Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-09, 23:18   #1651
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

kumkura no Ty juz mozesz spokojnie rodzic
Ciekawe czy to juz sie cos zaczyna
W kazdym razie zycze szybkiego porodu!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 23:23   #1652
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
konia moja kochana! Tak wlasnie myslalam ze sie szykujesz. Super ze dalas pieknie rade ze wszystkim, jestes dzielna babeczka! Super ze vedziesz z nami w kontakcie! Bez Ciebie jest smutno. Nie moze tylko do mnie dojsc ze sie juz "sypiemy"
nu sypiemy się, a mnie spojenie boli jak kaszle, więc chyba się dosłownie rozlatuję

ps. wzięłam do torby 4 vifony, będę jeść po tajniacku te niezdrowe zupki , mam też 4 princessy i wiele innych ciekawostek typu chleb i ser bo jak ostatnio tam bylam to jedzenie było straszne, a że jest lodówka w kazdym pokoju to co będę sie ograniczać

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Witaj w klubie Jakąś godzinę temu skończyły mi się skurczybyki takie średnio co 30 min...Było ich chyba z 6 pod rząd i przestraszyłam się trochę I ten znajomy rodzaj bólu, taka niby obręcz krzyżowo-brzuszna I niby nie mogę się doczekać, ale boję się, oj boję....
fiu fiu, tralalala coś mi tu pachnie porodem
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 23:30   #1653
Aguśkaa83
Zakorzenienie

balbinko wspolczuje bóli

Konia to moj Filip ostatnio wyjatkowo grzeczny i znosny. Ale usmialam sie ostatnio bo chcial zeby mu zalozyc dzidziusiowa pieluszke. A Twoja Mala pewnie miala gorszy dzien bo czuje ze cos sie dzieje, nie wie co ma robic to marudzi. Moj maly tez dal popalic jak nagle wrocilam od lekarza i wskoczylam do lozka. Bylo zamieszanie, ja plakalam kazdy byl nerwowy. Dzieci to zaraz wyczuwaja..
SZYMONEK

Stary 2012-02-09, 23:32   #1654
Roksape
Zadomowienie

Aguśkaa Brzuszek ładny i Twój synek faktycznie spory i przynajmniej ma odrobine tego ciałka co się mogą na nim trzymać spodnie. Z mojego syncia to wszystko się zsuwa Powinni mieć jakąś specjalną rozmiarówkę dla chudzielców hehe

Desia Twój syn mnie zauroczył Jaki on ładny Fajnie mu było w tych dłuższych włoskach i te rzęsy jakie ma hehe Szkoda, że my kobiety często mamy krótsze Mój syncio też ma długaśne tylko jaśniutkie :P
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 23:46   #1655
Aguśkaa83
Zakorzenienie

konia hahahah A bociana sie nie da przemycic?

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Aguśkaa Brzuszek ładny i Twój synek faktycznie spory i przynajmniej ma odrobine tego ciałka co się mogą na nim trzymać spodnie. Z mojego syncia to wszystko się zsuwa Powinni mieć jakąś specjalną rozmiarówkę dla chudzielców hehe

Desia
Twój syn mnie zauroczył Jaki on ładny Fajnie mu było w tych dłuższych włoskach i te rzęsy jakie ma hehe Szkoda, że my kobiety często mamy krótsze Mój syncio też ma długaśne tylko jaśniutkie :P
Kazdy mowi ze wygladaa na 4 latka. Ja to dopiero mam problem ze spodniami..wiesz jaka teraz moda, wszedzie rurki no i waskie w pasie, ciagle mu poszerzam gumki tam gdzie sie da
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-02-10 o 00:00
Stary 2012-02-09, 23:46   #1656
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
MOja malutka bedzie miala na imie Laura
Sliczne imie, jedno z moich faworytow dla dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Witam brzuchatki
ja troszke teraz mało aktywna ale mam chrzesniaczke na ferie. Wczoraj juz ostatnie zakupy zrobiłam na jeszcze czeka mnia apteka
Kupiłm materacyk i klin zamiast poduszki i tak sie zastanawiam czy kupowac pościel??? Ja myślałam ze włoze małego do śpiworka i nakryje kocykiem.Doradzcie czy to dobry pomysł????
Ja tak samo mysle, kocyk pojdzie w ruch tlyko jakby w spiworku bylo za zimno.

