źle?? Ile jest stopni tak w ogóle III czy IV? wczoraj odebrałam zwrot podatku i zamierzam jechać w końcu po resztę wyprawki. Napiszcie mi co najlepiej kupić do czyszczenia noska? tradycyjną gruszkę czy lepiej co innego? Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-02-10 o 09:38 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

Super ze vedziesz z nami w kontakcie! Bez Ciebie jest smutno. Nie moze tylko do mnie dojsc ze sie juz "sypiemy"

te niezdrowe zupki , mam też 4 princessy i wiele innych ciekawostek typu chleb i ser
Powinni mieć jakąś specjalną rozmiarówkę dla chudzielców hehe 

.
mam nadzieje ze gin nie położy mnie do łózka przez te klucie na dole... proszę o kciukasy 
oj Ty! 
Rano to tak płakałam z bólu gardła 

no ale starego konia ciężko odzwyczaic pewnych rzeczy . ja tam szczerze nie pamiętam by mój mąż kiedykolwiek mi śniadanie zrobił zdarzyło się kilka razy obiad ale o bosiu jak ta kuchnia później wyglądałą
za to sałatkę warzywną robi tylko tż bo on kroi wszystkie warzywa na max 5 mm kostkę
przecierz się rozwodzic nie będę