|
|
#2341 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Cytat:
Nawet jeśli przejawia się tylko udostępnianiem wydarzeń na fejsie czy klikaniem w pustą miskę codziennie.
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32208480]Zgadzam się, zwłaszcza, że taka nagonka na futra trąci bardzo skrajną hipokryzją. Już nawet kiedyś pisałam o tym w jakieś poprzedniej części wątku. (Jedna z wizażanek usiłowała mnie wtedy przekonać, że jest jakiś tajemniczy dwudziesty pierwszy aminokwas, bez którego niktórzy ludzie nie mogą żyć
) Tak jak człowiek nie musi nosić futer, tak samo nie musi jeść mięsa ani niczego pochodzącego od zabitych zwierząt. Zastanawiam się ile z obrończyń zwierząt futerkowych jest wegetariankami. W obecnych czasach w naszym społeczeńswie jedzenie mięsa i kupowanie futer czy skór to moim zdaniem takie samo zaspokajanie zachcianek i taka sama próżność.[/QUOTE]Mam dla ciebie taką propozycję: przejdź na wegetarianizm, powiedzmy na 2 lata i zrób sobie kompleksowe badania, czy niczego ci w organizmie nie brakuje . Potem możesz czepiać się jedzących mięso.Wracając do tematu moda - lata 90 - miałam bluzkę z Simbą
|
|
|
|
#2343 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2344 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dla przykładu robiąc mały offtop - od trzech lat jestem na diecie wegetariańskiej - co rok kontrolne badania - nigdy nie miałam tak dobrych wyników jak w ciągu ostatnich trzech lat - trzeba się po prostu różnorodnie odżywiać (będąc na jakiejkolwiek diecie).. Wracając do tematu jestem w stanie odrobinę zrozumieć kogoś kto może chcieć nosić coś futrzanego co już od dawna ma i nie chce tego wyrzucać, co posiadania kolejnego i kolejnego futra (etoli, rękawiczek, nauszników) dla czystego snobizmu i głupoty nie rozumiem i nie popieram... |
|
|
|
|
#2345 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podsumowując - mam w głębokim cieniu co jesz. Tyle w temacie czepania.Btw. badania kompleksowe robiłam. Wyobraź sobie, że jestem zdrowa. Widać, że o wegetarianizmie wiesz niewiele, skoro sugerujesz, że powoduje on jakieś braki. Polecam też zapoznać się z badaniami naukowymi na ten temat, zanim zaczniesz czynić jakieś dziwne sugestie. Cytat:
|
||
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32219601]OMG znowu. Czepiam się hipokryzji, a nie jedzenia mięsa. Gdybyś przeczytała wszystkie moje posty na ten temat pewnie nie musiałabym tłumaczyć. Zwłaszcza chodzi mi o tą część mojego poprzedniego posta napisaną na szaro
Podsumowując - mam w głębokim cieniu co jesz. Tyle w temacie czepania.Btw. badania kompleksowe robiłam. Wyobraź sobie, że jestem zdrowa. Widać, że o wegetarianizmie wiesz niewiele, skoro sugerujesz, że powoduje on jakieś braki. Polecam też zapoznać się z badaniami naukowymi na ten temat, zanim zaczniesz czynić jakieś dziwne sugestie. Zawsze lepsza taka moda niż zupełne olewanie cierpienia zwierząt.[/QUOTE] Nie chce mi się czytać wszystkich twoich postów bo przynudzasz, nie wiem czy to tylko moje zdanie, być może. Nie wciągaj mnie na siłę do dyskusji z sobą, bo nie ma ani siły ani ochoty na kłótnie. EOT.
|
|
|
|
#2347 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wracając do tematu. Ostatnio zauważyłam dużo tych fryzur z wygolonym bokiem. Chyba wracają, a są okropne. Chodzi mi szczególnie o przypadki, w których chyba coś nie wyszło i prawie pół głowy jest łyse
|
|
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Pani Reni Jusis to najbardziej szurnięta i nieodpowiedzialna "matka" na świecie. I nie chodzi mi o kupowanie ubrań z eko lnu i jedzenie eko kiełków. Ale dwie rzeczy moim zdaniem są skandaliczne a ona jako osoba publiczna (z której wiele osób bierze przykład) jest podwójnie odpowiedzialna. Pierwsza to wymuszanie wegetarianizmu na dzieciach - moim zdaniem to powinno być karalne jak w USA. Jak sama nie chce jeść mięsa - jej decyzja. Ale dzieciak to nie królik któremu da się mlecza i będzie szczęśliwy. A druga rzecz to szczepienia. Dzięki takim paniom jak ona ani się obrócimy i wróci gruźlica, odra, ospa prawdziwa. Bo po szczepieniu jej synek jest marudny i nie chce wpieprzać soi na obiadek.
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio był taki przypadek w Krakowie
jakiś koleś przyszedł do szkoły z gruźlicą.
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Niedługo to katar nas zabije jak każda matka z grypą dziecka będzie wymuszała antybiotyki :/
|
|
|
|
#2352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2353 |
|
Konto usunięte
|
Niestety to lekarze często z własnej nieprzymuszonej woli sami przepisują antybiotyki na katar.
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ktoś nie lubi futer, to nikt nie każe mu nosić. Już widzę, jak którakolwiek z wielkich obrończyń zwierząt podchodzi do mnie na ulicy i mówi mi wprost, że w jej mniemaniu jestem morderczynią i próżną lalką, bo chodzę w naturalnym kożuchu z futrzanym wykończeniem. Przez 3 lata nikt taki nie stanął na mojej drodze. Takie rzeczy jak tutaj to tylko w Internecie. Co do tego, że logikę "są gorsze rzeczy" można ciągnąć dalej - owszem, można. Ale rozmawiamy o tej konkretnej sprawie i tylko do niej się odnosiłam. O głodzie w Afryce możemy porozmawiać gdzie indziej. |
|
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32220699]Niestety to lekarze często z własnej nieprzymuszonej woli sami przepisują antybiotyki na katar.[/QUOTE]
No niestety. Ja szukałam długo lekarza rodzinnego z prawdziwego zdarzenia. Takiego, który potencjalnie rozpozna zalążek poważnej choroby i na słowa "ostatnio coś mnie bierze" nie zapisuje antybiotyku tylko każe siedzieć w domu i wpieprzać czosnek, a jak mi się pogorszy to przyjść jeszcze raz ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem wegtarianka juz ponad 15 lat, badam sie raz na rok. Jestem zdrowa, niczego mi nie brakuje, wszystko jest w porzadku.
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio zastanwiałam się nad przejściem na semiwegetarianizm. Całkowita rezygnacja z mięsa u mnie odpada, lubię drób i ryby, aza czerwonym mięsem nie przepadam. Co z tego jednak, że chcę przejść na taką diete, jak mieszkam z rodzicami i pojawiaja się kotlety, sosy, żeberka i silą rzeczy jem to, no bo jest, to jem, nie będe gotować tylko dla siebie czegoś innego. Ale w sumie bez wieprzowiny i wołowiny bym przeżyła.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzeniona
|
Nie jem mięsa od dawna (jakieś 12 lat w ogóle, wcześniej śladowe ilości i to bardzo rzadko), wyniki mam lepsze od moich mięsożernych znajomych, nie choruję właściwie nigdy (raz na 3 lata lekkie przeziębienie), nie mam anemii, ogólnie wszystko lepiej niż w normie.
|
|
|
|
#2360 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rozwalaczy, to jak zwykle zły ubiór na mróz. Dzisiaj widziałam dziewczynę w cienkiej ekoskórce, addidasach, bez czapki i rękawiczek. A i panią w czółenkach na cienkie rajstopy, oraz panią w klapkach, ale ona tylko wychodziła na moment z banku ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
||
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Na zmianę tematu "rozweselacz"
http://lookbook.nu/user/1100771-Lydia-J/looks |
|
|
|
#2365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet nie zauważyłam na początku wpisanego tam Leeds, a już wiedziałam, że coś jest na rzeczy. Czarne, narysowane brwi, pomarańczowy podkład i nienaturalnie pofarbowane włosy. Plus "feszyn" ubrania, obecnie widzę najczęściej sztuczne futra i cienkie rajstopy do jakichś letnich spódniczek (a są "mrozy", ok. -1 stopień u mnie ).Dużo by o tym mówić, to trzeba zobaczyć.
|
|
#2367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak w ogóle to niektórzy z tego lookbooka mnie przerażają. ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Wesoły pokoik: http://lookbook.nu/look/3046633-Donut-Shaped-Universe ![]() buty: http://www.nastygal.com/shoes/ A te sygnalizują nie zbliżaj się, bo jak kopne w tyłek, to auć http://www.nastygal.com/shoes/shadow-stud-platform
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka Edytowane przez PaulinaMigotka Czas edycji: 2012-02-10 o 22:33 |
||
|
|
|
#2368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już je gdzieś widziałam.
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
http://static1.blip.pl/user_generate...res/840012.jpg robimy zamówienie na niebieskie? hahahaha
Albo takie: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...iFF3kgNiQ81Azo http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...ePoLpiYfWMYeUg |
|
|
|
#2370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym zobaczyć kiedyś dziewczynę w tych butach pomykajaca do tramwaju. Miny przechodniów byłyby pewnie bezcenne. Może widziałaś je na jakimś blogu?---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

Nawet jeśli przejawia się tylko udostępnianiem wydarzeń na fejsie czy klikaniem w pustą miskę codziennie.

) Tak jak człowiek nie musi nosić futer, tak samo nie musi jeść mięsa ani niczego pochodzącego od zabitych zwierząt. Zastanawiam się ile z obrończyń zwierząt futerkowych jest wegetariankami. W obecnych czasach w naszym społeczeńswie jedzenie mięsa i kupowanie futer czy skór to moim zdaniem takie samo zaspokajanie zachcianek i taka sama próżność.[/QUOTE]
. Potem możesz czepiać się jedzących mięso.
Podsumowując - mam w głębokim cieniu co jesz. Tyle w temacie czepania.