Aguskaa - duzy brzusio ale piekny i ksztaltny - wyglada wlasnie tak jakbys tlyko w brzuchu przybrala i nigdzie indziej

Desia - fajny szczerbolek z synka
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 23:47   #1657
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
konia hahahah A bociana sie nie da przemycic?

Nie, ale tam jest taki lekarz co chodzi jak bocian i ma takie dlugie nogi, mam nadzieję,że go nie będzie jutro bo mu się w paszcze roześmieję jak sobie pomyślę

Spadam do wyrka, jutro trzeba wcześnie wstać i dopakować jeszcze talerz, książkę, herbę, kawę, cukier, laczki ( wyprałam i nie wiem czy wyschną ) i witaminki , TELEFON ( tak se wypisałam kontrolnie)

Spijcie dobrze, kolorowych snów

ps. Aga Twój bociek we śnie niech będzie czarno biały ale z dlugim czerwonym dziobem

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-02-09 o 23:49
Stary 2012-02-09, 23:48   #1658
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny jak robicie ziemniaczki smażone na patelni to najpierw je gotujecie i potem kroicie w kółka i na patelnie czy od razu wrzucacie surowe?
zależy na jakie mam ochotę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 23:50   #1659
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Witam brzuchatki
ja troszke teraz mało aktywna ale mam chrzesniaczke na ferie. Wczoraj juz ostatnie zakupy zrobiłam na jeszcze czeka mnia apteka
Kupiłm materacyk i klin zamiast poduszki i tak sie zastanawiam czy kupowac pościel??? Ja myślałam ze włoze małego do śpiworka i nakryje kocykiem.Doradzcie czy to dobry pomysł????

cziqua gratulacje synka
buziaki dla małej
ja też nie mam pościeli, kupię zaś
Stary 2012-02-10, 00:10   #1660
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Nie, ale tam jest taki lekarz co chodzi jak bocian i ma takie dlugie nogi, mam nadzieję,że go nie będzie jutro bo mu się w paszcze roześmieję jak sobie pomyślę

Spadam do wyrka, jutro trzeba wcześnie wstać i dopakować jeszcze talerz, książkę, herbę, kawę, cukier, laczki ( wyprałam i nie wiem czy wyschną ) i witaminki , TELEFON ( tak se wypisałam kontrolnie)

Spijcie dobrze, kolorowych snów

ps. Aga Twój bociek we śnie niech będzie czarno biały ale z dlugim czerwonym dziobem
No bedzie wesolo z Toba na oddziale A moj bocian zasnal usypiajac malego. A wogole ja juz zapomnialam jak wyglada
SZYMONEK

Stary 2012-02-10, 07:12   #1661
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dzien dobry z rana
Stary 2012-02-10, 07:13   #1662
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Dobry dzień,

widzę że znowu pierwsza ale mój tż nie potrafi rano się zachowywać.
Dzisiaj mam wizytę. Mała w brzuchu sobie skoki urządza.
Dziewczyny mam pytanie Wam też sie zdarza tak chrapać w nocy bo u mnie jest masakra aż do tego stopnia że sama się budzę przez to moje chrapanie??

Miłego dnia życzę

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 07:18   #1663
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

nowaken kciuki za wizyte
Stary 2012-02-10, 07:59   #1664
Kathi75
Zakorzenienie

nowaken kciukasy zacisniete

Ja mam pytanie czy ktoras z was ma cos takiego jak pieczenie w srodku brzucha ? Ja od dwoch dni mam cos takiego wieczorem , nie twardnieje mi brzuch za to piecze od srodka , nie iwem czy panike siac czy czekac do wtorku . W sumie w dzien nie mam zadnych dolegliwosci no i mala rusza sie tak jak trzeba

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 08:08   #1665
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry

no dziewczyny to ja sie za tego mojego TZ wezme bo wychodzi ze u nas w domu to tylko ja sniadanko, obiadki,kolacyjki, kanapeczki-czasami czuje sie jak służąca, no ale nic dzis czekam na sniadanie i strajkuje!

