Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-10, 12:44   #241
adia
Raczkowanie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Wiiitam

Co do tematu nazewnictwa narządów płciowych zgadzam się z Biką. Moja mama nigdy by nie użyła słowa wagina, pochwa, penis itd. tylko był siusiak a u dziewczynki? po prostu bez nazwy, albo też nie pamiętam. W każdym bądź razie przez takie tabu mi samej dziś nie zbyt luźno używa się takich słów. Więc jestem za jak najwcześniejszym używaniem poprawnego słownictwa. Pozatym ile razy użyjemy tych słów? W towarzystwie raczej się o tych strefach nie opowiada.

Kasia rozpoczęła temat położnej, pod który chcę podczepić moje pytanie. Mam swoja wybraną ginekolog (a konkretniej zwie się lekarz ginekolog, położnik). No i teraz się zastanawiam czy gdybym ją "wynajęła" jako położną to czy szpital zezwoli na takie coś? Spotkałyście się z takim czymś kiedyś?

Edytowane przez adia
Czas edycji: 2012-02-10 o 12:49
adia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 12:49   #242
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez adia Pokaż wiadomość
Wiiitam

Co do tematu nazewnictwa narządów płciowych zgadzam się z Biką. Moja mama nigdy by nie użyła słowa wagina, pochwa, penis itd. tylko był siusiak a u dziewczynki? po prostu bez nazwy, albo też nie pamiętam. W każdym bądź razie przez takie tabu mi samej dziś nie zbyt luźno używa się takich słów. Więc jestem za jak najwcześniejszym używaniem poprawnego słownictwa. Pozatym ile razy użyjemy tych słów? W towarzystwie raczej się o tych strefach nie opowiada.

Kasia rozpoczęła temat połóżnej, pod który chcę podczepić moje pytanie. Mam swoja wybraną ginekolog (a konkretniej zwie się lekarz ginekolog, położnik). No i teraz się zastanawiam czy gdybym ją "wynajęła" jako położną to czy szpital zezwoli na takie coś? Spotkałyście się z takim czymś kiedyś?
Dzięki za poparcie

Nie spotkałam się z czymś takim, wydaje mi się, że "położna" to o pielęgniarkę chodzi a nie o lekarza położnika. Ale mogę się mylić, bo nie siedze w temacie...... jeszcze......
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 12:52   #243
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Kotku

Gucia jest dokładnie tak jak napisałaś. A ja nie chciałam mu marudzić, nie chciałam przeszkadzać i tak od tego listopada wszystko w sobie trzymałam i wczoraj wybuchłam. Ale dziś mi jest już troszkę lepiej. Mam nadzieję, ze jeszcze tylko ten weekend i będzie po jego sesji. A co do Majki to ta czapeczka na mnie takie wrażenie wywarła że chyba nie mam już obaw

Agnusek u nas jeszcze te weekendy odpadają, bo mąz jest na studiach.

stokrotko remont idzie pełną parą, co??

Kasiu ja się zapisałam na NFZ do położnej. Przychodzi do mnie do domu na zajęcia - zamiast szkoły rodzenia. Opieka jest od 21 tyg. ciąży do 8 tyg po porodzie.

Zabcia wizja pokoju mi się podoba

Ja mam dzis pomidorową + rybkę z kiszoną kapustą.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 12:58   #244
onyks
Zakorzenienie

A ja za godzinkę do domu
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 12:59   #245
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Wiiitam

tak myslisz?Oj dzieci potrafia cos powiedziec/zrobic w najmniej oczekiwanym momencie

Ja mysle,ze na wszystko jest czas i przyjdzie tez czas na poznanie ,poprawnych,, nazw

Bika a co moglabys polecic by cwiczyc mowe u 2 latka?Tak z punktu Twojego fachu
Nam zalecono duzo czytania, powtarzania, nazywania, nasladowania itp. a moze jakies gry logiczne dla tak malych dzieci?
Niewiem czy mój szkrab sie skusi, bo on to bardziej ruchowy aczkolwiek ksiazeczki kocha
Ewentualnie co z nim mozna robic by sklonic go do gadania?
Z góry dziekuje za odp
Jak masz jakis wiekszy elaborat to mzoe byc na PW
Stary 2012-02-10, 13:02   #246
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Baobabku pamietaj, ze zawsze masz nas ! Tak juz jest , ze niektorym kobietom nie siedzi w glowie mamusiowanie i trzeba sie z tym pogodzic. Szkoda tylko, ze tak jak wspominalas Twoja siostra traktuje macierzynstwo jako kare... Inne matki jako wielki dar i cud Moze jeszcze to kiedys pojmie.
Z moich znajomych rocznikowo, ktore chodzily do szkol zostalo juz 10 mamusiami z czego jedna 2 raz a latek to ja za duzo nie mam Macierzynstwo je zmienilo , ale nie kazda pozostaly imprezki i procenty. Co ciekawsze dziewczyna , ktora zaszla w najmlodszym wieku jest godna podziwu i naleza sie jej oklaski Ukonczyla szkole i zdala egzamin , gdy nie doceniano jej mozliwosci i odradzano wszystko.
A synkiem sie chwal! Bo jest sie kim chwalic!! Ja sie od Ciebie nie odwroce i inne kobitke z pewnoscia tez nie
wiem, wiem, dobrze, że jest Wizaż Moja siostra ma dziecko tylko dlatego, że tak by wypadało, bo koleżanki mają....jej przyjaciółka, a moja koleżanka, jutro ma termin z drugim dzieckiem, fakt nie planowali, ale się cieszą, a jak mojej siostrze powiedziała o tym , to ta tylko skwitowała:"aleś się w.j.e.b.a.ł.a."
A moja siostrzenica jest naprawdę przecudowna śliczna, mądra, zdrowa... jak sie urodziła to miała straszne kolki, siostra wpadła w czarną rozpacz i ja dzień w dzień jeździłam do niej po pracy zajmować się małą (szwagier w pracy), później jak mała miała 3 mce to zaszłam w ciążę, ale dopóki mogłam to jeździłam, poźniej wiadomo - nie dałam rady, tym bardziej, że pessar miałam i nakaz leżenia, więc ona wręcz znienawidziła małą teraz już jej przeszło, odkąd mała mówi i już prawie 3 latka ma (w marcu skończy), ale np. nadal sika w pieluchy...siostra ma ciekawsze zajęcia niż po pracy małą uczyć ehhhh jak jej powiem, ze będzie znowu ciocią to chyba padnie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 13:03   #247
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Ha ha ha ciekawe co mu mamusia odpowiada na takie pytania

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

No nie moge....... to się trze cieszyć a nie ryczeć coś płaczliwe się zrobiłyśmy, jeszcze chwila i wszystkie, grupowo się poryczymy....

A ten dół to z jakiś konkretynch powodów czy tak sam od siebie???

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Witam, witam

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Baobabek niczym się nie przejmuj, co to za przyjaciele którzy Cię nie rozumieją i nie potrafią się cieszyć Twoim szczęściem??? Ja tam nie mam przyjaciół i dobrze mi fakt mam bardzo bliskich znajomych, kolegów, no ale przyjaciel to dla mnie duże słowo - a odkąd dziwczyna która była moją jedyną i najbliższą przyjaciółką (od podstawówki do liceum - nawet na wakacje razem jeździłyśmy) odbiła mi faceta tóż po naszej wspólnej imprezie na 18stkę ostrożnie używam słowa "przyjaciel"
ZAWSZE MASZ NAS

Baobabku a tak w ogóle to jak Twoje objawy ciążowe??? Są jakieś??? U mnie zupełnie brak czegokolwiek.....

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Wyjazd czy szkoła???

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Tynkusia a mój mąż jak zobaczył Twoj awatar to padł - powiedział "o Matko, co to jest? Wygląda jak piciszonka (chyba nie muszę Wam mówić co to jest piciszonka ). A potem dodał, podobno tak piciszonka po porodzie wygląda - taka rozklapiocha
wiem
co do objawów - zero nawet cycków już nie czuję martwi mnie to czasem wolałabym zdrowo pawia puścić

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Bikus padlam ze smiechu na lozko! ;D
Avatarek chcialam zmienic, ale jakos kazdy mnie z nim kojarzy moze kiedys odwaze sie zmienic ja tam nie skojarzylam sobie go jakos z ta picicos ;D(nie slyszalam nigdy takiej nazwy). Czasami sie w niego wpatruje i czekam na moment gdy przestanie zuc
ani mi się waż uwielbiam twój avatar

Stary 2012-02-10, 13:04   #248
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie - piątek! Fuck, ferie mi się kończą

Żabcia sobie sama toster dobierze w grudniu, więc leć spokojnie nic się nie martw

I co? Podobał się telegram? Pewnie też chce taki????

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Nie zmieniaj

A piciszonka to taki nasz nowotwór, bo my mamy swój język dodajemy końcówkę -szon do wyrazów i wychodzą różne dziwolągi już to kiedyś tu pisałam, np ja jestem Małpiszonka, mój mąż Dziubiszonek, w podpisie mam Bejbiszonka a między nogami piciszonkę

O Matko, po przeczytaniu tego co napisałam stwierdzam, że jesteśmy nienormalni
a mnie się właśnie zaczęły

no właśnie, ogłaszam, że właśnie rozpoczęłam FERIE!!!!!!!!!!!!!!!!!! a jeśli na wizycie 20ego serdusio będzie i lekarka mnie siłą na zwolnienie będzie pchała, to jednak wezmę, boję się ryzykować także możliwe, że do pracy pójdę dopiero we wrześniu 2013 lub od stycznia 2014ahhhh

Betę robiłam w środę, nie wiem, czy wam mówiłam w poniedziałek powtórzę i we wtorek wyniki będą, oby rosła ładnie

Stary 2012-02-10, 13:05   #249
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

baobabku tylko się cieszyć, ze nie masz objawów Poza tym to dopiero 7b tydz. więc poczekaj jeszcze.

Stary 2012-02-10, 13:09   #250
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia rozpoczęła temat położnej, pod który chcę podczepić moje pytanie. Mam swoja wybraną ginekolog (a konkretniej zwie się lekarz ginekolog, położnik). No i teraz się zastanawiam czy gdybym ją "wynajęła" jako położną to czy szpital zezwoli na takie coś? Spotkałyście się z takim czymś kiedyś?
Polozna a lekarz ginekolog-poloznik to nie to samo no i musisz wziac pod uwage, czy szpital w ktorym bedziesz chciala rodzic zgadza sie na przyprowadzenie wlasnej poloznej. Jak Twoj lekarz tam pracuje to tez inna bajka - mozna sie wtedy umowic ze bedzie przy porodzie. Ale sa tez szpitale, ktore mimo ze zgodza sie na obecnosc wlasnej poloznej to i tak nie pozwola jej nic zrobic... bo to personel szpitala odpowiada za ewentualne komplikacje, bledy.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 13:15   #251
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
baobabku tylko się cieszyć, ze nie masz objawów Poza tym to dopiero 7b tydz. więc poczekaj jeszcze.
spokojniejsza bym była, gdyby chociaż te cycki mi się we znaki dawały...

Stary 2012-02-10, 13:17   #252
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
spokojniejsza bym była, gdyby chociaż te cycki mi się we znaki dawały...
a senna jesteś??

Stary 2012-02-10, 13:25   #253
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Bika a co moglabys polecic by cwiczyc mowe u 2 latka?Tak z punktu Twojego fachu
Nam zalecono duzo czytania, powtarzania, nazywania, nasladowania itp. a moze jakies gry logiczne dla tak malych dzieci?
Niewiem czy mój szkrab sie skusi, bo on to bardziej ruchowy aczkolwiek ksiazeczki kocha
Ewentualnie co z nim mozna robic by sklonic go do gadania?
Z góry dziekuje za odp
Jak masz jakis wiekszy elaborat to mzoe byc na PW
No niesety nie szczelę Ci elaboratu dobrze Wam zalecili, nic więcej nie wymyślisz, nie ma "cudownych" metod po których 2, czy 3 latek zaczną pięknie mówić. Myślę, że rymowanki też będą dobra metodą - takie typu "kosi, kosi łapci" dobrze jest mówić takie rymowanki, mając dziecko na kolanach i jeszcze rytmicznie ruszać kolanami do mówionego tekstu, tak, żeby dziecko dosłownie "poczuło" rytm słów.... uczyli nas, że tak to się już nawet z niemowlętami robi. Ale nic więcej nie pomogę, bo nie pracuję z takimi maleństwami, a wiadomo - wiedza nie przepracowana szybko ucieka. Ale będę Cię miała na uwadze i jak tylko się czegoś nowego dowiem to dam ci znać. A co do samych rymowanek, to znam sporo, ale pisać mi się nie chce..... ale czekaj, był tu nawet taki wątek - znasz może??? Jak nie to poszukam zaraz

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
wiem
co do objawów - zero nawet cycków już nie czuję martwi mnie to czasem wolałabym zdrowo pawia puścić

ani mi się waż uwielbiam twój avatar
mam IDENTYCZNIE

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
a mnie się właśnie zaczęły

no właśnie, ogłaszam, że właśnie rozpoczęłam FERIE!!!!!!!!!!!!!!!!!! a jeśli na wizycie 20ego serdusio będzie i lekarka mnie siłą na zwolnienie będzie pchała, to jednak wezmę, boję się ryzykować także możliwe, że do pracy pójdę dopiero we wrześniu 2013 lub od stycznia 2014ahhhh

Betę robiłam w środę, nie wiem, czy wam mówiłam w poniedziałek powtórzę i we wtorek wyniki będą, oby rosła ładnie
No nie mówiłaś o becie, to czekam na wyniki a 20 lutego w którym będziesz tygodniu???

No i gratuluję i już zazdroszczę ferii

A co do siostry to brak słów, przez kolano taką i w dupę zlać to mało..... ręce opadają - i to dorosła osoba się tak zachowuje nic tylko mieć nadzieję, że zmądrzeje w porę, szkoda tylko że jej głupota się na dziecku odbija. Czesto spotykam się z uczniami po porstu zaniedbanymi przez rodziców, bo się im nie chce usiąść z dzieckiem w domu i pokolorować, posylabować itp. Jak widzę takie dziecko to strasznie mi go żal, bo od razu sobie myślę - jak bym go zabrała do domu, bo bym z nim cuda zrobiła, a tak to dupa.....
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-10, 13:26   #254
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bika ciesz się

Czuję, ze mała nie śpi i chciałam się z nią pobawić. Więc pukam w brzuszek a tu nic, pukam znowu i dalej cisza. I w końcu mówię "Majka no dawaj, kopnij" a bach i kopnięcie. To ja zapukałam znowu i cisza. Więc mówię "Majka jesteś tam" a tu kopnięcie

Stary 2012-02-10, 13:30   #255
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Bolnde to masz ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=534371

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Bika ciesz się

Czuję, ze mała nie śpi i chciałam się z nią pobawić. Więc pukam w brzuszek a tu nic, pukam znowu i dalej cisza. I w końcu mówię "Majka no dawaj, kopnij" a bach i kopnięcie. To ja zapukałam znowu i cisza. Więc mówię "Majka jesteś tam" a tu kopnięcie
no staram się cieszyć

A zabawa z Majką super
Madzia o co z tą czapką chodzi??? Bo chyba coś mi gdzieś umknęło i nie kumam.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-10, 13:32   #256
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
No niesety nie szczelę Ci elaboratu dobrze Wam zalecili, nic więcej nie wymyślisz, nie ma "cudownych" metod po których 2, czy 3 latek zaczną pięknie mówić. Myślę, że rymowanki też będą dobra metodą - takie typu "kosi, kosi łapci" dobrze jest mówić takie rymowanki, mając dziecko na kolanach i jeszcze rytmicznie ruszać kolanami do mówionego tekstu, tak, żeby dziecko dosłownie "poczuło" rytm słów.... uczyli nas, że tak to się już nawet z niemowlętami robi. Ale nic więcej nie pomogę, bo nie pracuję z takimi maleństwami, a wiadomo - wiedza nie przepracowana szybko ucieka. Ale będę Cię miała na uwadze i jak tylko się czegoś nowego dowiem to dam ci znać. A co do samych rymowanek, to znam sporo, ale pisać mi się nie chce..... ale czekaj, był tu nawet taki wątek - znasz może??? Jak nie to poszukam zaraz [COLOR="Silver"]
dziekuje

Ja korzystam z tego:
http://pl.wikiquote.org/wiki/Rymowanki_dzieci%C4%99ce

Mi nie chodzi by on pieknie mowil, ale by go zachecic On jest taki ze woli zajecia ruchowe, jak cos gadamy, czytamy, zachecam by powtarzal to sie po jakims czasie smieje i ucieka no i amm go gonic

Jakbys cos ciekawego znalazla to pisz
Stary 2012-02-10, 13:32   #257
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
a senna jesteś??
teraz trochę, ale to przez ten mega katar i ból głowy/zatok

Cytat:
No niesety nie szczelę Ci elaboratu dobrze Wam zalecili, nic więcej nie wymyślisz, nie ma "cudownych" metod po których 2, czy 3 latek zaczną pięknie mówić. Myślę, że rymowanki też będą dobra metodą - takie typu "kosi, kosi łapci" dobrze jest mówić takie rymowanki, mając dziecko na kolanach i jeszcze rytmicznie ruszać kolanami do mówionego tekstu, tak, żeby dziecko dosłownie "poczuło" rytm słów.... uczyli nas, że tak to się już nawet z niemowlętami robi. Ale nic więcej nie pomogę, bo nie pracuję z takimi maleństwami, a wiadomo - wiedza nie przepracowana szybko ucieka. Ale będę Cię miała na uwadze i jak tylko się czegoś nowego dowiem to dam ci znać. A co do samych rymowanek, to znam sporo, ale pisać mi się nie chce..... ale czekaj, był tu nawet taki wątek - znasz może??? Jak nie to poszukam zaraz

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

mam IDENTYCZNIE

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

No nie mówiłaś o becie, to czekam na wyniki a 20 lutego w którym będziesz tygodniu???

No i gratuluję i już zazdroszczę ferii

A co do siostry to brak słów, przez kolano taką i w dupę zlać to mało..... ręce opadają - i to dorosła osoba się tak zachowuje nic tylko mieć nadzieję, że zmądrzeje w porę, szkoda tylko że jej głupota się na dziecku odbija. Czesto spotykam się z uczniami po porstu zaniedbanymi przez rodziców, bo się im nie chce usiąść z dzieckiem w domu i pokolorować, posylabować itp. Jak widzę takie dziecko to strasznie mi go żal, bo od razu sobie myślę - jak bym go zabrała do domu, bo bym z nim cuda zrobiła, a tak to dupa.....
203go będę pod koniec 8 tygodnia
siostra wszystko na pokaz robi, przy ludziach to małą tuli i udaje wzorową mamusię nie mogę powiedzieć, że jest zaniedbana czy coś, bo nie, ale np. ona z nią nie usiądzie nie poukłada klocków, nie pomaluje, nie pobawi się lalkami, nie śpiewa jej, woli włączyć bajki w tv i ma ją z bani

Stary 2012-02-10, 13:33   #258
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Bolnde to masz ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=534371[COLOR="Silver"]

.
o dziekuje, nie widzialam tego
Stary 2012-02-10, 13:35   #259
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bika aaa bo wczoraj poszłam oglądać ubranka córci, które dostałam od koleżanki. I tak je przeglądam i wyjęłam taką śliczną czapeczkę a tam z przody jest wszyta taka mała metka i srebrną nitką napisane jest "Maja" . Może potem zrobię zdjęcie to wam pokażę. I jak mąż to wczoraj zobaczył to powiedział, ze to chyba przeznaczenie

Jeny a ja mam jeszcze wieczorem ang

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
tale np. ona z nią nie usiądzie nie poukłada klocków, nie pomaluje, nie pobawi się lalkami, nie śpiewa jej, woli włączyć bajki w tv i ma ją z bani
porażka. Znam takie przypadki i aż mi sie w środku gotuje.

Stary 2012-02-10, 13:38   #260
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

To teraz jesteś w 6???
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-10, 13:41   #261
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bika a ty już koncówkę 5 masz za 2 dni zaczynasz 6

Stary 2012-02-10, 13:41   #262
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz jesteś w 6???
w 7

Stary 2012-02-10, 13:43   #263
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Bika a ty już koncówkę 5 masz za 2 dni zaczynasz 6
No dokładnie to co, jest szansa , ze w czwartek usłyszymy serduszko????
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-10, 13:44   #264
Baobabek
Zakorzenienie

wczoraj wg OM skończyłam 6 tydzień, więc dzisiaj 6t1dz, czyli 7 dobrze liczę???????? OM miałam 29 grudnia przy 28 dniowych cyklach

Stary 2012-02-10, 13:47   #265
zielonkooka
Przyczajenie

Hej dziewczyny można się dołączyć?
Wczoraj zjadłam ostatnią tabletke anty.. I JUŻ ANI JEDNEJ
Czas na planowanie dzidziusia
Jakieś porady??
zielonkooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 13:50   #266
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie to co, jest szansa , ze w czwartek usłyszymy serduszko????
Pewnie, ze tak

Cytat:
wczoraj wg OM skończyłam 6 tydzień, więc dzisiaj 6t1dz, czyli 7 dobrze liczę???????? OM miałam 29 grudnia przy 28 dniowych cyklach
w podpisie ci pokazuje, że od jutra masz 7 tydzień.

Cytat:
Napisane przez zielonkooka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny można się dołączyć?
Wczoraj zjadłam ostatnią tabletke anty.. I JUŻ ANI JEDNEJ
Czas na planowanie dzidziusia
Jakieś porady??
Gratulacje podjęcia decyzji

Kwas foliowy bierzesz? Robiłaś już takieś badania?? Ja polecam TSH, cytomegalię, toksoplazmozę i różyczkę zrobić przed .

W załączniku ta czapeczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zalaczniki1.jpg (47,3 KB, 29 załadowań)

Stary 2012-02-10, 13:51   #267
Gucia0987
Zakorzenienie

Baobabku no nie do wiary... przykre, że siostra ma takie podejście.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 13:54   #268
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
teraz trochę, ale to przez ten mega katar i ból głowy/zatok

siostra wszystko na pokaz robi, przy ludziach to małą tuli i udaje wzorową mamusię nie mogę powiedzieć, że jest zaniedbana czy coś, bo nie, ale np. ona z nią nie usiądzie nie poukłada klocków, nie pomaluje, nie pobawi się lalkami, nie śpiewa jej, woli włączyć bajki w tv i ma ją z bani
Jakbym czytała o mojej 6 letniej chrześniaczce. Strasznie z mężem przeżywamy jak jego brat z żoną "wychowują" dziecko, każde zajęte sobą a mała tylko w tv patrzy, przez to jest kapryśna, niegrzeczna i bardzo zamknięta w sobie. Ostatni chciałam jej kupić baśnie to mnie zbyli, że po co! Że kto to jej będzie czytał

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Pewnie, ze tak

Gratulacje podjęcia decyzji

Kwas foliowy bierzesz? Robiłaś już takieś badania?? Ja polecam TSH, cytomegalię, toksoplazmozę i różyczkę zrobić przed .

W załączniku ta czapeczka
Przeznaczenie

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Dobra zmykam do domu
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 13:55   #269
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Przeznaczenie
Prawda?? I akurat traf chciał, ze wczoraj mnie wzięło na przeglądanie tych ubranek. Kiedy raz je tylko przeglądałam jak wzięłam od koleżanki i leżały w pudle. A wczoraj coś mnie tknęło i akurat na czapeczkę trafiłam. Śmieszne, bo wcześniej tego nie widziałam.

Stary 2012-02-10, 13:58   #270
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, ze tak

dzisiaj pokazało mi że 6 tydzień, coś jest nie tak z tym suwaczkiem, bo inaczej mi pokazuje niż jest muszę w wolnej chwili znaleźć jakiś inny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości