|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
kciki za dzisiejsze wizyty Co do spojenia to mi też zaczeło dokuczac zwłaszcza jak chodze. Ja jutro gości a w nd ide do teściów na rocznice robią w lokalu, jak mi sie nie chce siedziec i jesc dobrze ze ten lokal 2 przystanki od mojego domu to sie ulotnie żeby odpocząć. Ale mnie tż wczoraj wkurzył wracamy z zakupów a od do mnie zebym szła szybciej i tak co ty spacer słonia urządzasz!!!! ja mu dam popalic dzisiaj za to !!!
|
#1682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rano jeszcze ciut wyleciało ze mnie rozpuszczonej tabletki nie wiem czy za płytko nie włożyłam, zobaczymy jak będzie dalej
|
|
#1683 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mała skurcze może nic złego nie robią w kwestii szyjki, pamiętasz jak się wymieniałyśmy doświadczeniami to u nas podobnie te twardnienia wyglądały. Ja miałam je od na prawdę wczesnej ciąży -a popatrz zaraz zacznę 38 tydzień. A 5 dni MEGA BOLESNYCH skurczy przepowiadających tylko leciuteńko rozwarły i zmiękczyły szyjkę (mąż śmieje się że mam tytanową)... Nie załamuj się, bądź dzielna. Wiele mamuś ze skurczami dotrwało do terminu. A co mówią lekarze? Cytat:
Najlepiej było w nocy jak wcisnęłam skurcz- i zasnęłam, obudziła mnie dopiero następna ich seria za 30 min. hehe musiałam zerować cały ![]() Ja wolę nie pisać co u mnie... boli jak cholera- i tyle! Dzisiaj mąż ma wrócić z herbatą z liści malin bo wyczytałam następujące cuda: "Liście malin to kontrowersyjne zioła. Jednak dr Preeti Agrawal w swojej książce Odkrywam macierzyństwo tłumaczy działanie tego fantastycznego ziela na macicę w czasie ciąży. W początkowych tygodniach tonizuje rozciągający się mięsień i działa rozkurczowo (jak no-spa). Pod koniec ciąży łagodzi skurcze, dlatego wiele ciężarnych pijących napar z liści malin nie odczuwa tak zwanych skurczów przepowiadających. Niektórzy twierdzą, że zaparzone liście malin wywołują skurcze. Agrawal, a także niektóre położne od porodów domowych, podkreślają, że dzieje się tak tylko wtedy, gdy już trwa akcja porodowa." / źródło: http://www.benc.pl/czytelnia/431/zio...i-po-porodzie/ No to sprawdzim...
|
||
|
|
|
#1684 |
|
Zadomowienie
|
oj, niekoniecznie
![]() poprzednio pojechałam na wizytę kontrolną do szpitala, bo mój lekarz miał dyżur i kazał przyjechać po weekendzie po 16.00, i jak mnie zbadał, to okazało się, że jest 4 cm ![]() a obiecywał, że skoro mam bolesne miesiączki, to na pewno rozpoznam skurcze ![]() no i miałam jakies przez weekend, owszem. nie pojechałam nawet do teściowej na imieniny ![]() ale nie przewidziałam, że powinnam zabrać torbę do szpitala, bo po badaniu zostanę ![]() dlatego teraz się boję jeszcze bardziej
|
|
|
|
#1685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mialam ostatnio II stopien i to bylo tydzien 29+1 czyli rozpoczety 30 i lekarka nic na ten temat nie powiedziala ale to nie byla moja lekarka, 15.02 ide na wizyte do mojego gina to dokladnie dopytam! Ale pamietam ze bylo tutaj wiecej dziewczyn w takiej sytuacji i wyszlo na to ze tak moze tez byc i to nie jest nic groznego chyba raczej normalne, wiec nie ma powodu do zmartwienia! Z mojego doswiadczenia wynika ze gruszka duzo nie pomaga! Mialam fride i teraz tez mam, odciaga superowo! Gruszka = zbedny wydatek
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-02-10 o 09:50 |
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak to jest z tym czyszczeniem noska - lepiej codziennie czy tylko w razie potrzeby jak np. ma katar? |
|
|
|
|
#1687 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() AAlegna, mi tez sie pienilo, wiec to chyba norma! A tak mi przyszlo do glowy ze moze sa rozne moce/stezenia tych tabletek clotrimazolum skoro jedna dostaje jedna szt ktos inny jedna na tydzien a ja mialam 6 szt codziennie ![]() Mag 99 wklej prosze tego linka do szpitala jeszcze raz bo ja go nie moglam znalezc ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
No i oczywiscie kiedy ewidentnie z noska leci i jest katar. Profilaktycznie nie bede, mysle ze lepiej zaoszczedzic dziecku tego stresu
|
|
#1688 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie prawie zemdlałam z wrażenia... chyba właśnie pożegnałam się z czopem śluzowym (ok. 4 cm. takiej zbitej galaretki podbarwionej na różowo-brązowo). Mam lekkie palpitacje serca-ale uspokajam się że to jeszcze nie mus nic oznaczać...
Aaaaaaaaaaa
|
|
|
|
#1689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
CZYLI PIERWSZY CZOP POZEGNANY Nie musi oznaczac , ale moze Mi tez serducho wali
|
|
#1690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hehe On może pojawić się na 2 tyg przed porodem, a nawet w dniu porodu Także teraz czekamy z Tobą cierpliwie jak się sytuacja rozwinie
|
|
|
|
|
#1691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre sa tez nasiadowki z mieszanki kwiatow polnych Cytat:
Nie mdlej , mozesz rodzic za pare godzin albo i pare dni wazne powiedziec o tym lekarzowi i sprawdzic czy to napewno czop zebys sie martwic nie musiala
Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2012-02-10 o 10:30 |
||
|
|
|
#1692 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tu jest ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesteś pewna że muszę to zgłaszać lekarzowi? Wczoraj byłam na wizycie i na żadną mnie już nie zapraszał. Tylko na KTG i na porodówkę jak się zacznie... |
|
|
|
|
#1694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wielkie dzieki!
|
|
#1695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak to napewno był czop Desia no właśnie natura jest nie sprawiedliwa chłopaki mają takie śliczne te rzęsy a my kobiety musimy się wspomagać tuszami dobrze, że chociaż je wymyślili Twój przepis na leczo zapisuję sobie do zeszytu bo ja uwielbiam warzywka Nie jestem taką wegetarianką jak Ty ale jeśli chodzi o mięso to strasznie wybrzydzam Nie może tam być ani odrobiny tłuszczyku ani jakiejś żyłeczki bo koniec Wiem, dziwna jestem A takie krojenie dla mnie to sposób na wyciszenie
|
|
|
#1696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także czekaj spokojnie
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Zadomowienie
|
Ivonka może przydzwon do lekarza pewnie bedziesz musiała zgłaszać się częściej na Ktg
|
|
#1698 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Damy radę ![]() Cytat:
![]() U mnie około 10 zł kosztują te śledzie w wiaderku ale 3 zł to okazyjna cena więc jeśli macie jeszcze po drodze, to super ![]() Cytat:
mogę wrzucić... Cytat:
Cytat:
coraz bliżej W nocy strasznie bolą mnie plecy Nie wiem już jak spać ![]() Spałam w niby wygodnej pozycji na boku to tak zdrętwiał mi kręgosłup, że nie mogłam się ruszyć. Zaczynają drętwieć mi ręce... Jak wstaję boli mnie już miednica... Jeszcze miesiąc... Faktycznie, końcówka ciąży jest męcząca. Fizycznie. Bo psychicznie czuję się ok. No i dziś wizyta. Powiem lekarzowi, że bo odpoczynku boli mnie miednica i w ogóle... o tych drętwieniach też muszę powiedzieć. Śniło mi się, że Ewelinka mnie mocno kopała (i chyba faktycznie, bo wstałam lekko obolała). Ale tak kopała, że było dokładnie widać jej nóżki i stópki
|
|
#1699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie ze komus przyda sie przepis! ![]() Karolca, rumiankowa jest juz mamusia, bedzie to chyba jej drugi porod juz Tak wogole to ja tez jak za dlugo posiedze to czuje sie taka sztywna i zasiedziala, dlatego staram sie przynajmniej 3 razy w tygodniu urzadzac spacery na mojej biezni, jakbym nie miala to bym szla pochodzic na dwor bo mnie to bardzo pomaga! Cale cialo jest od razu inne i krok sprezysty
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-02-10 o 11:11 |
|
|
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
No ja właśnie tez rozpuściłam, bo ja to bym chciala kazdemu dogodzic , a pozniej sama wychodze na tym nie bardzo i inni to wykorzystuja, TZ sie tlumaczy ze ja to zrobie lepiej, dzis strajk tak jak mowilam, TZ pojechał rowerem do sklepu przywiozl bułeczki, przestraszył sie ze zamierzam głodowac i zrobil mi herbate , ta bulke z maslem
sukcespóźniej pozmywał, no a ja wydepilowalam łydki, bo juz była masakra istna, i doprowadziłam stopy do porzadku bo tez bylo kiepsko. jesli chodzi o pomoc w sprzataniu to nie ma problemu, ale sprawy jedzeniowe kiepsko, wkurza mnie jeszcze bo czasem mówi do mnie "pozmywałem Ci gary" wymieniłem Ci worek w odkurzaczu" "powiesiłem Ci pranie" tak jakbysmy mieszkali osobno, albo bym odkurzala tylko swoje smieci i prala tylko swoje rzeczy Mojego TZ tez czesto trzymaja sie żarty, i chodzi za mna i mnie wkurza, wczoraj powiedział ,ze jestem sex bomba, z tylu sex a z przodu bomba rece mi czasem opadaja![]() jeszcze ostatnio na sr babka puszczała uspokajaca muzyke, mówiła zeby sie relaksowac i w ogole , a ten wypalil czy moze zonie disco polo puszczac, bo przy tym bardziej sie uspokoje ![]() ![]() Ja mialam w 29 tygodniu 2 stopien dojrzalosci, lekarz nic nie mówil ze to źle , dziewczyny wklejały linka na tenm temat, pisało tam ze lozysko osiaga dojrzałosc czyli 3-4 stopien okolo 39 tygodnia. Co do czyszczenia noska to wiekszosc chyba jednak obstawia za frida. ja przed zajsciem w ciaze jadłam mieso sporadycznie, a teraz jakies zwierze sie we mnie odezwało i nie da rady bez
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-02-10 o 11:08 |
|
|
|
#1701 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
no to się szykuj! torba do szpitala musi być już koniecznie spakowana bo to już tuż, tuż tak do 2 tygodni i będzie po wszystkim powodzenia! nie ma za co! udanego wypoczynku... Karpacz jest super... ech pojechałabym sobie
|
||
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ruch to ja mam - z psem na spacery trzeba wychodzić. Teraz mam jeszcze dużo zamiatania i latania z odkurzaczem bo kundel tak mocno linieje, że mam dość. Mam ochotę tego psa komuś oddać i niech on ma problem
|
|
#1703 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mieszkam pod Kolonia - to calkiem druga strona Niemiec Cytat:
![]() Super wiesci Cytat:
ale to tak wszedzie jest raczej ![]() Cytat:
ale najwazniejsze ze sie to zjada. My mamy tygodnie ze bardzo duzo wydamy na jedzenie, a sa tez takie ze wydamy malo ale na owoce zazwyczaj ok 15 euro wydaje - w tym zawsze kilka warzyw sie znajdzie, typu pomidor i ogorek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bylam w szoku, bo w pl odradza sie te herbate na poczatku ciazy, zeby nie wywolywac skurczy, dziwne. Ja dzisiaj powinnam dostac swoja herbatke, od jutra zaczynam pic Cytat:
Cytat:
Dzien dobry tak w ogole Konia, juz w szpitalu? Trzymaj sie tam mamuska ! Zapakowana jestes jak na sybir haha Aguska, super brzulek i fajny kacik dla maluszka !!Desia, sliczny szczerbolek
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||||||
|
|
|
#1704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobry jest!
|
|
#1705 |
|
Zadomowienie
|
no to jest zabawne jak sie tak opowiada, ale czasami to nie jest mi do śmiechu
|
#1706 | ||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() umówiłam się właśnie na to nasze ost usg na 25.02 żeby sprawdzić jak tam maluch waży i teraz się zastanawiam czy nie za późno i czy jeszcze będę w dwupaku w tym terminie to już wszystko może się stać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() też muszę zakupić te liście |
||
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz tylko posprawdzać czy wszystko spakowane i czekać na pierwsze skurcze ![]() Normalnie jak to przeczytałam to aż serce zaczęło bić mi mocniej jakby to mi czop odszedł i już tylko czekać aż się zacznie I spokojnie - będzie co ma być |
|
|
|
|
#1708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony to pomysl jakby maruda z Niego byl ![]() Moj tez lubi sobie zartowac, najczesciej jak nie mam humoru to jestem nazywana promyczkiem slonca ![]() Tak na goraco to niesamowicie mnie to wkurza ale po chwili juz sie smieje Karolca dobrze ze masz pieska do spacerow, ja tez bym chciala A to taki pies co lubi dluzszy spacer czy tylko zrobi swoje i do domu ciagnie? my takiego mielismy zmarzlucha (ta sunia co ja musielismy uspic latem) jak z nia wyszlam to papierosa czasami spalic nie zdazylam
|
|
#1709 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamuski!
Dla pracujacych wciaz mam dobre wiesci - dzis piatek Ivonka - to teraz mozesz scigac sie z Kumkura o pierwszego wyklutego pisklaczka na watku Niech moc bedzie z Wami
|
|
|
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny wstrzymajcie sie moze z tymi porodami
nie siejcie paniki ![]() no wybaczam mu te jego żarty, ale czasem jak jestem zła a on mi tak gada i gada to mam go ochote udusic, przynajmniej sie nie nudzimy;D
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

dobrze ze ten lokal 2 przystanki od mojego domu to sie ulotnie żeby odpocząć. 

rano jeszcze ciut wyleciało ze mnie rozpuszczonej tabletki nie wiem czy za płytko nie włożyłam, zobaczymy jak będzie dalej
nie denerwujcie sie i dużo odpoczywać Kochane
hehe musiałam zerować cały 

za wizytę
Obiadu nie robił jeszcze wcale. A co do śniadania i kolacji to aby zrobił to muszę pokombinować najczęściej leci tekst " Ale się okropnie czuję, zrobisz dziś śniadanie/kolacje? bo ja nie dam rady" trochę marudzi że on się tyle napracował dziś i jeszcze ma robić jedzenie.. ale idzie i robi. Co do sprzątania to tylko odkurza

Nie mdlej , mozesz rodzic za pare godzin 

Nie wiem już jak spać