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 08:11   #1666
rumiankowa
Zadomowienie

koniakonia, trzymam kciuki
nowaken, też trzymam kciuki za wizytę
kathi, nie pomogę, bo tak nie mam

podobnie jak Aguśce, trudno mi uwierzyć, że już się zaczynamy rozpakowywać. mimo, że u mnie 38 tc.

najbardziej przeraża mnie, że nie rozpoznam rozpoczynającego się porodu
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 08:15   #1667
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Tz wlasnie mi wyslal sms-a jakies 30 min temu ze adasiowi w koncu wypadla gorna jedynka, ktora juz mu sie masakrycznie ruszala, ale adas chce mi koniecznie sam powiedziec wiec tylko sms-.a dostalam i pojechali na pizze, juz widze jaki przyjedzie dumny
Juz sie nie moge mojego szczerbolka doczekac

Bo wlasnie - wiecie? Slyszalam ze dzisiaj miedzynarodowy dzien pizzy
No to nie jestem sama co do szczerbolków bo mój Antek już od lipca jest szczerbolkiem jak sobie wybił siłą zęba tylko Adasiowi napewno szybciej odrosną a my musimy jeszcze długo czekać

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja jutro mam wizyte na 9.45 mam nadzieje ze gin nie położy mnie do łózka przez te klucie na dole... proszę o kciukasy
Trzymam kciuki o której masz wizytę??

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry

no dziewczyny to ja sie za tego mojego TZ wezme bo wychodzi ze u nas w domu to tylko ja sniadanko, obiadki,kolacyjki, kanapeczki-czasami czuje sie jak służąca, no ale nic dzis czekam na sniadanie i strajkuje!
Też czasami mam ochotę postrajkować ale dzisiaj robimy obiad na pół tzn. tż kupił śledzie w śmietanie a ja ugotuję pyrki w mundurkach

Stary 2012-02-10, 08:23   #1668
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Dobry dzień,

Dziewczyny mam pytanie Wam też sie zdarza tak chrapać w nocy bo u mnie jest masakra aż do tego stopnia że sama się budzę przez to moje chrapanie??

Miłego dnia życzę
Trzymam mocno zacisniete!
Ja nie chrapie, nic moi na ten temat przynajmniej nie wiadomo!

Zia, Konia, Aguska, Gosia - dziekuje za mile slowa odnosnie adasia

Aguska no z tych waskich spodenek to ja tes sie ciesze bo adas chudzielec

Roksape, dziekuje Ci bardzo, Adas sam chcial zapuszczac wloski bo chliopcy w przedszkolu mieli a ja osobiscie tez uwazam ze ladnie chlopcy w dlugich wygladaja, ale potem jak przeprowadzilismy sie do hiszpanii to nikt w przedszkolu nie mial dlugich i ze wzgledu na upaly to sam stwierdzil ze ciagle mu goraco i chcial obciac!
A rzesy to on ma za moim TZ Normalnie facet a takie ma dlugie ze szok!

Konia ale mialas pracowity dzien wczoraj! Mam nadzieje ze przeleci Ci w tym szpitalu, tego Ci zycze!

A tak wogole to Dzien dobry!

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
No to nie jestem sama co do szczerbolków bo mój Antek już od lipca jest szczerbolkiem jak sobie wybił siłą zęba tylko Adasiowi napewno szybciej odrosną a my musimy jeszcze długo czekać

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Trzymam kciuki o której masz wizytę??

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Też czasami mam ochotę postrajkować ale dzisiaj robimy obiad na pół tzn. tż kupił śledzie w śmietanie a ja ugotuję pyrki w mundurkach
Sledzie w smietanie oj Ty!

Cytrynka trzymam rowniez kciuki!

Kathi -mnie nie piecze w ten sposob wiec rowniez nie pomoge

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 08:25   #1669
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

Sledzie w smietanie oj Ty!

Cytrynka trzymam rowniez kciuki!

Kathi -mnie nie piecze w ten sposob wiec rowniez nie pomoge
Bo po drodze do pracy mijamy Lisnera i tam przy fabryce znajduje sie sklepik firmowy i juz tradycją sie stało że co piątek tam zajeżdżamy i kupujemy sałateczki ze śledzia albo inne pyszności. Dla porównania cena takiej wanienki śledzi w śmietanie dochodzi w sklepach do 8 zł a w tym sklepiku płacę 2,8 jest chyba różnica

Stary 2012-02-10, 08:42   #1670
desia888
Wtajemniczenie

Jolka, napisze Ci jak ja robie leczo, w sumie od wielu lat tak robie i bez przepisu!
To generalnie nie moze nie wyjsc i mozesz sobie oprocz moich skladnikow dodac jakies podsmazone miesko/kielbase bo ja robie calkowicie bezmiesne!
A jak czegos nie lubisz to nie dodajesz
Ilosci tez podam Ci tylko mniej wiecej bo ja to tak na oko,zreszta to nie ma wielkiego znaczenia jesli czegos mniej lub wiecej!

Pieczarki ok 0,5 kg jak lubisz to wiecej podsmazam na maselku i wrzucam do garnka
Cebula( pokrojona jak lubisz) 2 duze lub 3 male podsmazam to juz na oliwce i dodaje do garnka do pieczarek
Pomidory nacinam skorke w kilku miejscach i zalewam wrzatkiem aby skorka odeszla, obieram ja i kroje pomidory na male kawalki po czym dusze je na patelni na sosik i potem wlewam do pieczarek i cebulki do garnka
Ilosc pomidorow nie ma znaczenia, ja mialam 6 szt wczoraj , ale jesli masz mniej to dodasz koncentratu lub ketchupu po prostu!

Dalej - 2 papryki czerwone i 2 zolte (zielonej nie lubie-ale Ty mozesz dodac) kroje na paseczki i wrzucam do garnka, wszystko mieszam i juz moze sie to na malutkim ogniu dusic

Cukinia pol lub jedna kroje w kosteczke i podsmazam i dodaje do garnka ze wszystkim, na koniec dodaje puszke kukurydzy i jesli jest suche to troche koncentratu/ketchupu. Musi wytworzyc sie troche sosiku zeby sie nie przypalilo!

I tak to ma sie dusic z dobra godzine az papryka bedzie mieciutka, mozesz nawet 1,5 godziny jesli trzeba!
Doprawiam tylko sola, pieprzem i czerwona slodka papryka.
Na sam koniec jak juz wsyztsko mieciutkie i doprawione rozrabiam troche maki z woda i zaciagam zeby sosik zrobil sie gestszy i ja jeszcze dodaje pokrojone w kosteczke ogorki konserwowe okolo 10 szt bo lubie!

No ,Jolka naprodukowalam ale chcialam wszytsko przejrzyscie Ci opisac.
To leczo raczej nie moze sie nie udac, tyle ze jest troche bawienia z obieraniem i krojeniem warzyw.
Ja robie zawsze duzy garnek, porcjuje i zamrazam sobie bo na jeden raz to by mi sie nie chcialo z tym bawic!
Mam nadzieje ze wyprobujesz i ze Cie ilosc krojenia i podsmazania nie przerazila!

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Bo po drodze do pracy mijamy Lisnera i tam przy fabryce znajduje sie sklepik firmowy i juz tradycją sie stało że co piątek tam zajeżdżamy i kupujemy sałateczki ze śledzia albo inne pyszności. Dla porównania cena takiej wanienki śledzi w śmietanie dochodzi w sklepach do 8 zł a w tym sklepiku płacę 2,8 jest chyba różnica
O kurcze, roznica niesamowita!
To ja juz wiem co zrobie na obiad
Tylko Adas mi napewno nie zje sledzi
Antek lubi?

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-02-10 o 08:44
Stary 2012-02-10, 08:43   #1671
rumiankowa
Zadomowienie

a, przyznam, że nie wiem, czy już się tu pojawił, ale znalazłam link do licznika skurczy
http://contractionmaster.com/
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 08:48   #1672
Asika21
Rozeznanie

A Wy już tak wcześnie zaczęłyście
Ja dzisiaj niestety miałam fatalną noc. 8 pobudek, jak nie siusiu to zgaga niemiłosiernie paliła moje gardło Rano to tak płakałam z bólu gardła Nic nie pomagało Oj muszę jeszcze troszkę wytrzymać, ale brak mi cierpliwości jednak

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 08:50   #1673
Mała!
Zakorzenienie

Czesc piękne! Pozdrawiam Was ciepło! Trzymam kciuki za wizyty, za zaczynające sie akcje i za to abyście w tej końcówce czuły sie wyśmienicie nie denerwujcie sie i dużo odpoczywać Kochane

U mnie średnio...szczerze...to płakać mi sie chce...bo nie wiem co mam juz robic! Papaweryna zadziałała na jeden dzien...tzn nadal troszkę działa, bo skurcze są słabsze ale nadal ich dużo i nadal są! Dzis w nocy kilka...od 5rano z 12-15 ...i juz nie wiem... napisze później! Bo idzie obchod!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 08:50   #1674
rybka13
Zakorzenienie

Hej
Desia i Aguska, ale macie kawalerow w domu... Przystojniacy
Cytrynka i nowaken kciuki za wizyty.
Nowaken ja mam w tym tyg.tak jak Ty, pobudka przed 6.i potem zasnac nie moge. Czasem mi sie uda po godzinie, dwoch... Dzis niestety nie
Kathi ja mam takie pieczenie po zebrami jak dlugo albo niewygodnie siedze, ale to pewnie macica ma malo miejsca, w brzuchu tak nie mam.

Udanego dzionka
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 09:08   #1675
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

O kurcze, roznica niesamowita!
To ja juz wiem co zrobie na obiad
Tylko Adas mi napewno nie zje sledzi
Antek lubi?
Antek lubi a nawet jak nie zje śledzi to zje same pyrki bo uwielbia

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
U mnie średnio...szczerze...to płakać mi sie chce...bo nie wiem co mam juz robic! Papaweryna zadziałała na jeden dzien...tzn nadal troszkę działa, bo skurcze są słabsze ale nadal ich dużo i nadal są! Dzis w nocy kilka...od 5rano z 12-15 ...i juz nie wiem... napisze później! Bo idzie obchod!
Musisz być dzielna daj znaki co po obchodzie

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Dalam zdjecia na maila
Super zdjęcia.

Desia Twój szczerbolek też super

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Dobra znikam sie szykować bo muszę jeszcze Antka do babci zawieść odezwę sie po wizycie.

Miłego dnia

Stary 2012-02-10, 09:12   #1676
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Mialam byc dzisiaj w pracy,ale z praca ostatnio krucho i zadzwonili,ze mam w domu zostac.Dobrze,ze jeszcze troche ponad tydzien pracy mi zostal,bo ciagle bym sie wkurzala.

Konia trzymaj sie dzielni!!I zebys trafila na mile towarzystwo w tym szpitalu i czas szybko zlecial!

Cytat:

Kazdy mowi ze wygladaa na 4 latka. Ja to dopiero mam problem ze spodniami..wiesz jaka teraz moda, wszedzie rurki no i waskie w pasie, ciagle mu poszerzam gumki tam gdzie sie da
Mowisz,ze taki problem ze spodniami?A Filipek jest taki w sam raz,ani nie chudzielec,ani nie grubasek.Fajny chlopczyk.Moja byla chudzielec i w zasadzie tylko rurki mogla nosic,albo jak wyjatkowo waskie wypadaly,bo spadaly z tyleczka jej.Ale teraz juz sie zaokraglila,wpasowuje sie w angielskie trendy

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
ja też nie mam pościeli, kupię zaś
Ja mam posciel,ale uzyje dopiero zas

Cytat:
Dobry dzień,

Miłego dnia życzę
za wizyte.
Ja nie chrapie.Sa jakies plasterki na chrapanie.Kolezanka uzywala i mowila,ze dobre.

Cytat:
dzien dobry

U mnie tak samo niestety.Tez tylko ja robie.Rozpuscilam chlopa to tak mam.Ale jak sie dziec urodzi to mam nadzieje,ze wykaze inicjatywe.

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość

najbardziej przeraża mnie, że nie rozpoznam rozpoczynającego się porodu
Rozpoznasz.Nie da sie przegapic i ot tak znienacka urodzic

Cytat:
Uwielbiam produkty Lisnera!Dobrze,ze tu sa polskie sklepy,bo nie musze z nich rezygnowac.

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
A Wy już tak wcześnie zaczęłyście
Ja dzisiaj niestety miałam fatalną noc. 8 pobudek, jak nie siusiu to zgaga niemiłosiernie paliła moje gardło Rano to tak płakałam z bólu gardła Nic nie pomagało Oj muszę jeszcze troszkę wytrzymać, ale brak mi cierpliwości jednak
Ja mam zgage co noc,jak tylko sie poloze,ale lykam wtedy magiczny syropek i po sprawie
Dziala natychmiast.

Cytat:
Czesc piękne! Pozdrawiam Was ciepło! Trzymam kciuki za wizyty, za zaczynające sie akcje i za to abyście w tej końcówce czuły sie wyśmienicie nie denerwujcie sie i dużo odpoczywać Kochane

Trzymaj sie kochana!Ty to sie nalezysz w szpitalach.Jedyne pocieszenie,ze juz niedlugo.Dasz rade,dzielna kobitka jestes!
Stary 2012-02-10, 09:12   #1677
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
a, przyznam, że nie wiem, czy już się tu pojawił, ale znalazłam link do licznika skurczy
http://contractionmaster.com/
Nie bylo jeszcze, ale fajny jest
Jak przyjdzie karolca trzeba jej powiedziec, zeby wrzucila na pierwsza strone.
I widze, ze mozna sciagnac na telefon, przyda sie

Mala trzymaj sie!
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 09:14   #1678
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry

eh ja ostatnio mojemu mężowi powiedziałam że mógł sobie zamiast żony służącą zatrudnic może troszkę drożej by go przyszło ale nikt by mu nie marudził o piwie o bałaganie itd bo ja czasami mam wrażenie że na czole mam napisane sprzątaczka praczka kucharka a od czasu do czasu pani do towarzystwa no ale starego konia ciężko odzwyczaic pewnych rzeczy . ja tam szczerze nie pamiętam by mój mąż kiedykolwiek mi śniadanie zrobił zdarzyło się kilka razy obiad ale o bosiu jak ta kuchnia później wyglądałą za to sałatkę warzywną robi tylko tż bo on kroi wszystkie warzywa na max 5 mm kostkę mnie się tak bawic nie chce od czasud o czasu (czyt. 4 razy do roku może) zrobi jakąś zupę albo kaczkę upiecze ale to wszystko nawet na sprzątanie sobotnie rzadko ma czas. no ale co zrobic przecierz się rozwodzic nie będę widziały gały co brały więc pretensje mogę miec do siebie ale i tak już go w kilku sprawach "naprawiłam" nawet szwagra nauczyłam deskę w kiblu opuszczac

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 09:30   #1679
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Hej
Desia i Aguska, ale macie kawalerow w domu... Przystojniacy
Cytrynka i nowaken kciuki za wizyty.
Nowaken ja mam w tym tyg.tak jak Ty, pobudka przed 6.i potem zasnac nie moge. Czasem mi sie uda po godzinie, dwoch... Dzis niestety nie
Kathi ja mam takie pieczenie po zebrami jak dlugo albo niewygodnie siedze, ale to pewnie macica ma malo miejsca, w brzuchu tak nie mam.

Udanego dzionka
Dzieki!

Mala, trzymasz sie dzielnie, oby tak dalej! Duzo juz Ci nie zostalo!

Nowaken, moj Adas to taki wybredny , polowy rzeczy mi nie ruszy!
Jak lubi to zje ale zeby cos nowego sprobowac to w zyciu nigdy!
Az bedzie mu sie unosic na wymioty

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-10, 09:36   #1680
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry dzień,

Miłego dnia życzę
za wizytę
Mój mi czasem mówi że zdarza mi się chrapać, ale nie jest to na tyle głośno bo ja się nie budzę

Cytat:
dzien dobry

Nie jesteś sama. Mój też śniadania, obiadu ani kolacji nie zrobi sam od siebie Obiadu nie robił jeszcze wcale. A co do śniadania i kolacji to aby zrobił to muszę pokombinować najczęściej leci tekst " Ale się okropnie czuję, zrobisz dziś śniadanie/kolacje? bo ja nie dam rady" trochę marudzi że on się tyle napracował dziś i jeszcze ma robić jedzenie.. ale idzie i robi. Co do sprzątania to tylko odkurza mógłby więcej się wysilić ale cóż...Jak to napisała cziqua widziały gały co brały
Cytat:

Mała trzymaj się tam Daj znać co i jak po obchodzie

dzień dobry
dzisiaj chyba z 6x wstawałam w nocy na siusiu a to przez TŻ bo przejął się słowami lekarza że mam jeszcze więcej pić i na dobranoc wcisnął we mnie 1l wody jeszcze
Wczoraj napisałam Wam co i jak po wizycie i nie dostałam odpowiedzi na jedno pytanie więc zadam Wam jeszcze raz :
wyszło mi w 31 tc że łożysko ma II stopień dojrzałości czy to dobrze czy raczej źle?? Ile jest stopni tak w ogóle III czy IV?

wczoraj odebrałam zwrot podatku i zamierzam jechać w końcu po resztę wyprawki. Napiszcie mi co najlepiej kupić do czyszczenia noska? tradycyjną gruszkę czy lepiej co innego?

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-02-10 o 09:38
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości